Jump to content
jbfyou

Michelin Anakee 2 vs Michelin Sirac. Συγκεκριμένες απορίες και σχόλια για συγκεκριμένα λάστιχα

Recommended Posts

όταν στο εμπόριο μιλάμε για τιμή κόστους Χ2 ή και 2,5 3-4 +23% τότε ναι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

και με αλλον που μιλησα με ΚΛΕ μου ειπε τα SIRAC καλυτερα απο τα ΑΝΑΚΕΕ 2 .τελικα μου φαινετε θα περιμενω 10 μερες που θελουν για να ερθουν και θα τα βαλω να τελειωνω .ουτος η αλλως καθε 2 χρονια το πολυ θελουν αλαγη ,οποτε να γλυτωσουμε και κανα ευρο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επανέρχομαι και εγώ αφού έβαλα τα Sirac στο KLE μου πρίν από μια εβδομάδα περίπου (στα 185€ με σαμπρέλες), και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Στο στεγνό έχει άριστο κράτημα σε σχέση με τα EXP που είχα, αφού όταν ξεκινάω στο φανάρι πλέον δεν γλυστράω.

Σε σύγκριση με τα EXP έχω να παρατηρήσω επίσης ότι δεν μπλοκάρει τόσο εύκολα ο πίσω τροχός στο φρενάρισμα, και ότι έχουν καλύτερη κατευθυντικότητα στην κακή Ελληνική άσφαλτο καθώς δεν επηρεάζονται από τυχόν χαλικάκια στο δρόμο.

Να τονίσω ότι η χρήση που κάνω είναι αποκλειστικά στην πόλη, για αυτό και το επέλεξα. Για το βρεγμένο...πρέπει να βρέξει πρώτα αλλά θα γράψω εντυπώσεις τόσο για βρεγμένο αλλά και για ταξίδι εφόσον προκύψουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και στο βρεγμένο βεντουζάρουν (εφόσον είναι καθαρό νερό και όχι λάσπη)

Ο λόγος που δεν σου σπινιάρει στο φανάρι, και δεν σου μπλοκάρει το πίσω είναι διότι ζεσταίνονται αμέσως.

Θα τα ευχαριστηθείς όσο κανένα άλλο ελαστικό μέσα στην πόλη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επανέρχομαι και εγώ αφού έβαλα τα Sirac στο KLE μου πρίν από μια εβδομάδα περίπου (στα 185€ με σαμπρέλες), και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Στο στεγνό έχει άριστο κράτημα σε σχέση με τα EXP που είχα, αφού όταν ξεκινάω στο φανάρι πλέον δεν γλυστράω.

Σε σύγκριση με τα EXP έχω να παρατηρήσω επίσης ότι δεν μπλοκάρει τόσο εύκολα ο πίσω τροχός στο φρενάρισμα, και ότι έχουν καλύτερη κατευθυντικότητα στην κακή Ελληνική άσφαλτο καθώς δεν επηρεάζονται από τυχόν χαλικάκια στο δρόμο.

Να τονίσω ότι η χρήση που κάνω είναι αποκλειστικά στην πόλη, για αυτό και το επέλεξα. Για το βρεγμένο...πρέπει να βρέξει πρώτα αλλά θα γράψω εντυπώσεις τόσο για βρεγμένο αλλά και για ταξίδι εφόσον προκύψουν.

που τα εβαλες φιλε σε ποιο μαγαζι???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ μου λενε και τα scorpion trail οτι ειναι πολυ ανωτερα απο michelin.εχουν ιδια λεφτα με τα anakee2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παναγιώτη, όταν το sirac (ή το κάθε sirac) ζεσταίνεται αμέσως μέσα στην πόλη (ακόμα και τον χειμώνα), το καλοκαίρι με τους καύσωνες πως θεωρείς ότι θα λειτουργεί στο επαρχιακό-εθνικό δίκτυο? Υπερθέρμανση (άρα συνεχή γλιστρήματα) παίζει?

Δεν τα έχω δοκιμάσει καλοκαίρι, αλλά φαντάζομαι ότι θα έχω προβλήματα υπερθέρμανσης, προβλήματα που δεν θα είχα εάν φορούσα κάποιο ελαστικό που αργεί να ζεσταθεί...

Θα το έχω στο νου το καλοκαιράκι στην εθνική αυτό...

(Τα sirac τα ξέρω ως 85/15 και όχι ως 70/30.)

Σχετικά με την υπερθέρμανση σε καυτό οδόστρωμα έχω να πω πως είχα κάποια προβλήματα στην αρχή του καλοκαιριού. Τα ελαστικά μου γλιστρούσαν σε καυτό δρόμο κάποιες φορές.

Το θέμα αυτό λύθηκε με τις +2 λίμπρες αέρα που πλέον βάζω στο πίσω. Δηλαδή 28 εμπρός και 32 πίσω. Άρα και οι παραπάνω ανησυχίες μου για την ενδεχόμενη υπερθέρμανση πλέον δεν υφίστανται.

Πολλή σημαντική τελικά και η τελευταία λίμπρα αέρα, ειδικά σε Michelin ελαστικά τα οποία και έχουν μαλακό σκελετό! Τώρα που αγόρασα κομπρέσορα αέρος τσεκάρω συνεχώς τις πιέσεις με αποτέλεσμα να εκμηδενίζω τις απώλειες της πρόσφυσης...(+ το φοβερό στέγνωμα που κάνει...).

Τα ελαστικά έχουν συμπληρώσει 9 μήνες και 8000χμ. Χρήση 50-50 πόλη και εθνική οδό. Η μόνη, άξια λόγου, φθορά που έχουν δείξει είναι στο πίσω ελαστικό ένας ελάχιστος τετραγωνισμός.

Δείχνουν ότι εύκολα έχουν άλλα τόσα χιλιόμετρα να μου δώσουν χωρίς να αλλάξει η συμπεριφορά τους. Η γόμα παραμένει μαλακή όπως την πρώτη ημέρα.

Τα συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους που επιθυμούν ένα on-off ελαστικό "πόλης" που ζεσταίνεται αμέσως και είναι άνετο, σχετικά, στο χώμα και αρκετά καλό σε εθνικό δίκτυο.

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα αυτό λύθηκε με τις +2 λίμπρες αέρα που πλέον βάζω στο πίσω. Δηλαδή 28 εμπρός και 32 πίσω. Άρα και οι παραπάνω ανησυχίες μου για την ενδεχόμενη υπερθέρμανση πλέον δεν υφίστανται.

Πόση είναι η πίεση που συνιστά το owner's manual για το 650;

Διότι για το 700 η συνιστώμενη πίεση για τα ελαστικά είναι:

- Με ένα άτομο: 29 εμπρός και 29 πίσω.

- Με δύο άτομα: 29 εμπρός και 41 πίσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πόση είναι η πίεση που συνιστά το owner's manual για το 650;

Διότι για το 700 η συνιστώμενη πίεση για τα ελαστικά είναι:

- Με ένα άτομο: 29 εμπρός και 29 πίσω.

- Με δύο άτομα: 29 εμπρός και 41 πίσω.

2 bar εμπρός (29 δηλαδή...!!)

2 bar πίσω μονός, και 2,25 (33) διπλός

Και μιας και είμαι σαν διπλός....πίσω βάζω 32psi...

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κηριοι καλησπερα πρην απο 2 βδομαδες περιπου πηρα την μηχανη μεταχηρησμενη τα λαστιχα πανω ειναι 4 χρονων και φοραει sirac. Αν και ειναι καμενα τετοιο κρατημα στο βρεγμενο δρομο η στο χωμα δεν το περιμενα... μεχρι πλαγια με βραχια ανεβηκα και αντι να μαζεβω τον κολο μου η μηχανη στην κηριολεξια ειχε γινει αρμα ουτε καν σπινιαρε κολησαν κατω και με ανεβαζαν.......σε κανα μηνα που θα αλλαξω ελαστικο παλι sirac θα βαλω δηλαδη αμα ειναι φρεσκω δεν μπωρω να καταλαβω ποσα παραπανο ακομα μπωρει να δωσει αυτο το ελαστικο βαλτετο και πεξτε τρελα. ανετο ταξιδι στον δρομο χωρις κραδασμο και κρατιμα τρελω ενω εκτος δρομου ουτε τα desert που ειχα δουλεπσει πιο παλια τετια αποδοση δεν ειδα σας το προτινω με με κληστα ματια πιστευω οτι οι φιλοι της περιπετιας και του rally raid θα πρεπει να εχουν ενα ακομι ζευζαρι καβαζτα στο σπιτι. τελιονοντας θα σας πω.....το τελιο ειναι λιγο μπρωστα σε αυτα που προσφερει το sirac

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για χρήση πόλης και πέριξ σε ελαφρύ ον-οφ μηχανάκι, θεωρώ ότι είναι άριστο.

Για βαρύτερο όχημα που κινείται συχνά εθνική, θεωρώ ότι είναι λίγο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελεγα να βαλω τα anakee2 αλλα οσο διαβαζω για τα sirac μαλλον για κει με βλεπω για το XTR660.. χωρια που ειναι αρκετα φθηνοτερα απο τα anakee, ειναι και στην κατηγορια που ψαχνω (85/15). Φιλε Γιωργο πολυ χρησιμες οι παρατηρησεις σου. :thumbsup1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι χρηση θα κανεις? Ισως για Αθηνα θα ηταν καλυτερο το anakee μιας και ειναι μεγαλες οι αποστασεις και μεγαλυτερες οι αναγκες.

Εαν κινεισαι λιγα χμ πανω κατω βαλε sirac. Αν βγαινεις εθνικη, αττικη οδο κλπ τοτε anakee.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσειδωνος - Κηφισου 50 χλμ καθε μερα περιπου.. αυτο που με ενδιαφερει πολυ εναι πως αντιδραει στο νερο.. δεν θελω αλλη αβεβαιοτητα πλεον στη βροχη.. και ας κρατησει λιγοτερο το λαστιχο δεν με πειραζει.

Τροποποιήθηκε από τον easyrider77

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

anakee 2 θελεις φιλε μου και μονο. Εγω τα χρησιμοποιουσα μεσα στο Ηρακλειο σε αποστασεις λιγων χμ ημερησιως. Και ηταν αριστα.

Και κατι αλλο που αφορα την διαρκεια των sirac. Τα αλλαξα στα 9000χμ, αν θυμαμαι καλα, και σιγουρα ειχαν αλλη τοση διαρκεια ζωης. Τα αλλαξα διοτι αλλαξα χρηση στη μηχανη (εβγαινα συνεχεια εθνικη) και τα εκρινα επικινδυνα για τους θερινους μηνες, κυριως, λογω υπερθερμανσης.

Δες και εδω φωτογραφια τους www.mybike.gr/topic/57585-bridgestone-battlewing-501502-σε-xl650v/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για βροχη και σε αστικο ολισθηρο περιβαλλον τα Ανακεε2 ειναι σχεδον μονοδρομος. Εξαιρετικο ελαστικο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχως δεν υπαρχει πουθενα το Anakee 2 σε 130/80/17 .. απ οτι μου ειπε ο boukis του ειπαν απο michelin το δεκεμβρη θα παραλαβουν πριν τις γιορτες.. βγαινει οπου ναναι το anakee 3 λεει και γιαυτο υπαρχει ελειψη.. τωρα πραγματικη, πλασματικη .. μαλλον το δευτερο..

Τροποποιήθηκε από τον easyrider77

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω βάλει τα sirac από το καλοκαίρι σε ένα DR650. Ή χρήση είναι καθημερινά αστική και ημιαστική αποκλειστικά. Σε ανοιχτό δρόμο είναι καλά. Δεν έχουν ασάφειες, θόρυβο ή κουνήματα στο τιμόνι. Με χαλάει όμως το γλίστρημα που κάνουν ακόμα και σε στεγνό δρόμο (σε βρεγμένο άστο καλύτερα) υπό κλίση και επιτάχυνση στην έξοδο της στροφής. Αυτό συμβαίνει ακόμα και με πολύ μικρές ταχύτητες(και σωστές πιέσεις φυσικά). Το γλίστρημα αυτό δεν είναι γλυκό και ελεγχόμενο ντρίφτ αλλά απότομο και σε σε οδηγεί σε πτώση. Έτσι λοιπόν δεν τα ξαναβάζω και μάλλον θα τα αντικαταστήσω νωρίτερα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηπως εχουν πιασει μακα? Δοκιμασε να τα τριψεις με σαπουνονερο και πρασινο σφουγγαρι ωστε να φυγει η τυχον γυαλαδα. Τι πιεσεις βαζεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tι μάκα εννοείς; Η μηχανή δεν κάθετε. Κυκλοφορεί κάθε μέρα 50-60 χλμ τουλάχιστον. Πιέσεις εμπρός 25psi και πίσω 29psi. Κάποια στιγμή δοκίμασα 22psi εμπρός και 25psi πίσω χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα. Το λάστιχο αυτό είναι απογοήτευση για μένα παρόλο που σε πιο street

sorry....μηχανές την εκτιμούσα πολύ την michelen.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο κατασκευαστης τι λεει? Εγω στο ΤΑ βαζω 29-32.

Εμενα στην πολη ηταν εξαιρετικα 1 χρονο που τα φορουσα και πανω απο 10000 χμ. Μονο στην εθνικη ειχα θεμα και γιαυτο τα αλλαξα. Και στο νερο ηταν αρκετα καλα.

Υποψιν, οτι επειδη ειναι πολυ μαλακο λαστιχο θελει σωστες πιεσεις για να δουλεψει σωστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και διαφορετική μηχανή (λιγοτερα κυβικά -βαρος) ο κατασκευαστής δίνει για την δικιά μου 21 εμπρός-πισω και 25 πίσω φούλ φορτωμένος, είδα μεγάλη διαφορά (καλή) στην συμπεριφορά όταν έβαλα αυτές τις πιέσεις. Συνηθισμένος από τα προηγούμενα ελαστικά μου είχα υψηλότερες πιέσεις, οι οποίες δεν δουλεύουν σωστά για ένα ελαστικό όπως το sirac. Το sirac θέλει χαμηλότερες πιέσεις για να δουλέψει σωστά, λόγω διαφορετικής δομής ελαστικού σε σχέση με ένα πιο ασφάλτινο. Πάντως να προσθέσω στη βροχή στην άσφαλτο είναι απλά καλά, όταν πατάω άσπρες γραμμές είναι λες και πατάω πάγο, κάτι που με Tourance EXP δεν είχα νιώσει ΠΟΤΕ. Μάλλον λογικές διαφορές από ένα πιο χωμάτινο λάστιχο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα