Jump to content
sakis_the_fraud

Εσεις πως φορατε τα χειμερινα γαντια σας;

89 ψήφοι

1. 1. Εσεις πως φορατε τα χειμερινα γαντια σας;

• Μεσα απο το μπουφαν
    • Εξω (πανω) απο το μπουφαν
    • Οπως να 'ναι...
    • Αναλογα το γαντι.
    • Ποια γαντια;;;;;

Recommended Posts

Αφου ψηφισετε, πειτε και γιατι τα φορατε με αυτον τον τροπο, πιστευω πως δεν ειμαι ο μονος που εχει μπερδευτει... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έξω από το μπουφάν και σφίξιμο τα λουράκια.

Συμφωνώ και ο λόγος είναι πολύ απλός. Σε γυμνό μηχανάκι γίνεται πιο έντονο το φαινόμενο κατά το οποίο αν το γάντι είναι μέσα από το μπουφάν, η βροχή και ο αέρας μπορεί να μπει μέσα στο μανίκι. Εάν είναι απέξω από το μπουφάν είναι 100% προστατευμένο από αέρα και βροχή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απ' εξω το γαντι για να μην περναει ο αερας/κρυο. Με βροχή, ότι ναναι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανάλογα το μπουφάν ρε παιδιά. Στο δερμάτινό μου αναγκαστικά πάει απ'έξω. Στην κορντούρα όμως που έχει φαρδύ μανίκι το βάζω από μέσα. Έτσι νιώθω πως εφαρμόζει καλύτερα. Φυσικά αέρας και νερό δεν μπαίνουν ποτέ γιατί σφίγγω και το μανίκι πάνω από το γάντι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αναλογα με το γαντι,αμα ειναι κοντο (καλοκαιρινο) απο κατω,αμα ειναι βαρβατο χειμερινο πανω απο το μπουφαν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το καλοκαίρι με καλό καιρό και στην κίνηση μέσα στην πόλη τα φοράς όπως σε βολεύει. Με κρύο και βροχή πάντα απ' έξω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ και ο λόγος είναι πολύ απλός. Σε γυμνό μηχανάκι γίνεται πιο έντονο το φαινόμενο κατά το οποίο αν το γάντι είναι μέσα από το μπουφάν, η βροχή και ο αέρας μπορεί να μπει μέσα στο μανίκι. Εάν είναι απέξω από το μπουφάν είναι 100% προστατευμένο από αέρα και βροχή.

Αυτο ακριβως.Τιποτα λιγοτερο τιποτα περισοτερο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eγώ τα γκορντούρα γάντια που έχω, όταν ΔΕΝ βρέχει, τα βάζω έξω από το μπουφάν.

Όταν βρέχει τα βάζω έξω από το μπουφάν, αλλά μέσα από το αδιάβροχο ώστε τα νερά που στραγγίζουν προς τα κάτω από τα μανίκια του αδιάβροχου, να μην μπαίνουν μέσα στο γάντι. Αν τα βάλεις πάνω από το αδιάβροχο, έγιναν μούσκεμα κατευθείαν. Το αυτό συμβαίνει κι αν φοράς γκορντούρα αδιάβροχη και τα βάλεις από πάνω από αυτή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eγώ τα γκορντούρα γάντια που έχω, όταν ΔΕΝ βρέχει, τα βάζω έξω από το μπουφάν.

Όταν βρέχει τα βάζω έξω από το μπουφάν, αλλά μέσα από το αδιάβροχο ώστε τα νερά που στραγγίζουν προς τα κάτω από τα μανίκια του αδιάβροχου, να μην μπαίνουν μέσα στο γάντι. Αν τα βάλεις πάνω από το αδιάβροχο, έγιναν μούσκεμα κατευθείαν. Το αυτό συμβαίνει κι αν φοράς γκορντούρα αδιάβροχη και τα βάλεις από πάνω από αυτή.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Απλή φυσική.

Αν κινείσαι με πάνω από 40-50χμ/ω και έχεις τα γάντια μέσα από το αδιάβροχο, τότε οι σταγόνες της βροχής θα κυλήσουν μέσα στο αδιάβροχο και κατευθείαν πάνω στο μπουφάν, ιδίως σε μηχανές χωρίς χούφτες.

Αν είσαι στατικός μέσα σε κίνηση και δεν κινείσαι με χιλιόμετρα, η βαρύτητα σπρώχνει προς τα κάτω τις σταγόνες της βροχής, οπότε καλά κάνεις και τα βάζεις μέσα από το αδιάβροχο.

Αλλά γενικότερα ο κανόνας λέει να μην υπάρχει άνοιγμα στα μανίκια κόντρα στην βροχή, ώστε να μην μπαίνει νερό όταν οδηγάς. Και αν έχεις σφίξει καλά το γάντι δεν θα μπαίνει νερό ούτε όταν είσαι στατικός. Και σίγουρα σφίγγει καλύτερα το γάντι πάνω στο αδιάβροχο παρά το αδιάβροχο πάνω στο γάντι... :winking:

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Απλή φυσική.

Αν κινείσαι με πάνω από 40-50χμ/ω και έχεις τα γάντια μέσα από το αδιάβροχο, τότε οι σταγόνες της βροχής θα κυλήσουν μέσα στο αδιάβροχο και κατευθείαν πάνω στο μπουφάν, ιδίως σε μηχανές χωρίς χούφτες.

Αν είσαι στατικός μέσα σε κίνηση και δεν κινείσαι με χιλιόμετρα, η βαρύτητα σπρώχνει προς τα κάτω τις σταγόνες της βροχής, οπότε καλά κάνεις και τα βάζεις μέσα από το αδιάβροχο.

Αλλά γενικότερα ο κανόνας λέει να μην υπάρχει άνοιγμα στα μανίκια κόντρα στην βροχή, ώστε να μην μπαίνει νερό όταν οδηγάς. Και αν έχεις σφίξει καλά το γάντι δεν θα μπαίνει νερό ούτε όταν είσαι στατικός. Και σίγουρα σφίγγει καλύτερα το γάντι πάνω στο αδιάβροχο παρά το αδιάβροχο πάνω στο γάντι... :winking:

Διαφωνώ. Έχουν κολυμπήσει τα γάντια στο νερό όταν τα είχα απ' έξω. Το νερό πίσω από τα χέρια, κατεβαίνει προς τα κάτω καθώς δεν υπάρχει αέρας να το σπρώξει προς τα πάνω (κενό αέρος δηλαδή πίσω από τα χέρια)

Η βροχή δεν μπαίνει όταν έχεις σφιγμένο το μανίκι του μπουφάν. Σταγόνες είναι δεν είναι κουβαδιά νερό!

Έχω κάνει πάρα πολλά ταξίδια με βροχή επί ώρες και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον τρόπο μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαφωνώ. Έχουν κολυμπήσει τα γάντια στο νερό όταν τα είχα απ' έξω. Το νερό πίσω από τα χέρια, κατεβαίνει προς τα κάτω καθώς δεν υπάρχει αέρας να το σπρώξει προς τα πάνω (κενό αέρος δηλαδή πίσω από τα χέρια)

Η βροχή δεν μπαίνει όταν έχεις σφιγμένο το μανίκι του μπουφάν. Σταγόνες είναι δεν είναι κουβαδιά νερό!

Έχω κάνει πάρα πολλά ταξίδια με βροχή επί ώρες και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον τρόπο μου.

Εσυ εχεις και μια ανεμοκαληψη και λιγο χαμηλα στα χερια .. αν εισαι σε τελιος ΝΑΙΚΕΝΤ μηχανακη τοτε ο αερας σπρωχνει ( και χαμηλα εκει στα χερια ) πανω το αδιαβροχο και κανει κενο με το γαντι .. αρα και οι σταγονες περνανε διαγωνια μεσα στο κενο !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aναλογα το γαντι ,αν ειναι κοντο οσο και να το τραβας απο εξω δεν παει με τιποτα,αν ειναι μακρυ ναι σαφως και απεξω,

αλλα οπως ειπαν και πιο πριν ειναι και αναλογα το μπουφαν και της καιρικες συνθηκες ..... με βροχη απομεσα,με κρυο απο εξω..

Τροποποιήθηκε από τον vagelis-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα ξαναπώ πάντως πως όταν το γάντι είναι από μέσα και το μανίκι σφίγγει καλά απ' έξω δεν μπαίνει ούτε νερό , ούτε αέρας. Έχω φάει πάμπολλες βροχές έτσι και οι καρποί μου δεν ένιωσαν καν υποψία υγρασίας ΠΟΤΕ.

Επιπροσθέτως:

α) Όταν το γάντι είναι απ' έξω από το μπουφάν όταν αυτό βρέχεται, τότε όλο το νερό που σουρώνει από το μανίκι καταλήγει καρφωτά μέσα στο γάντι.

β) Με το γάντι απ' έξω το μανίκι της κορντούρας κάθεται 3-4 πόντους πάνω από τον καρπό με αποτέλεσμα να ζαρώνει. Αυτό δεν μου φαίνεται σωστό και με κάνει και νιώθω άσχημα από την άποψη πως δεν εφαρμόζει το ρούχο καλά πάνω μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αναλογα με το γαντι,αμα ειναι κοντο (καλοκαιρινο) απο κατω,αμα ειναι βαρβατο χειμερινο πανω απο το μπουφαν

ομοίως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από έξω. Όταν βρέχει πάρα πολύ λόγο στροφιλισμού του αέρα κλπ θα μπει νερό, τότε το φοράω πάλι πάνω από το μπουφάν, αλλά βάζω και το αδιάβροχο πάνω από το γάντι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οδήγα το R850R με το άνοιγμα κόντρα στην βροχή και μετά έλα να μου πεις....

Πάντως όσο πιο καλή αεροκάλυψη έχει μια μοτοσυκλέτα, τόσο πιο πολύ τείνει προς την στατικότητα ο αέρας και η βροχή. Δηλαδή ούτε βρέχεσαι ούτε σε βαράει ο αέρας. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν βρέχεσαι με την μηχανή σου με τον τρόπο βάζεις τα γάντια. Σε οποιοδήποτε άλλο μηχανάκι χωρίς χούφτες και μεγάλο fairing είμαι σίγουρος ότι θα βρεχόσουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνω με τον Αλεξανδρο. Την εχω πατησει δυο φορες (μαλλον μια δεν ηταν αρκετη) , δευτερη μαλιστα στην βροχη της κυριακης. Οταν βαλεις τα γαντια εξω απο το αδιαβροχο, οτι βροχη κατσι στο μανικι γλυστραει μεσα στα γαντια. Μεσα σε 5 λεπτα τα γαντια ειχαν γεμισει νερα. Ειτε τα φορουσα ειτε οχι ηταν το ιδιο πραγμα. Τα γαντα μπαινουν μεσα απο το αδιαβροχο :_thumbsup:

Περα απο αυτο, ενα καλο αδιαβροχο μπουφαν εχει λαστιχο στο σημειο του καρπου, οποτε και εξω απο το γαντι να μπει, δεν υπαρχει περιπτωση να περασουν μεσα απο το λαστιχο οι σταγονες :yeahright:

Και καθως εγινε ο λογος για το 850R , το cbr ειναι ακομα πιο σκηφτη μηχανη με οχι τοσο μεγαλη ανεμοκαληψη. Παρολα αυτα το νερο κυλαει απο το αδιαβροχο μεσα στα γαντια. Δεν ειναι θεωρια, ειναι αυτο που ειδα και με τις δυο μεθοδους σε οδηγηση μου σε αρκετη βροχη :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Alarm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα