Xasmito 765 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Σχεδόν ένα μήνα τώρα οδηγάω το CBF 500 (του '05),χωρίς ABS. Το μηχανάκι είναι αξιόπιστο,ελαφρύ και έυχρηστο(ειδικά αφού οδηγούσες ninja,η μετάβαση -από πλευράς βάρους- θα είναι πανεύκολη),οικονομικότατο,με φρένα τρομερά και για ταξιδάκια ότι πρέπει! Στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη -δύο φορές που το έκανα με το cbf-,είσαι και πολύ χαλαρός και μόρτης και άρχοντας! Ντάξει,το ότι δεν έχει ζελατίνα είναι μεν ένα ζόρι,αλλά λύνεται... Εγώ φίλε μου στο συστήνω ανεπιφύλακτα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sTuNT 163 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 (τροποποιήθηκε) @ Αιγαιοπλόος: Αν και ξέρω ότι ζητάω πολλά (και θα παρεξηγηθώ και για το ότι έχω "λυσσάξει" με ένα μοτόρι και δεν ακούω τίποτε άλλο), θέλω να μου αρέσει και αισθητικά. Είχα ανέκαθεν μια ιδιαίτερη αδυναμία στις street... Επιπροσθέτως, αν και δεν το έχω τονίσει αρκετά, το κεφάλαιο ABS είναι βασικό, όχι μονόδρομος, αλλά βασικό παρ' όλα αυτά. Το XT ναι είναι αξιόπιστο, "ήρεμο", αλλά δεν μου αρέσει καθόλου αυτός ο τύπος μηχανής. Εξάλλου αν είναι να πάω στα 600cc+ τότε θα προτιμούσα ένα Versys ας πούμε ή κάτι άλλο που μ' αρέσει πιο πολύ και έχει και "α-μπου-σου". Ελπίζω να δει και κάποιος κάτοχος να ξεκαθαρίσει λίγο παραπάνω το τοπίο. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και εδώ θα είμαι να το αναλύσουμε μέχρι αηδίας το θέμα! :P EDIT: ΩΠ! Τώρα μας ήρθες παλικάρι με το CBF500! Αγαπητέ Xasmito, δεδομένου ότι, αυτή που σκέφτομαι εγώ να πάρω, έχει ABS, 1300km μόνο και τη φέρνω και απ' έξω, τι έχεις να πεις για την τιμή; Είναι εν τέλει ΤΟΣΑ πολλά τα €5300.00 για αυτή τη μοτοσυκλέτα; Τροποποιήθηκε Μάρτιος 21 , 2010 από τον sTuNT Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gilles 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 @ gilles: Με "στρίμωξες" με το MT-03... :P Το έφερα σαν παράδειγμα επειδή τυχαίνει να είναι στα ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ λεφτά και με δύναμη σχετικά κοντά με το CBF. Το Diversion εκτός του ότι είναι €700.00 ακριβότερο είναι και πολύ πιο δυνατό και τετρακίλυνδρο... Το MT-03 έχει τον μονοκύλινδρο - "σκυλί" του XT. Θα ζητάει πιο πολλά το Diversion φαντάζομαι...(Αλήθεια, εσύ που το έχεις είσαι ευχαριστημένος από το πόσο "ζητάει"; ) @ cbk: Σε αυτό για τις απατεωνιές έχεις μεγάλο δίκιο... Είναι και οι εποχές δύσκολες! ΚΑΙ για αυτό ανέφερα το μαγαζί με το όνομά του, MGImports, για να βρεθεί κάποιος να μου πει τι ισχύει και με αυτούς... Stunt, τα δίαφορα γιαπωνέζικα, cbf, bandt, xj κλπ δεν ζητάνε πολλά σε καμμία περίπτωση.Οι Ίάπωνες έχουνε παράδοση δεκαετιών σε αυτές τις κατηγορίες. Μπορεί να μην είναι τόσο <<παιχνιδιάρικα>> οσο το ΜΤ, αλλα οι 4Κ είναι αλλο πράγμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Xasmito 765 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 (τροποποιήθηκε) EDIT: ΩΠ! Τώρα μας ήρθες παλικάρι με το CBF500! Αγαπητέ Xasmito, δεδομένου ότι, αυτή που σκέφτομαι εγώ να πάρω, έχει ABS, 1300km μόνο και τη φέρνω και απ' έξω, τι έχεις να πεις για την τιμή; Είναι εν τέλει ΤΟΣΑ πολλά τα €5300.00 για αυτή τη μοτοσυκλέτα; Κοίταξε,έγω την πήρα ΧΩΡΙΣ abs,με 8.500χλμ,από εδώ και έδωσα 3.000ευρώ. Δεν ξέρω αν θεωρούνται πολλά,απλά την είχα κ@ύλα αυτή τη μηχανή και γούσταρα να τα χώσω για πάρτη της! Ίσως να μην είμαι ο πλέον κατάλληλος να σε συμβουλεύσω(γιατί δεν είμαι αντικειμενικός με αυτή τη μηχανή),αλλά εμένα μου φαίνεται λογική η τιμή για αυτά που σου προσφέρει(abs και απειροελάχιστα χιλίομετρα),οπότε αν μπορείς να τα διαθέσεις και σ'αρέσει και όπως λες αισθητικά... ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ! Τροποποιήθηκε Μάρτιος 21 , 2010 από τον Xasmito Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΗΛΙΑΣΚΤΜ 74 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 Πολλά τα χρήματα για την μηχανή αυτη θα το θεωρούσα ευκαιρία αν ητ τιμη ηταν 3500 ευρω,αλλά εσυ κανε οτι σου λεει η ψυχη σου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sTuNT 163 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 @ gilles: Αν οι Japan τετρακύλινδροι κινητήρες είναι τόσο οικονομικοί, τότε να αναθεωρήσω! (εν μέρει τουλάχιστον...) :P Απλά ρε 'συ καρμπυρατεράτο δικύλινδρο 56hp "πρέπει" να είναι πιο απροβλημάτιστο. Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος! @ Xasmito: Την καψουρεύομαι και 'γω σιγά σιγά την "κυρία"! Απλά, από εσάς τους κατόχους θα ήθελα να ακούσω επί της ουσίας πρακτικά πράγματα, όπως αυτό που μου 'πες για το δρομολόγιο για Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Πόσο οικονομική είναι, τι παίζει με τα ανταλλακτικά, τι κάνετε με τα KTEO, κ.λ.π Μίλαγα και με ένα φιλαράκι για το θέμα και μου είπε ή να παω σε κάτι πιο δυνατό σε αυτά τα λεφτά (αλλά είναι κάγκουρας και δεν τον παίρνω πολύ στα σοβαρά :P ) ή να κάνω "σκληρό" παζάρι, του τύπου: €4500.00 στο χέρι και του λέω, "τόσα, ναι ή ου;". Ισχύει κάτι τέτοιο; Γιατί αν η τιμή κυμανθεί κάπου εκεί ασυζητητί αξίζει! Ξέρω ότι σε εμπόρους στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για μεταχειρισμένα που "φεύγουν" πιο δύσκολα "παίζουν" τέτοια σκηνικά. Στη συγγεκριμένη περίπτωση όμως; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Xasmito 765 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 Για ανταλλακτικά,ΚΤΕΟ και λοιπά "προβλήματα" δεν μπορώ να σου πώ γιατί δεν γνωρίζω ούτε εγώ ακόμα. Πάντως από πλευράς κατανάλωσης(φαντάζομαι θα σε ενδιαφέρει),τα πράγματα είναι πολύ ωραία! Με ένα φουλάρισμα,μέσα στη πόλη,έχω βγάλει και έξι μέρες. Έλα τώρα,σ'έχω κόψει τι θ'αποφασίσεις! (Σε τί χρώμα θα το τσιμπίσεις?) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sTuNT 163 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 Με πήρες χαμπάρι μπαγασάκο... :D :D :D Θα παραδεχτώ ότι "γέρνω" (με την καλή έννοια :P ) σοβαρά προς τα εκεί, κυρίως επειδή τα πιο καινούρια, με περισσότερους ίππους, κ.λ.π δεν μ' αρέσουν όσο το CBFάκι... Απλά θέλω να ξέρω πρώτα μήπως εθελοτυφλώ σε κάτι που αργότερα θα μετανιώσω που δεν το έλαβα υπόψιν μου. Από 'κει και πέρα δεν είμαι αποφασισμένος, αλλιώς το θεματάκι αυτό δεν θά 'χε καμιά ουσία. (...σε μαύρο) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sTuNT 163 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 -REFRESH- Επαναφέρω το θέμα από χθες, ελπίζοντας ότι θα βρεθούν περισσότεροι ιδιοκτήτηες αλλά και λοιποί συν-forum-ίτες να μου πουν μια γνώμη, καθώς έμειναν αναπάντητα πολλά από τα ερωτήματά μου... (Αν οι mods αργότερα θέλουν να σβήσουν αυτό το post-άρισμα, ή να βάλουν διακόπτη τους ευχαριστώ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
taskon 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 φιλε μου εγω πηρα bandit 650 ABS μοντελο 6/09 δηλαδη με 1,5 χρονο ακομα εργοστασιακη εγγυηση και οχι του εμπορου με 4500 και 10000 χλμ. Μου φαινονται πολλα τα 5000 για μηχανακι 5 ετιας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sTuNT 163 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 @ taskon: Δεν το περνάω "στο ντούκου" αυτό που μου λες. Τείνω και 'γω να συμφωνήσω στο ότι τα €5300.00 είναι μεγάλο ποσό για αυτά που θα πάρω... Απ' την άλλη όμως, πιστεύει κανείς ότι μπορώ να διαπραγματευτώ την τιμή και να την κατεβάσω κατά ένα χιλιάρικο (ας πούμε); Γιατί αν μιλάμε για €4000.00++ νομίζω αλλάζουν πολλά πράγματα! Ξέρει εν τέλει κάποιος πως "λειτουργεί" το παζάρι με τον έμπορο να μου δώσει κανένα tip; Υπ' όψιν, πως η μοτοσικλέτα "εκεί" (στο mobile.de) είναι τιμολογημένη στα €3990.00, πες €4000.00, που σημαίνει ότι τα €1300.00 απ' όσα μου ζητάνε είναι για μεταφορά + εκτελωνισμό + προμήθεια εμπόρου (; ). Πόσα λέτε ότι μπορώ να ζητήσω από τον έμπορο να κόψει; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
icelover 2.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 To μηχανακι ειναι φιλικοτατο, ειναι οικονομικο. ειναι αξιοπιστο, και απο προσωπικη εμπειρια που ειχα με 05 ABS, πολυ καλα φρενα.Κατα τα αλλα τα λεφτα ειναι αρκετα αδερφε.Εκει κοντα βρισκεις και CBF600S που εχει και το φερινγκ-ζελατινα,με τις ιδιες αρετες, και αλλα ενδιαφεροντα μοτο, οπως bandit 650 του 07-08.Παραδειγμα Ο σύνδεσμός μου Περισσοτερη δυναμη-ροπη,αναλογη αξιοπιστια,καλυτερο ταξιδι και πιο ασφαλες.Λιγο πιο βαρυ στους επιτοπιους ελιγμους αλλα αυτο ειναι πταισμα. Καλες προτασεις σου εκανε και ο Αιγαιοπλοος που βλεπει το θεμα απο ευρυτερο φασμα,οπως η μεταπωληση.Σημαντικο αν δεν θες να παντρευτεις την μοτο. Καλες αποφασεις να ευχηθω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sTuNT 163 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 Βασικός λόγος που είμαι τόσο επίμονος με το εν λόγω μηχανάκι είναι ότι τα 500cc του (που είναι ούτως η άλλως extinct κατηγορία πλέον) το τοποθετούν φορολογικά στο "απυρόβλητο"... Και επιπλέον, όσο περίεργο και να φανεί σε κάποιους, το προτιμώ σε εμφάνιση από πολλά καινούρια στα ίδια λεφτά. Παίζουν 2 ασημί ΜΕ ABS στο motoτρίτη, όμως ΕΛΑ που το θέλω ΚΑΙ μαύρο... :( Αν τα άλογα δεν με φόβιζαν τόσο (και δεν είχαν και την ανάλογη κατανάλωση) θα μπορούσα να ρίξω μια ματιά και στο Hornet (το καινούριο) με ABS που παίζει στα €5000.00 και πάνω ή ακόμη και στο Z750 πάλι με ABS... Και τα δύο μου αρέσουν αρκετά, όμως το πόσο θα καίνε,τα περισσότερα cc, η ενδεχόμενη αναξιοπιστία τους και το γκάζι τους (που θέλει ΤΕΡΑΣΤΙΑ εγκράτεια) με αποθαρρύνουν πολύ... Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσω για τα περισσότερα κυβικά; Το Hornet ας πούμε (ή κάποιο μοτόρι της κλάσης του) καίει ΤΟΣΟ πολύ αν δεν του πίνεις το αίμα; Είναι αξιόπιστο; Είναι οικονομικό; (Χλωμό, αλλά δεν γνωρίζω κιόλας!) Είμαι και "περίεργος" ρε γ@μώτο... Ας πούμε το Versys που είναι πιο "ήσυχο" (σε σύγκριση με τα 100, περίπου, άλογα ενός Hornet ή GSR ας πούμε) και έχει και ABS και κάνει και για ταξίδια, μ' αρέσει ΜΟΝΟ στο μαύρο του 2009 που βάψανε μαύρο πλαίσιο-ψυγείο-ανάρτηση! Άντε να το βρεις τώρα σε μεταχειρισμένο ΟΠΩΣ το θές και στην τιμή που το θες! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 Πάντως το Versys είναι ένα από τα πιο οικονομικά μηχανάκια στην κατηγορία του. Δες και μια ματιά στην κριτική μου για το μηχανάκι, όπως την έχω γράψει εδώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
cbk 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 (τροποποιήθηκε) Βασικός λόγος που είμαι τόσο επίμονος με το εν λόγω μηχανάκι είναι ότι τα 500cc του (που είναι ούτως η άλλως extinct κατηγορία πλέον) το τοποθετούν φορολογικά στο "απυρόβλητο"... Από πού προκύπτει αυτή σου η βεβαιότητα; Στο προηγούμενο φορολογικό καθεστώς που αγνοούσε τις μοτό κάτω των 500cc δεν υπήρχε ο παράγων "οικονομική κρίση" . Μπορεί η νέα εξαίρεση να ισχύει μέχρι τα 300cc, υπομονή λίγες μέρες... (σημ. 1 : η περισσότερη ιπποδύναμη δίνει και περισσότερη ενεργητική ασφάλεια) (σημ. 2 : η κατανάλωση εξαρτάται πολύ από τον τρόπο οδήγησης αλλά και από την απόδοση του κάθε μοτέρ. όταν θα αρχίσεις να ζητάς περισσότερα από ένα αδύναμο κινητήρα, εκτός της φθοράς, ίσως σου καίει περισσότερο από ένα μεγαλύτερο και ισχυρότερο μοτέρ) Τροποποιήθηκε Μάρτιος 22 , 2010 από τον cbk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sTuNT 163 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 (τροποποιήθηκε) @ cbk: Έχεις πολύ δίκιο σε αυτό... Απλά σκέφτομαι ότι αν είναι να φορολογήσουν τις μοτοσυκλέτες ΤΟ ΠΟΛΥ να γυρίσουν τα τεκμήρια όπως ήταν πριν, οχι χειρότερα! Επιπλέον, αν βάλουν όριο κάτω των 500cc οι σχολές οδηγών θα έχουν μεγάλο πρόβλημα! Θα πλήξουν δηλαδή και ολόκληρες επιχειρήσεις που στο κάτω κάτω τροφοδοτούν το δημόσιο με χρήμα άμεσα (έκδοση αδειών οδήγησης) ή έμμεσα("λαδώματα"). Σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανείς και για τίποτα. Για αυτό και αναρωτιέμαι αν πρέπει ίσως να ξεπεράσω τον παράγοντα κυβικά, μήπως και εμπλουτίσω τις επιλογές μου με βασικούς γνώμονες, όμως, πάντα την αξιοπιστία/οικονομία το ABS και την εμφάνιση. @ Αιγαιοπλόος: Αγαπητέ συν-forum-ίτη, σε διαβεβαιώνω ότι παρακολουθώ σχεδόν ό,τι γράφεις και το συγκεκριμένο review δεν μου είχε ξεφύγει! :) Σε ευχαριστώ. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 22 , 2010 από τον sTuNT Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vthn 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 με τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις, κατέληξα πρόσφατα στο μονοκύλινδρο f 650 gs abs. Στα ίδια περίπου άλογα με το cbf 500, κατάλληλο για πόλη και εκδρομές, abs, αξιόπιστο, ίσως και καλύτερη κατανάλωση. Εάν το cbf 500 έβγαινε με fairing, μάλλον θα ήταν η επιλογή μου. Το γυμνό όμως δεν μου αρέσει. Εάν θέλεις το 500ρι επειδή σου αρέσει περισσότερο από κάθε άλλο και θα το κρατήσεις, παρτο. Εάν καταλήγεις εκεί με βάση τα χαρακτηριστικά, κοίτα και άλλα μοντέλλα που συνεχίζουν να πωλούνται και δεν καταργήθηκαν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
agnostos_xxx 101 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 5300 ειναι παρα πολλα.... ψαξε απο ιδιωτη και δεν θα χασεις.θα εχεις παρει μια ιδεα για την χρηση και το ιστορικο του. εγω αγορασα πριν 6 μηνες fazer 600 μοντελο 7/2006 με abs στα 4.000 ψαξε και δεν θα χασεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μπακαλογατος 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 (τροποποιήθηκε) Aπ οτι φαινεται εισαι κολλημενος με το CBF οποτε οτι και να πουμε μαλλον γυρευεις αλλοθι για να το παρεις. Επειδη ειχα το CB 500 που ειναι το ιδιο σχεδον θα σου πω την εμπειρια μου. Στα θετικα εχουμε 1)Το μηχανακι ειναι αθραυστο.Ειναι μακραν σε επιπεδο κινητηρα το πιο αξιοπιστο HONDA. 2)Eιναι σαν ποδηλατο σε ευελιξια με καλα φρενα (οχι τρομερα ομως)και με αναρτησεις που κανουν καλη δουλεια (οχι ομως αν το μεταφερομενο βαρος ειναι πανω απο 100 κιλα) 3)εχει μικρη σχετικα καταναλωση 3,5-4,5 λιτρα σε ταχυτητες απο 60-140 χλμ.Απο κει και πανω πινει. 4)Σταθερο εως τα 150 χλμ απο κει και πανω αρχιζει να κουναει (αναλογα με τον αερα) μεχρι την τελικη του 185 χλμ. 5)Καλα εως πολυ καλα φωτα. 6)απλο μηχανακι δεν το πιανει το ματι,δεν κλεβεται,γενικα παρεξηγημενο,εργατης ομως ,και ενα μηχανακι που αν ο ελληνας ηξερε τι αγοραζε θα ηταν πρωτο στις προτιμησεις. και τωρα τα δυσαρεστα. 1)ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ 2)ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ 3)ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ Ειχα γιαμαχα μοντελο του 1983.Το 2004, 21 χρονια μετα ,χρειαστηκα κατι ψιλολογια.Σε 4 μερες τα ειχα. Στην χοντα χρειαστηκα ψυγειο στο cb μετα απο τρακα ,και ενω το μοντελλο κυκλοφορουσε και επωλειτο, εκαναν 40 ημερες να μου το φερουν. Αυτα, πιστευω να σε βοηθησα. Στην θεση σου θα επαιρνα μεταχειρισμενο BANDIT 650 ΑΒS ME 10000 XLM ME 4000-4500 EYRO. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 22 , 2010 από τον μπακαλογατος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sTuNT 163 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 (τροποποιήθηκε) @ vthn: Καλό χρυσό το BMW και μάλιστα το είχα σοβαρά στα υπόψιν, αλλά δεν ικανοποιεί την αισθητική μου... Γενικά, όπως έχω ξαναπεί, έχω μια αδυναμία στα street. Δυστυχώς τα "ωραία" (με τα δικά μου κριτήρια) είτε έχουν προσανατολισμό sport, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κατανάλωση/αξιοπιστία, ή ξεπερνάνε κατά πολύ το budget μου... Σε ευχαριστώ για τη γνώμη σου πάντως! @ agnostos_xxx: Από internet μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχουν προκύψει ιδιώτες με CBF 500 που να είναι εξοπλισμένο με ABS... Αυτό το ρημάδι που βρήκα στο mobile.de, ΑΝ έχει κάνει ΟΝΤΩΣ τα χιλιόμετρα που λέει, πέραν της τιμής υπερτερεί σε Ο,ΤΙ και να βρω στην Ελλάδα. Αν και το μοτέρ αυτό δεν "καταλαβαίνει" και πολλά από χιλιόμετρα. Θα προτιμούσα όμως κάτι πιο καλοζωισμένο αν δεν είναι να μου ξυλώσει πολύ την τσέπη. Τα €5300.00 συμφωνούμε όλοι πως είναι πολλά... Σε ποιες αγγελίες πιστεύεις μπορεί να το πετύχω; Στα motoτρίτη και car.gr υπάρχουν ένα στη Ρόδο, όπως ακριβώς το θέλω, αλλά με €5400.00 και στο motoτρίτη έχει δύο ασημί (αχ να ήταν μαύρα...) που παίζουν στα €3600.00 και €3900.00 με πιο πολλά χιλιόμετρα βέβαια. @ μπακαλογατος: Μακάρι να μη με χάλαγε τόσο το bandit (εμφανησιακά), θα ήταν άριστη εναλλακτική! Όσο για το ότι έχω πάρει ήδη την απόφαση, δεν ισχύει φίλε μου. Απλά ρωτάω και σας που σκέφτεστε με την ψυχραιμία και την αντικειμενικότητα του τρίτου μήπως και ακούσω κάτι που δεν είχα σκεφτει ο ίδιος και βγω από το τέλμα! :D Τροποποιήθηκε Μάρτιος 22 , 2010 από τον sTuNT Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 Μακάρι να μη με χάλαγε τόσο το bandit (εμφανησιακά), θα ήταν άριστη εναλλακτική! Όσο για το ότι έχω πάρει ήδη την απόφαση, δεν ισχύει φίλε μου. Απλά ρωτάω και σας που σκέφτεστε με την ψυχραιμία και την αντικειμενικότητα του τρίτου μήπως και ακούσω κάτι που δεν είχα σκεφτει ο ίδιος και βγω από το τέλμα! :D Φιλε αν δεν ειχες παρει την αποφαση δεν θα ησουν διατεθημενος να σκασεις ενα υπερβολικο ποσο για μια μηχανη σε μαυρο χρωμα..Αφου οπως λες ειναι σκυλι, παρε ενα απο τα αλλα τα ασημι και βαψ'το ο,τι χρωμα θες!!Στην τελικη θα προτιμουσα ενα μηχανακι που να λεει πιστευτά χιλιομετρα παρα ενα με 1300 χιλιομετρα και τιμη εναμιση χιλιαρικο και βαλε πανω!!Σκεχου το καλα!! Α!Και το Versys που ειπες πριν street ειναι(σε καμια περιπτωση ον-οφ), ψηλο μεν αλλα στριτ, και μαλιστα πιστευω με καλυτερες "επιδωσεις" σε στροφιλικια κλπ απο το CBF...Επισης ειναι αντιστοιχων χαρακτηριστικων που ζητας..Αν σου αρεσει πηγαινε γ αυτο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sTuNT 163 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 @ r3negade: Όσο επιμένω στο ότι ΔΕΝ το έχω πάρει απόφαση, τόσο σας πείθω για το αντίθετο! :P Το Versys το ξέρω ότι είναι ψηλό street, απλά όπως είπα και πριν μόνο το μαύρο του 2009 μ' αρέσει και ΑΚΟΜΑ και αν βρεθεί 2009 μαύρο με ABS μεταχειρισμένο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα κάνει €5000.00+- Το ξέρω ότι ζητάω πολλά αλλά είμαι διατεθειμένος να περιμένω περισσότερο από το να πάρω κάτι και να συμβιβαστώ... -_- Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zorz 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2010 Το CBF τσεκάρει όλα τα "κουτάκια" στις απαιτήσεις σου, έχει όμως 2 απαγορευτικά (για μένα τουλάχιστον) μειονεκτήματα: -Είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ! -Δεν μπορείς να το δεις από κοντά πριν δεσμευτείς. Θα επανέλθω σε αυτά τα 2 πιο κάτω. Στα θετικά του περιλαμβάνονται ότι σε γενικές γραμμές είναι πολύ φτηνό (κυρίως το σκέτο CB500 εδώ, το CBF όχι και τόσο), έχει πολύ μικρή κατανάλωση (κάτι που πλέον μετράει πολύ) και χαμηλότατο κόστος συντήρησης. Είναι super αξιόπιστο. Εγώ πλέον με το δικό μου, αν μου βάλεις τις βενζίνες, ντύνομαι και ξεκινάω τώρα για NordKapp που λέει ο λόγος. Στην πόλη είναι πολύ ευέλικτο. Δεν θα γράψω "σαν παπί" που γράφουν μερικοί (ακόμα και για μοτοσυκλέτες μεγέθους TDM και Hayabusa!), ένα παπί ή μικρό σκούτερ είναι σαφώς πιο ευέλικτο. Από εκεί και πέρα, δύσκολα θα βρεις "κανονική" μοτοσυκλέτα που να είναι τόσο στενή και ελαφριά. Μόνο η ανάρτηση ενοχλεί περισσότερο στις λακκούβες και τα πεζοδρόμια σε σχέση με ένα on-off. Ταυτόχρονα, έχει αρκετή δύναμη για ταξιδέψει φορτωμένο άνετα με ~150. Πάει και παραπάνω αλλά τότε καίει πολύ, φυσάει πολύ και κουνάει πολύ. Σε ταξίδι δικάβαλο είναι που φαίνεται έντονα η έλλειψη ισχύος σε σχέση με τις μεγαλύτερες μηχανές. Τις βόλτες Αθήνα - Εύβοια που γράφεις, τις κάνεις άνετότατα και με μια ζελατίνα γυρνάς την Ελλάδα ολόκληρη, αν ταξιδεύεις με λογικούς ρυθμούς. Αναφορικά με το ΚΤΕΟ, κατ'αρχάς δεν υπάρχει ακόμα καμία λεπτομέρεια για το πώς θα γίνει, ίσως και να μην εφαρμοστεί καν. Αν όμως προχωρήσει, δεν έχεις κάτι να φοβάσαι όσο τουλάχιστον το κρατάς "μαμά". Σχετικά με το θέμα των ανταλλακτικών, πρώτα απ'όλα σπάνια θα σου ζητήσει κάτι. Στην πράξη εγώ, πέρα από τα φίλτρα λαδιού που είναι απλό αναλώσιμο, χρειάστηκα 2 φορές ανταλλακτικά. Μια φορά μερικά ψιλικά Brembo όταν έκανα σέρβις το πίσω φρένο και τη ντίζα επιστροφής του γκαζιού πρόσφατα (που αποφάσισα να το πουλήσω, για να είναι εντάξει). Την 1η φορά μου τα είχαν φέρει μέσα στην ίδια βδομάδα (και μιλάμε για μέσα Αυγούστου!), ενώ τη 2η φορά, την επόμενη μέρα. Δεν ξέρω αν στάθηκα τυχερός ή αν έχουν διορθώσει τα logistics τους και τους έχει μείνει το κακό όνομα... Επανερχόμαστε στα μειονεκτήματα τώρα. Προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα που δεν την έχω δει από κοντά με τα μάτια μου. Όσο αξιόπιστη και να είναι, αυτό σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο για τον άλλον να τη διαλύσει. Το CB δεν το πήγα σε συνεργείο, το κοίταξα μόνος μου. Αλλά γουρούνι στο σακί δεν θα έπαιρνα. Επίσης, είναι πάρα πολύ ακριβή. Υπάρχει μια κατηγορία μοτοσυκλετών (το CBF σε μικρότερο βαθμό, πιο πολύ το CB500, το GS500 κλπ) που είναι τεχνολογικά παλιομοδίτικες αλλά συνέχισαν να πουλιούνται μέχρι πρόσφατα. Οπότε αν κάποιος έχει ένα από τα τελευταία μοντέλα, από τη πλευρά του μπορεί να θέλει να την πουλήσει σε μια Α τιμή ως ελαφρώς μεταχειρισμένο πενταετίας, δεν παύει όμως να είναι τεχνολογία 15ετίας. Πρέπει να ρίξει αρκετά την τιμή για να είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες μηχανές (όπως το BMW F650GS το ψεκαστό, Bandit, ER6n/f, CBF600S κλπ). Επίσης έχει έντονο ανταγωνισμό με τα ίδια μοντέλα παλιότερων ετών (λόγω αξιοπιστίας και μηδενικών αλλαγών, δεν έχουν πρακτική διαφορά 2-3 χρόνια ηλικίας). Εν τέλει ζητάς κάτι πολύ εξειδικευμένο. Αν ήθελες φτηνή αξιόπιστη και αξιοπρεπή μηχανή, θα σου έλεγα να πάρεις τη δική μου με λιγότερο από τα μισά λεφτά. Αν ήθελες κάτι με λίγα κυβικά, πάλι σαν το δικό μου θα σου πρότεινα. Αν ήθελες οπωσδήποτε μηχανή με ABS, με το χέρι στη καρδιά θα σου έλεγα ότι δεν αξίζει το CBF500 σε σχέση με αυτές που έγραψα πιο πάνω (όλες υπάρχουν και με ABS), στα ίδια λεφτά παίρνεις πολύ "περισσότερο" μηχανάκι. Αν ήθελες ABS + ελαφρύ και μαζεμένο μηχανάκι, θα ξεχώριζα το ER6 από τη λίστα. Θέλοντας σώνει και καλά κάτι με ABS, όχι το ΕR6 και κατά προτίμηση κάτω από 600 κυβικά τότε όντως μόνο το CBF τα έχει όλα αυτά. Αλλά... Πρέπει να επαναξιολογήσεις κάπως τα κριτήρια σου... Για παράδειγμα, για το CB μου ενδιαφέρθηκε μια κοπέλα που είναι 1,60m. Ακόμα και αν έβρισκε στα ίδια λεφτά CBF600 ή Bandit, θα της ήταν άχρηστα. Εκεί πραγματικά δεν έχει νόημα το "αγοράζεις καλύτερο στα ίδια λεφτά", στην δική σου περίπτωση δεν βλέπω να υπάρχει κάτι αντίστοιχα σημαντικό. Εν τέλει, πάρε είτε ένα CB500 με <2500 ή ένα ER6n ABS με ~4000... αν δε παιζει κανα er6 (με ΑΒS) σε αυτα τα λεφτα θα το χτυπαγα οταν δει ο zorz το θεμα θα στα πει καλυτερα περι value for money γιατι με ενα cb εχει γυρισει ολη την ελλαδα Το είδε! Κι εγώ μάλλον θα πήγαινα για ER6... 3)εχει μικρη σχετικα καταναλωση 3,5-4,5 λιτρα σε ταχυτητες απο 60-140 χλμ.Απο κει και πανω πινει. Πώς τα κατάφερες βρε θηρίο; Η μικρότερη κατανάλωση που έχω πετύχει είναι 4 lt/100Km, και απ'όσα έχω δει σε ένα γερμανικό site που καταγράφουν μετρήσεις, ο Μ.Ο. μου είναι από τους χαμηλότερους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
_iskra 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2010 Γεία σου Stund Η τιμή των 5.300 για το CBF500 ειναι ΚΛΟΠΗ !! Εγώ πουλάω το δικό μου με 17.000 χιλιόμετρα, με τελικό εξάτμισης, χταπόδι απο μπροστά, διπλό σταντ, ΑΒS, αλλαγμένες χειρολαβές, αλλαγμένα φλασ, flyscreen, ψιλο-καινούργια λάστιχα Metzeler MT-01, βάση πινακίδας και πολλά άλλα 1.000 ευρώ φθηνότερα και επίσης ΥΠΟΧΡΕΩΝΩ τον πωλητή να το πάει το μηχανάκι σε δικό του μηχανικό να το αφήσει εκεί να το δει με την ησυχία του... To ABS του είναι καλό, αλλά είναι ευαίσθητο και θέλει να έχεις μαλακό μπροστινό ελαστικό. Το μηχανάκι που θα πάρεις μπορεί να μην έχει λιωμένο μπροστινό λόγω λίγων χιλιομέτρων, αλλά σίγουρα έχει ξεραμένο και γι' αυτό πολύ επικίνδυνο μπροστινό. Υπολόγισε σαν επιπλέον κόστος καινούργια ελαστικά μπροστά και πίσω. Επίσης, στην περίπτωση που το μηχανάκι έχει κάτσει καιρό χωρίς χρήση θα έχεις και άλλα προβλήματα. Όσον αφορά στο μηχανάκι γενικά, νομίζω πως είναι μια εξαιρετική επιλογή για την οποία ακούστηκαν ήδη πολλά. Αυτό που δεν είναι πραγματικότητα είναι η κατανάλωση 3.5-4.0 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Στην εθνική με σταθερή πορεία 90 χλμ θα δεις 4.5-5 λίτρα....και μέσα στην πόλη 5.5-6.0. Για να μην ξαναλέω όλα τα θετικά ή/και αρνητικά του CBF500 ρώτησε με αν θες κάτι συγκεκριμένο εσύ. Αν το αγόρασες ήδη ή πήρες κάποιο άλλο πές μας εντυπώσεις! Υ.Γ.: Χάλια το μάυρο σε CBF500... το έχεις δεί απο κοντά και μάλιστα συγκριτικά με το ασημί? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NOE13 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2010 Gia μενα δεν αξιζει 5.000 αυτο το μηχανακι!Για δε χτυπας ενα bandit 650 ή κανα versys? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες