Jump to content

Recommended Posts

επισης οσον αφορα την αδεια (το κανονικο χαρτι)

η αιτηση ειχε γινει 20/10 και μου ηρθε μυνημα για την παραλαβη της στις 04/11

οποτε "ο μηνας" για την αναμονη ειναι σχετικος :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωραιος.. θα χρειαστουν συντομα..

οδοντογλυφιδα ε? τιποτα μαλακιστιρια θα ειναι

Τροποποιήθηκε από τον cloud_constructor

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχουν περασει 2 μηνες απο τοτε που εγινε η μεταβηβαση σε εμενα και ακομα κανενα νεο για την αδεια.

Περνω στα ΚΕΠ τηλ η στο Υπουργειο ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοείτε, γιατί με την γραφειοκρατία στην Ελλάδα όλα να τα περιμένεις. Τους έχω ικανούς να έχουν χάσει τα δικαιολογητικά σου... Βέβαια απο την άλλη σκέφτομαι ότι έπεσες και σε δύσκολους μήνες που κάνουν όλοι κατάθεση τις πινακίδες οπότε στο υπουργείο θα γίνετε ο χαμός. Σίγουρα πάντως τηλ για να είσαι εντάξει. Ούτως ή αλλιώς ένα μήνα νομίζω κρατάει αυτό το χαρτί που σου δίνουν οπότε θα έπρεπε να είχες ήδη πάρει τηλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλαράκι, ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο σου. Θα μου χρειαστούν σύντομα όλα αυτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

4 Ενα παραβολο απο την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ το οποιο αναλογα με τα κυβικα της μηχανης αλλαζει και το ποσο του θα τα αναφερω πιο κατω αναλυτικα (ο αγοραστης)

Σωστά αναφέρεις ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αλλά ισχύει για Θεσσαλονίκη.

Μόνο στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ λοιπόν όσοι ενδιαφέρονται από Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα (γιατί μου έτυχε) έχει ένα μεγάλο κατάλογο από τράπεζες ΕΚΤΟΣ της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Το ΚΕΠ βέβαια σε ενημερώνει σε ποιές τράπεζες μπορείς να πας.

Για τις υπόλοιπες πόλεις δεν ξέρω να σας πω τι συμβαίνει με τις τράπεζες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ΚΕΠ βέβαια σε ενημερώνει σε ποιές τράπεζες μπορείς να πας.

Για τις υπόλοιπες πόλεις δεν ξέρω να σας πω τι συμβαίνει με τις τράπεζες.

Το παράβολο είναι έσοδο το οποίο η εισπράττει η περιφερειακή ενότητα του νομού στον οποίο γίνεται η μεταβαβίβαση. Επομένως, παίζει ρόλο σε ποιές τράπεζες έχει λογαρισμό η περιφερειακή ενότητα του εκάστοτε νομού.

Από νομό σε νομό φυσικά αλλάζουν και οι συνεργαζόμενες τράπεζες.

Όπως είπε και ο ΑΥΤΟS σε ενημερώνουν στα εκάστοτε ΚΕΠ. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επισης υπαρχει δυνατοτητα να γινει με εξουσιωδοτηση εφοσων γινει στα γρηγορα η μεταβιβαση, πατε στα κεπ κανει ο πωλητης μια εξουσιωδοτηση στον αγοραστη και την επομενη ή την παρεπομενη μερα παει ο αγοραστης στην εκαστοτε τραπεζα και κανονιζει τα υπολοιπα, συμβαινει σε περιπτωσεις οπου αγοραστης και πωλητης μενουν μακρια ο ενας απο τον αλλων η σε περιπτωση που γινει τοσο γρηγορα η αγωραπωλησια που δεν προλαβαινετε να πατε στην τραπεζα και να παρετε παραβολο. Βολευει παντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επισης υπαρχει δυνατοτητα να γινει με εξουσιωδοτηση εφοσων γινει στα γρηγορα η μεταβιβαση, πατε στα κεπ κανει ο πωλητης μια εξουσιωδοτηση στον αγοραστη και την επομενη ή την παρεπομενη μερα παει ο αγοραστης στην εκαστοτε τραπεζα και κανονιζει τα υπολοιπα, συμβαινει σε περιπτωσεις οπου αγοραστης και πωλητης μενουν μακρια ο ενας απο τον αλλων η σε περιπτωση που γινει τοσο γρηγορα η αγωραπωλησια που δεν προλαβαινετε να πατε στην τραπεζα και να παρετε παραβολο. Βολευει παντως.

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα...

Πήγα να κλείσω ένα μηχανάκι... Πλήρωσα στην τράπεζα το παράβολο 39€ και μου έγραψε ως παρατήρηση την πινακίδα του, τελικά δεν έκατσε η αγορά του και μου έμεινε το παράβολο χωρίς να το χρησιμοποιήσω!!!

1) Επιδής έχω σκοπό να αγοράσω μηχανάκι σύντομα μπορω να κάνω χρήση αυτού που ήδη έχω;;; Η πρέπει να βγάλω άλλο και αν βγάλω άλλο αυτό μπορώ να το ακύρωσω αφου δεν έκανα την χρήση του;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, αφού λες ότι έχει γράψει πάνω την πινακίδα ως παρατήρηση...

Και αν γίνεται θα πρέπει να πάρεις μηχανάκι ίδιων κυβικών γιατί ανάλογα με τα κυβικά αλλάζει το παράβολο νομίζω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα...

Πήγα να κλείσω ένα μηχανάκι... Πλήρωσα στην τράπεζα το παράβολο 39€ και μου έγραψε ως παρατήρηση την πινακίδα του, τελικά δεν έκατσε η αγορά του και μου έμεινε το παράβολο χωρίς να το χρησιμοποιήσω!!!

1) Επιδής έχω σκοπό να αγοράσω μηχανάκι σύντομα μπορω να κάνω χρήση αυτού που ήδη έχω;;; Η πρέπει να βγάλω άλλο και αν βγάλω άλλο αυτό μπορώ να το ακύρωσω αφου δεν έκανα την χρήση του;

Εχω την εντυπωση οτι καθε παραβολο μπορει να ακυρωθει και να επιστραφουν τα χρηματα πισω, το εχω κανει στην εφορια οταν εβγαζα αδεια για το 50αρι, ειχα βγαλει λαθος παραβολο πηγα στην τροχαια και εγραψε πανω με σφραγιδα δεν χρησιμοποιηθηκε να επιστραφουν τα χρηματα. πηγα και τα πηρα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω την εντυπωση οτι καθε παραβολο μπορει να ακυρωθει και να επιστραφουν τα χρηματα πισω, το εχω κανει στην εφορια οταν εβγαζα αδεια για το 50αρι, ειχα βγαλει λαθος παραβολο πηγα στην τροχαια και εγραψε πανω με σφραγιδα δεν χρησιμοποιηθηκε να επιστραφουν τα χρηματα. πηγα και τα πηρα..

Τα παράβολα μπορούν 100% να ακυρωθούν και να επιστραφούν τα χρήματα .

Ακύρωσε ένα η μάνα μου την προηγούμενη βδομάδα και πήραμε πίσω τα χρήματα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα παράβολα μπορούν 100% να ακυρωθούν και να επιστραφούν τα χρήματα .

Ακύρωσε ένα η μάνα μου την προηγούμενη βδομάδα και πήραμε πίσω τα χρήματα .

Ισχυει για παραβολα εφοριας σιγουρα, τραπεζας ομως;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχυει για παραβολα εφοριας σιγουρα, τραπεζας ομως;

Εγώ από τράπεζα το είχα πάρει :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μεταβιβάσεις πάνω κάτω να υπολογίζουμε 5 εργάσιμες αν γίνει απευθείας στο Συγκοινωνιών και 20 αν γίνει σε ΚΕΠ. Απλά να σημειώσω για την περίοδο του Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν ιδιαίτερες καθυστερήσεις, καθώς οι υπάλληλοι του Συγκοινωνιών είχαν απεργίες μετά από μαζική "διαθεσιμότητα" ή πως λέγεται σε αυτό το επισόδειο μνημονίου 12 (αν δεν απατώμαι) συναδέλφων τους. Και κατά κανόνα για κάθε μέρα απεργίας οι δουλειές πάνε 3-4 μέρες πίσω. :D Πόσο μάλλον με περιορισμένο προσωπικό, πλέον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μεταβιβάσεις πάνω κάτω να υπολογίζουμε 5 εργάσιμες αν γίνει απευθείας στο Συγκοινωνιών και 20 αν γίνει σε ΚΕΠ. Απλά να σημειώσω για την περίοδο του Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν ιδιαίτερες καθυστερήσεις, καθώς οι υπάλληλοι του Συγκοινωνιών είχαν απεργίες μετά από μαζική "διαθεσιμότητα" ή πως λέγεται σε αυτό το επισόδειο μνημονίου 12 (αν δεν απατώμαι) συναδέλφων τους. Και κατά κανόνα για κάθε μέρα απεργίας οι δουλειές πάνε 3-4 μέρες πίσω. :D Πόσο μάλλον με περιορισμένο προσωπικό, πλέον.

Προσωπικα την εκανα στο υπουργειο και σε 10 λεπτα ηταν ετοιμη. ( Σταυρος Αγιας παρασκευης, Αθηνα.)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ την έκανα σε ΚΕΠ (Περιοχή Δελφών Θεσσαλονίκη).

Πήγα αρχές Οκτώβρη ( 8 του μηνός ) και τέλη Οκτώβρη (γύρω στις 25-26) ήταν στα ΚΕΠ η νέα άδεια.

Η οποία να αναφέρουμε ότι πλέον είναι πάλι το πράσινο χαρτί, αντί για την Α5 κόλλα χαρτί που έδιναν εδώ και καιρό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ την έκανα σε ΚΕΠ (Περιοχή Δελφών Θεσσαλονίκη).

Πήγα αρχές Οκτώβρη ( 8 του μηνός ) και τέλη Οκτώβρη (γύρω στις 25-26) ήταν στα ΚΕΠ η νέα άδεια.

Η οποία να αναφέρουμε ότι πλέον είναι πάλι το πράσινο χαρτί, αντί για την Α5 κόλλα χαρτί που έδιναν εδώ και καιρό.

Και για όποιον ενδιαφέρεται επειδή το χαρτί φαίνεται λες και θα διαλυθεί με την πρώτη ευκαιρία, μπορεί να πάρει ζελατίνα Α5 απο το βιβλιοπωλείο για να την βάλει μέσα.

Ξέρω άσχετο αλλά είπα να ενημερώσω :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για όσους δεν το γνωρίζουν. Μεταβίβαση στο ΚΕΠ δεν γίνεται πλέον, που σημαίνει ότι προσκομίζοντας χαρτιά, παράβολο κλπ, δεν σου δίνουν προσωρινή άδεια για να κυκλοφορείς.

Αντιθέτως, τα ΚΕΠ πλέον, απλά μπορούν να κάνουν για σένα τη δουλειά της κατάθεσης των δικαιολογητικών της μεταβίβασης στην αρμόδια δ/νση συγκοινωνιών, και μετά από κανά δίμηνο-τρίμηνο να βγει η νέα άδεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ! παρόλο που στα ΚΕΠ έχει δοθεί εγγράφως η εντολή να ενημερώνουν τους υποψήφιους πωλητές/αγοραστές, πως τα μηχανάκια για το διάστημα αυτό (μέχρι να εκδοθεί η νέα άδεια) δεν πρέπει να κινούνται καθόλου καθώς δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας εν ισχύ και συνεπώς ούτε και ασφάλεια, δεν το κάνουν! Επιπλέον οτιδήποτε συμβεί στο μεταξύ (γι' αυτούς που θα καταθέσουν τα χαρτιά στην τελική), ευθύνεται νομικά ο πωλητής!

Γι' αυτό παίδες προσοχή, και να αποφεύγετε τα ΚΕΠ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χρησιμες πληροφοριες που δεν ηξερα και γω!

απο την εμπειρια μου

στην κοζανη πηγα στο συγκοινωνιων μου εδωσαν μια λιστα με τις τραπεζες που μπορεις να παρεις παραβολο και τον αντιστοιχο αριθμο λογαριασμου για καθε μια τραπεζα

στην θεσσαλονικη πηρα τηλ στο συγκοινωνιων και μου ειπα οτι μπορω να το παρω απο την αγροτικη τραπεζα(δεν θυμαμαι αν μπορει και αλλη) ,η οποια ηξερε τον αριθμο λογαριασμου του συγκοινωνιων!

στην αθηνα το ιδιο με κοζανη πηρα την λιστα απο το συγκοινωνιων και πηρα το παραβολο απο την τραπεζα που με βολεψε!

Για τον χρονο που πηρα την αδεια....στην αθηνα τελευταια μεταβιβαση που εκανα ειδα σε μια ανακοινωση οτι την κανονικη αδεια την περνεις (αν θυμαμαι καλα)σε 40 μερες!?

του λεω χρειαζομαι την αδεια για να φυγω κοζανη δεν μπορω να ξαναγυρισω αθηνα να την παρω !

τι μπορουμε να κανουμε...

μου λεει κερνα εναν''καφε'' και εισαι ενταξει ,ελά σε 5 λεπτα!

κολαω.....τι καφε θελει αυτος!μιλαω με εναν φιλο που πηρε και αυτος μηχανη απο αθηνα μου λεει ο καφες ειναι λαδωμα......

αμαν λεω την κατσαμε.....αλλα και γιατι να τον λαδωσω τον φουστη αφου μπορει να το κανει ετσι και αλλιως! μαμω το συστημα

τελοσπαντων βγαζω ενα πενταευρω και λεω απο μεσα μου και καφε περνεις και σου μενουν και ρεστα!

παω μετα απο 5 λεπτα με το πενταευρω στο χερι ετοιμος να τον λαδωσω!!!!!!!!!

περνω την κανονικη αδεια βαζω το πενταευρω στην τσεπη ΜΟΥ και του λεω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ..ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!

σορρυ για το οφτοπικ αλλα προσοχη στα λαμογια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχουν περασει 2 μηνες απο τοτε που εγινε η μεταβηβαση σε εμενα και ακομα κανενα νεο για την αδεια.

Περνω στα ΚΕΠ τηλ η στο Υπουργειο ?

Κάπου εκεί έκανε κ η δική μου όταν την είχα πάρει. Πάρε μία στα ΚΕΠ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα