Jump to content
Sign in to follow this  
vasilis1987

yamaha virago xv535 ονειρο ή εφιαλτής

Recommended Posts

Πριν ένα μήνα δυστηχώς μου συναίβει κάτι τραγικό και όσοι δεν το έχου ζήσει(και δεν τους το εύχομαι)δεν μπορούν να καταλάβουν,μου έκλεψαν το μηχανάκι ένα honda innova ακριβώς έξω απο το σπίτι μου!!!Έτσι μπήκα στην διαδικασία να βρώ ενα μεταχειρισμένο μέχρι 1200 ευρώ(φοιτητής βλέπετε).Πάντα μου άρεσαν τα κλασσικά και τα custom (όπως enfield,moto guzzi,harley,triumph κλτ)οπότε στράφηκα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά απογοητεύτηκα γρήγορα γιατί δεν βρήκα κάτι αξιόλογο(θα μου πείς με 1200 ευρω τι περίμενες) όμως έπρεπε να κινηθώ γρήγορα γιατί το παπί ήταν το κυρίως μου μέσο και δεν μπορούσα να κινηθώ,όταν ξαφνηκά χτυπάει το τηλέφωνο,ήταν ο αδερφός μου:''σου βρήκα ένα virago 535 άψογο μηχανικά αλλά εξωτερικά θέλει ένα μαζεματάκι'',στείλτο του είπα!!!!Μετά απο 3 μέρες το virago ήταν Κρήτη.Δεν θα ξεχάσω αυτήν την ημέρα ποτέ!!!επιτέλους μετά από τόνους περιοδικών και ονείρων για το πότε θα πάρω τη δική μου μηχανή ήρθε επιτέλους η στιγμή μου!Ήταν εκεί μέσα στο πλοίο δίπλα σε κάτι scooter στεκόταν γερμένη στο nikel σταντ της και με περίμενε,δεν κρύβω ότι ήμουν ανχωμένος καθώς ήταν η πρώτη φορά που θα οδηγούσα μηχανή(είχα πιάσει κάτι παπάκια με συμπλέκτη πριν αλλά δεν νομίζω ότι έχουν καμιά σχέση με τα 180 κιλά της ούτε με τα 44hp)την πλησιάζω κάπως αμήχανα και ψάχνω να βρώ που μπαίνει το κλειδή,το βρήκα!!!Κάθομαι στη σέλα της πατάω την μίζα και τότε ζωντανεύει η betty μου(έτσι τη έβγαλα αργότερα)και κύματα ρίγους με διαπερνούν,βάζω πρώτη και ναί μου έσβησε!!!μου κάνει τσαλιμάκια δεν πειράζει τα καταφέρνω με τη δεύτερη προσπάθεια,όλα τέλεια έχω βγεί απο το πλοίο και πηγαίνω σπίτι,στην διαδρομή κάνω σχέδια για το πού θα πάμε μαζί αλλά και τι μετατροπές θα τις κάνω και μετά απο κανά τεταρτάκι είμαι σπίτι.Κατεβαίνω απο πάνω της και αρχίζω να τη παρατηρώ,έχουμε και λέμε:χρώμα όλο καμένο απο τον ήλιο,λάστιχα φθαρμένα,ραγισμένο το φίλτρο του αέρα,σκουριά στις ακτίνες και στους λαιμούς των εξατμίσεων και λίγο στον λαιμό στη κλειδαρειά της αλλά σκέφτομαι δεν πειράζει κάποια στιγμή θα τη βάψω.Μηχανικά δεν βλέπω να τρέχει κάτι περίεργο όλα δουλεύουν σωστά(βέβαια την έκανε ενα μικρό service ο αδερφός μου πριν τη στείλει)τουλάχιστον για τη ώρα!!!!Έχοντας περάσει μια βδομάδα μαζί της και ενώ ετοιμάζομαι να βάλω καινούργια λάστιχα(200 ευρώ παρεπιπτόντως καμία σχέση με το παπάκι αλλά το περίμενα)και να πάω το πρώτο μας ταξιδάκι ως τα Χανία,η betty δεν άναβε σκέφτομαι μπαταρία γιατί η μίζα χτυπούσε ξεψυχισμένα αλλά ο γιατρός αποφάνθηκε ανορθωτής=100ευρω με την εργασία!δεν τελειώνει όμως εδώ ο μηχανικός που την πήγε μια βόλτα μου λέει:''φιλαράκι η μηχανή δεν πάει όπως θα έπρεπε σέρνετε''τότε έχασα τη γή κάτω απο τα πόδια καθότι ψείρας συμβιβαζόμουν με το γεγονός της όχι και τόσο καλής εμφάνισης αλλά νόμιζα ότι μηχανικά ήταν άψογη.''τι κάνουμε τώρα ρωτάω απογοητευμένος τον μηχανικό?''θα την ανοίξω και θα σε πάρω τηλ μου λέει.Τελικά ήταν οι μεμβράνες των καρμπυρατέρ=270ευρω με την τοποθέτηση.Το μηχανάκι όντως μετά πήγαινε καλήτερα αλλά η χαρά μου δεν κράτησε για πολύ γιατί μετά απο δυο μέρες κόλλησε η ανλτία βενζίνης,το έφτιαξα και αυτό!!!Διαβάζοντας όλα αυτά στην τελική όλοι θα σκέφτονταν ότι έχω μετανοιώσει που τη πήρα και ότι τα virago είναι προβληματικά,όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι γιατί όπως έμαθα αργότερα ο προηγούμενως ιδιοκτήτης δεν την πρόσεχε καθόλου,θα την πήρε μάλλον το 90' που η κατηγορία των custom άνθιζε μόνο και μόνο για να πουλήσει μούρη και όταν την βαρέθηκε την παράτησε,όσο για μένα μπορεί να την έχω σπρώξει πιο πολύ απ'ότι την έχω καβαλήσει αλλά πιστεύω ότι όλα αυτά είναι δοκιμασίες για το αν όντως την γουστάρω!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και ενας φιλος καλος ετσι ειχε το ιδιο ονειρο με σενα μεχρι που αγορασε μια ιδια αλλα 400 κυβικα αυτη με το διαφορικο.

Προβληματα με τα καρμπυρατερ δεν τον αφησαν να τη χαρει.

Και αυτος πιο πολυ την εσπρωχνε παρα την καβαλουσε.

Οπως ηρθε ετσι εφυγε.

Τωρα βεβαια πηρε Honda Transalp και ησυχασε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα μπορουσε ο φιλος απο καποιο κακομεταχειρισμενο η παρατημενο τρανσαλπ να εβρισκε την υγεια του με ενα "σωστο" virago...

Τροποποιήθηκε από τον sakis_mar

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα μπορουσε ο φιλος απο καποιο κακομεταχειρισμενο η παρατημενο τρανσαλπ να εβρισκε την υγεια του με ενα "σωστο" virago...

+1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μεταχειρισμενο,και μαλιστα το πολυ παλιο,εχει τα ρισκα του.Ειδικα αν βιαζεσαι,εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να πεσεις στη λουμπα.Η μαρκα δεν μου λεει κατι,προσωπικα.Το θεμα ειναι,οτι αφου το ''μαζεψες'' μηχανολογικα,δουλεψε το και μην χαλιεσαι παραπανω.Δεν βλεπω αλλη κινηση για την ωρα, που να εχει λογικη και αποτελεσμα,οπως να το πουλησεις κλπ.... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1

Αμέσως εσύ, μη χάσεις!!!

Αφού σου το λέω από την πρώτη στιγμή, δεν είναι εταιρία της προκοπής η Γιαμάχα, πάρ'το χαμπάρι όσο είναι νωρίς!!!

Άντε, για κανένα ακορντεόν, καμιά φυσαρμόνικα, καλή είναι...

:rotfl::afro1:

Πέραν της πλάκας συμφωνώ απόλυτα με τον icelover. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι ρε σεις παιδια δεν το εγραψα εγω σωνει και καλα να υπερασπιστω τη Honda.

Αλλωστε μπορειτε ολοι να δειτε στην υπογραφη μου οτι ειχα και εγω Virago και μαλιστα το 250 το οποιο βγηκε σκυλι με ολη τη σημασια της λεξης.

Απλως του φιλου μου βγηκε ελλατωματικο στο θεμα καρμπυρατερ τα οποια σημειωτεων ηθελαν αντικατασταση με κοστος 400€ εκαστο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι ρε σεις παιδια δεν το εγραψα εγω σωνει και καλα να υπερασπιστω τη Honda.

Αλλωστε μπορειτε ολοι να δειτε στην υπογραφη μου οτι ειχα και εγω Virago και μαλιστα το 250 το οποιο βγηκε σκυλι με ολη τη σημασια της λεξης.

Απλως του φιλου μου βγηκε ελλατωματικο στο θεμα καρμπυρατερ τα οποια σημειωτεων ηθελαν αντικατασταση με κοστος 400€ εκαστο.

ναι ρε συ δεν παιζει θεμα..Τυχαια ειναι αυτα.... (μ "αρεσει" που εφαγες -2!!!...Καποιοι στη φυλανε μαλλον ε?)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε αν ειναι δυνατον αυτο με τις κριτικες, τραγικα ρατσιστικο.... Ενα μεγαλο μειων της κοινοτητας γενικοτερα. Μπορει να παραμαενει κριτικη του ποστ αλλα να μην υπαρχει μια γενικοτερη στο προφιλ....

Και παλι τραγικο :closed-topic:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα παιδιά είναι οτί γουστάρω(πείτε με μαζόχα) και όχι μόνο θα το κρατήσω αλλά θέλω να αρχίσω σιγά σιγά την πλήρη μεταμορφωσή του!!!Σκέφτομαι χρώμα μαύρο ματ,ape hangers,χαμηλότερες αναρτήσεις(σκεφτόμουν για hardtail αλλά διάβασα ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνο),νικέλωμα κινητήρα και τέλος βάση πινακίας στο πλάι.Μήπως έχει κάνει κάτι ανάλογο κάποιος απο εσάς για να μπορέσει να μου δώσει κάποιες συμβουλές για το τι να προσέξω?(ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις και τη βοήθεια όλων,γιατί σας διαβάζω καιρό τώρα και ειλικρινά με έχει βοηθήσει πολύ αυτό το forum)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανε αυτο που σου αρεσει...αν και εχει περασει κ εμενα ενα βιραγκο απο τα χερια μου και ειχε κατι προβληματα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μου απο οτι καταλαβα εισαι κι εσυ απο ηρακλειο.

δυστυχως η λεξη μεταχειρισμενο πολλες φορες κρυβει πολλες εκπληξεις ακομα κι αν η εξωτερικη του εμφανιση ειναι αψογη η ακομα κι αν το παινουν οσοι το χουν δει απο κοντα,με λιγα λογια,ολα αυτα τα ακουω βερεσε.προσφατα που πηρα ενα africa για δευτερο το περασα απο τα 40 κυμματα για να δω τι λεει.ευτυχως ηταν καλο και το πηρα.

αν και ειμαι αλλου στυλ <<ον-οφφ>> την συγκεκριμενη μηχανη την καραγουσταρω οπως και την 750 οπως και την 1100,οπως επισης και πολλα harley,ασχετα οτι ποτε μου δεν εχω παρει τετοιου ειδους μηχανη.

δε ξερω που και σε ποια μαστορια την εχεις παει <<ειχα να σου προτεινω>> παντως γενικα οι επισκευες κοστιζουν.

το μαυρο ματ που θελεις να το βαψεις ειναι ωραια επιλογη οπως επισης προσωπικα θα μου αρεσε και το μπλε μεταλλικο.και τα 2 παντως θα κανουν ωραια αντιθεση με τα νικελ.

προς το παρον παντως επικεντρωσου κυριως στα μηχανικα μερη και τσεκαρε και αν εχει μεγαλη καταναλωση λαδιου.

για ακτινες πηγαινε στον Πνευματικακη στην κνωσσου,αν θες παμε μαζι μηπως σου κανει κατι καλυτερο στο θεμα τιμης.

σιγα,σιγα και με υπομονη θα δεις το virago σου να παιρνει ξανα λαμψη και πιστεψε με θα το χαρεις εστω κι αν εχεις δυσαρεστηθει προς το παρον.

η αναπαλαιωση μιας μηχανης ειναι κατι μοναδικο,εστω κι αν ειναι χρονοβορα και δαπανηρη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα παιδιά είναι οτί γουστάρω(πείτε με μαζόχα) και όχι μόνο θα το κρατήσω αλλά θέλω να αρχίσω σιγά σιγά την πλήρη μεταμορφωσή του!!!Σκέφτομαι χρώμα μαύρο ματ,ape hangers,χαμηλότερες αναρτήσεις(σκεφτόμουν για hardtail αλλά διάβασα ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνο),νικέλωμα κινητήρα και τέλος βάση πινακίας στο πλάι.Μήπως έχει κάνει κάτι ανάλογο κάποιος απο εσάς για να μπορέσει να μου δώσει κάποιες συμβουλές για το τι να προσέξω?(ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις και τη βοήθεια όλων,γιατί σας διαβάζω καιρό τώρα και ειλικρινά με έχει βοηθήσει πολύ αυτό το forum)

Θέλω να σου πω μπράβο μόνο και μόνο που την μηχανή σου την βλέπεις με τόση αγάπη και παρόλο τα προβληματάκια της σκέφτεσαι να την "ξανανιώσεις"! Γουστάρω πολύ όταν ο "καβαλάρης" δείχνει συμπόνια στην μηχανή του μόνο και μόνο γιατί την αγαπά και ας τον έχει ταλαιπωρήσει...

Περιμένω και καμιά φωτό μελλοντικά με το πριν και το μετά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

TO VIRAGO το είχα παλια απροβληματιστη μηχανη οταν το πούλησα καηκε ο ανορθωτής άμεσα

την άλλη φορά που θα θέλεις μηχανη με λιγα λεφτά εδω στα χανια πες μου να σου βρούμε με τα ίδια λεφτα έπαιρνες τρανσαλπ 600 αψογο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θέλω να αρχίσω σιγά σιγά την πλήρη μεταμορφωσή του!!!

Κοπέλι, είσαι πάνω στον ενθουσιασμό. Γνώμη μου είναι: Κράτα την να κάνεις τη δουλειά σου, με τα μαζέματα που ζητάει, αλλά παραπάνω λεφτά μην δώσεις στη Virago. Αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο, βρες άλλη μηχανή. Π.χ. καμιά moto Guzzi ή κάτι άλλο κλάσικ. ΕΚΕΙ ΑΞΙΖΕΙ

η αναπαλαιωση μιας μηχανης ειναι κατι μοναδικο,εστω κι αν ειναι χρονοβορα και δαπανηρη.

Συμφωνώ 100%, αλλά ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ VIRAGO.

Γνώμη μου, παίδες, μην πάρω και κανέναν στο λαιμό μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κρίμα! αλλά μάλλον φταίει η "λογική" που την αγόρασες ως μεταχειρισμένη γιατί τα yamaha είναι κορυφή στην αξιοπιστία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βγες καμιά βόλτα στα τζάμπο κοντά που είναι οι μινόταυροι ή στην χάνδακως στο jailhouse ρώτα εκεί τους χαρλεάδες θα σε βοηθίσουν..και αν γουστάρεις τσοπεροπαρέα θα σου πρότεινα μινόταυρους mcc :) και γαμώ τα άτομα..

ΥΓ αν είσαι απο ηράκλειο

Τροποποιήθηκε από τον Pilgrimage

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φτιαξτη οπως τη φανταζεσαι στο μυαλο σου και οπως την ονειρευεσαι,για να τη γουσταρεις πιο πολυ μετα.Καλες βολτες μαζι της.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα