jimparac 161 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2011 Οδηγω στην ιδια στροφη και με την ιδια σταθερη ταχυτητα με δυο τροπους... 1. Η μηχανη με μικρη κλιση και ο αναβατης γερμενος στο πλαι. 2. Η μηχανη με μεγαλη κλιση και ο αναβατης σχεδον κατακορυφος. Υπαρχει διαφορα στα κρατηματα της μηχανης? Η γνωμη μου ειναι οτι δεν υπαρχει διαφορα επειδη η φυγοκεντρος δυναμη και στις δυο περιπτωσεις ειναι ιδια (ιδια ταχυτητα - ιδια τροχια ) Αρα στα λαστιχα εφαρμοζονται και στις δυο περιπτωσεις οι ιδιες δυναμεις τριβης. Η μονη διαφορα ειναι οτι στη πρωτη περιπτωση οι δυναμεις τριβης εφαρμοζονται στα πλαγια του πελματος ενω στη δευτερη επι του πελματος. Αρα και οι δυο τροποι δινουν τα ιδια περιθωρια ασφαλειας. Τα λεω καλα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steve19922 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2011 Αν καταφερεις και κανεις αλλα 200 θεματα θα σε παραδεχτω.. :Ρ φιλικα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
John The Son 295 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2011 Στην δευτερη περιπτωση παταει λιγοτερη επιφανεια του ελαστικου στο εδαφος απο οτι στην πρωτη.. Τα συμπερασματα δικα σου.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2011 Αρα και οι δυο τροποι δινουν τα ιδια περιθωρια ασφαλειας. Δεν νομιζω. Εχεις καλυτερο κρατημα και συμπεριφορα της μο/τας οταν ειναι πιο ορθια και λιγοτερο οσο εισαι πλαγιασμενος οριακα... Γιαυτο τον λογω κιολας βγαζουμε το μερος του σωματος μας εξω απο την μο/τα. Για να ριξουμε το Κ.Β. του συνολου στο εσωτερικο στης στροφης χωρις η μηχανη να ειναι πλαγιασμενη τελειως 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimparac 161 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2011 Ωρε παληε, σημερα που ειναι Σαββατο και βρεχει και εχουμε και λιγο χρονο, ας ζητησουμε ταπεινα απο εσας λιγη γνωση απο την εμπειρια σας! φιλικα προς steve19922 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2011 Κατι τετοιες ανησυχιες ειχε και ο φιλος μου ο Σπυρος,πριν 25 χρονια. Αν,αν,αν....μεχρι που μια μερα στην Γ στροφη στον Αη Νικολα-Πειραια,μου εβαλε το ποδι κατω γιατι φοβηθηκε τις ''συνισταμενες''και κοντεψαμε να γινουμε μαλλια κουβαρια...... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΜΑΚΕΝ 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2011 Στην δευτερη περιπτωση παταει λιγοτερη επιφανεια του ελαστικου στο εδαφος απο οτι στην πρωτη.. Τα συμπερασματα δικα σου.. Εδώ είναι όλο το ζουμί. Έχω πάει βόλτα με φίλο που οδηγούσε καθισμένος κατακόρυφα στη μηχανή στις στροφές όπου έδινε μεγαλύτερη κλίση στη μοτοσυκλέτα από εμένα που δούλευα με το σώμα. Στο τέλος της διαδρομής που σταματήσαμε και είδαμε τα λάστιχα, εκείνος είχε φτάσει στην άκρη της κορώνας και εγώ είχα 2 πόντους ακόμα. Εγώ με Hayabusa κι εκείνος με HONDA VFR 800 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2011 Ο σωστος τροπος ειναι ο 1, και πειραζει να μη το δικαιολογησω? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FullUp 24 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2011 Προβολή μηνύματοςΤο μέλος John The Son είπε την 16 Απρίλιος 2011 - 18:38: Στην δευτερη περιπτωση παταει λιγοτερη επιφανεια του ελαστικου στο εδαφος απο οτι στην πρωτη.. Τα συμπερασματα δικα σου.. Εδώ είναι όλο το ζουμί. Έχω πάει βόλτα με φίλο που οδηγούσε καθισμένος κατακόρυφα στη μηχανή στις στροφές όπου έδινε μεγαλύτερη κλίση στη μοτοσυκλέτα από εμένα που δούλευα με το σώμα. Στο τέλος της διαδρομής που σταματήσαμε και είδαμε τα λάστιχα, εκείνος είχε φτάσει στην άκρη της κορώνας και εγώ είχα 2 πόντους ακόμα. Εγώ με Hayabusa κι εκείνος με HONDA VFR 800 Ρ Ε Τ Η Ν Π Α Λ Ε Υ Ε Τ Ε ? ? ? ? Σας νοιάζει πότε θα πατάει πιο πολύ το λάστιχο ή πως θα οδηγάτε με ασφάλεια??? Το σώμα ΠΑΝΤΑ μεγαλύτερη κλίση από τη μοτοσυκλέτα άλλα όταν λέμε ΠΑΝΤΑ δεν εννοούμε πότε-πότε, εννοούμε ΠΑΝΤΑ ! Ο Θεός να μας φυλάει από κατακόρυφο σώμα και πλαγιασμένη μηχανή! Τι κάνετε ρε πειράματα??? Χ-D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2011 (τροποποιήθηκε) Στην δευτερη περιπτωση παταει λιγοτερη επιφανεια του ελαστικου στο εδαφος απο οτι στην πρωτη.. Τα συμπερασματα δικα σου.. πολύ σωστά. Όμως πιστεύω δεν ισχύει για όλες τις μοτοσυκλέτες. Φίλος με bmw fanduro 650 μου είπε οτι λόγο τις γεωμετρίας-βάρους-αδράνειας τον μονοκύλινδρων στρίβει με την δεύτερη περίπτωση που αναφέρει ο φίλος..επειδή δεν τον πίστευα δοκίμασα την moto του δεν κατάφερα να "βάλω σώμα" (λόγο ότι φορτώνεται περισσότερο ο πίσω τροχός ενώ ο μπροστά κούφιος) και διαπίστωσα ότι μου έδωσε καλύτερη πληροφορία η δεύτερη περίπτωση Τι πιστεύετε εσείς για την συγκεκριμένη περίπτωση?? Τροποποιήθηκε Μάιος 15 , 2011 από τον doctoras9 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
moystakiasR 25 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2011 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kalimera8764 1.985 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2011 Εγω στο χωμα που εχω παρατηρησει και εκει πειραματιζομαι κατα κυριο λογο ειναι οτι οσο λιγοτερη κληση εχει το μηχακαι, τοσο πιο ευκολα μπορω να κουμανταρω τα γλυστρηματα του πισω τροχου. Για την προσφυση βλεπω ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα πως οταν βαζω δυναμη στα πατηρακια (αναλογα με τη στροφη) πως εχω πολυ λιγοτερα γλυστρηματα πανω στη στροφη. Για μενα να βγαζω λιγο σωμα με βολευει συνηθως στην ασφαλτο. Αυτο με τα μονοκυλινδρα το παρατηρησα και εγω, αν και νομιζω ειναι θεμα συνηθειας και τον πως τον βολυει τον καθενα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George.doc 69 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2011 (τροποποιήθηκε) Corner book κανένας? Δώστε κανα link ρε οι παλιοί δε το θυμάμαι το θέμα... EDIT:ορίστε the corner book Τροποποιήθηκε Μάιος 15 , 2011 από τον George.doc Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostasra 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2011 Ετσι επρεπε να ηταν η εξεταση για διπλωμα σε μηχανη και αναλογα σε αυτοκινητο!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2011 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
moystakiasR 25 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2011 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimaras85 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2011 Ανάλογα τη μηχανή, ανάλογα τη στροφή. Στα ss ο αναβάτης εχει λίγο μεγαλύτερη κλίση απο τη μηχανή, ενώ στα sm έχει λίγο μικρότερη κλίση απο τη μηχανή, αλλά ποτέ όρθιος και στρίβω τη μηχανή (αυτό μόνο για μπάντες). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KTMAKIAS 600 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2011 :shock: :shock: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DrEvil 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2011 Εγώ να προτείνω να κάνεις ένα σχολείο (CSS, 0-300 Riding School(<υπάρχει ακόμα νομίζω)), να σου λυθούν οι απορίες και να είσαι πιο ασφαλής; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkalas 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2011 Corner book κανένας? Δώστε κανα link ρε οι παλιοί δε το θυμάμαι το θέμα... EDIT:ορίστε the corner book Kορυφη το pdf.Να'σαι καλα φιλε μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BeGood 24 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2011 Πετάγομαι και γω ο αρχάριος εταιροχρονισμένος!! Ναι ο τύπος εννοείται είναι θεός και επαγγελματίας. 'Ομως απότι βλέπουμε όλοι, είναι slik ελαστικά σε τέλεια άσφαλτο + οτί μερικοί δεν είδατε οτί τα λάστιχα έχουν μικρή πίεση (μεγαλύτερη επιφάνεια πατήματος), δηλαδή η μηχανή είναι ρυθμισμένη για αυτή τη δουλειά! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2011 Ειναι τρελοι αυτοι οι ιαπωνες. Οπως παει ο τυπως με το CBR , εχει και βιντεο αστυνομικους να πιγενουν ετσι με κατι VFR750 η ακομα μεγαλυτερα μηχανακια και να τα στρηβουν σαν να ειναι ελαφρυτερα απο παπακια. Οπως βλεπω παντως εγω το στρυψιμο στο τιμονι που κανουν, εγω σιγουρα θα ειχα φαει τα μουτρα μου αμεσως στο πρωτο. Θα μου ειχε διπλωσει το τιμονι για τα καλα :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2011 Mε την 1η περίπτωση στρίβεις με μεγαλύτερη ασφάλεια και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Όσο πιο όρθια είναι η μοτοσυκλέτα, τόσο λιγότερο κινδυνεύει να χάσει πρόσφυση και να γλιστρήσει. Με την 2η περίπτωση (όχι ακριβώς όπως περιγράφεται στο πρώτο ποστ) με τη μοτοσυκλέτα να είναι πολύ πλαγιασμένη και ο αναβάτης πιο πάνω από αυτή, στρίβουν οι SMάδες που όμως δουλεύουν πολύ την πλαγιολίσθηση υποβοηθούμενη από το πόδι. Οι ταχύτητες δε είναι μικρότερες γιατί αν πήγαιναν να το κάνουν αυτό με πολλά χιλιόμετρα ή φυγόκεντρος δύναμη θα ήταν πολύ μεγάλη για να κρατήσουν πρόσφυση τα λάστιχα πατώντας σχεδόν στις κόχες του πέλματος. Μιας και μιλήσατε για μονοκύλινδρα τύπου Funduro. Επειδή είχα σχεδόν το ίδιο μηχανάκι (aprilia Pegaso 650) θα σας πω πως τα ονόφια που έχουν μεγάλο τιμόνι (καλύτερο μοχλό δηλαδή) μπορούν να οδηγηθούν στις στροφές και σαν ss και σαν sm. Απλά ισχύει ο παραπάνω κανόνας που είπα. Στο GS ποτέ δεν στρίβω smάδικα, αλλά μόνο ssάδικα. Δηλαδή ρίχνω περισσότερο το κορμί μου στο εσωτερικό της στροφής απ' τη μοτοσυκλέτα. Αν πάω να κάνω το smάδικο στυλ έχω γλιστρήματα πίσω. Ειναι τρελοι αυτοι οι ιαπωνες. Οπως παει ο τυπως με το CBR , εχει και βιντεο αστυνομικους να πιγενουν ετσι με κατι VFR750 η ακομα μεγαλυτερα μηχανακια και να τα στρηβουν σαν να ειναι ελαφρυτερα απο παπακια. Οπως βλεπω παντως εγω το στρυψιμο στο τιμονι που κανουν, εγω σιγουρα θα ειχα φαει τα μουτρα μου αμεσως στο πρωτο. Θα μου ειχε διπλωσει το τιμονι για τα καλα Πραγματικά είναι απίστευτο το πόσο εύκολα αλλάζει κατεύθυνση μια μεσαία ss μοτοσυκλέτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dirty harry 197 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2011 Στις μικρές ταχύτητες ή και τις πολύ μικρές(βλέπε βιντεάκι), δεν μπορείς να βγεις, το ίδιο στα εσάκια και τα κλειστά στροφιλίκια. Σε όλα τα άλλα βγαίνεις ότι και να οδηγάς... Απλό τέστ, μπες σε μια στροφή που ξέρεις, και από όρθιος βγες, ξαφνικά νομίζεις οτι πάς πολύ αργά, οτι το μηχανάκι αύξησε τα περιθώρια του κτλ Άρα και τα περιθώρια ασφαλείας του (και σου)... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A7XBilly 1.297 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2011 μονο και μονο motogp να δεις τελείωσε! (παραδειγμα) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες