Jump to content
HLIAS

Θα αλλαξω την σελα και καλυμμα

Recommended Posts

Το λοιπον, τον τελευταιο καιρο σκεφτομαι σοβαρα να αλλαξω σελα...

Εχω καταληξει στην σελα απο το ΜΟΤΟ ΟΚ, απο οσο ειδα εχει διαφορα ΄΄μοντελα΄΄ σελας και μαλλον θα επιλεξω την standard με τζελ

ερωτηση τωρα απο οσους εχετε αλλαξει απο το εν λογω μαγαζι...

σε αλλα σελακια σκαβει το εμπρος μερος (του οδηγου) και ετσι ερχεσαι λιγο πιο χαμηλα... ο συναναβατης ομως; μενει εκει που ηταν και πριν; ή σου χαμηλωνει και το πισω μερος;

γενικα δεν θα ηθελα ο συναναβατης και συγκεκριμενα η κοπελα μου να ειναι πιο ψηλα απο εμενα... θα γινει αυτο ή θα την αρχοντησα εκει ψηλα; :bop:

εχω διαλεξει την standard γιατι δεν αλλαζει και πολυ την αρχικη εμφανιση της σελας, η αλλη με ξυνιζει λιγακι μπορω να πω...

οσοι απο εσας εχετε αλλαξει σελα ειτε στο TDM ειτε σε αλλες μηχανες δωστε μου λιγες πληροφοριες ακομα....

:_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Eχεις δει την σελα του Δημητρη (Μanalishi) και φανταζομαι ξερεις πως ειναι... Γιατι θες να την χαμηλωσεις την δικια σου;;Εννοω, προβλημα υψους δεν υπαρχει, το οποιο σκαψιμο θα γινει πιστευω θα ερθει στα ιδια με την προσθηκη του τζελ, αρα δεν υπαρχει λογος να χαμηλωσει εκτως και αν το θες εσυ!

Οποτε σιγουρα υπαρχει η δυνατοτητα να μεινει η διαφορα επιβατη-συνεπιβατη στα ιδια επιπεδα!

Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι θελω να πω γιατι και εγω μπερδευτηκα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eχεις δει την σελα του Δημητρη (Μanalishi) και φανταζομαι ξερεις πως ειναι... Γιατι θες να την χαμηλωσεις την δικια σου;;Εννοω, προβλημα υψους δεν υπαρχει, το οποιο σκαψιμο θα γινει πιστευω θα ερθει στα ιδια με την προσθηκη του τζελ, αρα δεν υπαρχει λογος να χαμηλωσει εκτως και αν το θες εσυ!

Ναι την εχω δει και το εχω οδηγησει μαλιστα και μου αφησε αριστες εντυπωσεις, δεν θελω να την χαμηλωσω την δικια μου απλα εχω δει πως ολες ετσι ειναι ... αν και ο tree of life μου εχει πει πως λογο του οτι φαρδενει η σελα δεν υπαρχει θεμα με τα ποδια, ισως αν χαμηλωσει λιγο βεβαια να ειναι καλυτερα απο θεμα καλυψης απο τον αερα

Οποτε σιγουρα υπαρχει η δυνατοτητα να μεινει η διαφορα επιβατη-συνεπιβατη στα ιδια επιπεδα!

ναι λογικα αν και θα ηθελα να ερθει και λιγο πιο χαμηλα ο συναναβατης για αεροδυναμικους λογους_thumbsup.gif

Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι θελω να πω γιατι και εγω μπερδευτηκα!

Ωχ θεε μου εισαι απιστευτος... και μετα λενε για μενα2funny.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο το ΜΟΤΟ ΟΚ και εγω αλλαξα την ταπετσαρια της σελας μου με το ιδιο υλικο μπροστα και αντιολησθητικο πισω.Οσον αφορα την δουλεια του μαγαζιου και την εξυπηρετηση που χρειαστηκα να μου κανει για το 36 ωρο το Πασχα απλα αψογος και με λογικοτατες τιμες (70 ευρα)

Τωρα οσον αφορα το σκαψιμο ,αν ψαχνεις γνωμες ακου και την δικη μου .

Εκτος και αν εισαι ΠΟΟλυ κοντος και εχεις προβλημα με το κοντρολ του TDM θα σου προτεινα να μην πειραξεις στο ελαχιστο το υψος της σελας σου , ειναι ηδη αρκετα χωστη ,χαμηλα μεσα στο μηχανακι και κατ επεκταση σε απομακρυνει απο το μπροστινο, ενα σκαψιμο θα εντεινει και αλλο το φαινομενο και ισως σου στοιχισει αρνητικα σε αισθηση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο το ΜΟΤΟ ΟΚ και εγω αλλαξα την ταπετσαρια της σελας μου με το ιδιο υλικο μπροστα και αντιολησθητικο πισω.Οσον αφορα την δουλεια του μαγαζιου και την εξυπηρετηση που χρειαστηκα να μου κανει για το 36 ωρο το Πασχα απλα αψογος και με λογικοτατες τιμες (70 ευρα)

Τωρα οσον αφορα το σκαψιμο ,αν ψαχνεις γνωμες ακου και την δικη μου .

Εκτος και αν εισαι ΠΟΟλυ κοντος και εχεις προβλημα με το κοντρολ του TDM θα σου προτεινα να μην πειραξεις στο ελαχιστο το υψος της σελας σου , ειναι ηδη αρκετα χωστη ,χαμηλα μεσα στο μηχανακι και κατ επεκταση σε απομακρυνει απο το μπροστινο, ενα σκαψιμο θα εντεινει και αλλο το φαινομενο και ισως σου στοιχισει αρνητικα σε αισθηση

ευχαριστω για την συμβουλη σου..... οχι δοξα τον ανωτερο δεν ειμαι κοντος.... και βασικα και εγω δεν θα ηθελα να χαμηλωσει η σελα μου...

70 ευρω μονο για καλυμα;; πολλα δεν ειναι;

α και αλλη ερωτηση το αντιολισθητικο που βαζουν ειναι πολυ καλο;; θελω να πω εχεις περιθορια να αλλαξεις θεση στις στροφες ή σε κραταει κολλημενο στο κεντρο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

the force is with you Hlias.

Ηταν και εμενα η βασικη ερωτηση για το αν κολλας επανω του η οχι , εν τελει δικαιωθηκα με την επιλογη μου να διαλεξω το υλικο που ηταν πιο κοντα απο ολα στην υφη του μαμα και γλυστραει οσο πρεπει για να αφηνει να μετατοπιζεις το βαρος σου οπου θες.

Τα 70 ευρα δεν ηταν πολλα για καινουργια ταπετσαρια, ολονων η τιμη εκει πηγαινε -ρωτησα σε αλλους δυο , ο ενας Σελοτεχνικη και ο αλλος ουτε που θελω να τον θυμαμαι

ΥΓ, Εχε στο νου σου κατι για το τζελ , εχει μνημη, το αφρολεξ της σελας σου ομως δεν εχει :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απλα θα παραμεινει σε ενα συγκεκριμενο σχημα αμεσα .....επηρεασμενο απο το σχημα του ....χμ χμ :whistling:

Ζητα απο τον τυπο μια σελα να την δοκιμασεις ,μου φαινετε δινει για ολοημερο τεστ η και παραπανω μετσι θα ξερεις

Παντως περσι που εκανα τα περισοτερα μαζεμενα χλμ ποτε με την μηχανη μου (1800 σε δυο μερες) δεν ειχα κανενα προβλημα με το αφρολεξακι της :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλα βρε αύριο απο το γραφείο να σου δώσω την δική μου να την κρατήσεις μερικές μέρες να δεις προκοπή..

Εγώ την έφτιαξα στον Μοτο-Κ πριν περίπου 3 μήνες, ακόμη είναι λες και την αγόρασα εχθές. Έβαλα τζέλ στη θέση του οδηγού μόνο, θεώρησα οτι πίσω θα είναι αχρείαστη, διότι όποιος/όποια ανεβαίνει δεν είναι σε μόνιμη βάση και δεν πρόκειται να εκτιμήσει τα +60 ευρώ που θα χάλαγα... :winking:

Όπως λένε και οι παραπάνω, η θέση είναι πιο όρθια πλέον διότι η σέλα έχει σκαφτεί, με αποτέλεσμα το σώμα να έρχεται λίγο πιο χαμηλά και μπροστά. Μην φανταστείς οτι θα κάθεσαι σαν on-off, είπα λίγο πιο όρθια.. Κάθεσαι πλεόν "περισσότερο μέσα" στην μηχανή, παρά πάνω της, αυτό με βοηθάει διότι πλέον χρησιμοποιώ το σώμα μου πιό πολύ για να "κουμαντάρω" το έπιπλο και δεν τσακώνομαι με το τιμόνι..

Με την νέα λοιπόν στάση που παίρνει το σώμα, αποφορτίζεις τα χέρια σου απο το βάρος του κορμού και επιβαρύνεις λιγότερο την μέση σου, η οποία πλέον δέχεται τα φορτία σε λίγο πιο όρθια θέση , όχι όμως κάθετη ώστε να σου δημιουργεί πρόβλημα. Εγώ έχω μετατόπιση σπονδύλου (σπονδυλολίσθηση νομίζω λέγεται) και δεν με εχει ενοχλησει καθόλου. Με το Anhelo, εκτός απο τον πάτο μου που πιανόταν με κούραζε και η μέση μου, και να σκεφτείς οτι η αναρτηση του KLE ήταν πολύ μαλακή σε σχέση με του TDM.

To τζέλ έχει πολύ καλή εφαρμογή και αξίζει να δώσεις τα λεφτά για αυτό. Αγκαλιάζει τα μαλακά σου (GAY ALERT) και "κάθεσαι" σε περισσότερη σέλα, επίσης στις συμπιέσεις απο την ανάρτηση απορροφά ένα μέρος της ενέργειας που θα μεταφερόταν στον πάτο σου και μετέπειτα στην μέση.

Όσον αφορά το ύψος, δεν νομίζω οτι μπορεί να μειώσει και άλλο του συνεπιβάτη, αλλά με το τζελ, ίσως σου κόψει μερικά χιλιοστα. Το καλύτερο είναι να πας να τα ρωτήσεις όλα αυτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλα βρε αύριο απο το γραφείο να σου δώσω την δική μου να την κρατήσεις μερικές μέρες να δεις προκοπή..

Εγώ την έφτιαξα στον Μοτο-Κ πριν περίπου 3 μήνες, ακόμη είναι λες και την αγόρασα εχθές. Έβαλα τζέλ στη θέση του οδηγού μόνο, θεώρησα οτι πίσω θα είναι αχρείαστη, διότι όποιος/όποια ανεβαίνει δεν είναι σε μόνιμη βάση και δεν πρόκειται να εκτιμήσει τα +60 ευρώ που θα χάλαγα... winking.gif

Όπως λένε και οι παραπάνω, η θέση είναι πιο όρθια πλέον διότι η σέλα έχει σκαφτεί, με αποτέλεσμα το σώμα να έρχεται λίγο πιο χαμηλά και μπροστά. Μην φανταστείς οτι θα κάθεσαι σαν on-off, είπα λίγο πιο όρθια.. Κάθεσαι πλεόν "περισσότερο μέσα" στην μηχανή, παρά πάνω της, αυτό με βοηθάει διότι πλέον χρησιμοποιώ το σώμα μου πιό πολύ για να "κουμαντάρω" το έπιπλο και δεν τσακώνομαι με το τιμόνι..

Με την νέα λοιπόν στάση που παίρνει το σώμα, αποφορτίζεις τα χέρια σου απο το βάρος του κορμού και επιβαρύνεις λιγότερο την μέση σου, η οποία πλέον δέχεται τα φορτία σε λίγο πιο όρθια θέση , όχι όμως κάθετη ώστε να σου δημιουργεί πρόβλημα. Εγώ έχω μετατόπιση σπονδύλου (σπονδυλολίσθηση νομίζω λέγεται) και δεν με εχει ενοχλησει καθόλου. Με το Anhelo, εκτός απο τον πάτο μου που πιανόταν με κούραζε και η μέση μου, και να σκεφτείς οτι η αναρτηση του KLE ήταν πολύ μαλακή σε σχέση με του TDM.

To τζέλ έχει πολύ καλή εφαρμογή και αξίζει να δώσεις τα λεφτά για αυτό. Αγκαλιάζει τα μαλακά σου (GAY alert) και "κάθεσαι" σε περισσότερη σέλα, επίσης στις συμπιέσεις απο την ανάρτηση απορροφά ένα μέρος της ενέργειας που θα μεταφερόταν στον πάτο σου και μετέπειτα στην μέση.

Όσον αφορά το ύψος, δεν νομίζω οτι μπορεί να μειώσει και άλλο του συνεπιβάτη, αλλά με το τζελ, ίσως σου κόψει μερικά χιλιοστα. Το καλύτερο είναι να πας να τα ρωτήσεις όλα αυτά.

οκ Μητσαρα αρχικαγκουρα των εδω tdmαδων οπως τα ειπαμε, θα περασω αυριο να τα πουμε απο κοντα

σε ευχαριστω παντως για την προσφορα σου... δωστη μου εσυ και αν με ξαναδειςwhistling.gif2funny.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ που σουλούπωσα την δική μου μαμά σέλα, έχω να σου προτείνω τον STARSEL Σάκη (έχει link στην αρχική σελίδα του mybike). Πήγα και στο Moto-K που είναι και δίπλα στο σπίτι μου. Διπλή τιμή για την πλάκα του μου είπε το παληκάρι στο Μοτο-Κ πριν καλά καλά αρχίσουμε να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες. Ο Σάκης από την άλλη, μπορεί να μη με βόλευε λόγω τοποθεσίας, αλλά είναι παιδί σπαθί, τιμές τίμιες και δουλειά όπως την θέλεις. Μέχρι αντικατάσταση σέλα μου έδωσε για να πάρω τη μοτοσυκλέτα πίσω και να μην την αφήσω Μεταξουργείο. Ρώτα εδώ μέσα, γιατί τον έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί ακόμα (κι εγώ από εδώ το έμαθα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ που σουλούπωσα την δική μου μαμά σέλα, έχω να σου προτείνω τον STARSEL Σάκη (έχει link στην αρχική σελίδα του mybike). Πήγα και στο Moto-K που είναι και δίπλα στο σπίτι μου. Διπλή τιμή για την πλάκα του μου είπε το παληκάρι στο Μοτο-Κ πριν καλά καλά αρχίσουμε να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες. Ο Σάκης από την άλλη, μπορεί να μη με βόλευε λόγω τοποθεσίας, αλλά είναι παιδί σπαθί, τιμές τίμιες και δουλειά όπως την θέλεις. Μέχρι αντικατάσταση σέλα μου έδωσε για να πάρω τη μοτοσυκλέτα πίσω και να μην την αφήσω Μεταξουργείο. Ρώτα εδώ μέσα, γιατί τον έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί ακόμα (κι εγώ από εδώ το έμαθα).

τι ακριβως εκανες στην σελα σου; μπορεις να μου γραψεις;

γνωριζεις αν εχει τζελ;

παντως σημερα εκανα τραμπα τις σελες μας με τον φιλο Δημητρη_Manalishi, και την εχω δανειστει για 1-2 μερες για δοκιμη...

ενα θα πω.. το τζελ απεχτο, υπεροχη αισθηση καθεσαι πιο μαλακα και αναπαυτικα, δεν εχω χαμηλωσει αρκετα γενικως τελεια απο ολες τις αποψεις...

ή το βραδυ ή αυριο θα κανω μια γρηγορη βολτα εις τας Σαρωνιδως ή σουνιως (_zeppelin.gif ) πλευρα να δω τι παιζει και σε αλλες καταστασεις

Δημητρο ευχαριστω σε φιλε δημοσια ... ξηγηθικες πολυ καλα και εγω αυτα δεν τα ξεχνωcheers.gif

ειδατε ρε μαλητες αλληλεγγυη οι tdmαδες;tooth.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έκανα και πολλά πράγματα και δεν έβαλα τζελ. Σε κάθε περίπτωση, για την ίδια δουλειά σου λέω, στο Μοτο-Κ θέλαν τα διπλά από ότι στο StarSel, πριν καλά-καλά μπούμε σε λεπτομέρειες όπως σου είπα. Όταν επέλεξα το StarSel και είδαμε ότι επί της ουσίας οι αλλαγές ήταν απλές, κατέβασε λίγο ακόμα την τιμή. Για τζελ έτσι και αλλιώς δεν με έπαιρνε γιατί πέρσυ έχωσα περί τα €1500 σε εξοπλισμούς δικούς μου και της γυναικός μου. Άσε που από συμπεριφορά και ευγένεια ο Σάκης είναι τρομερός, ενώ στο Moto-K έχουν την ευγένεια του "μάστορα" και του "εγώ-τα-ξέρω-όλα".

Τώρα για τζελ, δεν έχω γνώμη, αλλά από μεγάλα ταξίδια (>3000km) έχω και αν δεν είναι και πολύ "βελουδένιος", τότε αντέχεται και με ένα απλό αφρώδες. Σαφώς το τζελ ακούγεται για καλύτερο και αν η τσέπη σου το αντέχει κάντο. Αλλά, με καλό αφρώδες που μου έβαλε ο Σάκης, ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου έχουμε πρόβλημα σοβαρό. Ε, ένα μουδιασματάκι στα κ..ομέρια είναι και στην χαρά του ταξιδιού με μοτοσυκλέτα. Αλλιώς ας χωθούμε στις 4 ρόδες μας. :-) Εννοείται, πλάκα κάνω και αν έχεις την τσέπη για τζελ, κάντο.

Τροποποιήθηκε από τον siouxwwss

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το τζελ είναι δεν παίζεται, είναι οτι καλύτερο για τον πάτο μας. Καλύτερα μην πάτε δυο βόλτες και να δώσετε τα λεφτά για την τοποθέτηση του.

Φίλε Siouxwws, το μόνο που δεν μου έδωσε να καταλάβω η συμπεριφορά του Μοτο-Κ ήταν υπεροψία και έπαρση. Έβγαλε και έβαλε το κάλυμμα και την σελα άπειρες φορές μέχρι να δούμε πώς θα κάτσει καλύτερα σε εμένα, ήμαστε(ή στα νεοελληνικά ήμασταν)πάνω απο 1,30 ώρα να δοκιμάζουμε. Ο λόγος ήταν διότι εγώ επέλεξα μόνο ενα ύφασμα για όλη την σέλα, που λόγω της ελαστικότητας του τραβούσε και έκανε ζάρες. Αφου το ξήλωσε και το ξαναέβαλε 2 φορές, μετά καθόταν και μελέταγε και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Επειδή δεν βγήκε όμως ΑΚΡΙΒΩΣ όπως ήθελε(εμένα δεν με πολυπείραζε) συμφωνήσαμε να πάρω την σέλα, και σε περίπτωση που δεν έστρωνε, να την ξήλωνε όλη τελείως και να μου έκανε άλλη, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, έιτε με το ίδιο ύφασμα, είτε να επέλεγα όποιο άλλο ήθελα.

Και ο Μοτο-Κ σου δίνει άλλη σέλα για να κάνεις την δουλειά σου, αυτό έλειπε να περίμενες 2-3 μέρες χωρίς σέλα..

@HLIAS

ΜΑΛΗΤΗ - ΚΑΓΚΟΥΡΑ ΤΟΥΝΤΟΥΜΟΚΑΒΑΛΑΡΗ, ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΣΕ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΏ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΒΛΑ ΑΠΟ ΝΤΙΒΑΝΟΜΠΑΟΥΛΟ ΠΡΟΚΑΤΟΧΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΛΑ!! :whip::bash::2guns::boxing::ranting::bruce_h4h:

Τροποποιήθηκε από τον Manalishi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@HLIAS

ΜΑΛΗΤΗ - ΚΑΓΚΟΥΡΑ ΤΟΥΝΤΟΥΜΟΚΑΒΑΛΑΡΗ, ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΣΕ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΏ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΒΛΑ ΑΠΟ ΝΤΙΒΑΝΟΜΠΑΟΥΛΟ ΠΡΟΚΑΤΟΧΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΛΑ!! :whip::bash::2guns::boxing::ranting::bruce_h4h:

Για το καλο σου το κανει να σφύξη λιγο το κωλαρακι :_zeppelin:

Τροποποιήθηκε από τον BlackmanGR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπον μαλλον θα καταλαληξω στην standard σελα με 2 τζελ.... δεν εχω καποιο παραπαπονο με την ανατομικη αλλα πιστευω πως η standard θα με βολεψει περισσοτερο_thumbsup.gif

η πλακα ειναι με την κοπελα μου, που δεν εβλεπε ιδιαιτερη διαφορα στη πισω θεση μολις εκατσε στην δικια μου θεση γουρλωσε ματια και ειπε

........

ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΖΕΛ.....2funny.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα