Jump to content

Recommended Posts

Βασιλη εφοσον αυτοι που θα κατσουν να ρυθμισουν ενα καρμπ ειναι στην πλειοψηφια ατομα που στο μελλον θα κατσουν να βελτιωσουν ενα οποιοδηποτε μοτερ,τι μεταβολες πρεπει να γινουν σε καθε τι αλλαγη πχ.

Ανεβασμα συμπιεσης

Αλλαγη εκκεντροφορου

Ολοσωμης εξατμισης

Ελευθερου φιλτρου

Ροικης

κτλ...

Θα ηταν πολυ χρησιμο καθως αποτι εχω ψαξει δεν εχω βρει κατι παρομοιο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το μονο φαουλ ειναι η ελαφρος (πλεον) αυξημενη καταναλωση αν και βελτιωθηκε αρκετα (τωρα με το ιδιο καυσιμο βγαζω 40 χλμ παραπανω). Η αποκριση του γκαζιου πολυ καλη εκτος και αν παω κανα 10 λεπτο με σταθερο γκαζι τοτε καποιες φορες σα να μπουκονει αν και νομιζω για 2τ μοτερ ειναι φυσιολογικο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασιλη εφοσον αυτοι που θα κατσουν να ρυθμισουν ενα καρμπ ειναι στην πλειοψηφια ατομα που στο μελλον θα κατσουν να βελτιωσουν ενα οποιοδηποτε μοτερ,τι μεταβολες πρεπει να γινουν σε καθε τι αλλαγη πχ.

Ανεβασμα συμπιεσης

Αλλαγη εκκεντροφορου

Ολοσωμης εξατμισης

Ελευθερου φιλτρου

Ροικης

κτλ...

Θα ηταν πολυ χρησιμο καθως αποτι εχω ψαξει δεν εχω βρει κατι παρομοιο..

Αυτο εχει σχεση με το εκαστο μοτό που θα γινει , πχ με μια (πραγματική , εννοω οτι πχ οι λαιμοι της και τελικο κουμπωνουν μονο μεταξυ τους και δεν συνεργαζονται με καποιο λαιμο ή τελικο μαμά ή αλλης εταιριας) ολοσωμη τοτε σιγουρα θελεις περισοτερο καυσιμο , με το καλημερα θελεις αυξηση του κυρ.ζιγκλερ , ισως και του ρελαντι , ισως και αλλαγη θεσης βελονας ή αλλη , εχει σχεση με το μηχανακι και τι καρμπ. φοραει .

Αν τωρα στο ιδιο μοτο που του εχεις βαλει την ολοσωμη  χωρις να εχεις κανει κατι σε κεφαλη - ροικη και του κανεις υπερκυβισμο σε διαμετρο , μεγαλυτερο πιστονι-κυλινδρο , πχ απο 90mm πας στα 94mm , τοτε βαζεις μικροτερο νουμερο κυρ.ζιγκλερ , αν πχ ειχες στο fcr σου κυρ.ζιγκλερ Νο 175 ή το αφηνεις ως εχει ή δοκιμαζεις με 170 και βλεπεις πως παει κανοντας τα τεστ που απαιτει η ανευρεση του κυρ.ζιγκλερ , εδω εχει το πως κανεις το τεστ , στα αγγλικα σε αρχαιο μου ποστ στο ΤΤ..!

Επισης ειναι αυτονοητο οτι αν καποιος βαλει ελευθερη-ολοσωμη εξατμιση τοτε θελει επεμβαση και σε αναπνοη(φιλτρο-φιλτροκουτι) αλλα και στο καυσιμο(καρμπυρατερ) , ή ολα ή τιποτα .

Για τον εκκ/ρο παλι εχει σχεση το τι αλλη μοντα υπαρχει , ποσο αγριος ή ποση διαρκεια εχει κοκ , συνηθως οι mild εκκ/ροι θε θελουν καποια επεμβαση στο καρμπ. , ειδικα σε μαμα μοτερ ή ελαφρος "πειραγμενο" μοτερ .

Ενας μπουσουλας μπορει να βρεθει αν καποιος ψαξει για μηχανακι ιδιου ή κοντινου κυβισμου , πχ εγω με το drz465 "κόπιαρα" ρυθμισεις απο Husky450-510 , ktm sx450-525 , δλδ μοτο ιδιου ή κοντινου κυβισμου με fcr41mm , συνελεξα αρκετες πληροφοριες , παντα απ'το θεικο ThumperTalk και αρχισα τις δοκιμες.. και ηταν πολλες μεχρι να ακουσω απ'τον μηχανικο μου μπραβο ρε θηριο το εχεις πολυ καλα ρυθμισμενο! , πολλες ομως δοκιμες οχι μια - δυο βολτες..

Η λυση του ρυθμισματος σε δυναμομετρο για εμενα τελικα ειναι η καλυτερη παρολο που δε το εκανα , θα ειχα γλιτωσει χρονο και οσον αφορα τα λεφτα που κοστιζει μια επισκεψη εκει βγαινυον μια ή αλλη αν σκεφτεις ποοοοοσα ζιγκλερ και βελονες εχω μετα απο τοοοοοσες δικμες στο butt dyno..!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυσκολεύομαι πολύ μα πάρα να βρω άκρη με keihn 40 που φοράει το KLX650. Εάν δεν έχει ραγίσει το καρμπιρατέρ υπάρχει περίπτωση να μην φτιάχνεται? εννοώ αφού μπορούμε να βρούμε όλα τα perts main pilot jet o rings ktl έστω αν ξέρει κάποιος καλό μάστορα με καρμπιρατέρ να ασχολείται. Στο τέλος θα πάω για FCR 40-41 αλλά κ εκεί βλέπω χρειάζονται και σύνδεσμοι κολλαρα και αν κάποιος δεν έχει βάλει δύο τρια πέντε να ξέρει να ρυθμίζει μόνο μπλεξίματα λέει η εμπορία μου. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα