Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 (τροποποιήθηκε) Εδώ και λίγες μέρες είμαι σε αναζήτηση νέας φωτογραφικής μηχανής, γιατί η υπάρχουσα έφαγε μια τούμπα από το μεγάλο μου (5μιση ετών) γιό μου. Μετά από ψάξιμο κι ενώ έλεγα να πάω σε panasonic τελικά έχω ψιλοκαταλήξει στην SONY DSC-HX5V, δηλαδή αυτή: Το σχετικό site είναι αυτό Για πείτε οι γνωρίζοντες: Τα ερωτήματα είναι δύο: 1) Ο φακός Sony Lens G (που έχει αυτή η μηχανή) είναι καλός ή είναι καμία μαλακία; Το λέω διότι παλιά οι Sony είχαν φακό Karl Zeiss. 2) Αξίζει για τα 265 ευρώ που τη βρίσκω στο κατάστημα E-photoagora της Στουρνάρη (εδώ; ) 3) Μπας και την έχει κανένας για να μου πει αν είναι ευχαριστημένος; Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
renovatio 230 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Νταααααξ, η μηχανή αυτή είναι ερασιτεχνική, καλύτερα να κινηθείς σε superzoom. Περισσότερες δυνατότητες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 10X έχει...καλά δεν είναι? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fragos 26 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 κοιτα και λιγο την παρακατω ειναι πιο επαγγελματικια απο τη sony και κανει 297! NIKON COOLPIX P100 BLACK Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JohnnyBoy 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Εγω με τις Sony ειμαι ευχαριστημενος.Οι superzoom αν και καλες παραμενουν ογκωδεις(ελαφρως μικροτερες DSLR) γεγονος που τις καθιστα δυσχρηστες. Θα σου προτεινα Canon G11/12 αλλα μαλλον φευγει πολυ στον προυπολογισμο σου.Οτι και αν επιλεξεις ριξε ενα βλεφαρο στο dpreview.com για μια παρουσιαση πριν αγορασεις. Το μαγαζι που διαλεξες ειναι αξιοπιστο και θα σου προτεινα να περασεις απο εκει για καλυτερη τιμη.Απο εκει πηρα τη δικη μου D5000 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 (τροποποιήθηκε) Για το φακό ξέρουμε κάτι? Γιατί παλιότερα η Sony είχε τους φακούς Karl Zeiss και τώρα τους έχει σχεδόν κόψει? Τί σόι φακός είναι ο Sony Lens G που έχει αυτή η μηχανή επάνω? Εχετε ακούσει κάτι γι' αυτούς τους φακούς? Η Sony τους πλασάρει και καλά για επαγγελματικούς και τέτοια. Μήπως είναι κατώτεροι από τους Karl Zeiss που είχε μέχρι τώρα; Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
renovatio 230 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 E είναι οι "απλοί" αν έχει Zeiss το χτυπάει στην τιμή αλλά... dpreview.com απόλυτα αξιόπιστο! Ρίξε μια ματιά, επιμένω superzoom ογκος ναι αλλά πολυ περισσότερες δυνατότητες. Κοιτα και Panasonic μερια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Το email με τις φωτό το πήρες? Τι εντυπώσεις σου άφησαν? (Υπόψιν... τη φωτογραφική δεν την ξέρω ακόμα και παίζω με τις ρυθμίσεις.http://www.photographyblog.com/reviews/sony_cybershot_dsc_hx5_review/sample_images/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 (τροποποιήθηκε) Το πήρα το e.mail, Αλέξανδρε. Δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με την ποιότητα των φωτογραφιών και γι' αυτό ψάχνω. Πάντως με την παλιά μου φωτογραφική μηχανή (Sony DSC W150 με 8.1 megapixels) ήμουν αρκετά (έως πολύ) ευχαριστημένος. Κι επειδή αυτή είχε φακό Karl Zeiss λέω μήπως κάνω μαλακία, αν τώρα πάρω την HX5V που ΔΕΝ έχει τέτοιον φακό. Θα δούμε. Θέλει λίγο ψάξιμο αυτή η δουλειά... Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Πάντως απ' ότι κοιτάζω σε samples βλέπω ότι η Sony έχει "θόρυβο" αλλά πιο απαλό απ' ότι η Panasonic Lumix TZ10. Σε γενικές γραμμές πάντως, στα ίδια πράγματα κινούνται. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Μια φωτογραφικη που ειδα να την εχει ενα μελος του φορουμ, και μου εχει αναφερει και ο Νικολας καλα πραγματα ειναι η σειρα G της canon . Κοστιζει κατιτις παραπανω ,αλλα σιγουρα ειναι και καλυτερο προιον. Canon G10 , G11 , G12 για ολα τα γουστα . Τσεκαρε τες , δεν εχεις να χασεις τιποτα. Αν πιασουμε την G1q εχει γρηγοροτερο φακο σε σχεση με την σονι αλλα υστερη στο ζουμ, παει εως τα 140mm. εχει λιγο μεγαλυτερο αισθητηρα και κατι παρα πολυ θετικο κανει εγγραφη σε RAW . Τωρα στο βιντεο υστερει λιγακι. Και κατι παρα πολυ συμαντικο που σου δινει μεγαλη δυνατοτητα σε διαφορα ηδη ληψεις , σαν νεος που μαθενω και εγω ειναι τα Aperture priority και <a class="white" href="http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?sortby=41">Shutter'>http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?sortby=41">Shutter priority . Κατι που δεν εχει η Sony. Με απλα λογια μπορεις να ρυθμισεις και την ταχυτητα του κλειστρου χειροκινητα αλλα και το "ανοιγμα" του φακου για το ποσο φως θα επιτρεψει να φτασει στον αισθητηρα. κοιταξε εδω. http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp μπορεις να κανεις συγκριση τον δυο φωτογραφικων. Ο φωτογραφος μας AKA Sonic ολο και κατι παραπανω θα ξερει απο εμας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Σ'αυτην την κατηγορια μηχανων και τιμων, μην κοιτατε φακους κλπ.. Ολοι στα ιδια παιζουν, λιγο-πολυ.. Καλυτερα να κοιτατε τις πιο βολικες (για σας) ρυθμισεις! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2010 Πάντως με την παλιά μου φωτογραφική μηχανή (Sony DSC W150 με 8.1 megapixels) ήμουν αρκετά (έως πολύ) ευχαριστημένος. ...Olympus , έχεις δεί ? Στο λέω βλέποντας την παλιά σου, Κωστή. ο ΑΚΑ Sonic πάντως θα....δώσει ινφο βλέποντας το τόπικ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A.K.A. SonIC 1.567 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2010 (τροποποιήθηκε) και ξαναλεω ο φακός είναι ίσως και ποιο σημαντικός από την επιλογή των megapixel και "ρυθμήσεων" γιατί είναι υπεύθυνος για τη σωστή απόδοση χρωμάτων και την ζωντάνια της φωτογραφίας για αυτό είναι καλό η μηχανή να έχει επώνυμο φακό η Sony χανει το παιχνιδι καταργοντας το μονο "υπερ" που ειχε!! φιλικη συμβουλη αν εισαι τοσο ευχαριστημενος με την παλια σου μηχανη... παρε την ιδια!!!! η σειρα g της canon ειναι καταπλικτικη αλλα ως γνωστον η canon εχει ενα θεμα με τα κοκκινα παντα το ειχε και το εχει λυσει μονο στις DSLR γενικα να αποφυγεις της μηχανες με πολες λειτουργιες οπως smile detection και τετοιες μπαρουφες το 70% μιας φωτογραφίας ειναι ο ΦΑΚΟΣ και μετα ο αισθητηρας! μια πολυ καλη λυση ειναι να πας σε ενα megastore παρε μια micro sd και ξεκηνα να τραβας φωτο με καθε μηχανη μετα σπιτι δες τις φωτο και επελεξε ποια θεωρεις καλυτερη μπες στο skroytz και βρες το μοντελο που θες ποιος το εχει ποιο φτηνα :) Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 13 , 2010 από τον A.K.A. SonIC Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
renovatio 230 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2010 Α τους έκοψε τους Zeiss η Sony? Κρίμα :( Εγώ το έχω γυρίσει στις Canon. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tntqaz 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2010 http://www.dpreview.com/news/1002/10022410pentaxoptiox90.asp για αυτήν εδώ τι έχετε να πείτε?? απλά επειδή ενδιαφέρομαι να την πάρω.. Μιας και άνοιξε ο Αιγαιοπλόος το τοπικ... είπα να ρωτήσω και εγω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2010 http://www.dpreview.com/news/1002/10022410pentaxoptiox90.asp για αυτήν εδώ τι έχετε να πείτε?? απλά επειδή ενδιαφέρομαι να την πάρω.. Μιας και άνοιξε ο Αιγαιοπλόος το τοπικ... είπα να ρωτήσω και εγω... Πολυ καλο zoom! (Kοστος??) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A.K.A. SonIC 1.567 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2010 i like it αλλα οτι και να λενε τα review μονο στην πραξη καταλαβαινεις τι πραγματικα παιζει! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2010 (τροποποιήθηκε) Εμαθα ότι η Sony HX5V, που λέω να πάρω, είναι Made in Japan (και όχι China που είναι τα άλλα compact μοντέλα της Sony). Είναι κι αυτό ένα στοιχείο καλό, έτσι; Μή μου πείτε! Κι αφού δεν είναι η κανονική μου μηχανή made in Japan (αλλά Spain), ίσως να κοιτάξω να είναι η φωτογραφική μου μηχανή, έστω... Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 13 , 2010 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tntqaz 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2010 η τιμή της είναι 329 αλλά στις γιοτές όλο και κάποια εκπτωση θα έχει :P αλλά είναι περσυνο μοντέλο.. λετε να υπάρχειι κατι καλύτερο στα ίδια λεφτα??? αλλά βλέπω και εδω το ίδιο πρόβλημα... http://a.img-dpreview.com/news/1002/pentax/compacts/X90_front.jpg τι πάει να παί δηλαδή "pentax lens" ?!?!?!? τωρα η χώρα προέλευσης μιας απλής ψηφιακής δεν νομίζω να έχει πολύ σημασία... δεν είναι μηχανή.. και στο κάτω κάτω, αν ψάχνει κάποιοσ ποιότητα μπλα μπλα μπλα.. να πάει για Dslr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2010 Εμαθα ότι η Sony HX5V, που λέω να πάρω, είναι Made in Japan (και όχι China που είναι τα άλλα compact μοντέλα της Sony). Είναι κι αυτό ένα στοιχείο καλό, έτσι; Μή μου πείτε! Κι αφού δεν είναι η κανονική μου μηχανή made in Japan (αλλά Spain), ίσως να κοιτάξω να είναι η φωτογραφική μου μηχανή, έστω... Η CARL ZEISS ομως, δεν ειναι!!! :P :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 Τελικά αγόρασα αυτήν που έλεγα: Τη Sony DSC-HX5V. Δηλ. αυτή: Από το κατάστημα e-photoagora.gr, με τηλεφωνική παραγγελία, στην τιμή που το δίνει στο internet, δηλ. 265 ευρώ + 7 ευρώ τα μεταφορικά και η πληρωμή με αντικαταβολή. Σύνολο: 272 ευρώ Είναι made in Japan (πράγμα πολύ σπάνιο σήμερα για φωτογραφικές μηχανές) και με φακό "G", που όπως έμαθα είναι καλός. Εντυπώσεις προσεχώς... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
PapaSouzas 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 Τελικά αγόρασα αυτήν που έλεγα: Τη Sony DSC-HX5V. Δηλ. αυτή: Από το κατάστημα e-photoagora.gr, με τηλεφωνική παραγγελία, στην τιμή που το δίνει στο internet, δηλ. 265 ευρώ + 7 ευρώ τα μεταφορικά και η πληρωμή με αντικαταβολή. Σύνολο: 272 ευρώ Είναι made in Japan (πράγμα πολύ σπάνιο σήμερα για φωτογραφικές μηχανές) και με φακό "G", που όπως έμαθα είναι καλός. Εντυπώσεις προσεχώς... Καλορίζικη και καλες φωτογραφισεις Αντε πηρες και κατι ποιοτικο επιτελους για αν περιμενεις απο το ΤΑ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 MΕ γειες! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 (τροποποιήθηκε) .........................αλλα ως γνωστον η canon εχει ενα θεμα με τα κοκκινα παντα ................. ................εγώ γιατί τόσο καιρό νόμιζα πως βγαίνουν μόνο σε απρόμαυρο; Φίλε, εγώ έχω την Sony DSC - Η7 (φακός Carl Zeiss) και θα σου την συνιστούσα ανεπιφύλακτα αν δεν σε ελοχλεί ο αυξημένος σχετικά όγκος της (για μη DLSR). Γιά OLYMPUS ενώ είχα ακούσει καλά λόγια, με απέτρεψε το ότι χρησιμοποιούν απλές μπαταρίες που το θεωρώ μείον. Όση ώρα έκανα να απαντήσω, ποστάρισες την αγορά σου, οπότε καλορίζικη, και .................... καλόβολτη. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 από τον Παναγιώτης Κ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες