Jump to content

Recommended Posts

Δες αυτα θα σε βοηθησουν

http://motocikleta.gr/distribution/topic5292.html

http://dhost.info/ax1/html/downloads.html

Οταν με το καλο τελειωσεις και λειτουργει τελεια και ξερεις οτι εσυ την εκανες ετσι ειναι απιστευτο το συναισθημα

Εγω αφου με το καλο παραλαβω το νεο μου μοτορι θα ξεκινησω ανακατασκευη στο tdr απο το μηδεν....

καλα μιλαμε παλικαρι ο τυπος,παιζει και να το διαβαζα κανα δυορο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το σαββατο εγινε αλλαγη ελαστικου μπροστα τωρα φοραμε Vee Ruber 3 χρονων (ημερομηνια παραγωγης) αλλα το λαστιχακι ειναι πατημενο μονο 500 χιλιομετρα

πεταξαμε τα προηγουμενα που ηταν 11 χρονων και επανω γραφανε nylon και το μπροστα ειχε τετραγωνισει τοσο που αυτο το λαστιχο που εβαλα μου φαινετε πιο λεπτο ....

εγινε ελεγχος για στραβωμα της ζαντας αλλα ηταν οκ ΔΕΝ εκανα ζυγοσταθμιση καθως πρωτα θα τελειωσω με τα φρενα και εφοσον ειναι οκ ολα τοτε θα κανω

επισης παραφωνιες απο την ηλιθια πτωση ... το πλαστικο της ουρας εσπασε στο σημειο οπυ σπανε οολα τα ΑΧ1 ΝΧ εκει στην ακρη της καμαρας που βιδωνει η βιδα.. αλλα το φτιαχνουμε ευκολα

επισης απο την μπροστα μπουκαλα ειχε σπασει μια βιδα στον αξονα (μπουζονια λεγονται θα σας γελασω) το αλλαξα και αυτο

αφου εβαλα τα παντα τα κουμπωσα τα βιδωσα και τα μετρησα

ηρθε η ωρα των φρενων και τις δαγκανας ...

η οποια δαγκανα δεν αφηνε τη ροδα να κυλαει ελευθερα ..

ετσι αποφασισα να την καθαρισω να ξανα αλλαξω τα υγρα και να δω το αποτελεσμα

ετσι με τα απο μια αμεση ερωταπαντηση στον αγαπητο Θαναση (innova_04)

ξεκινησα να την καθαριζω.. χαλαρωσα τα τακακια και αρχισα να της δινω

καπου στα 20 λεπτα τριψιματος σταματησα να δω τι στο καλο εχω κανει και δυστηχως δεν εμεινα ευχαριστημενος με το αποτελεσμα

οποτε

της πεταξα τα ματια εξω ...

dsc01586l.jpg

ετσι πιεσα τα πιστονια τερμα μεσα να πεταξουν το παλιο υγρο φρενων ( ο θεος να το κανει ολο λασπη ηταν..)

ελυσα τα παντα εκτος απο τα πιστονια (καθως δεν ειχα πιεση αερα για να τα βγαλω - βαλω χωρις ζημια)

σαπουνι νερο να φηγουν τα χοντρα

WD 40 οδοντοβουρτσα και δωσε τριψημο

( πολυ κακος συνδιασμος νερο - σαπουνι για τα πιατα - wd40 μην το δοκιμασετε)

με το ειδικο εργαλειο batonneta απομακρυνα απο βιδες βιδακια τρυπες και ιστοριες αυτο το μαυρο υλικο που ειχε μεινει

ελατηρια τριφτικανε κα ικαθαριστικανε οσο το δυνατον καλυτερα

και το αφησα για σημερα γιατι ηδη ειχε παει 1 το βραδυ

τωρα μερικες ερωτησεις ...

τα τακακια μου ειναι αυτα εχουνε ψωμι ακομα η πανε los poulos?

dsc01585i.jpg

τωρα αλλη ερωτηση

την δαγακανα και τα πιστονια οκ τα καθαριζω

εξωτερικα

εσωτερικα τι γινετε???

επισης ολο εκεινο το μαρκουτσι απο την μανετα μεχρι την δαγκανα

πως να το καθαρισω απο μεσα ???

ευχαριστω

Επισης να πω οτι εγινε και μια διορθωση στο φιλτροκουτι για να εχω το κεφαλι μου υσηχο

οσον αφορα την διαρροη αερα

εριξα φλατζοκολλα στην εξαγωγη του αερα στο φιλτροκουτι ωστε να μην χανει ( οχι οτι εχανε )

απλα ηταν τοτε που μου εκανε τσαλιμια το καρμπυρατερ και τα εψαχνα ενα ενα οποτε για καλο και για κακο

την εκανα τη φαση

dsc01561z.jpgdsc01560un.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά είναι τα τακάκια φίλε . Έχουν "ψωμί" ακόμα.

Συνέχισε ετσι λίγο σου έχει μείνει ακόμα. :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστα δε σε προλαβα εχθες στο μσν καηκε η οθονη απο το λαπτοπ

και οταν μπηκα ειχες βγει

ναι το επιασα καποια πραγματα να τελειωνουν

Επισης το καπακι απο το φιλτρο λαδιου θα στο στειλω αυριο

ειχα δουλιτσα εχθες και σημερα και δε προλαβα το ταχυδρομειο :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημερα εγινε μια σημαντικη αλλαγη στη ντομη και θα την μοιραστω μαζι σας

υπευθυ νος για αυτη τη αλλαγη ο φιλος και αδερφος ax_ena_honda :this:( Κωστας ) ο οποιος μου εστειλε ενα θηριωδες :wub: -σε σχεση με το μαμα-

πισω αμορτισερ για τη ντομη και θελω να τον ευχαριστησω μεσα απο τη καρδια μου ! :punk::worshippy:

Οπως σου ειπα και σημερα φιλε μου κωστα ( η αλλιως καννιβαλος ) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ναι σαι καλα και παντα να εισαι ορθιος

(και ναι οταν με το καλο τελειωσω θα κατεβω με την ντομη αθηνα για καφε να τα πουμε και απο κοντα)

οποτε ξεκιναμε την εγκατασταση

αφου πρωτα παρουμε μια γευση απο το αμορτισερ ... :worshippy:

dsc01708c.jpg

και μετα απο ενα καλο πλυσιμο

διπλα διπλα για ναδω κα ιτην διαφορα

dsc01711f.jpg

Οδηγος αλλαγης πισω αμορτισερ σε ΝΧ 250 Dominator και ΑΧ-1

στο αΧ1 το μονο που αλλαζει στη διαδικασια ειναι η παρουσια του δισκοφρενου

παμε λοιπον

Για αρχη θα πρεπει να τοποθετησουμε τη μηχανη μας καπου ωστε η πισω ροδα να ειναι στον αερα χωρις να ακουμπαει κατω

ειτε με 2πλο σταντ ειναι με καμμια πατεντα με κανα κουτσουρο η με κανα κουβα οπως εχω κανει εγω ...

θα πρεπει να αφαιρεσουμε για να εχουμε προσβαση στο αμορτισερ μας

1 τη σελα

2 το πλαινο φτερο στο φιλτρο κουτι

3 το φιλτροκουτι (το οποιο συναπαγετε οτι αφαιρουμε και την μπαταρια και τα καλωδια και την κλειδαρια της σελας )

dsc01712y.jpg

4 το πλαινο φτερο απο την εξατμιση

5 τη ροδα (με οτι αυτο συναπαγετε βγλασιμο αλυσιδας κλπ)

dsc01713yx.jpg

εκτος βεβαια απο εργαλεια που θα χρειαστουμε που απαραιτητο ειναι να υπαρχει ροποκλειδο μεγαλο

καλο θα ηταν να εχουμε και ενα καλο γρασο λιθιου (η ηλιθιου δεν ξερω και γω πως τα λενε)

γιατι θα μας χρειαστει ...

αφου λοιπον βγαλουμε τα ευκολα και φτασουμε στο φιλτροκουτι

δινουμε ιδιαιτερη προσοχη στα ρευματα και στα καλωδια

οπως και στο φιλτρο αερα που πλεον επειδη εχουμε βγαλει το πλαινο φτερο ειναι εκτεθημενο ...

επισης δινουμε προσοχη στο πισω φρενο καθως - τουλαχιστον στο ΝΧ- επανω στο φιλτροκουτι στι κατω πλευρα του απο την μερια την εξατμισης

εχει μια παπαριτσα που οταν πατας φρενο αναβει το στοπ οποτε λιγο προσοχη ωστε να μην τα ξυλωσετε

ενδεικτικα αναφερω τι βγαινει απο τι αποσυνδεουμε απο το φιλτροκουτι ωστε να μην ξηλωσουμε κατι καταλαθος

Ξεκιναμε απο πανω προς τα κατω

μπαταρια

κελιδαρια σελας (2 βιδες)

1 βιδα μπροστα και λιγο πιο κατω απο το ντεποζιτο

ξεβιδωνουμε το μαυρο κουτακι που εχει τα ρευματα και τα ξεσυνδεουμε

τις 3 φισες που υπαρχουν πισω στο φιλτροκουτι (που συνδεονται με την ασφαλειοθηκη)

απο την μερια τωρα του φιλτρου αερα

αποσυνδεουμε τα καλωδια που ειναι στριμωγμενα μεταξυ φιλτρου αερα και σκελετου (εναι στο αριστερο σου χερι σκυψε θα τα δεις)

(νομιζω ειναι η συνδεση με τον ανορθωτη η μια η φισα)

ακριβως απο πανω εκει και λιγο αριστερα εχει ενα τσουτσουνακι λαστιχενιο που ειναι συνδεμενο με το φιλτροκουτο προσοχη και εκεινο το αποσυνδεουμε

ξεσφιγγουμε το σιδερακι το πλαινο που εχει στο φιλτροκουτι (μετα το φιλτρο αερα) που ειναι για τα νερα σαν οδηγος ενα πραγμα (μια βιδα εχει σταυροβιδα)

απο την μερια την εξατμισης

βγαζουμε το ρελε της μιζας αυτο ειναι σε ενα λασιχενιο περιβλημα αν το τραβηξεις βγαινει ευκολα δεν εχει βιδες

και τελος ξεσφιγγουμε την εισαγωγη του καρπυρατερ απο το φιλτροκουτο και τραβαμε το φιλτροκουτο να βγει

μετα αφαιρουμε την πισω ροδα

αφου τα καναμε ολα σωστα εχουμε χωρο να δουλεψουμε

dsc01714l.jpg

κα ιδου το παλιο αμορτισερ ...

εδω τα πραγματα ειναι πανευκολα ...

μια βιδα επανω

dsc01716lm.jpg

την οποια εδω την εχω βγαλει (δω ειναι μια πολυ ωραια στιγμη να ελγχεις για στραβοπατηματα ... οπως εγω ας πουμε που ενω εχω τραβηγμενο το τσοκ τερμα

βλεπω οτι η πεταλουδα ειναι μισοκλειστη και δεν παει αλλο ... οποτε καπου μαλακια εκανα.. οπως και να εχει σημειωθηκε για περαιτερω εξερευνηση)

και μια βιδα κατω ,,,, στο μοχλικο

dsc01717zm.jpg

τις βγαζουμε και περνουμε το αμορτισερ αγκαλια ...

με τον ιδιο τροπο τοποθετουμε το νεο μας αμορτισερ

αν για καποιο λογω βρουμε καποια δυσκολια στην τοποθετηση ιδιαιτερα στο μοχλικο (εφοσον ξερουμε οτι το αμορτισερ κανει για το μηχανακι μας )

dsc01718y.jpg

κουναμε λιγο το ψαλιδι πανω κατω για να ερθει το αμορτισερ στη θεση του και να κουμπωσει

μετα βιδωνουμε με το χερι στην αρχη τις βιδες που βγαλαμε απο πριν

ανοιγουμε εγχειριδιο βλεπουμε ροπες

μας λεει το εγχειριδιο 45 Ν η κατω βιδα (αυτη που βιοδωνει στο μοχλικο )

και 105 Ν η πανω βιδα

οποτε δυναμοκλειδο ανα χειρας

dsc01720gw.jpg

εγω να πω την αληθεια τα εκανα σταδιακα δηλαδη ...

την επανω βιδα την βιδωσα με το χερι

μετα πειρα το δυναμοκλειδο το ρυθμισα στο 60 εκανε κλακ

μετα στο 80 ξανα εκανε κλακ

και μετα στο 105 και ειμαι οκ

το ιδιο και στο συστημα του μοχλικου κατω ...

ααα ξεχασα να πω οτι πρωτου ξανα βαλουμε τις βιδες

καλο θα ηταν να παρουμε ενα καλο γρασο

dsc01722q.jpg

και να τις πασαλειψουμε ...

τωρα ωρα για διαλλειμα ...

τσιγαρακι ....

και αραγμα να αρμενιζει το μυαλο σε βουνα και λαγκαδια...

dsc01727vx.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αφου λοιπον τοποθετησουμε το αμορτισες ξεκιναμε να βαζουμε τα πραγματα οπως ηταν ...

φιλτροκουτι

συνδεσεις καλωδιων

πισω ροδα

και γενικα οτι εχουμε βγαλει ... ετσι οταν τελειωσουμε ....

dsc01730k.jpg

οποτε μετα την κουκουλωνουμε και της λεμε καληνυχτα

dsc01731lt.jpg

Τωρα οι εντυπωσεις μου ...

καταρχην να πω την αληθεια δεν μετρησα SAG

η αλλαγη ηταν εμφανεστατη απο το πρωτο δευτερολεπτο ...

το αμορτισερ κραταει το βαρος της μηχανης και δεν βυθιζετε καθολου ...

με εμενα επανω 60 κιλα ανθρωπος υπαρχει μια βυθιση .. πολυ μικρη ομως ..

στη θεση του συνοδηγου η βυθιση μεγαλωνει αλλα λογικο ....

τωρα επανω στο αμορτισερ ειδα 2 δαχτυλιδια το ενα λογικα ειναι η ασφαλεια και το αλλο ειναι η προφορτιση του ελατηριου μαλλον

που σημαινει οτι εχω επιλογη να σηκωσω κιαλλο τα οπισθια την αν θελω

δηλαδη να ειναι μεγαλυτερη η διαδρομη ... ετσι δεν ειναι ?????

θα πρεπει να προσεξω κατι ? αν καποιος ξερει ας ριξει μια ενημερωση

και παλι ευχαριστω για το χρονο σας

Τροποποιήθηκε από τον SaDoW

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραιο το baby-domi,εχεις προχωρησει πολυ!η προφορτιση του αμορτισερ ρυθμιζεται οπως σωστα ειπες απο τον δακτυλιο με το ειδικο γατζοκλειδο.ο πανω δακτυλιος ειναι η ασφαλεια.τον χαλαρωνεις-σφιγγεις αναλογα τι θες να κανεις.στο αμορτισερ που εβαλες προφανως εχει τοποθετηθει(στο κατω μερος)αποστατης απο τεφλον.αυτο ειναι για να προφορτισει(ακομα πιο πολυ)ενα μαλλον ταλαιπωρημενο αμορτισερ.αν τον αφαιρεσεις θα κερδισεις λιγο σε διαδρομη του ελατηριου αλλα η συμπεριφορα θα ειναι σαν να κανεις τραμπαλα.δοκιμασε το οπως ειναι ή προφορτισε-αποφορτισε απο πανω,γενικως κανε μερικες δοκιμες να δεις που σε ικανοποιει.και το καλυτερο ειναι(το ξερεις βεβαια)να βαλεις ενα αφτερμαρκετ αμορτισερ εστω και μεταχειρισμενο(για πιο φτηνη αγορα)καλη συνεχεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ημαρτον ! οχι αλλα ειδικα εργαλεια!!

εγω θα το κοπανισω με καλεμακι και σφυρακι

δεν ξερω αν εχει τοποθετηθει αποστατης

αλλα δε θα το πειραξωαν εννοεις αυτο το ασπρο δαχτυλιδι στη βαση του αμορτισερ

αυτο ηταν μαυρο αλλα στο πλυσιμο απο το τριψε τριψε εβγαλα τη μπογια

το αμορτισερ ειναι αφτερ μαρκετ καθως τα μαμα αμορτισερ δεν εχουν ρυθμιση προφορτισης

αλλα σαφως ειναι 10 φορες καλυτερο απο αυτο που ειχα επανω

εμενα με ενδιαφερει να σηκωσω την ουρα οποτε το βιδωνω δηλαδη συμπιεζω το ελατηριο η το ξεβιδωνω αποσυμπιεζω δηλαδη το ελατηριο? ευχαριστω :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω διαβασει ολο το θεμα απο την αρχη Αρχοντη και ωφειλω να πω: Θερμα συγχαρητηρια για την υπομονη σου, επιμονη σου και για το μερακι που διαθετεις.

Εγω κατεληξα σε AX-1 τελικα. Θα δω 3 μηχανες μεσα στην εβδομαδα και αναλογως θα αποφασισω. Και παλι μπραβο που ξεκινησες απο το τιποτα και καταφερες να φτιαξεις μια μηχανη!!!

Ανταλλακτικα απο που ψωνιζεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστω πολυ αδερφε ! (αν και δεν ειναι ετοιμη αλλα κοντευει)

ανταλακτικα απο ιντερνετ (συνηθως)

απο μοτομαγαζα (λιγο πιο σπανια) απο την αντιπροσωπια(μονο καταναγκη γιατι υπαρχει σεξουαλικος προσανατολισμος οσον αφορα τις τιμες)

και απο φιλους (οποτε υπαρχει διαθεση)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη σιγουρα θα χρειαστω κατι να κανω με την πισω αναρτηση, δωσε μου αν δε σου κανει κοπο 2-3 link απο μαγαζια απο εξωτερικο για να δω τι μπορω να βαλω :)

Επισης μετα το πρωτο service, θα κανω μονος αλλαγη σε λαδια και φιλτρα. Φιλτρακια κ.τ.λ. εχεις κατι απο το internet?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2 link ...

θα σου δωσω

http://www.motopissaris.gr/full_product.php?prod_id=AP.7600 (yss)

http://tsetselis.gr/BITUBO.htm (bitubo)

φιλτρο αερα και λαδιου εγω πηρα απο τη μαμα χονδα

υπαρχουν ομως φιλτρο αερα και λαδιου της hiflo

επισης παιζει και πατεντα (κοψε ραψε) με φιλτρο της Κ&Ν (πιο ελευθερο)

το εμαιλ στο εστειλα

αν ξεκινησεις να το φτιαχνεις μονος παντως θα χρειαστεις εργαλεια ...

ροποκλειδα σιγουρα

και προσοχη στο καπακι του φιλτρου λαδιου το σφιγγουμε σιγα σιγα με το χερι

γιατι την εχει δει γαιδουρι και κλωτσαει σπειρωματα

(την πατησε καποιος .... αλλα δε λεμε ονοματα .... Αχ_1_honda_ κανιβαλε... )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε ναι ......

λεπτομερειες και φωτο κουιζ αργοτερα...

μολις καθαρισουνε τα ματια μου ...

ολα πρασινα τα βλεπω,,,

dsc01742x.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενα αδυνατο σημειο στα ΝΧ και στα ΑΧ-1 υπαρχει μεταξυ υποπλαισιου και ουρας

η μαμα εξατμιση παιζει το ρολο του συμπληρωματος του πλαισιου (ενεργο κομματι δηλαδη)

απο τη στιγμη ομως που βαζουμε αφτερ μαρκετ εξατμιση η οποια δεν εχει τις απαιτουμενες βασεις οπως η μαμα

πρεπει να κανουμε παρεμβασεις ωστε να μην καταστρεψουμε το πλαισιο

στην ουσια πρεπει να ενισχυθει το μικρο γαμα που υπαρχει στην αρχη της ουρας

γιατι χωρις την μαμα εξατμιση εκεινο το λαμακι (γιατι για λαμακι προκειτε) τρωει ολο το βαρος

+ τα νερα απο τα πλυσιματα βροχες και επειδει κανει κοιλια εχει σαν αποτελεσμα να λιμναζει μια μικρη ποσοτητα νερου

και σιγα σιγα να κανει εμφανιση η σκουρια και μια ωραια πρωι ανεβαινεις στο μοτορι καθεσε και ακους ενα μπραφ! (παρε το λαμακι στα χερια)

ετσι λοιπον επιστρατευσα ενα φιλο σιδερα να κανουμε τα παρακατω

τροχισμα καθαρισμα και ενισχυση του Γαμμα του υποπλαισιου με λαμα

dsc01750qa.jpg

μετα την ενισχυση επεσε τριψιμο ασταρωμα βαφη και βερνικι ωστε να αποφυγουμε οσον το δυνατον για περισσοτερο καιρο σκουριες

το αποτελεσμα δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα σε εκεινο το σημειο μπαινει απο επανω το φτερο οποτε με ενδιεφερε η αντοχη και η χρηστικοτητα και οχι εμφανιση

εδω βεβαια να πω οτι θα περαστει γυρω γυρω θερμοσυστελομενο μακαρονι ωστε να αποφυγω τα νερα ιδιαιτερα στα κενα που αφησε η ηλεκτροκοληση για την αποφυγη σκουριας

dsc01754mt.jpg

και τωρα στα δυσκολα

επρεπε να γινουν μετρησεις με την εξατμιση επανω

χωρις την εξατμιση επανω

και με την ουρα μερικα χιλιοστα ανασηκωμενη (απο την μια πλευρα)

καθως με το βαρος του ατομου και ποσο μαλλον οταν ηταν διπλος το σωληνωτο πλαισιο που απαρτιζει την ουρα

πηρε μια κληση κατα κατω

ετσι ξεχυθηκαμε επι το εργο αφου βγαλαμε βαλαμε μετρησαμε ξανα βγαλαμε ξαναμετρησαμε

αρχισαν τα κοψε ραψε

χρησιμοποιησαμα μια σωληνα 2,5 χιλιοστων (νομιζω) την εφερε συγκεκριμενα ο φανης γιατι τον ειαπ για φορτωμα δικαβαλο ταξιδια

και νομιζε οτι θα κουβαλαω και γω δε ξερω τι

τη τσαλακωσαμε απο την μια μερια ωστε να την εχουμε σαν βαση αφου στο μηχανακι επανω θα χρησιμοποιουσαμε την ηδη υπαρχουσα τρυπα σαν οδηγο

dsc01738gl.jpg

τελικα μετα απο συζητηση ανοιξαμε την τρυπα λιγο παραπανω απο Μ8 σε Μ10 ωστε να υπαρχει αντισταση και να αντεχει την κακοποιηση

βιδα

dsc01741dx.jpg

και αφου γινανε οι μετρησεις

οπυ θα γινει το κουρμπαρισμα ωστε να μη ακουμπαει η εξατμιση

να εχει κενο για να περναει αερας (για να μην μεταφερετε θερμοτητα στο σιδερο)

και να μπορει να βγαινει το φιλτροκουτο χωρις προβλημα

περασαμε στο σταδιο της καλιγραφιας εδω ο φανης εδωσε ρεσιταλ πρωτα με τν ηλεκτροκοληση και το τροχο (το παλιηκαρι ζωγραφιζει)

και μετα με την υπομονη του με αυτα που του ελεγα που τον εβγαζα και φωτογραφιες που συνεχεια ελεγα μηπως δε θα μας παρει ετσι .. να το καναμε απο την αλλη μερια (πως δε με εκανε και μενα ηλεκτροκοληση πανω στο ντεποζιτο...)

dsc01740w.jpg

ετσι μετα απο αλεπαληλης ηλεκτροκολησεις κοψε ραψε ξανακολα

φτασαμε στο επιθυμητο αποτελεσμα το οποιο του περασα ενα χερι ασταρι

και μετα ενα χερι μπογια κα ιμετα παλι μπογια και μετα βερνικι

dsc01743k.jpgdsc01755v.jpg

και μετα τοποθετημενο

dsc01756c.jpg

και με την εξατμιση

dsc01757e.jpg

και αφου τελειωσαμε με τα κοψε ραψε ευχαριστησα τον φανη και αρχισα να βιδωνω

χρησιμοποιησα βιδες Μ10 για πανω και κατω

για την επανω βαση στριξης χρησιμοποιησα την τρυπα για την εξατιση που ηταν ηδη Μ10

αλλα προεκειψε προβλημα καθως η ενισχηση που φτιαξαμε πρεπει να βιδωθει ΓΕΡΑ στο πλαισιο ωστε να αποφυγω

να γυρισει η ενισχυση πανω στη βιδα το θεμα ειναι οτι δεν μπορουσα να βιδωσω γερα μαζι την εξατμιση καθως ειναι απο αλουμινιο

ετσι σκεφτηκα το εξης

Αγορασα μια ανοξειδωτη Μ10 40αρα (η 45αρα δε θυμαμαι) περασα την εξατμιση κανονια αλλα μεταξυ της εξατμισης και του πλαισιου εβαλα ενα παξιμαδι

με αυτο το τροπο μπορεσα να βιδωσω την ενισχυση πανω στο πλαισιο χωρις να ζορισω την εξατμιση

χρειαστηκαν βεβαια καποιοι αποστατες (ροδελες) καθως φυγαμε απο τις μετρησεις που ειχαμε κανει

αφου μετρησα εβγαζα εβαζα βρηκα τη χρηση τομη

η εξατμιση βγηκε 4 εκατοστα πιο εξω αλλα δε μας πειραζει καθως πλεον δε βρισκει το πισω φτερο (εχει κατι αυτακια που βρισκανε στην εξατμιση)

και η σελα κρυβει αυτα που πρεπει να κρυψει

dsc01760n.jpg

και ετσι τελειωσα και με την ενισχυση του πλαισιου

Παραλειπομενα

4 ωρες μας πηρε η διαδικασια καθως ο φανης αποδηχθηκε ψειρας μεγαλυτερος απο εμενα

βγαλαμε και κοψαμε 4 φορες μεχρι να βρουμε το ιδανικο σημειο κουρμπας

οταν βαλαμε την ενισχυση ομως δεν ειχαμε μετρηση τη κλιση που ειχε η ουρα απο το λυγισμα και το βαρος

με αποτελεσμα να ειμαι κανα 1.5 χιλιοστο εκτος κα ινα μη μπαινουν οι βιδες οποτε παλι κοψαμε και ραψαμε

στη τελευταια τοποθετηση και ενω βιδωναμε η λαμα συστραφηκε με αποτελεσμα να μην κουμπωσει σωστα (απο την μια μερια) λογω του οτι μεγαλωσαμε το μηκος της

το προβλημα λυθηκε με κανα 2 σφυριες γερες και ταυτοχρονο βιδωμα και απο τις 2 μεριες ωστε να παρει τα μποσικα

απο φασισαμε να πιασουμε με2 βιδες την επανω βαση της ενισχυσης για καλυτερα αποτελεσματα

λογο της κληση ομως που δεν ειχαμε μετρηση επρεπε να κανουμε μεγαλυτερη τρυπα καθως αλλο κοψε ραψε δε παιζει

πηγαμε απο Μ10 σε Μ12

αλλα τζιφος οταν πηγα και αγορασα την βιδα Μ12 καταλαβα οτι δεν υπαρχει περιπτωση να βιδωσει καθως ειναι τεραστια !

τωρα ειμαι στο ξαψιμο για πηρο ωστε να το σφηνωσω και να μην ξανακουνηθει απο εκει

Ευχαριστω !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο εχω πει οτι δεν υπαρχεις σωστα???

Ωραια δουλεια και μαλιστα σε κρισιμο απο οτι φαινεται σημειο! Μπραβο και στους δυο σας.

Αρχοντη, τι ελατηρια ταιριαζουν στη μαμα αναρτηση? Κατι σε σκληροτερο σκεφτομαι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο εγκυρες πληροφοριες ξερω οτι ταιραζει απο DT200R

και απο CBR400

αλλα γιατi να πας σε πιο σκληρο ? το μηχανακι ειναι On-Off δεν ειναι street η ss

αλλα και αυτο μπορεις να το διορθωσεις παιρνοντας ενα ελατηριο αφτερ μαρκετ

με ρυθμιση προφορτισης και επαναφορας και το ρυθμιζεις εσυ

η παιρνεις ενα που να ειναι full servicable αλλαζεις λαδια και εισαι και αλλανι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αντε με το καλο οταν ειν ετοιμη βγαλε και για μας ενα ωραιο βιντεο να σε θαυμαζουμε :) :mB_kalo_e: :mB_kalo_e: :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα αργησει ... πιθανοτατα καθως δεν παιζει σαλιο ( και εννοειτε το πρωτο βιντεο θα ειναι σκισημο στα λαχαναγορα προς σινδο) :mB_kalo_e:

κατσε να κανω εναν γυρο το τετραγωνο πρωτα

Τροποποιήθηκε από τον SaDoW

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχε το νου σου μην σηκωσεις υπερβολικα την ουρα,παιζει σαν αποτελεσμα να μικρυνει αισθητα η καστερ και το μηχανακι να γινει νευρικο εως και επικυνδυνο στο πρωτο κουνημα του τιμονιου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα