Jump to content
ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΑΝΝΗ

Αυτοί πως την παλέυουν;

Recommended Posts

Οποτε τυχαινει να βρεθω σε μια μεγαλη πολη παρατηρω οτι παρ'όλη την αστυνομευση υπαρχουν αρκετοι ξεκρανωτοι, μα καλα δε τους γραφουν; :surrender:

απλο και καθημερινο ερωτημα :huh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Υπάρχουν και πολλοί με προστασία στον δεξί αγκώνα....

αστα να πανε..

υ.γ. κατα λαθος πατησα - αντι για + :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αστα να πανε..

υ.γ. κατα λαθος πατησα - αντι για + :thumbsdown:

Και λέω κι εγώ , "τι βλακεία είπα πάλι;" Δεν πειράζει_thumbsup.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και λέω κι εγώ , "τι βλακεία είπα πάλι;" Δεν πειράζει_thumbsup.gif

νταξει το διορθωσα τωρα :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οποτε τυχαινει να βρεθω σε μια μεγαλη πολη παρατηρω οτι παρ'όλη την αστυνομευση υπαρχουν αρκετοι ξεκρανωτοι, μα καλα δε τους γραφουν; :surrender:

Ειδες για να μην εισαι Πατρα;Θα ειχες συνηθισει την εικονα :sopase::crazy: Τι να πεις...κριση :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ερώτημα σου έχει δύο σκέλη:

α) Πολλοί συνάδελφοι μοτοσυκλετιστές γιατί δεν φοράνε κράνη; Πιστεύω είναι ένα μίγμα έλλειψης σωστής μοτοσυκλετιστικής παιδείας, εγωισμού, μιμητισμού και μεσογειακής ανυπακοής.

β) Γιατί δεν τους γράφει η Τροχαία; Γιατί οι έλεγχοι της Τροχαίας είναι περιστασιακοί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ο κόσμος το έχει εμπεδώσει αυτό. Ξέρει ότι η απουσία των τροχαίων ελέγχων στους δρόμους είναι πολύ πιο συνεπής από την εμφάνιση.

Ο συνδυασμός των 2 παραπάνω δημιουργει τις συνθήκες για ένα παράλογο ρίσκο εκ μέρους των παρανομούντων...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω την ιδια απορια με εσενα!

Καθε μερα βλεπω παρα πολους ξεκρανωτους και ιδικα τωρα που εφτιαξε ο καιρος. Περνανε διπλα τους οι αστυνομικοι και δεν τους λενε τιποτα :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα δεν είναι αν τους γράφει η τροχαία, αλλά αν σκέφτονται το κεφάλι τους οι ίδιοι, γιατί όπως λένε όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθε μερα βλεπω παρα πολους ξεκρανωτους και ιδικα τωρα που εφτιαξε ο καιρος. Περνανε διπλα τους οι αστυνομικοι και δεν τους λενε τιποτα :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:

Στην επαρχία όπου οι τροχαίοι-αστυνομικοί είναι γνωστοί, δεν φοράνε ζώνες και κράνη και οι ίδιοι πολλές φορές στα πολιτικά τους αμάξια-μηχανές. Και πάλι αρκετοί από τους ξένους δυτικούς τουρίστες μας δεν φορούν κράνος στα ενοικιαζόμενα μηχανάκια, κάτι που ούτε θα το σκέφτονταν στη χώρα τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην επαρχία όπου οι τροχαίοι-αστυνομικοί είναι γνωστοί, δεν φοράνε ζώνες και κράνη και οι ίδιοι πολλές φορές στα πολιτικά τους αμάξια-μηχανές. Και πάλι αρκετοί από τους ξένους δυτικούς τουρίστες μας δεν φορούν κράνος στα ενοικιαζόμενα μηχανάκια, κάτι που ούτε θα το σκέφτονταν στη χώρα τους.

Σωστος... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η άποψη μου ειναι οτι δεν ενδιαφέρει την τροχαία τόσο αν φοράς εσύ κράνος..γιατί δεν κάνεις κακό στον αστυνομικό..αλλα έμμεσα στον ίδιο σου τον εαυτό..μια στραβή γίνετε (χτύπα ξύλο) αν φορούσες κράνος την γλύτωνες πιο εύκολα...αυτό που θέλω να πω ειναι.. σε μερικούς δεν νοιάζωνται οι ίδιοι για τον εαυτό τους.. θα νοιαστεί η αστυνομία?? :_stinker:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ερώτημα σου έχει δύο σκέλη:

α) Πολλοί συνάδελφοι μοτοσυκλετιστές γιατί δεν φοράνε κράνη; Πιστεύω είναι ένα μίγμα έλλειψης σωστής μοτοσυκλετιστικής παιδείας, εγωισμού, μιμητισμού και μεσογειακής ανυπακοής.

β) Γιατί δεν τους γράφει η Τροχαία; Γιατί οι έλεγχοι της Τροχαίας είναι περιστασιακοί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ο κόσμος το έχει εμπεδώσει αυτό. Ξέρει ότι η απουσία των τροχαίων ελέγχων στους δρόμους είναι πολύ πιο συνεπής από την εμφάνιση.

Ο συνδυασμός των 2 παραπάνω δημιουργει τις συνθήκες για ένα παράλογο ρίσκο εκ μέρους των παρανομούντων...

Παίζει ρόλο και ο τρόπος προώθησης του κράνους: "Χώστο βαθειά στο κώλο σου, που μου θες και μηχανάκι. Obey da law".

Το κράνος δεν το θεωρούμε μέσο παθητικής ασφάλειας, αλλά μέσο που μειώνει την απόλαυση της οδήγησης για να νιώθουμε έτσι λιγότερες ενοχές.

Η τροχαία, οι γονείς, το κράτος δεν μπορούν να ανεχτούν πόσο διασκεδαστική είναι μια μηχανή και βλέπουν το κράνος σαν μια λύση "ααα, έτσι θα το απολαμβάνει λιγότερο, τι καλά!!!". Η ασφάλεια έρχεται σε δεύτερη μοίρα, ο πουριτανισμός είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω πριν κανα 2μηνο καθως πηγαινα εξω για καφε εγινε το εξης.

Μπροστα απο εμενα ηταν ενας ξεκρανοτος με ενα crypton r χωρις πινακιδα , φωτα .

Στα ιδια φαναρια λοιπον πιανει κοκκινο και πισω απο αυτον σταματαει ενα μπατσικο αλλα δεν το εκανε τιποτα!!Το γελειο ηταν πως τον ακολουθουσε γιατι προφανως θα ειχε την ιδια πορεια με αυτον , και μετα απο 2 φαναρια εστριψε και εφυγε (το μπατσικο) χωρις να τον κανει τιποτα :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η κοινή λογική, η οποία δυστυχώς σε αυτή την χώρα σπάνια υπερισχύει, λέει:

1. Το κράνος αυξάνει την ικανότητα του οδηγού να χειριστεί το όχημα του άρα αυξάνει τόσο την ασφάλεια όσο και την απόλαυση του.

2. Οποιος δεν φοράει κράνος ενδέχεται να βλάψει τους γύρω γιατί δεν οδηγεί όσο καλά θα μπορούσε και γιατί εάν χτυπήσει στο κεφάλι οι γύρω του θα πληρώσουν την νοσηλεία του.

3. Για την μη εφαρμογή των νόμων αποκλειστική ευθύνη φέρει η αστυνομία. Δύο λέξεις, 'μηδενική ανοχή' είναι η προφανής λύση αυτού του τριτοκοσμικού προβλήματος.

Πάντα φιλικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

..για το κράνος είχε βγει πολύ παλιά, μια πολύ πετυχημένη διαφήμιση στο ράδιο που έλεγε

'φίλε μοτοσυκλετιστή θυμίσου

το κράνος φοριέται και στο δεξί, σαν κόσμημα'

:respekt:

..όταν ένας άνθρωπος δίνει χ ποσό για μηχανή που ανάγεται σε χιλιάδες ευρώ...δεν μπορεί να δώσει ένα σαφώς μικρότερο ποσό για κράνος;

τελευταία παρατηρώ μηχανές και συμπεριφορές στους δρόμους και είδα μόλις 2 αναβάτες με πλήρη εξοπλισμό στο κέντρο της πόλης

και μη φανταστείτε τα τραγικά πολλά..απλά μπουφανάκι και κρανάκι!

..θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα

πάντως η μόνη βόλτα που απόλαυσα το τελευταίο διάστημα ήταν αυτή που έγινε την παρασκεύη με το κρανάκι μου και ένιωσα..ηρεμία από πολλές απόψεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχώς όχι, δε γράφεται σχεδόν κανείς.

Και καλά το Βόλο δεν το λες και τεράστια πόλη, αλλά εδώ γράφουν μόνο αν σε τσακώσουν σε συγκεκριμένα σημεία. Και οι ξεκράνωτοι τα ξέρουν και τ' αποφεύγουν.

Αλλά το κράνος έχει καταντήσει πια είτε αξεσουάρ στο τιμόνι της μότο, είτε "εξωγήινη" περικεφαλαία, αν παρατηρήσετε το πώς το φοράνε πολλοί...

Alas, η γκλάβα σπάει once και μέτα πάπαλα και η μότο, πάπαλα και όλα.

:knife:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαγκες και 'γω ειμαι απολυτος σε οτι εχει να κανει με την χρηση κρανους... Ωστοσο ειναι μια περιπτωση που με προβληματιζει, και εξηγώ: όταν γνωρισετε ενα γκομενακι ή ακόμα και όταν πας να την παρεις απο καπου προφανώς δεν έχεις και 2ο κρανος μαζι σου, τότε τι κάνεις???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαγκες και 'γω ειμαι απολυτος σε οτι εχει να κανει με την χρηση κρανους... Ωστοσο ειναι μια περιπτωση που με προβληματιζει, και εξηγώ: όταν γνωρισετε ενα γκομενακι ή ακόμα και όταν πας να την παρεις απο καπου προφανώς δεν έχεις και 2ο κρανος μαζι σου, τότε τι κάνεις???

όντως δύσκολη η ερώτησή σου....

καλύτερα αν γίνεται να αποφύγεις τη μηχανή για να συνοδέψεις το κορίτσι, γιατί προφανώς δεν θα νιώσει βολικά και η ίδια, ειδικά αν δεν είναι άνετη με τις μηχανές..

γιατί όταν νιώσει πιο βολικά και είναι ένα στανταρ μέσω μεταφοράς, με τις δικές σου συμβουλές και προτάσεις, θα οδηγηθεί σε κάποια αγορά...

στο λέω γιατί κι εγώ ανέβαινα σε μηχανές φίλους με τραγικές επιφυλάξεις, όχι ιδιαίτερα συχνά βέβαια, αλλά μόλις τώρα είμαι σίγουρη για τις βόλτες που κάνω και που θα κάνω, έχοντας πλέον το δικό μου κρανάκι....

όταν πάρω δικό μου μηχανάκι δεν θα ανεβάζω κανέναν φίλο μου και καμία φίλη μου, αλλά για λόγους απειρίας και ασφαλώς μη ύπαρξης κράνους....έτσι πιστεύω ότι θα κάνω και για κάτι τέτοιο είμαι προετοιμασμένη....εύχομαι η εμπειρία να μην ανατρέψει την δεύτερη και βασικότερη σκέψη μου.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κανα 2 φορες το εχω κανει και εχω δωσει το κρανος μου στην κοπελια.. μετα πηγαινα με ρυθμους χελωνας και σταματαγα μεχρι και στα πρασινα φαναρια για να τσεκαρω.. και σε αλανα να οδηγησω χωρις κρανος νιωθω τελειως ανασφαλης (καλα οχι ρε παιδι μου οτι το κρανος ντε και καλα θα σε σωσει αλλα..), οποτε απο τοτε καλλιεργω φημη καγκουρα ωστε να μην ανεβαινουν απο μονες τους ή τις πασσαρω σε καναν φιλο με αμαξι :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κανα 2 φορες το εχω κανει και εχω δωσει το κρανος μου στην κοπελια.. μετα πηγαινα με ρυθμους χελωνας και σταματαγα μεχρι και στα πρασινα φαναρια για να τσεκαρω.. και σε αλανα να οδηγησω χωρις κρανος νιωθω τελειως ανασφαλης (καλα οχι ρε παιδι μου οτι το κρανος ντε και καλα θα σε σωσει αλλα..), οποτε απο τοτε καλλιεργω φημη καγκουρα ωστε να μην ανεβαινουν απο μονες τους ή τις πασσαρω σε καναν φιλο με αμαξι :P

Φρόντιζα να παίρνω στο μηχανάκι μόνο την κοπέλα μου και της έδινα και γω το κράνος.

Καταλήγαμε σε καυγαδάκι όμως γιατί δεν το έπαιρνε και έτσι στο τέλος δεν το φόραγε καμιά μας... :P :uglystupid2:

Όποτε παίρνω άλλο άτομο πάνω πάλι, απρόοπτα, πάμε σα κότες, ναιιι...

:tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τωρα που καλοκαιριασε θα τους βλεπεις και ξεβρακωτους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ πιστεύω το κράνος είναι απαραίτητο γιατί αν χτυπησεις με μεγάλη ταχύτητα θα σκοτωθείς..

όμως είναι και μερικές φορές που θέλω να πάω στο ψιλικατζίδικο 2 τετραγωνα πιο κάτω που εντάξει δεν θα το πάρω καν μαζί μ...

αλλά σε βόλτες και τέτοια πάντα κράνος! όσο και για το 2ο άτομο που ειπε κάποιος xD έχω βγάλει τα πατάκια και γενικά δεν παίρνω άτομα πίσω!! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όμως είναι και μερικές φορές που θέλω να πάω στο ψιλικατζίδικο 2 τετραγωνα πιο κάτω που εντάξει δεν θα το πάρω καν μαζί μ...

Πάρε φόρα και βάρα το κεφάλι σου με 20km/h στον τοίχο, μπορεί να αναθεωρήσεις.

ΥΓ: Μην πάρεις πράγματι φόρα και πράγματι βαρέσεις το κεφάλι σου στον τοίχο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα