Jump to content
Sign in to follow this  
Voliminal

Χρειάζομαι μερικές προτάσεις ώστε να πέσει consideration.

Recommended Posts

Ναι, αλλά κοιτάζω 2κύλινδρα. Λες να κάνω κακώς?

γκαζι καγκουρικο ψιλοστροφο ηρεμο ευκολοδηγητο οσο μενεις χαμηλα

ελαφρυ

καλη αυτονομια

ορθια θεση οδηγησης ανετο

με abs στα λεφτα που κοιτας

στην κινηση περναει τους περισοτερους καθρεφτες απο πανω μονο που εχει μικρο κοψιμο τιμονιου

απο ομορφια δε ξερω τι σου κανει γιατι αν δεν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Βλέπω πως βγάζουν πάντως τα ίδια άλογα, και είναι στα ίδια ακριβώς κιλά.

Και το SV οικονομικότερο και (για μένα) ομορφότερο :wub:

Όσο και αν γουστάρω τα Duke 640 και 690 το 990 ποτέ δεν μου άρεσε! Χαχ

Τα ίδια άλογα βγάζουν το θέμα είναι ότι το πως ροπιάζει το LC8...γενικά το μοτέρ του τα σπάει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως, το Versys όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο πολύ το συμπαθώ!

Το '07 κι όλας που είναι κατράμι μαύρο όλο, κάτι κάνει.

Και θέτω το εξής:

Το SV, 650 ή 1000? Ας πούμε οτι η διαφορά στα χρήματα δεν παίζει ρόλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιζει στην συντηρηση! 50Ε το ενα τελη το αλλο 118Ε. Ασφαλεια εχουν την ιδια.. ποσο καιει το ενα ποσο το αλλο; Αν το αντεχεις, δεν χωραει αμφιβολια! 1000!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η διαφορά στην ιπποδύναμη είναι περί τα 30 άλογα. Οχι δα και καμμιά τρελή δηλαδή!

Η διαφορά στον δρόμο είναι χαοτική. Πρίν το 1000 είχα το 650. Άλλο μηχανάκι εντελώς. Δε ρυθμίζονται τα αμορτισέρ, δεν συγκρίνονται οι αποδόσεις και οι ροπές, δεν συγκρίνεται η κατανάλωση μέσα στη πόλη(εκτός πόλης το 1000 είναι πιο συμφέρουσα σαφώς), στα σέρβις υπάρχει ελάχιστη διαφορά εώς μηδαμινη.

Το 1000 είναι πιο βαρύ κάτι που είναι μειονέκτημα στη πόλη αλλά προτέρημα έξω απο αυτή. Το 650 είναι ελαφρώς πιο έυχρηστο, η θέση οδήγησης είναι διαφορετική (όσο ίδια και να σου φαίνονται ) αλλά εξίσου άβολη μέση στη πόλη με αυτή το 650 να είναι ελαφρώς πιο ψηλή. Επίσης στα μοντέλα 2003+2004 η θέση επιβάτη ήταν αρκετά άβολη λόγω υπερβολικού ύψους, και μετά απο γκρίνια χιλιάδων καταναλωτών(το 650 στο εξωτερικό είναι ότι είναι το vstrom650 στην Ελλάδα: ΣΟΥΠΑ) στα μετάπειτα μοντέλα την χαμηλώσανε.

Τέλος, το 650 ώς δικύλνδρο, καταπονείτε σαφώς περισσότερο στις υψηλές ταχύτητες απο το χιλια. Αν ήταν τετρακύλινδρο τότε σαφώς καλύτερα τα πράματα σε αυτόν το τομέα. Το 1000 τωρά... μπορείς να κολλήσεις το γκάζι στις 6000 στροφές (154 ακριβώς στο κοντέρ) και να το κλεισεις ... όταν φτάσεις?! ΚΑΝΤΟ! Το μηχανάκι θα σε πάει με τόσα σε ανηφόρες, κατηφόρες, πλαγιές, βουνά, γκρεμούς με ευνοϊκο άνεμο, ραχούλες με κόντρα άνεμο ΑΚΑΘΕΚΤΟ. Η ροπή φροντίζει για όλα και σε αυτές τις στροφές θα σου κάει περί τα 6λιτρα /100χλμ.(αυτό καίει το δικό μου τουλάχιστον με καλά ρυθμισμένο το power commander και στη ρύθμιση low που εστί ελαφρώς φτωχότερο μείγμα απο το κανονικό.)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
(αυτό καίει το δικό μου τουλάχιστον με καλά ρυθμισμένο το power commander και στη ρύθμιση low που εστί ελαφρώς φτωχότερο μείγμα απο το κανονικό.)

Eρωτηση... τι τελικη εχεις δει κοντερ... ετσι για την κουβεντα???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι που πρέπει να αναφέρω μιας και προσωπικά το θεωρώ σημαντικό είναι το φρένο κινητήρα και στα δύο με αυτό του 1000 να παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Σε οδήγηση με ένα καλό tempo, και απο την στιγμή που αποκτήσει οικιότητα με το μηχανάκι και τον τρόπο που δουλεύει, τα φρένα, τα χρησιμοποιείς όλο και λιγότερο όσο πιάνεις ρυθμό με τον δρόμο. Το φρένο του κινητήρα είναι κάποιες φορές αρκετό.

Στο 1000ρι, αν αρχίσεις να το ψάχνεις, θα δώσει μεγάλη προσοχή στην καμπάνα συμπλέκτη. Στα μοντέλα 2003+2004 χαλούσε απο τις πρώτες χιλιάδες χιλιομέτρων. Στα μοντέλα 2005 λύθηκε το πρόβλημα παρόλα αυτά όμως, και παρόλα που το δικό μου είναι 2005, όταν το αγόρασα εγώ με 18000 χλμ, όταν το έβαζα μπρός και ήταν κρύο, μέχρι να ζεσταθεί,βάραγε η καμπάνα λές και ήταν ξηροκάμπανο! Τόσο πολύ που με κοιτούσαν στα φανάρια μήπως ήταν χαλασμένο. Όμως το ήξερα το πρόβλημα, ήξερα οτι δεν είναι σοβαρό και φυσικά με το ανάλογο κόψιμο στα φράγκα που έδωσα στον πωλητή. Το έφτιαξα... σχεδόν 1μιση χρόνο(και αφού το χρησιμοποίησα έτσι σε ταξίδια βόλτες πίστα κτλ) μετά! Για να το τσεκάρεις, βάζεις μπρός την μηχανή κρύα, και συμπλεκτάρεις και κρατάς τον συμπλέκτη τραβηγμένο και αφουγκράζεσαι κινητήρα. Μετά τον αφήνεις και ξαναακούς. Επαναλαμβάνεις το ίδιο όσες φορές θέλεις. Κάποια ελάχιστη διαφορά στον ήχο είναι λογική αλλά άν θεωρήσεις οτι έχει αρκετή διαφορά, θα ρωτήσεις άν έχει αλλαχτεί η καμπάνα.

Eρωτηση... τι τελικη εχεις δει κοντερ... ετσι για την κουβεντα???

270 κοντέρ και 253 ή 254gps. Είμαι γραναζωμένος με -1 δόντι μπροστά ο τρόμπας αντί να βάλω +1 μεγαλύτερο πισω και να έχω το ίδιο αποτέλεσμα στην απόδοση χωρίς όμως το κλέψιμο του κοντέρ.

Είδα και παραπάνω που λέγατε για τελικές και σκόπιμα δεν απάντησα μιας και το sv δεν το παίρνει κανείς για τις τελικές του. Ας πάρει hayabusa ή ss ο φίλος αν τον ενδιαφέρει η τελική. :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Multijohn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είδα και παραπάνω που λέγατε για τελικές και σκόπιμα δεν απάντησα μιας και το sv δεν το παίρνει κανείς για τις τελικές του. Ας πάρει hayabusa ή ss ο φίλος αν τον ενδιαφέρει η τελική. :_thumbsup:

ΤHANKS ...οχι βρε κουβεντα καναμε... κλαιν μαιν η τελικη... κ ειδικα τωρα με την βενζινη στο θεο... :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τονίζεται στο οτι όντως είναι πολύ καλή λύση.

Το BMWάκι που αναφέρεις είναι το μόνο που μου αρέσει απο τα BMW!

Θέλω τη μέση λύση απο αυτά! Δηλαδή να μην πείνει τον άμπακο, να μου αρέσει, και να έχει και γκαζάκι να γουστάρεις (αν και σε αυτά τα κυβικά συμβαίνει γενικά αυτό :P)

Δηλαδή το F800R δεν σου αρέσει? :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαι να του αρεσει, με 4-5 χιλιαρικα δεν το βρισκεις :/

Δυστυχως, γιατι ειναι πολυ ωραιο, και με καλα περιφεριακα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου έρχετε να αρπάξω τον Multijohn και να τον απηλήσω να μου πεί όοοοτι ξέρει για τα SV! αχχααχχα :P

THAAANKS για τα infooooozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Keep posting! xD

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου έρχετε να αρπάξω τον Multijohn και να τον απηλήσω να μου πεί όοοοτι ξέρει για τα SV! αχχααχχα :P

THAAANKS για τα infooooozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Keep posting! xD

Πετυχες τον ανθρωπο σου :clapping2:

....ποντακι στον Multijohn απο μενα :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Thx παίδες :_thumbsup:

Να σου πώ ότι γουστάρεις αλλά πιστεύω οτι μια βόλτα θα είναι όσο 400 σελίδες τόπικ.

Αν έρθεις απο σαλόνικα, ευχαρίστως να σου δώσω την SVούρα μου να κάνεις μια βόλτα εμπεριστάτωμένη με απ'όλα μέσα αλλά χλωμό το κόβω.

Άσχετη λεπτομέρεια: ο λεβιές των ταχυτήτων είναι έτσι φτιαγμένος που απλά χαλαρώνεις και ξανασφίγγεις μια βίδα και... γίνεται ανάποδο! Έτσι το έχω απο τον πρώτο καιρό που το αγόρασα και με βόλεψε αρκετά. Οχι οτι βολεύει ειδικά στο sv, απλά αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις έτσι, τότε στο sv γίνεται πανεύκολα!

Πλάκα έχει όταν στα ... καλλιστεία των φανάριών οι μπροστινοί (και κυρίως τίποτα άσχετοι σκουτεράδες ή κυριλέδες)ψάχνωνται να δουν τις τους ζυγώνει απο πίσω και κοιτάν καθρέφτες, κοιτάν αριστερά, κοιτάν δεξιά και όταν σταματώ χαζέυουν να δούν τι είναι αυτό που μπουμπουνάει έτσι. Λογικά ψαρώνουν με την κίνηση πρός τα πάνω που κάνω στο μοχλό(1η πάνω, όλες οι υπόλοιπες κάτω) γιατί δεν εξηγήται αλλιώς το οτι 2 φορές με ρωτήσαν τι μηχανάκι είναι αυτό που έχει ανάποδα τις ταχύτητες όμως ''απογοητεύονται'' κιόλλας όταν τους λέω σουζούκι ενώ περιμέναν να ακούσουν κάποιο εξωτικό όνομα ή κάποιο Ιταλικό ντουκάτι κυρίως :2funny:

εντιτ: έστειλα και πμ σε ομόσταυλο να έρθει για ενισχύσεις. Στάνταρ θα υπάρχουν πράματα που ίσως μου ξεφεύγουν ή δεν τους δίνω σημασία προσωπικά που όμως μπορεί εσένα να σε ενδιαφέρουν και να στα επισημάνει και κάποιος άλλο ομόσταυλος!

Τροποποιήθηκε από τον Multijohn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και εγώ fz6 fazer s2 προτείνω.

-Φθηνό (καινούργιο πάει 7)

-Καίει λίγο σε σχέσει με τα υπόλοιπα που λέτε

-Πολύστροφο

-Είναι τετρακύλινδρο οπότε έτσι και την δεις κάγκουρας χώνεις 4 εξατμισόνια και καθάρισες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

SV 1000 γαματο μηχανακι!!! (Αν και λιγο σκυφτο...) Μετα tdm αλλα οπωσδηποτε με σοβαρα ελατηρια μπροστα. ..Δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο σε αυτα τα λεφτα. Για πιο πολλα φραγκα μετα παμε σε Φ800ΤζιΕς στο νεο τον τιγρη τον 800 και δε συμμαζευεται.

Τροποποιήθηκε από τον yamahakias666

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Yπαρχει και το SV 1000 οχι το S , με ψηλο τιμονι και χωρις φερινκ το οποιο βολευει περισοτερο στην πολη (και στην σουζα χι χι χι :winking: ), αλλα στο ταξιδι στην εθνικη εχει θεμα βεβαια στην ηληκια σου ποιος νοιαζετε.

Για τα λεφτα που δινεις περνεις πολυ περισοτερα , για καθημερινη χρηση εντος πολης δεν θα στο πρωτεινα (το S για το απλο δεν ξερω) για τα υπολοιπα ναι.

Τροποποιήθηκε από τον mm 2 1/2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραιο μηχανακι το SV (ρωτήστε και τον andrewts) αλλα πολυ φασαρια ρε φιλε... :/

σου παιρνει τα αυτια με aftermarket εξατμισεις αλλα το μοτερ του σκοτωνει. αν αγορασεις SV παρε το 1000 και οχι το 650. ειναι πολυ πιο ομορφο και καποια στιγμη θα τα χρειαστεις τα παραπανω αλογα. βεβαια αν δεν το σηκωνει η τσεπη σου (ασφαλεια, συντηρηση, λαστιχα κτλ) τοτε παρε το μικρο.

υπαρχει και η περιπτωση του TL αλλα με μεγαλυτερο ρισκο. :)

απο ολα οσα διαβασα μεχρι τωρα, γουσταρω το twuono. το μηχανακι ειναι κουκλα και σκοτωνει.

σε περιπτωση που θες να πας σε 4κυλινδρο και μηχανη τυπου hornet, εχω μια ενδιαφερουσα επιλογη στα 600cc σε παρα πολυ καλη τιμη το οποιο θα χρειαστει λιγη δουλεια για να παρει τα πανω του.

υγ: παρε το γμνο SV και ασε τις ερωτησεις!!! αφου εχεις ψηθει!!! :angel_not:

Τροποποιήθηκε από τον xourafis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

A ναι και το Tuono μεγαλη ταυλα αλλα αν το παρεις προσεχε οταν το πλενεις..... :whistling: :whistling: :whistling: :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήθελα να αποφύγω συγκριτικά με άλλου είδους μοτοσυκλέτες(το tuono δεν είναι ιδια κατηγορία με το sv1000s) όμως το τουόνο έχει αξιόπιστο σχετικά (για ΙΤΑΛΙΚΟ) κινητήρα. Οτι έχει θέματα με τα ηλεκτρικά, είναι άλλη ιστορία.

Στη ιδια κατηγορία του SV είναι το Aprilia Falco, και Honda VTR μόνο με το απρίλια να είναι γενικώς καλύτερη μοτοσυκλέτα χωρίς όμως τις ταξιδιωτικές ικανότητες του SV ενώ το vtr είναι σαφώς κατώτερη και απο τα δύο σε όλα τα θέματα: δεν φορτώνεται, δεν έχει γκάζι, δεν έχει στήσιμο και νομίζω δεν έχει καν αλουμινένιο πλαίσιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μουλτι-Γιάννη!

Για πες και για το 650 κατανάλωση.

Βασικά καταναλώσεις και για το 650 και το 1000 εντός και εκτός πόλης.

Pleeease :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα