Jump to content
gkourv

Άλκης Συνιώρης

Recommended Posts

Τα λόγια δεν περιγράφουν τίποτα, σε τέτοιες καταστάσεις...

Και κάθε φορά γαμώτο, πονάει σαν να είναι η πρώτη φορά...

Δυστυχώς όμως, σε κάθε "νέο" θάνατο, ξυπνάνε και οι μνήμες, από τους "παλιούς" και πολλές φορές, αυτό το βάρος είναι αβάσταχτο...

Καλό παράδεισο Άλκη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ετρεχες με τον ξαδελφο μου σε ειχα δει και εγω μια φορα αλλα δεν μιλησαμε.... ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ φιλε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το τελευταίο αντίο θα δώσουν συγγενείς και φίλοι αύριο (δεύτερα) στις 11 το πρωί στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έτυχε να μιλήσω με ενα ατομο σημερα και μου ειπε για το ατύχημα καθως περνούσε απο εκει λίγα λεπτά αφότου ειχε συμβεί.

μου είπε ότι η μηχανή ειχε καεί ολοσχαιρώς (δεν αναγνωριζόταν) και ότι είχε φουσκώσει και η άσφαλτος κάτω απο την μηχανή απο την θερμοκρασία μαλλον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή δέχθηκα πολλά PM για τη πρόσφατη δημοσίευση μου σχετικά με τον τρόπο που έφυγε ο Άλκης Σινιώρης, το αναδημοσιεύω επεξεργασμένο. Αναδημοσιεύστε το και σείς όπου μπορείτε και κάντε κάτι για να μην ζήσουν κι άλλοι αυτο που συμβαίνει αυτές τις μέρες γύρω μου...

'Ανήκω στο στενό συγγενικό περιβάλλον του Άλκη και δεν έχω απολύτως καμμία σχέση με το χώρο των μηχανών. Ο τρόπος που σκοτώθηκε με τάραξε πολύ, ιδιαίτερα όταν συνειδητοποίησα πόσο φριχτά κοινότυπος είναι. Ακόμη ένας αναβάτης που σκοτώθηκε από όχημα και λοιπόν? Γράφτηκα σε διάφορα σχετικά site μόνο και μόνο για να κοινοποίησω το που θα γίνει η κηδεία του (νεκροταφείο παπάγου 11 ωρα ,δευτέρα) για όσους θέλουν να έρθουν. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσα συναφή site υπάρχουν και πόσος κόσμος ασχολείται με τις μηχανές.

Έχω να κάνω μια πρόταση η οποία όφειλε να είχε υλοποιηθεί από καιρού: Να συνασπιστουν οι πολυάριθμες ομάδες/ενώσεις/σύλλογοι κ.λ.π. δημιουργώντας μια οργάνωση μαχητικής δράσης κοινής αποδοχής με αποκλειστικό αντικείμενα την προώθηση μέτρων οδικής ασφαλείας για τους δικυκλιστές και την άσκηση ουσιαστικής πίεσης προς αυτή την κατευθυνση. Αυτοί που οδηγουν δικυκλα είναι αρκετές χιλιάδες με τεράστια πολιτική δύναμη, και μπορούν να πετύχουν πολλά αν ενώσουν τις δυνάμεις τους. Τις αθλιες συνθήκες που επικρατουν στους δρόμους τις ξέρετε καλύτερα από μένα. Πιστεύω πως μια τέτοια μαχητική δραστηριοποίηση που θα ξεπερνούσε τις γνωστές ελληνικές πολυδιασπάσεις θα είχε αποτέλεσμα. θα αποτελούσε επισης και το καλύτερο μνημόσυνο για τον Άλκη Συνιώρη. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να ξεκινήσει μόνο από τους διαχειριστές των σχετικών ιστοσελίδων, να υιοθετηθεί από τους υπεύθυνους των διαφόρων συλλόγων και να προσλάβει σταδιακά μαζικότητα. Καλό θα ήταν να υιοθετηθεί ένα topic με κοινό τίτλο σε όλα τα fora για να καταλαβαινουν όλοι οτι μιλάν και συναποφασίζουν για το ιδιο θέμα. Με πρωτοβουλία και κοινή συννενόηση των εκάστοτε moderators μεταξύ τους, μπορεί να προκύψει μια πλατφόρμα δράσης που να είναι ρεαλιστική και να μη ζητά ουτοπίες. Πάτε με αυτή την πλατφόρμα στους παράγοντες του χώρου και πείστε τους να την υιοθετήσουν. Με βάση αυτή την τελική πλατφόρμα πιέστε σκληρά δημοσιότητα και αρμόδιες αρχές. Εκμεταλευτείτε τη δύναμη του Ιντερνετ. Εκμεταλευτείτε τη μαζικότητα σας. Εκμεταλευτείτε το θέαμα που παρουσίαζουν στα media εκατοντάδες οργισμένοι αναβάτες. Είναι κυνικό εκ μέρους μου που το γράφω αλλά εκμεταλλευτείτε το γέγονός ότι ό Άλκης δεν ήταν ένας ανώνυμος πιτσαδόρος αλλά celebrity στο χώρο του, και το πρόσφατο του χαμού του. Τι περιμένετε; Nα είστε ο επόμενος που θα σκοτωθεί από όχημα που παραβίασε Stop ή Κόκκινο; Αναδημοσιεύστε αυτό το σχόλιο όπου θέλετε. Σύζυγος αδερφής Αλκη. (Τα στοιχεία μου στη διαθεση κάθε ενδιαφερόμενου για μια τέτοια προσπάθεια)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή δέχθηκα πολλά PM για τη πρόσφατη δημοσίευση μου σχετικά με τον τρόπο που έφυγε ο Άλκης Σινιώρης, το αναδημοσιεύω επεξεργασμένο. Αναδημοσιεύστε το και σείς όπου μπορείτε και κάντε κάτι για να μην ζήσουν κι άλλοι αυτο που συμβαίνει αυτές τις μέρες γύρω μου...

'Ανήκω στο στενό συγγενικό περιβάλλον του Άλκη και δεν έχω απολύτως καμμία σχέση με το χώρο των μηχανών. Ο τρόπος που σκοτώθηκε με τάραξε πολύ, ιδιαίτερα όταν συνειδητοποίησα πόσο φριχτά κοινότυπος είναι. Ακόμη ένας αναβάτης που σκοτώθηκε από όχημα και λοιπόν? Γράφτηκα σε διάφορα σχετικά site μόνο και μόνο για να κοινοποίησω το που θα γίνει η κηδεία του (νεκροταφείο παπάγου 11 ωρα ,δευτέρα) για όσους θέλουν να έρθουν. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσα συναφή site υπάρχουν και πόσος κόσμος ασχολείται με τις μηχανές.

Έχω να κάνω μια πρόταση η οποία όφειλε να είχε υλοποιηθεί από καιρού: Να συνασπιστουν οι πολυάριθμες ομάδες/ενώσεις/σύλλογοι κ.λ.π. δημιουργώντας μια οργάνωση μαχητικής δράσης κοινής αποδοχής με αποκλειστικό αντικείμενα την προώθηση μέτρων οδικής ασφαλείας για τους δικυκλιστές και την άσκηση ουσιαστικής πίεσης προς αυτή την κατευθυνση. Αυτοί που οδηγουν δικυκλα είναι αρκετές χιλιάδες με τεράστια πολιτική δύναμη, και μπορούν να πετύχουν πολλά αν ενώσουν τις δυνάμεις τους. Τις αθλιες συνθήκες που επικρατουν στους δρόμους τις ξέρετε καλύτερα από μένα. Πιστεύω πως μια τέτοια μαχητική δραστηριοποίηση που θα ξεπερνούσε τις γνωστές ελληνικές πολυδιασπάσεις θα είχε αποτέλεσμα. θα αποτελούσε επισης και το καλύτερο μνημόσυνο για τον Άλκη Συνιώρη. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να ξεκινήσει μόνο από τους διαχειριστές των σχετικών ιστοσελίδων, να υιοθετηθεί από τους υπεύθυνους των διαφόρων συλλόγων και να προσλάβει σταδιακά μαζικότητα. Καλό θα ήταν να υιοθετηθεί ένα topic με κοινό τίτλο σε όλα τα fora για να καταλαβαινουν όλοι οτι μιλάν και συναποφασίζουν για το ιδιο θέμα. Με πρωτοβουλία και κοινή συννενόηση των εκάστοτε moderators μεταξύ τους, μπορεί να προκύψει μια πλατφόρμα δράσης που να είναι ρεαλιστική και να μη ζητά ουτοπίες. Πάτε με αυτή την πλατφόρμα στους παράγοντες του χώρου και πείστε τους να την υιοθετήσουν. Με βάση αυτή την τελική πλατφόρμα πιέστε σκληρά δημοσιότητα και αρμόδιες αρχές. Εκμεταλευτείτε τη δύναμη του Ιντερνετ. Εκμεταλευτείτε τη μαζικότητα σας. Εκμεταλευτείτε το θέαμα που παρουσίαζουν στα media εκατοντάδες οργισμένοι αναβάτες. Είναι κυνικό εκ μέρους μου που το γράφω αλλά εκμεταλλευτείτε το γέγονός ότι ό Άλκης δεν ήταν ένας ανώνυμος πιτσαδόρος αλλά celebrity στο χώρο του, και το πρόσφατο του χαμού του. Τι περιμένετε; Nα είστε ο επόμενος που θα σκοτωθεί από όχημα που παραβίασε Stop ή Κόκκινο; Αναδημοσιεύστε αυτό το σχόλιο όπου θέλετε. Σύζυγος αδερφής Αλκη. (Τα στοιχεία μου στη διαθεση κάθε ενδιαφερόμενου για μια τέτοια προσπάθεια)

[/quote

Τα συλληπητηρια μου σε ολοκληρη την οικογενεια σας και το στενο περιβαλλον του αδικοχαμενου.

Ελπιζω ολα τα παραπανω να βρουν τους καταλληλους αποδεκτες και να γινει μια αρχη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κρίμα το παιδί! Κουράγιο στην οικογένεια του! Ένας τόσο έμπειρος οδηγός με άπειρες "ώρες πτήσης" δολοφονείται από ασυνείδητο!!! Τι να πεις, προσοχή αδέρφια!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

¨Ενα μεγάλο κρίμα...

άδικος τρόπος να φεύγεις απο την ζωή..

κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια και στους φίλους...

καλές βόλτες εκει πάνω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To άσχημο νέο μου ήρθε τηλεφωνικώς καθώς απουσίαζα εκτός Αθηνών και λόγω προσωπικών υποχρεώσεων, δεν παρακολούθησα το φόρουμ.

Τι να πει κανείς? Ακόμα ένας θάνατος ενός νέου ανθρώπου από έναν ασυνείδητο οδηγό. Δεν έχει σημασία ποιος ήταν αυτός που έχασε τη ζωή του. Σημασία έχει ότι ακόμα ένας άνθρωπος και συνμοτοσυκλετιστής, έφυγε από αυτόν τον κόσμο με άσχημο και άδικο τρόπο.

Δυστυχώς έχουμε "πόλεμο" εκεί έξω και όσο και να προσέχεις εσύ, κάποια στιγμή θα βρεθεί η αδέσποτη "σφαίρα" που θα σε γκρεμίσει.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του Άλκη καθώς και σε όλη την οικογένεια των μοτοσυκλετιστών, γιατί ο Άλκης ήταν ένας από εμάς. Κάποιος που μοιραζόταν καθημερινά τους ίδιους κινδύνους στους άθλιους Ελληνικούς δρόμους με τους πολλούς άθλιους οδηγούς αυτής της χώρας.

Δυστυχώς αυτή η χώρα και οι πολίτες της, πάσχουν από έλλειψη παιδείας. Κοινωνικής, οδηγικής και γενικής. Όσο κι αν οργανωθούμε, όποιον σύλλογο κι αν φτιάξουμε, όποιον κι αν πιέσουμε, δεν θα κερδίσουμε τα αυτονόητα. Και τα αυτονόητα είναι απλά. Δεν χρειάζεται δηλαδή να κάνεις οργανώσεις και συλλόγους για να καταλάβουν κάποιοι πως στο κόκκινο ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ και δεν κουνιόμαστε μέχρι να πρασινίσει το φανάρι! Ότι στο STOP σταματάμε και ελέγχουμε τον δρόμο πριν τον διασχίσουμε κάθετα, ή μπούμε μέσα σ' αυτόν. Αυτά είναι τα αυτονόητα που στις προηγμένες χώρες τα ξέρουν και τα παιδάκια του νηπιαγωγείου και τα εφαρμόζουν σε όλη τους τη ζωή.

Αν πρέπει λοιπόν να οργανωθούμε και να πιέσουμε σε κάτι, το μοναδικό που ίσως πετύχει, είναι να καταφέρουμε να αναγκάσουμε τους υπεύθυνους να βάλουν την οδηγική παιδεία στα σχολεία, ξεκινώντας φυσικά από τα Δημοτικά. ΧΕΣΤΗΚΑ στην κυριολεξία, για την πρώτη και δεύτερη ξένη γλώσσα, ΧΕΣΤΗΚΑ επίσης για τα θρησκευτικά τους. Ας βάλουν μια ώρα την εβδομάδα το μάθημα της οδηγικής παιδείας στην θέση κάποιων από των προηγουμένων μαθημάτων. Να μάθουν τα παιδιά να συμπεριφέρονται σωστά στο δρόμο. Και ως πεζοί, και ως οδηγοί. Να μην περιμένουν να μάθουν πως οδηγιέται ένα μηχανάκι ή ένα αυτοκίνητο, από τον απαίδευτο πατέρα τους, από τον απαίδευτο φίλο τους. Να τους γίνει βίωμα από την νεαρότερη αυτή ηλικία, πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στο δρόμο. Να μάθουν για την αξία της κάθε ζωής. Μόνο έτσι θα αλλάξουν τα πράγματα. Μην περιμένετε να αποκτήσουν παιδεία οι σημερινοί 20άρηδες,30άρηδες,40άρηδες κοκ. Αυτοί (κι εμείς μέσα σε αυτούς) ό,τι ήταν να "μάθουμε" το μάθαμε. Κάποιοι έχουμε ευαισθησία και μια σωστή αυτοδίδακτη παιδεία, αλλά δεν φτάνει. Είμαστε σταγόνα στον ωκεανό. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω, ούτε τον βάζω στους οδηγούς με παιδεία. Όμως έχω (όπως και πολλοί άλλοι) το μυαλό και την ευαισθησία να καταλαβαίνω μερικά αυτονόητα πράγματα και μάλιστα να τα εφαρμόζω. Όμως από εκεί που πρέπει να περιμένουμε αλλαγές, είναι από τα παιδάκια. Μέσα από τα σχολεία θα πάρουμε καλύτερους οδηγούς αύριο. Οδηγούς που θα σέβονται τον συνάνθρωπό τους και την ζωή του καθενός που συναντούν κάθε μέρα στο δρόμο.

Σε αυτό το θέμα πρέπει να πιέσουμε τους καρεκλοκένταυρους των εκάστοτε κυβερνήσεων. Το αν θα ρίξουν καινούρια πίσσα στους δρόμους, ή το αν θα φτιάξουν ποτέ τις δολοφονικές μπαριέρες, ή αν θα ξηλώσουν τα δολοφονικά κολονάκια που έχουν γεμίσει τα πεζοδρόμια, τα έχουμε δει. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Τόσο σέβονται την ζωή και την σωματική ακεραιότητα του πολίτη οι κυβερνήσεις της Ελλάδας. Λες κι οι μοτοσυκλετιστές είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Συγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματός μου, αλλά βρήκα την ευκαιρία να πω πάλι κάποια πράγματα, κι όποιος συμφωνεί στο θέμα οργάνωσης και πίεσης, θα πρέπει να έχει τον στόχο που είπα. Τα παιδιά και το μάθημα της οδηγικής παιδείας στα σχολεία. Μόνο έτσι θα έχουμε αύριο σωστούς οδηγούς. Κι όταν υπάρξουν σωστοί οδηγοί με οδηγική παιδεία και συνείδηση, τότε θα υπάρξουν και οι βάσεις για να αλλάξουν όλα τα υπόλοιπα κακώς κείμενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εδω ειναι η ουσια.............

RIP για το παλικαρι.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
... Ας βάλουν μια ώρα την εβδομάδα το μάθημα της οδηγικής παιδείας στην θέση κάποιων από των προηγουμένων μαθημάτων. Να μάθουν τα παιδιά να συμπεριφέρονται σωστά στο δρόμο. Και ως πεζοί, και ως οδηγοί. Να μην περιμένουν να μάθουν πως οδηγιέται ένα μηχανάκι ή ένα αυτοκίνητο, από τον απαίδευτο πατέρα τους, από τον απαίδευτο φίλο τους. Να τους γίνει βίωμα από την νεαρότερη αυτή ηλικία, πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στο δρόμο...

http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8883698

Αν δεν το δω δεν το πιστεύω, αλλά ας ελπίσουμε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλος ένας δολοφόνος προστέθηκε στον μεγάλο αυτόν κατάλογο.........Τί να πεις, συλλυπητήρια και τέτοια........τί να το κάνεις θα έρθει πίσω ο Άλκης κι ο κάθε Άλκης όταν πέφτει θύμα από την απίστευτη ανισορροπία και την μαλακιώδη ηλιθιότητα ορισμένων (πάντως όχι ανθρώπων)..........Δεν αρκούν τα λόγια !!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλος ένας δολοφόνος προστέθηκε στον μεγάλο αυτόν κατάλογο.........Τί να πεις, συλλυπητήρια και τέτοια........τί να το κάνεις θα έρθει πίσω ο Άλκης κι ο κάθε Άλκης όταν πέφτει θύμα από την απίστευτη ανισορροπία και την μαλακιώδη ηλιθιότητα ορισμένων (πάντως όχι ανθρώπων)..........Δεν αρκούν τα λόγια !!!!!!!!

εκ μέρους της οικογενειας του ΆΛΚΗ θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες που τον συνόδευσαν σήμερα στην τελευταία κατοικία του...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κουραγιο στην οικογενεια και τον αδελφο του...

επισης ελαφρυ να ειναι το χωμα και βαρη για τους μ@λ@κες που εκτελουν καθημερινα τους μοτοσυκλετιστες ακομα και κουτακιδες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσπαθώ μέρες να γράψω κάτι αλλά δεν μπορώ. Δεν έχω λόγια.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ, ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να κοπιάρω και εγώ τα ποστ μου σε άλλο φόρουμ σχετικά με τον εκλιπόντα μεταφέροντας τα συλληπητήρια μου στους οικείους του :

"Τον γνώριζα από τους αγώνες παρόλο που δεν έτυχε ποτέ να ανταλλάξουμε κουβέντα. Εξαιρετικά συγκροτημένη και αξιοπρεπής παρουσία. Ταχύτατος και παθιασμένος. Δεν άκουσα ποτέ το παραμικρό αρνητικό γι' αυτόν στον χώρο της μοτοσυκλέττας, μόνο θετικά σχόλια.

Τέτοιες παρουσίες χρειαζόμαστε και δεν είναι πολλοί, χάνονται στην μάζα της ελληνικής αθλιότητας που προσπαθεί συνεχώς να τους εξαφανίσει μεταφορικά και κυριολεκτικά. Θα μου λείψει σαν παρουσία και σαν πένα."

"Μιλώντας με μεγάλο όνομα της ιστορίας των αγώνων μοτοσυκλέττας με τον οποίον και συνεργάστηκε στο παρελθόν να αναφέρω μία σημαντική ιδαιτερότητα του εκλιπόντα.

Όχι μόνο δεν ακούστηκε ποτέ κάτι αρνητικό για πάρτη του αλλά και ο ίδιος ΠΟΤΕ δεν αναφέρθηκε αρνητικά για οποιονδήποτε άλλον, ούτε στο παραμικρό, ακόμα και εν θερμώ, μέσα στη φωτιά των αγώνων και έξω από αυτή.

Αυτή νομίζω είναι μια πολύ σπάνια αρετή για οποιονδήποτε, ειδικά έλληνα."

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα