Jump to content
ALX™

Πόσοι έχετε δουλέψει / δουλεύετε σε delivery & courier?

Πόσοι έχετε δουλέψει / δουλεύετε σε delivery & courier?  

100 ψήφοι

1. 1. Έχεις δουλέψει ποτέ σε delivery ή courier κάποια στιγμή στη ζωή σου?

• Ναι
      46
    • Όχι
      40
  2. 2. Σαν κύρια δουλειά ή σαν δεύτερη?

• Σαν κύρια
      20
    • Σαν δεύτερη
      10
    • Έχει τύχει να είναι και κύρια αλλά και δεύτερη.
      16
    • Δεν έχω δουλέψει ποτέ μου.
      40
  3. 3. Είμαι ήδη deliverάς / courierάς

• Σαν κύρια δουλειά.
      8
    • Σαν δεύτερη δουλειά.
      3
    • Ήμουν κάποτε/δεν είμαι πια.
      35
    • Δεν έχω δουλέψει ποτέ είπαμε!
      40

Recommended Posts

Για να δούμε. Μια δίτροχη δουλειά σε δίτροχο φόρουμ. Πόσοι από μας έχουμε κάνει μια τέτοια δουλειά κάποια στιγμή στην ζωή μας , είτε σαν κύρια δουλειά, είτε σαν δεύτερη? Ή πόσοι δουλεύουμε την σήμερον ημέρα σε τέτοιο πόστο?

Για να δούμε πόσοι βιώσαμε/βιώνουμε το δύσκολο και πολύ επικίνδυνο μεροκάματο του δρόμου!

Εγώ είχα δουλέψει για πολύ μικρό διάστημα του 1992 σαν courier και ως κύρια εργασία (μερικούς μήνες) πριν βρω θέση πάνω στην ειδικότητά που είχα σπουδάσει.

Οδηγούσα παπί town mate 50.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ένα εξάμηνο μετά το στρατό δούλεψα κούριερ και με μηχανάκι και με αμάξι. Τώρα που και που κάνω κανένα μεροκάμματο στην πιτσαρία απέναντι από το σπίτι γιατί φτάνουμε στο σημείο ο μισθός να μην φτάνει ούτε για ζήτω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παλια ειχα δουλεψει μετα το λυκειο. κι ο λογος ηταν για να εχω παντα λεφτα στην τσεπη μου γιατι δεν μαρεσε το χαρτζιλικι. και στα σπασιματα μεταξυ δουλειων το εκανα για να μην ξεμενω απο λεφτα. δεν θα ξεχασω αυτην την σκληρη δουλεια. και με το δικο μου c-50 12V.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To επιδιωξα γιατι μπορει να συνδιαστει με τη σχολη μου αλλα δεν εχω δικο μου μικρο μηχανακι και εψαχνα μαγαζι που να μου δινει. Στις 2-3 ευκαιρίες που βρηκα και εδωσα και συνεντεύξεις ακομα με παιρνουν τηλεφωνο και ας με πουλησαν παπά οτι τους εχω αφησει καλη εντυπωση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δύο χρόνια δούλεψα σε πιτσαρία σην Πάτρα όταν ήμουν φοιτητής για να έχω κανένα έξτρα φράγκο. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια βέβαια, εκείνες τις εποχές ο κόσμος είχε χρήματα και αφήνανε καλά μπουρμπουάρ... :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δουλευω εδω και 2 χρονια διανομη σε πιτσαρια και συνεχιζω για να εχω τα δικα μου χρηματα και οχι των γονιων μου αλλα και για τα μηχανακια φυσικα!! :_thumbsup:

Με δικο μου παπι honda astrea grand μαμα!

Μια συνηθεια ειναι ολα, με προσοχη και ολα καλα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι σαν κυρια δουλεια, οχι ακριβως δηλαδη. ταυτοχρονα με σπουδες και σχολειο

5 χρονια συνολικα πακετο, αρχικα σε fast food (ημανε και πολυ φαστ ναουμε..)

επειτα σε γυραδικο (και παλι πολυ φαστ..)

και μετα σερβιτορος αλλα και πακετας ταυτοχρονα, πως τα προλαβαινα απορω! μαλλον δυακτηνιζόμουνα..

βροχη, χιονια, παγετος, ηλιος, ξεμερωματα, πανηγυρια, ολα τα εφαγα στη μαπα,

-8 βαθμους 3+3χλμ αποσταση, εφτασα χιονανρθωπος και μου ειπαν οτι ειχα ξεχασει μια μεριδα :mB_faskelo:

τρεις φορες χωρις φρενα θα καρφωνομουνα οπουδηποτε, μια φορα επεσα με κινεζικο παπι σε στροφη οταν βγηκε ο αλλος με χειροφρενο και ειδα το πισω μερος (χωρις λαμπακια οπισθεν) να με πλησιαζει.. :surrender: αλλα δε με ακουμπησε επεσα ομως, και γαμω τα μπρεμπο του κινεζου.

τωρα δουλευω μονο σερβιτορος και βαριεμαι, που και που βγαινω απο το μαγαζι για να παρω αερα, συνηθεια βλεπεις :yeahright:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σεβασμό στους ανθρώπους αυτούς ...

μην ξεχνάμε να δίνουμε και ενα κάτι τίς ...

α...δεν την εχω κάνει (ειμαι νευρικό παιδί)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 1993 δουλεψα για αρκετους μηνες σε δυο μαγαζια, μια πιτσαρια και ενα σαντουιτσαδικο με το Τ50 που ειχα.

Με καταρρακτωδη βροχη το Νοεμβριο εκεινου του ετους κοντεψα να αφησω ετουτο εδω τον κοσμο στο εργοταξιο του υπο κατασκευη τοτε Παπαγεωργιου ενα βραδυ γυρω στις 23:00. Στο τσακ τη γλυτωσα.

Και τωρα δυσκολη δουλεια κανω αλλα και το πακετο δεν παει πισω.

Δεν θα ηθελα να την ξανακανω.

Κουραγιο στα παιδια που δουλευουν εκει εξω :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω εργαστηκα ως ντελιβερας ως 2η απασχοληση αν θεωρησω το φοιτητιλικι πρωτη. Περσι σε κρεπερι για κανα 3μηνο και προπερσι για ενα μηνα σε πιτσαρια. Ειδικα στη κρεπερι που ηταν Ζωγραφου(=περιοχη γεματη φοιτητριες) ειχαμε και τα τυχερα μας... Η πρωτη μου δουλεια στην πιτσαρια ηταν στο Παγκρατι και δεν ειχα πολυ καιρο στην Αθηνα. Οι μονοι δρομοι του Παγκρατιου που ηξερα ηταν η Φιλολαου και η Υμηττου :_zeppelin: Ακομα θυμαμαι τις θεικες στιγμες που χανομουνα και εβγαινα αλλου για αλλου. Κατα τα αλλα κωλοδουλεια και δεν θα ηθελα να την ξανακανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έχω δουλέψει σαν ταχυδρόμος στα ΕΛΤΑ, αυτό πιάνεται στην κατηγορία κούριερ? μάλλον όχι ε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο τα 15 μου και για 6 συναπτα ετη διανομη σε δικο μας μαγαζι σεζον 12 ωρες την ημερα...δυο ντεποζιτα ημερησιως μεσο ορο 250 χλμ σε grand και supra...

κυριακες ειχα ρεπο...και τις περισσοτερες κυριακες πηγαινα με δικη μου βουληση γιατι τους εβλεπα που ζοριζονταν... :uglystupid2:

οι φιλοι μου με φωναζαν διχρωμο λογω μαυρισματος..

σχολαγα 9-10 το βραδυ καθε μερα και πηγαινα να βρω την παρεα.. καλοκαιρακι εξαλου να πιουμε κανα drink να δουμε κανα κωλο...ελα που 16 χρονων ολοι τα πρωτα πενηταρια τους(σκουτερακια και παπακια--μετα στα 18 μεγαλυτερα παπακια) το ποτο διαρκουσε καμια ωριτσα και μετα ειχανε καουρα οι κ@υλογκαζοι και γυρνοβολαγαμε μεχρι τις μια και δυο η ωρα ασκοπα... :stunned:

ηρθαν ωρες που τσακονομουνα με το παπακι μου λες και εφταιγε... :uglystupid2: ....εφταιγε που θα ξυπνουσα παλι στις 8...ενω οι αλλοι 12 και παραλια....

αλλα εχω κανει και.....

3 χρονια διανομη στο Ηρακλειο σουβλατζιδικο και πιτσαρια να βγαζω κανα χαρτζιλικι το φοιτητοπουλο..

ειμαι στα Δηλεινα λητους αν θυμαμαι καλα που ανεβαινει για Φωτη Αιδηνλη και Στρυμωνος μετα...και μιας και ειναι γουβα εκει εριχνε τοσα που με το νερο χειμαρος να φτανει στο γονατο κυριολεκτικα...τα κεραυνιδια πιστευα οτι σκανε διπλα μου δεν εχω ξαναδει τοσο φως...ελεγα αντε παναγια μου να φτασω πισω... :surrender:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ξεχασα να πω...

εχω δυο πλαγιομετωπικες στο ενεργητικο μου...

φυσικα και οι δυο εγκληματικες ενεργειες κουτιων..

η μια στα 16 η αλλη στα 22...

ο ενας με εγκατελειψε.....

στην αλλη του εσκισα κυριολεκτικα ολο το ψυγειο με το αθανατο μαρσπιε του στρογγυλου honda c 50.....ΑΠΛΑ ΣΤΡΑΒΩΣΕ...τρομαξα να το φερω στα ισια με βαριοπουλες...

σε ανοιστοιχη περιπτωση (το c 50 ηταν δικο μου) του supra και grand το ισιωνα με κλωτσια εν κινηση!!!!...εχω επιστρεψει και με τα δυο αυτα με κομμενο μαρσπιε λες και ηταν απο μαχαιρι(οχι απο πτωση) απο την πλευρα των ταχυτητων...

αν σας λεει αυτο κατι..

λογοδοιαρρια με επιασε...

να προσθεσω οτι αγαπαμε τις στιγμες που βρεχει μπαινεις μεσα και σταζεις απο παντου και σε ρωτανε την κλασσικη ατακα να σπασει ο παγος 'βρεχει εξω?'...

μια μερα μετρουσα 8 στις 10 και σκεφτομουν στον δρομο ο επομενος που θα με ρωτησει θα του απαντησω οχι ρε φιλαρακι αλλα παλεψα πριν λιγο στον δρομο με ενα γιγαντιο σαλιαρικο βατραχι και εχασα....

ε ναι στον επομενο που με ρωτησε πριν προλαβω να μιλησω κατουρηθηκα στα γελια...λεω θα νομιζει οτι το εσκασα απο κανα πικπα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω κλεινω αισιως 5 χρονια (4 χρονια delivery και 1 courier) . δουλεψα ενα χρονο μ ενα modenas 115 και εδω και 4 χρονια με το σκυλακι μου το crypton R που κλεινει σε λιγες μερες τα 90.000 απροβληματιστα χλμ :shades: Δυσκολη δουλεια με τα καλα και τα κακα της αλλα τουλαχιστον μεχρι πριν κανα χρονο ειχε καλα λεφτα. Να δουμε τωρα θα παρουμε το χαρτι απο το στρατο να μπορεσουμε να πιασουμε καμμια κανονικη δουλεια... :worthy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ντελιβεράς μεετά το Λύκειο σε πιτσαρία με δικό τους μηχανάκι!

Μάλωσα και έφυγα μετά από 2-3 μήνες!

Ο ιδιοκτήτης ήταν/είναι συγγενής!

:uglystupid2::_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έχω δουλέψει σαν ταχυδρόμος στα ΕΛΤΑ, αυτό πιάνεται στην κατηγορία κούριερ? μάλλον όχι ε

με τι έκανες διανομή ? whistling.gif

εμας μας είχαν δώσει τα αθάνατα ΜΖ lipssealed.gifuglystupid2.gif και καμμιά φορά παίρναμε και τα Suzuki GN 250.

Διανομή τότε με............3 εκ/ρια δρχ. στην δερμάτινη τσάντα για τις συντάξεις !

Τράβαγες και ταξινόμηση μέσα ? whistling.gifwhistling.gif

ον τόπικ, έχω δουλέψει 1991-1993. Πιτσαρία στην Κηφισιά, όπου πλέον στη θέση της είναι.......ΖΑΡΑ ! _zeppelin.gif

Τροποποιήθηκε από τον innova 04

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διανομή έκανα με το δικό μου μηχανάκι, ένα suzuki address 100 και εννοείται ότι έκανα και ταξινόμηση, στον πρώτο τομέα που ήμουν ήταν μαρτύριο, είχα όλο το εμπορικό κέντρο της Ρόδου με γιατρούς, δικηγόρους, εταιρείες, με ένα σωρό θυρίδες και τρελλές ποσότητες εμπορικής αλληλογραφίας.

Εγώ έβγαινα με 20χίλιαρα πάνω μου για τις συντάξεις και τα επιδόματα, τους είχαν μάθει οι παλιοί οι ταχυδρόμοι να τους πληρώνουν όλους από την πρώτη μέρα και ήταν όλοι στημένοι σε διάφορα σημεία στις γειτονιές και στην λέγανε κιόλας ότι άργησες, άστα να πάνε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οδηγούσα παπί town mate 50.

Από τότε γούσταρες τα μηχανάκια με άξονα έ; Μολόγα το tongue.gif

Επί του θέματος τώρα.

Δεν έχω δουλέψει ποτέ μου ως ντελιβαράς ή κουριεράς. Στα χρόνια όμως της δικηγορικής άσκησης (είναι μια χαμαλοδουλειά που εφευρέθηκε για να τρέχει ο μικροδικηγόρος για λογαριασμό του "μεγάλου") έκανα πάρα πολλές αγκαρο-δουλειές με τη μοτοσυκλέτα και πραγματικά - για μία ακόμη φορά στη ζωή μου - δόξασα το Θεό που είχα μοτοσυκλέτα, γιατί αν έκανα αυτές τις δουλειές με άλλο μέσο θα έπρεπε να είμαι τώρα στο Δαφνί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

DHL Πατρα...πανε χρόνια...1994-1996...με μια Vespa 200PX καναμε περιπου 200-250 χλμ ημερησιως βρεξει χιονισει με νιτσεράδα εννοειται.Που αδιαβροχα και κορντουρες τοτε!Το βεσπακι απο συντηρηση συνεχεια η απαντηση του αφεντικου"δε βγαινουμε-εχουμε εξοδα"...ευτυχως ημασταν τυχεροι χωρις απωλειες!

Παντως δεν ειχα μπει ποτέ στο τριπακι να παω χωρις αυριο προκειμενου να παραδωσω παραγγελία και πραγματικα δεν το καταλαβα ποτέ αυτο που τα παιδια που δουλευουν ετσι πανε του σκοτωμου!!!Πηγαινα οπως εγω αισθανομουν ασφαλης και να πανε να σεξ-ηθουν οι πελατες...και ημουν μαλιστα και απο τους ελαχιστους τοτε ντελιβεραδες-κουριερ με κρανος(ενα Bieffe).

Τεσπα,ωραια χρονια!Βλεπω καμμια φορα παιδια της εταιρειας(καμμια σχεση τωρα)και αναπολω :closed-topic:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πω!...απο που να αρχισω... πολλα χιλιομετρα Λεμεε! :scooter:

...σε πολλες πιτσαριες , και για πολλα χρονια ... μετα την κανονικη δουλια το πρωι!... με εκεινο το Astrea που ειχα τοτε πρεπει να γραφα τουλαχιστον 2χιλιαδες το μηνα μονο σε delivery. Τι χρονια και εκεινα ...βρεξει-χιονιζει ...στους δρομους μεχρι αργα για σχετικα λιγες δραχμες!

.... η ειρωνια? ...να χω σημερα πιτσαρια!...καμια φορα γελαω μονος μου! :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1-2 φορες ετυχε να κανω την δουλεια του delivera και αυτες για πολυ μικρο χρονικο διαστημα...

Αν βρεθει δουλεια με καλα χρηματα ευκολα την ξανα εκανα γιατι γουσταρα να οδηγαω τον παπιο μου κ να πληρωνομαι :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δουλέυω delivery σε μια/ενα ψησταριά/μεζεδοπολείο λίγο παρακάτω από το σπίτι μου! Οι ιδιοκτήτες είναι συγγενείς μου! Εννοείτε πως διαθέτουν δικό τους μηχανάκι για τις παραγγελίες!!! Το μηχανάκι είναι ένα Modenas Criss 125! Αρκετά καλό μπορώ να πώ...!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ δουλεύω σε ένα μαγειρευτάδικο. Με ένα ΧΑΡΟ Daelim 110 με μαμήσια λάστιχα και μπροστινό φρένο να πιάνει όπως θέλει αυτό :P

Χτες πήγα να πέσω σε ένα κολονάκι γιατί από τη βροχή είχε γίνει ένα ο δρόμος με το πεζοδρόμιο, Πάτρα κιόλας που είναι σκατά οι δρόμοι, δε θέλει και πολύ.

Πάω στον τυπά (για παραγγελία μόλις 4€ με έφερε μες το χαλάζι ο τραγικός) μου σκάει πεντάευρο με βλέπει ΠΛΑΤΣΟΥΡΙΣΜΕΝΟ και μου λέει:

-Ποπο βραχηκες ε; Σε ταλαιπώρησα ρε φίλε

(Ώπα νάτο έρχεται το μπουρμουάρ)

-Ε ναι κάνει θεομηνία έξω, άστα

-Δε πειράζει θα πας σπίτι σε λίγο να στεγνώσεις. ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 5ΕΥΡΩ Ο ΑΘΛΙΟΣ

Πάντως από βροχή ή αλήθεια είναι ότι δε μασάω, ας είναι καλά το αδιάβροχο, κυνηγετικό, 30€ το πήρα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ δουλεύω σε ένα μαγειρευτάδικο. Με ένα ΧΑΡΟ Daelim 110 με μαμήσια λάστιχα και μπροστινό φρένο να πιάνει όπως θέλει αυτό :P

Χτες πήγα να πέσω σε ένα κολονάκι γιατί από τη βροχή είχε γίνει ένα ο δρόμος με το πεζοδρόμιο, Πάτρα κιόλας που είναι σκατά οι δρόμοι, δε θέλει και πολύ.

Πάω στον τυπά (για παραγγελία μόλις 4€ με έφερε μες το χαλάζι ο τραγικός) μου σκάει πεντάευρο με βλέπει ΠΛΑΤΣΟΥΡΙΣΜΕΝΟ και μου λέει:

-Ποπο βραχηκες ε; Σε ταλαιπώρησα ρε φίλε

(Ώπα νάτο έρχεται το μπουρμουάρ)

-Ε ναι κάνει θεομηνία έξω, άστα

-Δε πειράζει θα πας σπίτι σε λίγο να στεγνώσεις. ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 5ΕΥΡΩ Ο ΑΘΛΙΟΣ

Πάντως από βροχή ή αλήθεια είναι ότι δε μασάω, ας είναι καλά το αδιάβροχο, κυνηγετικό, 30€ το πήρα!

χαχαχα... Πάει το μπουρμπουαρ!!! Ωραίαος ρε μεγάλε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα