Jump to content
AquaDiGio

Σβηνει με αποτομο ανοιγμα του γκαζιου

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους,

Προσφατα παρατηρησα οτι καθε φορα που ειχα μεσα 1η και ανοιγα αποτομα το γκαζι, εκανε ενα κενο και εαν δεν το εκλεινα, εσβηνε.

Τωρα τελευταια εχει αρχισει να μου το παρουσιαζει αυτο και στην νεκρα.

Δοκιμασα το typhoon του κολλητου μου, και οσο αποτομα και να το ανοιξω, δεν σβηνει.

Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει? :surrender:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

πραγματικά φίλε μου το εχω παρατηρησει και εγω στο ιννοωα μου. την εχω πατησει πολλες φορες σε φαναρια.. με το που ανοιγω γκαζι που και που σβηνει...εχουμε κοινο προωλημα λοιπον απο οτι καταλαβα :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χμμμ

Ειμαι σιγουρος οτι δεν φταει το ρελαντι, καθως το εχω τσεκαρει απειρες φορες.

Το θεμα ειναι οτι οποτε σβηνει επειδη ανοιγω αποτομα το γκαζι, κανει λιγη ωρα μεχρι να παρει μπρος. Δεν αναβει δηλαδη με την πρωτη η τη δευτερη χρηση της μιζας.

Βεβαια αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι μπορει να ειναι το καρμπυρατερ. Γιατι που και που "μπερδευει" κιολας... αλλα να μπερδευει το 50αρι με 14αρι καρμπυρατερ... ?! :surrender:

Τροποποιήθηκε από τον AquaDiGio

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε AquaDiGio αν δεν εχει βαλει χαλια βενζινη τοτε σιγουρα απο καρ/τερ ειναι η δολεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε AquaDiGio αν δεν εχει βαλει χαλια βενζινη τοτε σιγουρα απο καρ/τερ ειναι η δουλεια.

Κοιτα πιστευω οτι χαλια βενζινη δεν βαζω, γιατι απο οπου και να βαλω μου το κανει αυτο.

Μαλλον θα το παω αυριο για σερβις.. :whistling:

Τροποποιήθηκε από τον AquaDiGio

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το καρμπ. ειναι το μαμισιο ή καποιο αλλο ?

το μαμισιο ειναι, και εαν δεν κανω λαθος ειναι 14αρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορει να φταιει η εξατμιση πραγματικα με την μαμα του sprinter δεν αναπνευει το μηχανακι!

Τροποποιήθηκε από τον fragos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειχε σβησει και μενα κανα 2 φορες στα φαναρια το Χ και ρυθμισα το ρελαντι και τωρα ειναι κομπλε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορεί να θέλει καθάρισμα

βασικά τσέκαρε μια και το φίλτρο και το καρμπ μην έχει μπίχλα για αρχή για να είσαι σίγουρος οτι δεν είναι αυτά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H' ρελαντί θέλει ρύθμισμα

ή έχει μπουκώσει και θέλει το καρμπ. λίγο καθάρισμα και "ξεμπούκωμα"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρε και ενα φιλτρο αερα καινουργιο και βαλτο μονος σου αν μπορεις συνηθως τα παραμελουνε και στα συνεργεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνεχεια στο κανει αυτο? και αφου ζεσταθει καπως το μοτερ? εμενα στην αρχη οταν ειναι κρυο το μοτερ μου κανει κατι τετοια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ιδιο προβλημα ειχε και ο φιλος μου με ενα honda astrea... μαμισιο ηταν...

Το προβλημα ηταν οτι δεν ηταν καλη η χοανη ηταν λιγο σπασμενη ... ειχε βγαλη τον παπα!! και ειχε βαλει μια χοανει... και εσβινε αποτομα επιδη επερνε πολλυ αερα... Δεν ηταν σωστα η χοανη....

Αν εχεις χοανη αλλαξετη και παρε μια ιδια αλλα καινουργια.... Και θα δεις μετα ...

Καντω αυτο που σου λεω

Τροποποιήθηκε από τον Σωτος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αμα αυξησεις λιγο το ρελαντι,δεν θα το κανει, το typhoon του φιλου σου,ειναι διχορνο,πολυστροφο,δεν εχει αναγκη,αλο το τετραχρονο.αυξησε ρελαντι,και αστο να ζεσταθει,μην εχεις πολλες απαιτησεις απο το μηχανακι σ,δεν μπορει να γινει διχρονο ;) μονο με αυξηση ρελαντι θα το πετυχεις.

τα injection το κανουν, το εχω παρατηρησει κυριος στο χ που παιζω το γκαζι και το σβηνω,2 χ τον φιλων μου ετς ειναι,οπως και κτ αλλα.γενικοτερα τα χ εχουν πολυ κενο αν το κανεις αποτομα, για το αντρεσσ δεν ξερω.αλα στο ιννοβα δυσκολα σβηνει παιζοντας το γκαζι ;)

τωρα τι σκατα παιζει,ενας θεος ξερει :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω το εχω παρατηρισει και στο glx μου!!! ελαττωθηκε πολυ ομως απο τοτε που το εκανα 51mm!!!! και οταν αλλαξα καρμπυρατερ για λιγο και εβαλα ενα mikuni 26 δεν το εκανε καθολου!!! τωρα στο δικο σου δεν ξερω τι μπορει να παιζει!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι η τροφοδοσια και το προσο γρηγορα στροφαρει ο κινιτηρας,κτλβε τετο :D

Έτσι είναι σύν του οτι έχει να κάνει και η ταχύτητα με την οποία μπαίνει μέσα ο αέρας.

Όσο πιο λίγες στροφές έχει ο κινητήρας τόσο πιο λίγο αέρα ρουφάει.

Τώρα στο θέμα της ταχύτητας του αέρα:

Αν έχει το μηχανάκι ρελαντί στις 1500 στροφές πχ. ρουφάει ένα Α ποσό αέρα, αυτό είναι σταθερό.

Αυτό που δεν είναι σταθερό όμως είναι το πόσο μεγάλη θα είναι η τρύπα που θα περάσει, γιατί μπορεί το καρμπυρατέρ να είναι 14ρι, αλλά όταν έχεις κλειστό το γκάζι το κενό που έχει είναι πχ 1 χιλιοστό, ενώ όταν το ανοίξεις τέρμα πάει στα 14.

Κάνοντας το αυτό (ανοίγοντας τέρμα το γκάζι) ξαφνικά του δίνεις άφθονο χώρο για να περάσει οπώτε μπορεί και μπαίνει όλος ο αέρας μαζί, αλλά με πολύ μικρότερη ταχύτητα.

Φαντάσου να πάς να γεμίσεις το στόμα σου με νερό (ή φραππέ ή κοκα κόλα ότι γουστάρεις) με ένα καλαμάκι ρουφώντας σταθερά, και μετά να το κάνεις χρησιμοποιώντας 3 καλαμάκια ρουφώντας με τον ίδιο ρυθμό.

Θα δείς οτι με το ένα καλαμάκι το νερό θα ανεβαίνει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τα 3.

Γι'αυτό και τα φτιαγμένα μοτέρ που τους πετάνε επάνω υπερτεράστια κάρμπ δεν δουλεύουν καλά χαμηλά.

Τέλος , έχοντας πιο αργή ταχύτητα του αέρα απο το καρμπυρατέρ μέχρι την κεφαλή, η βενζίνη δεν γίνεται αρκετά καλό σπρέι, μιάς και βασίζεται στην υποπίεση για αυτό, και έτσι το μίγμα που πάει μέσα δεν είναι ομοιόμορφο, ώστε όταν σκάσει να βγάλει αρκετή δύναμη.

Αυτά ισχύουν σαν γενική θεωρία.

Τώρα γιατί του φίλου σου ανοίγει απο το ρελαντί και εσένα μπουκώνει έχει να κάνει και με την ρύθμιση που έχει το κάρμπ, την θέση της βελόνας μέσα του και άλλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έτσι είναι σύν του οτι έχει να κάνει και η ταχύτητα με την οποία μπαίνει μέσα ο αέρας.

Όσο πιο λίγες στροφές έχει ο κινητήρας τόσο πιο λίγο αέρα ρουφάει.

Τώρα στο θέμα της ταχύτητας του αέρα:

Αν έχει το μηχανάκι ρελαντί στις 1500 στροφές πχ. ρουφάει ένα Α ποσό αέρα, αυτό είναι σταθερό.

Αυτό που δεν είναι σταθερό όμως είναι το πόσο μεγάλη θα είναι η τρύπα που θα περάσει, γιατί μπορεί το καρμπυρατέρ να είναι 14ρι, αλλά όταν έχεις κλειστό το γκάζι το κενό που έχει είναι πχ 1 χιλιοστό, ενώ όταν το ανοίξεις τέρμα πάει στα 14.

Κάνοντας το αυτό (ανοίγοντας τέρμα το γκάζι) ξαφνικά του δίνεις άφθονο χώρο για να περάσει οπώτε μπορεί και μπαίνει όλος ο αέρας μαζί, αλλά με πολύ μικρότερη ταχύτητα.

Φαντάσου να πάς να γεμίσεις το στόμα σου με νερό (ή φραππέ ή κοκα κόλα ότι γουστάρεις) με ένα καλαμάκι ρουφώντας σταθερά, και μετά να το κάνεις χρησιμοποιώντας 3 καλαμάκια ρουφώντας με τον ίδιο ρυθμό.

Θα δείς οτι με το ένα καλαμάκι το νερό θα ανεβαίνει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τα 3.

Γι'αυτό και τα φτιαγμένα μοτέρ που τους πετάνε επάνω υπερτεράστια κάρμπ δεν δουλεύουν καλά χαμηλά.

Τέλος , έχοντας πιο αργή ταχύτητα του αέρα απο το καρμπυρατέρ μέχρι την κεφαλή, η βενζίνη δεν γίνεται αρκετά καλό σπρέι, μιάς και βασίζεται στην υποπίεση για αυτό, και έτσι το μίγμα που πάει μέσα δεν είναι ομοιόμορφο, ώστε όταν σκάσει να βγάλει αρκετή δύναμη.

Αυτά ισχύουν σαν γενική θεωρία.

Τώρα γιατί του φίλου σου ανοίγει απο το ρελαντί και εσένα μπουκώνει έχει να κάνει και με την ρύθμιση που έχει το κάρμπ, την θέση της βελόνας μέσα του και άλλα.

τσουπ :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτος απο ολα αυτα που λετεεε μπορει να υπαρχει καποιο κενω και να περνει αερα ....

+ οτι αυτο σας το κανει οταν ειναι ζεστο η οταν ειναι παγωμενο το μηχανακι ????

(μου το εκανε και εμενα ενα sprinter που ειχα μεχρι να ζεσταθει )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σπάνια, το'χω πάθει κι εγώ, αλλά μόνο όταν το μηχανάκι είναι κρύο. Η εξήγηση μου δε διαφέρει από την παραπάνω του φίλου "άλλος ένας ιδιοκτήτης cbr"

Απλά χώνεις μέσα στον κύλινδρο άπειρη βενζίνη και αυτό επειδή δεν έχει στροφές, δεν προλαβαίνει να την κάψει ΟΛΗ σε ένα χρόνο, και μπουκώνει και σβήνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η γενικη απαντηση ειναι μια.

Ολα τα μαμα μηχανακια το κανουνε. injection και καρμπιρατερ.

1) στα injection οταν γινετε το cheking ετοιμαζετε να στειλει βενζινη, ολο αυτο το ρυθμιζει η πεταλουδα που ειναι πανω στο injection ,τοτε,με απλη λογικη οταν παιζεις το γκαζι,η πεταλουδα ειναι σαν να την κοροιδευεις,αυτο ομως ειναι και στο συστημα ψεκαζμου.Παραδειγματος χαρη,μετα απο συκγριση, στην συγκεκριμενη μαρκα keihin γινετε πολυ δυσκολα. στην μαρκα mikuni γινετε πολυ ευκολα,και ειδικα το να σβησει. *ολα αυτα σε παπια κατω τον 250cc

2) στα καρμπιρατερ , οποιοδιποτε μηχανακι το κανει,διοτι,οταν το τραβας το γκαζι αποτομα,το μηχανακι ειναι σε χαμηλο ρελαντι,και ετσι δεν προλαβενει να τραβηξει μεγαλο αερα και σβηνει,σε 2 περιπτωσεις ειναι που δεν προκειτε να μπερδεψει.

α) ναχεις υψιλο ρελαντι,δηλαδη υψιλες στροφες

β) ναχεις τελεια ριθμισμενο το καρμπιρατερ (πραμα απιθανο) και ετς να μπερδευει πολυ ελαχιστα εως καθολου. αλα και με ενα μεγιστο ρελαντι

αυτη ειναι η γενικη αληθεια για τα μηχανακια τα οποια σβηνουν :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η γενικη απαντηση ειναι μια.

Ολα τα μαμα μηχανακια το κανουνε. injection και καρμπιρατερ.

1) στα injection οταν γινετε το cheking ετοιμαζετε να στειλει βενζινη, ολο αυτο το ρυθμιζει η πεταλουδα που ειναι πανω στο injection ,τοτε,με απλη λογικη οταν παιζεις το γκαζι,η πεταλουδα ειναι σαν να την κοροιδευεις,αυτο ομως ειναι και στο συστημα ψεκαζμου.Παραδειγματος χαρη,μετα απο συκγριση, στην συγκεκριμενη μαρκα keihin γινετε πολυ δυσκολα. στην μαρκα mikuni γινετε πολυ ευκολα,και ειδικα το να σβησει. *ολα αυτα σε παπια κατω τον 250cc

2) στα καρμπιρατερ , οποιοδιποτε μηχανακι το κανει,διοτι,οταν το τραβας το γκαζι αποτομα,το μηχανακι ειναι σε χαμηλο ρελαντι,και ετσι δεν προλαβενει να τραβηξει μεγαλο αερα και σβηνει,σε 2 περιπτωσεις ειναι που δεν προκειτε να μπερδεψει.

α) ναχεις υψιλο ρελαντι,δηλαδη υψιλες στροφες

β) ναχεις τελεια ριθμισμενο το καρμπιρατερ (πραμα απιθανο) και ετς να μπερδευει πολυ ελαχιστα εως καθολου. αλα και με ενα μεγιστο ρελαντι

αυτη ειναι η γενικη αληθεια για τα μηχανακια τα οποια σβηνουν :D

εμενα ομως το παπι μου γιατι τωρα μπερδευει τοσο πολυ χαμηλα κ οταν παv να δωσω αποτομα γκαζι σβηνει...πριν βαλω τον εκκεντροφορο (fuego f100)και αλλαξω κυλινδροπιστονα(τα μαμισια εβαλα παλι)δουλευε κομπλε οτι και αν εκανα με το γκαζι(το καρμπ ειναι cm200 24mm)...:/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εκκεντροφορος -> βαλβιδες -> καυση - εξαγωγη. αρα κτ εκει παιζει.

εκτος και αν θελει ριθμιση το καρμπ,η να θελει μεγαλυτερο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εκκεντροφορος -> βαλβιδες -> καυση - εξαγωγη. αρα κτ εκει παιζει.

εκτος και αν θελει ριθμιση το καρμπ,η να θελει μεγαλυτερο

και εγω αυτο νομιζω.. :winking:

το θεμα ειναι πως μπερδευει μονο χαμηλα αν το ανοι3ω σταδιακα το γκαζι στροφαρει στον 8εο χωρις διακοπες λειτουργιας...:/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα