Jump to content
warlock9_0

Αλλαγή φωτισμού κοντέρ

Recommended Posts

λοιπόν

ήτανε καιρός να φύγει το πορτοκαλί από το κοντέρ που δε μου πολυάρεσε και δεν έχω και φώτο

το έλεγα με τον lavaloutsa και ήθελε και αυτός οπότε πήραμε ένα πακετάκι 20 led λευκά (γύρω στα 12 ευρώ αν θυμάμαι καλά πόσο μου είπε)

σε κάθε κοντέρ χρειάζονται 6

χτες κάτσαμε να τα βάλουμε

από εργαλεία μας χρειάστηκαν:

ένα κατσαβίδι σταυρό και ένα γερμανικό κλειδί για να λύσουμε το κοντέρ

το ίδιο κατσαβίδι για όλες τις βίδες μέσα στο κοντέρ

τυρόπιτα

τσιγάρα

μυτοτσίμπιδο

κολλητήρι(με λεπτή μύτη που να δουλεύει σωστά) και καλάι

σιλικόνη

τσιγάρα

φασαρία μουσική

πολύ πίστη οτι θα πετύχουμε και ο φόβος του σφακιανάκη που το δίνει καινούριο κοντά στα 700 :lipssealed:

αρχικά πρέπει να πάρουμε το κοντέρ στα χέρια για να μπορέσουμε να το ανοίξουμε

φώτο δεν έχω εδώ αλλά ουσιαστικά βγάλαμε τη ντίζα για τα χιλιόμετρα από το κοντέρ και δύο φις που πηγαίνανε σε αυτό, η μια ρεύματα και ιστορίες για το κοντέρ και η άλλη για τις ενδείξεις που έχει στο πλάι

μετά το κρατάνε τρία παξιμάδια, λύσιμο και αυτά και το έχουμε κάπως έτσι

DSC01347.jpg

το γυρνάμε από πίσω και λύνουμε τις δύο βίδες που κρατάνε τις ενδείξεις για τα φλας, τη μεγάλη σκάλα και αυτά

DSC01348.jpg

DSC01349.jpg

αφού τα βγάλουμε λύνουμε τις υπόλοιπες 8 βίδες από πίσω για να μπορεί να ανοίξει το καπάκι και το ανοίγουμε προσεκτικά

προσεκτικά γιατί έχει μια φλάτζα πολύ κακιά που μπορεί να κοπεί

DSC01352.jpg

άμα κοπεί θα το καταλάβετε

μοιάζει κάπως έτσι :lipssealed:

DSC01355.jpg

αφού ανοιχτεί θα έχουμε δύο κομμάτια, το ένα είναι το καπάκι του κοντέρ και το άλλο είναι η πλακέτα με την οθόνη, τα κουμπιά και το κάτω μέρος του κοντέρ

DSC01353.jpg

DSC01357.jpg

DSC01354.jpg

στην πάνω φωτογραφία λύνουμε τις δύο βίδες δίπλα από τα κουμπάκια για να ελευθερωθεί η πλακέτα με τα κουμπιά και να έχουμε χώρο να λύσουμε κι άλλο την οθόνη και γίνεται κάπως έτσι

DSC01356.jpg

μετά βρίσκουμε και λύνουμε σε τις 6 βίδες που κρατάνε την οθόνη και φτάνουμε σε αυτό το σημείο

DSC01359.jpg

DSC01360.jpg

ναι ναι, είναι προφανές

αυτά είναι ξεκάθαρα τα led :shades:

τώρα πρέπει να τα βγάλουμε για να βάλουμε τα δικά μας που είναι πιο όμορφα

εδώ υπάρχουνε δύο τρόποι, ο ένας είναι με το κολλητήρι αλλά μερικες φορές γ@#^%ται το σύμπαν όλο και ενώ βλέπεις οτι δεν κρατάει από πουθενά και φωνάζεις "ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ LED" εκείνο σε γράφει επιδεικτικά γιατί έχει και κόλλα

να πω την αλήθεια ότι εδώ κάναμε πολλές σκέψεις ανάμεσα στα μπινελίκια για το άν κάψαμε την πλακέτα ή όχι

μερικές από αυτές :lipssealed: :lipssealed:

ttvapor.jpg

koso-digital-speedometer-clocks-with-rev-counter-4208-p.jpg

τελικά λέμε ας κάνουμε ένα διάλειμμα

DSC01362.jpg

η τυρόπιτα δεν είναι σε αυτή τη φάση αλλά δεν πειράζει

DSC01363.jpg

αφού κλαίμε τη μοίρα μας οτι τα led δε θα βγούνε ποτέ και ο τσούχτρας με βρίζει οτι του χάλασα το κοντέρ,

τα παίρνει στο κρανίο και πιάνει το μαγικό εργαλείο λέγοντας "αν είναι να το χαλάσω, τουλάχιστον ας το γ@*#$ω εντελώς"

DSC01361.jpg

DSC01366.jpg

ε τα κωλοled βγήκανε με τη μία, τσάμπα κλαίγαμε

DSC01370.jpg

DSC01367.jpg

δες μας πειράζει που έμειναν κομματάκια από τα led, θα κολλήσουμε τα καινούρια από πάνω, θέλουμε απλά να μπορεί να κλείνει κύκλωμα το led

αφού κάναμε κάτι δρομολόγια τρίτος-ισόγειο γκαράζ καμιά δεκαριά φορές για να δούμε την πολικότητα για τα led και γιατί όλο και κάτι ξεχνάγαμε κάθε φορά να ανεβάσουμε, βρήκαμε την άκρη και αρχίσαμε να κολλάμε

DSC01373.jpg

και τα κολλήσαμε όλα

DSC01374.jpg

μην τα βλέπετε στραβά, δεν είχαμε πιεί τίποτα

αφού τα κολλήσουμε κλείνουμε το κοντέρ με την αντιθετη σειρά από ότι το ανοίξαμε

εδώ δεν έχω φωτογραφίες

απλά προσοχή θέλει στις βίδες πάνω στις πλακέτες να μην τις παρασφίξουμε, και στη φλάτζα που έχει κάτι αυτάκια που πρέπει να μπουν σε κάτι τρυπούλες στο καπάκι

εμείς καλού κακού βάλαμε και σιλικόνη γιατί από παλιά το κοντέρ του Ανδρέα έμπαζε υγρασία

DSC01365.jpg

επίσης καλό είναι να καθαριστεί καλά η οθόνη και το καπάκι του κοντέρ γιατί αν μείνουν σκουπιδάκια μέσα όταν το κλείσουμε θα φαίνονται με το φωτισμό

επειδή το κάναμε σε δύο κοντέρ, κάποια στιγμή βαρέθηκα όσο έδενε ο lalaloulas το δικό του που δεν έκανα τίποτα και είπα να φάω και να κάνω ακροβατικά μέχρι να τελειώσει

DSC01372.jpg

DSC01371.jpg

το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι

DSC01378.jpg

DSC01377.jpg

τα παραπάνω μπορούν να εφαρμοστούν λογικά και σε άλλες μοτοσυκλέτες με διαφορά τα βήματα για να φτάσεις μέχρι τα ledάκια

ευχαριστώ πολύ, γειά σας

Τροποποιήθηκε από τον warlock9_0

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μουααααχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχα

Φιλαράκι τα μαμήσαμε τη μάνα......τα κοντέρ είναι τούμπανα και εμείς οι ομορφότεροι και οι καλύτεροι.

Μπράβο μας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απλά να το ξέρεις οτι εγώ είμαι λίγο πιο όμορφος γιατί δεν έχω σκονίτσα μέσα στο κοντέρ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χρονια μπροστα το ασπρακι!!!!!

Μπραβο μανγκες!

ΖΗΛΕΨΑΤΕ ΤΟ ΜΩΒΑΚΙ ΜΟΥ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝ@????? ΑΧΑΑΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΑΧΑΑΧΧΧΑΑΧ

Τροποποιήθηκε από τον KeikenHate

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε σεις δεν εχετε δουλια να κανετε και καθεστε και μ@λ@κιζεστε ? Βγειτε εξω καμια βολτα, ο Ιασονας ειναι ενα μηνα στα Χανια και εχει γυρισει τη μιση Κρητη ! Κατα τ αλλα πολυ ενδιαφερουσα η διατριβη σας, μπραβο σας ! :_thumbsup: (Εκεινη η τυροπιτα πρεπει να ηταν πολυ γ@μ@τη)

Τροποποιήθηκε από τον nikolas fmx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπόν

dsc01377v.jpg

Αυτό να υποθέσω πως είναι ψίχουλο τυρόπιττας.??? :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαχαχα, τους πετάξατε τα μάτια όξω αλλά το αποτέλεσμα μετράει! :cheers:

Αναμένουμε το επόμενο μαστοροφωτορομάντζο από το άπαιχτο δίδυμο.... :punk:

ΥΓ. Να υποθέσω οτί θα πήρε και κάνα τέταρτο του ίππου σε απόδοση το lavamobile ε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ καλη δουλεια και το αποτελεσμα ειναι αψογο παιδες.. ωραιοι_thumbsup.gif

+ 1

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καπως ετσι ειναι το μαμα κοντερ στο drz400S/SM :

2009-suzuki-dr-z400sm-4_460x0w.jpg

speedo_big.jpg

Απο το Google ειναι οι εικονες , εγω δε βρηκα καμια με το δικο μου πριν βαλω το Trail tech Vapor .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ούτε εγώ έχω φώτο με το μαμά φως στο κοντέρ αχαχχααχχααχ

πωωωωωωωωωωωωωω μλκ τριψήφιο νούμερο στα συνολικά χιλιόμετρα, δεν έχω ξαναδεί ποτέ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία δουλειά !

Φαίνεται ότι τό' χετε το θέμα ! _rock-on.gif

Λατέρνα το κάνατε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε !!! dribble.gif2funny.gif2funny.gif

respekt.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ούτε εγώ έχω φώτο με το μαμά φως στο κοντέρ αχαχχααχχααχ

πωωωωωωωωωωωωωω μλκ τριψήφιο νούμερο στα συνολικά χιλιόμετρα, δεν έχω ξαναδεί ποτέ

τετραψήφιο.... μπερδεύτηκες με το trip....

ακυρο δεν είχα προσέ3ει την πρώτη φώτο....

Τροποποιήθηκε από τον nicos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

από που αγόρασες τα LED ???

από το φανό τα πήραμε

http://www.pc-modding.gr/fanos_ban.swf

smd led λέγονται

ναι και στο ebay

link

γιατί είμαι μλκς και δεν τα είχα δει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αδερφε,ερωτηση.τα αλλα,απλα τα επιασες με την πενσα και τα τραβηξες και σπασαν μονα τους ?

2) οταν εβαλες τα αλλα,τα κολησες με κολητιρι ? επειδη εγω δεν εχω κολλητιρι,μπορς να κανω τιποτα αλο ?

επισυς,θεσσαλονικη παιζει να τα βρω πουθενα ? γιατι απο ebay αν τα παρω,θα κανω ανασταση . και ποσο βγαινουν συνηθως ελλαδα?

Τροποποιήθηκε από τον pasxalis_evo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όπως τα τραβήξαμε με την πένσα έσπασε η κόλληση η εργοστασιακή η οποια ήτανε πολύ λεπτή

σε ένα δύο βέβαια έσπασε το led στα δύο γιατί δεν τα είχαμε πιάσει ολόκληρα :mB_faskelo::lipssealed: :lipssealed:

για να βάλεις τα άλλα τα κολλάς με το κολλητήρι στη θέση που ήτανε η εργοστασιακή κόλληση, δε γίνεται να κάνεις κάτι άλλο, δεν κολλάνε αλλιώς

στη θεσσαλονίκη δεν ξέρω αλλά κάθε κατάστημα με ηλεκτρονικά που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να έχει

smd led τα ζητάς

απλά στο ebay 8α τα παίρναμε πάμθηνα, δεν τα είχα βρει όμως όταν ειπα στον τσούχτρα να πάει να τα πάρει, και έτσι δώσαμε 12 ευρώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία δουέιά παλικάρια,μπράβο!

(+1)

ΥΓ.

Ο ντράμμερ,ποιός από τους δύο είναι?

Γιατί η τυρόπιτα ισορροπούσε πάνω σε πιατίνι.. :_innocent:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα τύμπανα έχουν μείνει σπίτι από τον αδερφό μου αλλά που και που την κάνω και γω την φασαρία μου

cadbury-gorilla-drums.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα