Jump to content
themata

### Ταξίδι με υψηλή ταχύτητα και φορτωμένος ###

Recommended Posts

Με αφορμή ένα ταξιδάκι-αστραπή Πάτρα-Αθήνα-Πάτρα (490χλμ) προσφάτως, βρήκα την ευκαιρία

να δω πως δουλευει το TDM φορτωμένο (δικάβαλος και με tankbag)

ταξιδεύοντας με ταχύτητες εκτός ορίων...σήμανσης.

η προστασία από τον αέρα τελικά δεν είναι κακή, απλά μετά τα 160 θέλει σκίψιμο (μαμα ζελατινα)

η μηχανή επηρεάστηκε αισθητα από το δεύτερο άτομο και στον τομέα του γκαζιού και στον τομέα της κατανάλωσης.

Πιο συγκεκριμένα,

ενω στις προσπερασεις τα 900cc δεν ζορίζονταν, μετα τα 180 η επιταχυνση επεφτε πολύ

(σε αντιθεση με όταν οδηγω μονος που ο ρυθμός επιταχυνσης πεφτει μετα τα 200)

η κατανάλωση κυμάνθηκε στα ~220χλμ/γεμισμα δλδ σχεδόν 10λίτρα/100χλμ κατανάλωση

(ενω οδηγώντας μόνος με αντιστοιχη χρηση περιοριζεται στα 7-7.5 λίτρα)

τα παραπάνω φανταζομαι ήταν τόσο αισθητα λόγω της χαμηλής ιπποδύναμης του TDM

στα υπόλοιπα μέρη (ταλαντωσεις, κρατημα, φρεναρισμα) τα πραγματα ήταν πολύ καλά

και τα ελατήρια εμπρός σίγουρα βοήθησαν στην αίσθηση "τρενο" που μου έδινε.

η δική σας μοτοσυκλέτα πως συμπεριφέρεται/επηρεάζεται στα "πολλά" με φορτίο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγω με πολλα δεν παω.

Μεχρι 160 στην Εγνατια με το ντερο τα πραγματα ειναι σχετικα ανεκτα.

Δικαβαλο τριβαλιτσο κτλ κτλ συνολο 500+ κιλα βαρος η καταναλωση οχι απλως ξεφευγει, εκτοξευεται.

10 λιτα ανα 100 χιλιομετρα Ισως βεβαια να θελει ρυθμιση. Την επομενη εβδομαδα θα δειξει.

Απο οδηγικη συμπεριφορα τι να πουμε.

Τα βαραντερο παντα χωλαιναν στον τομεα των αναρτησεων.

Το μανισιο ελατηριο πισω απλως τερματιζει ενω το εμπρος συστημα βουλιαζει σε καθε εντονο πατημα φρενου.

Thats it.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

tankbag εχω να χρησιμοποιησω απο την λευκαδα(πανελληνια).οι εντιπωσεις μικτες.ναι βολικο,ειχα αρκετα ρουχα και διαφορα αντικειμενα αλλα σε ολη την διαδρομη ημουν σε "ορθια θεση" και σχεδον με τεντομενα χερια.στις μεγαλες ταχυτητες αν δεν ακουμπαγα τα σαγονι του κρανους,το κεφαλι πηγενε περα δωθε και για να το κρατησω σταθερο ηταν θεμα.απλα με τανκμπαγκ ξεχνας την γρηγορη οδηγηση

2ο ατομο δεν ειχα και γενικα προσπαθω να το αποφευγω.

μονο αυτα απο εμενα

Τροποποιήθηκε από τον dim_gal

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα επιβεβαιώσω τον Φούρναρη, απο την ανάποδη όμως.

Με τις ohlins, δικάβαλος, τριβάλιτσος (προσοχή, πλαϊνές βαλίτσες Honda) + tank-bag, ακλόνητο μέχρι την τελική των 200+. Πέτρο, αναρτήσεις...........

Επίσης τον επιβεβαιώνω στο οτι η μηχανή του θέλει ρύθμιση. Με σταθερες ταχύτητες 150 - 170, 8,5λ/100χλμ το πολύ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ταξίδι με υψηλή ταχύτητα χρειάζεται πολλά τετρακύλινδρα κυβικά. Η κατανάλωση ωστόσο και πάλι θα αυξάνεται μετά τα 180-200 χ.α.ω. σταθερή ταχύτητα. Οι πιο τουριστικές μηχανές προσφέρουν εκτός από ασύγκριτη μεταφορική ικανότητα και πολύ πιο σωστή προστασία από τον αέρα σε σχέση με τα superbikes τότε.

Πιστεύω Busa και Κ1300 κάνουν μακράν το καλύτερο ταξίδι σε τέτοιες συνθήκες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χωρίς να θέλω να κάνω τον ξύπνιο, προσωπικά με την busa τα πράγματα είτε με ένα είτε με δύο άτομα σχετικά με την οδική συμπεριφορά της μηχανής ουδεμία διαφορά έχουν είτε πάς με 100 ,είτε με 300,είτε φυσάει, είτε όχι.

Η επιτάχυνση με 6η και απο τα 200 χιλιόμετρα και επάνω, δίνει την αίσθηση ότι έχεις 2η και ψάχνεις να αλλάξεις ταχύτητες.

Αυτό που αλλάζει είναι η κατανάλωση, αφού έως τα 200 χιλιόμετρα είμαι σε ένα μέσο όρο γύρω στα 8 λίτρα/100 χιλιόμετρα ,και μετά τα 200 ανεβαίνει στα 11 περίπου...και πάλι καλά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθόλου.Μόνο στις επιδόσεις όπως είναι λογικό για μια μοτοσυκλέτα αυτών των αλόγων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν καταλαβαινει τπτ...σαν να ειμαι μονος μου...συμπεριφορα στο απολυτο...μεχρι και φουλ στριψιμο κανεις

σα να μη συμβαινει τπτ απολυτος, ακομη και με 200+ φουλ φορτωμενο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γυμνο...δικαβαλο ...και ταξιδι... :uglystupid2:

παρολα αυτα εχω παει 3 καλα ταξιδακια με το Ζ.

Στο τελευταιο , το καλοκαιρι ειχα δικαβαλο, μαγνητικη βαλιτσα, εγω μικρη τσαντα στη πλατη, και ο συνεπιβατης, τσαντα στη πλατη (μεγεθος σχολικης) ολα εντελως γεματα.

Οι αναρτησεις αν και δεν τερματιζαν εδιναν την αισθηση της πλευσης και η αλλαγη στην κατευθυνση της μοτοσικλετας ηθελε αρκετη προσπαθεια. Το tankpad προσφερε καλυψη απο τον αερα (αν εχεις γυμνο...βιωνεις μικρες αποκαλυψεις εκει που δε το περιμενεις!!χεχεχε :rolleyes: ) και μπορουσα να ταξιδευω ανετα μεχρι τα 160 χλμ. Τα φρενα εδειξαν να αντεχουν το επιπλεον φορτιο αν και δεν χρειαστηκαν καπου.

Με προβληματισε το γκαζι στις χαμηλες, που ηταν σαν ψοφιο και επρεπε να δουλευω "μια κατω" λογικο για μεσαιο υψιλοστροφο τετρακιλυνδρο κινητηρα.

Πολυ κακη εντυπωση μου εκανε η σελα που κρινεται επιεικώς αφιλοξενη για πολυωρες διαδρομες, αν και αυτο το ηξερα απο την αρχη.

Αυταααα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω...

Σε ταξίδι σπάνια ξεπερνάω τα 140, κι αν γίνει αυτό θα πάω μέχρι το πολύ 160.

Επίσης τη χωριάτα ακόμη δεν της έχω βάλει 2ο άτομο...

Πάντως η κεντρική μου βαλίτσα από τα 140 και πάνω με κουνάει. Χωρίς αυτήν κανένα πρόβλημα. Ίσως με δεύτερο άτομο να μην κουνάει με τη βαλίτσα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με fz1-fz6-cb1300 απο δικαβαλο φορτομα δε καταλαβαιναν πολλα ΑΛΛΑ

-καταναλωση γινοταν γελια

-ολα μετα τα 160-170 θελαν σκιψιμο για να φτασει κανεις με αφχιενα στον προορισμο του με aftermarket ζελατινα ολα με τη μαμα μετα τα 130-140 δισκολευαν τα πραματα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τανκμπαγκ

τριβάλιτσο

δικάβαλος

500κιλά +

ταχ. 130-160

η κατανάλωση ενα κλικ πανω κοντά στα 10+ αν το στραμπουλήξω το γκαζάκι...

τα φρένα οκ καμια σχέση με το Τρασλαπ που μετο τριβαλιτσο απλα ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΓΕ!

οι αναρτήσεις... χμμμ.. θέλω αναρτήσεις...

η κόρνα ακούγεται πιο δυνατα! :_innocent::mB_faskelo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ταξίδι με σύνολο χιλιομέτρων 1070 διπλός+τριβάλιτσος πήγα μέχρι 150χλμ/ώρα, αυτό στο δρόμο γύρω απ'το Αγρίνιο που είναι και γ@μώ :), γενικά κι εγώ είχα περισσότερο πρόβλημα στις προσπεράσεις αλλά σε ταχύτητες της τάξης των 120χλμ/ώρα. Η συμπεριφορά με 2ο άτομο σαφώς αλλάζει αλλά εγώ το έχω συνηθίσει λόγω του ότι κάθε μέρα είμαι δικάβαλος. Τό ότι ήμουν τριβάλιτσος+δικάβαλος όμως έκανε τη μπροστινή ανάρτηση εντελώς σουμιέ. Εν κατακλείδι, στις στροφές δεν έιχα πρόβλημα απ'το επιπλέον βάρος αλλά χωλαίνει σε αναρτήσεις και η ανεμοκάλυψη φτάνει τα 130χλμ/ώρα χωρίς σκύψιμο (με τη ρυθμιζόμενη ζελατίνα της Honda τέρμα πάνω). Η κατανάλωση κυμάνθηκε στα 5,5 λίτρα/100χλμ καταγεγραμμένα ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δικαβαλοςfull φορτωμα για camping το εχω κανει 2 φορες με το φαζερ...

μπορω να πω αν και δεν μου αρεσει καθολου το γκαζι στο fazer ψοφιο χαμηλες μεσαίες και αρχιζει να δίνει λιγο στα ψιλά

οτι στο ταξίδι 2καβαλο + απίστευτο φόρτωμα τα πήγε τέλεια φρενα και στροφές άψογο απλα και μαλιστα σε μια στροφη που εκανα την γνωστη μαλακια να μπω με τα οσα και να το σωσω τελευταία στιγμή πιστευω το μηχανακι εδωσε ρεστα

απο καταναλωση δεν μου φανηκε τιποτα γιατι δεν έδινα και σημασία παντως τι μονος τι φορτομενος το fazer ειναι το ιδιο και το αυτο...

και μιλαμε ταξιδακι συνολο 1300χλμ!

Τροποποιήθηκε από τον A.K.A. SonIC

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δικαβαλος,φορτωμενος τριβαλιτσο και tankbag ταξιδευω 180/200+ ανενοχλητος...συμπεριφερεται

αψογα...για αυτο εχει φτιαχτει αλλωστε... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εμενα καθως και το z1000 στην Εγνατια με 250χλμ για αρκετα χιλιομετρα (χωρις καμια υπερβολη) φουλ φορτομενος με σαμαρια και tailbag μια χαρα ! Τρενο !!! Ειχα αγχος βεβαια μηπως ξεκολισει και φυγει τιποτα απο πανω αλλα η Oxford και τα σαμαρια της πραγματικα εδειξαν οτι ειναι μια παρα πολυ ποιοτικη εταιρια και αξιζει καθε ευρω του κοστους της. Μπραβο στην Oxford λοιπον !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΗΟRNET... ταξιδια μονος μου χωρις αποσκευες με τα οσα,

ταξιδια δικαβαλος χωρις αποσκευες μεχρι 160 μετα ξυλο απτον αερα,

ταξιδια δικαβαλος με σαμαρια... μεχρι 140 κ απο εκει κ πανω τρελο κουνημα,

για στροφες ουτε λογος.

TIGER... ταξιδια μονος μου χωρις αποσκευες με τα οσα,

ταξιδια δικαβαλος χωρις αποσκευες 180 μετα :bop: ,

ταξιδια δικαβαλος με 3βαλιτσο 180 μετα παλι :bop:

γενικα παντως φορτωμενος ειτε δικαβαλος ειτε οχι αποφευγω τις υπερβολες στην ταχυτητα γιατι οσο κ αν δεν φαινεται η αντιδρασεις-δυνατοτητες της μηχανης αλλαζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Αθήνα - Κατερίνη - Αθήνα φορτωμένος (τριβάλιτσο, Tang-bag και ενίοτε διπλός) έχει γίνει πολλές φορές.

Η κατανάλωση σαφώς αλλάζει (~8 με 8.5 lt/100km με 140-150km/h) λόγω βάρους και μεγαλύτερης μετωπικής επιφάνειας από τις βαλίτσες, η συμπεριφορά της μηχανής, με τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, θα σε ενοχλήσει μόνο αν δεν έχεις κάνει τον κόπο να τις ρυθμίσεις ανάλογα πριν το ταξίδι (θα ψαρεύει το μπροστινό στις ψηλές ταχύτητες).

Υ.Γ. το τόπικ αφορά σε ταξίδια με μηχανή και όχι με αυτοκίνητο νομίζω. Όσον αφορά στο καρντάσι με το Nissan- Ζ, εντάξει, το έχουμε εμπεδώσει ότι ντριφτάρει όλη την Αθηνών Πατρών για πλάκα.cheers.gif

Τροποποιήθηκε από τον 950adv

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ταξίδι φορτομένος με 2 σαμάρια +τσάντα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα 2 φορές χωρίς καμία διαφορά.

Εχω κάνει ταξίδια δικάβαλος, μικρότερα μεν και μέσα στην Κρήτη μόνο. Οπότε η παρατεταμένες διακοσσάρες για μένα είναι πολύ ρίσκο. Με 2ο άτομο έχω όριο τα 160km/h, και αυτά μόνο σε καλό και ανοιχτό δρόμο. Συν το ότι υπάρχει και ο κόφτης (σε μορφή νυχιάς) της κοπελιάς.

Πάντως πρέπει να πω ότι με 2ο άτομο εγώ τουλάχιστον βλέπω μια διαφορά στην οδήγηση, ιδικά μέσα στην πόλη. Μιας και είμαι πάνω και 90 κιλά και αρκετά ψηλός, με ένα 2ο άτομο με ίδια χαρακτηριστικά βλέπω μεγάλη διαφορά στο φρενάρισμα. Ιδικά αν ο συνεπιβάτης δεν νιώθει από μηχανή είναι απελπισία. Πάντως παρατήρησα ότι αυτό βελτιώθηκε με την προσθήκη της βαλίτσας πίσω, που τώρα φέρνει τον συνεπιβάτη στη σωστή θέση.

Τροποποιήθηκε από τον Ellessar_GR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δικάβαλος με τριβάλιτσο ταξίδι 3000 χιλ. ΙΤΑΛΙΑ mB_kalo_e.gif- ΑΥΣΤΡΙΑ yahoo.gifΝΤΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΙΣ

Με ταχήτητες από πόλη μέχρι και 200αρες πορεία η κατανάλωση κυμάνθηκε από 4,5 έως 9,5 λίτρα / 100 χιλ. με αυτονομία έως 335 χιλ.(στο βενζινάδικο έβαλα 18,75 λίτρα πέρνει 19 ΑΡΑ ΕΙΧΑ ΑΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΜΑ)

ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ

Αντίστιχα στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ από 5,00 έως 10,00 λίτρα / 100 χιλ και αυτονομία κάτω από 290 χιλ.

HONDA CBF 1000 RULES ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

Τροποποιήθηκε από τον ΑΛΛΟΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως στο δικο μου δικαβαλο με βαλιτσες κ 200 χαω φοβαμαι να βαλω το trip στην στιγμιαια καταναλωση γιατι φοβαμαι πως θα εχει μια μουτζα :mB_faskelo: .... :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακλονητο σχεδον παντου,οταν φερει μονο πλαϊνα σαμαρια+τανγκμπαγκ+σακιδιο δεμενο με διχτυ πισω και μονοκαβαλο.Μετα τα 170 αρχιζει λιγο ξυλο απο την ζελατινα,αλλα και αυτο ειναι θεμα πολλων παραμετρων,οπως σωματοτυπου,σταση οδηγησης κλπ.Δικαβαλο και πληρως φορτωμενο δεν εχω δοκιμασει,δεν απαντω.

Γενικα, καταπινεις χιλιομετρα με πολυ υψηλες μ.ω.ταχυτητες,η δυναμη δεν λειπει σχεδον πουθενα,προσπερνας με την σκεψη,με ανεση,και με αισθημα ασφαλειας.Καλα τα κυβικα,καλα τα αλογα,καλες οι ροπες,αλλα σε υψηλους ρυθμους πανω απο τα 180 συνεχως,λογικα θα πιει πολλα λιτρα,αλλα σε αποζημιωνει η συνολικη αισθηση.Σε πιο χαλαρους ρυθμους 130-140,η καταναλωση μειωνεται δραματικα,αλλα καραδοκει η υπνηλια στις Ε.Ο....... :uglystupid2::lipssealed:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να μιλήσουμε και εμείς οι μικροί (όχι τόσο σε κυβικά όσο σε ίππους :D ).

040720091429c.jpg

Έτσι το ταξίδι που έκανα (και δικάβαλος), ταχύτητες 130 - 140 Km/h, κατανάλωση 6lt/100km, κάποια στιμή είδα και 150, και 160km/h στο ταχύμετρο, αλλά :bop:

Σίγουρα δεν επιτανχύνη όπως όταν είσαι μονός και άδειος, αλλά δεν έχω παράπονο. Βέβαια η ανάρτηση ήταν και στα καλύτερά της, τώρα με 69000~ μάλλον θα πάω και για κουπί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eγω γενικα δικαβαλος και φορτωμενος δεν εχω ανεβασει ποτε πανω απο 140.. αντε με βια τα 150

Μονος απο την αλλη ποτε δεν ειχα καποιο ΄΄φοβο΄΄ ολα καλα, αν και παλι ακομα και μονος δεν ειμαι απο τους τυπους που θα πιασουν 180 και θα πηγαινουν σερι.. (οχι ακομα τουλαχιστων) :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eγω γενικα δικαβαλος και φορτωμενος δεν εχω ανεβασει ποτε πανω απο 140.. αντε με βια τα 150

Μονος απο την αλλη ποτε δεν ειχα καποιο ΄΄φοβο΄΄ ολα καλα, αν και παλι ακομα και μονος δεν ειμαι απο τους τυπους που θα πιασουν 180 και θα πηγαινουν σερι.. (οχι ακομα τουλαχιστων) :)

.... κατι ετοιμαζεις εσυ :think: :think: :think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα