Jump to content
themata

Honda NC700C - NC700X

Recommended Posts

Δεν κόβετε το τρολάρισμα λέω εγώ, σε όποιον δεν αρέσει η συγκεκριμένη μηχανή ας μην μπαίνει σε αυτό το θέμα.

ωχ ωχ μην αρχίζεις τώρα κατι φαινόμενα που έχουν οι σκουτεράδες με τα pcx 125 στα σκουτεροφόρουμ, ήμαρτον!

Ο καθένας ας λέει την γνώμη του ας είναι και αρνητική. Και θα συμφωνήσω με τον yamahakia. Καλό είναι να συμμετέχεις γενικά άν σε ενδιαφέρουν οι μηχανες και να ενημερώνεσαι γιατί μόνο έτσι θα μπορείς να είσαι αντικειμενικός για την δική σου μηχανή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αα,οκ,τωρα καταλαβα..συμφωνουμε!!σε μια μοτοσυκλετα που στα χαμηλα δεν εχει αποδοση,πατιναρουμε για να βρεθουμε σε στροφες με περισσοτερη ροπη.στην νσ ομως ισως να μη χρειαζεται,η να μη χρειαζεται σε τοσο βαθμο,επειδη αποδιδει χαμηλοτερα..

παρολα αυτα,δεν το εχω οδηγησει κ εννοειται περιμενω τετοιου ειδους δοκιμη απο περιοδικα κ ειδικους..ομως προς το παρον δεν εχω λογο να μη πιστεψω την εταιρια,απο τη στιγμη που το συγκρινει με μοντελο δικο της κ οχι ανταγωνισμου..ειδικα τη στιγμη που συμφωνα με τις δηλωσεις των κατοχων,στο θεμα της καταναλωσης επεσε διανα..

γιαμαχακια,να εισαι σιγουρος οτι αν κ οι υπολοιπες εταιριες βγαλουν τετοιου ειδους μοτοσυκλετα,προορισμενη στην χαμηλη καταναλωση κ πρακτικοτητα,εγω θα ειμαι απο τους πρωτους που θα ψαχνω να βρω στοιχεια κ να συζητω!ειλικρινα,στα ... μου αν ειναι χοντα η τσοντα..

c.l.a.b. αν πωλούσες τώρα το cbf ας πούμε ότι θα έπιανες 3.500 χιλιάδες. Αν σου καίει μέση 6λτ/100χιλι και το nc καίει 4λτ/100 χλμ έχετε 2 λτ/100χιλ διαφορά. Με τα 4 χιλιάρικα επιπλέον που χρειάζεται να βάλεις για να το πάρεις, θα χρειαστει να διανύσεις 2λτ/100χλμ*1,8=3,6 ευρώ/100χλμ = περίπου 110.000 χιλιόμετρα για να κάνεις απόσβεση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

c.l.a.b. αν πωλούσες τώρα το cbf ας πούμε ότι θα έπιανες 3.500 χιλιάδες. Αν σου καίει μέση 6λτ/100χιλι και το nc καίει 4λτ/100 χλμ έχετε 2 λτ/100χιλ διαφορά. Με τα 4 χιλιάρικα επιπλέον που χρειάζεται να βάλεις για να το πάρεις, θα χρειαστει να διανύσεις 2λτ/100χλμ*1,8=3,6 ευρώ/100χλμ = περίπου 110.000 χιλιόμετρα για να κάνεις απόσβεση.

εννεοιται.

αλλα αν ηταν να παρω καινουργια μοτοσυκλετα,θα επαιρνα το νσ κ οχι το σβφ.αυτο λεω.(βαλε 5κ €,επειδη θα το αγοραζα αυτοματο..κ μονο εαν βαλουν το αηντλ στοπ..κ μονο αν κερδισω το λοττο :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με όλο το σεβασμό στον Μι_κα που συνήθως ξερει για τι μιλάει...από τα πιο άκυρα και άσχετα πράγματα που έχω ακούσει.

...

Το παράδειγμα δε με τον οδηγό hayabusa και το harley μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο μετά κατανάλωσης ποσότητας τρυπακίων, ξυδίων σε συνάρτηση με δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.

Κακώς, οδηγάς και Γκούτσι και υποτίθεται πως ξέρεις τι κάνει το μηχανάκι σου πιο απολαυστικό από μηχανάκια διπλάσιας ιπποδύναμης (όχι μόνο η ροπή ή η ιπποδύναμη).

Η ιπποδύναμη είναι μονάδα μέτρησης δύναμης δηλαδή έργου και η ροπή είναι ροπή στρέψης. Η ροπή είναι αυτή που περιστρέφει τον κινητήρα για να παράγει το έργο που δύναται να παράγει δηλαδή την ιπποδύναμη του.

Η ιπποδύναμη είναι μονάδα μέτρησης δύναμης αλόγου για να δει ο ατμομηχανέας Βατ πόσο κάρβουνο θα κρατήσει από την βελτίωση κατανάλωσης που έκανε στις εγκατεστημένες μηχανές Νιουκόμεν σε αντλίες σε ορυχεία πριν 250 χρόνια.

Έλα όμως που κάποια ορυχεία είχαν αντλίες με άλογα ακόμα και δεν μπορούσαν να λογαριάσουν το κάρβουνο που θα πληρωνίοταν ο Βατ αν έβαζε καινούρια ατμομηχανή. Έτσι όρισε πόσο έργο παράγει ο μέσος άλογος - ίππος για να την συγκρίνει με το πόσο έργο παράγει ένα πάουντ κάρβουνο που καίγεται σε μια στατική ατμομηχανή.

Τα μοτόρια μας λειτουργούν περιστροφικά και μόνο αλλιώς σβήνουν (συντηρούμενη ταλάντωση).

Η δύναμη από τη μπιέλα που κατεβαίνει πιεσμένη από το πιστόνι έχει ένα μόνο τρόπο μετάδοσης (όταν δεν σπάει το πιστόνι/μπιέλα/κάρτερ κλπ), την διατήρηση της περιστροφής του σφόνδυλου-βολάν.

Εμείς, με διάφορους τρόπους, προσπαθούμε να επιβραδύνουμε το βολάν κομπλάρωντας πάνω του την πίσω ρόδα μας επιταχύνωντας το όχημα και ανοίγουμε το γκάζι για να διατηρήσουμε την περιστροφή του βολάν και μετά να την επιταχύνουμε (συνήθως μαζί με το όχημα).

Η δύναμη που μας δίνει το βολάν όταν διατηρεί την περιστροφική ταχύτητα του καθώς το ζουμπάει η μπιέλα είναι η δύναμη που παράγει το μοτέρ. Επειδή η δύναμη εφαρμόζεται σε περιφέρεια κύκλου την ονομάζουμε ροπή.

Στις ίδιες στροφές το Χάρλευ έχει διπλάσια δύναμη από το Μπούσα σε ισομεγεθές βολάν βιδωμένο στο στρόφαλο. Το Μπούσα όμως μπορεί να γυρίσει σε στροφές που το Χάρλευ βγάζει μηδέν ροπή γιατί έχει ανατιναχτεί.

Συνεχίζει λοιπόν το Μπούσα και βγάζει τη ροπή του Χάρλευ σε διπλάσιες στροφές. Αν βάλουμε ένα γρανάζωμα 1/2 στη έξοδο του Μπούσα έχουμε ίδια ροπή στην ίδια ταχύτητα περιστροφής εξόδου (διπλάσια στροφάλου)

Αλλά

Το harley τελειώνει στις 6.000 εκεί που στο άλλο ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως. Και μέχρι στις 6.000 δεν είναι ότι είναι κούφιο το hayabusa ακόμα και σε σχέση με το αργόστροφο harley όσο φτιαγμένο και να είναι.

Ακριβώς: Ρολάρεις χαλαρά με 2500 με το φτιαγμένο Χάρλευ και με 3000 με το Μπούσα με καμμιά 80ααρία χαω και ανοίγεις το γκάζι τέρμα - ποιο πετάγεται μπροστά και σε πιο κατεβάζεις 2 για να ακολουθήσεις ψάχνοντας να συγκεντρώσεις την δύναμη μέσω συλλογής των περσσότερων αλλά πιο αδύναμων παλμών με το κοντύτερο γρανάζωμα των χαμηλότερων σχέσεων σαζμάν? Αντί για ΠΑΦ-ΠΑΦ οι αργόστροφες πιστονούμπες έχει παφ-παφ-παφ-παφ ενός μοτέρ που μπορεί να περιστραφεί σε διπλάσια ταχύτητα και τα συλλέγεις με το κοντύτερο γρανάζωμα για την ίδια ταχύτητα κίνησης οχήματος. Αν δεν κατεβάσεις, μέχρι να διπλασιάσει στροφές το Μπούσα το Χάρλευ έκει φτάσει στον κόφτη του παρασύροντας και εσένα και το όχημα μαζί στα 180 τόσα στο επόμενο φανάρι (η το ΜΤ-01 στην επόμενη στροφή στην Πάρνησθα). Αν δεν θέλεις να πας πάνω από τόσα έχεις πιο γεμάτη χούφτα με το Χάρλευ (η NC εν αντιθέση CBR εν προκειμένω).

Οκ θα μου πεις, γραναζώνω κοντό το Μπούσα.

Αμ δε!

Όταν το ανοίγεις θα αργεί να διπλασιάσει-τριπλασιάσει τις στροφές για να μπει στην καλή περιοχή λειτουργίας λόγω αδράνειας τεσσάρων μπιελλών-πιστονιών-μακρύτερου στροφάλου με περισσότερα κουζινέτα κοκ και θα το κάνει με τόσο εκρηκτικό τρόπο όταν ροπιάζει που θα είναι μη οδηγήσιμο αν δεν είσαι ο Ντούχαν ή ο Σβάντς και όταν αφήνεις το γκάζι θα έχεις πολύ μεγάλες τριβές και συμπίεση λόγω πολλών στροφών να σε φρενάρουν ατσούμπαλα στα λίγα χιλιόμετρα που κινείσαι.

Δεν μας λέει ο mi_ka πόσα εσώρουχα άλλαξε ο οδηγός της harley αν οδήγησε την hayabusa, την οποία λέω εξ εμπειρίας ότι αποκλείεται να κατάφερε να την ανοίξει με την πρώτη.

Αυτή η ατάκα ιδιοκτήτη Μπούσα "πωπω δύναμη" ήταν γραμμένη σχεδόν έτσι ακριβώς σε τεστ ΜΟΤΟ προ δεκαετίας. Ίσως κάτι να λέγανε και για λερωμένα σώβρακα.

Αν εσάς σας ενδιαφέρει η γωνιακή ταχύτητα περιστροφής του στροφάλου και όχι η ταχύτητα κίνησης του οχήματος πάω πάσο. Η ροπή είναι αυτή που περιστρέφει το στρόφαλο, η ισχύς είναι αυτή που μετακινεί το όχημα.

Η δύναμη που σπρώχνει το όχημα είναι η περιστροφική δύναμη που αποδίδεται από το στρόφαλο στη μετάδοση.

Μία είναι η δύναμη, όχι δύο.

Η Ιπποδύναμη είναι παράγωγο της και είναι το έργο που μπορεί να παράγει αυτή η δύναμη.

Αν γραναζώσουμε και το Χάρλευ-NC και το Μπούσα-CBR για 150 χάω ταχύτητα στα κόκκινα και πάμε με 50 και ανοίξουμε το NC θα πεταχτεί μπροστά και θα αρχίσει να κόβει ρυθμό μετά τα 120 τόσα ενώ το CBF θα ανεβάζει ράθυμα μέχρι 80-90 (χαμηλότερη παραγωγή έργου - ιπποδύναμης) και μετά θα εκσφενδονιστεί μέχρι τα 140 πριν αρχίσει να κόβει ρυθμό (υψηλότερη παραγωγή έργου- ιπποδύναμης). Αφήνοντας το γκάζι στα 120 για να στρίψεις το CBR θα κόψει πιο απότομα λόγω πολλών τριβών και θα σε έχει βάλει και στην μπρίζα αντί να απολάυσεις γραμμική επιτάχυνση. Για να μην πούμε για σπατάλη καυσίμου ένεκα τριβών ή ατελούς καύσης ςτις χαμηλές στροφές ή για φθορά παπουτσιών και ποδιών στο ανέβα-κατέβα σχέσεις σαζμάν.

Τι θα προτιμούσες να οδηγάς κάνοντας κάθε μέρα σπίτι δουλειά σκεφτόμενος πως θα πληρώσεις την επόμενη δόση είναι θέμα γούστου.

Εγώ πάντως αν μου χαρίζανε μηχανάκι και έξοδα συντήρησης-κατανάλωσης-παπουτσιών και δίνανε και ελευθέρας για κλήσεις από ελιγμούς για σφήνες σε αργότερα οχήματα για να μη χάσω φόρα και βγω από τη ροπή θα προτιμούσα ένα δυομισάρι ρεισόνι δίχρονο.

Αλλά επειδή δεν, θα πάρω το NC (αλλά όχι είπαμε, δε σκάω κερατιάτικα και μένω με το DR).

Και μη μου ζητάτε μηχανολογικούς τύπους γιατί δε σπούδασα μηχανολόγος και δεν ξέρω ολοκληρώματα και ας διάβαζα 12 χρονών το Μηχανές Ντήζελ του Ευγενίδιου.

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka
  • Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασε μας ρε φιλε που θα μας πεις και τρολ. Το τοπικ ειναι γενικο, δεν ονομαζεται "Εκθειασμος NC700". Aλλα μαλλον το "μη μου απτου" σας το κανουνε δωρο απο το Σαρακακη μαζι με το σετ αδιοβροχης σουπηριοριτυ.

Εδω μπαινετε σε ολοκληρο φορουμ για να γραψετε μονο για ενα μηχανακι....

Χρηστο παμε να φυγουμε απο το τοπικ.

Ειπαμε, το μηχανακι αυτο ειναι το πιο ιδανικο για αυτον που............

ψαχνει 2τροχο κουτι,με ανεσεις οπως πορτ μπαγκαζ,αυτοματο σαζμαν,συνδιασμενο συστημα πεδησης,μισο κινητηρα αυτοκινητου........

Νταξ λειπουν 2 τροχοι ακομη και 10 αεροσακοι,αλλα η μαμα ΧονΔα θα μεριμνησει για αυτο στο μελλον. -_-

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά δε σας καταλαβαίνω ορισμένους.

Είναι τόπικ για συγκεκριμένη μηχανή και πάτε να την κάνετε μπάχαλο.

Ασκείστε συγκεκριμένη κριτική σε συγκεκριμένα θέματα.

π.χ. δε μου αρέσει ο κινητήρας γιατί μετά τα 140 είναι ψόφιος.

Δε μου αρέσει το πλαίσιο γιατί δεν έχει ακαμψία..

Είναι κακές οι αναρτήσεις και δεν κάνουν την δουλειά τους. .

Οι αφαιρετική κριτική του στυλ. είναι μισό κουτί με πορτμπαγκάζ είναι ανούσια γιατι ακριβώς η μηχανή αυτή έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και απευθύνεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις.

π.χ. Εγώ που θέλω μία μηχανή για να πηγαίνει σπίτι δουλειά και καμιά βόλτα το Σ/Κ με τη γυναίκα με ασφάλεια και οικονομία χωρίς να θέλω να γκαζώνω γιατί να μην την επιλέξω;

Έχω κάνει συγκεκριμένη κριτική στη μηχανή αυτή.

Δε μου αρέσει η σέλα της για τον συνεπιβάτη. Δε μου αρέσει που για να γεμίσω βενζίνη θα πρέπει να ξεκαβαλήσει ο πίσω και ν βγουν τυχόν σαμάρια. Δε μου αρέσει που το ψυγείο είναι τόσο εκτεθειμένο στα πλαινά, τη στιγμή ειδικά που δεν έχω ακόμα έστω μπάρες. Δε μου αρέσει η λογική του κόψε από εδώ κόψε από εκεί για οικονομία.

Αλλα απ' ότι φαίνεται έχει ένα κινητήρα διαμάντι (για τις απαιτήσεις που καλείται να καλύψει), φρενάρες, εξαιρετική κατανάλωση, φθηνή συντήρηση, και διάφορες ευκολίες (ναι ναι ακόμα και αυτό το πορτμπαγκάζ)

Τροποποιήθηκε από τον Hasodikis
  • Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλα απ' ότι φαίνεται έχει ένα κινητήρα διαμάντι (για τις απαιτήσεις που καλείται να καλύψει), φρενάρες, εξαιρετική κατανάλωση, φθηνή συντήρηση, και διάφορες ευκολίες (ναι ναι ακόμα και αυτό το πορτμπαγκάζ)

Ο κινητηρας γιατι ειναι διαμαντι,επειδη δεν καταναλωνει?

Ενας κινητηρας αυτοκινητου ειναι που εχει εμφαση στην ροπη και τιποτα αλλο.

Διαμαντι θα ηταν εαν συνδιαζε πχ ροπη με επιδοσεις σε συνδιασμο με λογικη καταναλωση.

Το πορισμα για τις φρεναρες πως το εβγαλες παλι?Επειδη εχει C/ABS?

Να σε ενημερωσω οτι ειδικα το CBS δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα συνδιασμενο συστημα πεδησης.Πατας το μπροστινο και πιανει και το πισω.

Εγω το ονομαζω τεμπελικο συστημα,εσυ πες το ''φρεναρες''.

Φτηνη συντηρηση και συστημα βαλβιδων που απαιτει ρυθμιση και οχι ελεγχο καθε 12000χλμ,δεν συμβαδιζει .

Τροποποιήθηκε από τον manosamos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η κριτική καλο ειναι να γινεται (και καλη και κακη) στο κατω κατω forum ανταλλαγης αποψεων ειναι , αλλα βγαινει πολυ κακια ρε παιδι μου στην συγκεκριμενη μοτο . Η μηχανη ειναι μια χαρα με τα ελλατωματα της (ή τις ελλειψεις αν θελετε) , οπως και ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΜΗΧΑΝΗ . Θα καταλαβαινα μια υπερβολικα επιθετικη κριτικη αν ισχυριζονταν καποιος οτι το ΝC ειναι η καλυτερη μοτο και πιο γρηγορη απο ........ fazer επειδη και καλα εχει ροπη απο χαμηλα.

Πραγμα που νομιζω κανεις δεν ισχυρίστηκε.

Ειναι μια μοτο καθημερινης χρησης με εξαιρετικο κινητηρα , πολυ καλα φρενα , κρατηματα , αριστη οικονομια , πρακτικοτητα .........που θα σε παει βολτα , γρηγορη βολτα αν θες, ταξιδι , πολη & θα τα κανει ολα καλα (τιποτα τελεια εκτος απο την οικονομια).

Το να λειδωρουμε τους κατοχους NC (και την ιδια την μοτο) , σαν κουτακιδες ή οτιδηποτε αλλο , κοροιδευουμε χιλιαδες αλλους αναβατες που τυχαίνει να μην εχουν υπερμηχανες (δεν αναφερω ) με 10-15 ιππους παραπανω και νομιζουν οτι εχουν πυραυλο :kaaaala: .

Απο κει και περα , περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

Καλημερα

Φιλικα παντα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

, αλλα βγαινει πολυ κακια ρε παιδι μου στην συγκεκριμενη μοτο .

Την κακια που την ειδες?

Επι προσωπικου να σου πω οτι εχω ενα Βαραντερο και ενα Ντορσοντουρο,οποτε δεν εχω θεμα να ζηλεψω το nc.

Το θεμα ειναι να πληρωνουμε αυτο που πραγματικα αξιζει η καθε μοτο και τιποτα παραπανω.

Εγω ειπα οτι αυτη η μοτο θα μου έκανε,αλλα μονο εαν θα πληρωνα οπως σε αλλες ευρωπαικες χωρες,οπου ητιμη της ειναι στα 6000 και οχι στα 7500.

Δεν νιωθεις δηλαδη λιγο περιεργα που ο ευρωπαιος το πληρωσε 1500 ευρω λιγοτερα απο εσενα?

Και για να μην μακρυγορω.

Μοτοσυκλετιστες που εχουν την λογικη ''εχω αγορασει το καλυτερο μηχανακι'' με ''ριξανε'' στην λουμπα και αγορασα ενα μηχανακι που εχει μεγαλο ονομα στην αγορα,αλλα φιλε μου προκειτε για μεγαλη μετριοτητα.

Αυτα και καλη σου μερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την κακια που την ειδες?

Επι προσωπικου να σου πω οτι εχω ενα Βαραντερο και ενα Ντορσοντουρο,οποτε δεν εχω θεμα να ζηλεψω το nc.

Το θεμα ειναι να πληρωνουμε αυτο που πραγματικα αξιζει η καθε μοτο και τιποτα παραπανω.

Εγω ειπα οτι αυτη η μοτο θα μου έκανε,αλλα μονο εαν θα πληρωνα οπως σε αλλες ευρωπαικες χωρες,οπου ητιμη της ειναι στα 6000 και οχι στα 7500.

Δεν νιωθεις δηλαδη λιγο περιεργα που ο ευρωπαιος το πληρωσε 1500 ευρω λιγοτερα απο εσενα?

Και για να μην μακρυγορω.

Μοτοσυκλετιστες που εχουν την λογικη ''εχω αγορασει το καλυτερο μηχανακι'' με ''ριξανε'' στην λουμπα και αγορασα ενα μηχανακι που εχει μεγαλο ονομα στην αγορα,αλλα φιλε μου προκειτε για μεγαλη μετριοτητα.

Αυτα και καλη σου μερα.

Φιλε manosamos

Δεν αναφερθηκα σε σενα για κακια ουτε περιμενω να ζηλεψεις το NC με τις μοτο που εχεις (αυτο μας ελειπε , οι μοτο σου ειναι αριστες) .

Οπως εχω αναφερει και πιο πανω , προσωπικα εγω , ουτε ανεφερα οτι πηρα την καλυτερη μοτο ουτε μπηκα σε λουμπα οτι μου πλασαρανε την καλυτερη μοτο .

Η συγκεκριμενη μοτο καλυπτει τα κριτηρια μου.

Οσο για τα λεφτα , 6000 το NC700X με abs δεν κανει πουθενα (νομιζω γυρω στα 6700 ?) . Αρα 800 ευρω παραπανω (αν και , αν πατε τωρα σε μαγαζι και την ζητησετε θα την παρετε με 7100-7200 για πλακα ) . Στο κατω κατω , σε ολα στην Ελλαδα τρωμε καπελο και οταν μιλαμε για τον συγκεκριμενο εισαγωγεα ....... αστα να πανε , αλλα δεν θα ψηρισω αν πληρωσα 600-700 ευρω παραπανω .

Και το ΤΑ650 (πχ μην μου την πεσετε , το οποιο πολυ συμπαθω) τι ηταν ? Μια πανακριβη μοτο που τα εκανε ολα καλα αλλα σχεδον τιποτα τελεια . Δηλαδη οσοι την πηραν (χιλιαδες) τι ηταν ? κοροιδα ? ή πεσαν και αυτοι σε καποια λουμπα ?.

Γιατι 6000 ευρω μηχανη με κινητηρα ετους 2012 με abs ? Δηλαδη σχεδον 1000 ευρω (τιμες επισημες ) πιο φτηνα απο ΧΤ660 :wallbash: , μονοκυλινδρο , χωρις abs , που εχει κανει αποσβεση εδω και χρονια ?.

Δεν καταλαβαινω την λογικη .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε manosamos

Δεν αναφερθηκα σε σενα για κακια ουτε περιμενω να ζηλεψεις το NC με τις μοτο που εχεις (αυτο μας ελειπε , οι μοτο σου ειναι αριστες) .

Οπως εχω αναφερει και πιο πανω , προσωπικα εγω , ουτε ανεφερα οτι πηρα την καλυτερη μοτο ουτε μπηκα σε λουμπα οτι μου πλασαρανε την καλυτερη μοτο .

Η συγκεκριμενη μοτο καλυπτει τα κριτηρια μου.

Οσο για τα λεφτα , 6000 το NC700X με abs δεν κανει πουθενα (νομιζω γυρω στα 6700 ?) . Αρα 800 ευρω παραπανω (αν και , αν πατε τωρα σε μαγαζι και την ζητησετε θα την παρετε με 7100-7200 για πλακα ) . Στο κατω κατω , σε ολα στην Ελλαδα τρωμε καπελο και οταν μιλαμε για τον συγκεκριμενο εισαγωγεα ....... αστα να πανε , αλλα δεν θα ψηρισω αν πληρωσα 600-700 ευρω παραπανω .

Και το ΤΑ650 (πχ μην μου την πεσετε , το οποιο πολυ συμπαθω) τι ηταν ? Μια πανακριβη μοτο που τα εκανε ολα καλα αλλα σχεδον τιποτα τελεια . Δηλαδη οσοι την πηραν (χιλιαδες) τι ηταν ? κοροιδα ? ή πεσαν και αυτοι σε καποια λουμπα ?.

Γιατι 6000 ευρω μηχανη με κινητηρα ετους 2012 με abs ? Δηλαδη σχεδον 1000 ευρω (τιμες επισημες ) πιο φτηνα απο ΧΤ660 :wallbash: , μονοκυλινδρο , χωρις abs , που εχει κανει αποσβεση εδω και χρονια ?.

Δεν καταλαβαινω την λογικη .

NC700X

UVP ab Werk EUR 5.990,00*

UVP inkl. Überführung EUR 6.255,00*

Modellversion

Aufpreis für Doppelkupplungsgetriebe (DCT) 1.000,00

http://www.honda.de/motorraeder/modelle_nc700x_daten__preise.php

Οι γερμανοι τα πληρωνουν 6000 στην εκδοση ΜΕ ABS και +1000 στην εκδοση με το αυτοματο κιβωτιο.

Τι άλλο να σχολιασω.............................αν σας αρεσουν τα ''καπελα''............. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βεβαιως κοιταμε διαφορα τιμων μονο για το χοντα..για το βερσυς(abs) που η διαφορα ειναι στα 500€ ελλαδα γερμανια,δεν λεμε τιποτα..για το β στρομ που η διαφορα ειναι 600€επισης δεν λεμε τιποτα..για το τδμ που ειναι φθηνοτερο κατα ΠΟΛΥ στην ελλαδα απο οτι στη γερμανια(οπως κ ολα τα γιαμαχα) δεν λεμε τιποτα..

το οτι συγκρινουμε μεταξυ 2 διαφορετικων χωρων,σε σαφως διαφορετικη οικονομικη κατασταση κ αγοραστικη δυνατοτητα δεν λεει τιποτα..

αντι να συγκρινουμε τιμες στην εγχωρια αγορα..

απλως να ειχαμε να λεγαμε..

hatters gonna hate..

Τροποποιήθηκε από τον c.l.a.b.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και για μη γραψει καποιος για μεγαλη γερμανικη αγορα κλπ παραθετω τις τιμες του ανταγωνιστικου νεου Versys τοσο εδω οσο και στην γερμανια..

Ιδια τιμη................στα 8390 :rolleyes:

http://www.kawasaki.gr/Versys

http://www.kawasaki.de/Versys

Να'χαμε,να λεγαμε. :smoke:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για ψαξε να δεις φιλτατε αν οι τιμες που αναφερεις ειναι για τις εκδοσεις αβς η οχι..η γερμανικη που βαζεις ειναι με αβς,η ελληνικη χωρις..εκτος κ αν κανω λαθος..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελλαδα

€ 8.390 / € 8.890 (ABS)

Pearl Solar Yellow /

Ebony

Metallic Spark Black

Η τιμη ειναι ιδια και μαλλον η γερμανικη εκδοση ΔΕΝ εχει ABS.

Bremse, vorn semi-schwimmend gelagerte

300-mm-Doppelscheibenbremse

im Petal-Design mit

Doppelkolben-Schwimmsätteln

Bremse, hinten 220-mm-Scheibenbremse im

Petal-Design mit

Einkolben-Schwimmsattel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το πρόβλημα σας είναι η τιμή, τότε να τα βάλετε με την εκάστοτε αντιπροσωπεία. Δε σας φταίει η μηχανή ως μηχάνημα.

Εντελώς φιλικά :)

Η μηχανή πάντως κατασκευάστηκε μόνο και μόνο για την οικονομία στην κατανάλωση. Στην τελική μπορεί να κάνει ότι κάνει κι ένα TransAlp με 40% καλύτερη κατανάλωση.

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εφοσον ξερεις να κρινεις(αδιαμφισβητητα) καλα(?),σε παροτρυνω να ψαξεις καλυτερα,γιατι οχι κ με την βοηθεια ενος διαδικτυακου μεταφραστη(δεν ειναι κακο),εαν η εκδοση του βερσυς φερει το αβς στον βασικο εξοπλισμο η οχι..επειδη το googletranslate μου λεει οτι ανηκει στον βασικο εξοπλισμο.ψαξε στα features..

επισης,θα ηθελα να μου σχολιασεις κ την διαφορα τιμων στα ερ6φ,μεταξυ ελλαδος κ γερμανιας..

εν τελει,δεν σε υποχρεωνει κανεις να το αγορασεις.αγορασε το βερσυς που ειναι πολυ καλη μοτοσυκλετα.κ αν καποιος προτιμαει το χοντα,επετρεψε του να αγορασει το χοντα.απο ελλαδα,που ειναι στην ιδια τιμη με το βερσυς η να το φερει απο γερμανια που η διαφορα ειναι χαωδης..κ με την ευκαιρια να κανει κ ταξιδακι..

τρεις λαλουν κ δυο χορευουν..

Τροποποιήθηκε από τον c.l.a.b.
  • Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγαπητε κλαμπ αν ο Μανος κανει επιθεση σε μια μοτοσικλετα,σαν να βλεπω εσενα να κανεις σε αυτον.

Ηρεμησε λοιπον και εσυ και απεναντι στα επιχειρηματα του για τα μειον της νσ700 προβαλε τα πλεονεκτηματα.

Εν τελει,δεν ειπε οτι θα το αγορασει,απλα κριτικαρει μια μοτοσικλετα του εμποριου.

Οσο για τον φιλο πιο πανω περι συγκρισεως νσ με τρανσαλπ,ας με επιβεβαιωσουν και η κατοχοι...το δευτερο παει και χωμα,υποθετω φορτωνεται περισσοτερο λογω ογκου και εχει καλυτερη ανεμοπροστασια. Αρα δεν ειναι ιδια,εξαλλου ειναι και σε εντελως αλλη κατηγορια.

ΥΓ. Λογω εορτης Κωνσταντινου και Ελενης εσκασε μυτη προχθες στο σπιτι ενα ξαδερφος με το νσ!!! εγω εκλεισα ενα τεστ ραιντ,οποτε ερχονται αποψεις το βραδακι,θα προσπαθησω να μην ειμαι προκατελλειμενος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

konanegra,δεν επιτιθεμαι επι προσωπικου.η τουλαχιστον αν οι δηλωσεις μου δειχνουν κατι τετοιο,τοτε θα πρεπει να συμφωνησεις οτι δηλωσεις οπως¨αυτη

''ψαχνει 2τροχο κουτι,με ανεσεις οπως πορτ μπαγκαζ,αυτοματο σαζμαν,συνδιασμενο συστημα πεδησης,μισο κινητηρα αυτοκινητου........

Νταξ λειπουν 2 τροχοι ακομη και 10 αεροσακοι,αλλα η μαμα ΧονΔα θα μεριμνησει για αυτο στο μελλον''

δεν δειχνουν κατι διαφορετικο..οταν κατηγοριοποιουμε κ κρινουμε τους αλλους αρνητικα με βαση τις επιλογες τους κ τα γουστα τους,θα πρεπει να ειμαστε σε θεση να δεχτουμε κ κατι πισω..

επισης,τα μειονεκτηματα που αναφερει για το νσ,αν προσεξεις λιγο πιο αντικειμενικα,δεν ισχυουν..αναφερεται σε υψηλη τιμη αγορας εν συγκρισει με την γερμανια.οταν του φερνω παραδειγματα απο αλλες εταιριες που επισης εχουν διαφορα!

αναφερει την πολυαγαπημενη του(κ πιθανως σου) καβασακι,οταν δεν εχει επιβεβαιωσει την υπαρξη η μη αβς..

κ εντελει,αναθεμα αν εχει βρει τουλαχιστον κατι θετικο(μιας κ χρειαζομαστε αντικειμενικοτητα).δικαιωμα του να μην εχει βρει κατι θετικο.αλλα οχι κ να κρινει αυτους που του βρισκουν θετικα.

κατα τα λοιπα,ευχομαι να το κανεις δοκιμη(ζηλευω επειδη ειναι μοντελο που μου αρεσει),να καταφερεις να μην εισαι αρνητικα προδιαθετιμενος κ να μας δωσεις μια αντικειμενικη αποψη,ωστε να καταφερουμε να βρουμε στοιχεια που δεν ξερουμε,ειτε αυτα ειναι θετικα ειτε βεβαιως αρνητικα.. :mB_kalo_e:

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Konangera

Δε λέω ότι ακριβώς ίδιες μηχανές (NC & TA). Είναι όμως παρόμοιες. Η μόνη διαφορά επί του πρακτέος πιστεύω ότι είναι η δυνατότητα στο χώμα, όχι ότι το NC δεν πάει :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγαπητε κλαμπ αν ο Μανος κανει επιθεση σε μια μοτοσικλετα,σαν να βλεπω εσενα να κανεις σε αυτον.

Ηρεμησε λοιπον και εσυ και απεναντι στα επιχειρηματα του για τα μειον της νσ700 προβαλε τα πλεονεκτηματα.

Εν τελει,δεν ειπε οτι θα το αγορασει,απλα κριτικαρει μια μοτοσικλετα του εμποριου.

Οσο για τον φιλο πιο πανω περι συγκρισεως νσ με τρανσαλπ,ας με επιβεβαιωσουν και η κατοχοι...το δευτερο παει και χωμα,υποθετω φορτωνεται περισσοτερο λογω ογκου και εχει καλυτερη ανεμοπροστασια. Αρα δεν ειναι ιδια,εξαλλου ειναι και σε εντελως αλλη κατηγορια.

ΥΓ. Λογω εορτης Κωνσταντινου και Ελενης εσκασε μυτη προχθες στο σπιτι ενα ξαδερφος με το νσ!!! εγω εκλεισα ενα τεστ ραιντ,οποτε ερχονται αποψεις το βραδακι,θα προσπαθησω να μην ειμαι προκατελλειμενος.

Το μονο που λεω και μαλλον κανεις δεν καταλαβαινει ειναι οτι η Χοντα ειδικα βαδιζει σε ενα δρομο ''κουοποιησης'' των μοτοσυκλετων και εμενα προσωπικα σε αυτο θα με βρει πολεμιο.

Αν κοιταξει καποιος με ουδετερη ματιά το μηχανακι αυτο θα αναγνωρισει μια μοτοσυκλετα περασμενων δεκαετιών με ενα κινητηρα αυτοκινηταδικο,αναρτησεις απο 125αρι του 1990 κλπ κλπ.

Να αφησουμε το NC και να παμε στο CBR 400 που εβγαλε?

Το προ 20ετιας CBR ηταν μοτοσυκλετα με @@@ ενω αυτο ειναι μια ''κινεζικη'' απομιμιση του εαυτου του.

Τι να ζηλεψω απο τετοιες μοτο,25ετιας,πασπαλισμενες με νεα πλαστικα..............................................

Δεν σχολιαζω καθολου μηχανακια σαν το ΧΤ κλπ γιατι και σε αυτο το μηχανακι εχω ενστασεις.

Αμεσος αντιπαλος του NC εινια το Versys και με αυτο θα κανω συγκριση.

Το ενα εχει στησιμο μοτοσυκλετας του σημερα με πιρουνι USD με ψαλιδι αλουμινιου με φοβερο μοτερακι που γ@@ει και ειναι και οικονομικο.

Αυτο το πραμα της Χοντα σε τι θα εντυπωσιασει δηλάδη,που απο εξοπλισμο ειναι ετη φωτος πισω απο το Καβα.

Να πω για πιρουνι,αστο καλυτερα ειναι απο 125αρι του 90,το ψαλιδι ειναι σιδερενιο παρε και ενα δισκο εμπρος και ολα καλα σε τιμη κοντα στο Versys.

Να σημειωσω και το εξης και να κλεισω με το θεμα ''αντιδικιας'' με τους κατοχους και φιλους του NC.

Εχετε δικαιωμα να γουσταρετε την μοτο και να την πληρωνετε οσο σας ζηταει ο Σαρακακης.

Δικαιωμα εχω και εγω ομως να λεω οτι υπερτιμημενο για αυτα που προσφερει.Ομως εαν τα χρηματα τρεχουν απο τα μπατζακια σας λογος δεν μου πεφτει.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατά τη γνώμη μου το να συγκρίνουμε τα σημερινά δεδομένα με αυτά της δεκαετίας του 90 είναι λάθος. Η τιμή του ιαπωνικού νομίσματος σε αυτα τα 20 χρόνια έχει εκτοξευθεί προς τα πάνω με αποτέλεσμα τα ιαπωνικά προϊόντα να είναι πλέον πολύ ακριβα. Αν σε αυτό προσθέσουμε την παγκόσμια οικονομική υφεση και τους επιπλέον δασμούς 30% που πληρώνουν τα ασιατικά προϊόντα, καταλαβαίνει πως υπάρχουν πλέον το 2012 οικονομικοτεχνικοί λόγοι που απαγορεύουν την ύπαρξη μοτοσυκλετών όπως το CBR400RR που αναφέρθηκε.

Η αγορά σήμερα παγκοσμίως ζητάει σχετικά ποιοτικά, φθηνά και οικονομικά οχήματα και ένα τέτοιο είναι το NC ή το νέο CBR 400 που κατασκευάζεται στην Ταϊβαν. Και αν θεωρείτε πως το NC είναι ακριβό κτλ κτλ θα σας πω ότι στο site την Honda ιαπωνίας κοστίζει περίπου 6000 ευρώ και το παλιάς κοπής και φοβερής ποιότητας CB400 κοστίζει 7000 ευρω. Αλήθεια ποιός θα αγόραζε σήμερα ένα CBR400RR με 10.000 ευρω όταν τα 600 κάνουν 12.000?

Σίγουρα μπορεί το NC να υπολείπεται συγκριτικά με το Versys σε πολλούς τομείς, όμως πλεονεκτεί σε άλλους τόσους, οπότε ο καθένας διαλέγει και παίρνει αναλογα με τις προτεραιότητες του. Τα τεχνολογικά διαμάντια σε προσιτή τιμή που κυκλοφορούσαν στη δεκαετία του 90 και που τα είχαν όλα σε ένα, μάλλον δεν θα τα ξαναδούμε γιατί έχουν αλλάξει πλέον τα δεδομένα...

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...