Jump to content
HLIAS

Τι γινεται ρε παιδια με την βενζινη

Recommended Posts

ςγω ξερω οτι είμαι ρεζέρβα με το αμάξι και βάζω 20euro και είμαι πάλι ρεζέρβα....μαρτυράς μου ο dimitrisdsm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγω ξερω οτι αυτο το λαμπακι θα φορεθει πολυ : :surrender:

stock-vector-fuel-pump-icon-empty-fuel-tank-warning-light-56535883.jpg

ΔΕΝ μπορει ρε γμτ σε ενα μικρομεσαιο ΙΧ να χρειαζεσαι 15-20% του μηνιατικου για ΦΟΥΛΑρισμα....! ε γμτ πτνα μου!! :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που θα παει αυτο το πραγμα... Σημερα εβαλα βενζινη στο σκουτερ 10 ευρω και ΔΕΝ γεμισε ουτε για αστειο! :wallbash: 1,60 ο κυριος!

Το καλοκαιρι γυρισα ολη την ευρωπη. Τη πιο ακριβη βενζινη μακραν την εβαλα στην Πατρα φευγοντας και γυριζοντας: 1,64 (τοτε!)

Εβλεπα 1,31 στην Ιταλια και δακρυζα απο τη συγκινηση...

Αλλα τι να πουν και οι κουτακηδες... Εγω αμαξι δεν εχω και δεν θελω να αποκτησω ποτε. Μηχανοβιος γεννηθηκα, μηχανοβιος θα αποθανω! :punk:

Σκεφτομαι ομως τον ταλαιπωρο εκεινο που πρεπει να γεμισει το 40αρι ντεποζιτο στο χιλαρακι του και πρεπει να ματωσει: 64 ευρω το γεμισμα λεμε... :bash:

Ομως για να λεμε και του στραβου το δικαιο, παλια εβριζα τους βενζινοπωλες αλλα τωρα πια οχι. Σιγουρα πολλοι ειναι καθικια του κ@ρ@τα αλλα ο κυριος υπευθυνος για την τεραστια τιμη της βενζινης ειναι το κρατος.

Καπου ειχα δει μια αναλυση της τιμης του λιτρου, και στο 1,46 τα 90+ λεπτα του ευρω ηταν ο φορος βενζινης που επιβαλλει το κρατος, ενω το κερδος του βενζινα ηταν κατι 3-4 λεπτα του ευρω... :vava:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πόσο χρονών είσαι; Ρωτάω για το κουτί που λες ότι δεν πρόκειται να πάρεις ποτέ...

Γιατί με ένα κουτσούβελο έρχεται και το αμάξι για πλάκα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλά η ακρίβεια, ακρίβεια

Σε ένα τέτοιο οικονομικό κλίμα, κάποιος θα περίμενε ότι οι τιμές τουλάχιστον δεν θα αυξάνονταν. Φευ, όμως. Η Ελλάδα κατάφερε και τον Οκτώβριο να παραμείνει πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών και αφορά στις χώρες της ευρωζώνης για τον μήνα Οκτώβριο-2010, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2009.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα:

• Η Ελλάδα πρώτη στον πληθωρισμό με 5,2%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 1,9%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στην ένδυση με αύξηση 2,6%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 0,2%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στα καύσιμα με αύξηση 37,9% , όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 11,9%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στα αυτοκίνητα με αύξηση 10,3% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 0,7%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 17,3%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 3,3%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στις καφετέριες και ξενοδοχεία με αύξηση 3,3%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 1,5%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στο καπνό με αύξηση 18,7%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 4,9%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στη ζάχαρη, μέλι, ζαχαρώδη με αύξηση 2,8 %, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι -0,2%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στις ηλεκτρικές συσκευές με αύξηση 2,7 %, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 0,5%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στην μπίρα με αύξηση 13,7 %, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 0,9%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 12,4 %, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 3,7%.

http://www.zougla.gr...id=218682&cid=8

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η "βαλβιδα εκτονωσης", στα "ποσα" ανοιγει?

1.5..?

2.0..?

2.5..?

3.0..?

...γιατι, μαλλον "κολλημενη" ειναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η "βαλβιδα εκτονωσης", στα "ποσα" ανοιγει?

1.5..?

2.0..?

2.5..?

3.0..?

...γιατι, μαλλον "κολλημενη" ειναι.

TOY ΚΩΛΟΥ ΤΑ 9ΜΕΡΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ????????

ΕΤΣΙ ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΣ Γ***ΝΕ - ΣΚΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΕ 9 ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ!!!!!!!!!

θυμηθείτε πόσο ακριβή μας φαινόταν η βενζίνη όταν πέρασε το 1 ευρώ το λίτρο.....

ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ!ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!! :katana: :katana:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
30 November 2010 - 19:24' timestamp=1291137850' post='798350]

τι σκατα ρε γαμωτ... 1,518 κατι η βενζινη;

ΠΟΥ ΠΑΜΕ;...

1,588 κυριοι μετα απο ενα μηνα και απο τον ιδιο βενζινα

Αυτο στα 20 ευρω περιπου ειναι 1 λιτρο ή αλλιως; περιπου 6% αυξηση μεσα σε ενα μηνα

εγω παντως δεν πηρα αυξηση 6% μεσα σε αυτον τον μηναclosedeyes.gif

Ευτυχως που εχω και το παπι δηλαδη.. γιατι με 1 λιτρο στο παπι κανω γυρω στα 40 χλμ...

Ποδηλατακι σου ερχομαι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άσε πανάκριβα έχουν γίνει κι αυτά...

Hθελα να το γραψω γιατι εχω ψαξει, αλλα δεν το εγραψα για να μην με πειτε γκρινιαρηbiggrin.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Hθελα να το γραψω γιατι εχω ψαξει, αλλα δεν το εγραψα για να μην με πειτε γκρινιαρηbiggrin.gif

αλήθεια ρε μαγκες!για νορμάλ ποδήλατο κάτι 400άρια ακούω,κάτι 700ευρα και χιλιάρικα! :hunter:

τι κάνουν έτσι ωρέ!

τι...δεν είμαστε για καρφουρ και 100άρικο :plaf:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αλήθεια ρε μαγκες!για νορμάλ ποδήλατο κάτι 400άρια ακούω,κάτι 700ευρα και χιλιάρικα! hunter.gif

τι κάνουν έτσι ωρέ!

τι...δεν είμαστε για καρφουρ και 100άρικο plaf.gif

Εγω πηρα ενα απο το πρακτικερ με 120 ευρω και ειναι μια χαρα...σιγα μην δωσω 400+ σε αγωνες θα παω..tooth.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω επειδη εχω τρελα με τα ποδηλατα χτυπισα αυτο περυσι και δεν υπαρχει πεζοδρομιο και λακουβα που να με εχει σταματησει μεσα στην πολη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με ενα 300αρι, παιρνεις παρα πολυ καλο ποδηλατο, με καλα και επωνυμα περιφερειακα.Μετα παμε σε ειδικες αγορες.Σορρυ αλλα αυτα απο τα πολυκαταστηματα ειναι σαν τα κινεζικα παπιά.... :shades:Τζαμπα λεφτα,εκτος αν το εχεις για να πηγαινεις στο περιπτερο για τσιγαρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αλήθεια ρε μαγκες!για νορμάλ ποδήλατο κάτι 400άρια ακούω,κάτι 700ευρα και χιλιάρικα! :hunter:

τι κάνουν έτσι ωρέ!

τι...δεν είμαστε για καρφουρ και 100άρικο :plaf:

Σε δυο ποδηλαταδικα που εχω ρωτησει τα ποιο φθηνα mountain που ειχαν ηταν 180 και 230 αντιστοιχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω επειδη εχω τρελα με τα ποδηλατα χτυπισα αυτο περυσι και δεν υπαρχει πεζοδρομιο και λακουβα που να με εχει σταματησει μεσα στην πολη.

καλά άστο παίρνω κανά παπί καλύτερα... :P :P :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω πουλησα το fx 125 μου για να το παρω οποτε πηγε αναποδα η δουλεια χαχαχα

Και μια φωτο απο προσφατο ανδραγαθημα μου

Τροποποιήθηκε από τον streetwise

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αρχικά να συμφωνήσω μαζί σας στο ότι η βενζίνη έχει γίνει πανάκριβή.

ο λόγος είναι προφανώς οτι πάνω απο τα μισά λεφτά είναι φόρος που πάει στο κράτος.

δηλαδή δε μπορεί το κράτος να πιάσει τους φοροφυγάδες, οπότε αυξάνει τη βενζίνη και μας πιάνει

όλους, φοροφυγάδες και μη.

το κόστος της μετακίνησης είδικα για αυτούς που κάνουνε καθημερινές διαδρομές 20-30 χλμ one way για τη δουλιά τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

ευτυχώς εγώ έχω καταφέρει το τελευταίο διάστημα και έχω μεταφερθεί επαγγελματικά κοντά στο σπίτι μου, οπότε έχω γλιτώσει τις 60άρες χλμ και βάλε που έκανα παλιά είτε με το αμάξι είτε με τη μηχανή.

τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα μπορόυσανε να δώσουν μια ανάσα σε πολύ κόσμο, ειδικά αυτούς που μετακινούνται εντός πόλης αλλά και εκεί υπάρχουνε διάφορα προβλήματα.

αυτούς που λένε περι επανάστασης κτλ, είμαι περίεργος να δώ αν έχουν καμιά ιδέα τι θα κάνουμε αφού τα κάψουμε όλα με την επανάσταση που προτείνουνε. δηλαδή πως θα αναστραφεί το κλίμα και η κατάσταση και που θα βρεθεί χρήμα για όλο το κόσμο.

εγώ πιστεύω οτι με καταστροφές και βανδαλισμούς δε βγαίνει άκρη. απλά πρέπει ο κάθε ένας να κάνει σωστή διαχείρηση στη ζωή και τα οικονομικά του. απο οτι βλέπω οι κρίσεις επανεμφανίζονται περίπου κάθε δεκαετία. όπως περάσαμε τις προηγούμενες (π.χ του 93) θα περάσουμε και τούτη. δεν είναι η ελλάδα η μόνη στο κόσμο που ζορίζεται και μη νομίζετε οτι οι άλλοι (ίσπανοι,πορτογάλοι,γάλοι,ιταλοί,γερμανοί) που δεν έχουνε τροικα περνάνε και πολύ καλύτερα απο εμάς. εγω όταν ήμουνα στη σκωτία το 2005 έκανε τότε η βενζίνη εκεί περίπου μια λίρα το λίτρο, με τη λίρα τότε να έχει ενάμιση ευρώ και με δεδομένο οτι η BP έχει τα μητρικά της κοιτάσματα στη Σκωτία, δηλαδή η βενζίνη που βάζανε παραγότανε στη Σκωτία (υποθέτω).

οπότε τα συμπεράσματα δικά σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σταματήστε ρε τη γκρίνια όλοι, ρε το κράτος μας χρειάζεται, ρε και 5€ να πάει εμείς θα τα δίνουμε ρε για τη μαμά πατρίδα, ρε έχουμε χρέος ρε απέναντί της που όλα αυτά τα χρόνια μας μεγάλωσε στο αγγελικό της περιβάλον, ρε ... ρε...

ΡΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ Γ@Μ : :swear::ranting3:

ΓΙΑΤΙ :bruce_h4h::knuppel2::boxing::hunter::katana::shoot::2guns::kill:

Τροποποιήθηκε από τον George.doc

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αρχικά να συμφωνήσω μαζί σας στο ότι η βενζίνη έχει γίνει πανάκριβή.

ο λόγος είναι προφανώς οτι πάνω απο τα μισά λεφτά είναι φόρος που πάει στο κράτος.

δηλαδή δε μπορεί το κράτος να πιάσει τους φοροφυγάδες, οπότε αυξάνει τη βενζίνη και μας πιάνει

όλους, φοροφυγάδες και μη.

το κόστος της μετακίνησης είδικα για αυτούς που κάνουνε καθημερινές διαδρομές 20-30 χλμ one way για τη δουλιά τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

ευτυχώς εγώ έχω καταφέρει το τελευταίο διάστημα και έχω μεταφερθεί επαγγελματικά κοντά στο σπίτι μου, οπότε έχω γλιτώσει τις 60άρες χλμ και βάλε που έκανα παλιά είτε με το αμάξι είτε με τη μηχανή.

τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα μπορόυσανε να δώσουν μια ανάσα σε πολύ κόσμο, ειδικά αυτούς που μετακινούνται εντός πόλης αλλά και εκεί υπάρχουνε διάφορα προβλήματα.

αυτούς που λένε περι επανάστασης κτλ, είμαι περίεργος να δώ αν έχουν καμιά ιδέα τι θα κάνουμε αφού τα κάψουμε όλα με την επανάσταση που προτείνουνε. δηλαδή πως θα αναστραφεί το κλίμα και η κατάσταση και που θα βρεθεί χρήμα για όλο το κόσμο.

εγώ πιστεύω οτι με καταστροφές και βανδαλισμούς δε βγαίνει άκρη. απλά πρέπει ο κάθε ένας να κάνει σωστή διαχείρηση στη ζωή και τα οικονομικά του. απο οτι βλέπω οι κρίσεις επανεμφανίζονται περίπου κάθε δεκαετία. όπως περάσαμε τις προηγούμενες (π.χ του 93) θα περάσουμε και τούτη. δεν είναι η ελλάδα η μόνη στο κόσμο που ζορίζεται και μη νομίζετε οτι οι άλλοι (ίσπανοι,πορτογάλοι,γάλοι,ιταλοί,γερμανοί) που δεν έχουνε τροικα περνάνε και πολύ καλύτερα απο εμάς. εγω όταν ήμουνα στη σκωτία το 2005 έκανε τότε η βενζίνη εκεί περίπου μια λίρα το λίτρο, με τη λίρα τότε να έχει ενάμιση ευρώ και με δεδομένο οτι η BP έχει τα μητρικά της κοιτάσματα στη Σκωτία, δηλαδή η βενζίνη που βάζανε παραγότανε στη Σκωτία (υποθέτω).

οπότε τα συμπεράσματα δικά σας.

καλα τα λες,μονάχα δυό πράγματα.το ποσοστό του κράτους σε φόρους ανα λίτρο φεύγει πάνω απο 75% σύμφωνα με έναν δείκτη που είχε ποσταριστεί και εδώ μέσα αλλά δεν τον βρίσκω.

τα υπόλοιπα στην εταιρία και την μετακίνηση και 3-4 λεπτά στον βενζινά...

τα ηλεκτροκίνητα δεν τα κόβω για λύση,μιας και ηδη είναι ακριβή η ΔΕΗ και αν πάει και αυτή για εξυγίανση και ιδιωτικοποίηση υπολόγιζε σχεδόν διπλά τιμολόγια :thumbsdown:

εμάς εδώ στα γιάνενα και λόγω εορτών είδα και βενζινάδικο με 1,789!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου αρέσει ότι "κάποιοι" στην τηλεόραση λένε ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη σε ακριβή βενζίνη πίσω απ΄την Ολλανδία.

Αλήθεια έχουν δει τις τιμές της βενζίνης που παίζουν σε πάρα πολλά βενζινάδικα της Αττικής και σε σχεδόν όλα της επαρχίας;

Μάλλον είμαστε με διαφορά η ακριβότερη χώρα σε βενζίνη. :mB_faskelo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα τα λες,μονάχα δυό πράγματα.το ποσοστό του κράτους σε φόρους ανα λίτρο φεύγει πάνω απο 75% σύμφωνα με έναν δείκτη που είχε ποσταριστεί και εδώ μέσα αλλά δεν τον βρίσκω.

τα υπόλοιπα στην εταιρία και την μετακίνηση και 3-4 λεπτά στον βενζινά...

τα ηλεκτροκίνητα δεν τα κόβω για λύση,μιας και ηδη είναι ακριβή η ΔΕΗ και αν πάει και αυτή για εξυγίανση και ιδιωτικοποίηση υπολόγιζε σχεδόν διπλά τιμολόγια :thumbsdown:

εμάς εδώ στα γιάνενα και λόγω εορτών είδα και βενζινάδικο με 1,789!!!

ναι δε διαφωνώ για το ποσοστό του φόρου. δε θυμόμουνα ακριβώς τα νούμερα.

κοίτα την βενζίνη ίσως να καταφέρουμε να την υποκαταστήσουμε κάποια στιγμή με κάτι άλλο.

το ρεύμα δεν παίζει να αντικατασταθεί καθώς είναι η πιο ευέλικτη, αποθηκεύσιμη, μεταφέρσιμη κτλ μορφή ενέργειας και πάνω στην οποία βασίζονται το 90% των μηχανών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.

κάποια στιγμή όταν το ρεύμα γίνει πολύ ακριβό θα συμφέρουνε χαλαρά τα φωτοβολταικά και οι ΑΠΕ. προς το παρόν δεν συμφέρουν και αυτό είναι προφανέστατα αποτέλεσμα των συμφερόντων των εταιριών πετρελαιοειδών που δε θέλουνε να χάσουνε τα κέρδη τους οπότε "σπρώχνουν" στο να μην δημιουργούνται πολλές μονάδες ΑΠΕ γιατί ξέρουν οτι όσες πιο πολλές εγκατασταθούν τόσο πιο πολύ πέφτει η τιμή ανα μονάδα (πχ πάνελ), και τόσο αυξάνεται η τεχνογνωσία οπότε τους χαλάνε τη σούπα.

αλλα τι να κάνουμε που το πράγμα έχει αρχίζει να αλλάζει και πλέον υπάρχει (νομίζω) η απαραίτητη κρίσιμη μάζα ώστε να γίνονται οι ΑΠΕ κάθε μέρα και φτηνότερες.

επίσης μη περιμένεις να δεις φτηνές τιμές απο εταιρίες τύπου toyota ή vw ή honda. αυτοί πουλάνε και θα συνεχίσουνε να πουλάνε όνομα. καλύτερα δες κάτι εταιρίες τύπου mahindra ή την άλλη που βγάζει το tuc tuc οι οποίες για να πιάσουνε έχουνε πιο προσιτές τιμές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η βενζινη και γενικοτερα τα καυσιμα συμπεριλαμβανομενου και του πετρελαιου θερμανσης απλα ειναι ενας ευκολος και γρηγορος-αμεσος τροπος να κανει η Κυβερνηση αυτο που κανει και με αλλους τροπους. ΦΠΑ,φοροι,περικοπες μισθων κλπ κλπ...Να ξεβρακωνει με "τροπο" τον Ελληνα μεροκαματιαρη καθημερινα και να αφηνει αδιαφορους και περισσοτερο φραγκατους και κονομημενους αυτους που εχουνε χρημα και αδιαφορουν...:_thumbsup:......:mB_faskelo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα