Jump to content
FOURNARIS

Για να μην ξεχναμε τα φλας ισως καλα ειναι να τα ακουμε (με χρηση βομβητη)

Recommended Posts

Τα παρακατω εχουν εφαρμογη σε ολες τις μοτοσυκλετες και τα παπακια ανεξαρτητα αν ειναι 6 ή 12V

Εγω το εβαλα στο φουρναντερο αλλα με την ιδια ακριβως συνδεσμολογια μπαινει παντου.

Να πω βεβαια οτι την ιδεα την πηρα απο το Varadero forum και δεν ειναι δικια μου

http://www.varaderof.../main/index.php

Εχουμε και λεμε:

Για να βαλουμε βομβητη και να ακουμε τα φλας οταν δουλευουν για να μην τα ξεχναμε χρειαζομαστε:

1 βομβητη απο 3-30V (σε μαγαζι με ηλεκτρονικα εξαρτηματα θα το ζητησετε ως βομβητη θυροτηλεφωνου) κοστος 2,5€

2 κλεφτες ρευματος (απο το ιδιο καταστημα) κοστος 0,2€

80cm καλωδιο 0,75 ή 1mm κοκκινο κοστος 0,2€

Λιγη μονωτικη ταινια

2 διοδους 2Α (απο το ιδιο καταστημα) κοστος 0,2€

Ενα κομματι θερμοσυστελλωμενο σωληνακι για να μονωσουμε και να προστατεψουμε διοδους και συνδεσεις.

Συνολικο κοστος 3,1€ και περιπου 45 λεπτα για την εφαρμογη

0222xe.jpg

Πρωτα συνδεουμε στο θετικο καλωδιο του βομβητη δυο καλωδια στα οποια στη συνεχεια βαζουμε σε σειρα απο μια διοδο με την καταλληλη φορα και το αποτελεσμα θα πρεπει να ειναι καπως ετσι:

0223u.jpg

Εγω τα κολλησα με κολλητηρι αλλα και με μονωτικη ταινια ειναι μια χαρα αρκει να στριψουμε καλα τα καλωδια

Στη συνεχεια περναμε το θερμοσυστελλωμενο σωληνακι ωστε να καλυψουμε τις συνδεσεις που καναμε και παμε στη μηχανη.

Επιλεγουμε τη θεση που θα τα βαλουμε. Εγω διαλεξα το πισω μερος γιατι δεν ηθελα να λυσω το μπροστινο φαναρι και ειναι και πιο ευκολο να κρυψω ολο τον συμφερτο των καλωδιων κατω απο τη σελα.

Βρισκουμε τα θετικα του αριστερου και του δεξιου φλας και συνδεουμε απο ενα κοκκινο καλωδιο που φτιαξαμε χρησιμοποιωντας τους κλεφτες ρευματος που εχουμε.

Στο ντερο ειναι το πορτοκαλι και το ενα μαυρο.

0224w.jpg

0225.jpg

Στερεωνουμε καπου τον βομβητη, δινουμε γειωση στο μαυρο καλωδιο του απο καποια βιδα του σκελετου της μοτοσυκλετας και τελειωσαμε.

Το αποτελεσμα πρεπει να ειναι καπως ετσι:

0226i.jpg

Να και το σχεδιο:

0227.jpg

Τωρα πλεον ειμαστε σιγουροι οτι δεν θα ξεχασουμε αναμενα τα φλας με αποτελεσμα να πεσει καποιος επανω μας παρερμηνευοντας τις προθεσεις μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εμενα το παπι το εχει πανω απο το εργοστασιο..και μου την σπαει πολυ να ακουω αυτο τον ηχο καθε φορα που εχω αναμενο φλας.. τα περισσοτερα κυμκο το εχουν! πολυ μπροστα η εταιρεια!:Pσκεφτομαι να το βγαλω κιολας, ψηνει κανεις να το κανουμε τραμπα με κανα γαντακι? χαχαχα:P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

patapios δεν αρεσει(προσωπικη αποψη)... νομιζω πολυ δουλεια για το τιποτα...

.... + παντως για το post . :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλή δουλειά, Πέτρο.

Θεωρώ πολύ χρήσιμο να υπάρχει ηχητική ειδοποίηση, όταν ανάβουν τα φλας, ώστε να μην τα ξεχνάμε αναμμένα και απορώ που σχεδόν όλες οι μοτοσυκλέτες είτε δεν έχουν ηχητική ειδοποίηση είτε έχουν αλλά δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το προβλημα με τους Ελληναρες ειναι οτι για να ακουσουν τον βομβητη πρεπει να αναψουν ΠΡΩΤΑ το φλας...ενω οι περισσοτεροι απλα αλλαζουν κατευθυνση χωρις καν να σκεφτουν αυτο το πορτοκαλι φωτακι τι στο δι@λο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ δουλεια κανει....:whip:

Ωραια δουλεια Πετρο παντως.:victory:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πετραν...... το μηχανάκι στην φωτογραφία δικό σου είναι??......πολύ βρώμα ρε φίλε....

Δεν είναι βρώμα,αλεύρι είναι :mB_kalo_e::mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ το φλας το ανάβω όταν είμαι σε κάποιον κεντρικό δρόμο ή απλό και ξέρω ότι έχει αυτοκίνητα πίσω μου.. Κατά τα άλλα μηχανή έχεις ελιγμούς κάνεις... Αν είναι για κάθε ελιγμό που κάνω να ανάβω φλας καήκαμε(αν και έτσι πρέπει.)!! Άσε που τις πολλές φορές δεν το προσέχουν οι αυτοκινητόβιοι. Οπότε θεωρώ οτι πρέπει να έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο για να κάτσεις να κάνεις κάτι τέτοιο η απλά γκάυλα με το να βάζεις πράγματα πάνω στην μηχανή...

Φιλικά πάντα :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ντρεπομαι που το γραφω ρε Διονυση αλλα οι κατα καιρους μοτοσυκλετες μου δεν εχουν και τις καλυτερες σχεσεις με το νερο.

Και προφανως αυτη δεν θα μπορουσε να αποτελει εξαιρεση.

Αν τη δεις πεντακαθαρη μια φορα θα ειναι εξαιρεση και μαλλον αποτελεσμα του dirty girl που ολο λεω θα παω και δεν παω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η περνουμε ολοι harley σαν τον ΑΚΑ Sonic και σβηνει μονο του μετα την στροφη :clapping2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι περισσότερες μοτό έχουν οπτική ειδοποίηση σαν ένδειξη :_thumbsup: Ακόμα και παπιά και σκούτερ το έχουν! Σπαστικό μου φαίνεται και να το ακούς... Σαν πατέντα πάντως καλή είναι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλή η πατέντα, αλλά θα σε στεναχωρίσω. :P.

Δεν θα την κάνω :D (εκνευρίζομαι όταν το ακούω σε κάτι παπιοσκούτερ, όχι να το βάλω και στην δική μου! )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αρκετα απλο και πρακτικο,ειδικα για μενα που ξεχνιεμαι,αλλα φανταζομαι σπαστικο πολλη το συνεχες μπιπ μπιπ μπιπ!!! φοβαμαι οτι μετα κυριως σε φαναρια[σταση]δεν θα αναβω καθολου φλας για να μην τσιτονονται τα νευρα μου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλή η δουλίτσα σου φίλε Πέτρο!

Μια ερωτησούλα για μας τους αρχάριους...

προς τι οι δίοδοι? και

γιατί 2 και όχι μία κ μετά τα φώτα?

καλά.. 2 ερωτησούλες αλλά τσάμπα είναι.. να μην κάνω??? :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι το πιο εκνευριστικο πραγμα στον κοσμο μετα τα κινεζικα παιχνιδια που τραγουδανε στη διαπασων κινεζικα...Οταν σταματαει διπλα στο φαναρι κανενα τετοιο και μου σπαει το τυμπανο παιρνω ενα δολοφονικο βλεμμα και κρατιεμαι να μην ορμηξω!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιος ο Πετρος για τον ενημερωτικο οδηγο που ανεβασε. Ποντακι απο μενα. :_thumbsup:

Ντρεπομαι που το γραφω ρε Διονυση αλλα οι κατα καιρους μοτοσυκλετες μου δεν εχουν και τις καλυτερες σχεσεις με το νερο.

Αν τη δεις πεντακαθαρη μια φορα θα ειναι εξαιρεση και μαλλον αποτελεσμα του dirty girl που ολο λεω θα παω και δεν παω.

Αν θες μπορω να το παω εγω για σενα :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλή η δουλίτσα σου φίλε Πέτρο!

Μια ερωτησούλα για μας τους αρχάριους...

προς τι οι δίοδοι? και

γιατί 2 και όχι μία κ μετά τα φώτα?

καλά.. 2 ερωτησούλες αλλά τσάμπα είναι.. να μην κάνω??? :_zeppelin:

Γιαι αν δεν ηταν εκει και ηταν ας πουμε ακριβως πριν το βομβητη τοτε το αριστερο και το δεξι φλας θα δουλευαν ταυτοχρονα με μικροτερη ενταση,

Η διοδος επιτρεπει να περασει ρευμα μονο προς τη μια κατευθυνση.

Ωραιος ο Πετρος για τον ενημερωτικο οδηγο που ανεβασε. Ποντακι απο μενα. :_thumbsup:

Αν θες μπορω να το παω εγω για σενα :whistling:

Να σε δω να ανεβαινεις στο ντερο και να κουμανταρεις 280 κιλα και μετα ς πεθανω....

:2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:respekt: πλάκα κάνω.....χιχιχιχιχι :respekt: πολύ καλή δουλεια έκανες :_thumbsup: απλά πιστεύω ότι θα σε κουράσει αυτό με τα φλας που θα ακούς συνέχεια.....και στο τέλος μάλλον δεν θα τα ανάβεις για να μην ακούς τον βομβητή.....χαχαχαχα :sopase:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιαι αν δεν ηταν εκει και ηταν ας πουμε ακριβως πριν το βομβητη τοτε το αριστερο και το δεξι φλας θα δουλευαν ταυτοχρονα με μικροτερη ενταση,

Η διοδος επιτρεπει να περασει ρευμα μονο προς τη μια κατευθυνση.

Σωστό σε βρίσκω... Τώρα το σκέφτηκα καλύτερα! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει κάτι ωραία ηλεκτρονικά που αντικαθιστούν το φλάσερ και δεν ηχούν αν πατάς το φρένο (για να μην εκνευρίζουν στα φανάρια π.χ.), κάνουν ήχο κάθε 3 (π.χ.) αναλαμπές, αλλά είναι ακριβά... καμία σχέση με τα 3 ευρώ που έδωσες Πέτρο. Ξεκινούν από τα 30 ευρώ.

Σε αυτό το κόστος πάντως έκανες ένα πολύ καλό Do It Yourself!! Ωραίος Πέτρο! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολλές φορές μου έχει τύχει να οδηγώ και να έχω ξεχάσει τα φλας ,

οπότε χρήσιμος ο βομβητής αν και λίγο σπαστικό να τον ακούς συνέχεια.

Ένας συναγερμός της Patrol που είχα σε παπί είχε ένα ενσωματωμένο σύστημα με βομβητή που σε ειδοποιούσε κάθε περίπου

δέκα φορές που αναβόσβηναν τα φλας.Έτσι ήταν πολύ πρακτικό χωρίς να ενοχλεί.

Δεν ξέρω αν υπάρχει και σαν ανεξάρτητο σύστημα ειδοποίησης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απλά πιστεύω ότι θα σε κουράσει αυτό με τα φλας που θα ακούς συνέχεια.....και στο τέλος μάλλον δεν θα τα ανάβεις για να μην ακούς τον βομβητή.....χαχαχαχα :sopase:

Εχει τυχει να ξεχασω φλας αναμμενο αριστερο μεσα στην Κατερινη και ο απεναντι μου εστριψε και αυτος αριστερα μονο που εγω ειχα σκοπο να παω ευθεια. Μαλιστα του φωναζα μεσα απο το κρανος γιατι μου εκλεισε το δρομο. Μεχρι που αντιληφθηκα τι πατατα ειχα κανει.

Έχει κάτι ωραία ηλεκτρονικά που αντικαθιστούν το φλάσερ και δεν ηχούν αν πατάς το φρένο (για να μην εκνευρίζουν στα φανάρια π.χ.), κάνουν ήχο κάθε 3 (π.χ.) αναλαμπές, αλλά είναι ακριβά... καμία σχέση με τα 3 ευρώ που έδωσες Πέτρο. Ξεκινούν από τα 30 ευρώ.

Σε αυτό το κόστος πάντως έκανες ένα πολύ καλό Do It Yourself!! Ωραίος Πέτρο! :_thumbsup:

Αλεξανδρε εχει ενα φλασερ πολλαπλων λειτουργιων για το ντερο αλλα στοιχιζει γυρω στις 70 λιρες Αγγλιας.

Ενω αυτο αν δεν το θελησω καποια στιγμη, σηκωνω τη σελα κοβω ενα καλωδιο και σταματαει να δουλευει, και μου μενει και η εμπειρια της τοποθετησης. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

..

Kαλη, γνωστη και ικανοποιητικα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ! "πατεντα"! :_thumbsup:

(Την ειχα κανει στο KLX και με βοηθουσε, ομολογουμενως! Παναλαφρη, παμφθηνη και αποτελεσματικη!.. ;) )

Απο το 2004, το GS εχει προγραμμα και σβυνει τυχον ξεχασμενο flash, μετα τα 200 μετρα διαδρομης, οποτε δεν ξαναμπηκα στην διαδικασια!..

:P :P

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλη, γνωστη και ικανοποιητικα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ! "πατεντα"! :_thumbsup:

(Την ειχα κανει στο KLX και με βοηθουσε, ομολογουμενως! Παναλαφρη, παμφθηνη και αποτελεσματικη!.. ;) )

Απο το 2004, το GS εχει προγραμμα και σβυνει τυχον ξεχασμενο flash, μετα τα 200 μετρα διαδρομης, οποτε δεν ξαναμπηκα στην διαδικασια!..

:P :P

Ατιμη κοινωνια που αλλους τους ανεβαζεις και αλλους τους ριχνεις στα ξενα χερια (βλ Japan)

:2funny: :2funny: :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα