Jump to content
cbk

Πόσοι οδηγοί δικύκλων είναι «ζώα» ;

136 ψήφοι

1. 1. Τί ποσοστό οδηγών δικύκλου είναι @#$*@#$ ?

• Λιγότερο από 5%
      1
    • Μεταξύ 5%-10%
      2
    • Μεταξύ 10%-20%
      5
    • Μεταξύ 20%-30%
      13
    • Μεταξύ 30%-40%
      18
    • Μεταξύ 40%-50%
      18
    • Μεταξύ 50%-60%
      20
    • Μεταξύ 60%-70%
      24
    • Μεταξύ 70%-80%
      16
    • Μεταξύ 80%-90%
      4
    • Μεταξύ 90%-95%
      0
    • Μεταξύ 95%-99%
      1
    • Όλοι
      2
    • Άλλο
      1
  2. 2. Εγώ ανήκω στην υπό συζήτηση κατηγορία;

• Όχι βέβαια!
      22
    • Ε, καμιά φορά...
      11
    • Είμαι με τις ώρες μου, δεν γίνομαι όμως ποτέ επικίνδυνος
      26
    • Είμαι με τις ώρες μου, καμιά φορά γίνομαι επικίνδυνος και το μετανοιώνω..
      21
    • Είμαι με τις ώρες μου, καμιά φορά γίνομαι επικίνδυνος και γουστάρω!
      2
    • Όποτε κάνω βλακείες φροντίζω να μην εμπλακεί άλλος.
      13
    • Δυστυχώς, ναι, δεν μπορώ να συγκρατηθώ...
      0
    • Ναι, αλλά δε φταίω, δεν γίνεται αλλιώς με τόσους μ@λ@κες γύρω...
      0
    • Ανάλογα με τις συνθήκες, μπορεί να παρασυρθώ!
      11
    • Σπανιότατα.
      17
    • Αρκετά συχνά θα έλεγα...
      1
    • Σχεδόν πάντα!
      1
    • Άλλο
      0
  3. 3. Θάθελα οι άλλοι να οδηγούν όπως εγώ;

• Ναι.
      89
    • Όχι.
      19
    • Άλλο
      17

Recommended Posts

Σύμφωνα με την εμπειρία του καθενός μας , ας προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα ποσοστό για τους οδηγούς δικύκλων που κατά τη γνώμη μας δεν θάπρεπε να κυκλοφορούν στους δρόμους. (ή που αν ήταν στο χέρι μας θα τους «κόβαμε» γερό πρόστιμο).

Προσοχή όμως:

Όχι αυτούς που περιστασιακά θα περάσουν ένα κόκκινο σε μια ασφαλή διάβαση αλλά αυτούς που κατά σύστημα αγνοούν τα φανάρια, τις προτεραιότητες και τις σημάνσεις.

‘Όχι αυτούς που προσεκτικά θα οδηγήσουν με σαγιονάρα για 15 μέτρα το παπάκι αλλά αυτούς που χωρίς κράνος, με σορτσάκι , σαγιονάρα και την υπόλοιπη οικογένεια (σύζυγο και παιδάκι ομοίως ντυμένα) πάνε τρικάβαλο για μπάνιο.

Όχι τον courier που φοράει το κράνος σαν περικεφαλαία μέσα στην κίνηση, αλλά τον 1000+ κυβικά γρήγορο που τόχει στο χέρι και πάει με 80+ στη λεωφόρο.

Ούτε αυτούς που έκαναν μια καγκουριά σε ελεγχόμενο (όσο γίνεται…) χώρο αλλά αυτούς που μονίμως οδηγούν στην πόλη ή στην εθνική κάνοντας επίδειξη περισσευούμενων οδηγικών δεξιοτήτων ή/και ιπποδύναμης, με ή χωρίς ακρότητες σε decibel.

Θα μου πείτε, ποιος ο λόγος για μια τέτοια, αμφίβολης αποτελεσματικότητας στατιστική;

Ελπίζω να το συζητήσουμε αφού συγκεντρωθούν αρκετές γνώμες…

Όσοι ψηφίσατε στη δημοσκόπηση, χάσατε άδικα το χρόνο σας γιατί ο συντάκτης της, έκανε ενα λαθακι και οι ψήφοι σας πήγαν χαμένες. :thumbsdown:

Αν θέλετε να θεωρείστε στα σοβαρά, ενεργά μέλη αυτού του φόρουμ, υποχρεούσθε να ξαναψηφίσετε αφού σκεφθείτε ξανά μήπως και κάτι άλλαξε στο μεταξύ... :whistling:

Ευχαριστώ για την κατανόηση. :surrender:

cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αφου ψηφισα και στα 2 :P

Κοκκινα δεν περναω ποτε, αλλα γινομαι ζωο καμια φορα οταν κανω καμια σφηνα, οταν γκαζωνω κτλ.

1) Μερικες φορες εχω σταματησει σε διαβαση πεζων (για να ειμαι μπροστα απο αυτοκινητο κυριως)

2) εχω περασει μαζι με πεζους τη διαβαση να παω στην αλλη μερια του δρομου.

3) εχω καβαλησει πεζοδρομια, πλατειες, παρκακια, σκαλακια...

4) τωρα που εχω το μηχανακι μονο για βολτες στο βουνο κυριως, το εχω ξεταπωτο, αλλα οταν περναω μεσα απο την πολη φροντιζω να μην ειναι μεσημερι ή αργα το βραδυ και παω σαν την κοτα. (συνηθως :_innocent: )

5) ακομα δε του εβαλα καθρευτες και παλι παω σαν την κοτα και χεσμενος. (ισχυει και εδω το συνηθως)

6) καμια φορα εχω βαλει ατυπη "κοντριτσα" απο φαναρι.

7) εχω οδηγησει συχνα χωρις μπουφαν, χωρις σωστο παπουτσι, αλλα ποτε χωρις κρανος.

Γινομαι πολυ ζωο ομως στο βουνο που εχω παει αρκετες φορες χωρις εξοπλισμο, αλλα την εχω γλυτωσει με εκδορες και γρατζουνιες απο τα κλαδια.

Επειδη θεωρω οτι ειναι πολυ υποκειμενικο το αν θεωρει καποιος τον αλλο "ζωο" δεν λεω αν θα ηθελα οι αλλοι να οδηγουν σαν εμενα και εξηγουμαι με ενα παραδειγμα:

Οταν καποιος κανει μπαντες ή σουζες στο δρομο και εχει αρκετη αποσταση απο την κυκλοφορια μπροστα και πισω και ειναι σε δρομο που δεν υπαρχει περιπτωση να του πεταχτει καποιος μπροστα του, δε θα με πειραξει. Ισα-ισα μπορει να σκασω ενα γελακι, γιατι τον "νιωθω". Αλλος θα τον ελεγε "ζωο"...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν κρίνω από όσους βλέπω κάθε μέρα που

α. δεν φορανε κρανος

β. εχουν τσιγαρο-καφε-κινητο στα χερια και μιλανε

γ. κουβαλανε τα παιδια τους χωρις ιχνος προστασιας

δ. τρεχουν

ε. σταματανε όπου θελουν μην υπολογιζπντας κανεναν

νομιζω ειναι ενα 30-40%

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνήθως σε σημεία που η κίνηση είναι βατή είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα...αλλα εγώ κινούμαι πολύ στο κέντρο......όπου συνήθως μαμιέται ο Δίας και όλος ο Ολυμπος κάνει αλλαξοκωλιές......και όταν συμβαίνει αυτό βγαίνει ο πραγματικός εταυτός πολλών οδηγών ασχέτως οχήματος.....7 στους 10 ειναι για μπάτσες.

Νταξ και εγώ κάνω που και που τα δικά μου, κάποιες φορές όχι κάτι το σημαντικό άλλες φορές μαλακίζομαι άσχημα......αλλά τουλάχιστον δεν ενοχλώ κανέναν και έστω και αν τύχει να γκρεμοτσακιστώ δεν θα πάθει κανείς τίποτα.

Αν θα θελα να οδηγούν όλοι σαν εμένα? 50-50%....καποιες φορές το θέλω, αλλές σκέφτομαι τις παπαριές που κάνω ώρες ώρες και αλλάζω γνώμη. Συν της άλλης δεν θεωρώ τον ευατό μου ως τον καλύτερο οδηγό για να είμαι παράδειγμα προς μίμηση. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι απο μένα άλλα και πολύ χειρότεροι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπορω να πω οτι καποιος ξερει η οχι να οδηγαει το μονο που λεω ειναι οτι στην ελλαδα δεν οδηγαμε επιβειωνουμε.

Να συμπληρωσω

1 οτι το φλας υπαρχει για να το αναβουμε για καλο δικο μας και τον αλλον και δεν χρειαζεται να πληρωνουμε δεη

2σεις σε οδηγους με μεγαλες μηχανες που βαζουν κατι φλασακια ψειρες δεν φενεται τιποτα να το ξερουν

3 επειδει εχουμε μεγαλη μηχανη δεν μπαινουμε σφηνα σε παπια σκουτερ και παντως τυπους μικρα μηχανακια 4 δεν παταμε φρενο αποτομα χωρις να χρειαζεται με αποτελεσμα ο πισω να παρακαλαει το μηχανακι να σταματισει

5 τελευταιο και καλυτερο θελουμε να στριψουμε αριστερα παμε στην αριστερη μερια του δρομου και ποτε στην δεξια κοβοντας ενδεχωμενος ολους τους υπολοιπους στην εκκινιση ισχυει και το αντιθετο

πρωσοπικες επισιμανσεις ευχαριστω.

Τροποποιήθηκε από τον nikos_pc

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατά λάθος πάτησα άρνηση ψήφου, οπότε ας τα γράψω.

Στο πρώτο δίνω ένα 60-70%.

Στο δεύτερο η απάντηση είναι : Είμαι με τις ώρες μου, καμιά φορά γίνομαι επικίνδυνος και το μετανοιώνω

Και στο τρίτο είναι: όχι.

60-70 για τους ξεκράνωτους ποζεράδες με γάντια στα χέρια και παντόφλα από κάτω, άλλους με την φράπα στο χέρι, πιο δίπλα ο τρεντοκάγκουρας με το κινητό στο ένα και το χαντς φρι στο άλλο, και, και, και... . ΕΛΠΙΖΩ πως υπάρχει ένα 30-40% σωστών και συνειδητοποιημένων οδηγών.

Συνήθως πάω σαν κότα. Με περνάνε σκούτερ, παπάκια, ταξί και κάθε λογής οδηγικά ανάπηρος (όχι ότι είμαι moto-gp class). Όταν μου κολλήσει κάποιος, με κλείσει κάποιος, με μπριζώσει κάποιος ή απλά θέλω να ξεταβλώσω, δυστυχώς κάνω μαλακίες και κάποιες φορές γίνομαι κι επικίνδυνος για τους άλλους. :thumbsdown:

Δεν μου φτάνει όμως που το μετανοιώνω. Ξέρω πως κάποια στιγμή θα το πληρώσω. :closedeyes: Αν το καταλάβω και το χωνέψω νωρίς, τότε θα ήθελα να (σύνδεση με το τρίτο ερώτημα)

οδηγάνε οι άλλοι, όπως εγώ. Προς το παρόν δεν θέλω να συναντάω φαλάκες σαν και μένα στο δρόμο :plaf:

Τροποποιήθηκε από τον M0t@rd@$

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ψήφισα μεταξύ 30%-40%....

...και οχι βεβαια!!!Ακομα και στο ντελιβερι που ειμαι 9 ωρες στη δουλεια,και 50 μετρα να'ναι η παραγγελια παντα κρανος :_thumbsup: .Και ποτε κοκκινα :surrender:

Προσοχη παιδια :surrender:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιστεύω πως όλοι σε κάποια στηγμή της ζωης μας ανήκαμε σε αυτό το ποσοστό των ζώων! Λίγο η ελλειψη γνώσης λίγο η ηλικία... Κάνουμε πολλές ταρζανιές εμείς οι μηχανόβιοι (άλοι πολύ και άλοι λιγότερο) προκειμένου να εκμεταλευτούμε το ότι είμαστε πιο ευέλικτοι από τα αυτοκίνητα και να γλιτώσουμε την κίνηση στο κέντρο να προλάβουμε κάποιο κόκκινο κτλ. Λάθος βέβαια αλλά γίεται δυστυχώς από τους περισσότερους!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ δεν ψήφισα φίλοι μου γιατί τι να ψηφίσω και τι να πώ, ψέμματα?

Δεν μου αρέσει.

Όλοι έχουμε κάνει ταρζανιές και κάνουμε ακόμα ίσως. Δεν θα κουράσω αναφέροντας τι και πώς με λεπτομέρεια ούτε θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω τίποτα.

Απλά θάθελα να επισημάνω τα εξής :

1.Κάποτε υπήρχε μεγάλη σύμπνοια μεταξύ όσων καβαλάγανε 2 τροχούς στα πάντα. Από το να σταματησεις στο δρόμο να δείς αν χρειάζεται βοήθεια ο φίλος αναβάτης γιατί π.χ. έσκασε το λάστιχό του και κουβαλάει σαν μακάκας ή τέλειωσε η βενζίνη και σπρώχνει μέχρι και να βοηθήσουμε σε τυχόν κλείσιμο μακάκα οδηγού κουτακίου που δημιούργησε επικίνδυνη κατάσταση και ακόμα να τον προστατεύσουμε σε πτώση βάζοντας τα μηχανάκια γύρω του και κόβωντας την κίνηση.

Σήμερα ελάχιστοι έχουμε απομείνει που το κάνουμε, συνήθως γέρικα κόκκαλα. Και απορώ γιατί άλλαξαν έτσι οι εποχές?

2.Κόκκινα φανάρια - ΣΤΟΠ. Σε καμμία μα καμμία περίπτωση δεν πρέπει να τα περνάμε βρε παιδιά. Ή θα σκοτωθούμε ή θα σκοτώσουμε. Τόσο απλά.Το βλέπω καθημερινά.

Στις διαβάσεις - πεζόδρομους όσο μπορούμε σεβασμό στον πεζό. Είμαστε και εμείς πεζοί, κατεβαίνοντας κάποτε από το μηχανάκι και τσαντιζόμαστε και εμείς, πόσο μάλλον οι άλλοι.

3.Όλοι έχουν προτεραιότητα εκτός από μας. Πάμε σαν τα σκυλιά στ' αμπέλια. Βλέπω καθημερινά να περνάμε στενά με 1.000 νομίζοντας ότι θα σταματήσει ο άλλος. Λάθος, μην το κάνετε. Θα ανταμειφθειτε σίγουρα.

4.Ξεκράνωτος, όχι κατάλληλα ρούχα? Καλό είναι όχι αλλά αν πώ ότι δεν το κάνω και εγώ θάμαι ψεύτης. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι που παθαίνω θερμοπληξία. Κράνος τουλάχιστον προσπαθώ να φορώ πάντα.

5.Κινητό. Βάλτε σύστημα N-COM ή τουλάχιστον bluetooth άν το χρειάζεστε τόσο πολύ.

6.Αλλαγή κατεύθυνσης - σφήνες. Αφήνουμε τον γρηγορότερο που βλέπουμε ότι βιάζεται να περάσει κάνοντας λίγο στο πλάι, δεν είναι κακό. Άν αλλάζουμε κατεύθυνση δεν πετάμε τροχό στο ρεύμα που περνάνε τα άλλα μηχανάκια. Είναι τρομερό θα σουπάρουμε όχι μόνο οι δύο αλλά και οι από πίσω.

7.Μέσα στην Αθήνα - μεγαλούπολη, όσο μεγάλο μηχανάκι και νάχουμε, οι χρονικές διαφορές είναι από δευτερόλεπτα μέχρι άντε 2 λεπτά. Μην σκοτώνεστε, δεν θα πάτε γρηγορότερα στον προορισμό σας, ίσως να μην πάτε και ποτέ.

8.Θορυβώδεις εξατμίσεις που σπάνε νευρικό σύστημα? Είναι τουλάχιστον απαράδεκτες για μένα προσωπικά. Όλοι μας βρίζουν να το ξέρετε και δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως.Αντιθέτως ένα δυνατό εργαλείο όταν περνά αθόρυβα και αρχοντικά προσελκύει βλέμματα θαυμασμού σε αντίθεση με ένα θορυβώδες που πολλές φορές σκέπτεται κάποιος ότι θάθελε αλλά δεν μπορεί οπότε πάρτε βαβούρα και μόνο. Για παράδειγμα παπί 50άρι που ουρλιάζει και δεν πάει πουθενά. Ο ισχυρισμός <<Loud pipes save lifes>> είναι κατ' ελάχιστον γελείος.

Αυτά μπορώ να θυμηθώ στα γρήγορα.

Άν θέλω οι άλλοι να οδηγάνε σαν και μένα? Και ποιός είμαι εγώ ο Rossi? Το αν οδηγώ καλά θα το κρίνετε εσείς οι συνοδοιπόροι μου και όχι εγώ. Εύχομαι να οδηγώ καλά και να μην δημιουργώ προβλήματα όντας όσο λιγότερο ζώον μπορώ.Το παλεύω πάντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη θεωρω οτι ειναι πολυ υποκειμενικο το αν θεωρει καποιος τον αλλο "ζωο" δεν λεω αν θα ηθελα οι αλλοι να οδηγουν σαν εμενα και εξηγουμαι με ενα παραδειγμα:

Οταν καποιος κανει μπαντες ή σουζες στο δρομο και εχει αρκετη αποσταση απο την κυκλοφορια μπροστα και πισω και ειναι σε δρομο που δεν υπαρχει περιπτωση να του πεταχτει καποιος μπροστα του, δε θα με πειραξει. Ισα-ισα μπορει να σκασω ενα γελακι, γιατι τον "νιωθω". Αλλος θα τον ελεγε "ζωο"...

Καλά έκανες και το ανέφερες,γιατί όντως έχει πολλές ερμηνείες.

Δεν είναι ζώον όποιος κάνει τρέλλες μακριά απ'τον κόσμο διακινδυνεύοντας μόνο το κεφάλι του.

Ούτε όποιος κάνει ελεγχόμενες (?) ταρζανιές.

Εγώ ζώον θεωρώ αυτόν που είδα χθες να πετάει το τσιγάρο που κάπνιζε ξεκράνωτος και η κάφτρα να περνάει δίπλα μου, ενώ λίγο πιο πριν πήρε την ίδια στροφή με μένα σαν να ήταν ο δρόμος όλος δικός του και φυσικά μπήκε μπροστά μου κινούμενος και με μικρότερη ταχύτητα.

Επίσης ζώο θεωρώ αυτόν που πηγαίνει ανάμεσα στα αυτοκίνητα με την ίδια ταχύτητα με αυτά χωρίς να ελέγχει αν πίσω του έχει μαζευτεί ουρά δικύκλων που θέλουν να πάνε πιο γρήγορα.

Γενικά δηλαδή, όχι αυτόν που θα κάνει μια χαζομάρα στο τόσο ή θα βρεθεί κάποια στιγμή αφηρημένος (αυτός θα ζητήσει και συγγνώμη αν το καταλάβει ή του το δείξεις) αλλά αυτόν που οδηγάει (και όχι οδηγεί) και τους έχει όλους γραμμένους είτε συνειδητά επειδή είναι από ιδιοσυγκρασία μ@λ@κ@ς, είτε ασυνείδητα επειδή δεν του κόβει και τόσο...

Όσοι ψηφίσατε πρώτοι-πρώτοι (μή χάσετε! :closed-topic: )

παρακαλώ ρίξτε μια ματιά (ξανά) στο πρώτο πόστ!

Ευχαριστώ!!!

Τροποποιήθηκε από τον cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To παρήγορο ειναι οτι ξεπερασαμε το συντριπτικο ποσοστο του 90-95% που βλεπαμε πριν μια δεκαετια...τοτε που ο μοτοσυκλετιστης με περιεχομενο και ουσια,π[ου σεβοταν εαυτον και τριγυρω του,που δεν οδηγουσε εις βαρος των γυρω του ηταν σπανιο ειδος...Ή θα νομιζε οτι ηταν χερας και θα εγραφε στα παλια του υποδηματα τους παντες ή θα ηταν κουλος και αδαης και θα ηταν επικινδυνος...Για εξοπλισμο ασφαλειας...σπανιο ειδος ζωου!!!

Το κακο ειναι οτι σημερα,ενα ποσοστο 70-80% απο οσους ΧΡΗΣΤΕΣ μοτοσυκλετας βλεπω γυρω μου ΔΥΣΤΥΧΩΣ συνεχιζει να αγνοει-αψηφα-αδιαφορει τους Νόμους αλλά ΚΥΡΙΩΣ τους γυρω οδηγους-πεζους...Απο οσα βλεπω γυρω μου,συντριπτικη ελλειψη κρανους,κακη συμπεριφορα ως οδηγοι,αδιαφορια και επιθετικη οδηγηση κυριως,ναι δεν μπορω να πω οτι οσοι καβαλανε μοτοσυκλετα με κανουν να χαιρομαι...

Το πολυ καλο στο πιο πανω προσωπικο μου πιστευω ειναι οτι αν αφαιρεσεις οδηγους τυχαια ματοσακων οι οποιοι μαλλον εχουν ενα μηχανακι για εξυπηρετηση ή χρηση πολης και οι οποιοι ειναι αυτοι που κατα συντριπτικη πλειοψηφια-για μενα-αμαυρωνουν την εικονα του μοτοσυκλετιστη στα ματια των τριτων,τοτε ναι πιστευω οτι οι οδηγοι μοτοσυκλετας εχουν βελτιωθει τα τελευταια χρονια και συνεχως βελτιωνονταιο και εξελλισονται...Ολο και πιο πολλα κρανη,ολο και εξοπλισμο...μεγαλο μεριδιο ευθυνης γιαυτο και το ιντερνετ και τα μοτοφορουμ,αλλά και οι συνηδητοποιημενες μοτοπαρεες...

Αν θια ηθελα να οδηγουν οπωε εγω;Οχι δεν με νοιαζει να ειμαι υποδειγμα κανενος...με νοιαζει να μην μπλεκουν στην υποθεση ασφαλεια ΚΑΝΕΝΟΣ ΜΑΣ...τοσο απλα και ας κανουν οτι θελουν στα πιστευω τους,αρκει οταν πιανουν να καβαλησουν ενα δικυκλο να νοιωσουν εστω και λιγο οτι ειναι μερος του συνολου των οδηγων....να ΜΗΝ ενοχλουν!!!

Προσωπικα,κανω οτι μπορω μα οτι μπορω για να μην ενοχλω κανεναν,για να σεβομαι οποιονδηποτε κινειται μαζι μου και γυρω μου.Ομως ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ οδηγω τοσο αμυντικα οσο χρειαζεται εκ της περιστασης ωστε να νοιωθω το κατα δυναμιν ασφαλεστερα!!!

Να σημειωσω οτι νοιωθω πολλες φορες οτι ζω σε μια Χωρα οπου η ελλειψη σεβασμου ειναι εκδηλη παντου...ετσι δεν ξεφευγει και ηη γαϊδουρια του Ελληνα οταν οδηγει..οτι κι αν ειναι αυτο.Θα ηθελα να ζω σε μια Χωρα με περισσοτερη αυτοπειθαρχια,γνωση μοτοσυκλετιστικη και αλληλοσεβασμο.Δουναι και λαβειν που δυστυχως στην Ελλαδα σπανιζει!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θα ηθελα να οδηγουν οπως εγω;Οχι δεν με νοιαζει να ειμαι υποδειγμα κανενος...με νοιαζει να μην μπλεκουν στην υποθεση ασφαλεια ΚΑΝΕΝΟΣ ΜΑΣ...τοσο απλα και ας κανουν οτι θελουν στα πιστευω τους,αρκει οταν πιανουν να καβαλησουν ενα δικυκλο να νοιωσουν εστω και λιγο οτι ειναι μερος του συνολου των οδηγων....να ΜΗΝ ενοχλουν!!!

Προσωπικα,κανω οτι μπορω μα οτι μπορω για να μην ενοχλω κανεναν,για να σεβομαι οποιονδηποτε κινειται μαζι μου και γυρω μου.Ομως ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ οδηγω τοσο αμυντικα οσο χρειαζεται εκ της περιστασης ωστε να νοιωθω το κατα δυναμιν ασφαλεστερα!!!

Απάντησες όχι δηλαδή;

Γιατί η ερώτηση είχε τον σκοπό του ελέγχου των τοποθετήσεών μας στις άλλες δύο ερωτήσεις,

και απ'ότι καταλαβαίνω, θα έπρεπε να απαντήσεις Ναι, αφού από αυτά που διάβασα (και βεβαίως συμφωνώ σε όλα!) όλοι θα έπρεπε να οδηγούν κάπως έτσι!

Συμπλήρωμα: και γιατί να μην είσαι υπόδειγμα δηλαδή;

Τα παιδιά από πού θα πάρουν τα πρότυπά τους;

(αυτό ισχύει για όλους, όσους ενδιαφέρονται για την ποιότητα της ζωής μας)

Τροποποιήθηκε από τον cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απάντησες όχι δηλαδή;

Γιατί η ερώτηση είχε τον σκοπό του ελέγχου των τοποθετήσεών μας στις άλλες δύο ερωτήσεις,

και απ'ότι καταλαβαίνω, θα έπρεπε να απαντήσεις Ναι, αφού από αυτά που διάβασα (και βεβαίως συμφωνώ σε όλα!) όλοι θα έπρεπε να οδηγούν κάπως έτσι!

Απαντησα ΟΧΙ.Εχω ως πεποιθηση και σταση ζωης,να πιστευω και να εφαρμοζω οτι η αυτοπειθαρχια και η προσωπικη,επιδιωκομενη σωστη,σταση ζωης ειναι υποθεση καθενος μας.Ως μοναδες.Ενα συνολο απο σωστες μοναδες λεγεται σωστο συνολο.Η παρεναιση ή παρατηρηση ή συμβουλη σε καποιον Ελληνα δυστυχως θεωρειται παρατηρηση και εκλαμβανεται ως τετοια σχεδον παντα.Και εχει το αντιθετο αποτελεσμα...Εχω παψει προ πολλου να ασχολουμαι με τη βελτιωση του γρω μου,του ασχετου με εμενα γυρω μου...Διοτι αν δεν θελει ο ιδιος οποιοσδηποτε κι αν ειναι να αλλαξει ή να τηρει σταση ζωης απο μονος του,πολυ δυσκολα αλλαζει...

Συμπλήρωμα: και γιατί να μην είσαι υπόδειγμα δηλαδή;

Τα παιδιά από πού θα πάρουν τα πρότυπά τους;(αυτό ισχύει για όλους, όσους ενδιαφέρονται για την ποιότητα της ζωής μας)

Νομζιω απαντησα πιο πανω.Και για μενα αλλο οικογενεια,που εχω υποχρεωση να την συμβουλευω και αλλο "τριτος".Οχι δεν θελω να πεισω τα παιδια μου να με εχουν υποδειγμα.Ας το αποφασισουν μετα απο δικη τους σκεψη,αν θελουν.Αν δεν θελουν εχω αποτυχει :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίο θέμα. :_thumbsup:

Ίσως λειτουργήσει και ψυχοθεραπευτικά.

Τουλάχιστον βλέπω οτι δεν είμαι ο μόνος που τον ενοχλεί η προκλητική οδήγηση ορισμένων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίο θέμα. :_thumbsup:

Ίσως λειτουργήσει και ψυχοθεραπευτικά.

Τουλάχιστον βλέπω οτι δεν είμαι ο μόνος που τον ενοχλεί η προκλητική οδήγηση ορισμένων.

Το κακο φιλε ειναι οτι δεν λειτουργει ψυχοθεραπευτικα για αυτους που θα επρεπε...δηλαδη για αυτους που συζηταμε οτι ενοχλουν.:/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό το θέμα με έκανε να θυμηθώ ένα σκηνικό στην πατησίων όταν είμουν μια φορά με το αυτοκίνητο και την κατέβαινα... Και βλέπω έναν στα δεξιά, εναν σκουτερά, ο οποίος είχε φορέσει το κράνος στο μισό κεφάλι έτσι ώστε η μάπα του να είναι ξεσκέπαστη και το κράνος να κρέμεται στο υπόλοιπο κεφάλι του, να καπνίζει με το ένα, με το άλλο να δίνει γκάζι και να με προσπερνά... Και την ίδια στιγμή να μιλάει με την συνοδηγό του έχοντας το κεφάλι στραμμένο, όχι τελείως, προς αυτήν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις μπερδεψει τον γνωστη γκαζοφονια με τον ασχετο γκαζοφονια και τον ασχετο κουλαδογιαπι

Δεν ξεκαθαριζεις ποιον απο τους τρεις εννοεις

Ο πρωτος δεν ειναι καθολου επικινδυνος, οι αλλοι δυο αναλογα την περιπτωση ειναι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με βάση αυτό που κρίνουν τα μάτια μου στους δρόμους πιστεύω πάνω από το 50%. Πλέον τα δίκυκλα είναι πάρα πολλά εξ ανάγκης για κάποιους, όλους αυτούς δηλαδή που έχουν αγοράσει από scooter μέχρι και τεράστια on-off για να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Αυτοί μάλιστα που ξεκινούν αγοράζωντας μια μεγάλη μοτοσυκλέτα για το μάτι, το δικό τους ή του γείτονα, αυτομάτως νιώθουν την ανάγκη του ταξιδιού και της μεγάλης βόλτας θέλωντας να δικαιολογήσουν την επιλογή τους. Κι εκεί ξεχωρίζουν ακόμη καλύτερα όλοι αυτοί που δεν οδηγούν σωστά και είναι "περαστικοί" από την ιδεολογία του αιώνιου μηχανόβιου.

Τώρα μάλιστα που τα μεγάλα scooter βγαίνουν πολύ άνετα εκτός πόλης και ταξιδεύουν κάποιες φορές πιο άνετα κι από μεγάλα ον-off, βλέπεις όλο και πιο συχνά ταξιδιώτες με T-Shirt, βερμούδες και ανοιχτά κράνη!

Anyway πιστεύω πως κανείς μας δεν είναι άγιος, αν και υπάρχουν και μερικοί. Προσωπικά πιάνω τον ευατό μου να οδηγεί επιθετικά κάποιες φορές :thumbsdown: (10% στις συνολικές μετακινήσεις μου) αλλά κατα γενικό κανόνα είμαι συντηριτικός και μετρημένος. Βέβαια ακόμη κι όταν με πιάνει η μούρλα μου χρησιμοποιώ τους καθρέφτες μου. Δεν παραβιάζω στοπ και κόκκινα. Φοράω όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του εξοπλισμού μου και πάντα μα πάντα δίνω προτεραιότητα στους πιο γρήγορους από εμένα. Που για κάποιο λόγο όταν βλέπουν ένα πιο αργό μηχανάκι από το δικό τους να μπαντιλικώνει και να φλερτάρει με διψήφια νούμερα στο στροφόμετρο, θέλουν να βγουν μπροστά του και να του αποδείξουν πως αυτοί μπορούν καλύτερα! Όταν μετά ψυχαναλύω :think: τις πράξεις μου αυτομάτως βλέπω τι με ώθησε στο να οδηγήσω επιθετικά, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Όλος αυτός ο παραλογισμός και το τουρλουμπούκι με κάνουν να χάνω την υπομονή μου και να γίνομαι ένα μ αυτό και ίσως κάποιες φορές και χειρότερος. Το καλό είναι πως με τα πέρασμα του χρόνου αυτά τα ξεσπάσματα μειώνονται μιας και καταφέρνω να έχω καλύτερο αυτοέλεγχο :na_mB: αλλά και να αποφεύγω τα σημεία καθημερινής τρέλλας που θα με βγάλουν εκτός εαυτού.

Υ.Γ Τάσεις φυγής λέγεται πιο επιστημονικά και συνήθως έχουν σαν επακόλουθο τον πανικό, την παράνοια, την επιθετικότητα κ.α. Εξαρτάται από το πόσο εγκλωβισμένο νιώθει το άτομο εκείνη τη στιγμή. Πάντως οταν καταφέρνουμε και αποβάλουμε τα επακόλουθα κρατώντας μόνο τις τάσεις φυγής συμβαίνουν οι καλύτερες βόλτες και εκδρομές! :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Revelator

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με βάση αυτό που κρίνουν τα μάτια μου στους δρόμους πιστεύω πάνω από το 50%. Πλέον τα δίκυκλα είναι πάρα πολλά εξ ανάγκης για κάποιους, όλους αυτούς δηλαδή που έχουν αγοράσει από scooter μέχρι και τεράστια on-off για να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Αυτοί μάλιστα που ξεκινούν αγοράζωντας μια μεγάλη μοτοσυκλέτα για το μάτι, το δικό τους ή του γείτονα, αυτομάτως νιώθουν την ανάγκη του ταξιδιού και της μεγάλης βόλτας θέλωντας να δικαιολογήσουν την επιλογή τους. Κι εκεί ξεχωρίζουν ακόμη καλύτερα όλοι αυτοί που δεν οδηγούν σωστά και είναι "περαστικοί" από την ιδεολογία του αιώνιου μηχανόβιου.

Τώρα μάλιστα που τα μεγάλα scooter βγαίνουν πολύ άνετα εκτός πόλης και ταξιδεύουν κάποιες φορές πιο άνετα κι από μεγάλα ον-off, βλέπεις όλο και πιο συχνά ταξιδιώτες με T-Shirt, βερμούδες και ανοιχτά κράνη!

Anyway πιστεύω πως κανείς μας δεν είναι άγιος, αν και υπάρχουν και μερικοί. Προσωπικά πιάνω τον ευατό μου να οδηγεί επιθετικά κάποιες φορές :thumbsdown: (10% στις συνολικές μετακινήσεις μου) αλλά κατα γενικό κανόνα είμαι συντηριτικός και μετρημένος. Βέβαια ακόμη κι όταν με πιάνει η μούρλα μου χρησιμοποιώ τους καθρέφτες μου. Δεν παραβιάζω στοπ και κόκκινα. Φοράω όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του εξοπλισμού μου και πάντα μα πάντα δίνω προτεραιότητα στους πιο γρήγορους από εμένα. Που για κάποιο λόγο όταν βλέπουν ένα πιο αργό μηχανάκι από το δικό τους να μπαντιλικώνει και να φλερτάρει με διψήφια νούμερα στο στροφόμετρο, θέλουν να βγουν μπροστά του και να του αποδείξουν πως αυτοί μπορούν καλύτερα! Όταν μετά ψυχαναλύω :think: τις πράξεις μου αυτομάτως βλέπω τι με ώθησε στο να οδηγήσω επιθετικά, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Όλος αυτός ο παραλογισμός και το τουρλουμπούκι με κάνουν να χάνω την υπομονή μου και να γίνομαι ένα μ αυτό και ίσως κάποιες φορές και χειρότερος. Το καλό είναι πως με τα πέρασμα του χρόνου αυτά τα ξεσπάσματα μειώνονται μιας και καταφέρνω να έχω καλύτερο αυτοέλεγχο :na_mB: αλλά και να αποφεύγω τα σημεία καθημερινής τρέλλας που θα με βγάλουν εκτός εαυτού.

Υ.Γ Τάσεις φυγής λέγεται πιο επιστημονικά και συνήθως έχουν σαν επακόλουθο τον πανικό, την παράνοια, την επιθετικότητα κ.α. Εξαρτάται από το πόσο εγκλωβισμένο νιώθει το άτομο εκείνη τη στιγμή. Πάντως οταν καταφέρνουμε και αποβάλουμε τα επακόλουθα κρατώντας μόνο τις τάσεις φυγής συμβαίνουν οι καλύτερες βόλτες και εκδρομές! :_thumbsup:

:2funny: σε εμένα πάει αυτό αλλά τουλάχιστον είπα εξαρχής <<.....4.Ξεκράνωτος, όχι κατάλληλα ρούχα? Καλό είναι όχι αλλά αν πώ ότι δεν το κάνω και εγώ θάμαι ψεύτης. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι που παθαίνω θερμοπληξία. Κράνος τουλάχιστον προσπαθώ να φορώ πάντα.>>

Έχεις δίκιο φίλε μου ! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα αυτο που μ' ενοχλει στους αναβατες δεν ειναι που τρεχουν η κανουν σφηνες κλπ, αλλα το οτι δεν φορανε κρανη και το χειροτερο φοραει ο οδηγος και ο επιβατης οχι. Παιδια πισω η μπροστα στο ρεζερβουαρ χωρις κρανος. Το εξωφρενικο ειναι να βλεπεις μερικους με SS να οδηγουν με σαγιοναρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φυσικοί νόμοι - Αξιώματα:

(δια την μεταφορά Χασοδίκης)

1. Το ποσοστόν κάγκουρων οδηγών δικύκλων ευθέως ανάλογον του ποσοστού εγκεφαλικής μαλακύνσεως του γενικού πληθυσμού εστί.

2. Το ποσοστόν καγκουρότητος κάγκουρα οδηγού δικύκλου ευρίσκεται εις γεωμετρικώς αντίστροφον αναλογία μετά της ηλικίας αυτού.

3. Ουδείς αλάθητος.

4. Εκ του ανωτέρω συμπερασματικώς, πας οδηγός δικλύκλου κατ΄ελάχιστον άπαξ έχει υπάρξει κάγκουρας.

5. Οι αναφερόμενοι ως κάγκουρες δικυκλιστές είναι σαφώς λιγότεροι εκ των τετρακικλυστών δεδομένου του θανάτου των περισσοτέρων εκ των πρώτων. Συμπερασματικώς, ο τετρακάγκουρας συνήθως επιζεί της καγκουροσύνης του δυνάμενος να την επαναλάβει αυτή πολλαπλώς μέχρι να μην επιζήσει.

Συμβουλαί:

1. Ο έχων και φέρων κράνος χάνει μόνο τας τρίχας επί της κεφαλής αυτού.

2. Ο έχων και φέρων ιμάτιον εν μέσω θέρους χάνει μόνον τον ιδρώταν αυτού (σ.σ. διατί να δίνομεν χρήματα σε φόρμες αδυνατίσματος άλλωστε;).

3. Ο φέρων υψηλά υποδήματα εν μέσω θέρους απολαμβάνει ού μη μονον και την οσμή αυτών.

4. Ο οδηγών συνετώς και τηρών τον Κ.Ο.Κ χάνει μονον ολίγον τι χρόνον, πλην όμως κερδαίνει χρόνια και αμοιβές δικηγόρων (σ.σ. καίτοι τούτον ασύμφορον προς εμέ εστί).

Αυτοκριτική:

1. Έχω υπάρξει κάγκουρας.

2. Θα ξαναυπάρξω κάγκουρας.

3. Προσπαθώ συνέχεια να το αποφεύγω.

4. Η καγκουρότης εμού συνίσταται ως επί τω πλείστω εις ελιγμούς διαμένου αυτοκινήτων εις συνθήκας αυξημένης κινήσεως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχουν πολλα ζωα και ιδιαίτερα οσοι τον τελευταίο καιρο λογω κρισης,αγανάκτησης κτλ αναγκάστηκαν να ανέβουν σε δίκυκλο.Σχεδόν ολοι εχουν την νοοτροπία κουτακια γιατι μερικές συνήθειες δεν κόβονται.Επισης υπάρχουν πολλοι που μολις απέκτησαν καποιο μηχανάκι με αξιωσεις και πριν ηταν γατάκια τωρα λειτουργούν με υπέρμετρη δοση αλαζονείας,εγω τα ξερω ολα,ειμαι θεος,κτλ.

Αυτο ομως που ειναι ανησυχητικό ειναι η κακη νοοτροπία που μεταδίδεται στις επόμενες γενιές χωρις να το καταλαβαίνουν αυτοι που το κανουν (κάποιος εκανε αναφορά στο τι θα μαθουν απο αυτους τα παιδια τους).

Σημερα τελος και ενω υπάρχουν διαφορες σχολες που μπορούν να μεταδώσουν σωστη γνωση και να ξεστραβώσουν οσους εχουν σκοτάδια με τον τροπο που το κανουν σωστο η λαθος δεν ειμαι αρμόδιος να κρινω υπάρχουν αναβάτες που πανε στα σχολεια αυτα και δεν ξερουν γιατι πανε η δεν ξερουν τι πρεπει να μάθουν φευγουν μπερδεμένοι απο αυτα η εχουν την νοοτροπία του οτι πηγα σε RS η CSS και λενε τωρα θα ξύνω με τα αυτια οπουδήποτε σε δημόσιο δρομο θα στρίβω παντού με οσα εχω κτλ.Έλλειψη παιδείας;Κακη νοοτροπία γενικα σε οτι κανουν στην ζωη;Δεν ξερω δεν απαντώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φυσικοί νόμοι - Αξιώματα:

(δια την μεταφορά Χασοδίκης)

1. Το ποσοστόν κάγκουρων οδηγών δικύκλων ευθέως ανάλογον του ποσοστού εγκεφαλικής μαλακύνσεως του γενικού πληθυσμού εστί.

2. Το ποσοστόν καγκουρότητος κάγκουρα οδηγού δικύκλου ευρίσκεται εις γεωμετρικώς αντίστροφον αναλογία μετά της ηλικίας αυτού.

3. Ουδείς αλάθητος.

4. Εκ του ανωτέρω συμπερασματικώς, πας οδηγός δικλύκλου κατ΄ελάχιστον άπαξ έχει υπάρξει κάγκουρας.

5. Οι αναφερόμενοι ως κάγκουρες δικυκλιστές είναι σαφώς λιγότεροι εκ των τετρακικλυστών δεδομένου του θανάτου των περισσοτέρων εκ των πρώτων. Συμπερασματικώς, ο τετρακάγκουρας συνήθως επιζεί της καγκουροσύνης του δυνάμενος να την επαναλάβει αυτή πολλαπλώς μέχρι να μην επιζήσει.

Συμβουλαί:

1. Ο έχων και φέρων κράνος χάνει μόνο τας τρίχας επί της κεφαλής αυτού.

2. Ο έχων και φέρων ιμάτιον εν μέσω θέρους χάνει μόνον τον ιδρώταν αυτού (σ.σ. διατί να δίνομεν χρήματα σε φόρμες αδυνατίσματος άλλωστε;).

3. Ο φέρων υψηλά υποδήματα εν μέσω θέρους απολαμβάνει ού μη μονον και την οσμή αυτών.

4. Ο οδηγών συνετώς και τηρών τον Κ.Ο.Κ χάνει μονον ολίγον τι χρόνον, πλην όμως κερδαίνει χρόνια και αμοιβές δικηγόρων (σ.σ. καίτοι τούτον ασύμφορον προς εμέ εστί).

Αυτοκριτική:

1. Έχω υπάρξει κάγκουρας.

2. Θα ξαναυπάρξω κάγκουρας.

3. Προσπαθώ συνέχεια να το αποφεύγω.

4. Η καγκουρότης εμού συνίσταται ως επί τω πλείστω εις ελιγμούς διαμένου αυτοκινήτων εις συνθήκας αυξημένης κινήσεως.

Πέθανα λέμε ! :2funny:

Υπάρχουν πολλα ζωα και ιδιαίτερα οσοι τον τελευταίο καιρο λογω κρισης,αγανάκτησης κτλ αναγκάστηκαν να ανέβουν σε δίκυκλο.Σχεδόν ολοι εχουν την νοοτροπία κουτακια γιατι μερικές συνήθειες δεν κόβονται.Επισης υπάρχουν πολλοι που μολις απέκτησαν καποιο μηχανάκι με αξιωσεις και πριν ηταν γατάκια τωρα λειτουργούν με υπέρμετρη δοση αλαζονείας,εγω τα ξερω ολα,ειμαι θεος,κτλ.

Αυτο ομως που ειναι ανησυχητικό ειναι η κακη νοοτροπία που μεταδίδεται στις επόμενες γενιές χωρις να το καταλαβαίνουν αυτοι που το κανουν (κάποιος εκανε αναφορά στο τι θα μαθουν απο αυτους τα παιδια τους).

Σημερα τελος και ενω υπάρχουν διαφορες σχολες που μπορούν να μεταδώσουν σωστη γνωση και να ξεστραβώσουν οσους εχουν σκοτάδια με τον τροπο που το κανουν σωστο η λαθος δεν ειμαι αρμόδιος να κρινω υπάρχουν αναβάτες που πανε στα σχολεια αυτα και δεν ξερουν γιατι πανε η δεν ξερουν τι πρεπει να μάθουν φευγουν μπερδεμένοι απο αυτα η εχουν την νοοτροπία του οτι πηγα σε RS η CSS και λενε τωρα θα ξύνω με τα αυτια οπουδήποτε σε δημόσιο δρομο θα στρίβω παντού με οσα εχω κτλ.Έλλειψη παιδείας;Κακη νοοτροπία γενικα σε οτι κανουν στην ζωη;Δεν ξερω δεν απαντώ.

Σωστός όπως πάντα Ηλία! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα