Jump to content
vmx

νεα προστιμα για τα ανασφαλιστα οχηματα

Recommended Posts

εγω αυτο με την υποχρεωτικη ασφαλεια δεν το καταλαβαινω,δηλαδη δεν θα μπορουσαμε ασ πουμε αν ειμαστε ανασφαλιστοι και τρακαρουμε να ερχεται υποχρεωτικα αστυνομια να βγαζει ποιος φταιει κλπ και αν φταιει ο ανασφαλιστος να υποχρεουται με εντολη της αστυνομιας να τα πληρωσει?εννοω πως θα επρεπε να ειναι επιλογη δηλαδη καποιος μπορει να μν γουσταρει να πληρωνει καθε εξαμηνο και αν συμβει το κακο να τα σκασει.ετσι το σκεφτηκα μπορει να υπαρχουν και αλλεσ παραμετροι που να μην εχω σκεφτει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οκ, δηλαδή πέφτεις επάνω μου π.χ. με το αμάξι σου, μου σπας τα πόδια και μου βγάζεις ένα νοσοκομείο 7-15χιλιαρικα οκ?

Το μηχανάκι σμπαράλια, άλλα 15 χιλιάρικα

Έχουμε φτάσει τα 30 περίπου χιλιάρικα.

Βάλε ένας χρόνος χωρίς εργασία λόγω οτι είσαι ακόμη συναρμολογούμενος , μπορεί και 2 και τρία, ανάλογα την ζημιά και πάμε για διαφυγόντα κερδη της τάξεως των 30-50 χιλιάδων.

Βάλε και κάτι ψυχικές οδύνες καμια 10άρα χιλιάρικα (λέμε τώρα), και έχουμε φτάσει αισίως κοντά στα 100χιλιάρικα.

Από την ασφαλιστική θα τα πάρω στα 1-1.5 χρόνια (εφόσον με τραβήξει νομικά). Μπορεί όμως και πριν το εξάμηνο εάν ο φταίχτης πει οτι πραγματικά φταίει.

Από την ασφαλιστική θα τα πάρω από 4 μήνες μέχρι 2 χρόνια βαριά.

Από σένα θα τα πάρω μετά τα 140 χρόνια....

Κατάλαβες φιλαράκο μου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω αυτο με την υποχρεωτικη ασφαλεια δεν το καταλαβαινω,δηλαδη δεν θα μπορουσαμε ασ πουμε αν ειμαστε ανασφαλιστοι και τρακαρουμε να ερχεται υποχρεωτικα αστυνομια να βγαζει ποιος φταιει κλπ και αν φταιει ο ανασφαλιστος να υποχρεουται με εντολη της αστυνομιας να τα πληρωσει?εννοω πως θα επρεπε να ειναι επιλογη δηλαδη καποιος μπορει να μν γουσταρει να πληρωνει καθε εξαμηνο και αν συμβει το κακο να τα σκασει.ετσι το σκεφτηκα μπορει να υπαρχουν και αλλεσ παραμετροι που να μην εχω σκεφτει

Η αστυνομία είναι αναρμόδια για έκδοση τέτοιας απόφασης. Το μόνο που κάνει η τροχαία είναι να καταγράφει το συμβάν και να δημιουρργεί την αρχική δικογραφία, εφόσον αυτό χρειαστεί. Καλώς ή κακώς, ο διακανονισμός αναλαμβάνεται από τις ασφαλιστικές και εάν προκύψει διαφωνία, λύνεται στο δικαστήριο.

Και δεν μπορείς να μη πληρώνεις επειδή δεν γουστάρεις για κάποιο εξάμηνο.

Και αυτό, διότι όντως υπάρχει μια παράμετρος που δεν σκέφτηκες. Αυτή η παράμετρος λέγεται σωματικές βλάβες / θάνατος και αστική ευθύνη, το ποσό αποζημίωσης των οποίων μπορεί (σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στο ασφαλιστήριό μου) να ξεπεράσει τις 750.000 ευρώ.

Εκτός και αν κουβαλάς τέτοιο ποσό στη τσέπη σου για να τα κανονίζεις με τον παθόντα αυθημερόν, οπότε πάω πάσο.

Τροποποιήθηκε από τον Γιάγκος Δράκος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι σωστος,εγω ατο που εννουσα ειναι πως αμα καποιος θελει να φαει το κεφαλι του σε περιπτωση μεγαλου ατυχηματος οτι εχει το δικαιψμα να το κανει.εγω ασφαλισμενο το εχω το μηχανακι μου για να μην τρεχω σε στραβη και συμφωνο πως πολυ καλυτερα ειναι να εχεις ασφαλεια.απλα κουβεντα να γινεται

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι σωστος,εγω ατο που εννουσα ειναι πως αμα καποιος θελει να φαει το κεφαλι του σε περιπτωση μεγαλου ατυχηματος οτι εχει το δικαιψμα να το κανει.εγω ασφαλισμενο το εχω το μηχανακι μου για να μην τρεχω σε στραβη και συμφωνο πως πολυ καλυτερα ειναι να εχεις ασφαλεια.απλα κουβεντα να γινεται

Να ένα ωραιότατο σημείο να φάει το κεφάλι του!

3652940804_ece934447e.jpg

Πρέπει να μου προκαλέσει ατύχημα και να είναι και ανασφάλιστος ρε γμτ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οποιος δεν εχει λεφτα να αφησει το οχημα και να παρει τρενο και λεωφορειο....closedeyes.gif

Και βαζω και τον εαυτο μου μεσα φυσικα...

δεν καταλαβα... επειδη εχουμε καλομαθει με το οχημα μας πρεπει να κανουμε τα παντα; Και εσυ φιλε, που δεν πληρωσες τα 200-300 ευρω για ασφαλεια,με χτυπησεις εγω απο ποιον θα αποζημειωθω για οτι παθω εγω και το δικο μου οχημα;

Ας αναλαβουμε τις ευθυνες μας .+-

Και δεν με νοιαζει αν καποιος εχει μεγαλο αυτοκινητο και πρεπει να πληρωσει 500+ ευρω ασφαλεια... ας το σκεφτοταν πιο νωρις αυτο.

Καλυτερα να κανεις το σκατο σου παξιμαδι και να πληρωσεις την ακριβη ασφαλεια, παρα να μην πληρωσεις και να τυχει να τρακαρεις, γιατι αλλιως απλα την εκατσες.....

Δεν γινεται να συμφωνησω περισσοτερο .. στην ελλαδα 2 βασικα προβληματα εχουμε ...

1. ΔΕΝ μπορουμε να δεχτουμε οτι ΔΕΝ ειναι ολοι για ολα ... δεν μπορεις ρε φιλε να οδηγησεις ΠΑΡΕ ΛΕΟΦΟΡΕΙΟ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΛΟΣ ... μα εχει και ι κουτση μαρια Ε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ? δεν μπορεις ρε φιλε να πληρωσεις βενζινες/ασφαλιστρα/συντηριση του οχηματος ... ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ Η ΠΑΡΕ ΛΕΟΦΟΡΙΟ ! Δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ αισθημα λυπης με οτι παθαινουν αυτοι που τους ποιανουν για τετοια παραπτωματα !

2.Εχουμε τον χαριστεα ακομα στην εθνικη ...

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι στην Ελλαδα κανουν τα πραγματα πολυπλοκα και αφηνουν παντα πολλα περιθωρια καταχρησης.

Ενα απλο παραδειγμα για το πως θα μπορουσαν οι Ελληνες νομοθετες να εξαλειψουν το προβλημα των ανασφαλιστων οχηματων:

Για να παρει καποιος πινακιδες θα πρεπει πρωτα να ασφαλισει το οχημα του.Παιρνει πρωτα αντιγραφο απο την ασφαλεια οτι εχει ασφαλισει το οχημα του και με αυτο πηγαινει στο αρμοδιο υπουργιο και παιρνει τις πινακιδες.

Κανει ενα τηλ. στο ασφαλιστικο ταμειο και δηλωνει τον αριθμο που πηρε απο το υπουργιο και απο εκεινη την στιγμη ειναι το οχημα ασφαλισμενο.

Σε πριπτωση που καποιος δεν πληρωσει τα ασφαλιστρα και δεν εχει πλεον ασφαλεια,η ασφαλιστικη εταιρια ειδοποιει την αστυνομια και η αστυνομια πηγαινει και του αφαιρει τις πινακιδες.

Σε περιπτωση που το οχημα κυκλοφορει χωρις ασφαλιστικη καλυψη/πινακιδες τοτε βαρυ προστιμο και αφαιρεση διπλωματος οδηγησεως!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο διαβαζω διαβαζω διαβαζω πολυ σωστα οχι ανασφαλειστα στους δρομους και πολυ σωστα λεμε,αλλα ας πει και κανενας να κατεβασουν τους φορους απο τα ασφαλιστρα που εχουν παει στον θεο!!!!!!!!!!!

Με την ίδια λογική δεν φοράμε και κράνος γιατί οι φόροι του είναι και αυτοί στο Θεό... :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

NtiNOS, αν σε ήξερα, ΝΑΙ, θα γινόμουν ρουφιάνος τώρα κιόλας και θα σε έδινα.. αν και νομίζω ότι παίζεις μαζί μας και θέλεις να μας συγχίσεις για να σπάσεις πλάκα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ατυχηματα ετσι και αλλιως δεν κανω,δεν εχω προκαλεσει κανενα ποτε,ουτε τοτε που ημουν 15 και πηγαινα τερμα συνεχεια,και δεν νομιζω να το κανω τωρα.

doublefacepalm.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι στην Ελλαδα κανουν τα πραγματα πολυπλοκα και αφηνουν παντα πολλα περιθωρια καταχρησης.

Ενα απλο παραδειγμα για το πως θα μπορουσαν οι Ελληνες νομοθετες να εξαλειψουν το προβλημα των ανασφαλιστων οχηματων:

Για να παρει καποιος πινακιδες θα πρεπει πρωτα να ασφαλισει το οχημα του.

Όχι, γιατί να γίνει αυτό ? Επειδη οι κουτόφραγκοι το κάνουν...........?

Παιρνει πρωτα αντιγραφο απο την ασφαλεια οτι εχει ασφαλισει το οχημα του και με αυτο πηγαινει στο αρμοδιο υπουργιο και παιρνει τις πινακιδες.

Κανει ενα τηλ. στο ασφαλιστικο ταμειο και δηλωνει τον αριθμο που πηρε απο το υπουργιο και απο εκεινη την στιγμη ειναι το οχημα ασφαλισμενο.

Σε πριπτωση που καποιος δεν πληρωσει τα ασφαλιστρα και δεν εχει πλεον ασφαλεια,η ασφαλιστικη εταιρια ειδοποιει την αστυνομια και η αστυνομια πηγαινει και του αφαιρει τις πινακιδες.

Σε περιπτωση που το οχημα κυκλοφορει χωρις ασφαλιστικη καλυψη/πινακιδες τοτε βαρυ προστιμο και αφαιρεση διπλωματος οδηγησεως!

Τέλος διαδικασίας.

Πιστεύω να σου λύθηκε η απορία, Κώστα.....:closedeyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με φαγατε.εσπασα το ρεκορ των -

οπως ειπα το ενα οχημα ειναι ασφαλισμενο και νομιμο. στα αλλα 2 ειναι το προβλημα.

ισως πρεπει να βαζετε και στους εαυτους σας - γιατι μερικοι απο εσας σιγουρα ειστε ή εισασταν στο 60% των ανασφαλιστων καποτε.

μερικοι εχετε τις πινακιδες σας κριμενες πισω απο τον βγαλμενο κολο της μηχανης,ποσοι και ποσοι βγαζουν πινακιδες για να τρεχουν στις εθνικες και να μην πληρωνουν διοδια.

εσεις ειστε ολοι αγιοι?δεν τρεχετε?δεν εχετε περασει ποτε τα χιλιομετρικα ορια?δεν κανετε κοντρες?εισασταν παντοτε ασφαλισμενοι?οταν ειχατε παπακι ειχατε και διπλωμα στο χωριο που οδηγουσατε? θα βριζατε το ιδιο και τον ανασφαλιστο γιο σας?

ενα μεγαλο ποσοστο των μηχανοβιων ειναι παρανομοι,κανουν παρανομιες και ηταν στην ζωη τους κποια στιγμη παρανομοι. σε αυτο το φορουμ τι γινετε ρε παιδια? μαζευτικατε ολοι οι τυπικοι και νομιμοι.

μπας και ειστε ολοι ζιταδες εδω μεσα?

σε αστηνομικο φορουμ μπηκα?

μην τα κανετε ολα δυσκολα.

αν καποιος εχει ενα c50 και πηγαινει max με 20-30χμ μεσα στην πολη και οδηγαει 10 χρονια το ιδιο παπι και ειναι καλος και σωστος,ε και να θελει να σκοτωσει ανθρωπο δεν γινετε.

και να ανεβει πανω του και να χωροπηδαει κανενας δεν θα πεθανει.

απλα δεν γινετε,δεν το εχω ακουσει ποτε να εχει γινει αυτο και ουτε πιστευω οτι θα γινει αυτο.

αλλα αν πας με τα 100 μεσα στην πολη ειναι αλλο θεμα.

αν πιστευετε οτι τα λεω για να σπαω πλακα ας σβισετε ολα τα σχολια μου.

δεν προκειτε να ξαναγραψω για προσωπικα μου θεματα

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλο ένα θέμα απείρου κάλλους...........

Τα συμπεράσματα έχουν βγεί, το θέμα κλειδώνει.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...