Jump to content
loykas

χειροποιητες εξατμησεις

Recommended Posts

υπαρχουν πολλα μαγαζια τα οποια κανουν χειροποιητες εξατμισεις και αναλογος την μηχανη σου λενε και ποσο κοστιζει!

συνηθως το 200αρι δεν το γλυτωνεις!

υπαρχει μηπως καπου στο ινετρνετ ή αν γνωριζει καποιος το τροπο κατασκευης της ωστε να προσπαθησει καποιος να φτιαξει μια μονος του?

υπαρχουν ατομα που ειναι η δουλεια τους και καθημερινα ειναι μπλεγμενοι με σωληνες κολησεις και τα σχετικα και ισως τους ηταν ευκολο να δοκιμασουν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αν κολλάς βρές ένα used τελικό και βάλτο πάνω στον λαιμό σου πιο εύκολο είναι !

αν πάλι επιμένεις να μπλέξεις δεν έχω ιδέα αλλά αν βρεις τα υλικά δεν νομίζω να είναι δύσκολο !

φτιάξε πρώτα το καζανάκι και μετά μέσα του θα πρέπει να έχεις μια φλογέρα και γύρο από την φλογέρα πετροβάμβακα και αυτό είναι όλο !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπαρχουν πολλα μαγαζια τα οποια κανουν χειροποιητες εξατμισεις και αναλογος την μηχανη σου λενε και ποσο κοστιζει!

υπαρχει μηπως καπου στο ινετρνετ ή αν γνωριζει καποιος το τροπο κατασκευης της ωστε να προσπαθησει καποιος να φτιαξει μια μονος του?

υπαρχουν ατομα που ειναι η δουλεια τους και καθημερινα ειναι μπλεγμενοι με σωληνες κολησεις και τα σχετικα και ισως τους ηταν ευκολο να δοκιμασουν!

απο τα 200, τα υλικά κοστίζουν το 1/3. Χοντρικά. Ίσως και λιγότερα....:_thumbsup:

Τα υπόλοιπα 2/3 των 200 ε, είναι η εφαρμογή γνώσης + τεχνικής.

Όσο και να είναι μπλεγμένος κάποιος με τέτοια, δυστυχώς απαιτούνται έτη εμπειρίας + εφαρμογών.

Ίσως φαίνεται κατορθωτό με μια πρώτη ματιά, αλλά είναι απο τις δυσκολότερες μεταλλουργικές εργασίες.

Ας πούμε ότι έχει κάποιος ΟΛΑ τα εργαλεία.

Ξέρεις μετα απο πόσες μέρες θα φτιάξει...............1 τελικό ?

Ή θα κουρμπάρει σωστά μια σωλήνα εξαγωγής ?

:whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και φυσικα το θεμα αποδοση... θα ειναι καλυτερα ή εστω ιδια με το μαμα τελικό ή μηπως θα πηγαινει χειροτερα..?

Τα υλικα οπως ειπε ο Τανασεν ειναι αναλογικα τιποτα , ο εργατοχρονος πληρωνεται και η οποια γνωση πανω στο θεμα εξατμιση και αρχες λειτουργιας της .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένας φίλος μου με sv του έφτιαξαν χειροποίητη εξάτμιση απο την συγκόληση κ μετά και του πήγε 160€.

Επίσης έχω δει ένα yamaha ybr 250 με χειροποίητη εξάτμιση που στην όψη ήταν ακριβώς σαν δίχρονο, και στον ήχο ήταν επίσης σαν δίχρονο. Καλή φάση να το έβαζα στο cbr.:D Ψαρωτικό τελείως. :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένας φίλος μου με sv του έφτιαξαν χειροποίητη εξάτμιση απο την συγκόληση κ μετά και του πήγε 160€.

Επίσης έχω δει ένα yamaha ybr 250 με χειροποίητη εξάτμιση που στην όψη ήταν ακριβώς σαν δίχρονο, και στον ήχο ήταν επίσης σαν δίχρονο. Καλή φάση να το έβαζα στο cbr.:D Ψαρωτικό τελείως. :D

Kι εγώ είμαι στο ψάξιμο,για χειροποίητη_unsure.gifστην Θεσ/νίκη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kι εγώ είμαι στο ψάξιμο,για χειροποίητη_unsure.gifστην Θεσ/νίκη...

Άμα βάλεις πες μου γνώμες. Εγώ δεν θέλω να κάνει πολύ θόρυβο. Σχεδών καθόλου. Απλά ότι ακούγετε να ακούγετε σιγά, και ωραία. Να κελαιδάι το μωρό...:D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η χειροποίητη εξάτμιση είναι δίκοπο μαχαίρι από πλευράς υπολογισμών. Για κάθε ένα μοτέρ: τόσο μήκος καζανάκι επί τόσο ποσοστό διατομής της φλογέρας επί μήκος D=x% * L και πάει λέγοντας.Υπάρχει περίπτωση το μηχανάκι να σέρνεται,να ουρλιάζει ή να πετάει φλογισμένες ίνες πετροβάμβακα από πίσω! :yeahright:

Όπως είπε και ο Innova νωρίτερα: Τα υπόλοιπα 2/3 των 200 ε, είναι η εφαρμογή γνώσης + τεχνικής.

Όσο και να είναι μπλεγμένος κάποιος με τέτοια, δυστυχώς απαιτούνται έτη εμπειρίας + εφαρμογών.

Ίσως φαίνεται κατορθωτό με μια πρώτη ματιά, αλλά είναι απο τις δυσκολότερες μεταλλουργικές εργασίες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να πω την αληθεια το ειχα στο μυαλο μου πιο απλο!

κανα 2 σωληνες λιγα πριτσινια καμια κολληση και ετοιμο

τωρα οσο αφορα την τεχνικη.....δεν την υπολογισα καθολου απλα ηθελα να μαθω τον τροπο και να εκανα καποιο σ/κ ενα πειραμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να πω την αληθεια το ειχα στο μυαλο μου πιο απλο!

κανα 2 σωληνες λιγα πριτσινια καμια κολληση και ετοιμο

τωρα οσο αφορα την τεχνικη.....δεν την υπολογισα καθολου απλα ηθελα να μαθω τον τροπο και να εκανα καποιο σ/κ ενα πειραμα.

Προσωπικά δεν θα έκανα πειράματα, με κάτι που επηρεάζει την ζωή, και την λειτουργικότητα του κινητήρα. Άλλο να κάνεις πείραμα να βάψεις το μηχανάκι, και άλλο να του πειράζεις κάτι που μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ριξε μια ματια εδω μηπως δεις κατι που σε ενδιαφερει

http://www.dan-moto.com/exhausts-wholesale-18.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την συγκεκριμενη στιγμη φοραω μια remus grand prix.

αμα εκανα μια προσπαθεια να φτιαξω εξατμιση και εν τελη κατι γινοταν θα την εβαζα για να δω τη ακριβως εφτιαξα αλλα μετα απο λιγο η remus θα ξαναεπερνε την θεση της!

δεν εχω καμια προθεση να κανω παραγωγη αλλα ουτε και να πουλαω :)

απλα ενα σ/κ να εκανα μια προσπαθεια!

Τροποποιήθηκε από τον loykas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για χειροποίητες σε καλή τιμή για εμένα είναι μόνο οι danmoto.

Oρίστε και το site http://danmoto.com/

Με πρόλαβε και ο MAKISXX

Τροποποιήθηκε από τον honda55551

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.............απλα ενα σ/κ να εκανα μια προσπαθεια!

+ 125 !

Αυτό πάντα μετράει !

Πάρε ανοξείδωτα ρετάλια απο κάπου, και βάρα του ! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το θέμα είναι οτι και αυτοί που κάνουν χειροποίητες είναι για τον πεο

δεν είναι δυνατόν σε παπί και σε 300άρι να βάζουν τα ίδια τελικά κάτι ραϊστεκ και ραϊσγκαν

με εξαίρεση νομίζω την spring dragon που όντως πρέπει να το μελετάει για το κάθε μότο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το θέμα είναι οτι και αυτοί που κάνουν χειροποίητες είναι για τον πεο

δεν είναι δυνατόν σε παπί και σε 300άρι να βάζουν τα ίδια τελικά κάτι ραϊστεκ και ραϊσγκαν

με εξαίρεση νομίζω την spring dragon που όντως πρέπει να το μελετάει για το κάθε μότο

Αυτο το κανουν οι 9 στις 10(αν οχι ολες) οι μεγαλες εταιριες εξατμισεων που φτιαχνουν τελικα slip on & bolt on , ενα τελικο μιας 'Χ εσωτερικης διαμετρου μπορει να κανει για διαφορα μοτο , απλα αλλαζουν τον ενδιαμεσο σωληνα για να κουμπωνει στο καθε μοντελο και φυσικα το σημειο στηριξης του τελικου .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λογικα καποιο παιχνιδι παιζει με τις εταιριες που εχουν ονομα και ειναι πολυ φυσιολογικο!

αμα παω σε ενα μαστορα πχ τακης exhaust system paf poyf company που δεν εχει δουλεια πολυ θα κατσει και θα μελετησει και να βαλει μια εξατμιση στην μηχανη μου που θα αποδοσει πληρως!

αμα παω σε μια εταιρια με ονομα και εχει να φτιαξει 20 εξατμησεις ημερησιως δεν νομιζω να κατσει να το σκεφτει πολυ και απλα εχει πει για τα street ειναι αυτες gia ta enduro kai motard οι αλλες και παει λεγοντας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο το κανουν οι 9 στις 10(αν οχι ολες) οι μεγαλες εταιριες εξατμισεων που φτιαχνουν τελικα slip on & bolt on , ενα τελικο μιας 'Χ εσωτερικης διαμετρου μπορει να κανει για διαφορα μοτο , απλα αλλαζουν τον ενδιαμεσο σωληνα για να κουμπωνει στο καθε μοντελο και φυσικα το σημειο στηριξης του τελικου .

λογικό αλλά ο παπαγιοβιτς το τελικό που βάζει σε παπί το βάζει μέχρι 400cc

πιστεύεις θα δουλέψει σωστά ;

τώρα χθες έκανε dyno έναν ninjaki με τέτοια εξάτμιση και ήταν χάλι μαύρο με custom τάπα στο τελικό κέρδιζε παντού !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λογικό αλλά ο παπαγιοβιτς το τελικό που βάζει σε παπί το βάζει μέχρι 400cc

πιστεύεις θα δουλέψει σωστά ;

τώρα χθες έκανε dyno έναν ninjaki με τέτοια εξάτμιση και ήταν χάλι μαύρο με custom τάπα στο τελικό κέρδιζε παντού !

Ε καλα ναι , αυτο ειναι ακραιο..!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για χειροποίητες σε καλή τιμή για εμένα είναι μόνο οι danmoto.

Oρίστε και το site http://danmoto.com/

Με πρόλαβε και ο MAKISXX

Δυστυχώς δεν έχει για το δικό μουthumbsdown.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παμε λοιπον , εξοδα για 2 τελικα 30ε , να τα υλικα(λαμαρινα φυσικα οχι τιποτα το εξωτικο) dsc01627xz.jpg

Το μηκος , η διαμετρος του εξωτερικου σωληνα και του εσωτερικου διατρητου σωληνα ειναι αντιγραφη απο εξατμηση γνωστης φιρμας

Και να το αποτελεσμα dsc01629hy.jpgdsc01628j.jpg

dsc01633gi.jpg

dsc01635a.jpg

Τροποποιήθηκε από τον mm 2 1/2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα