Jump to content

Recommended Posts

πολυ καλο μηχανακι και για μενα πολυ ομορφο. να τα κατοστησεις τα χιλιομετρα κι ακομα παραπερα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εμενα θα μου επιτερεψετε να πω για την εμπειρεια μου για το xl650v 2003 που το ειχα περιπου ενα χρονο.ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.Και γιατι το λεω αυτο..........

του βαραγα σουζες και το κατεβαζα με 4η(μετα ψαρευε πολυ) , ταξιδια με 160 εως 185 που ειναι η τελικη του εμενα τοσο μου εγραφε,εχω ανεβει αμετρητα σκαλια με αμετρητα κοπανηματα του καρτερ αφου πριν τα κατεβαινα(απλα για χαβαλε)στο χωμα το μηχανακι

απλα εκανε παπαδες,ατην ασφαλτο εξυνε τα καγκελα κατι givi τα χαμηλα(πατακι δεν καταφερα να βρω γιατι εβρησκαν πιο νωρις τα καγκελα αν και πιστευω οτι στο δρομο ειναι δυσκολο νατα ξυσεις)ντριφταρισματα κορυφαια εντο ψιλοπραματα γιατι οντως την ακουγαν τα ρολεμαν εκανα περιπου 25.000 με 3 αλλαγες λαδιων και αλλες τοσες δισκου συμπλεκτη πατιναριζε τρελα(απο τις σουζες μαλλον) και το εδωσα με κοντα 90.000 ειχε πολλα οταν το πειρα.απιστευτα ανετη θεαη οδηγησης αρκετα καλα φρενα κατα την αποψη μου αρκει να συνηθησεις το αποτομα βουτηγμα που εκανε οταν τα παταγες λαδια δεν τσιμπησε ποτε ουτε μου εκανε κολπα ποτε στην εκκινηση αλλα ουτε και εγω τησ εκανα ποτε servis μονο λαδια και

αν μου ελεγες να κανω το γυρω του κοσμου με μηχανη αυτη θα διαλεγα.Ολλα αυτα δεν τα λεω εκ του ασφαλους ημουν κατοχος v strom650 για 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 70000(καινουργη το πειρα) που ειχα κανει μεχρι να το πουλησω.ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΗΣΗ το syzyki υπερτερουσε αλλα εχανε σε φιλικοτητα παρα πολυ (4τιμονια του ειχα αλλαξει γιατι κατι με πειραζε στη θεση οδηγησης) κουραστικοι κραδασμοι μετα τις 6rpm(μοντελο 2006 με τα 2 μπουζι)και καταναλωση αντε να με εβγαζε 30-40 χιλ παραπανω.Με ειχε αφησει

4 φορες απο ασφαλειες και ειχα αλλαξει tps, αφαλο κλειδαριας,διακοπτες μιζας και ηλ/κης,ολλα τα καπελοτα στις βαλβιδες και τα σερβις γινοντoυσαν καθε 6000χιλ βαση manual

Πριν μου πειτε γιατι πειρα το transalp και εκανα τοσες μ@λ@κιες epeidei ειχα street πιο πριν fazer600 tdm 850 (μην πω τωρα τπτ για τα μηχανακια αυτα@#$#@%#) και ηθελα ενα εργαλειο καθημερινης και λιγο παραπερα χρησης αλλα καταλαba οτι μπορει

να κανει πολλα περρισοτερα απο αυτα που λενε οτι μπορει. και δεν διστασα να πειραματηστω σε οτι π@π@ρι@ νου ερχοτανε

+1000 απο εμενα για αυτη την μοτο καλα ταξιαδακια φιλε και μην μασας λιωστο δεν παιρνει χαμπαρη

Υ.Γ οι παραπανω καγκουριες γινοντουσαν παντα με φουλ εξοπλισμο σε δρομους χωρις κινηση η αδειους και παντα με παρεα (για να με μαζεψουν αν χρειαστει)

Τροποποιήθηκε από τον ΤΕΟΜΑΝ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο ότι είδα σε κάτι φωτογραφίες έχεις αλλάξει και την εξάτμιση, είχε τρυπήσει η παλιά

ή το έκανες για να ρίξεις την θερμοκρασία στα πόδια του 2ου ατόμου;

Θα συμφωνήσω σε όσα είπαν και οι προηγούμενοι, πάνω κάτω το Transalp τα κάνει όλα.

Ίσως, το ότι έχει μείνει πίσω στην τεχνολογία να είναι και ένα πλεονέκτημα. Τα πολλά λαμπάκια

και οι "παιδικές ασθένειες" των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων που αντιμετωπίζει κάποιος αγοραστής

μίας μοτοσικλέτας στις μέρες μας, δεν είναι και ότι καλύτερο.

Για θυμηθείτε λίγο τα θρυλικά Townmate50 με τα ταμπούρα,που παρά το πέρας των χρόνων ακόμα και τώρα μπορούν

να αποδείξουν σε αρκετά νέα μηχανάκια τι εστί αξιοπιστία πάνω στην σκληρή χρήση, γιατί

άλλο είναι να καβαλάς ένα παπί μέσα στην πόλη και άλλο μέσα στα χωράφια και στα ποτάμια.

Απο προσωπική εμπειρία, έκανα περίπου 4.700χλμ σε 10 χώρες το καλοκαίρι, τριβάλιτσος

με ένα τρανσαλπ μοντέλο 2002 και το μόνο που ζήτησε ήταν βενζίνη και 300ml λάδι και αυτό γιατί το πήγαινα

στις 6200στροφές(στις 8500 είναι τα κόκινα).

Αλεξίσφαιρο αρκεί να του βάζεις πάντα και καλά ανταλλακτικά-αναλώσιμα.

Για όποιον επιθυμεί περισσότερη αυτονομία ή γκάζι ας βάλει ένα 16αρι γρανάζι μπροστά

(όπως είχα κάνει στο ταξίδι) και θα πηγαίνει με τις ίδιες στροφες

+10 με 15 χλμ/ώρα.

Δεν νομίζω να υπάρχει τέλεια μηχανή, καλά έλεγαν οι παλιοί, "περί ορέξεως...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να τα 1000 φίλε τα χλμ και πάντα όρθιος.Έχουμε εργαλεία τελεία και παύλα.Μπορεί να μου πέρασε κατα καιρους να το δώσω αλλα οταν έρχεται εκείνη η ώρα, σκέφτομαι αντε να το δώσω και τι να πάρω καλύτερο στην κατηγορία του;το v strom, χαχαχαχαχαχα για πλοίο καλό είναι άντε και για καμιά αλλαγη τρόμπας βενζίνης και για λίγο συμπλήρωμα λαδιου.χαχαχαχαχαχα!

Τροποποιήθηκε από τον gaziera

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σας ευχαριστω ολους απο καρδιας,ευχομαι ο καθενας να κανει οσα περισσοτερα -κ προπαντων ασφαλη- χιλιομετρα με την μοτο που επιθυμει.

χαιρομαι που εστω κ στο παρα 5 το θεμα δεν μετατραπηκε στην κλασικη αντιπαραθεση Στρομ-ΤΑ,καθως επισης κ για την υπαρξη ελαχιστων (1) ''τυπου κομητη'' κατευθυντικων απαντησεων...

@+1 Μαθοσαλας καθοτι ειπε κατι που ουσιαστηκα ειναι το ''ζουμι'' αυτης της αναφορας.Ναι οντως η Transalp ΕΙΝΑΙ η μοτοσυκλετα μου!ΕΙΝΑΙ οτι ακριβως χρειαζομαι κ με ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ!

@μοτο500:ναι εχω βαλει μια Remous για μειωση της θερμοτητας -οπως αναφερα πιο πανω- κ για λιγο καλυτερη ''αναπνοη'' στα χαμηλα σε συνδιασμο με φιλτρο ΚΝ.Θορυβο δεν κανει περισσοτερο,ισως λιγο πιο μπασο...Οχι η παλια δεν τρυπησε,ειναι οκ κ φυλαγμενη.

Το 16αρι γραναζι ειναι μια λυση εαν ταξιδευεις μονος.Με 2 ατομα κ συνολικο φορτιο 400 κιλα δεν βοηθα καθως χανεις σε τραβηγματα τα οποια χρειαζεσαι.

@Αιγαιοπλοος:ακριβως ετσι!ακοαμ θυμαμαι εφηβος τοτε την παρουσιαση του ΤΑ600 λεγοντας απο μεσα μου:καλα ποιος θα αγορασει αυτο το πραμα''...χα,χα που να ηξερα ο δολιος...παρεπιπτοντως ενας απο τους πρωτους αγοραστες της τοτε εποχης ηταν ο οδηγος κ πρωταθλητης αγωνων Σακης Σκουρτας.Αναρωτιωμουν -τοτε- τι της ειχε βρει?Τωρα ξερω οτι ο ανθρωπος ηταν 25 χρονια μπροστα...

Ναι η ποιοτητα των περιφερεικων απο τοτε που μονταρεται στην Ευρωπη εχει πεσει κατακορυφα.

@Ορεστις:η σημαια ειναι πατεντα της Αννας κ την τοποθετει η ιδια ανελειπως πριν την αναχωρση σε καθε μας ταξιδι στο εξωτερικο τα τελευταια 4 χρονια! :worshippy:

κ μιας κ το φερε η κουβεντα απο αυριο θα απουσιαζω για περιπου 15 ημερες απο την παρεα καθως πρεπει να ολοκληρωσω μια προταση ζωης που ειχα κανει -πριν απο 2 χρονια- ψηλα στις Αλπεις,στο Grossglocker... :rolleyes:

(φωτο απο τοτε υπαρχει στο λινκ της υπογραφης μου) :serenade:

μεχρι νεοτερας...?? ...ΣΑΚ ΒΟΥΑΓΙΑΖ...

Τροποποιήθηκε από τον TRANTEN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.

Για όποιον επιθυμεί περισσότερη αυτονομία ή γκάζι ας βάλει ένα 16αρι γρανάζι μπροστά

(όπως είχα κάνει στο ταξίδι) και θα πηγαίνει με τις ίδιες στροφες

+10 με 15 χλμ/ώρα.

To 16άρι γρανάζι μπροστά προσφέρει παραπάνω χιλιόμετρα στο ταξίδι, αλλά μέσα στην πόλη καίει πολύ παραπάνω απότι θα έκαιγε πριν μιας και χρειάζεται πολύ παραπάνω άνοιγμα στο γκριπ για να ανεβάσει στροφές από το ρελαντί με 1η-2α-3η. Εάν κάποιος κάνει μεικτή χρήση σε πόλη και ταξίδι τότε δεν θα δει διαφορά. Εάν κινείται αποκλειστικά σε αυτοκινητόδρομο τότε πιστεύω θα έχει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

24500 γενικό σέρβις (φίλτρα, λάδια, βαλβίδες, μπουζιά κλπ)

29000 λάδια

32600 λάδια, φίλτρο λαδιού

37000 είμαι σήμερα. Πρέπει να αλλάξω μόνο λάδια ή θα έπρεπε να κάνω γενικό σέρβις (φίλτρα, λάδια, μπουζιά κλπ) όπως μου προτείνει ο μηχανικός μου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί τόσο συχνά λάδια; Δεν λυπάσαι το περιβάλλον και την τσέπη σου; Δώδεκα χιλιάδες δεν λέει ο κατασκευαστής;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και στην bmw το manual λέει 10000 εάν είναι σε εθνική οδό και τα μισά (5000) χιλιόμετρα για χρήση μέσα στην πόλη.

Όπως και να έχει όταν εγώ που είμαι άσχετος από μηχανικά ακούω τον μηχανικό μου να μου λέει 5000χμ μάξιμουμ για αλλαγή λαδιών, τι επιλογές έχω? Τον ακούω....

(στις 32600 άλλαξα λάδια διότι δεν μου άρεσε η συμπεριφορά αυτών που είχα επάνω)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί τόσο συχνά λάδια; Δεν λυπάσαι το περιβάλλον και την τσέπη σου; Δώδεκα χιλιάδες δεν λέει ο κατασκευαστής;

Αλλαγή λάδια στις 12.000 χιλιόμετρα με καθημερινή χρήση της μοτοσυκλέτας και μέσα στην πόλη?

Το μεγαλύτερο που τα έχω αφήσει είναι 9.000 χιλιόμετρα στο κλρ που καίει και γύρω στα 300μλ/1000χιλιόμετρα, που πάει να πει ότι στις 9.000 έχει κάνει μια αλλαγή μόνο από το συμπλήρωμα. Τα λάδια ημισυνθετικά golden spectro 20w-50. Τα βγάζω και τα αφήνω στο δοχείο μια εβδομάδα, μέχρι να βρω ευκαιρία να τα πάω σε βενζινάδικο. Χρώμα μαύρο και όταν τελικά πήγα να τα αδειάσω παρατήρησα ότι στο πάτο του δοχείου, είχαν αρχίσει να σχηματίζουν λάσπη. Δεν μου άρεσε καθόλου η εικόνα τους και δεν το ξανακάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην το ξαναπιάνουμε το θέμα με τα λάδια παιδιά, τα έχουμε ξαναπεί:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην το ξαναπιάνουμε το θέμα με τα λάδια παιδιά, τα έχουμε ξαναπεί: http://www.mybike.gr...post__p__857027

Παναγιώτη, με όλο τον σεβασμό, εσύ ανοίξες το θέμα με τα λάδια....

Εγώ άλλο ρώτησα......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιώργο παιδί μου τι ερώτηση έκανες? Για το γρανάζι? Αν έχει μαμά 15 και βάλεις 16 τότε αυτό που κάνεις είναι να μακρύνεις την μετάδοση κατά 16/15 = 6,667%. Η κατανάλωση βενζίνας έχει σχέση κυρίως με τις στροφές του κινητήρα σε συνάρτηση με το άνοιγμα του γκαζιού. Αν πχ πηγαίνεις σε μια ανηφόρα με γκάζι 1/4 και 5η σχέση και κατεβάσεις 4η με πάλι γκάζι 1/4 τότε η κατανάλωση αυξάνεται. Αυτό γίνεται γιατί ναι μεν το άνοιγμα του γκαζιού ρυθμίζεις την παροχή βενζίνας στον κινητήρα, αλλά η κατανάλωση ανά απόσταση έχει σχέση όχι μόνο με την παροχή βενζίνας αλλά και με το βήμα. Με αυτά θέλω να πω ότι δύσκολα θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση μέσα στην πόλη βάζοντας μεγαλύτερο γρανάζι, εκτός και αν αυτό δεν το σηκώνει, οπότε καταλήγεις να κινήσαι με μία κάτω, σε σχέση με τι κινούσουνα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παναγιώτη, με όλο τον σεβασμό, εσύ ανοίξες το θέμα με τα λάδια....

Εγώ άλλο ρώτησα......

καλα κανεις κανενα λαδι δεν αντεχει πανω απο 5000km

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

24500 γενικό σέρβις (φίλτρα, λάδια, βαλβίδες, μπουζιά κλπ)

29000 λάδια

32600 λάδια, φίλτρο λαδιού

37000 είμαι σήμερα. Πρέπει να αλλάξω μόνο λάδια ή θα έπρεπε να κάνω γενικό σέρβις (φίλτρα, λάδια, μπουζιά κλπ) όπως μου προτείνει ο μηχανικός μου?

Γιωργαρε αν παμε με το μανιουαλ τοτε ναι εισαι για σερβις,χωρις αυτο να σημαινει οτι αν κανεις μια ακομα αλλαγη λαδιων κ τα κρατησεις εως τα 40000 θα χαλασει ο κοσμος.δεν προκειται να παθει απολυτως τπτ για 3000 χιλ!

δες το κουμαντο σου κ πραξε αναλογα.εγω αυτο θα εκανα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιώργο παιδί μου τι ερώτηση έκανες? Για το γρανάζι? Αν έχει μαμά 15 και βάλεις 16 τότε αυτό που κάνεις είναι να μακρύνεις την μετάδοση κατά 16/15 = 6,667%. Η κατανάλωση βενζίνας έχει σχέση κυρίως με τις στροφές του κινητήρα σε συνάρτηση με το άνοιγμα του γκαζιού. Αν πχ πηγαίνεις σε μια ανηφόρα με γκάζι 1/4 και 5η σχέση και κατεβάσεις 4η με πάλι γκάζι 1/4 τότε η κατανάλωση αυξάνεται. Αυτό γίνεται γιατί ναι μεν το άνοιγμα του γκαζιού ρυθμίζεις την παροχή βενζίνας στον κινητήρα, αλλά η κατανάλωση ανά απόσταση έχει σχέση όχι μόνο με την παροχή βενζίνας αλλά και με το βήμα. Με αυτά θέλω να πω ότι δύσκολα θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση μέσα στην πόλη βάζοντας μεγαλύτερο γρανάζι, εκτός και αν αυτό δεν το σηκώνει, οπότε καταλήγεις να κινήσαι με μία κάτω, σε σχέση με τι κινούσουνα.

Όχι ρε φίλε. Άλλη ερώτηση έκανα περί σέρβις...

Γιωργαρε αν παμε με το μανιουαλ τοτε ναι εισαι για σερβις,χωρις αυτο να σημαινει οτι αν κανεις μια ακομα αλλαγη λαδιων κ τα κρατησεις εως τα 40000 θα χαλασει ο κοσμος.δεν προκειται να παθει απολυτως τπτ για 3000 χιλ!

δες το κουμαντο σου κ πραξε αναλογα.εγω αυτο θα εκανα...

Αυτό ήθελα να ξέρω, διότι είχε πολλή επιμονή ο μάστορας για να του κάνω μεγάλο σέρβις (πριν καν δει πόσα χιλιόμετρα είχε το κοντέρ...)

Ευχαριστώ Γιώργο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έκανα σήμερα το σέρβις και μου πήρε 200 ευρώ σήμερα για λάδια (μοτούλ 5100), φίλτρο αέρος, λαδιού, βαλβίδες, μπουζιά, καθαρισμό καρμπυρατέρ, και κάτι άλλα ψιλά.

Καλά είναι?

Και είδα και ένα 1100gs που πωλείται με 1700 και γλυκάθηκα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παδια να κανω κ εγω μερικες ερωτησεις μιας και το ζαχαρωνω το μοντελο αλλα με κολλαει το θεμα της καταναλωσης και αυτονομιας...

οι δυνατοτητες του 650 με το 700 ειναι ιδιες?? απο καταναλωση το 700 ειναι ποιο οικονομικο???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 650 είναι καλύτερο σε χώμα (ελαφρύτερο, 21 μπροστά, χωμάτινα φρένα κλπ) και ελαφρώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

Το 700 είναι πολύ καλύτερο σε άσφαλτο, πατάει χώμα, και καίει 0,5-1λτ λιγότερο. Και έχει πολύ καλύτερα φρένα και ροπή.

Δες και εδώ

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έκανα σήμερα το σέρβις και μου πήρε 200 ευρώ σήμερα για λάδια (μοτούλ 5100), φίλτρο αέρος, λαδιού, βαλβίδες, μπουζιά, καθαρισμό καρμπυρατέρ, και κάτι άλλα ψιλά.

Καλά είναι?

πιστευω ειναι αρκετα ακριβο το σερβις. σε εξουσιοδοτημενο το πηγες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά είναι?

Καλά είχες ρυθμίσει βαλβίδες στα 24κ και ξανά μανά στα 37κ?

Από όσο ξέρω σε τρανσάλπ άντε να τις κοιτάς κάθε 50κ. Τον ρώτησες τουλάχιστον αν ήταν κάποια εκτός ορίων?

Για όλα αυτά τα 200 καλά είναι. Αν σου κάνει μηχανικός ρύθμισμα βαλβίδων, καρμπσ και λοιπά και ειδικά σε v2 για λιγότερα από 100 ευρώ εργασία, μάλλον δεν είναι μηχανικός. Το ερώτημα είναι αν χρειαζόταν γενικό σέρβις ή καθαριζες μόνο με λάδια,φίλτρα,μπουζί. Δηλαδή αν φάει ο άλλος ρε παίδες 3-4 ώρες που χρειάζεται για το σέρβις, πόσα χρήματα πρέπει να χρεώσει? Ολόκληρο μαγαζί συντηρεί.

Τροποποιήθηκε από τον makisp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

10 χρονια περασα μαζι της απειρα τριβαλιτσα & δικαβαλα ταξιδια!!Πολυ καλο μοτερ αξιοπιστο!Περα απο τα προγραματισμενα σερβις τα θεματα που αντιμετωπισα ηταν ατερμονες πολους και ραγισμενος δισκος στο πισω φρενο (2 στο συνολο)αλλαγη με after market και καθαρισα!!!Σταθερη αξια στο χρονο.Α! και λιγο πριν την 10ετια τρυπια ψυγεια και τα 2 το ενα μετα το αλλο! :shades:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά είναι?

Γιωργη εαν τα 200 ειναι με την εργασια κ με καινουργιο φιλτρο αερα τοτε καλα ειναι.

τι να το κανεις το μαστοδοντο ωρε,εχεις τετοιο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα