paramedicgf 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2006 (τροποποιήθηκε) [Κι ενώ οι κατασκευαστικές εταιρίες έχουν προχωρήσει στη βελτίωση των κρυστάλλων και των προβολέων μας έρχονται κάποιες άλλες να δώσουν κι αυτές τα φώτα τους και να συμπληρώσουν με τη σειρά τους ρίχνοντας φώς στις νεκρές ζώνες.... Τα δικά σας φώτα επαρκούν στα ταξίδια σας τη νύκτα? Πώς κρίνετε γενικά τη μοτοσυκλέτα σας για το νυχτερινό της φωτισμό? Οι νεκρές ζώνες υπάρχουν? Προσωπικά επειδή έχω αρκετά ταξίδια τη νύκτα τύπου Αθήνα Γιάννενα ξεκινώντας απο Αθήνα στις 22,00....(ο κάφτης ο ίδιος)φτάνω στην Άρτα και απο κεί και πέρα(προς Τζουμέρκα) μέσα απο το σφικτό συνεχόμενο στροφιλίκι με γρήγορες εναλλαγές βλέπω πώς κάποια σημεία είναι νεκρά και θα ήθελα περισσότερο κάλυψη με προσθήκη προβολέων εξτρά. Έχετε παρατηρήσει κάτι ανάλογο? Και δύο προβολάκια μιας και τα έχω βάλει στο μάτι... Τροποποιήθηκε Μάιος 10 , 2006 από τον paramedicgf Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2006 προς το παρόν δεν έχω ταξιδέψει πολλά km νύχτα με το ΤιΝτιΕμ για να μπορώ να βγάλω σαφή συμπεράσματα, γενικά πάντως θεωρώ πως είναι ικανοποιητικά τα φώτα της αν και ο ρυθμός με τον οποίο κινούμαι την νύχτα είναι κατά πολύπιο αργός... ειδικά σε δρόμους με ανύπαρκτο φωτισμό.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tangoman 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2006 Mε το vfr εχω τα καλυτερα φωτα απ ολες τις μοτο που ειχα στο παρελθον!Ομως βραδυ σε κλειστα στροφιλικια πιστευω πως αποτελει προβλημα για ολες τις μηχανες,χωρις να ειμαι σιγουρος....οποτε η λυση ειναι μονο ο εξτρα φωτισμος,δυστυχως ομως αυτο δεν αισθητικα εφικτο για ολες τις μηχανες :( Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2006 Απο την άλλη το Capo...απο οτι βλεπω παει παντου...με πισσα σκοταδι ακομη... και βλεπω τα πάντα...ισως εχει τις καλυτερες φωτουκλες ΜΑΚΡΑΝ απο οτι εχω οδηγησει σε δυο τροχους εως σημερα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Xlitos 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2006 (τροποποιήθηκε) Για τον χαρακτήρα της μοτό μου είναι καλά χωρίς να σημαίνει ότι είμαι ευχαριστημένος.Όσον αφορά τις στροφές παιδιά δεν παίζει,ό,τι και να χεις.ΜΟΝΟ τα προβολάκια που ''στρίβουν'' σε διάφορα αμάξια κάνουν δουλειά.ΤΟ χω δει,βράδυ τώρα είμαι σε ευθεία και ακολουθεί δεξιά στροφή.Βλέπω φώτα στην μπαριέρα της στροφής που έδειχνε ότι έρχεται αμάξι απ την άλλη.Εγώ ακόμα στην ευθεία...ρε παιδιά με το που ξεπροβάλλει η μούρη του μου ρχεται στη μάπα φως!! Η μούρη του αμαξιού έβλεπε ακόμα την μπαριέρα! Τι να πεις,αν είναι έτσι τι νύχτα τι μέρα το ίδιο πράγμα είναι...όχι να είσαι στα μισά της στροφής κι ακόμα να μην μπορείς που διάολο είναι η έξοδος.. Να δούμε το 2015 πρώτα ο θεός θα χω αυτή την πολυτέλεια στην μοτό μου? <_< Τροποποιήθηκε Μάιος 9 , 2006 από τον Xlitos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2006 ...Xε.....χε...!!!Η BMW,εφοδιαζει τα μοντελα της, ΗΔΗ!!!, με προβολεις xenon! B) (και,φυσικα,θα ακολουθησουν και οι υπολοιποι,μετα τη δεκαετια!! ) ...Πρακτικα τωρα... :) Γενικα,αποφευγω το βραδυ,οσο γινεται!,να οδηγω..Μελετες εχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ!οτι εχουμε το 12% της ημερησιας ορατοτητας!! (τωρα,αν με xenon προβολεις,εχουμε 20%,δεν με συγκινει...) ...Οδηγωντας,περυσι τη διαδρομη Αστακος-Βονιτσα(καταμαυρη πισσα,χωρις καν γραμμες,οχι φωτισμο 'η αντανακλαστικα στο δρομο!)πραγματικα τα "χρειαστηκα"!! ..Συμπερασμα?Και το δικο μου μηχανακι,σε συνθηκες ΑΠΟΛΥΤΟΥ σκοτους,με "μαυρη" ασφαλτο και αγνωστες στροφες,δεν με καλυπτει(οπως και τα υπολοιπα,βεβαιως!!!) ...Γι'αυτο,εχω μονο δυο επιπροσθετους ομιχλης(καθ'οτι αυτη,προκυπτει και την ημερα!)και επιπροσθετα,σε βλεπουν ισως και καπως καλυτερα οι αλλοι,γενικως!!! :) :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Vito Varadero 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2006 Δεν ξέρω να απαντήσω με ποσοστά ορατότητας, νεκρές γωνίες κτλ...αλλά δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με το φώτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Multijohn 880 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2006 To Fazer έρχεται απο Ιαπωνία ''πειρατής''.Ανάβει μόνο ο δεξιός προβολέας με μια Η7 και ο αριστερός με Η4 ο οποίος είναι μόνο μεγάλη σκάλα και σινιάλο.Κάνωντας μια πατέντα τα έχω κάνει να ανάβουν τευτόχρονα στη μεσαία σκάλα όμως σύντομα η Η7 θα αντικατασταθεί με Bi Xenon 6000kelvin που δίνει 2,50 φορές περισσότερο φώς και κάνει την νύχτα μέρα λέμε.Αξίζει για την ασφάλειά μου και ειδικά σε βρεγμένους δρόμους οπου η δέσμη δεν φαίνεται καθόλου στη άσφαλτο και είναι επικίνδυνο για τα καθέτως διερχόμενα οχήματα.Μάλιστα είμαι στα ψαξίματα...''συνέταιρου'' για να τις πάρουμε μαζί μιας και αυτές οι λάμπες πωλούνται ζευγάρια και κάνουν περίπου 250-300€ οπότε άμα κανένας ενδιαφέρεται να τις πάρουμε μαζί,μου λέει.Προσοχή!Οι λάμπες είναι Η7 και πιθανών η μοτοσυκλέτα πρέπει να έχει δύο προβολείς.Εναν Η7 και έναν Η4. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
D_artaGian 271 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2006 Εγω νόμιζα οτι έχω πολυ καλα φώταα,αλλα απο τοτε που εβαλα το xenon τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα ! Δηλαδή,πηγαίνω με αναμένο το xenon ,και φαινονται ολα μα ολα λευκα και καθαρα. Οταν το σβήσω για να συγκρίνω , νιώθω οτι δεν βλέπω τιποτα , ή έστω οτι βλέπω ελάχιστα. Σίγουρα ειναι και η συνήθεια απο τα πιο φωτεινά φώτα,αλλα η διαφορά είναι μεγάλη. Όποιος δεν έχει δοκιμάσει..δεν μπορει να καταλάβει τη διαφορα. Εμενα μου το έλεγαν και δεν το πίστευα.Μόλις το χρησιμοποιήσα...την είδα αλλιως.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alex_Under 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2006 Αναβάθμισα την χάλια standard Philips H4 αλογόνου με μια Philips Vision Plus +50% που όπως λέει το όνομά της υπόσχεται +50% καλύτερη δέσμη αλλά....τα πράγματα γίναν από κακά χάλια, μέτρια χάλια.... Απλά αποφεύγω τα ταξίδια το βράδυ ή αν πρέπει να το κάνω βάζω μπροστά τον Varadero να μου φωτίζει τον δρόμο :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Sarevock 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2006 Δεν ξέρω να απαντήσω με ποσοστά ορατότητας, νεκρές γωνίες κτλ...αλλά δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με το φώτα. <{POST_SNAPBACK}> Αυτο ελειπε αγορι μου να αντιμετωπιζεις και προβλημα... Αυτο δεν ειναι φως... ειναι ΦΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΣ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gdevelek 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2006 τη νύχτα η όποια σπορ οδήγηση πάει περίπατο, πάω πιο σιγά/συγκρατημένα και κανένα πρόβλημα ...Xε.....χε...!!!Η BMW,εφοδιαζει τα μοντελα της, ΗΔΗ!!!, με προβολεις xenon! B) (και,φυσικα,θα ακολουθησουν και οι υπολοιποι,μετα τη δεκαετια!! ) ...Πρακτικα τωρα... :) Γενικα,αποφευγω το βραδυ,οσο γινεται!,να οδηγω..Μελετες εχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ!οτι εχουμε το 12% της ημερησιας ορατοτητας!! (τωρα,αν με xenon προβολεις,εχουμε 20%,δεν με συγκινει...) μαυρογέρακα δεν γίνεται να μη σε συγκινεί η βελτίωση των φώτων με τα xenon, αφού το έκανε (ΗΔΗ!!!) η BMW, σίγουρα είναι συγκινητικό σε βαθμό δακρύων!!!! :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Π.Γ.Α. 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2006 είναι φυσικά αδύνατο σε μια μοτοσυκλέτα που ο προβολέας της είναι σταθερά πάνω στο φαίρινγκ-πλαίσιο κτλ να μην έχει την δυνατότητα να ακολουθεί ή και να προηγείται της νοητής τροχιάς. Δηλαδή η δέσμη φωτός εφάπτεται της καμπύλης τροχιάς που διαγράφει ένα μοτόρι σε στροφή με αποτέλεσμα να φωτίζει αρκετά πιο πίσω ή σε λάθος γωνία από αυτό που ο αναβάτης χρειάζεται για να πληροφορηθεί σωστά. Το αυτό συμβαίνει και όταν είμαστε υπό κλίση, όπου η δέσμη φωτός αφήνει στο σκοτάδι σημαντικές οπτικές πληροφορίες για το "μέλλον" της στροφής φωτίζοντας πολλές φορές τον άερα. Οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή και να συγκρατηθούμε στο γκάζι ή αλλιώς αν είμαστε ανυπόμονοι ας κάνουμε την προσευχή μας..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
paramedicgf 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2006 Τί γνώμες έχετε για τα προβολάκια? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ducduc 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2006 Προσωπικα εδω και αρκετα χρονια προσπαθω να αποφευγω τα νυχτερινα ταξειδια και ειδικα μονος . Το Μουλτιστραντα εχει εξαιρετικα φωτα (για Ντουκατι ιδιαιτερα) αλλα δεν εχω μεγαλη εμπειρια μαζι του στη νυχτα για να πω κατι με σιγουρια. Τα προβολακια αυτα τα εχω δει σε αλλες μοτο και σιγουρα βοηθανε,οχι τοσο στο να πας πιο γρηγορα,που καλο ειναι να αποφευγεται, αλλα στο τομεα της αυτοπεποιθησης και του πιο ξεκουραστου οπτικου πεδιου (βλεπε κενα). αυτα.... ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
paramedicgf 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2006 Οι υπόλοιπες μηχανές?Τί φώτα έχουν? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2006 Οι υπόλοιπες μηχανές?Τί φώτα έχουν? Το VFR πάντως έχει μακράν τα καλύτερα φώτα από οποιοδήποτε όχημα είχα ποτέ, κουτί ή μηχανή. Παρόλα αυτά, η οδήγηση την νύχτα είναι λύση ανάγκης, όχι απόλαυση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Vito Varadero 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2006 Καμιά φορά είναι και απόλαυση :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2006 τι εννοείτε "νεκρες γωνίες" ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Π.Γ.Α. 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2006 νεκρή γωνία είναι εκείνη η οποία για διάφοροιυς λόγους δεν εμπίπτει στο οπτικό μας πεδίο.... Αν θυμάσαι τότε που έδινες για δίπλωμα πρέπει να σου έλεγε ο δάσκαλος να γυρνάς και το κεφάλι να ελέγχεις αφού ο καθρέπτης περιείχε κάπιοες νεκρές γωνίες. Στο μοτόρι όταν οδηγείς σε σκοτάδι και βρίσκεσαι σε μια στροφή τότε ο προβολέας σου λόγω κλίσης κυρίως δεν φωτίζει την εξωτερική πλευρά της στροφής, όπως και το βάθος της εσωτερικής... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
deusXT 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2006 ααααααααααααααααα μαιστα! Ευχαριστώ ΠΓΑ. Στο δικό μου δεν έχω παρατηρησει κάτι τέτοιο κυρίως λόγω του τρόπου που οδηγω. ΣΙΓΑ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2006 νεκρή γωνία είναι εκείνη η οποία για διάφοροιυς λόγους δεν εμπίπτει στο οπτικό μας πεδίο.... Αν θυμάσαι τότε που έδινες για δίπλωμα πρέπει να σου έλεγε ο δάσκαλος να γυρνάς και το κεφάλι να ελέγχεις αφού ο καθρέπτης περιείχε κάπιοες νεκρές γωνίες. Στο μοτόρι όταν οδηγείς σε σκοτάδι και βρίσκεσαι σε μια στροφή τότε ο προβολέας σου λόγω κλίσης κυρίως δεν φωτίζει την εξωτερική πλευρά της στροφής, όπως και το βάθος της εσωτερικής... <{POST_SNAPBACK}> A γεια σου.Γι αυτο κι εγω θελω να βαλω προβολακια που να εχουν μεγαλο ευρος καλυψης μπροστα μου.Το μακρυα δεν με νοιαζει...το κοντα με προβληματιζει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stomu Yamashta 71 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2006 Τα φώτα του ΧΧ είναι άριστα για εθνική οδό και μέτρεια για επαρχια΄κούς δρόμους. Η μεσαία σκάλα είναι πολύ καλή,αλλά είναι μεσαία :P ,και η μεγάλη έχει πολύ καλό φωτισμό αλλά με μικρή δέσμη (σε πλάτος,εννοώ).Στην εθνική,δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα,αν οι συνθήκες το επιτρέποθν (κατάσταση δρόμου,κίνηση,κατάσταση δικιά μου κλπ),μπορώ να ταξιδεύω με 16ο-200. Σε επαρχιακό δρόμο όμως έχω πρόβλημα.Εκεί θέλεις "πλατύ" φωτισμό και η μεγάλη σκάλα δεν ...Ειδικά σε στροφές ή S,κόβω για να δω που θα καταλήξω! :D Στο CBR 1000 F που είχα για 8 χρόνια,υμνούσα τα φώτα του κάθε βράδυ που ήμουν στην σέλα του.Η μεγάλη σκάλα έκανε την νύχτα μέρα,χωρίς καμία υπερβολή!Αν έκανα σινιάλο προσπεράσμαος σε αμάξι,έκανε στα δεξιά σε χρόνο dt!...Απίστευτα φώτα.By the way,σε συγκριτικό εγγλέζικου μοτοπεριοδικού πριν 6-7 χρόνια,τα καλύτερα φώτα-με διαφορά-τα είχε η....Honda Goldwing! Τέλος,πιστεύω πως λόγω κοινωτικών οδηγιών και νομοθεσίας,έχουν κάνει τα φώτα των σύγχρονων μοτ/τών δυνατά μεν,με δέσμη καρφί δε,για να μην τυφλώνουν τους απέναντι διερχομμένους... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
capo998 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2006 Σε γενικές γραμμές οι τεχνολογία των φωτιστικών σωμάτων και των λαμπτήρων τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει κατακόρυφα. Αλλά πάντα θα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης. Η καλύτερη επιλογή είναι οι λαμπτήρες Xenon αλλά πρώτα πρέπει να ελεγθεί ο χώρος για την δυνατότητα ανάρτησης του μηχανισμού ενεργοποίησης των εν λόγω λαμπτήρων. Αν ο χώρος πίσω από το φωτιστικό είναι μικρός ξεχάστετο. Η τάση λειτουργίας του Xenon ξεπερνάει τις 20.000 Volt και ως εκ τούτου δεν μπορεί να τοποθετηθεί κάπου μακριά π.χ. στο κοκοβιό. Αν και η φωτεινή ένταση που παράγεται είναι υπέρ του δέον επαρκείς το πρόβλημα με τις νεκρές γωνίες του φωτιστικού παραμένουν. Καλύτερη λύση θεωρώ την τοποθέτηση προβολέων ομίχλης οι οποίοι έχουν περισσότερο "απλωμένη" δέσμη και το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο θεαματικό αλλά πολύ περισσότερο πρακτικό. Από προσωπική εμπειρία με φώτα ομίχλης η οδήγηση ήταν πολύ πιο άνετη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2006 Καλύτερη λύση θεωρώ την τοποθέτηση προβολέων ομίχλης οι οποίοι έχουν περισσότερο "απλωμένη" δέσμη και το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο θεαματικό αλλά πολύ περισσότερο πρακτικό. Από προσωπική εμπειρία με φώτα ομίχλης η οδήγηση ήταν πολύ πιο άνετη. <{POST_SNAPBACK}> ..Αυτο ακριβως!! (Γι'αυτο και γω προτιμησα αυτους παρα τον συνδυασμο xenon και ομιχλης! ;) ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες