Jump to content
Kostas-MotoLover

Έρευνα αγοράς για λάστιχα αυτοκινήτου. Help!!!

Recommended Posts

Λοιπον ξεθαβω το θεμα επειδη με ενδιαφερει!

Παω για λαστιχα στο i10 απο σεπτεμβρη αλλα επειδη τοτε πεφτουν και οι ασφαλειες λεω να κανω τωρα την αλλαγη!

Εχω 22.000χλμ περιπου στο i10 τα τελευταια 2,5 χρονια και απο το πασχα ειχα παρατησει οτι σε καποιες βροχες γλιστρουσε στο σταματημα!

Οποτε λεω να αλλαξω γιατι ουτε που ξερω τι σοι ειναι αυτα που εχω!

Καμια ιδεα? Εγω καμια ιδια παντως!

:help:

edit: Ξεχασα να πω οτι φοραει τα kumho 165 60/R14 made in china οπως γραφουν πανω

Τροποποιήθηκε από τον kosmas2111

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Thanks. :_hi: Και σε 4 χρόνια τα ξαναλέμε...... biggrin.gifΆντε, για σένα κάνω μια εξαίρεση, 2 χρόνια..... :P

Όποτε θέλεις φιλαράκι στη διάθεσή σου. :_hi:

Λοιπόν, μετά από 2 χρόνια χρήσης των Conti στο C2 των 1.100cc και 62 αλόγατων :plaf: έχω διακρίνει ότι αργούν να ζεσταθούν και ίσως δεν ενδείκνυνται τόσο για χρήση πόλης.

Έχουν πιο "σπορ" αίσθηση, αλλά αυτό δεν συνδυάζεται μάλλον με Γαλλικής φιλοσοφίας αναρτήσεις.

Όχι ότι είναι κακά ελαστικά, μάλλον όμως δεν είναι για το συγκεκριμένο.

Πάντως, η αλήθεια είναι πως αν δεν τα ξαναέβαζα πχ, δεν ξέρω και τί θα δοκίμαζα..........σας φώτισα, το ξέρω. :P

Λοιπον ξεθαβω το θεμα επειδη με ενδιαφερει!

Παω για λαστιχα στο i10 απο σεπτεμβρη αλλα επειδη τοτε πεφτουν και οι ασφαλειες λεω να κανω τωρα την αλλαγη!

Εχω 22.000χλμ περιπου στο i10 τα τελευταια 2,5 χρονια και απο το πασχα ειχα παρατησει οτι σε καποιες βροχες γλιστρουσε στο σταματημα!

Οποτε λεω να αλλαξω γιατι ουτε που ξερω τι σοι ειναι αυτα που εχω!

Καμια ιδεα? Εγω καμια ιδια παντως!

:help:

edit: Ξεχασα να πω οτι φοραει τα kumho 165 60/R14 made in china οπως γραφουν πανω

up

Sorry, τώρα το είδα.

Εντάξει, μην πάρεις no-name εννοείται.....

Το i-10 είναι και αυτό ΙΧ πόλης και όχι υψηλών επιδόσεων, οπότε προτίμησε ένα με σχετικά μαλακή γόμα που να ζεσταίνεται γρήγορα.

Τα Michelen που φόραγε και το C2 νομίζω είναι μια χαρά. Παίζει τα μαμά λάστιχα να είναι τίποτα δευτεροκλασάτα και αν πάρεις καινούργια να είναι καλύτερα.

Βέβαια, αν δεν είσαι κανίβαλος στο οδήγημα (όπως εγώ που τα διέλυσα στη διαδρομή Σητεία-Ηράκλειο) φαντάζομαι δεν έχεις θέμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα προτείνω pireli τσιντουράτο, πολύ καλό λάστιχο για πόλη, λακούβες, πεζοδρόμια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μμμμ :think:

και απο τιμες τι παιζουν βρε παλουκαρια??

Κοίτα Κοσμά, το σοβαρότερο πρόβλημα εδώ και καιρό είναι ότι ΔΕΝ στοκάρουν πλέον λάστιχα, όπως και όλα τα μαγαζιά δεν στοκάρουν προϊόντα.

Αυτό τί σημαίνει στη δική σου περίπτωση? Ότι όλοι θα σου ζητάνε μια προκαταβολή για να τα παραγγείλουνε!

Αυτό μην το δεχτείς, γιατί όταν τους ρώταγα "και πού ξέρω εγώ τί DOT θα έχουνε τα ελαστικά, ό,τι θέλετε θα μου φέρετε?", μου απαντούσαν ότι "δεν ξέρουν, δεν τους λένε οι εταιρείες ποιανού μήνα/έτους έχουν στις αποθήκες τους" και άλλες τέτοιες εμπορικές αηδίες.

Πρόσεξέ το, γιατί αν δώσεις προκαταβολή για κάτι δεν έχεις δει και δεν ξέρεις τί θα σου φέρουν, το πιθανότερο είναι να εγκλωβιστείς και ν' αναγκαστείς να δεχτείς λάστιχα ένος έτους και.......

Αφού λοιπόν μίλησα με 5-6 μαγαζιά και μού 'λεγαν όλοι τα ίδια, βρήκα έναν που συμφώνησε να μάθει το DOT, και αφού μου είπε και μου άρεσε (3 μηνών ελαστικά), του είπα "φέρτα" και τα βάζω άμεσα.

Δεν έδωσα καμμία προκαταβολή, ΑΛΛΑ μόλις με πήρε τηλέφωνο ότι ήρθαν, σε 15' ήμουν εκεί. Το λέω αυτό γιατί πρέπει κι εμείς να είμαστε τίμιοι σ' αυτά που συμφωνήσαμε με τον οποιονδήποτε.

Σκέψου τώρα να τά 'φερνε κι εγώ να έκανα 10 μέρες να εμφανιστώ............. ε θα είχε δίκιο μετά να μην το ξανακάνει.

Η τακτική μου είναι να τους πείθω ότι θα φερθώ ντόμπρα αφού όμως δεχτούν τα λογικά και αυτονόητα που ζητάω ως πελάτης, δηλαδή να δω πρώτα το προϊόν που θ' αγοράσω και όχι να δίνω προκαταβολές στον αέρα.

Τώρα βέβαια απ' ότι βλέπω είσαι Πάτρα, οπότε η Μεσογείων σου πέφτει λίγο μακριά νομίζω..... :D

Κάνε μια έρευνα στο internet βάζοντας τον τύπο του ελαστικού που σκέφτεσαι, βρες ακριβώς τις διαστάσεις που φοράει και αρχίνα τηλέφωνα όπως σου είπα. Ζητάς τιμή σε συνδυασμό με DOT (εβδομάδα / έτος κατασκευής του ελαστικού) και προχωράς μόνο αν έχεις σκοπό να είσαι κι εσύ εντάξει.

Αν χρειαστείς κάτι άλλο εδώ είμαστε. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε Yaris 1.3 το απλό τι βάζουμε ; κάτι οικονομικό σπίτι δουλειά φάση μόνο και το οδηγάει η μάνα μου ζήτημα να περνάει τα 100 km/h ποτέ :lol:

αλλά το πήρα κάνα 2 φορές και τα λάστιχα που φοράει τώρα είναι κούτσουρα κάνεις να χαϊδέψεις το γκάζι και κάνει πατιλίκια το αμάξι και δεν φρενάρει πουθενά πια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάνε ρόξε και μια ματιά στο Praktiker, έχει αρκετά χαμηλές τιμές.

ουτε στο ποδηλατο δε θα εβαζα λαστοιχα απο το πρακτικερ...θα πηγενες ποτε για καπνιστο σολωμο σε burgerαδικο?

σε honda civic με 175/80/13 απο το 2000 michelin energy...

σε seat cordoba me 195/50/15 απο το 2008 michelin pilot exalto εξαιρετικοτατο....δε με εχει προδωσει ποτε

φυσικα δεν ειναι και οιφθηνοτερες επιλογες αλλα πραγματικα δοκιμασμενες

λογο οικονομικων ομως πλεν σκεφτομαι να παω στη BFgoodich Θυγατρικη της michelin οπου τα εχουν βαλει αρκετοι στροφακιδες φιλοι και ειναι ικανοποιημενοι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστα ευχαριστω για τον χρονο σου!

θα κανω την ερευνα μου..

Κατι αλλο, μου ειπαν να μην βαλω ελαστικα τωρα το καλοκαιρι αν δεν τα χρειαζομαι αμεσα αλλα να περιμενω απο σεπτεμβρη

παιζει κατι με τον καιρο?

σορρυ αν ρωταω και καμια μ@μ@κια ε :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρτε όπως και δήποτε τιμή από http://www.tyrestore.gr/

Ήταν ο πιο φτηνός που βρήκα πριν κανά 2μηνο που έβαλα στο κουτί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα κανω την ερευνα μου..

Κατι αλλο, μου ειπαν να μην βαλω ελαστικα τωρα το καλοκαιρι αν δεν τα χρειαζομαι αμεσα αλλα να περιμενω απο σεπτεμβρη

παιζει κατι με τον καιρο?

σορρυ αν ρωταω και καμια μ@μ@κια ε :peep:

Φαντάζομαι πως θα το λένε για "να κάτσουν πιο σωστά" χωρίς τις υπερβολικές θερμοκρασίες του καλοκαιριού που ταλαιπωρούν τα πάντα όλα.

Δεν είμαι ειδικός να ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά με τη λογική θα έλεγα πως μάλλον δεν ισχύει για τον απλούστατο λόγο ότι το καινούργιο είναι ανθεκτικό και οι θερμοκρασίες κύλισης για τις οποίες έχει φτιαχτεί υπερβαίνουν κατά πολύ τις εξωτερικές θερμοκρασίες, ενώ το παλιό έχει φάει τα ψωμιά του και τραβάει περισσότερα ζόρια.

Βέβαια παίζει ρόλο και πού παρκάρεις το ΙΧ. Αν έχεις κλειστό γκαράζ (ιδανικό) ή ακόμα και πυλωτή όπου ο ήλιος δεν το χτυπάει, τότε για μένα δεν παίζει κανένα ρόλο η εποχή που θα τα βάλεις. Αν τα έχεις ανάγκη άμεσα, αυτό είναι σπουδαιότερο.

Άλλωστε, μια στιγμή κανιβαλισμού είναι σίγουρα πολύ πιο επώδυνη για το ελαστικό απ' τον ήλιο που δέχεται κάποιες ώρες τις ημέρας. Αν είναι σε σημείο που το χτυπάει όλη μέρα, ε τότε φαντάζομαι ότι θα συναντήσεις προβλήματα όχι μόνο στα λάστιχα, αλλά και στο χρώμα, στις ταπετσαρίες, στα κάθε είδους πλαστικά.

Αν παρκάρεις έξω στο δρόμο, θα σου συνιστούσα να μην το αφήνεις πάντα στο ίδιο σημείο και με ίδιο προσανατολισμό, ώστε να μη δέχεται τις επιδράσεις πάντα το ίδιο/ίδια ελαστικά και στα ίδια σημεία.

Ο ήλιος γενικά (όπως και η θάλασσα) τα μαμάει όλα, αυτό είναι νόμος. Εδώ εμένα μου χαλάει το μάρμαρο της μπροστινής βεράντας, ενώ στην πίσω που έχει λιγότερο και πιο αδύναμο (απογευματινό) ήλιο, τα μάρμαρα είναι σε καλύτερη κατάσταση (το βλέπεις πόσο εύκολα ρουφάει τα όποια γυαλιστικά και πόσο δείχνει μετά).

Ενδεικτικά θα σου πω ότι στο C2 αλλά και στο V-Strom τα ελαστικά τα έβαλα Αύγουστο, αλλά το μεν ΙΧ ήταν σε πυλωτή, το δε πραπρα σε κλειστό υπόγειο parking. Πρόβλημα ουδέν.

Υ.Γ.

1) Αν τα λάστιχά σου είναι τελειωμένα, καλύτερα άλλαξέ τα πιο νωρίς παρά να παρακαλάς να μη σου τύχει καμμιά στραβή, γιατί αυτά κοστίζουν πολύ και σε ανθρώπινες ζωές και σε money που πλέον δεν υπάρχει.

Γυρνώντας απ' τις διακοπές μου τότε που έβαλα στο C2, τα είχα τόσο κανιβαλήσει που είχανε φύγει τακούνια στην κυριολεξία...... ε δεν ήμουνα να το καθυστερώ......

2) Αν αναβαίνεις Αθήνα και θα μπορούσες να βάλεις κι εδώ, πες να σου στείλω όνομα αυτού που τα έβαλα και δε μού 'κανε κουτσουκέλα.

Επειδή είναι και στο δρόμο μου γυρνώντας, μπορώ άνετα να σταματήσω να συνεννοηθώ μαζί του για ό,τι χρειαστεί. Δήμος: Χολαργού στο ύψος 5γώνου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλαξα λαστιχα τελικα πριν 20 ημερες περιπου!

Εβαλα τα pirelli cinturato p6 στα 290ε

Η αληθεια ειναι οτι ειδα διαφορα,η αλλαγη επιβαλλόταν τωρα το καλοκαιρι λογω ταξιδιου απο μπραλο και δεν ηθελα να το διακινδυνεύσω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τεστ, τεστ... 1-2...

Νεκρανάσταση τόπικ, για να μην ανοίγω νέο...

Λεπόν...

Το Roomster μου, θέλει παπούτσια...

Σεβαστό εκ μέρους μου το αίτημα του αγαπημένου μου κουτιού...

Πάμε τώρα στο θέμα...

Στα 4.5 χρόνια που το έχω, φοράει τα μαμά ελαστικά, Bridgestone Turanza.

Έχει γράψει 19.000 χλμ, με τα 17.500 να είναι μόνο εθνική οδό και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας...

Άψογα σε συπεριφορά ακόμα και τώρα...

Όμως μια ρημάδα πρόκα τεραστίων διαστάσεων, ήταν αρκετή για να βγάλει εκτός το μπροστά δεξί...

Ρεζέρβα για την ώρα και αναζήτηση νέων ελαστικών...

Μέχρι εδώ καλά...

Έλα που οι τιμές είναι στο θεό...

Διαστάσεις... 205/45/16

Τιμές σε επώνυμα από 500 και ανεβαίνουμε...

Ο λαστιχάς μου, λακωνικός και εύστοχος, όπως πάντα, μου είπε...

"Μαμά διάσταση, επώνυμο 500 και βάλε...

Αν αλλάξουμε λίγο προφίλ και πέσουμε στα 195/45/16, θα σου αφήσω τα καινούργια ΤΟΥΟ στα 450...

Αλλιώς σαν πιό οικονομική λύση, έχω τα INFINITY στα 320, μαμά διαστάσεις...

Τα γνωστά -ακριβά, ξέρεις τι παίρνεις...

Τα άλλα, είναι made in Korea, αξιόπιστα και από τη στιγμή που δεν το πολυκουνάς το αμάξι, πιο συμφέροντα σε όλο το πακέτο...

Αποφάσισε και πες μου..."

Και επειδή εδώ δεν λέμε για μια διαφορά τιμής γύρω στα 50 ευρώ, για να πώ,

"έλα μώρε, για ένα 50άρικο, ας βάλω καλά-γνωστά..."

Γλυτώνω σχεδόν 250 ευρώ...

Με άλλα 70 βάζω άλλη μια τετράδα σε 3-4 χρόνια...

Τι λένε λοιπόν τα INFINITY...?

Τα ξέρει κανείς σας...?

Τα έχετε δοκιμάσει μήπως...?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπέρ των "επώνυμων" ελαστικών. Ίσως η διαφορά στην τιμή να σου φαίνεται αρκετή σήμερα, αλλά τα λαστιχα δεν είναι βενζίνη που βάζεις κάθε βδομάδα, είναι ένα έξοδο που κάνεις μια φορά στα δυο - τρία - τέσσερα χρόνια, οπότε η διαφορά τιμής επιμερίζεται σε βάθος χρόνου που την καθιστά ασήμαντη. Βέβαια τώρα που βγαίνουν "ζεστά" από την τσέπη, τσούζει λιγουλάκι........ Όμως, την ΜΙΑ φορά που θα χρειαστούν θα βγάλουν τα λεφτά τους.

Για αλλαγή στην διάσταση, μην την κάνεις ελαφρά τη καρδία, η αντιστοιχία που σου πρότεινε είναι λάθος, το λάστιχο θα έχει χαμηλότερο πλαϊνό χαμηλώνοντας και το αμάξι, βάζοντας σε κίνδυνο και τις ζάντες στην παραμικρή λακούβα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν τελικά στραφείς προς "δεύτερη" μάρκα, θα σου έλεγα να πας σε φτηνότερη λύση από θυγατρική μεγάλης εταιρίας (πχ Kleber ή B.F.Goodrich του γκρουπ Michelin). Απόφυγε πάση θυσία τα κινεζοκορεάτικα ανακυκλωμένα τάπερ, οι δρόμοι μας δεν σηκώνουν τέτοιους πειραματισμούς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα καλά, το Roomster φοράει μαμίσια τόσο φαρδιά ελαστικά? Και δεν του τό 'χα.....

Αν τελικά στραφείς προς "δεύτερη" μάρκα, θα σου έλεγα να πας σε φτηνότερη λύση από θυγατρική μεγάλης εταιρίας (πχ Kleber ή B.F.Goodrich του γκρουπ Michelin). Απόφυγε πάση θυσία τα κινεζοκορεάτικα ανακυκλωμένα τάπερ, οι δρόμοι μας δεν σηκώνουν τέτοιους πειραματισμούς.

Με πρόλαβε ο Παναγιώτης.

Πήγαινε για θυγατρικές μεγάλων εταιρειών. Kleber ας πούμε φόραγε απ' το 1976 που το πήραμε το Opel Kadett και πάντα βάζαμε ίδια, ήταν μια χαρά. Απλά πληρώνεις λιγότερα έξοδα διαφήμισής τους.

Οι διαφορές μη φανταστείς μεγάλες. Το πολύ 50 ευρώ, αλλά κάτι είναι.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο DOT αδερφέ. Το ζητάς ως προαπαιτούμενο για να τα πάρεις να ξέρεις πόσων μηνών θα είναι (3-6 μήνες κατ' εμέ) και δεν δίνεις προκαταβολή για οποιονδήποτε λόγο πριν σου φέρει τα ελαστικά, γιατί μπορεί να σου φέρει άλλα ντ' άλλα και άντε να πάρεις λεφτά πίσω.

Επειδή έχουνε πέσει οι δουλειές τους, σου πουλάνε λάστιχα 1,5 έτους για καινούργια και δεν ξέρεις καν που τα έχουνε στοκαρισμένα.

Άμα χρειαστείς βοήθεια ή γνωστό μαγαζί να σε στείλω ή να πάμε μαζί για σωστή συνεννόηση, πες μου.

Αν τυχόν χρειαστείς μετά ξεμπέξιμο με βρισίδια-πλάκωμα, το χρεώνω extra. :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλές κριτικές βλέπω έχει το fulda SportControl που το βρίσκεις βλέπω με γύρω στα 400 ευρώ. Γενικά για τιμές και αξιολογήσεις κοίτα εδώ

http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=50717184.137.12853&typ=R-235084&ranzahl=4&Breite=205&Quer=45&Felge=16&Speed=H&weiter=60&kategorie=6&Ang_pro_Seite=15&sort_by=preis&Transport=P&dsco=137&sowigan=So&LoadRange=#Reifenlabel

Προσωπική εμπειρία έχω από τα Uniroyal που είναι θυγατρική της Continental. Είχα φορέσει το 2002 τα rainsport τα οποία ήταν πολύ καλά (σπορτ ελαστικό με καλή γόμα) αλλά έκαναν θόρυβο στην εθνική και το 2005 τα rallye 550 που ήταν επίσης καλά με όχι τόσο καλή πρόσφυση (χωρίς πρόβλημα) στο βρεγμένο αλλά αθόρυβο. Λογικά θα τα βρεις οικονομικά <400 και πραγματικά είναι καλά και ποιοτικά ελαστικά

http://www.elastika-mitoglou.gr/%CE%95%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD/%CE%95%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-Uniroyal/View-all-products.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν μιλαμε για λαστιχα αυτοκινητου μιλαμε για Τoyo proxes T1R κ R888.Τα υπολοιπα ειναι απλα για να υπαρχουν :P

SZ18weK.jpg

ClvwT3J.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Peiraiwths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια αρκετά καλή επώνυμη και συνάμα οικονομική πρόταση χωρίς να αλλάξεις διάσταση ελαστικού

http://siriocenter.gr/product/1348

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάλι θα σε συμβούλευα αφού καταλήξεις σε κάποιο ελαστικό, μετά να κοιτάξεις που θα το βρεις φθηνότερα. Δεν έχουν όλοι οι λαστιχαδες τα ίδια περιθώρια κέρδους σε όλες της μάρκες. Αν επιλέξεις michelin, να πας σε αντιπρόσωπο της michelin και όχι στον x γνωστό ο οποίος επειδή τον ξέρουμε μας το πουλάει πίστεψε με ως και 70-80 ευρώ ακριβότερα.. Εγώ όταν κατέληξα σε ελαστικά για το αυτοκίνητο, ο γνωστός μου και έμπιστος και και και μου τα έδινε 550 ευρώ. Πρόσεξε, τιμή για μένα... και καλά... Πήγα λοιπόν και στον αντιπρόσωπο της Michelin που πρώτη φορά τον έβλεπα και τα ίδια λάστιχα περασμένα 470 ευρώ...

Κάνε πρώτα όπως ορθά κάνεις την έρευνα αγοράς σου για το ποιο λάστιχο να βάλεις και μετά ψάξε που θα το βρεις φθηνότερα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια αρκετά καλή επώνυμη και συνάμα οικονομική πρόταση χωρίς να αλλάξεις διάσταση ελαστικού

http://siriocenter.gr/product/1348

Προσωπικά από αυτό το μαγαζί δεν έχω καλές εντυπώσεις διότι ο υπάλληλος δεν ξέρω ποιός ήτανε πριν κανά δυό χρόνια που άλλαζα και γώ λάστιχα όταν του είπα τις διαστάσεις και δείκτη ταχύτητας V που προβλέπεται για το αμάξι μου, προσπαθούσε να μου πασάρει και μούδινε τιμές για δείκτη ταχύτητας Τ.

Όταν τον έκραξα χοντρά μου είπε <<σιγά ρε φίλε ποιό έχεις δηλαδή που θές και V?>>.

Του είπα και τότε είπε <<Ναι......V θέλει αυτό!>>.

Δηλαδή εν είχε πάει κάποιος - κάποια άσχετη θα του-της είχε φορμάρει χωρίς καμιά τύψη λάστιχο με δείκτη ταχύτητας απείρως κάτω από την τελική του αυτοκινήτου και από τα προβλεπόμενα και....................δεν λέω τίποτα άλλο γιατί φουντώνω μόνο που το σκέφτομαι !

Προσωπικά λοιπόν μετά από αυτή την εμπειρία δεν................υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά από αυτό το μαγαζί δεν έχω καλές εντυπώσεις διότι ο υπάλληλος δεν ξέρω ποιός ήτανε πριν κανά δυό χρόνια που άλλαζα και γώ λάστιχα όταν του είπα τις διαστάσεις και δείκτη ταχύτητας V που προβλέπεται για το αμάξι μου, προσπαθούσε να μου πασάρει και μούδινε τιμές για δείκτη ταχύτητας Τ.

Όταν τον έκραξα χοντρά μου είπε <<σιγά ρε φίλε ποιό έχεις δηλαδή που θές και V?>>.

Δηλαδή εν είχε πάει κάποιος - κάποια άσχετη θα του-της είχε φορμάρει χωρίς καμιά τύψη λάστιχο με δείκτη ταχύτητας απείρως κάτω από την τελική του αυτοκινήτου και από τα προβλεπόμενα και....................δεν λέω τίποτα άλλο γιατί φουντώνω μόνο που το σκέφτομαι !

Προσωπικά λοιπόν μετά από αυτή την εμπειρία δεν................υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια !

Σάββα αυτό που λες το κάνουν όλοι, προκειμένου να πετύχουν καλύτερη προσφορά. Άπειρες φορές το έχω συναντήσει και όλοι λένε το ίδιο πράγμα. Πρώτον ότι αυτή είναι η πραγματική ταχύτητα και όχι κοντέρ(σωστό) και δεύτερον ότι πάντα υπάρχουν και περιθώρια ασφαλείας και μιλάμε για παρατεταμένες ταχύτητες. Δηλαδή κανονικά το alfa 147 με 195 πραγματική κατασκευαστή, άντε 200 με ευνοικές συνθήκες, κοντέρ έχω δει 222, τυπικά θέλει δείκτη H(210). Αλλά και με δείκτη T(190) φίλε και εγώ δεν νομίζω να υπάρχει πρακτικό θέμα. Γιατί ακόμα και να τα περάσω για πόση ώρα θα είναι? Έχω δει και πολύ χειρότερα σε λαστιχάδες, οπότε αυτό που λες μου φαίνεται πταίσμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σάββα αυτό που λες το κάνουν όλοι, προκειμένου να πετύχουν καλύτερη προσφορά. Άπειρες φορές το έχω συναντήσει και όλοι λένε το ίδιο πράγμα. Πρώτον ότι αυτή είναι η πραγματική ταχύτητα και όχι κοντέρ(σωστό) και δεύτερον ότι πάντα υπάρχουν και περιθώρια ασφαλείας και μιλάμε για παρατεταμένες ταχύτητες. Δηλαδή κανονικά το alfa 147 με 195 πραγματική κατασκευαστή, άντε 200 με ευνοικές συνθήκες, κοντέρ έχω δει 222, τυπικά θέλει δείκτη H(210). Αλλά και με δείκτη T(190) φίλε και εγώ δεν νομίζω να υπάρχει πρακτικό θέμα. Γιατί ακόμα και να τα περάσω για πόση ώρα θα είναι? Έχω δει και πολύ χειρότερα σε λαστιχάδες, οπότε αυτό που λες μου φαίνεται πταίσμα.

Για μένα όμως είναι κακούργημα φίλε μου διότι αν και δεν μου αρέσει να λέω ιστορίες για δράκους και φίδια στο νέτ λέω μόνο ότι καλό είναι να μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Δεν πήρα το συγκεκριμένο κουτί πούχω ούτε για να πουλάω μούρη ούτε για την καφετέρια.

Το πήρα για να ανάβω σε κάποιο σημείο και να σβήνω μετά από 1.000+ χλμ αν με πιάνεις οπότε κατάλαβε και για τι μιλάω.

Δεν με ενδιαφέρει γιατί το έκανε ούτε τίποτα με ενδιαφέρει ότι μούπε ψέμματα και υποτίμησε τη νοημοσύνη μου και για αυτό δεν έχει από μένα πεντάρα ποτέ των ποτών ω ποτέ στο μέλλον.

Τα υπόλοιπα μούναι αδιάφορα ούτε θα κάτσω τώρα να μπώ στο τρυπάκι εγώ είδα τόσο στο δικό μου και ξέρεις πόσα βγάζει τροχό κ.λ.π.

Ένα είναι το γεγονός : προσπάθησε να μου πουλήσει λάστιχο που είναι επικίνδυνο για τέτοιο αμάξι και δεν προβλέπεται από τον κατασκευαστή του, ήτοι στυγνός δολοφόνος εμού και της οικογένειάς μου με όσα και αν πηγαίνω.

Δεν το κάνουν δε όλοι, μην τους τσουβαλιάζουμε όλους.

Σε πληροφορώ ότι υπάρχει μαγαζί που σφίγγει με δυναμόκλειδο παρακαλώ τους τροχούς και όχι με αερόκλειδο και ότι πάρει ο Χάρος. Είναι δε ο ΦΩΚΑΣ οπότε δεν είναι όλοι ίδιοι.

Φιλικά ε μην με παρεξηγήσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σάββα δεν το ξέρω το μαγαζί μια απλή αναζήτηση έκανα (και λαλακία μου που δεν πρόσεξα την ανάρτηση του Μάκη ποιό πάνω)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα