Jump to content
Capdi

Πως ξερουμε αν πηραμε το σωστο νουμερο?

Recommended Posts

Πηρα χθες τα παρακατω γαντακια

http://www.xikis.gr/html/details.aspx?pagenum=1&categoryID=4&CategoryName=%CE%9E%E2%80%A2%CE%9E%EF%BF%BD%CE%9E%EF%BF%BD%CE%9E%C2%A0%CE%9E%E2%80%BA%CE%9E%E2%84%A2%CE%9E%C2%A3%CE%9E%EF%BF%BD%CE%9E%EF%BF%BD%CE%9E%C2%A3%20%CE%9E%E2%80%98%CE%9E%EF%BF%BD%CE%9E%E2%80%98%CE%9E%E2%80%99%CE%9E%E2%80%98%CE%9E%C2%A4%CE%9E%E2%80%94&subcategoryID=403&SubCategoryName=%CE%9E%E2%80%9C%CE%9E%E2%80%98%CE%9E%EF%BF%BD%CE%9E%C2%A4%CE%9E%E2%84%A2%CE%9E%E2%80%98%20%20%CE%9E%E2%80%98%CE%9E%EF%BF%BD%CE%9E%E2%80%9D%CE%9E%CE%85%CE%9E%E2%84%A2%CE%9E%EF%BF%BD%CE%9E%E2%80%98&ManufactureID=116&ManufactureName=CLOVER&description=&productCode=60113501&content=0&specialID=

Αλλα νομιζω οτι τα πηρα λαθος νουμερο(πηρα το medium)και επρεπε να παρω το large...Και λεω νομιζω, γιατι πρωτη φορα φοραω γαντι μηχανης και δε μπορω να καταλαβω.

Oταν το φοραω το γαντι εφαρμοζει τελεια στο χερι μου,ενω οταν οδηγαω με το χερι χαλαρο, νιωθω μια μικρη πιεση στην ακρη του αντιχειρα..

Οταν ομως σπρωξω πανω στο γκριπ και σφιξω το χερι μου πανω στο τιμονι νιωθω σε ολα τα δακτυλα μια ελαφρια πιεση στην ακρη..

Και αναρωτιεμαι, εκανα βλακεια και πηρα μικροτερα ή ετσι ειναι και θα συνηθισω??

Στο μαγαζι ειχα δοκιμασει τα large και μου φανηκαν μεγαλα,ενω τα medium κουτι...Μετα ομως στην οδηγηση ηταν διαφορετικα...

Δε ξερω,τι λετε?

Τροποποιήθηκε από τον Capdi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

θα ανοιξουν....

αν μπορεις να ανοιξεις τα δαχτυλα και να απομακρυνεις τον αντιχειρα τελειως απο τα υπολοιπα δαχτυλα, εισαι ΟΚ..αν το γαντι "δε σε αφηνει" να το κανεις ,τοτε ειναι μικρα

απο κει και περα ισως τα Large αφηναν κενο στα ακροδαχτυλα και αλλα ενιωθες / αλλα επιανες...

Τροποποιήθηκε από τον maxxdopa

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω πως την πατησες οπως και εγω πριν κανα χρονο που πηρα dainese γαντια και τα χρυσοπληρωσα και τελικα δεν τα χαρηκα.:uglystupid2:

Φαντασου εμενα με πιεζουν αντιχειρα και δεικτη καπως αλλα δεν παλευεται η αισθηση..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω πως την πατησες οπως και εγω πριν κανα χρονο που πηρα dainese γαντια και τα χρυσοπληρωσα και τελικα δεν τα χαρηκα.:uglystupid2:

Φαντασου εμενα με πιεζουν αντιχειρα και δεικτη καπως αλλα δεν παλευεται η αισθηση..

Ακριβώς το ίδιο έπαθα πριν ένα χρόνο κι εγώ! Αγόρασα το ακριβότερο γάντι τουρισμού της Dainese με κορυφαία προστασία και θερμική επένδυση αλλά αυτό το μικρό στένεμα στον αντίχειρα και στον δείκτη είναι αρκετό για να μου μουδιάζει το χέρι και να μην έχω καθόλου καλή αίσθηση. Τα φοράω ένα χρόνο καθημερινά, εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες, και δεν έχουν ανοίξει καθόλου. Ειλικρινά υποφέρω! Περιμένω το Δώρο Χριστουγέννων για να πασάρω αυτά στη γυναίκα μου και να πάρω ένα άλλο γάντι γιατί δεν την παλεύω άλλο!

Άλλαξέ τα τώρα που είναι νωρίς φιλαράκι γιατί θα κλαις τα λεφτά σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οταν φορας το γαντι στο μαγαζι μεσα,χωρις γκριπ μεσα στην παλαμη πρεπει να σου αφηνει ενα μικρο κενο στις ακρες των δαχτυλων το καλυτερο ειναι να το προβαρεις χουφτωνοντας......το γκριπ!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβώς το ίδιο έπαθα πριν ένα χρόνο κι εγώ! Αγόρασα το ακριβότερο γάντι τουρισμού της Dainese με κορυφαία προστασία και θερμική επένδυση αλλά αυτό το μικρό στένεμα στον αντίχειρα και στον δείκτη είναι αρκετό για να μου μουδιάζει το χέρι και να μην έχω καθόλου καλή αίσθηση. Τα φοράω ένα χρόνο καθημερινά, εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες, και δεν έχουν ανοίξει καθόλου. Ειλικρινά υποφέρω! Περιμένω το Δώρο Χριστουγέννων για να πασάρω αυτά στη γυναίκα μου και να πάρω ένα άλλο γάντι γιατί δεν την παλεύω άλλο!

Άλλαξέ τα τώρα που είναι νωρίς φιλαράκι γιατί θα κλαις τα λεφτά σου.

Ειναι ηδη αργα για αλλαγη,ουτε με βαζελινη δεν μαλακωσαν.

Περιμενω οταν βρω γυναικα να της τα δωσω να τα φοραει:mB_kalo_e::2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καρ'αρχας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις !Με βοηθατε πολυ!!

Σημερα πηγα ξανα στο μαγαζι να δοκιμασω και τα large πανω στο γκριπ..

Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι και σε αυτα ενιωθα πιεση στις ακρες των δακτυλων οταν εσφιγγα το γκριπ..Και εκτος αυτου γυρω απο το καρπο και στη παλαμη ηταν πολυ πιο χαλαρο απο τα medium που πηρα..Οποτε μαλλον το σωστο πηρα....

@Maxxdopa ανοιγει κανονικα το χερι και απομακρυνω κανονικα τον αντιχειρα.

@Tassoulis νιωθω και γω μια μικρη πιεση κυριως στο αντιχειρα,αλλα απο αισθηση με βολευουν.

Να πω οτι οταν φοραω το γαντι χωρις να πιανω το γκριπ ειναι απλα τελεια η εφαρμογη..Και οταν πιεζω αναμεσα στα δακτυλα για να μπουνε καλα, ισα ισα που ακουμπανε οι ακρες των δακτυλων στο υφασμα.Ετσι πρεπει να ειναι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνήθως το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν μπει το γκριπ στη μέση. :lol:

Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε πριν την αγορά, είναι στη καμάρα που κάνει το χέρι μεταξύ δείκτη και αντίχειρα, όταν πιάνουμε το γρκιπ, να μην μας πιέζει το γάντι στις άκρες αυτών των δύο δακτύλων. Όταν το χέρι αγκαλιάζει το γκριπ, το ύφασμα ή το δέρμα του γαντιού σε εκείνο το σημείο, πάει και εφαρμόζει στη καμάρα που είπα πριν, με αποτέλεσμα να παίρνει τα μπόσικα από τις άκρες των δύο αυτών δακτύλων. Αν τα γάντια είναι μικρά, τότε θα έχουμε πίεση και στις άκρες των δακτύλων, αλλά και σε άλλα σημεία τριγύρω από τον αντίχειρα και την καμάρα του χεριού. Οπότε ποτέ δεν αγοράζουμε γάντι αν δεν το δοκιμάσουμε πάνω σε γκριπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γαντια τι δυσκολο πραγμα.. (σαν το τραγουδι του Σφακιανακη ΄΄Αγαπη τι δυσκολο πραγμα΄΄ )

μεγαλο προβλημα τα γαντια μιας και εκτος απο το οτι πρεπει να τα δοκιμαζεις πανω στα γκριπ ειναι οτι δυστυχως τα δαχτυλα μας ειναι διαφορετικα στον καθενα... με γαντι (ιδιου μεγεθους) μπορει εσενα να σε κοβει και εμενα να ειναι ανετο και παλει λεγοντας ....

Το κακο ειναι οτι δυστυχως ακομα και στην ολιγολεπτηη δοκιμη δεν μπορεις να βγαλεις ευκολα συμπερασμαthumbsdown.gif

παντως οπως και να εχει θα ανοιξουν λιγακι _thumbsup.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε ξερω ρε παιδια...Και τα large που δοκιμασα σημερα παλι εβρισκαν στην ακρη..

Σε αυτο ακριβως το σημειο που λεει ο ALX,οταν δηλαδη αγκαλιασει η καμαρα του χεριου το γκριπ..Ενω στο καρπο και στο υπολοιπο χερι ηταν αρκετα χαλαρο...

Τα medium απο την αλλη βρισκουν και αυτα αλλα εφαρμοζουν καλυτερα..Τα ΧL τα αποκλειω γιατι ποσο πια χερουκλα εχω..1,75 ειμαι...

Δε ξερω εχω μπερδευτει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να σου διώξω με μια κουβέντα το άγχος για να ξεμπερδεύεις?

Ποτέ δεν θα βρεις το τέλειο γάντι. Όλα κάπου θα σε ενοχλούν. Αγόρασε αυτό που σε ενοχλεί λιγότερο. :lol:

Ούτε θυμάμαι πόσα γάντια πέρασαν από τα χέρια μου. Χειμερινά και καλοκαιρινά. Όλα κάπου με ενοχλούσαν. Αν δεν με ενοχλούσαν ανατομικά, με ενοχλούσαν στην αίσθηση των χειριστηρίων :P

Τα μόνα που δεν με ενοχλούσαν πουθενά, ήταν κάτι Sinisalo εντουράδικα που ήταν ένα με το χέρι μου. Αλλά από προστασία, τίποτα σχεδόν.

Όλα τα άλλα είχαν πάντα κάπου την ενόχλησή τους. Ειδικά τα δερμάτινα.

Α... τα φουλ δερμάτινα δεν μου άνοιξαν ποτέ :thumbsdown: Όπως ήταν όταν τα είχα αγοράσει, έτσι είναι ακόμα. Τα συνθετικά ανοίγουν λίγο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eμενα large ειναι και δεν εχω χερουκλες αλλα παρολαυτα μονο το ενα γαντι με ενοχλει:uglystupid2:

120 ευρω:sorry:

Τι νυχια εκοψα τερμα μπας και με βολεψει αλλα τιποτα:crazy:

Αααα και κατι ακομα να προσεξεις την εσωτερικη επενδυση γιατι μπορει να σου φαινεται πολυ απαλο οπως στα dainese και να λες γουαο ωραια αισθηση..αλλα σε ενα ταξιδι που μπορει να ιδρωσει το χερι η να βρεχει θα βγαζεις το γαντι πχ να πληρωσεις διοδια και θα μπερδευεται ολο το εσωτερικο του και αντε μετα να το βαλεις παλι σωστα και απο πισω να κορναρουν:pinch:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eμενα large ειναι και δεν εχω χερουκλες αλλα παρολαυτα μονο το ενα γαντι με ενοχλει:uglystupid2:

Χαχαχα.Τωρα αρχιζω και νιωθω καλυτερα..ΑLX οντως μου εδιωξες το αγχος..Γενικα ειχα ξενερωσει γιατι ειχα δοκιμασει παρα πολλα γαντια και ενω αυτα μου καθοντουσαν καλυτερα με ενοχλουσαν στην οδηγηση..

Παντως γενικα, με τα νουμερα στον εξοπλισμο μοτο δε το χω...

Παιρνω κρανος, το παιρνω μεγαλο,παιρνω αλλο..Παιρνω μπουφαν, το παιρνω μικρο, το αλλαζω...Τωρα με τα γαντια ειμαι σε σκεψεις αν θα τα αλλαξω...Να δουμε και οταν παω για μποτες... :uglystupid2:

Μονο το καλοκαιρινο μου μπουφαν πετυχα με τη πρωτη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα γαντια ειναι το πιο δυσκολο πραγμα που μπορεις να αγορασεις. Θα φορεσεις 100 ζευγαρια και ακομα θα εισαι αβεβαιος οτι ειναι ενταξει. Εχει τυχει να γυρισω 10 καταστηματα, να εχω φορεσει ενα καρο ζευγαρια και στο τελος να μην αγορασω τιποτα. Παντως μερικα πραγματα που μπορεις να προσεξεις κατα την αγορα ειναι τα εξης. Αφου τα φορεσεις, πας και κρατας μια μηχανη οπως θα την κρατουσες οταν οδηγησεις. Αν τα γαντια χτυπανε στα ακροδαχτυλα, τοτε σιγουρα ειναι μικρα. Βεβαια αυτο αλλαζει και απο τον τυπο γαντιου. Πχ ενα γαντι racing πρεπει να εχει αψωγη εφαρμογη, να ειναι γαντι που λενε πανω σου. Ενα χειμερινο δεν μπορεις να περιμενεις να εχει τελεια εφαρμογη πανω σου. Οσο πιο λεπτο το γαντι τοσο μεγαλυτερη αισθηση πρεπει να μας δινει στα χερια και να αγκαλιαζει περισσοτερο ολο το χερι. Ακομα στο σημειο του καρπου τα γαντια δεν πρεπει να ειναι πολυ σφυχτα. Οποτε κοιταξτε για λαστιχακια κλπ κλπ που μπορουν με την παροδο της ωρας να ενοχλησουν. Ακομα κρατηστε το γαντι στο χερι και κλειστα τα δαχτυλα σας. Μερικες φορες τα προστατευτικα που εχουν πανω τα γαντια (carbon, titanium, plastic) ενοχλουν στις κλειδωσεις του χερια. Αυτα. Αν βρειτε γαντια που να σας κανουν τελεια πειτε μου :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα γαντια ειναι το πιο δυσκολο πραγμα που μπορεις να αγορασεις. Θα φορεσεις 100 ζευγαρια και ακομα θα εισαι αβεβαιος οτι ειναι ενταξει. Εχει τυχει να γυρισω 10 καταστηματα, να εχω φορεσει ενα καρο ζευγαρια και στο τελος να μην αγορασω τιποτα. Παντως μερικα πραγματα που μπορεις να προσεξεις κατα την αγορα ειναι τα εξης. Αφου τα φορεσεις, πας και κρατας μια μηχανη οπως θα την κρατουσες οταν οδηγησεις. Αν τα γαντια χτυπανε στα ακροδαχτυλα, τοτε σιγουρα ειναι μικρα. Βεβαια αυτο αλλαζει και απο τον τυπο γαντιου. Πχ ενα γαντι racing πρεπει να εχει αψωγη εφαρμογη, να ειναι γαντι που λενε πανω σου. Ενα χειμερινο δεν μπορεις να περιμενεις να εχει τελεια εφαρμογη πανω σου. Οσο πιο λεπτο το γαντι τοσο μεγαλυτερη αισθηση πρεπει να μας δινει στα χερια και να αγκαλιαζει περισσοτερο ολο το χερι. Ακομα στο σημειο του καρπου τα γαντια δεν πρεπει να ειναι πολυ σφυχτα. Οποτε κοιταξτε για λαστιχακια κλπ κλπ που μπορουν με την παροδο της ωρας να ενοχλησουν. Ακομα κρατηστε το γαντι στο χερι και κλειστα τα δαχτυλα σας. Μερικες φορες τα προστατευτικα που εχουν πανω τα γαντια (carbon, titanium, plastic) ενοχλουν στις κλειδωσεις του χερια. Αυτα. Αν βρειτε γαντια που να σας κανουν τελεια πειτε μου :P

Πολυ χρησιμες πληροφοριες Thanks!

Παντως σημερα που τα ξαναδοκιμασα πιο προσεκτικα καταλαβα οτι ειναι σιγουρα μικρα...Με πιεζουν πολυ σε ολες τις ακρες των δακτυλων και γενικα ενιωθα οτι η καμαρα του χεριου μεταξυ αντιχειρα και δεικτη δε μπορει να εφαρμοσει 100% με το γκριπ γιατι εμποδιζουν τα δακτυλα...

Τωρα δυστυχως θα πρεπει να βαλω αγγελια για να τα πουλησω γιατι δε γινεται αλλαγη..Θα παρω τα large μαλλον...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αααα και κατι ακομα να προσεξεις την εσωτερικη επενδυση γιατι μπορει να σου φαινεται πολυ απαλο οπως στα dainese και να λες γουαο ωραια αισθηση..αλλα σε ενα ταξιδι που μπορει να ιδρωσει το χερι η να βρεχει θα βγαζεις το γαντι πχ να πληρωσεις διοδια και θα μπερδευεται ολο το εσωτερικο του και αντε μετα να το βαλεις παλι σωστα και απο πισω να κορναρουν:pinch:

Ξεθάβω αυτό το θέμα γιατί έχω ακριβώς το παραπάνω πρόβλημα με τα Jerico Evo.

Εάν ιδρώσει έστω και λίγο το χέρι, το εσωτερικό "βγαίνει" προς τα έξω και μετά το γάντι δεν μπαίνει με τίποτα.

Υπάρχει κάποια λύση για αυτό;

Αν πάω μήπως σε XL;

Είμαι μπαμ το L της Dainese, ίσως είναι λίγο κοντό το δεξί και με ενοχλεί ελαφρώς στο σπάσιμο του καρπού, αλλά κατά τα άλλα μου κάθεται γάντι (μήκος δαχτύλων, πλάτος κτλ). 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο το ειχα και εγω το προβλήμα μαζι με το μεγεθος..

Σκεψου την τσαντιλα στα διοδια οταν θες να βγαλεις το ενα να πληρωσεις και αντε μετα να το βαλεις..

Εγω παντως τα χαρισα σε ενα φιλαρακι για οταν τον εχω συνοδηγο...δεν εβγαλα ακρη με τιποτα.:dry:

Τροποποιήθηκε από τον ^tasoulis^

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο το ειχα και εγω το προβλήμα μαζι με το μεγεθος..

Σκεψου την τσαντιλα στα διοδια οταν θες να βγαλεις το ενα να πληρωσεις και αντε μετα να το βαλεις..

Εγω παντως τα χαρισα σε ενα φιλαρακι για οταν τον εχω συνοδηγο...δεν εβγαλα ακρη με τιποτα.:dry:

Ναι ακριβώς αυτό αλλά τελικά δεν με βλέπω να αλλάζω γιατί από ότι διάβασα περισσότερο εκνευριστικό είναι να είναι μεγάλο το γάντι παρά ελαφρώς μικρό, και μιας και μου κάθονται καλά θα τα κρατήσω.

Έλεγα μήπως και τα έδινα στη γυναίκα, αλλά αυτή αναλαμβάνει τα διόδια οπότε το βάλε βγάλε είναι κυρίως πρόβλημα στις στάσεις. 

edit: That's what she said.. :mB_kalo_e:

Τροποποιήθηκε από τον spyrosk42
αστεεισμοί

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα