Jump to content
μάθο...

Μπλοκο Τροχαιας και..."σινιαλο φωτων"

165 ψήφοι

1. 1. Οταν κινεισαι σε Εθνικη ή σε Ταχειας Κυκλοφοριας...και βλεπεις μπλοκο Τροχαιας ενημερωνεις τους απεναντι;

• Παντα,οσους μπορω
      96
    • Ναι αλλά μονο μοτοσυκλετιστες
      9
    • Αναλογα με τα κεφια μου και αν το σημειο που εχουν στησει ειναι γελοίο!
      31
    • Οχι,ειναι παρανομο να ενημερωνω.Δεν θελω κιολας,ας προσεχει καθενας μονος του
      11
    • Δεν κυκλοφορω σε τετοιους δρομους!
      3
  2. 2. Σου αρεσει οταν βλεπεις απεναντι φωτα να ενημερωνουν εσενα;

• Ναι σχεδον παντα.Νοιωθω και μια ανακουφιση που ισως γλυτωσα κλιση...
      128
    • Οχι αν τρεχω ας παρω και τα ρισκα μου
      9
    • Δεν τρεχω πανω απο τα ορια!
      13

Recommended Posts

Το θέμα είναι πολύ σαφές: ειδοποιούμε τους άλλους, ναι, όχι και γιατί.

Τα υπόλοιπα περί αρνητικών πόντων , θετικών πόντων και νομιμότητας ή όχι των υπολοίπων είναι εκτός θέματος.

You have been warned..............

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τα πρόστιμα είναι πλέον απαγορευτικά.

Βοηθάμε τον κοσμάκη να γλυτώσει μια δύσκολη κατάσταση(οικονομική και πειθαρχική), ενώ το "μάθημα" το παίρνει εάν τρέχει πάνω από τα όρια σε σημείο που να απειλεί την ασφάλειά του και τον άλλων οδηγών.

Όπου μπορούμε βοηθάμε και ας μένουν οι χωροφύλακες με το ραντάρ στο... χέρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οτι να 'ναι, για αλλη μια φορα....

Δεν ειδοποιω κανεναν και στα @@ μου αν με ειδοποιουν ή οχι. Καθενας πρεπει να αναλαμβανει τις ευθυνες των πραξεων του (ξεκρανωτος, μεθυσμενος, πανω απ'το οριο ταχυτητας κλπ) αλλα ξεχασα, μονο απο τους ΑΛΛΟΥΣ το απαιτουμε.... Φυσικα, γιατι οι αλλοι ειναι απλοι μαλακες ενω εμεις μαλακες με πατεντα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εξαρτάται απο την περίπτωση. Αν κρίνω πως είναι εισπρακτικό, τότε ειδοποιώ. Αν όμως είναι ουσιαστικό (κράνος, αλκοτέστ, υπερβολική ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή), τότε όχι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί όλα τα θέματα ξεφεύγουν?και γιατί ακόμα αυτο το μπάχαλο με τους πόντους? :thumbsdown:

Στο θέμα τώρα,απάντησα 1 κ 1.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ από τα ίδια, την ώρα που βλέπω μπλόκο σκέφτομαι μόνο να ενημερώσω όποιον έρχεται, αυτόματα-μηχανικά.

Το οποίο βέβαια έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις μου για διάφορες παρανομίες, αρκετές φορές.

Πρέπει να φταίει ο πατέρας μου που όταν ήμουν πιτσιρίκι αναβόσβηναν τα φώτα τους στις εθνικές σαν μουρλοί όλοι.

Πλέον όμως δεν υπάρχει τέτοια αλληλεγγύη, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό και όπως λέει ο wolfering είναι εξοντωτικά τα πρόστιμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντα όσους μπορώ και πάντα νοιώθω ανακούφιση που γλύτωσα κλίση.

ΠΧ: Καλοκαίρι φέτος, εγώ και η αδερφή μου ξεκράνωτοι για μικρή απόσταση μόλις έξω από την πόλη (το γιατί είμασταν ξεκράνωτοι ας μην το συζητήσουμε τώρα, ήταν λάθος, τέλος). Αυτοκίνητο μου παίζει φώτα και την ψιλιάζομαι αλλά δεν μπορούσα να κάνω αναστροφή... πηγαίνω και φτάνω σε κυκλικό κόμβο, κάνω τον κύκλο και πράγματι την είχαν στήσει από το δρόμο που ήθελα να στρίψω όμως εγώ (που ήμουν υποψιασμένος) δεν έστριψα και έφυγα από την άλλη και έτσι απέφυγα 2 κλήσεις για κράνος!

:_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντα παιζω φωτα,και ειδικα αν παιζει ''πιστολι''.Μου βγαινει αυτοματα και μηχανικα,και ειδικα σε ηλιθια στησιματα που ειναι καθαρα για εισπρακτικους λογους,και το αντιλαμβανεσαι ευκολα και ακοπα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3 - 3

Εθνικη αν βγω ποτε, παω με 120-130 οποτε εντος οριων ειμαι..

Αν ο δρομος ειναι φαση Αθηνων - Κορινθου κτλπ και δω μπλοκο θα κανω σημα, γιατι και με 200 να πηγαινει ο αλλος, αμα δεν κανει μαλακιες ειναι σχετικα ασφαλες..

Τωρα σε καναν καροδρομο δεν ξερω, πολυ σπανια πετυχαινω τροχαιους..

Γενικα οπου βλεπω μπλοκο παντα σταματαω απο μονος μου, πριν καν μου κανουν σημα, και παντα με λενε φυγε φυγε..

Μονο μια φορα με σταματησαν και αυτη επειδη δεν ειχαν κανεναν αλλο σταματημενο και πιασαμε την κουβεντα γιατι ειχαμε το ιδιο μπουφαν με τον ζητα :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε τετοιους δρομους ειμαι μονο με το αυτοκινητο...(το runner που να παει???)...

στην πρωτη το 1ο..ενημερωνω οσους μπορω

στην δευτερη το 1ο..αν και δεν τρεχω πολυ αλλα οταν μου αναβουν χαιρομαι :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντα παιζω φωτα,και ειδικα αν παιζει ''πιστολι''.Μου βγαινει αυτοματα και μηχανικα,και ειδικα σε ηλιθια στησιματα που ειναι καθαρα για εισπρακτικους λογους,και το αντιλαμβανεσαι ευκολα και ακοπα.

Ετσι, πολυ ευκολα το κανω και εγω !!!!!!+1

Ωραιο θεμα ΚΩΣΤΑ +1

Τροποποιήθηκε από τον vagelisv

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλήθεια είναι πως πιο πολύ πέφτουν χαιρετούρες με τα φώτα ανάμεσα στις μηχανές όταν κινείσαι σε εθνικές οδούς, παρά προειδοποίηση! Από εκεί και πέρα προειδοποιώ για μπλόκα, γιατί κάθε άλλο παρά λόγοι ασφαλείας συντρέχουν στο θέμα πιστολιού. Κανείς δεν ελέγχει ζώνες, κράνη, κινητά, επικίνδυνες προσπεράσεις και το χειρότερο είναι πως στις επαρχίες αφήνουν τους ντόπιους να κάνουν ότι θέλουν και κυνηγάνε αθηναϊκές πινακίδες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βέβαια, για να λέμε του στραβού το δίκιο, για ραντάρ χειρός αξίζει μόνο το σινιάλο προς αυτοκίνητα.

Γιατί ουσιαστικά, οι μηχανές δεν έχουν πρόβλημα με αυτά τα ραντάρ (μόνο τα φωτογραφικά μας πιάνουν).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως κι εγω αν και ανηκω σε αυτους που κανω παντα σινιαλο σε Εθνικες,οταν δω μπλοκο για αλκοτεστ περιξ της πολης,ειλικρινα το λεω,δεν κανω ποτέ σινιαλο σε κανενα.Θεωρω οτι ειναι εγκλημα συνδιασμος οδηγηση και ποτό και μακαρι να ειχαν παντου αλκοτεστ...:yeahright:

Τα περισσοτερα μπλοκα ομως δυστυχως δεν εχουν κανενα νοημα σωφρονισμου ή βελτιωσης των οδηγων παρα μονο την εισπραξη.Θα μου πεις κι αν σε σταματησει ο Τροχαιος και σου πει "Κυριε τρεχατε,συνετιστειτε παρακαλω στο εξης"ή "Παρακαλω οριστε ενα κρανος Shoei και να το φορατε...."χωρις προστιμο,θα συνετιζοταν και κανενας;.....Αλλο θεμα αυτο...

Τροποποιήθηκε από τον mAthosalas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως, στα μπλόκα πόλης, πολλές φορές ενημερώνω ξεκράνωτους. Ναι, μπορεί να είναι χαζομάρα που δεν φορούν, αλλά υπερισχύει η αλληλεγγύη :meeting:

την έχεις λερωμένη τη φωλιά σου, γιαυτό ε? :blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
την έχεις λερωμένη τη φωλιά σου, γιαυτό ε? :blush2:

Παλιότερα δεν την είχα λερωμένη....

Την είχα καρ@χεσμένη :2funny:

Τώρα πια το φοράω πάντα. :angel_not:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αναλόγως τα κέφια.

Δεν με νοιάζει αν θα με ενημερώσουν, αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχω σταματήσει ποτέ σε μπλόκο με την μοτό. :grin:

Πως γινεται αυτο ρε ψηλε ? απλα αγνοεις το μπλοκο και πας παρακατω ? :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βέβαια, για να λέμε του στραβού το δίκιο, για ραντάρ χειρός αξίζει μόνο το σινιάλο προς αυτοκίνητα.

Γιατί ουσιαστικά, οι μηχανές δεν έχουν πρόβλημα με αυτά τα ραντάρ (μόνο τα φωτογραφικά μας πιάνουν).

Νομίζω πως κάνεις λάθος, έχω δεί σε μπλόκο με ραντάρ χειρός να σταματάνε και μηχανάκια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πως γινεται αυτο ρε ψηλε ? απλα αγνοεις το μπλοκο και πας παρακατω ? :_zeppelin:

Ναι. Απλά συνεχίζω τον δρόμο μου σαν να μην τους είδα. (συνήθως κάνω ότι κοιτάζω κι αλλού και δεν τους πρόσεξα)

Πάντως δεν μου έχει τύχει και πολλές φορές είναι η αλήθεια να μου κάνουν νόημα εκτός πόλης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι. Απλά συνεχίζω τον δρόμο μου σαν να μην τους είδα. (συνήθως κάνω ότι κοιτάζω κι αλλού και δεν τους πρόσεξα)

Πάντως δεν μου έχει τύχει και πολλές φορές είναι η αλήθεια να μου κάνουν νόημα εκτός πόλης.

E γιατί να σου κάνουν?! Αφου σέρνεσε! :P

Eκτός ίσως αν σε σταματήσουνε για παρακόλληση συγκοινωνιών :P

Σε ότι αφορά το θέμα, χέστηκα αν με ειδοποιήσει κανένας. Όταν τρέχω αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ακόμη και γελοία να είναι η φάση πχ όριο 50 κι εγώ 65, και πάλι θα αναλάβω τις ευθύνες μου.

Φυσικά ποτέ δεν ειδοποιώ κανέναν και εσκεμμένα. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνουμε άνθρωποι στο τιμόνι. Τώρα... αν αυτό θα γίνει έστω μέσω εισπρακτικού χαρακτήρα, οκ. Έστω....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

,εκτός απο "τύπου" τρακτέρ στην εθνική,μεθυσμένοι κτλ.

Me μια ματιά ορισμενων δευτερολεπτων,ξερεις αν ο αλλος ειναι σουρωμενος-μπαφωμενος-κερωτωμενος-μορφωμενος κτλ? :tooth:

Άντε καλα κρασιά............. :drunk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γενικά μου γυρίζει τα άντερα

όχι , όχι

...ο καθένας με την ευθύνη που κουβαλάει και που μπορεί να αναλάβει

***σινιάλο μόνο αν έχει γίνει ατύχημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλήθεια είναι πως πιο πολύ πέφτουν χαιρετούρες με τα φώτα ανάμεσα στις μηχανές όταν κινείσαι σε εθνικές οδούς, παρά προειδοποίηση! Από εκεί και πέρα προειδοποιώ για μπλόκα, γιατί κάθε άλλο παρά λόγοι ασφαλείας συντρέχουν στο θέμα πιστολιού. Κανείς δεν ελέγχει ζώνες, κράνη, κινητά, επικίνδυνες προσπεράσεις και το χειρότερο είναι πως στις επαρχίες αφήνουν τους ντόπιους να κάνουν ότι θέλουν και κυνηγάνε αθηναϊκές πινακίδες!

ακριβος ετσι κυνιγανε μονο αθηναικες πινακιδες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδη δεν ειμαι τοοοοοοοοσο ανοιχτοματης για να δω σε κλασματα δευτερολεπτου αν ο αλλος ειναι μεθυσμενος , μστουρωμενος , κοιμαται ή του παιρνει π!π@ η γκομενα και ειναι αλλου ή αν οι αστυνομικοι που ειναι εκει γουσταρουν να παρουν τα λεφτα του κοσμακη που στο κατω-κατω της γραφης δεν πανε στην τσεπη τους και αν το κανουν για εισπρακτκο χαρακτηρα ειναι γιατι καποιοι τους διεταξαν και δεν μπορουν να κανουν αλλιως(αλλα αν ειμαστε εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεμε ολοι μας) , δεν κανω ΠΟΤΕ σημα και εξηγουμαι : γιατι σε περιπτωση που κανω σημα σε κανα χαϊβανι γεροξεκουτη ή καμια σουρλουλου κυρατσα και αυτη κολλησει στο δικο μου "σημα προειδοποιησης" θα παρει παραμαζωμα κανα καημενο αναβατη που προπορευεται και οδηγει κανονικα στα ορια ταχυτητας και θα πει στο τελος "ο απεναντι με τυφλωσε ή μου επαιξε τα φωτα"...ας γινουμε οσο μπορουμε ανθρωποι στο τιμονι και ας αφησουμε την δηθεν οδηγικη αλληλεγγυη που μπορει να αποβει μοιραια...αυτα φιλικα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα