Jump to content
ALX™

Λίπανση και καθαρισμός της αλυσίδας.

Recommended Posts

Manalishi, πως να πετυχεις τα Ο-ρινγκ ? Αφου στα πλαγια πιανει συνηθως την σκουρια. Και παλι, δεν νομιζω πως κινδυνευουν απο την βουρτσα τα Ο-ρινγκ γιατι απλα δεν φτανει εκει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγώ την πλένω με το πλυστικό γιατί βαριέμαι τις μουτζούρες! Γίνεται σαν καινούρια σε 1 λεπτό αλλά θέλει προσοχή και όχι από πολύ κοντά για να μη χαλάσουν τα O rings. Λόγω του ότι πατάω συνέχεια χώμα και ειδικά το καλοκαίρι βάζω απλό γράσσο 1 φορά την εβδομάδα αναλόγα και τη χρήση. Επειδή δεν έχω ειδικό σταντ για να γυρνάω τη ρόδα απλώνω γράσσο με το δάχτυλο σε 20 πόντους αλυσίδας ανάμεσα στα γρανάζια εσωτερικά. Με την πρώτη βόλτα έχει πάει παντού στην αλυσίδα το γράσσο και η ζάντα δεν έχει ίχνος πάνω της!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
........................

Να... όλες αυτές τις αηδίες βαρέθηκα και πήρα μηχανάκι με άξονα! :D

Κάθε 20000χιλ του αλλάζω 180ml βαλβολίνη άξονα, και τέλος. :mB_kalo_e:

whistling.gif

tongue.giftongue.giftongue.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστηχως το προβλημα δεν ειναι στον τροπο που καθαριζουμαι την αλυσιδα αλλα στην απουσια paddock stand για να σηκωσουμε τη ροδα :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλυσιμο(καθε 1000χλμ) με παραφινελαιο και μετα περασμα με 90αρα βαλβολινη(καθε 500χλμ)και η αλυσιδα θα μηνει καινουρια για πολλες χιλιαδες χλμ. :_thumbsup:

Σπρει ουτε για ιδεα,γ@μ@ει την ζαντα.

Το παραφινελαιο κανει και για γυαλιστικο σε διαφορα μερη της μοτο. :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον manosamos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ALX :thumbsup1: good post

Για ακόμα καλύτερο καθαρισμό και μετά λίπανση, εγώ χρησιμοποιώ το σετάκι της kettenmax

Παναγιώτη μιας και σκεπτομουν να το παραγγείλω απο το motoraid χρησιμοποιηεις καθαριστικα της kettenmax ή κατι αλλο (παραφινελαιο κτλ κτλ)? Και γενικότερα πως σου φαινεται σαν προιον?

Thanks in advance...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σταύρε, δεν χρειάζεται paddock stand για να σηκωσουμε τη ροδα.

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.louis.de/

10003338_860.JPG

και εδώ: http://www.louis.de/_1052340

10003270_910_FR02_10.JPG

Έχω το πρώτο, βολεύει πάρα πολύ, μπαίνει και στην μπαγαζιέρα για τα μεγάλα ταξίδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σταύρε, δεν χρειάζεται paddock stand για να σηκωσουμε τη ροδα.

Ναι αλλα ετσι δεν μπαινει ταχυτητα κ την γυρνας χειροκινητα την ροδα :sweatdrop:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι αλλα ετσι δεν μπαινει ταχυτητα κ την γυρνας χειροκινητα την ροδα :sweatdrop:

Να προσθεσω εδω οτι προσοχη οταν γυρνατε την ροδα με την μηχανη, δεν θελει και πολυ να χαζεψεις και να κουρεψεις ολα σου τα δαχτυλα.. δεν βαζω εικονα εδω γιατι ειναι αηδιαστικη, αλλα προσοχη παιδες :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παναγιώτη μιας και σκεπτομουν να το παραγγείλω απο το motoraid χρησιμοποιηεις καθαριστικα της kettenmax ή κατι αλλο (παραφινελαιο κτλ κτλ)? Και γενικότερα πως σου φαινεται σαν προιον?

Thanks in advance...

Πάρα πολύ πρακτικό, κάνει το καθάρισμα της αλυσίδας εύκολη και κυρίως ΚΑΘΑΡΗ δουλειά. Η μόνη μου ένσταση είναι πως μετά απο δυό χρόνια στέγνωσε και κόπηκε το λουράκι που ασφαλίζει τα δύο τμήματα και τα πιάνω με δεματικά, μικρό το κακό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτό το τόπικ δημιουργείται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

πρόκειται περί επιστημονικής εφαρμογής :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντα χειροκίνητα Πατάπιε, πάντα χειροκίνητα.......... αλλιώς..............

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντα χειροκινητα τη ροδα. ;)

Παναγιωτη ευχαριστω για την προταση. Φαίνεται χρησιμο αξεσουαρ. Στα υπ'οψιν, μπορει να το τσιμπησω αν δεν βρω καποιο stand στα ιδια χρηματα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σταύρε, όπως γράφω αυτό μπορείς να το έχεις μαζί σου σε μιά Ιταλία και να μην ψάχνεις κάποιον να σου σηκώνει τη μηχανή για να λαδώσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι ρε παιδες χειροκινητα???

Για αποφυγη ατυχηματος να υποθεσω το λετε ε?

Οντως θελει ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ προσοχη κ εγω το κανω με αναμενη την μηχανη λογω της βουρτσας που ειναι μακρυα ... οταν το εκανα με πανι κ κοντο βουρτσακι το εκανα χειροκινητα

Τροποποιήθηκε από τον patapios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ χρησιμο το Θεμα ALX μπραβο!Παντα υπαρχει κατι καινουριο να μαθουμε! Επισης πολυ χρησιμο ειναι και το τσιτσιμπλικι που ποσταρε ο Παναγιωτης Κ. Σε βγαζει απο την πολυ μανουρα! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε περίπτωση που υπάρχουν τοπικές σκουριές στην αλυσίδα που δεν φεύγουν με κηροζίνη ή πετρέλαιο τι κάνουμε?

πετα wd 40

και μετα κανεις οτι κανεις παντα

δεν ειπα βλακεια ετσι;

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σταύρε, όπως γράφω αυτό μπορείς να το έχεις μαζί σου σε μιά Ιταλία και να μην ψάχνεις κάποιον να σου σηκώνει τη μηχανή για να λαδώσεις.

Το καταλαβα φιλε μου αλλα εγω δεν κανω τοσα ταξιδια ( και ιδιαιτερα στο εξωτερικο) και αν χρειαστει σε καποιο ταξιδι να τη λαδωσω θα την κανω με τον παραδοσιακο τροπο (λιγο σπρεϋ, 3 βηματα μπροστα, ξανα λιγο σπρεϋ κοκ :P ) Επισης το Stand σηκωνει λιγο το πισω μερος της μηχανης και μπορεις να κατσεις σ'ενα σκαμπο και να κανεις ποιο ανετα την συντηρηση. ;)

Θα δω βεβαια τι θα παρω μετα το service των 24.000

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πετα wd 40

και μετα κανεις οτι κανεις παντα

δεν ειπα βλακεια ετσι;

Όχι WD40 στην αλυσίδα. Το καλύτερο προϊόν για καθαρισμό είναι η κηροζίνη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παταπιε, παντα χειροκινητα ρε. Εχω δει 2-3 ασχημα θεματα στο ιντερνετ που εξυπνα ατομα καθαριζαν την αλυσιδα με ταχυτητα μεσα. Ελπιζω να καταλαβαινεις πως βγεικε το χερι απο εκει μεσα ετσι ? ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ λυπανση η καθαρισμος αλυσιδας με ταχυτητα μεσα. Νεκρα και περιστροφη με το χερι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είμαι σίγουρος. Νομίζω πως το WD-40 διαστέλλει τα λαστιχάκια o-ring κατά 2-3%.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μετα απο αρκετες χιλιαδες χλμ...τοσες που σκεφτεσαι ννα αλλαξεις αλυσιδαbiggrin.gif

ρε σου λεω δεν παιζει θεμα... την καθαριζεις με αυτο σκουπιζεις καλα και μετα βολταρεις να στεγνωσει τελειως απο αυτο..

μετα σπρει και τελος:)

Το 2-3% που λες θα γινει αμα το βουτηξεις σε ενα μπολ και το αφησεις 1 μηνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαθε φορα που παιζει θεμα για την αλυσιδα, φτανουμε στο ερωτημα αν το WD-40 κανει κακο στα Ο-ring. Καθε φορα, λεω πως καπου υπαρχει ενα θεμα που κανει ενας τυπος δοκιμες με O-ring βουτωντας τα σε διαφορα υγρα για μερες, ενα εκ των οποιων υγρων ειναι το WD-40, και δεν παθαινει τιποτα(ενω σε αλλα υγρα αλλοιωνεται). Παντα το ψαχνω αλλα δεν το βρισκω :lol:

Και τοτε, ολο και καποιος πεταγεται που το εχει βρει, και το ποσταρει! :lol:

Αρα κανε λιγο υπομονη Βασιλη! :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα