Jump to content
Vagos74

KTM 690 SM η DUKE III η Aprilia Dorsoduro

Recommended Posts

Γεια σας, ειμαι νεος στο forum και θα ήθελα τη γνώμη όποιων γνωρίζουν κατι σχετικα με αυτές τις μηχανές καθώς ηρθε η ώρα να αλλάξω το εξαιρετικό κατα τα άλλα DRZ 400 SM μου και ο λόγος είναι πως με κουράζει σε διαδρομές εκτός πόλης (Λάρισα) λόγω πολύ κοντής σχέσης μετάδοσης και ελλειψη 6 ταχύτητας. Κάνω καθημερινά 40 Km γιατί η δουλειά μου είναι εκτός πόλης και για να διατηρήσω μια ταχυτητα κοντά στα 120 Km/h πρέπει να έχω σχεδόν τέρμα γκάζι πράγμα που με εκνευρίζει. θέλω λοιπόν να πάω σε κατι που να μπορώ να κινηθώ και μέσα στην πόλη αλλα να έχω και πιο ανετη μετάβαση στη δουλεια αλλα και στις κοντινές παραλίες τώρα το καλοκαίρι. Μπορώ να δώσω μεχρι 7.000 ευρώ. θα ήθελα τη γνώμη οποιων ξέρουν κατι για αυτα τα μοντέλα γιατι μεχρι τώρα δεν έχω καβαλησει καποιο απο αυτα καθώς και αν καποιος εχει να προτεινει και κάποιο άλλο μοντέλο ας το κανει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Απ'τα μηχανακια που ειπες , εχω drz440sm κι κανω και καποια χλμ με sm690 που παιζει στη φαμιλια μου .

Εχει γκαζι το sm690 , δυστυχος ή ευτυχος εχει ηλεκτρογκαζο(οπως και το Dorso) και κοβει κατι απ'το fun factor , ειδικα αμα καβαλας κατι FCRάτο σου κακοφαινεται..!

Οχι οτι δε παει..! Απλα δεν εχει ΤΗΝ αποκρσιση που θα περιμενες καποιες στιγμες .

Παντως για μονοκυλινδρο ειναι ενα απ'τα best value for money .

Αναρτησεις εχει , δυναμη εχει(κυνηγας + σουβλιζεις πολλα ιδιου και μεγαλυτερου κυβισμου + κυλινδρων..!) , σα σερβις δε ζηταει πολλα , ανετο ειναι -σε σχεση με το DRZ ειναι ταξιδιαρικο!

Οποιος σου πει οτι εχει ακριβα ανταλακτηκα θα σου πει ψεματα , δε θα ξεφυγεις σε σχεση με οτι θα εδινες για το DRZ :_thumbsup:

Αν βρεις καποιο απ'τα πρωτα του '07, μοντελα '07 οχι πρωτη αδεια του '09 αλλα μοντ '07 , δες αν εχει αλλαξει το κοντερ .

Καινουριο απ'οσο ξερω δε το βγαζει ή το δινει ως limited edition .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι μονοκυλινδρο για καθημερινες εκτος πολης διαδρομες και ειδικα 40 χλμ!!!...θα σε κουρασει και θα πληρωσεις αρκετα....

αν δεν σε ενδιαφερει και θελει να εχεις και ενα γουστοζικο μηχανακι και τα τρια μια χαρα ειναι

Σε αυτην την περιπτωση θα επερνα Δουκα 3.

αυτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι μονοκυλινδρο για καθημερινες εκτος πολης διαδρομες και ειδικα 40 χλμ!!!...θα σε κουρασει και θα πληρωσεις αρκετα....

αν δεν σε ενδιαφερει και θελει να εχεις και ενα γουστοζικο μηχανακι και τα τρια μια χαρα ειναι

Σε αυτην την περιπτωση θα επερνα Δουκα 3.

αυτα

Κι εγώ ψηφίζω δούκα. ειδικά το R είναι πιστολάρα!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ ψηφίζω δούκα. ειδικά το R είναι πιστολάρα!!!

Ειμαστε 4 κολλητοι απο την κυψελη,εγω εχω το Dorsoduro Factory,ο ενας το Duke690 το λευκο,και οι αλλοι δυο το Duke690R,ολα τα μηχανακια με akrapovic.

To απλο 690(στην ουσια 660) ειναι εκτος συναγωνισμου,τα R ειναι οντως πιστολια αλλα οταν τα στηνουμε στο φαναρι ολο πισω μου ειναι και τα δυο.

Και τα 3 μηχανακια τα οδηγω,ειναι μες τη κ****α αλλα το Dorso ειναι μπροστα.

Παντως μη παρεις Dorso,παρε ΚΤΜ για να μη μαζευομαστε πολλοι με Aprilia.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειμαστε 4 κολλητοι απο την κυψελη,εγω εχω το Dorsoduro Factory,ο ενας το Duke690 το λευκο,και οι αλλοι δυο το Duke690R,ολα τα μηχανακια με akrapovic.

To απλο 690(στην ουσια 660) ειναι εκτος συναγωνισμου,τα R ειναι οντως πιστολια αλλα οταν τα στηνουμε στο φαναρι ολο πισω μου ειναι και τα δυο.

Και τα 3 μηχανακια τα οδηγω,ειναι μες τη κ****α αλλα το Dorso ειναι μπροστα.

Παντως μη παρεις Dorso,παρε ΚΤΜ για να μη μαζευομαστε πολλοι με Aprilia.

Έλα ρε σοβαρά ? Δεν το χα τόσο δυνατό το Dorso? Λογικό ίσως μιας κι είναι παραπάνω κυβικά. Πάντως επειδή τα χα οδηγήσει και τα δύο μου φάνηκε ότι υστερεί σε στήσιμο και φρένα σε σχέση με το duke.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το + του dorso είναι ότι είναι δικύλινδρο, οπότε πιο άνετο σε ταξιδάκια.το - είναι πως είναι κοντά στα 200 κιλά (δεν θυμάμαι ακριβώς) και ότνα το είχα πάει μια μικρή βόλτα δεν σου δίνει και ακριβώς την αίσθηση ότι είναι motard.

από την άλλη θα παραβλέψεις φρενάρες brembo και whitepower αναρτήσεις + γενικό στήσιμο ενός 690??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας.

Τελικα βλέπω να καταλήγω στο DUKE που είναι πιο παιχνιδιάρικο μιας και μεγάλωσα με εντουράκια και προτιμώ τα πιο ελαφρά. θα ψάξω για μεταχειρισμένο αφού δώσω πρώτα το DRZ μου. Αν ξέρει καποιος να μου πεί τί πρέπει να προσέξω στο συγκεκριμένο μοντέλο (εκτός απο το κοντέρ που ανέφερε καποιος φίλος παραπάνω) ας μπεί στον κόπο να το αναφέρει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θαρώ πως τα πρώτα μοντέλα, 07-08 πότε βγήκαν τέλος πάντων, είχαν ένα θέμα με τον ψεκασμό. Τι ακριβώς δεν θυμάμαι .... Κατά τα άλλα δεν έχω ακούσει τπτ απολύτως, πέραν του ότι σπέρνουν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θαρώ πως τα πρώτα μοντέλα, 07-08 πότε βγήκαν τέλος πάντων, είχαν ένα θέμα με τον ψεκασμό. Τι ακριβώς δεν θυμάμαι .... Κατά τα άλλα δεν έχω ακούσει τπτ απολύτως, πέραν του ότι σπέρνουν!

Ναι κι αυτο ισχυει για καποια 690sm '07-'08 , προβληματακι αναλογο των ΧΤ660 οχι κατι τραγικο παντως .

Απ'οσο εχω πληροφορηθει απο το συνεργειο που το παει ο αδερφος μου στα μοντελα παραγωγης '09+μετα εχει διορθωθει .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι κι αυτο ισχυει για καποια 690sm '07-'08 , προβληματακι αναλογο των ΧΤ660 οχι κατι τραγικο παντως .

Απ'οσο εχω πληροφορηθει απο το συνεργειο που το παει ο αδερφος μου στα μοντελα παραγωγης '09+μετα εχει διορθωθει .

Δηλαδη ποιο ακριβως προβλημα παρουσιαζε ο ψεκασμος; Οχι τιποτα αλλο αλλα λιγουρευομαι κι εγω το 690... :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καποιες φορες ενω ηταν με νεκρα το ρελαντι χαμηλωνε κι εσβηνε θυμαμαι , καναν κατι γιατροσοφια και το διορθωσανε .

Αυτο οχι ντε και καλα σε ολα , καποια ειχαν αυτο το κουσουρι , καποια οχι :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαγκες το duke iii εχει ακριβη συντηριση και ανταλλακτικα?κ απο οτι λετε και εσεις πρεπει να ειν αξιοπιστο...ετσι?

Τροποποιήθηκε από τον stathiskrhth

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε,κοιταξε αν θελεις να εισαι σωστος εχει ακριβη συντηρηση για μονοκυλινδρο.φτηνοτερη ομως απο 4κυλινδρο.

επισης κανεις αποσβεση και απο καυσιμο καθως δεν καιει πολυ ή τουλαχιστον εμενα μου φαινεται οτι εχει χαμηλη καταναλωση.

15.800 απροβληματιστα χλμετρα :)

ο,τι αλλο θελεις ρωτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν συγκρινεις ντουρουντουρου με δουκα. Ο δουκας ειναι μςχαιρι, ο ντουρου "πολιτικος" αλλα και πιο ανετος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

stuntboy εχεις τον δουκα 3? και δεν σ χει βγαλει κανενα προβλημα?καθε ποσα χλμ κανεις σερβις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι φιλε μου μπορεις να του ριξεις μια ματια και στο παρακατω θεμα (γιατι πολλοι λενε οτι εχουν μηχανακια που δεν εχουν δει ποτε στη ζωη τους με αφορμη οτι ειναι σε εναν ιστοτοπο και οντας καλυμενοι απο την ανωνυμια για αυτο και το υποστηριζω με φωτογραφικο υλικο)

http://www.mybike.gr.../page__st__1050 (σελιδα 70-71 οι τελευταιες ειχα βαλει και παλιοτερα).

κανω σερβις καθε 3.000 χιλιομετρα ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ , καθως ο νεος δουκας δινει στα 7000 με 7500 χωρις να υπαρχουν διαφορες στο μοτερ τα βλεπαμε με τον μεγαλο δασκαλο Ravendark.Βαλβιδες καθε 10.000 αλλα μπορεις να το τραβηξεις και αυτο κι αλλο καθως ο νεος δουκας δινει 20.000 αντιστοιχα.

κανενα απολυτως προβλημα μεχρι τωρα, εκτος του οτι εχω γινει χαζοχαρουμενος :P

οποτε καβαλαω πισω απο τη ζελατινα ειμαι μονιμως με ενα χαμογελο.

Υ.Γ Το χρησιμο που δεν αναφερεται πολυ συχνα στο ιντερνετ για το μηχανακι αυτο ειναι η δυνατοτητα επιλογης μεταξυ 3ων χαρτογραφησεων ρυθμιζοντας το μοτερ απο 45 αλογα εως τη μεγιστη ισχυ του.

Τροποποιήθηκε από τον stuntboy

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια εγω ειμαι αναμεσα σε duke iii και xt660x..ποιο βολευει περισσοτερο κ δεν κουραζει πολυ..εξ αλλου εδω στην κρητη ολα κοντα ειναι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια εγω ειμαι αναμεσα σε duke iii και xt660x..ποιο βολευει περισσοτερο κ δεν κουραζει πολυ..εξ αλλου εδω στην κρητη ολα κοντα ειναι!

Οδηγησε τα και τα 2. Η παρε τον δουκα(η καποιο 690 sm/smc αναλογα με το budget) χωρις να οδηγησεις τιποτα. Σε καθε περιπτωση, δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ τους. Στησιμο, δυναμη, φρενα, βαρος. Επισης τα 690 εχουν βγει πολυ αξιοπιστα οποτε δεν εχεις να φοβασαι κατι.

Το 660 ειναι πιο καναπες βεβαια αλλα δεν εχει κανενα νοημα εαν δεν κανεις τεραστιες αποστασεις καθημερινα(ολα σε ακτινα 15 χιλιομετρων ειναι 10 λεπτα δουλεια με 600+κυβικα και ανοιχτους δρομους).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρε xt μονο και μονο απο την συγκριση αντιλαμβανομαι οτι δεν γνωριζεις διαφορες και δεν κυνηγας το κατι πιο "πολεμικο" θα λεγαμε.

επισης καταλαβαινω οτι σε νοιαζει και το κοστος αγορας/συντηρησης οπου η ζυγαρια κλινει για το xt.

υ.γ προσωπικη αποψη παντα τα αναγραφομενα.

Τροποποιήθηκε από τον stuntboy

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα