g.papas 1.004 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 (τροποποιήθηκε) Ξέρετε αν γράφουν για αναδιπλούμενη πινακίδα; Και αν ναι, πόσο πάει το μαλλί; Τροποποιήθηκε Απρίλιος 5 , 2011 από τον g.papas Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 δεν έχει τύχει να γράψουν κάποιον γνωστό μου αλλά μου φαίνεται ότι το πρόστιμο για μη εμφανή πινακίδα είναι ένα 300άρι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
g.papas 1.004 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 (τροποποιήθηκε) Για 240 ξέρω εγώ. Το θέμα είναι αμα έχω αναδιπλούμενη αλλα είναι εμφανής η πινακίδα αμα παίζει να με γράψουν EDIT: Όντως 300 είναι Τροποποιήθηκε Απρίλιος 5 , 2011 από τον g.papas Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Για 240 ξέρω εγώ. Το θέμα είναι αμα έχω αναδιπλούμενη αλλα είναι εμφανής η πινακίδα αμα παίζει να με γράψουν Πριν πάρω την δικιά μου αναδιπλούμενη ρώτησα την τροχαία θεσσαλονίκης Πειραιά και Αθηνών. Μου είπαν ότι το να έχεις αναδιπλούμενη πινακίδα δεν είναι παράνομο αρκεί να την έχεις την πινακίδα στην θέση που φαίνεται. Παρόλα αυτά αν και στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται δεν μπορείς να βγεις εξωτερικό με αυτήν γιατί εκεί απαγορεύεται. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Manalishi 373 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Θεωρείται τροποποίηση πιανκίδος, κοινώς 300 ευρώ....και επίσης, άμα θέλουν, σε πάν εκαι για μια εξακρίβωση βάση του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
g.papas 1.004 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Προτιμώ την αποψή σου viper αλλά μου μοιάζει πιο αληθοφανή του manalishi Πότε το ρώτησες στη τροχαία; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 (τροποποιήθηκε) Προτιμώ την αποψή σου viper αλλά μου μοιάζει πιο αληθοφανή του manalishi Πότε το ρώτησες στη τροχαία; Μα δεν είναι διαφορετική η άποψη μας... Ο μαναλισί προφανώς αναφέρεται όταν δεν φαίνεται η πινακίδα οπότε ναι τρως πρόστιμο... Αν την έχεις κατεβασμένη και φαίνεται κανονικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!!! Εγώ ρώτησα πριν κανά δυο χρόνια περίπου που την πήρα. Και εμένα μάλιστα είναι ηλεκτρικά αναδιπλούμενη με κουμπάκι στο τιμόνι... Τροποποιήθηκε Απρίλιος 5 , 2011 από τον Viper4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
g.papas 1.004 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Εσύ το πήγες σε άλλο level. Τι κουμπάκι ρε τρελε? χααχχααχ Νομίζω ο manalishi λεει για την αναδιπλούμενη είτε έχεις κάτω είτε όχι τη πινακίδα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 υπαρχουν κ οι ηλεκτρικες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KennyDY 70 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 εγω παντως ξερω πως αν η πινακιδα δεν φαινεται πας αυτοφορο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Εσύ το πήγες σε άλλο level. Τι κουμπάκι ρε τρελε? χααχχααχ Νομίζω ο manalishi λεει για την αναδιπλούμενη είτε έχεις κάτω είτε όχι τη πινακίδα υπαρχουν κ οι ηλεκτρικες Από εδώ την πήρα 175 διλάρια μαζί με τα μεταφορικά: http://www.mannsmotorsports.com/fastags/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
g.papas 1.004 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Υπάρχει περίπτωση αμα φαίνεται να σε γράψουν όμως; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Manalishi 373 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 (τροποποιήθηκε) Έτσι είναι, θεωρείται τροποποίηση στοιχείων, εαν πέσεις σε κάποιον που θέλει να σε τρέξει λίγο, δεν γλυτώνεις, διότι θα δικαιολογηθεί οτι του φάνηκε ύποπτο να μπορείς να κρύβεις τα στοιχεία του οχήματος σου κατα βούληση...και ξανα-μανά πάμε στον αντιτρομοκρατικό νόμο..αυτά δεν τα λέω απο το κεφάλι μου.. Έχω την εντύπωση οτι ο Κ.Ο.Κ. αναφέρει οτι η πινακίδα πρέπει να είναι σε εμφανές, σταθερό σημείο. Αυτό δεν το γνωρίζω με σιγουριά. Τροποποιήθηκε Απρίλιος 5 , 2011 από τον Manalishi Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Υπάρχει περίπτωση αμα φαίνεται να σε γράψουν όμως; Έτσι είναι, θεωρείται τροποποίηση στοιχείων, εαν πέσεις σε κάποιον που θέλει να σε τρέξει λίγο, δεν γλυτώνεις, διότι θα δικαιολογηθεί οτι του φάνηκε ύποπτο να μπορείς να κρύβεις τα στοιχεία του οχήματος σου κατα βούληση...και ξανα-μανά πάμε στον αντιτρομοκρατικό νόμο..αυτά δεν τα λέω απο το κεφάλι μου.. Έχω την εντύπωση οτι ο Κ.Ο.Κ. αναφέρει οτι η πινακίδα πρέπει να είναι σε εμφανές, σταθερό σημείο. Αυτό δεν το γνωρίζω με σιγουριά. Τι να σας πω... εμένα από την τροχαία αυτό μου είπαν πάντως... γι'αυτό και την πήρα. Από την άλλη πάλι πως θα καταλάβει ο άλλος ότι είναι αναδιπλούμενη;;; δεν φαίνεται από κάπου. Και αν την έχεις να φαίνεται σιγά μην κάθεται να σκύψει και να ψάχνει πίσω της για να δει αν έχει ή όχι μηχανισμό. Αλλά ξαναλέω... τα πλέον κατάλληλα άτομα μου είπαν ότι είναι νόμιμο στην Ελλάδα. Τώρα αν στα 2 τελευταία χρόνια το άλλαξαν δεν ξέρω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
g.papas 1.004 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Δε μπορεί απλά να τη διπλώσει με το χέρι...; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Δε μπορεί απλά να τη διπλώσει με το χέρι...; Έχεις δει να το κάνουν ποτέ;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
litespeed 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 αποκλειετε να σε γραψουνε !!! και αν ο νομος λεει να ειναι σε σταθερο σημειο και ? σταθερη δεν ειναι η βαση ? την κουναει ο αερας ?... παρε καμια και με κανενα φωτακι αν θες να εισαι 1000% νομιμος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Niar 309 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Αμα παει κανεις να στην διπλωσει παιξτω θυμα μετα, σε φαση ''αα την εσπασες!!! πρεπει να μου παρεις αλλη τωρα'' και ετσι θα βαλεις την ηλεκτρονικη με λιγοτερα λεφτα. :2funny: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kozanitis 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Έχω την εντύπωση οτι ο Κ.Ο.Κ. αναφέρει οτι η πινακίδα πρέπει να είναι σε εμφανές, σταθερό σημείο. Αυτό δεν το γνωρίζω με σιγουριά. Και αν η πινακίδα βρίσκετε σε σημείο πχ πλάγια απο την μοτο και οχι πισω.Νομιμος δεν είσαι? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkalas 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Ti τρομοκρατικους νομους λετε ρε μαγκες? Απο τη στιγμη που ειναι ορατη τοτε δε μπορουνε να σου πουνε τιποτα.100 φορες με εχουν σταματησει και ποτε κανεις δε μου ειπε το παραμικρο.Σε φιλο μου μαλιστα του τη σηκωσανε και πανω ωστε να φαινεται καλυτερα σε ενα μπλοκο επειδη ετσι οπως την ειχε δε φαινοταν καλα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 Ο ΚΟΚ λέει τα εξής, αναφορικά με τις πινακίδες: Αρθρο 90 Πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας 1. Δεν επιτρέπεται σε κανένα μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο, μοτοποδήλατο, (ποδήλατο) ή ζωήλατο όχημα να κυκλοφορεί οπουδήποτε στη Χώρα, αν δεν φέρει τις Πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, οι οποίες χορηγήθηκαν νόμιμα. Οι χορηγούμενες πινακίδες πρέπει να είναι αντανακλαστικές. "2. Οι διαστάσεις, οι προδιαγραφές, ο τρόπος κατασκευής και η διαδικασία χορήγησης των πινακίδων της προηγούμενης παραγράφου, τα της αντικατάστασης αυτών σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, καταστροφής ή φθοράς, τα της χορήγησης πινακίδων για δοκιμαστική ή προσωρινή κυκλοφορία, ο τρόπος και η θέση ανάρτησης, τα των εγγραφών και ενδείξεων επ` αυτών, καθώς και οποιοδήποτε σχετικό θέμα, ρυθμίζονται, για τα αυτοκίνητα, καθώς και για τα τρίτροχα οχήματα και τις μοτοσικλέτες και τα υπ` αυτών ρυμουλκούμενα με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, για τα αγροτικά μηχανήματα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τα μηχανήματα έργων με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, για τα μοτοποδήλατα με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και για τα ζωήλατα οχήματα με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης." 3. Απαγορεύεται για οποιαδήποτε αιτία αντικατάσταση των πινακίδων, που καθορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου αυτού με άλλες που δεν έχουν χορηγηθεί νόμιμα ή παραποίηση αυτών με οποιαδήποτε μορφή (τεμαχισμό, αλλαγή σχήματος ή γράμματος, κάμψη της πινακίδας κ.λπ.) ή μετάθεση από του ενός οχήματος σε άλλο ή κατασκευή από άλλον πλην του κατά τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα οριζομένου και κατά τρόπο διάφορο, ως και η πώληση, αγορά και χρήση τέτοιων πινακίδων. Οι παραβάτες της διάταξης της παραγράφου αυτής, ως και αυτοί που υποβάλλουν ψευδή στοιχεία, για τη λήψη ανταλλακτικών πινακίδων για το σκοπό παράνομης χρησιμοποίησής τους, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρις ενός (1) έτους. "4. Αυτός που θέτει σε κυκλοφορία αυτοκίνητο όχημα, το οποίο δεν έχει τοποθετημένες και τις δύο Πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, οι οποίες έχουν νόμιμα χορηγηθεί, καθώς και εκείνος, ο οποίος κυκλοφορεί άλλης κατηγορίας όχημα, που δεν είναι εφοδιασμένο με κανονικές Πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300,00) ευρώ. Με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300,00) ευρώ τιμωρείται και αυτός που οδηγεί οδικό όχημα του οποίου οι πινακίδες δεν είναι, για οποιονδήποτε λόγο, ευκρινώς ορατές ή αναγνωρίσιμες από τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων ή τοποθετεί επ` αυτών μη αντανακλαστικό υλικό. Για τη σχετική παράβαση που αφορά φορτηγά οχήματα έχουν εφαρμογή οι Ειδικές διατάξεις του ν. 3446/2006." Δε βλέπω, επομένως, να έχει προβλεφτεί η περίπτωση της αναδιπλούμενης πινακίδας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Manalishi 373 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 COPY - PASTE +++ 2. ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΣΗ 2.1. Η θέση της οπίσθιας πινακίδας κυκλοφορίας πρέπει να βρίσκεται στο οπίσθιο τμήμα του οχήματος, κατά τρόπο ώστε: 2.1.1. Η πινακίδα να μπορεί να τοποθετηθεί μεταξύ των διαμήκων επιπέδων που διέρχονται από τα εξωτερικά ακρότατα σημεία του οχήματος. 3. ΚΛΙΣΗ 3.1. Η οπίσθια πινακίδα κυκλοφορίας: 3.1.1. Πρέπει να είναι κάθετη προς το διάμεσο επίπεδο συμμετρίας του οχήματος· 3.1.2. Επιτρέπεται να παρουσιάζει κλίση προς την κατακόρυφο κατά γωνία που να μην υπερβαίνει τις 30 μοίρες, με το όχημα άφορτο, όταν η επιφάνεια με τον αριθμό κυκλοφορίας στρέφεται προς τα άνω· 3.1.3. Επιτρέπεται να παρουσιάζει κλίση προς την κατακόρυφο κατά γωνία που να μην υπερβαίνει τις 15 μοίρες, με το όχημα άφορτο, όταν η επιφάνεια με τον αριθμό κυκλοφορίας στρέφεται προς τα κάτω. 4. ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ 4.1. Κανένα σημείο της θέσης προσαρμογής της πινακίδας κυκλοφορίας δεν πρέπει να βρίσκεται σε ύψος μεγαλύτερο του 1,50m από το έδαφος όταν το όχημα είναι άφορτο. 5. ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΥΨΟΣ 5.1. Κανένα σημείο της θέσης προσαρμογής της οπίσθιας πινακίδας κυκλοφορίας δεν πρέπει να βρίσκεται σε ύψος μικρότερο των 0,20m από το έδαφος ή από την ακτίνα του τροχού, εφόσον είναι μικρότερη των 0,20m, όταν το όχημα είναι άφορτο. 6. ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ 6.1. Η ορατότητα της θέσης προσαρμογής της πινακίδας κυκλοφορίας πρέπει να εξασφαλίζεται στο εσωτερικό χώρου που οριοθετείται από δύο δίεδρα: το ένα, με οριζόντια ακμή, καθορίζεται από δύο επίπεδα που διέρχονται από τα οριζόντια ανώτερα και κατώτερα άκρα της θέσης προσαρμογής της πινακίδας των οποίων η γωνία σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο φαίνεται στο σχήμα 1· το άλλο, με ακμή μάλλον κατακόρυφη, καθορίζεται από δύο επίπεδα που διέρχονται από τα πλευρικά άκρα της πινακίδας και των οποίων οι γωνίες προς το διάμηκες επίπεδο συμμετρίας φαίνονται στο σχήμα 2. +++ Ευρωπαϊκή οδηγίαΥ.Γ. Ευχαριστώ Νικόλα για την παράθεση, δεν το είχα σε κείμενο, μόνο σε pdf. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Manalishi 373 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 (τροποποιήθηκε) @ Αιγαιοπλόος: Και όμως, έχει προβλεθεί... Κοίτα τι γράφει εδώ: +++ Με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300,00) ευρώ τιμωρείται και αυτός που οδηγεί οδικό όχημα του οποίου οι πινακίδες δεν είναι, για οποιονδήποτε λόγο, ευκρινώς ορατές ή αναγνωρίσιμες από τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων ή τοποθετεί επ` αυτών μη αντανακλαστικό υλικό. +++ Έβαλες αναδιπλούμενη πινακίδα; Οκ, δεν τρέχει κάστανο. Είναι ευκρινώς ορατή και αναγνωρίσιμη απο τεχνικά μέσα όταν είναι διπλωμένη;;; Ναι ή όχι? Υ.Γ. η μούντζα πάει για αυτούς, μην έχουμε τίποτα παρεξηγήσεις... Τροποποιήθηκε Απρίλιος 5 , 2011 από τον Manalishi Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
litespeed 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 καλα εδω λεει να εχουμε και στα ποδηλατα πινακιδα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
koun 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2011 υπαρχουν κ οι ηλεκτρικες :O τι εννοεις? μπορεις να μου στειλεις καποιο link να το δω? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες