IkaroC 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 καλησπερα παιδια ειμαι νεος στον χωρο της μοτοσυκλετας μιας και οδηγαω μονο εδω και 4 μηνες... απο την αρχη που αγορασα το μηχανακι που εχω(μεταχειρισμενο daytona)εχω παρατησησει οτι κατι δεν μου παει καλα με το μπροστινο φρενο την πρωτη βδομαδα ειχα πεσει διοτι ειχα μαλλον πατησει περισσοτερο απο οσο επρεπε το μπροστινο φρενο σε ενα στενακι(ευτυχως δεν ερχοταν κανενας) μιας και ηταν το πρωτο μου πεσιμο ειχα πσιλοτρομαξει και ημουν πιο προσεκτικος και χρησιμοποιουσα πολυυ το πισω φρενο παλι πριν ενα μηνα περιπου χωρισ να πηγαινω καθολου γρηγορα σε ενα στενακι παλι...παταω το μπροστα φρενο και ξανασαβουρωνομαι λεω ελεος απο μεσα μου χτες παλι..ενω ημουν κανονικα στην πορια μου..πεταγετε ενας με ενα βαν και εγω θελοντας να μειωσω ταχυτητα παταω προστινο και να που πεφτω.. σε καμια απο τις παραπανω περιπτωσεις δεν εχω πατησει τελειως την μανετα... τι γινεται ρε παιδια?οντος ειναι τοσο ευαισθητο το μπροστα φρενο...ή ειναι δικο μου το λαθος και εγω το παταω περισσοτερο απο οσο πρεπει.. ευχαριστω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimkorinthos 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Αχαχαχαχαχα τα γράφεις με έναν τρόπο που έχω λιώσει. Τώρα για το πρόβλημα δεν ξέρω τι να σου πω. Προσπάθησε να πατήσεις λίγο λιγότερο την μανέτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Apisteftos 7.893 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 από λάστιχα πως τα πας? τα έχεις αλλάξει? αν δεν τα έχεις αλλάξει, σε τι κατάσταση είναι (οπτικά τουλάχιστον)? μπορείς αν θέλεις να μας πεις και την ημερομηνία κατασκευής τους η οποια αναγράφεται στο προφίλ του ελαστικού! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikoskallithea 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 από λάστιχα πως τα πας? τα έχεις αλλάξει? αν δεν τα έχεις αλλάξει, σε τι κατάσταση είναι (οπτικά τουλάχιστον)? μπορείς αν θέλεις να μας πεις και την ημερομηνία κατασκευής τους η οποια αναγράφεται στο προφίλ του ελαστικού! +1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
AlexOne 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 (τροποποιήθηκε) Αν εχεις δηπιστονη δαγκανα, μουφα λαστιχα λογικο ειναι.. και εγω με το cbraki φρεναρο στην τριχα γιατι αλλιως γλιστραει πολυ και αν συμβει αυτο πλεον εχω μαθει και το απελευθερωνω αμεσως πριν χασω τον ελεγχο! επισης δες μηπως εχεις βαλει πολυ αερα.. το μπροστα δεν θελει πολυ.. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 20 , 2011 από τον alexone Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Εκτός από τα λάστιχα, που είναι μεγάλο θέμα, υπάρχει και μία τεχνική: Προσπάθησε να πιάνεις τη μανέτα με ένα ή δύο το πολύ δάκτυλα. Αν το μάθεις αυτό, θα ασκήσεις λιγότερη δύναμη στο φρενάρισμα πανικού. Οι μοτοσικλέτες σταματάνε με 75% μπροστινό φρένο και 25% πισινό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Laval 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 τα αρχικα λαστιχα αν δεν ειναι αλλαγμενα ειναι για πατιναζ !! το ελεγα για πολυ καιρο μεχρι που αλλαξα λαστιχα στο ιννοβα και ειδα οτι το ελεγα χωρις να ξερω ΠΟΣΟ τραγικα ειναι τα λαστιχα ! ΒΤW ολα τα πρωτα πεσιματα μου απο μπροστα φρενο ηταν !! Ντοντ ουορι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George.doc 69 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 (τροποποιήθηκε) Ότι ειπώθηκε και παραπάνω + εξάσκηση βεβαίως βεβαίως. Σε ένα ανοιχτό χώρο σαν αυτό που έκανες(έκανες; ) μάθημα οδήγησης να πάς και να δοκιμάζεις τα όρια σου/μηνακιου σου. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 20 , 2011 από τον George.doc Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Apisteftos 7.893 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 (τροποποιήθηκε) A ξέχασα, για να βρείς την ημερομηνία κατασκευής των ελαστικών σου όπως σου είπα θα κοιτάξεις στο προφίλ τους (αλλα δεν σου είπα που :P ) λοιπόν, θα δεις ότι κάπου γραφει: DOT μπλα μπλα και στο τέλος έχει 4 νούμερα. Π.χ "DOT xxxx xxxx 1210" o 1210 μας ενδιαφέρει και σημαίνει ότι το ελαστικό κατασκευάστηκε την 12η εβδομάδα (τέλος μαρτίου δηλαδή), του 2010 Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 20 , 2011 από τον Apisteftos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
loykas 122 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 υπαρχει και το ενδεχομενο στραβιας δισκοπλακας. οταν πατας φρενο το μηχανακι σταματαει νορμαλ ή σταματαει λες και βηχει? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Laval 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 υπαρχει και το ενδεχομενο στραβιας δισκοπλακας. οταν πατας φρενο το μηχανακι σταματαει νορμαλ ή σταματαει λες και βηχει? Σωστα ! Στο οποιο η λυση ειναι βεντουζες και πολα ζεστα !! οκ σορρυ για το σπαμ .. δεν αντεξα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
loykas 122 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 ναι οκ εκανες την πλακα σου αλλα ειναι σοβαρο αυτο ειδικα αν δεν γνωριζεις οτι ειναι στραβια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Πρωτα απο ολα τα λαστιχα σου ειναι νυλον η κανονικα ? Το μπροστινο φρενο το πατας πανω σε στροφη ? Οταν πατας μπροστινο, πατας γραμμικα την μανετα η μια και εξω και οτι γινει ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Φίλε μου τα ελαστικά σου να αλλάξεις με καινούργια. Της μάνας του τα ελαστικά δεν είναι ποτέ καλά, και δεν πρέπει να παίζουμε με την ασφάλειά μας, ειδικά σε μεταχειρισμένο. Νομίζω κάνουν 50-60 ευρώ για πάπια ένα καλό ζευγάρι π.χ. metzeler. Μην το σκέφτεσαι καθόλου. Και να προσέξεις πως πατάς φρένο. Όχι απότομες κινήσεις και πάντα με την συνοδεία τους πισινού φρένου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IkaroC 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις... πρωτα πρωτα θελω να πω πως τα λαστιχα τα αλλαξα απο μονος μου οταν πρωτοπηρα το μηχανακι...πιο σθγκεκριμενα εβαλα τα Pilot της Michelin.. απ' οτι εχω ακουσει ειναι πολυ καλα λαστιχα... τωρα για τον αερα εχω παει 3-4 φορες κ μου τ εχουν φτιαξει σε βεντζιναδικο επισης δεν νομιζω να εχω προβλημα με σταβια δισκοπλακια εφοσον οταν θελω να σταματησω και το παταω πολυυ σταδιακα φρεναρει μια χαρα..χωρις προβλημα ολες οι περιπτωσεις που εχω αναφερει εχουν γινει σε ευθεια...δεν εστριβα..και την μανετα οσο μπορω την παταω γραμμικα..τωρα αμα δω τον αλλον να ερχετε πανω μου ποσο σταδιακα να την πατησω (εννοιτε οτι δεν τ κοκαλωνω ακομα και τοτε γιατι δεν με βλεπω καλα :P απλα πιο αποτομα(επιβαλετε)απο οτι σε νορμαλ συνθηκες) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ultimatejohn 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Φίλε μου δεν ξέρω αν είναι το μοναδικό που φταίει παντος είμαι σίγουρος οτι φταίνε και τα λάστιχα...τα pilot δεν έχουν καλά κρατήματα, όταν αλλάξεις προτίμησε κάτι σε michelin m45 ή m62...άποψη μου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Καλύτερα να μην βάζεις αέρα από βενζινάδικο. Τα πιο πολλά έχουν χαλασμένα πιεσόμετρα. Πήγαινε σε βουλκανιζατέρ να τα μετρήσεις. Και πάντα με κρύα τα ελαστικά μετράμε!!! Και κάτι άλλο βασικό. Πόσο αέρα βάζεις?? Μήπως βάζεις παραπάνω στο μπροστινό απ' ότι πρέπει?? Όσοι έχουν πάπια θα σου πουν και ποιο ελαστικό να προτιμήσεις όταν αλλάξεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Laval 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 αυτο φιλε μου ειναι και το μεγαλο κακο με τα παπια ! Ειναι τοσο μικρα τα λαστιχα που ειδικα το μπροστινο κανει γλυστριμα για πλακα ! Αποτομο φρεναρισμα με το μπροστινο ειναι σκοτομα .. πατα πανω στο πισο με ολη σου την δυναμη και προσπαθησε να ελεγξεις την δυναμη που βαζεις στο μπροστα ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Buffalo 31 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2011 Λίγη θεωρία που ίσως βοηθήσει: 1. πιο σημαντικό ακόμα και από τα φρένα που έχουμε είναι τα λάστιχα…το μπροστινό (για το φρενάρισμα). Το προσέχουμε σαν τα μάτια μας να είναι φρέσκο και ζεστό. 2. το φρενάρισμα σε οποιαδήποτε μηχανή επηρεάζεται πάρα πολύ από τον οδηγό και το πώς στήνεται: a. Φρενάρουμε πάντα όρθιοι και ποτέ πλαγιαστοί. Το μπροστινό δεν μπορεί να φρενάρει και να στρίβει ταυτόχρονα. Πρώτα φρενάρουμε (όρθιοι και στην ευθεία) και μετά στρίβουμε. b. Το τιμόνι υπάρχει για να έχει τα χειριστήρια και για να δίνουμε κατεύθυνση. Όχι για να στηριζόμαστε. Αυτό το κάνουμε πιέζοντας τα γόνατα πάνω στο ντεπόζιτο. Αν το δοκιμάσετε θα δείτε ότι αμέσως απελευθερώνονται το χέρια και το τιμόνι είναι χαλαρό για να εκτονώσει τις δυνάμεις του φρεναρίσματος και το rebound από το δρόμο. 3. σχετικά με τα δάχτυλα στο δρόμο κινδυνεύουμε κυρίως από μπλοκάρισμα του μπροστινού παρά από έλλειψη δύναμης. Έτσι κι αλλιώς δεν σταματάμε με την δύναμη που ασκούμε μόνο, αλλά με τον τρόπου που αυτή πολλαπλασιάζεται από την τρόμπα, μεταφέρεται από τα σωληνάκια και ασκείται από τα τακάκια στους δίσκους. 1-2 δάχτυλα ασκούν αρκετή δύναμη για το φρενάρισμα (πάντα σε συνδυασμό με κατέβασμα) αλλά όχι τόση πολλή δύναμη που θα φέρει το μπλοκάρισμα. Σε περίπτωση πανικού 4 δάχτυλά θα ασκήσουν τόση δύναμη που θα μπλοκάρει σίγουρα. 4. χρησιμοποιούμε το πίσω φρένο στην αρχή του φρεναρίσματος για να σταθεροποιηθεί η μηχανή. Ποτέ δεν πρέπει να ασκήσουμε περισσότερη δύναμη στο πίσω από το μπροστά (ή να το μπλοκάρουμε) γιατί η ουρά θα ξεκολλήσει και θα αρχίσει να θέλει να μας ξεπεράσει (high siding) Aυτά και ελπίζω να μην σας κούρασα…όποιος μερακλής θέλει προτείνω το βιβλίο Α TWIST OF THE WRIST του KEITH CODE Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Drop 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2011 Καλημέρα! Κατ'αρχήν να πω ότι "χάρηκα" γιατί έχω ακριβώς το ίδιο θέμα με σένα και τα ίδια χαρακτηρηστικά με σένα(νέος οδηγός πάπιας)(crypton t110) οπότε τουλάχιστον τώρα ξέρω ότι δεν είμαι μόνος...!Δες το και συ έτσι γιατι στην αρχή είχα προβληματιστεί πολύ και αγχωνόμουν! Προσωπικά έχω καταφέρει να μην πέσω καμία απο τις φορές που μου έφυγε το μπροστινό και αυτό γιατί είχα μικρές ταχύτητες και μπορούσα να βάλω πόδι κάτω ενστικτωδώς και να το επαναφέρω. Δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι αυτό και αν το κάνουν και άλλοι. Η αίσθηση μου πάντως είναι πως είναι θέμα χρόνου να πέσω κι εγώ! Δοκίμασα χτες σε ελαφρώς βρεγμένο δρόμο και μια άλλη φορά πάνω σε πεζοδρόμιο(πλάκες) και εκεί είναι που απλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα,με σχεδόν μηδενική ταχύτητα φεύγει το μπροστινό μονόμπαντα και πάρτον κάτω. Οπότε ξέρω ότι σε τέτοιες καταστάσεις δουλεύω πιο πολύ το πίσω που θα φύγει και αυτό αλλα πιο ελεγχόμενα τουλάχιστον πιστεύω. Τέλος να πω πως και απο άλλους που έχω ρωτήσει,σε πάπια,φρενάρουν αντίθετα απο ότι λένε εδώ,60% πίσω 40% μπροστά ή και λιγότερο. Ή ακόμα και σε παλιότερες πάπιες που είχαν ταμπούρο μπροστά το ξεσφίξαν τόσο ώστε να πιάνει λίγο και μετα απο μεγάλη πίεση. ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Η' ΛΑΘΟΣ(ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ) απλά το καταθέτω για να ακουστούν απόψεις απο εμπειρότερους. Εγω πάντως έχω συνηθίσει σε φρενάρισμα καθημερινό(όχι ανάγκης) το μπροστά να το χρησιμοποιώ λίγο,όχι απότομα και κυρίως σε "μεγάλες" ταχύτητες που το πίσω δεν καταφέρνει να επιβραδύνει αποτελεσματικά. Και επίσης έχω βάλει στο μυαλό μου ότι σε περίπτωση ανάγκης μάλλον θα πέσω(γιατί θα κοκκαλώσω το μπροστά) ή θα στουκάρω πάνω σε οτιδήποτε είναι μπροστά μου(αν έχω έως τότε τελείως συνηθίσει να φρενάρω κυρίως με το πίσω που δεν φρενάρει και πολυ καλά) Δε σου λέω να κάνεις το ίδιο γιατι δεν ξέρω τι είναι σωστό Απλά εγω αυτή τη "λύση" έχω βρει στο κοινό μας πρόβλημα Συγνώμη για το σεντόνι που άπλωσα Είμαι ομοιοπαθής και σε νιώθω Υ.Γ Λάστιχα σκοπεύω να αλλάξω κάποια στιγμή για να δω και γω αν θα έχει διαφορά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2011 Δεν έχω εμπειρία καθόλου από πάπιες, αλλά λογικά με σωστά ελαστικά που έχουν σωστή πίεση, και με σωστό φρενάρισμα πρέπει να σταματάς αγκάθα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xenos3 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2011 Θα πρότεινα, εφόσον έχετε σωστά λάστιχα/πιέσεις/τακάκια να δώσετε το παπί σε κάποιον γνωστό που να έχει μηχανή κ γνωρίζει 5 πράγματα ώστε να δει μέσα σε 5' αν έχει το μηχανάκι πρόβλημα. Αν δεν έχει, θα μπορέσει θα σας δείξει 5 πράγματα γι αυτό ώστε να μην κινδυνεύετε. Το κοινό των δύο και νομίζω το κλειδί της υπόθεσης είναι ότι είστε νέοι οδηγοί. Με προσοχή και όχι όλη σας τη δύναμη στη μανέτα. Εγώ με την μηχανή φρενάρω σχεδόν μόνο με το μπροστινό αλλά το παπί δεν σταματάει μόνο με μπροστινό οπότε πατάς αναγκαστικά και λίγο (προς μέτριο) πισινό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες