Jump to content
GEORGE624

Μπαγκαζιερα και παπι.

Recommended Posts

Παιδια εχω μια απορια.Επηρεαζει μια μπαγκαζιερα μεσαιου μεγεθους(νομιζω 30 λιτρων) την συμπεριφορα σε μια παπια(κρυπτον 135)?Δεν ξερω εαν ειναι τα λαστιχα (μανισια με 6000χλμ)εαν ειναι η ψυχολογια μου μετα απο την πτωση που ειχα (με ΠΕΤΑΞΕ οανεμος πριν 1 εβδομαδα οταν φυσουσε 8 μποφορ)η τιποτε αλλο.Δεν ξερω νομιζω ανα πασα στιγμη οτι το παπακι δεν παταει καλα οτι φευγει απο την πορεια του.Η αντιπροσοπεια που το πηγα αμεσως μολις επεσα για να ισιωσουν το τιμονι μου ειπαν οτι δεν επαθε τιποτε και οτι το στραβομα ηταν απο τον τζογο που εχει μια βιδα στο τιμονι.Το ισιωσε εκεινη τη στιγμη και εφυγα.Την αλλη μερα αλλαξα μπαγκαζιερα γιατι η προηγουμενη που ηταν και πιο μικρη ειχε ραγισει απο το πεσιμο.Απο εκεινη τη μερα δεν νοιωθω καθολου ανετα στις στροφες ιδιως εαν εχει νερα ο δρομος.Εσεις τι λετε βγαζετε ακρη? Εγω ταχω παιξει... :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ειναι θεμα λαστιχου και οχι μπαγκαζιερας φιλε μου αυτο...μηπως στραβωσε καμια ζαντα με την πτωση?? κανε εναν ελεγχο στη ζαντα και στα λαστιχα. Αν δεν ειναι ζαντα θελεις αλλαγη στα λαστιχα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μία μπαγαζιέρα επηρεάζει οποιοδήποτε δίκυκλο τη φορά.

Φυσικά, η επίδραση διαφέρει ανάλογα με:

- Το δίκυκλο (αλλιώς επηρεάζεται ένα μικρό παπάκι και αλλιώς ένα Varadero)

- Την μπαγαζιέρα (άλλη η επίδραση μίας 25λιτρης και άλλη μίας 52λιτρης)

- Την τοποθέτηση της μπαγαζιέρας (είναι κυρίως θέμα σχάρας - μερικές σχάρες εξέχουν αρκετά ή άλλες έχουν κλίση προς τα επάνω)

Μόλις πήρα το παπάκι μου, τοποθέτησα σχάρα και μπαγαζιέρα (42lt).

Λίγο καιρό αργότερα, τα έβγαλα και...ησύχασα.

Παρατήρησα μεγάλη διαφορά.

Αν πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μπαγαζιέρα, να είναι μικρή και σωστά τοποθετημένη (όσο πιο κοντά στη σέλα γίνεται).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα οποτε εβαζα τη μπαγκαζιερα η ευσταθια του παπιου γινοταν αθλια!

Με αποτελεσμα να παρει φωτια ο τροχος και η οξυγωνοκολληση και να της φτιαξω νεα βαση ετσι ωστε να επιρεαζει λιγοτερο το κεντρο βαρος!

Πλεον φορτωνω εως και 30κιλα στην βλαγκαζιερα και δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλαξε λάστιχα οπωσδήποτε και έχε στο νου την αλλαγή του κέντρου βάρους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα λαστηχα που φορας ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ !!

Σκεφτομαι να αλλαξω σε μισελεν μ45.καλα ειναι? Θα το δοκιμασω και χωρις μπαγκαζιερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απ'ότι έχω ακούσει εγώ γλιστράνε πολύ στο στρώσιμο και στις βροχές οπότε δε στο συνιστώ... Καλύτερα metzeler me22 .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

metzerel me22 τα καλυτερα λαστιχα για παπι!!!

και απο μενα, αυτα θα σου προτεινα!

Τροποποιήθηκε από τον BlackmanGR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω Michelin Pilot Sport προτεινω.. :_thumbsup::_thumbsup:

φιλε σε ρανερακια τα pilot sport ειναι μια χαρα... αλλα αν τα βαλεις σε παπι θα φυγεις νυχτα απο την 1η στιγμη!

τα φοραει ενα φιλαρακι ντελιβεροπουλο και πραγματικα εχει αγανακτησει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε σε ρανερακια τα pilot sport ειναι μια χαρα... αλλα αν τα βαλεις σε παπι θα φυγεις νυχτα απο την 1η στιγμη!

Ρε σεις , τι διαφορα εχουν τα σκετα pilot με τα pilot sporty ?

Το'χω απορεια εδω και πολυ καιρο :sorry:

ΥΓ:Τουλαχιστον στις φωτο του Moto-Rider διχνει οτι εχουν το ιδιο πελμα

Τροποποιήθηκε από τον Daytonass

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θυμαμαι πιο απο τα 2 (νομιζω το spοrty) αποτελειται απο 2 ειδη γομας...

Στο κεντρο εχει σκληρη και στις ακρες μεσαια!

Πιστευω αν ειχε μεσαια στο κεντρο και μαλακη στις ακρες τοτε θα εκανε δουλεια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια πηρα αυτα που μου ειπατε metzeler me22 απο το μοτο Μεξις στη θεσσαλονικη και μου τα αφησε επειδη ειναι παλιος μου φιλος 60ε και τα 2.Αυριο το μεσημερακι θα προσπαθησω να τα περασω σιγα σιγα.Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.Απ οτι καταλαβα πηρα το καλλιτερο λαστιχο για παπια. :_thumbsup:

Υ.Σ 250 μπροστα και 275 πισω πηρα .Καλα εκανα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε παπια λεω..ολα εδω ετσι ειναι και δεν εχει κανεις προβλημα..εχουμε και καποια με Μ22 αλλα εμενα δεν μου αρεσε ετσι οπως πατανε στον δρομο.. :)

Τροποποιήθηκε από τον ChriC

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημερα τα περασα τα μετζελερ.Ειναι οπως μου τα ειπατε ...νομιζω τα καλλυτερα.Δεν εφταιγε οντως η μπαγκαζιερα αλλα τα λαστιχα που μετα τα 4000χλμ αρχισαν να γινονται ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ.Ευχαριστω σε ολους για τις συμβουλες σας. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και στα πρώτα χιλιόμετρα πάλι χάλια είναι... τουλάχιστον τα metzeler αξίζουν λίγα λεφτά παραπάνω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μία μπαγαζιέρα επηρεάζει οποιοδήποτε δίκυκλο τη φορά.

Φυσικά, η επίδραση διαφέρει ανάλογα με:

- Το δίκυκλο (αλλιώς επηρεάζεται ένα μικρό παπάκι και αλλιώς ένα Varadero)

- Την μπαγαζιέρα (άλλη η επίδραση μίας 25λιτρης και άλλη μίας 52λιτρης)

- Την τοποθέτηση της μπαγαζιέρας (είναι κυρίως θέμα σχάρας - μερικές σχάρες εξέχουν αρκετά ή άλλες έχουν κλίση προς τα επάνω)

Μόλις πήρα το παπάκι μου, τοποθέτησα σχάρα και μπαγαζιέρα (42lt).

Λίγο καιρό αργότερα, τα έβγαλα και...ησύχασα.

Παρατήρησα μεγάλη διαφορά.

Αν πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μπαγαζιέρα, να είναι μικρή και σωστά τοποθετημένη (όσο πιο κοντά στη σέλα γίνεται).

πάντα με την τοποθέτηση μπαγκαζιερας τοποθετούν και αντίβαρα στο τιμόνι για ευσταθια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάντα με την τοποθέτηση μπαγκαζιερας τοποθετούν και αντίβαρα στο τιμόνι για ευσταθια.

Εδω με βρισκεις ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ.Για πες μου πληροφοριες.Που τα βρισκω τα αντιβαρα και πως μπορω να τα τοποθετησω σε παπια?Ευχαριστω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδω με βρισκεις ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ.Για πες μου πληροφοριες.Που τα βρισκω τα αντιβαρα και πως μπορω να τα τοποθετησω σε παπια?Ευχαριστω.

To Crypton X φοραει απο την μανα του αντιβαρα. Ειναι αυτα τα μαυρα αριστερα απο το αριστερο γκριπ και δεξια απο το δεξι γκριπ.

Εγω τα εχω αλλαξει, δες την φωτο και θα καταλαβεις για τι μιλαω. Τα δικα μου ειναι κοκκινα.

th_DSC02618.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα λαστιχα που εβαλες ειναι πολυ καλα..ελπιζω να τα εβαλες με την σωστη φορά ετσι;;

αυτα φοραω και εγω στο παπι μου ειναι πολυ καλα ακομα και στο βρεγμενο καμια σχεση με τα μαμα

αυτο που θα σου πω ειναι να βαζεις παντα τον σωστο αερα στα λαστιχα και να τα κοιτας αρκετα συχνα.

εγω παρατηρησα πως οταν χανουν αερα αλλαζει κατα παααρα πολυ το μηχανακι._thumbsup.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα λαστιχα που εβαλες ειναι πολυ καλα..ελπιζω να τα εβαλες με την σωστη φορά ετσι;;

αυτα φοραω και εγω στο παπι μου ειναι πολυ καλα ακομα και στο βρεγμενο καμια σχεση με τα μαμα

αυτο που θα σου πω ειναι να βαζεις παντα τον σωστο αερα στα λαστιχα και να τα κοιτας αρκετα συχνα.

εγω παρατηρησα πως οταν χανουν αερα αλλαζει κατα παααρα πολυ το μηχανακι._thumbsup.gif

Ναι τα προσεξα.Εγραφε μαλιστα στα γερμανικα ''κατευθυνση εμπρος τροχου-πισω τροχου ''και το εδειχνε καθαρα.Για τον αερα το ειχα προσεξει και εγω σε αλλα λαστιχα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια πηρα αυτα που μου ειπατε metzeler me22 απο το μοτο Μεξις στη θεσσαλονικη και μου τα αφησε επειδη ειναι παλιος μου φιλος 60ε και τα 2.Αυριο το μεσημερακι θα προσπαθησω να τα περασω σιγα σιγα.Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.Απ οτι καταλαβα πηρα το καλλιτερο λαστιχο για παπια. :_thumbsup:

Υ.Σ 250 μπροστα και 275 πισω πηρα .Καλα εκανα?

τα 2.50-2.75 πατανε σαν τρενο στο δρομο αλλα επειδη εχουν χοντρο προφιλ για την ζαντα του crypton ισως μετα τα 100χ.λ.μ. να σου δημιουργει κοσκινισμα στο τιμονι και να σου βρισκει κατω στις λακουβες στο δικαβαλο.η μπαγκαζιερα σαφως και μετραει πολυ στην οδηγικη συμπεριφορα του παπιου εγω εχω 26αρα αλλα μονο οταν την φορτωνω υπερβολικα μου δημιουργει προβλημα.κοιτα και την βαση της αν δεις οτι κουναει υπαρχει και η λυση να προσθεσεις αντιρριδες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα