Jump to content
Whatevier

Γυριζοντας την Πελ/σο σε μια μερα..

Recommended Posts

Αφου δροσιστηκα λιγακι, μεταβολη και ξανα προς Ελληνικο.. Λιγο εξω απ΄το Ελληνικο βρισκεται το εξης παγκακι το οποιο μου εκανε μεγαλη εντυπωση..

img0047ro.jpg

Ενω ειχε φοβερη θεα, κοιταγε ακριβως προς το εργοστασιο της ΔΕΗ, πραγμα που το βρηκα μισο αστειο μισο τραγικο..

Μετα απο λιγη ωρα επιτελους φτανω στην Καρυταινα.

Εδω να πω οτι για μενα η Καρυταινα δεν ηταν μια "απλη" σταση, καθως ο παππους μου καταγοταν απο εκει και δεν ειχα παει ποτε οσο ζουσε, οποτε ηταν ενας προορισμος που δεν μπορουσα να αφησω εκτος..

Γυρισα τα σοκακια να βρω τα ερηπια του πατρικου και αραξα λιγακι απεξω..

Υστερα, αρχισε η αναβαση προς το φρουριο (παρατηρηστε την ελληνικη σημαια στην κορυφη, ως εκει ανεβαινε)..

img0061sf.jpg

Κανονι το εργαλειο :whistling:

img0049f.jpg

Μεχρι να ανεβω εχασα 2 κιλα ιδρωτα και σκεφτομουν τους καημενους που θα προσπαθουσαν να πολιορκησουν ενα τετοιο φρουριο..

Μαλλον θα ειχαν πεθανει απ΄την εξαντληση πριν φτασουν στην κορυφη, ενω οι αμυνομενοι θα παιζανε χαλαροι χαρτια..

Μιλαμε για πολυ ανηφορα, παλι καλα μου εκοψε και αφησα τα πραγματα μου σε ενα παγκακι, αλλιως δεν θα εφτανα ως πανω..

Η θεα απο εκει σιγουρα αξιζε, καθως εβλεπες οσο πηγαινε το ματι σου προς ολες τις κατευθυνσεις..

img0050jxs.jpg

Η γεφυρα του ποταμου Αλφειου, η οποια υπαρχει απο τον 15ο αιωνα και ειναι απ΄τις λιγες που εχουν απομεινει.. Οσοι θυμουνται/εχουν το παλιο χαρτονομισμα των 5,000 δραχμων θα δουν οτι απεικονιζει αυτη τη γεφυρα και το μικρο ναο που υπαρχει εκει :)

Απο πανω της περναει η συγχρονη τσιμεντενια γεφυρα..

img0060iq.jpg

img0053et.jpg

Δυστυχως η ζεστη ειχε αρχισει να με βαραει στο κεφαλι, οποτε δεν προλαβα να κατεβω κατω απ' την γεφυρα και να βγαλω και αλλες φωτογραφιες..

Αν καποιος περασει απο εκει σιγουρα αξιζει να την επισκεφθει!

(παω για φαγητο και επιστρεφω δριμυτερος :_thumbsup: )

Τροποποιήθηκε από τον Whatevier

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

D) Καρυταινα - E) Πολύμνιο Μεσσηνιας

Επομενος προορισμος το πολυμνιο μεσσηνιας.. αντι να παω ως μεγαλοπολη και να παω απο κεντρικους σχετικα δρομους, ειπα να παω χωριο χωριο, πραγμα το οποιο δεν θα προτεινα σε καποιον που δεν εχει gps ή χρονο για λαθη.. Η διαδρομη που ειχα σημειωσει στο Roadbook ηταν να περασω την γεφυρα προς Ανδριτσαινα και να περασω απ' τα χωρια Μαυρια - Κυπαρισσια - Χωρεμης..

Ελα ντε που δεν υπαρχε ταμπελα πουθενα.. εβλεπες δρομους να σπανε απ΄τον κεντρικο και να μην λενε προς τα που πανε.. παλι καλα με την 2η προσπαθεια πετυχα το σωστο δρομο για Μαυριά..

Οι δρομοι και τα χωρια ηταν μαλλον μιζερα.. καμια σχεση με τα μερη που ειχα περασει ως τωρα.. παλι καλα οι ανθρωποι που πετυχα ηταν αρκετα εξυπηρετικοι και αφου χαθηκα αλλες 2-3ς φορες (γιατι πραγματικα δεν υπηρχε ουτε μια μαμημενη ταμπελα που να λεει που βγαζει ο καθε δρομος :thumbsdown: ) εφτασα διπλα σε ενα απ' τα εργοστασια της ΔΕΗ.. ενα εκκατομυριο χωματοδρομοι που χανονταν ο ενας μεσα στον αλλο και νταλικες να ερχονται απο παντου φορτωμενες.. Καλα για ταμπελα ουτε λογος φυσικα..

Διαλεγω ενα δρομο στην τυχη και μετα απο λιγο φτανω σε μια καντινα, οπου ηταν τρεις τυπισσες ντυμενες με κοντα σορτσακια στυλακι moster energy πραγματικα στη μεση του πουθενα..

Εφαγα κανα 5αρι δευτερολεπτα να σιγουρευτω οτι δεν με ειχε βαρεσει ο ηλιος και η αυπνια κατακεφαλα..

Σταματαω εκει και ρωταω πως θα βγω στην εθνικη οδο Καλαματας - Τριπολεως.. συμφωνα με το χαρτη μου απο καπου εκει κοντα περναγε..

Λαμβανω την αφοπλιστικη απαντηση οτι ειναι κλειστη διοτι περναει το "ΤΡΥΠΑΝΙ".. η κοπελια το ειπε με ενα υφος σαν να ερχονταν τα ΟΡΚΣ στον αρχοντα των δαχτυλιδιων, τιγκα σουρεαλια το σκηνικο.. :uglystupid2:

Αμηχανα απαντησα και εγω "τι εννοειτε? πιο τρυπανι? σκαβουν το δρομο?"

Μου κανει οχι "περναει το τρυπανι" αυτη τη φορα με ενα βλεμμα τι δεν καταλαβαινεις ανθρωπε μου, αφου ολοι το ξερουν περναει το τρυπανι..

Λεω καλα νταξ, πως παει για εθνικη και ας κανω και εντουρο στα χαλασματα δε βαριεσαι, απ' το να μεινω στη μεση του πουθενα μεσα στη μποχα του εργοστασιου καλυτερο ειναι..

Με τα πολλα φτανω στην εθνικη οπου βλεπω ενα τεραστιο κομβοι, περιπολικα, νταλικες χαμος..

img0063t.jpg

Κανω κατι λιγα ζιγκ ζαγκ αναμεσα τους και ρωταω αν μπορω να βγαλω φωτογραφια..

img0064ts.jpg

Τελικα αυτο ηταν το τρυπανι :_zeppelin:

Λεω νταξ κομπλε ξαναβγηκαμε σε νορμαλ δρομο, βουρ για Καλαματα..

Αμ δε. Ο δρομος ηταν κλειστος και εκανε μια παρακαμψη 55-60 χιλιομετρων μεσα απο ολα τα χωρια.. Απο το χωριο Λεονταρι (αν θυμαμαι και καλα) μεχρι τη θουρια..

Η αληθεια ειναι οτι υπο αλλες συνθηκες δεν θα με χαλαγε καθολου, αλλα ειχα μεινει ηδη πολυ πισω στο προγραμμα, το μεσημερι ειχε μπει για τα καλα και ειχα κουραστει αρκετα..

img0068jd.jpg

Παντως ηταν αρκετα ομορφη διαδρομουλα, εκανα και ενα δυο διαλλειματακια για νερο σε μερικα εκκλησακια και πηγες που συναντησα στο δρομο..

img0065i.jpg

img0067hd.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τα πολλα φτανω στη Θουρια και λιγο μετα στριβω προς μεσσηνη.. σε αυτο το σημειο ανακαλυψα κατι που με εσωσε στην υπολοιπη διαδρομη..

Αντι να κουναω δεξια αριστερα τα ποδια να τα τεντωνω και να σηκωνομαι που και που να ξεπιαστω, βρηκα την βολικοτερη σταση οδηγησης του κοσμου..

(σημειωση: dont try this at home)

Σηκωσα και τα 2 ποδια μου και τα στηριξα αναμεσα στο τιμονι και τα πλαστικα του husky, ετσι ωστε οι πατουσες μου να δειχνουν μπροστα..

Ξαφνικα το μηχανακι μεταμορφωθηκε σε πολυθρονα :yahoo:

Οποτε εβλεπα ευθεια τσουπ τα ποδαρακια πανω και αραχτος.. πολυ πουρ μουρ stuntrider η φαση! :tooth:

Με τα πολλα περναω Μεσσηνη, ριζομυλο, νερομυλο και ρωτοντας ενα παληκαρι με ενα tdm και ενα αλλο με ενα xtx, φτανω στο χωριο χαραυγη και κατηφοριζω για το Πολυμνιο..

Ο δρομος ως εκει ειναι βατος χωματοδρομος (νομιζω οτι ακομα και supersport μπορει ανετα να τον κατεβει) και φτανει μεχρι μια καντινα..

Εκει εκανα το λαθος να παρκαρω στο υψος της καντινας, ενω πηγαινε και αρκετα πιο κατω ο δρομος, πραγμα το οποιο μετανιωσα στον γυρισμο..

Οποτε αν καποιος επισκεφτει αυτο το μερος, ας αφησει αμαξι/μηχανη οσο πιο κατω γινεται, θα με θυμιθει στο γυρισμο ;)

Χωνομαι στο μονοπατακι που ελεγε "μονοπατι υπο σκια" και αρχιζω να πηγαινω προς τους καταρακτες..

img0074ec.jpg

Ε καπου εκει μου επεσε το σαγωνι απο την ομορφια.. Οτι και να πω για το μερος ειναι λιγο, πραγματικα οι φωτογραφιες το αδικουν..

img0077xi.jpg

img0078dy.jpg

Το αλλο που ειναι πραγματικα απιστευτο ειναι πως γινεται τετοια μερη να μαζευουν τοσο λιγο κοσμο, ασχετα αν με βολευε σε εκεινη τη φαση..

img0081fh.jpg

Κρυβομαι πισω απο κατι βραχακια και βαζω το μαγιο μου.. ειχα πεθανει στον ιδρωτα και ηταν η ωρα για μια βουτιαα!

Το ηταν οσο δροσερο επρεπε και η μεγαλυτερη απολαυση μετα απο 400 χιλιομετρα δρομου..

Εκανα βουτιες και γελαγα σαν παιδακι οση ωρα ημουν μεσα.. και οταν ημουν εξω με την πετσετα του ΜΙΚΥ! παλι σαν παιδακι εκανα :blush2:

img0090hzt.jpg

και ενα βιντεακι που τραβηξα.. (σορρυ που το χερι μου τρεμει αλλα απ΄την κουραση δεν το κραταγα σταθερο με τπτ)

(συνεχιζεται, ουτε στην μεση δεν ειμαστε ακομα :whistling: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

E) Πολύμνιο Μεσσηνιας - F) Σπάρτη

Αφου πλατσουρισα για τα καλα, ηρθε η ωρα να φυγω.. ξανα τα μπογαλακια μου στην πλατη και πισω στο μονοπατι..

Περασμα παλι μεσα απο ολες τις λιμνες και φτανω σε μια βρυσουλα που εχει πριν την αρχη της ανηφορας..

Στρατηγικα τοποθετημενη η βρυση εκει, αφου πινω καμποσο νερο, γεμιζω και τα μπουκαλια που ειχα μαζι μου..

Το μπανακι μου ειχε ανοιξει την ορεξη.. ανοιγω την τσαντα και βρισκω κατι μπαρες δημητριακων και ενα κρουασαν..

Αραζω διπλα σε εναν μυστηριωδη τυπο και τα τσακιζω..

img0094a.jpg

Ειπα να του δωσω λιγο κρουασαν αλλα δεν ηθελε λεει, ειναι 3ος ξαδερφος του Stig και πινει μονο 100αρα βενζινη.. :uglystupid2:

Ενω μετα το μπανιο ενιωθα ξεκουραστος και ανεπτερωθηκε λιγακι το ηθικο μου, μεχρι να ανεβω την ανηφορα ειμουν παλι πτωμα..

Ενα διαλλειματακι, οσο ομορφο και αν ηταν δεν εφτανε για την κουραση που ειχε συσσωρευτει..

Λιγη μουσικουλα να μην βγει ξεροσφυρι το διαβασμα:

http://www.youtube.com/watch?v=mYZqBBrTq-4&feature=related

Αναποδα λοιπον την προηγουμενη διαδρομη, περναω μεσσηνη και φτανω καλαματα..

Για την διαδρομη Καλαματα - Σπαρτη ειχα ακουσει τα καλυτερα λογια και ηταν ακριβως οπως την φανταζομουν.. απιστευτο τοπιο και οι στροφες δεν σταματαγαν δευτερολεπτο!!

img0095pj.jpg

Στην αρχη το κομματι ηταν κατηφορικο και επιανα τον εαυτο μου να χαζευει την διαδρομη και να μην συγκεντρωνεται τοσο στην οδηγηση..

Παρ' ολα αυτα ο ρυθμος ηταν σβελτος (για τα μετρα μου φυσικα, νομιζω οτι σε αυτο το κομματι μπορεις να πας πραγματικα γρηγορα)

Φυσικα δεν μπορουσε να λειψει, μια σταση στο γραφικοτερο σημειο της διαδρομης!

img0099oe.jpg

img0103wc.jpg

Αν μπορουσατε να δειτε μεσα απ' το κρανος θα διακρινατε ενα χαμογελο μεχρι τα αυτια! :D

img0102sa.jpg

Σε εκεινη τη φαση μου ειχε τελειωσει το νερο και τσουπ πετυχαινω μια πηγη..

Σταματαω στην ακρη, βγαζω την τσαντα και ετοιμαζομαι να παρω μια φωτογραφια..

Ξαφνικα, βλεπω σε slow motion την μηχανη να ταλαντευεται, το @#*&@#@#(νο σταντ γ@μω τη @#(*@#(@#@κληση του να μαζευει και το μηχανακι να σκαει κατω..

img0096itd.jpg

Τρεχω το σηκωνω στα γρηγορα και αρχιζω τα τσεκ.. Η χουφτα την ειχε φαει καλουτσικα, αλλα το πλαστικο πιο κατω ουτε που ειχε ακουμπησει και η εξατμιση ουτε γρατζουνια!

Λεω ουφ φτηνα τη γλυτωσαμε..

Αμ δε..

img0097rea.jpg

Ωπα κατι σταζει.. Πανικος.. Τι σκατα σταζει..

img0098gy.jpg

Ωστε εσυ σταζεις.. Παταω την μανετα του φρενου και τερματιζει χωρις δυναμη..

Ωπα παιχτηκε χοντρη μαλακια σκεφτομαι..

Κοιταω το κουτι του υγρου φρενων και ηταν ακομα στο full.. λεω μπορει να ειμαστε τυχεροι στην ατυχια μας..

Εργαλεια δεν ειχα μαζι, οποτε παιρνω την αποφαση να κατεβω χωρις μπροστα φρενο ως τη Σπαρτη..

to be continued..

(σταματαω λιγακι την ιστορια για να απαντησω σε κανα σχολιο, γιατι πολυ παραμελησα τους αναγνωστες μου :tooth: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(Στην επόμενη περιμένω πρόσκληση!)

Εγω ρεμπελος ειμαι, οποτε θες μεσα ειμαι, αν δεχεστε κουλους στο team φυσικα :_zeppelin:

Πρεπει να κανονιστει οσονουπω καφεδιά να τα πουμε κι απο κοντα...χρωσταμε ασήμωμα για τον πυραυλο κι εσυ κερασμα(χε χε...για φαϊ θα παμε,ακους Γιωργηηηηη )

Η βολτα εξαιρετικη,χαλαλι που δεν σε ειχαμε μαζι,next time...

Δψσε βιντεο να ακουσουμε να βαραει πυραυλικοοοοο

Δε λεω μεγειες...ειπαμε...απο κοντα αυτα Φωτη!

Σαββατο/Κυριακη οποτε σας βολευει γιατι μετα πρεπει να την κοπανησω για το χωριο :_thumbsup:

(χρωσταω και κερασματακι)

Bravo re file,,,,,,,etsi prepei opote boroume na afinoume ti minaroupoli(patra) kai na ksexinomaste stin kouklara peloponiso!!!!!

kala re thirio,,,ebgales tosa xiliometra aypnos?????pos palepses AYPNOS ekeinon ton fousti ton ilio.....

poli oraies foto!!!!!

KALA EPOMENA TAKSIDIA!!!

Χαχα, αυτη η πολη οντως σε ωθει να φυγεις οπως οπως..

Καλως ή κακως ποια το προγραμμα υπνου μου ειναι τοσο σακατεμενο που αυπνος ξεαυπνος το ιδιο μου κανει :_zeppelin:

υγ Αχ πατριιδααααα!!!!

Απο που εισαι αν επιτρεπεται? :_thumbsup:

Έχω αρχίσει και ψήνομαι...

Δεν ξέρω αν δουλεύω αύριο...

Ρε... λες?

χεχε νομιζω σε καταλαβαινω απολυτα φιλε..

απλα την απαντηση σε τετοιες ερωτησεις μονο εσυ μπορεις να την δωσεις :_thumbsup:

τωρα το αν αξιζει ή οχι ειναι μεγαλη κουβεντα.. θα γραφτει στο τελος της ιστοριας..

Επισης ευχαριστω και ολα τα αλλα παιδια που εγραψαν, δεν προλαβαινω να σας γραψω σε εναν εναν ευχαριστω γιατι πρεπει να την κοπανησω, σας ευχαριστω που μπορω και μοιραζομαι αυτες τις εμπειριες μου μαζι σας, ειναι κατι που σημαινει πολλα για μενα :respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπραβο . Ολες αυτες οι φωτογραφιες μου θυμιζουν ξανα και ξανα οτι πρεπει να κανω μια καλη εκδρομη προς Πελ/σο :_thumbsup:

Ελπιζω να μην επαθε τιποτα η τρομπα :surrender:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο που εισαι αν επιτρεπεται? :_thumbsup:

Μπαμπας απο Πυργο Ηλειας (Βουναργο συγκεκριμενα) και μανα απο Κρανιδι Αργολιδας. Βερος Καταυλακιωτης....!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μην αγχώνεσαι... βόλτα χωρίς τούμπα δεν λέει μια!!! :tooth:

ρώτα και εμένα... :smoke:

ελπίζω να μην πάθατε τίποτα σοβαρό εσύ και το μοτόρι σου. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ω ρε Φώτη κρίμα, ελπίζω να ξεμπέρδεψες αναίμακτα, άντε πες μας τι έγινε για να μην σε πάρω τηλέφωνο στις 3 το βράδυ. :angel_not:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 απο μενα α ρε αθανατε ΅ΕΛΛΗΝΑΡΑ για ολα εχεις λυση...........

θα το εφαρμοσω και εγω αυτο με το τοστ.........

ΓΑΜΑΤΟΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδω και το βιντεακι που ειχα υποσχεθει.. δυστυχως στα 10 λεπτα η καμερα το σταματησε και δεν εχει παρει το επομενο 10 λεπτο που ηταν και το ομορφοτερο, αλλα καταλαβαινεις πανω κατω πως ηταν η διαδρομη..

Οσοι βαριουνται ευκολα ας το βαλουν απ' το 3:20 και μετα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το μπροστα φρενο να μην λειτουργει, αποφασιζω να κατεβω ως την Σπαρτη για να βρω καποιο συνεργειο να το φτιαξω..

Δευτερα - τριτη, δευτερα - τριτη τσουκου τσουκου κατεβηκα με τα πολλα ως τη Σπαρτη..

Παλι καλα η αποσταση ηταν αρκετα μικρη απο το σημειο που την επαθα, οποτε δεν ειχαμε αλλα τρεξιματα..

Δυστυχως ομως επρεπε να αφησω τον Μυστρα εκτος προγραμματος :(

Μπαινοντας στην Σπαρτη, βλεπω ενα αγροτικο με ενα μηχανακι φορτωμενο πανω του.. Το ακολουθω και φτανω σε ενα συνεργειο..

Εκει το παιδι ευγενικα με στελνει σε ενα συνεργειο της Husqvarna που ηταν λιγο πιο κατω (αν και εφαγα λιγη ωρα να το βρω)..

Παρκαρω και λεω στο μαστορα τι εγινε..

Μου γνεφει και αυτος "ειχε λιγακι κατηφορα ε?"

Α ρε μαμα husqvarna να σκεφτομαι απο μεσα μου, ενα stand της προκοπης δεν μπορουσες να φτιαξεις, μας εβαλες σε τρεχαματα..

Τωρα ερχεται η αγωνια για το τι εχει παθει το φρενο..

Το τσεκαρει ο μαστορας, κοπαναει λιγακι και τη χουφτα να ερθει στα ισια της και μου σκαει ενα χαμογελο..

"Τυχερος εισαι μου λεει, μισο να φερω 2 εργαλεια"

Τσακ λιγο σφυξιματακι, λιγο κοπανημα ολα ηρθαν στα ισια τους σε 2 λεπτα..

"ετοιμος, καλο ταξιδι" μου κανει, τον ευχαριστησα, γελασα με την παρτυ μου που θελω να γινω και μηχανολογος παναθεμα με και δεν μου εκοψε να σφυξω 2 πραγματα και με το ηθικο ακμαιοτατον, ξανακαβαλαω..

Εδω σκαει το επομενο διλλημα.. Η περιπετεια με το φρενο ηταν σημαδι οτι ειναι ωρα να γυρισω σπιτακι μου και να αφησω τις λαμακιες ή συνεχιζουμε σαν να μην εγινε τιποτα?

Τελικα αποφασισα να συνεχισω παρακατω, αφου το ξεκινησαμε θα το φτασουμε μεχρι τελους..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

F) Σπάρτη - G) Μονεμβασιά

Επομενος προορισμος Μονεμβασιά.. Νομιζω οτι ειχα παει πιτσιρικας εκει περα, θυμαμαι σιγουρα οτι ειχαμε μεινει στον Αρχαγγελο που ειναι λιγο πιο κατω και ειχαμε παει και Ελαφονησο,

αλλα την μονεμβασια δεν τη θυμομουν καθολου.. Τεσπα, κατευθυνθηκα προς Σκαλα και μετα αφου περασα απο τους Μωλαους συνεχισα προς Μονεμβασια..

Η διαδρομη εδω δεν ελεγε και τιποτα ιδιαιτερο, αλλα ηταν αρκετα ανοιχτος ο δρομος και μπορουσες να κρατησεις μια καλη ταχυτητα.. εξ' αλλου ειχε αρχισει να νυχτωνει, οποτε το επαρχιακο στροφιλικι

δεν φανταζε και τοσο θελτικο σε εκεινη τη φαση..

Δεν εχασα την ευκαιρια να βγαλω μερικες ακομα φωτογραφιες οσο υπηρχε φως, γιατι μετα ηξερα οτι τα πραγματα θα ηταν αρκετα πιο δυσκολα..

img0108vx.jpg

Φεγγαρακι μου λαμπρο..

img0110zs.jpg

Λιγο πριν την μονεμβασια μπηκε για τα καλα η νυχτα.. παλι καλα ειχε αρκετη κινηση ο δρομος οποτε καθομουν 2-3 λεπτακια πισω απο ενα αυτοκινητο να μου δειχνει το δρομο.. μετα 2-3 στον επομενο κτλπ,

ωστε να μην σπαω και τα νευρα των ανθρωπων, γιατι ξερω οτι δυστυχως τα φωτα μου στραβωνουν αρκετα τον μπροστα..

Νυχτα λοιπον, φτανω στην μονεμβασια και ορμαω στο πρωτο παγκακι να ξεπιαστω :_zeppelin:

Αφου τελειωνω και τις τελευταιες προμηθειες απο κρουασαν και μπαρες δημητριακων, ετοιμαζομαι για μια βραδινη βολτιτσα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφου περπατησα παραλιακα στο λιμανι και λιγο στα στενακια, κατευθυνθηκα προς την πετρινη γεφυρα που βγαζει στην κατω πολη..

Τοσο το λιμανι, οσο και η κατω πολη ηταν γεματα κοσμο, κυριως οικογενειες με πιτσιρικια και μου εκανε εντυπωση πως γινεται να ειναι τοσο ησυχα με ολο αυτον τον κοσμο εκει γυρω..

Επομενος προορισμος, ανεβασμα για την ανω πολη.. Καπου εκει εσκασε συσσωρευμενη ολη η κουραση της ημερας.. τα ποδαρακια μου χορευανε πεντοζαλι και καπου στη μεση της αναβασης αποφασισα οτι η θεα ειναι αρκετα καλη και απο εκει :_zeppelin: . Αραγμα λοιπον σε κατι σκαλακια, να παρω 2 ανασες και φτανω στην πανω πολη.. Απ΄την κουραση δυστυχως δεν εβγαλα σχεδον καθολου φωτογραφιες (χωρια οτι δεν την εχω ψαξει καθολου με νυχτερινες ληψεις και μου βγηκανε πατατα οι λιγες φωτο που πηρα) και αφου καθισα λιγο στο αερακι, αποφασισα να γυρισω πισω..

Απ΄το κοιμητηριο (περιπου) κοιτωντας προς το λιμανι..

img0118pwv.jpg

Επιστροφη στη γεφυρα, ξαπλα στο πρωτο παγκακι και καμια ωριτσα διαλλειματακι να συνελθω..

Απο διπλανο παγκακι ακουω ξαφνικα να παιζει το Omen απο Prodigy σαν ringtone, γυρναω με την ελπιδα να ειναι καμια φοιτητοπαρεα ή τπτ τετοιο και

ξαφνικα βλεπω μια γιαγια στα 65+ να ψαχουλευει το κινητο της :uglystupid2: Πουθανα αυπνια το καλυτερο ναρκωτικο εισαι.. ελα ντε που ξανακτυπησε μετα απο λιγο και ξαναεπαιξε το κομματι..

Θα χε παρει το κινητο απο καναν εγγονο λεω, αλλα ειχε πλακα το σκηνικο..

MP3 στα αυτια και πιανω τον εαυτο να ψιλοχανεται σε αναμνησεις..

Σε αυτο βοηθουσε και η εικονα των οικογενειων που ηταν εκει με τα πιτσιρικια να πηγαινουν πανω κατω ή να αραζουν για φαγητο διπλα στη θαλασσα..

Ολα αυτα τα πανεμορφα μερη που πηγαινα πιτσιρικας διακοπες, αλλα που τοτε δεν μπορουσα να εκτιμησω.. Αυτα τα καλοκαιρια που μπορουσες να παιζεις ολη μερα χωρις να σκεφτεσαι τι θα κανεις μετα..

Απο τις παιδικες μνημες πισω στο σημερα.. στην προηγουμενη βδομαδα που ακομα δεν εχω καταλαβει, ποτε πηγαν κατα διαολου ολα, ή μηπως ολα πηγαν κατ΄ευχην?

Ειναι φασεις που πιστευω το ενα, φασεις που πιστευω το αλλο.. απ΄ την κορυφη στα ταρταρα.. μεγαλο μπερδεμα..

Και τελικα στη σημερινη εκδρομη.. τα μερη που περασα και το μερος που βρισκομουν τωρα..

img0114zt.jpg

Ωρα να βρουμε τον επομενο προορισμο.. Ανοιγω το χαρτη και συνηδειτοποιω οτι η Πατρα ειναι πραγματικα στην αλλη ακρη της Πελ/σου..

Ενα σφυξιμο στο στηθος..

Θυμαστε οταν ειμασταν παιδια και ειχαμε ποδηλατα και καποια μερα αποφασιζαμε να παμε οσο πιο μακρια μπορουμε?

Συνηθως φταναμε καπου πολυ μακρια και μετα καταλαβαιναμε οτι δεν μπορουσαμε να γυρισουμε πισω.. Τοτε φωναζαμε γονεις/θειους να ερθουν να μας παρουν..

Καπως ετσι ενοιωσα εκεινη τη στιγμη, μονο που παει παρα πολυς καιρος απ' την τελευταια φορα που καταδεχτηκα να ζητησω βοηθεια..

Ειναι να μην με πιασει το πατριωτικο μου, με επιασε το πεισμα κ ξαφνικα ολη η κουραση εξαφανιστηκε..

Η ωρα ειχε παει 3ς χωρις να το καταλαβω και οι δρομοι ειχαν αδειασει..

Δυο τελευταιες φωτο πανω στη γεφυρα, ντυνομαι και ξεκιναω για το γυρισμο..

img0132s.jpg

img0127y.jpg

(to be continued)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηρθε η ωρα να τελειωσω επιτελους την ιστοριουλα μου..

Το κομματι της επιστροφης δεν εχει κανενα ταξιδιωτικο ενδιαφερον, αλλα ειχε πολλες σκεψεις, τις οποιες δυσκολα μπορεις να μοιραστεις με αλλον, ποσο μαλλον μεσω γραπτου λογου..

Ειμαστε λοιπον 3ς το βραδυ στην Μονεμβασια εχωντας φτασει ως εδω καπως ετσι: Χαρτης!

diadromi.jpg

Επομενος προορισμος ηταν οχι η Πατρα αλλα το Λεωνιδιο..

Τουλαχιστον αυτο ελεγε το roadbook στο οποιο ημουν ηδη 9(?) ωρες πισω :tooth:

Επισης η διαδρομη ηταν παραλιακα μεσω Γερακα - Αγ. Ιωαννη κτλπ μεχρι το Λεωνιδιο..

Λεω αφου φτασαμε που φτασαμε εδω κατω, θα το παμε μεχρι τελους.. Αντι να γυρισω λοιπον προς Μολαους, περναω την παλια Μονεμβασια και βουρ για γερακα..

Δεν εχουν περασει 10 λεπτα πανω στη μηχανη και εχω αρχισει ηδη να τουρτουριζω απ΄το κρυο, διοτι καποιος εξυπνος αφησε τις ενισχυσεις του μπουφαν στο τραπεζι του σαλωνιου αντι για την τσαντα :plaf:

Σταματαω καθως τα δοντια μου βαραγανε 3ηχα δεκαταέκτα στα 200bpm..

Οι μαμα εξατμισεις ηρθε η ωρα να βγαλουν αλλη μια φορα τα λεφτα τους και να παλεψουν για την επιβιωση τους!

Αγγαλια λοιπον τις εξατμισεις μεχρι να ζεσταθει το κοκκαλακι μας..

Βγαζω και το κινητο και χαζευω τα μυνηματα μου.. Σε καποια φαση σκαω στο εξης "Πες μου ρε οτι εμεινες απο βενζινη και εισαι στη μεση του πουθενα"

Ηταν η απαντηση μιας φιλης στο μυνημα "Μαντεψε τι καταφερα να κανω"

Και τοτε σκαει η σκεψη..

Ρε μαλακα, βενζινη ποτε εβαλες?

Συνηθως μηδενιζω τον χιλιομετρητη καθε φορα που βαζω βενζινη αλλα αυτη τη φορα ηθελα να δω ποσα χιλιομετρα θα εκανα συνολικα, οποτε δεν τον ειχα πειραξει..

Ποτε εβαλα βενζινη ρε φουστη χμ.. Σκαλα - Μωλαους - Μονεμβασια δεν θυμαμαι να εβαλα.. Κουναω το μηχανακι περα δωθε, σχετικα ελαφρυ μου φαινοταν..

Ωπα παιχτηκε μαλακια σκεφτομαι.. Ανοιγω το ντεποζιτο και φωτιζω λιγακι με το κινητο να δω καμια κινηση μεσα..

Παλι καλα κατι αχνοφαινεται..

Βγαζω στα γρηγορα το χαρτη.. το λεωνιδιο δεν ειναι και πολυ κοντα.. ο δρομος φαινεται ερρημος επαρχιακος, βενζιναδικο μαλλον απιθανο να υπαρχει ανοιχτο, θα μας φανε οι λυκοι..

Το πεισμα μου να ολοκληρωσω τη διαδρομη, μπροστα στην προοπτικη να περασω το βραδυ στη μεση του πουθενα παρεα με τους λυκους, υποχωρησε ταχιστα οποτε μεταβολη μαρς!

Η αλλαγη απο 1η σε 6η εγινε σε δευτερολεπτα και πηγαινα με 85 χιλιομετρα σταθερα.. προσευχες σε ολους τους αγιους του κοσμου να μην ξεμεινω..

Λιγο πριν τους μολαους αναβει η ρεζερβα.. η "τη υπερμαχω" ακουγεται ακουγεται σε ακτινα 5 χιλιομετρων οπως τραγουδαγα μεσα απ' το κρανος..

Μολαοι @@ ανοιχτο βενζιναδικο.. Σκαλα το ιδιο.. Λες να καθισω να περιμενω μεχρι το πρωι που θα ανοιξουν?

Μπα μωρε, κοντα ειναι η Σπαρτη θα τα καταφερουμε.. το πολυ πολυ να περπατησουμε και λιγακι..

Το κρυο με αναγκασε να κανω αλλο ενα διαλλειματακι σε μια γεφυρα που νομιζω οτι ειναι λιγο πριν τη Σπαρτη.. αν δεν κανω λαθος ειναι ο ποταμος Ευρωτας..

img0133cz.jpg

Τελικα το husky σπαζωντας ολα τα ρεκορ καταναλωσης εφτασε ως τη σπαρτη!

Νομιζω οτι η ρεζερβα εβγαλε καπου στα 60-70 χιλιομετρα..

Σταματαω σε ενα σαντουιτσαδικο να φαω κατι (μιας και ολη μερα την ειχα βγαλει με τα πραγματα που ειχα παρει απ' το σπιτι) και μου λενε οτι υπαρχει ενα βενζιναδικο με αυτοματο πωλητη στην εξοδο της πολης.. :yahoo:

Αφου αραξα καμια ωριτσα στο σαντουιτσαδικο και παραλιγο να αποκοιμηθω πανω στο τραπεζι :blush: , ηρθε η ωρα να συνεχισω για πατρα..

Το husky καταπιε 20 euro βενζινη και ηταν παλι ετοιμοπολεμο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμ πως να μην κρυώνεις το βράδυ, όταν φοράς το χειμωνιάτικο με 40 υπό σκιά. χα,χα,χα.

Τέλος καλό όλα καλά πάντως, περίμενα να μας πεις ότι σου έσκασε μετεωρίτης στο ντεπόζιτο.

Πόσα χλμ και πόσες ώρες συνολικά έγραψες ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμ πως να μην κρυώνεις το βράδυ, όταν φοράς το χειμωνιάτικο με 40 υπό σκιά. χα,χα,χα.

Τέλος καλό όλα καλά πάντως, περίμενα να μας πεις ότι σου έσκασε μετεωρίτης στο ντεπόζιτο.

Πόσα χλμ και πόσες ώρες συνολικά έγραψες ;

χαχα.. ρε περα απ΄την πλακα πια δεν μπορω να οδηγησω χωρις μπουφαν ουτε 50 μετρα..

συνολικα χιλιομετρα 950.. ωρες δεν ξερω.. φανταζομαι καπου στις 14-15? πρωι ξεκινησα και πρωι γυρισα.. οι στασεις μου πρεπει να ηταν καπου στις 8-9 ωρες συνολο, οποτε καπου 14-15 ωρες οδηγηση βγαινει..

κανα καφεδακι ψηνετε αυριο ρε? ακομα δεν εχω κερασει για το μοτορι και με εχει φαει και η βαρεμαρα εδω περα!

(κανονιστε γιατι ειδατε τι εκανα την προηγουμενη φορα που βαριομουνα :uglystupid2: )

σε καποια φαση πρεπει να τελειωσει και η ιστορια πωΩ :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η διαδρομη πανεμορφη αλλα τρομαχτικη

... βραδυ ...

χωρις βενζινη με τη ψυχη στο Κ0λ0 ...

ΜΠρρρρρρρρρρρρρρρρ

παντως μπραβο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ ένα βράδυ το είχα πάθει με το παπί αυτό γυρνώντας από Μέθανα... Είχα ξαπλώσει στο πεζούλι ενός βενζινάδικου (λίγο μετά την Επίδαυρο) μέχρι το πρωί που άνοιξε και φούλαρα... :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα