Jump to content
Ravendark

Λύσιμο συμφωνητικού ενοικίασης κατοικίας

Recommended Posts

Λοιπόν το πρόβλημά μου παιδιά.

Εάν υπάρχει κάποιος δικηγόρος στο φόρουμ θα εκτιμούσα την συμβουλή του.

Νοικιάζω ένα σπίτι με την κοπέλα μου εδώ και 13-14 μήνες.

Έχει γίνει συμβόλαιο για 2 χρόνια και καθώς υπάρχουν κάποια προβλήματα (1ον οικονομικό, 2ον κατσαρίδες και 3ον αδιακρισία από την ιδιοκτήτρια) θέλουμε να φύγουμε.

Από την αρχή ήταν πολύ οκ άτομα και η ιδιοκτήτρια και ο σύζυγός της αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι άργησε 9-10 μήνες να κάνουμε το συμβόλαιο.

Της είχα δώσει 2 ενοίκια εγγύηση και ένα ενοίκιο να τρέχει.

Αναπτύχθηκε μια αίσθηση εμπιστοσύνης μιας και το κτίριο είναι τριπλοκατοικία, εμείς αυτοί και η κόρη της με την οικογένειά της. Ξέρετε τώρα, καφεδάκια καλαμπούρια και τέλος πάντων δεν είχαν δώσει (ούτε εμείς βέβαια) κανένα δικαίωμα.

Όπως είπα το συμβόλαιο έγινε πριν 2-3 μήνες και όπως μας το έδωσαν έτσι το υπογράψαμε (μέγιστη μ@λακία!! το παραδέχομαι)

Η φουστιά είναι η εξής: ότι στο συμβόλαιο έγραφε ότι η εγγύηση είναι 1 νοίκι και όχι 2!

Τώρα που θέλω να φύγω δεν παραδέχεται με τίποτα για την δεύτερη και συν τοις άλλοις δεν μου δίνει ουτε την 1η εγγύηση για δήθεν βάψιμο. Τώρα χωρίς έστω τη μια εγγύηση δεν μπορώ να μετακομίσω...

Τις συμβουλές σας παρακαλω.

Ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν έβαλες τα χρήματα στην τράπεζα με κατάθεση.....βρες τις αποδείξεις και αν σου κάνει νερά βάλε δικηγόρο και τρέξ'την

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρχικά θα ήθελα να σου πω οτι πολύ καλά κάνεις και ψάχνεις για δικηγόρο. Είναι δεδομένο επίσης οτι με την ύπαρξη συμβολαίου κατοχυρώνεσαι εσύ και δεν μπορεί να σε διώξει από το σπίτι άμμεσα ακόμα και αν δεν πληρώνεις το ενοίκιο. Πρέπει να ακολουθήσει νομική διαδικασία που είναι χρονοβόρα και δεν την συμφέρει. Το γεγονός οτι σου κρατά την 1η εγγύηση για το βάψιμο είναι τελείως αυθαίρετο. Αν το συμβόλαιο είναι ένα απλό συμφωνητικό μίσθωσης ακινήτου (που υπάρχει στα βιβλιοπωλεία) αν το διαβάσεις θα διαπιστώσεις οτι η συντήρηση του οικίματος βαρύνει τον ιδιοκτήτη. Ο ενοικιαστής ευθύνεται μόνο για καταστροφή ή εαν έχει κάνει μετατροπές στο ακίνητο ωφείλει να πληρώσει επισκευές ώστε να παραδώσει το ακίνητο στη μορφή που το παρέλαβε. Το βάψιμο δεν είναι ζημιά. Είναι μια συντήρηση που γίνεται σε όλα τα διαμερίσματα κάθε 2-4 χρόνια.

Η γνώμη μου. Αν θέλει τσαμπουκάδες κ δεν καταλαβαίνει, κάτσε μέσα μέχρι να πατσίσεις αυτά που σου χρωστά. Δεν μπορεί να σε κουνήσει. Επουδενή δεν της δίνεις φράγκο. Αν πάς δικαστικά για την δεύτερη εγγύηση δεν μπορείς να διεκδικήσεις τπτ γιατί δεν έχεις απόδειξη οτι της πλήρωσες χρήματα και έχεις υπογράψει ένα συμβόλαιο που λέει οτι πλήρωσες ένα ενοίκιο εγγύησης. Οπότε τι θα πάς να διεκδικήσεις? Τη δευτερη εγγύηση? Waste of time and money!

Και πάλι δες το συμβόλαιό σου. Αν δεν είναι απλό συμφωνητικό μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα κ όρους του τύπου να τους αποζημιώνεις για κάθε μήνα που θα φύγεις πρίν τη λήξη του συμβολαίου. Καταλαβαίνεις βέβαια οτι αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για δυσάρεστες καταστάσεις.

Καλή τύχη, ελπίζω να βοήθησα. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ούτε απόδειξη;

Χωρίς απόδειξη γιατί θα το αναφέραμε στο συμβόλαιο. Έλα όμως που με το μια δεν μπορώ μία έτσι μια γιουβέτσι και η αμέλεια προπαντώς πήγε και τράβηξε αρκετό καιρό...

Αρχικά θα ήθελα να σου πω οτι πολύ καλά κάνεις και ψάχνεις για δικηγόρο. Είναι δεδομένο επίσης οτι με την ύπαρξη συμβολαίου κατοχυρώνεσαι εσύ και δεν μπορεί να σε διώξει από το σπίτι άμμεσα ακόμα και αν δεν πληρώνεις το ενοίκιο. Πρέπει να ακολουθήσει νομική διαδικασία που είναι χρονοβόρα και δεν την συμφέρει. Το γεγονός οτι σου κρατά την 1η εγγύηση για το βάψιμο είναι τελείως αυθαίρετο. Αν το συμβόλαιο είναι ένα απλό συμφωνητικό μίσθωσης ακινήτου (που υπάρχει στα βιβλιοπωλεία) αν το διαβάσεις θα διαπιστώσεις οτι η συντήρηση του οικίματος βαρύνει τον ιδιοκτήτη. Ο ενοικιαστής ευθύνεται μόνο για καταστροφή ή εαν έχει κάνει μετατροπές στο ακίνητο ωφείλει να πληρώσει επισκευές ώστε να παραδώσει το ακίνητο στη μορφή που το παρέλαβε. Το βάψιμο δεν είναι ζημιά. Είναι μια συντήρηση που γίνεται σε όλα τα διαμερίσματα κάθε 2-4 χρόνια.

Η γνώμη μου. Αν θέλει τσαμπουκάδες κ δεν καταλαβαίνει, κάτσε μέσα μέχρι να πατσίσεις αυτά που σου χρωστά. Δεν μπορεί να σε κουνήσει. Επουδενή δεν της δίνεις φράγκο. Αν πάς δικαστικά για την δεύτερη εγγύηση δεν μπορείς να διεκδικήσεις τπτ γιατί δεν έχεις απόδειξη οτι της πλήρωσες χρήματα και έχεις υπογράψει ένα συμβόλαιο που λέει οτι πλήρωσες ένα ενοίκιο εγγύησης. Οπότε τι θα πάς να διεκδικήσεις? Τη δευτερη εγγύηση? Waste of time and money!

Και πάλι δες το συμβόλαιό σου. Αν δεν είναι απλό συμφωνητικό μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα κ όρους του τύπου να τους αποζημιώνεις για κάθε μήνα που θα φύγεις πρίν τη λήξη του συμβολαίου. Καταλαβαίνεις βέβαια οτι αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για δυσάρεστες καταστάσεις.

Καλή τύχη, ελπίζω να βοήθησα. :_thumbsup:

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.

Το συμφωνητικό είναι όντως απλό. Δεν έχει επιπλέον όρους.

Την 2η εγγύηση την έχω ξεχάσει...ας πρόσεχα...

Το θέμα είναι το εξής:

Εγώ κάθομαι 2 μήνες μέχρι να πατσίσουμε, αν μετά αυτή μου κάνει καμια αγωγή (που θα τραβήξει 1-2 χρόνια) ότι την έκανα ενώ είχα συμβόλαιο, τι γίνεται;

Και στην άλλη περίπτωση που δεχθεί να το σπάσουμε το συμβόλαιο, ποια είναι η διαδικασία; Υπογράφουμε κάποια υπεύθυνη δήλωση ή κάτι παρόμοιο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πάτημα σου είναι οι μήνες που έμεινες στο σπίτι χωρίς συμβόλαιο.

Εκτός από την κοπέλα σου, σαν μάρτυρας, όλο και κάτι επιπλέον μπορείς να βρεις. Κάποιον λογαριασμό θα πλήρωσες.. όλο και κάποιοι φίλοι θα ήρθαν (επιπλέον μάρτυρες).. όλο και κάποια φώτο θα παίζει.

Απείλησε την στα ίσια ότι θα την καταγγείλεις για φοροδιαφυγή*. Θα δεις πως θα γίνει αλοιφή.

Αν δεν σου επιστρέψει (τουλάχιστον) μία από τις δύο εγγυήσεις, απλά μείνε στο σπίτι έναν μήνα παραπάνω, δεν μπορεί να σε διώξει.

*Ουσιαστικά εκείνους τους μήνες, είχε δηλώσει το σπίτι σαν "ιδιοκατοίκιση". Κρύβοντας τα έσοδα του ενοικίου από την εφορία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασίλη μου έχει δώσει απόδειξη κανονικά...

Και ρώτησα και την λογίστριά μου (για να βρώ και γω ένα πάτημα) και μου είπε ότι και να μην έχει πάει το συμβόλαιο στην εφορία, μπορεί να το έχει δηλώσει στην δήλωσή του. Το πολύ πολύ να φάει ένα μικρό πρόστιμο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω την αίσθηση ότι στην πράξη σπάνια κηνυγάει δικαστικά ο ιδιοκτήτης τον ενοικιαστή γιατί ξέρει ότι δεν θα καταφέρει και σπουδαία πράγματα ειδικά όταν ξέρει ότι ο νοικάρης του είναι "μη προνομιούχος". Τι να πάρει από αυτόν που δεν έχει;

Θεωρητικά μπορεί να σου ζητάει αποζημίωση για την πρόωρη λήξη μίσθωσης. Άκουσα για έναν νέο νόμο της Κατσέλη που είναι ευνοϊκότερος για τους ενοικιαστές στις επαγγελματικές μισθώσεις, δεν ξέρω αν περιλαμβάνει και τις κατοικίες.

Επίσης πρόσφατα βγήκε απόφαση του Αρείου Πάγου που απάλαξε από διεκδικήσεις του ιδιοκτήτη κατά του ενοικιαστή που αφορούσαν φθορές οφειλόμενες στη συνήθη χρήση (προφανώς και το βάψιμο μπαίνει εδώ).

Όπως δεν θα πας διακαστικά να διεκδικήσεις την εγγύηση έτσι κι αυτός δεν θα κάνει το ίδο με εσένα. Απλά προσπαθεί να "χάσει" λιγότερα από την πρόωρη λύση του συμβολαίου.

Σίγουρα θα έχει εμπειρίες με πολύ χειρότερους από εσένα ενοικιαστες(κακοπληρωτές που προκαλλούν ηθελημένα ζημιές όπως τσιμέντο στη λεκάνη, ανοιχτές βρύσες κλπ).

Και επειδή η καχυποψία κυριαρχεί σε αυτές τις συναλλαγές σπάνια "περιμένει" ο ενοικιαστής να πάρει πίσω την εγγύηση, κάθεται παραπάνω χωρίς να πληρώσει :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγώ κάθομαι 2 μήνες μέχρι να πατσίσουμε, αν μετά αυτή μου κάνει καμια αγωγή (που θα τραβήξει 1-2 χρόνια) ότι την έκανα ενώ είχα συμβόλαιο, τι γίνεται;

Δυστυχώς είναι ενα ρίσκο το οποίο πρέπει να πάρεις. Εσύ στο χειρότερο σενάριο θα αναγκαστείς μετά την απόφαση του δικαστηρίου (2 και χρόνια ίσως λέω και λίγα) να καταβάλεις τα ενοίκια των μηνών που έμεινες μέσα προσαυξημένα με ένα τόκο. Εκείνη έχει να χάσει χρόνο κ χρήμα σε δικηγόρους για μια υπόθεση που τραβάει πολύ χρόνο. Συμπέρασμα θα καταβάλεις αυτά που δε σου δίνει σήμερα σε Χ χρόνια από τώρα. Ένας δικηγόρος θα σε διαβεβαιώσει αυτό που λένε όλα τα παιδιά, οτι το πλεονέκτημα το έχει ο ενοικιαστής και η διαδικασία λαμβάνει πολύ χρόνο.

Και στην άλλη περίπτωση που δεχθεί να το σπάσουμε το συμβόλαιο, ποια είναι η διαδικασία; Υπογράφουμε κάποια υπεύθυνη δήλωση ή κάτι παρόμοιο;

Υπογράφετε και οι δύο μεριές υπεύθυνη δήλωση για την λήξη του μισθωτηρίου και απαλλαγή οποιασδήποτε υποχρέωσης κ οφειλής ένθεν κ ένθεν. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει, αλλά κάνε το για να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο.

Σε αυτό που λέει ο janabetis έχει δίκιο, θέλει λίγο να την απειλήσεις. Όχι απραίτητα με αγριάδα. Όχι για φοροδιαφυγή, γιατί ακόμα κ να έχει αργήσει να καταθέσει το μίσθωτήριο συμβόλαιο στην εφορία,έχει ένα πρόστιμο και αυτό αφορά μόνο την εφορία και όχι εσένα. Για εμένα ο καλύτερος τρόπος είναι να την πίσεις οτι αν δε σου δώσει τα χρήματά σου θα μείνεις μέσα όσο καιρό κρίνεις κ αυτή θα μπεί σε μια δικαστική διαδικασία για ένα ποσό το οποίο σίγουρα θα είναι πολύ λιγότερο από τα δικηγορικά της κ το χρόνο που θα περιμένει, αν το δικαστήριο τελεσιδικήσει υπέρ της. Θα χάσει επίσης τα χρήματα που θα έπαιρνε από τον επόμενο ενοικιαστή, αφού εσύ θα μένεις μέσα κ δεν θα την πληρώνεις. Άσε που άμα απειλήσει με τσαμπουκά να σε διώξει, καλείς την αστυνομία και τη βάζεις στη θέση της αμέσως. Δεν μπορεί με την καμμία να σε κουνήσει.

Τροποποιήθηκε από τον fw_siak79

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασίλη μου έχει δώσει απόδειξη κανονικά...

Και ρώτησα και την λογίστριά μου (για να βρώ και γω ένα πάτημα) και μου είπε ότι και να μην έχει πάει το συμβόλαιο στην εφορία, μπορεί να το έχει δηλώσει στην δήλωσή του. Το πολύ πολύ να φάει ένα μικρό πρόστιμο...

δεν ξέρω κατά πόσο εγκυροποιείται το να το εχει δηλώσει στην εφορία.

πάντως οφείλει να το έχει δώσει για σφραγίδα εφορίας πρίν αρχίσει η εκμίσθωση και αναγκαστικά να σου έχει δώσει θεωρημένο αντίγραφο σε εσένα με το που μπαίνεις στο σπίτι εσύ.

άρα πάλι εχει παρανομήσει!

Πρώτα απ'ολα προκύπτουν και αλλα θέματα λογαριασμών (ΔΕΗ, ΟΤΕ) αν δεν είχες εσύ συμβόλαιο εκμίσθωσης, αν γουστάριζες εσύ δεν πλήρωνες αφού κανενας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εσύ κατανάλωνες τις σχετικές παροχές.

πάντως η απειλή που προτείνει ο janabetis σίγουρα έχει βάσει και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αν επιμενεινα μην σου δίνει τους δύο μήνες εγγύηση που της έδωσες. όχι και να στο παίζει κινέζα αφού είχατε καλές σχέσεις μέχρι πρότεινως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε αυτή την περίπτωση μαν έχεις δίκιο δεν μπορείς να κάνεις τπτ με αυτόν τον τρόπο.

Το θέμα είναι πως εσύ θες να φύγεις και να πάρεις την εγγύηση σου πίσω. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Τι μπορείς να κάνεις;

-Ζημιές! Τουλάχιστον να πρέπει να τα ξοδέψει η @#$#%α.

-Να μείνεις 2 μήνες παραπάνω και να μην την πληρώσεις. Δεν μπορεί να σε διώξει. Εδώ όμως θα πάρεις το ρίσκο να σε κυνηγήσει. Δεν την συμφέρει, αλλά μπορεί να το κάνει.

Για να συμβουλεύσω περισσότερο πρέπει να δω το συμβόλαιο. Καλύτερα - όντως - να ζητήσεις βοήθεια από δικηγόρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νοίκιασε 2 στολές στρατιωτικές Ναζί φορέστε τες και κάνε επίσκεψη στη σπιτονοικοκυρά. Βάλε και μερικές κατσαρίδες σε ένα βαζάκι και άρχισε να τις χαιδεύεις μπροστά της. Θα λύσει το συμβόλαιο πρίν κάν μπείτε στο διαμέρισμα της. Επίσης προτείνω τη μεγάλη τη μπαντάρα BLASPHEMY τίγκα στο στεροφωνικό απο τις 7 το πρωί. Κατα προτίμηση το πρώτο άλμπουμ.

Σε περίπτωση που θελήσεις κι'άλλες ιδέες απλά πές μου. :uglystupid2::uglystupid2::uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάνε κάτι πολύ απλό. Πες της δεν έχω άλλα λεφτά και σταμάτα να της πληρώνεις το ενοίκιο. Τι θα σου κάνει έξωση ?. :)

Όταν κάνει αγωγή εξώσεως σήκω φύγε και πλήρωσε της (άμα θες) τα χρωστούμενα και τέλος. Μετά δεν θα μπορεί να σε κυνηγήσει για αθέτηση συμβολαίου αφού αυτή έκανε αγωγή για τη λήξη αυτού.

Ρώτα και κανένα δικηγόρο αν αυτά που σου λέω είναι σωστά, λογικά πάντως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος:

Από την στιγμή που επιλέγεις να "σπάσεις" το συμβόλαιο από την μεριά σου, η ιδιοκτήτρια μπορεί να διεκδικήσει να της πληρώνεις νοίκι κάθε μήνα είτε μέχρι να βρει άλλο ενοικιαστή είτε μέχρι να περάσουν τα δύο χρόνια του συμβολαίου (όποιο έρθει πρώτο).

Ρώτα δικηγόρο να στο επαληθεύσει για να είσαι σίγουρος.

Άποψή μου είναι πως αν δέχεται να λύσει το συμβόλαιο σήκω και φύγε και ας χάσεις τις εγγυήσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατσε μεσα ενα μηνα χωρις να πληρωσεις νοικι, προφασισου δυσκολια και οτι θα το πληρωσεις μαζι με το επομενο και τελος του μηνα σηκω και φυγε. Αφου εχεις πληρωσει 2 μηνες εγγυηση το δευτερο ενοικιο αρκει για λογαριασμους,φθορες κλπ. Αληθεια γιατι εδωσες 2 μηνες εγγυηση, υποθετω οτι εισαι αλλοδαπος ή δεν εχεις ξανανοικιασει σπιτι?

Εχω κανει και ιδιοκτητης και ενοικιαστης, δεν προκειται να σε κυνηγησει για τους υπολοιπους μηνες του συμβολαιου γιατι ειναι χρονοβορο. Αυτο που ενδιαφερει συνηθως τον ιδιοκτητη ειναι να νοικιασει το σπιτι αμεσα για να πεφτει το χρημα καθε μηνα.

Μην κανεις ζημιες και καφριλες, δεν υπαρχει λογος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατσε μεσα ενα μηνα χωρις να πληρωσεις νοικι, προφασισου δυσκολια και οτι θα το πληρωσεις μαζι με το επομενο και τελος του μηνα σηκω και φυγε. Αφου εχεις πληρωσει 2 μηνες εγγυηση το δευτερο ενοικιο αρκει για λογαριασμους,φθορες κλπ. Αληθεια γιατι εδωσες 2 μηνες εγγυηση, υποθετω οτι εισαι αλλοδαπος ή δεν εχεις ξανανοικιασει σπιτι?

Εχω κανει και ιδιοκτητης και ενοικιαστης, δεν προκειται να σε κυνηγησει για τους υπολοιπους μηνες του συμβολαιου γιατι ειναι χρονοβορο. Αυτο που ενδιαφερει συνηθως τον ιδιοκτητη ειναι να νοικιασει το σπιτι αμεσα για να πεφτει το χρημα καθε μηνα.

Μην κανεις ζημιες και καφριλες, δεν υπαρχει λογος...

3ο σπίτι είναι αυτό που νοικιάζω και να σου πω την αλήθεια δεν μου έχει ζητήσει ποτέ κανένας 1 εγγύηση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3ο σπίτι είναι αυτό που νοικιάζω και να σου πω την αλήθεια δεν μου έχει ζητήσει ποτέ κανένας 1 εγγύηση...

Kαι ομως και εγω ξερω πως ενα νοικι παιζει μπροστα για εγγυηση και οχι 2....η εγγυηση συνηθως ειναι για το τελος οταν και αν θα φυγεις για τυχον λογαριασμους που θα ερθουν για οσο διαστημα ησουν εσυ στο σπιτι...πληρώνονται απο την εγγυηση και σου επιστρεφεται το υπολοιπο ποσο...

Κανε οπως σου λενε...μεινε αλλους 2 μηνες,παιξτο και εσυ λιγο σημερα/αυριο/δεν εχω τωρα και φυγε βραδυ!(που λεει ο λογος)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην πληρωνεις τους δυο μηνες τους τελευταιους...

Κι οταν θα στα ζητησει , πες αδυνατω οικονομικα , γι αυτες τις περιπτωσεις ειναι η εγγυηση...

Εξωση δεν προλαβαινει να σου κανει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα το έκανα αλλά έχω βρει μια καλή ευκαιρία και μπορεί να περιμένει μέχρι τέλος του μηνός...

Θα την βρώ την άκρη...που θα πάει!

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφορουμίτες βρήκα το παλιό αυτό τοπικ μέσω σχετικής αναζήτησης στο google και σκέφτηκα να το ανασύρω παραθέτοντας το σοβαρό προσωπικό μου πρόβλημα με το σπίτι που νοικιάζω. Μένω στο σπίτι με την κοπέλα μου από το Δεκέμβρη του 2015 αλλά το συμβόλαιο το υπογράψαμε αργότερα 3-4 μήνες μετά. Δυστυχώς 3-4 μήνες δε φάνηκαν αρκετοι για να δούμε τα σοβαρά προβλήματα και να εξαφανίστουμε και κάναμε το λάθος να υπογράψουμε.. Με λίγα λόγια το ζήτημα μου είναι το εξής: [να πω καταρχάς ότι το διαμέρισμα ανήκει στο δημόσιο κ εγώ συνεννοούμε με το αρμόδιο τμήμα όπου οι άνθρωποι είναι απλά ευγενέστατοι, εξαιρετικά συνεννοησιμοι, βοηθούν σε πολλά θέματα και γενικά θα τους έλεγα ιδανικούς ιδιοκτήτες.. (το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι ιδιοκτήτες αλλά υπάλληλοι)]. Λοιπόν... το πρόβλημα σχετίζεται με το συνόλο της πολυκατοικίας, και με πράγματα τα οποία μάθαμε και καταλάβαμε αρκετους μήνες μετά (και ειδικά με την έλευση του καλοκαιριού, oπότε και ανοίγουν τα παράθυρα ;) ). Τα περισσότερα διαμερίσματα της πολυκατοικίας είναι είτε εγκατελλειμένα/ακατοίκητα, είτε μένουν γέροι. Συγκεκριμένα το διπλανό μας διαμέρισμα είναι εγκατελλειμένο εδώ και χρόνια... Έμενε μέσα μια γιαγιά με άνοια αυτή πέθανε και όταν μπήκαν μέσα οι κληρονομοί (πριν κάνα μήνα) βρήκαν μέχρι και ζώα σε αποσύνθεση (γάτες) ποντίκια, σαπισμένα κρέατα κλπ... στο μπαλκόνι κοιτάζοντας εγώ πάνω από το διαχωριστικό ανακάλυψα από φωλιές περιστεριών ως και νεκρά περιστέρια που το ένα έτρωγε τ' αλλό. Εν τω μεταξύ τα πάντα είναι κατεσταμμένα με αποτέλεσμα μια σωλήνωση καλοριφέρ να έχει σπάσει και η υγρασία ήδη κάνει την εμφάνιση της στον τοίχο του σαλονιού μας. Οι ιδιοκτήτες, φραγκάτοι των ΒΟΥΠΟΥ αρνούνται να ασχοληθούν..(χαρακτηριστικά είπαν δεν μας μένουν λεφτά να ασχοληθούμε με το κωλοσπιτο) Αυτά είναι τα χειρότερα.. τα πιο απλά είναι ότι το σπίτι των από πάνω νοικιάζεται απο τον ιδιοκτήτη ευκαιριακά με αποτέλεσμα να έχει εικόνα εγκατάλειψης.. περιστέρια κουτσουλάν τα πάντα, φωλιές παντού, σαπίλα τρέχει απο το μπαλκόνι όποτε βρέξει.. μια αηδία.. 

και ήρθε το καλοκαίριιιιιιιιιιι... η ζέστη είναι αφόρητη ενώ το σπίτι είναι σε ψηλό όροφο διαμπερές κλπ γιατί? οι εξωτερικοί τοιχοι της οικοδομής βάφτηκαν τελευταία φορά (πότε???) το 1960.. είναι σάπιοι και όλα περνάν μέσα..  για το εσωτερικό της πολυκατοικία μη μιλήσω... 

το καλύτερο.. αυτή η πανάθλια πολυκατοικία έχει θυρωρό.. καλά ακούσατε.. θυρωρό το 2016!! και ξέρετε τα καθήκοντά του ??? το τίποτα.. δεν κάνει τίποτα. απλά μας φέρνει την αλληλογραφία αφού λαθροελέγχει ποιος μας έστειλε τι.. έχει ένα ωραριο υποτίθεται το οποίο δεν τηρεί ποτέ... (α οκ έχει και καθήκοντα καθρίστριας) Και μας παίρνει ένα 60αρη το μήνα για αυτά. 

Ξέρω, η καλύτερη απάντηση είναι μια.. γιατι το νοικιάσατε βλάκες.. εγώ φταίω... βλάκας και άπειρος.. με συγκίνησε η αρχιτεκτονικη των 60s, και η σχετικα αξιοπρεπής κατάσταση του διαμερίσαμτος...τώρα όμως τι???

έχουμε απελπιστεί... τρία χρόνια εδω μέσα αποκλείονται... ΒΟΗΘΕΙΑ PLEASEEEEEEEEE

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νομίζω ότι μπορείς να φύγεις όποτε το επιθυμείς χωρίς να ειμαι 100% σίγουρος. πάντως όταν υπάρχουν τόσα απτά προβλήματα μπορείς να κάνεις υπαναχώρηση εφόσον δεν λύνονται. κανας φίλος δικηγόρος δεν παίζει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειπαμε, το συμβολαιο ασφαλιζει τον νοικαρη, οχι τον ιδιοκτητη.. σηκω φυγε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι οταν θα στα ζητησει , πες αδυνατω οικονομικα , γι αυτες τις περιπτωσεις ειναι η εγγυηση...

δεν ειναι για αυτες τις περιπτωσεις η εγγυηση , αλλα τεσπα... δεν την συμφερει με την καμια να κανει το οτιδηπουε ωστε να σε κυνηγησει ...εχουμε δει φεσια 12μηνου και παλι δεν συνεφερε τον ιδιοκτητη να κανει κατι και ουσιαστικα να τα χαριζει στην εφορια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε geobiker γιατι δεν σηκωνεσαι να φυγεις δεν καταλαβα?

Για το συμβολαιο που εχεις υπογραψει?

Μαλλον πρεπει να ξαναδιαβασεις και να κατανοησεις για ποιο λογο κανουμε συμβολαια στα σπιτια που ενοικιαζουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα