Jump to content
Sign in to follow this  
sTuNT

CBF 500 ABS ή κάτι άλλο;

Επιλογή μοτοσυκλέτας  

53 ψήφοι

1. 1. Τι να πάρω;

• CBF 500 ABS
      11
    • Άλλο
      27

Recommended Posts

Χαιρετώ σας αγαπητοί συν-forum-ίτες,

Θα ήθελα την πολύτιμη γνώμη σας για αγορά μεταχειρισμένης/καινούριας μοτοσικλέτας. Ζητούμενα και προϋποθέσεις για το μοτόρι που θα πάρει τη θέση του αδικοχαμένου μου ninja-κίου είναι τα παρακάτω:

- Να είναι οικονομικό = χαμηλή τιμή απόκτησης (κοντά στα €5000.00)/συντήρησης (να μην καίει πολύ και να έχει φτηνό service).

- Να έχει ικανοποιητική δύναμη για σύντομες αποδράσεις = (π.χ: Μιά εκδρομούλα Αθήνα - Εύβοια)

- Να είναι αξιόπιστο = Να μη "ζητάει" πολλά, με στοιχειώδη συντήρηση/προσοχή να είναι απροβλημάτιστο.

Η χρήση που σκοπεύω να του κάνω είναι 80% - 20% διαδρομές στην πόλη - εκδρομές αντίστοιχα.

Για να σας πω την καθαρή αλήθεια γλυκοκοιτάω ένα CBF 500 ABS 05' book service και 1300km. Μετά από e-mail στην MGImports βρέθηκε ένα, ακριβώς όπως μου αρέσει, για εισαγωγή από Γερμανία με τελική τιμή €5300.00 με 1 χρόνο γραπτή εγγύηση (από το μαγαζί(?)). Προβληματίζομαι όμως στα εξής και για αυτό ζητάω τη βοήθειά σας...

Στα συν :_thumbsup:

- Δε σπάει δε χαλάει, "προεραιτικό" service και "αλεξίσφαιρος" κινητήρας = χαμηλό κόστος συντήρησης

- Έχει ABS, που μετά το τελευταίο μου τράκο έχει γίνει σχεδόν ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για μένα, σχεδόν...

- Είναι 500cc και άμα πάει κατά διαόλου η κατάσταση με τα τεκμήρια θα έχω κάνει ό,τι καλύτερο μπορώ για να μη μου κόψουν τον κ@λο.

- Τα 56hp του, είναι πολύ "ήρεμη" μετάβαση από τα 33hp του ninja και δεν θα με φοβίσουν (έχω να καβαλήσω και καιρό...) :( συν ότι δεν θα καίει πολύ.

- Πολύ λίγα χιλιόμετρα = Σχεδόν "καινούριο".

Στα μείον :thumbsdown:

- Στα ίδια λεφτά παίρνω ΠΟΛΛΑ άλλα μηχανάκια πιο "φρέσκα" (από 600cc και πάνω όμως) και το MT-03 της Yamaha ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ!

- Το ABS είναι από τα πρώτα που βγήκαν και μάλιστα σε "budget" μοτοσικλέτα... Μήπως θα 'ναι μάπα;

- Το φέρνω απ' έξω (αφού θέλω το ABS) και παίρνω "γουρούνι στο σακί". Ναι μεν έχω ένα χρόνο εγγύηση αλλά δεν ξέρω ουσιαστικά, από δυο φωτογραφίες, σε τι κατάσταση είναι, εξωτερικά, αλλά ΑΚΟΜΑ σημαντικότερα, εσωτερικά. Συν ότι κάτι έχει πάρει τ' αφτί μου για φόρο πολυτελείας στα οχήματα που εισάγονται από το εξωτερικό.

- Στο mybike διάβασα ότι τα ανταλλακτικά του είναι δυσεύρετα.

- Με τα EURO των εξατμίσεων και τα ΚΤΕΟ θα έχω πρόβλημα. (?)

- Τα λεφτά είναι πολλά για μεταχειρισμένο 2005. Για να μου το φέρουν μου χρεώνουν ούτε λίγο ούτε πολύ ένα €1500.00άρι πάνω. (Αξίζει; ) Μπορώ να παζαρέψω με τον έμπορο; Ποια είναι μια "λογική" τιμή πιστεύετε;

- Μεταπώληση; Θα καταφέρω κάποια στιγμή να το πουλήσω (άμα έρθει και εκείνη η ώρα; ).

Όποιος ξέρει ας επιβεβαιώσει/διαψεύσει όσα από τα παραπάνω μπορεί σας παρακαλώ, θα με διευκολύνετε πολύ έτσι. Σχόλια από κατόχους θα είναι ΙΔΙΕΤΑΙΡΩΣ ευπρόσδεκτα. :D

Να κλείσω λέγοντας ότι το γουστάρω πολύ, αλλά αντικρούεται η λογική με την καρδιά και τις μισές γνώσεις που έχω/δεν έχω πάνω στο θέμα. Βοηθήστε με αν μπορείτε να κατασταλάξω και να κάνω μια σωστή επιλογή!

Ισχύουν αρκετά από τα θετικά και δεν ισχύουν τα περισσότερα αρνητικά ώστε να πάρω αυτό; Ή να το ξεχάσω και να πάω σε κάτι διαφορετικό, από Ελλάδα χωρίς το "νταβατζηλίκι" του εκτελωνισμού; Αξίζει; Προτείνετε μου και 'σεις ό,τι άλλο νομίζετε με βάση τα κριτήρια που ανέφερα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας! :)

Τροποποιήθηκε από τον sTuNT

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Diversion με 6000. Kαι φέρινγκ και γιαπωνέζικο και λογικά για 1-2 χρονάκια είναι οτι πρέπει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ gilles: Τα €6000.00 δεν είναι κοντά στα €5000.00, συν ότι το Diversion με τα 6 χιλιάδες ευρώπουλα ΔΕΝ έχει ABS... (Αν μιλάς για καινούριο βέβαια...). Σ ευχαριστώ πάντως!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 500 αλλα χωρις abs (νομιζω) το οδηγησα κατα τυχη χτες. Μου εδωσε την αισθηση ενος πολυ ικανοποιητικου μοτερ και αρκετα καλα φρενα. Επισης σαν αισθηση παναλαφρο και ευκολο στο χειρισμο του. Ιδανικο για τη χρηση που το θες.

Αλλα η τιμη που θελεις να το παρεις μου φαινεται κομματακι τσιμπημενη χωρις να γνωριζω με ακριβεια την αγορα των μεταχειρισμενων.

Και τα 1300 χιλιομετρα δεν μου φαινονται και πολυ σωστα σε 5 ετων μοτοσυκλετα.

Η δικια μου που δεν περπατουσε και πολυ (σχεδον καθολου δηλαδη) απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη και εχει περιπου 19000χιλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ FOURNARIS: Η τιμή του είναι ΑΡΚΕΤΑ τσουχτερή για δεδομένα μεταχειρισμένου αυτής της χρονολογίας, όντως (και ας έχει και ABS)... Ενδεικτικά να σου πω ότι την έκδοση χωρίς ABS τη βρίσκεις με €3500.00. Τώρα για τα χιλιόμετρα, αποκλείεται, πιστεύεις, να τους έχει ξεμείνει; Και στην τελική δεδομένου ότι το μοτέρ είναι full-αξιόπιστο και μου δίνουν (απ' ότι λένε) και ένα χρόνο εγγύηση, θα πρέπει να με απασχολήσει το θέμα χιλιόμετρα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψήφισα άλλο γιατί μου φαίνεται υπερβολικά ακριβό!!!

Σκέψου πως με 6.000 παίρνεις άνετα transalp 700 ABS '08 ή με 6.500 varadero 1000 ABS '05.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως, όσον αφορά στην τιμή, να πω ότι παίζει και το θέμα εγγύηση μέσα (συν ο εκτελωνισμός/μεταφορά). Δεν λέω ότι δικαιολογεί πλήρως ΤΟΣΟ υψηλή τιμή, απλά σκεφτείτε το και ως εξής:

Κανονική τιμή μεταχειρισμένου ανάλογης κατάστασης ΧΩΡΙΣ ABS: €3500.00

+ABS

+Εγγύηση 1 έτος

+Εκτελωνισμός και μεταφορά

€5300.00 - €3500.00 = €1800.00 παραπάνω για να πάρω μεταχειρισμένο με ABS απ' έξω και με εγγύηση οπως ακριβώς το θέλω.

(Δεν έχω μουλαρώσει στην επιλογή του CBF, απλά φέρνω τον αντίλογο να γίνει κουβέντα! :) )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ήθελα να στο γράψω πιο πρίν, αλλά τώρα πάει καλύτερα: την εγγύηση μη τη λαμβάνεις υπ'όψη σου!

Αν πραγματικά τη χρειαστείς, θα βρεθούν 1000 λόγοι για να μην ισχύει!

Φυσικά, είναι μόνο η προσωπική μου γνώμη! (που την κάνω πράξη τελευταία, αγοράζοντας παραεισαγωγές)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ cbk: Να, τέτοια πράγματα θέλω να μάθω. Όπως έγραψα και παραπάνω την εγγύηση τη δίνει κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο μαγαζί που θα μου κάνει την εισαγωγή. Αν και ΑΥΤΗ η μηχανή φαντάζομαι ότι δεν θα ζητήσει τίποτα (τουλάχιστον άμεσα), παρ' όλα αυτά καλό είναι να ξέρω άμα ξαναμιλήσω με τον πωλητή να είμαι πιο ενημερωμένος... Thanks :D

Όπως το σκέφτομαι εγώ η εγγύηση θα είναι για συγκεκριμένο/να συνεργείο/εία και μέχρι εκεί πάει το μυαλό μου... Τώρα αν είναι να μου τα γυρίσουν με πρώτη ευκαιρία... :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ gilles: Τα €6000.00 δεν είναι κοντά στα €5000.00, συν ότι το Diversion με τα 6 χιλιάδες ευρώπουλα ΔΕΝ έχει ABS... (Αν μιλάς για καινούριο βέβαια...). Σ ευχαριστώ πάντως!

Το ΜΤ έχει? Απλά είναι τεράστια η διαφορα στις μηχανές που παίρνεις με +-5000, απ' ότι αυτές με +-6000. Γι' αυτο θα σου πρότεινα λιιιιγη υπομονή ακόμα. Το cbf 500 πάντως είναι ένα καθ' όλα τίμιο μηχανάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επίσης, επειδή ο τρόπος που θα ψωνίσεις μάλλον θα απαιτήσει μεγάλη προκαταβολή, έχε το νού σου πως κάποια μαγαζιά, κλείνουν απροειδοποίητα!!!

πρόσφατο παράδειγμα γνωστού μαγαζιού εισαγωγών στη Θεσσαλονίκη στο ..... φόρουμ.

γκουχ! γκουχ!

Τροποποιήθηκε από τον cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ gilles: Με "στρίμωξες" με το MT-03... :P Το έφερα σαν παράδειγμα επειδή τυχαίνει να είναι στα ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ λεφτά και με δύναμη σχετικά κοντά με το CBF. Το Diversion εκτός του ότι είναι €700.00 ακριβότερο είναι και πολύ πιο δυνατό και τετρακίλυνδρο... Το MT-03 έχει τον μονοκύλινδρο - "σκυλί" του XT. Θα ζητάει πιο πολλά το Diversion φαντάζομαι...(Αλήθεια, εσύ που το έχεις είσαι ευχαριστημένος από το πόσο "ζητάει"; )

@ cbk: Σε αυτό για τις απατεωνιές έχεις μεγάλο δίκιο... Είναι και οι εποχές δύσκολες! ΚΑΙ για αυτό ανέφερα το μαγαζί με το όνομά του, MGImports, για να βρεθεί κάποιος να μου πει τι ισχύει και με αυτούς...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μα καλά!

δέχεσαι να δώσεις 1000+ ευρώ παραπάνω από την αγοραία αξία του προϊόντος;;;

αντί να τα δώσεις για να αγοράσεις "αξία μηχανής" θα τα δώσεις για μεταφορικο-εκτελωνιστικο-σκατονταβατζιλίκια;

edit#1: τουλάχιστον φέρε ένα gs1200 να σούρθει και φτηνότερα, αλλά όχι τόσα κερατιάτικα, τί να πω; :thumbsdown:

edit#2: (και μη μου πεις πως δεν έχεις για gs, γιατί όποιος σκέφτεται τα λεφτά δεν τα πετάει έτσι! )

edit#3: (ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το ύφος μου αποσκοπεί στο να βοηθήσει την επιλογή σου, και όχι να κερδίσω εγώ κάτι...)

edit#4: ψέμματα, έμμεσα όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι αν κάνουμε σωστές αγορές.

Τροποποιήθηκε από τον cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ cbk: Δεν παρεξηγούμαι! Εκτιμώ τις απόψεις και το ενδιαφέρον σου, ασχέτως του αν συμφωνώ. Το CBF 500 ABS, αλλά μοντέλο '06 με 8000km, το έχει στη Ρόδο με €5400.00 (δες στο car.gr) με extra πίσω φτερό Puig και προστατευτικό ντεπόζιτου Bagster. Εν ολίγοις η τιμή, ΑΚΟΜΑ και με τα 1000+ παραπάνω ευρά είναι ΑΚΡΩΣ ανταγωνιστική! Και έχεις δίκιο σε αυτό που λες ότι "αν είναι να φέρεις μοτοσικλέτα απ' έξω φέρε κανένα GS" αλλά σε διαβεβαιώνω ότι τα λεφτά παίζουν ΙΣΑ ΙΣΑ για μια μηχανή στα €5000.00. Εδώ με κόφτει αν είναι πάνω από 500cc για τα φορολογικά! Θα μιλάμε τώρα για χιλιάρες μοτοσυκλέτες; Φιλικά παντα! :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν δε παιζει κανα er6 (με ΑΒS) σε αυτα τα λεφτα θα το χτυπαγα

το ειχε ο δασκαλος της οδηγησης πριν χρονια και που και που του εδινα το fz6 και επερνα το cb πολυ ωραια μοτο αν και λιγο 'ξεπερασμενη'

καλη φαση αν προχωρησεις σε αγορα ειναι να την 'παντρευτεις' δηλ να την κρατησεις μεχρι να σου χαλασει δηλαδη ποτε και να την εχεις παπια φαση :)

οταν δει ο zorz το θεμα θα στα πει καλυτερα περι value for money γιατι με ενα cb εχει γυρισει ολη την ελλαδα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στις αγγελίες ο καθένας ζητάει ότι θέλει, ειδικά αν δεν ενδιαφέρεται να το πουλήσει...

το πόσο το δίνει στο τέλος (αν το δώσει...) δεν το μαθαίνει κανείς εκτός του αγοραστή και του πωλητή.

στα 500cc θα πληρώνεις μάλλον ίδια ασφάλιστρα και παραπλήσιες βενζίνες μ'ένα σωστό χιλιάρι.

Η επιβάρυνση θα είναι στα τέλη (64ευρώ το χρόνο με σημερινά δεδομένα) και στην πιθανή φορολόγηση που πολύ σωστά φοβάσαι όπως και εγώ, αλλά μάλλον τη γλυτώνουμε προς το παρόν...

Δεν σε ψήνω για 1000άρι, αλλά μή βάζεις όριο τα 500cc γιατί αν είναι να την πάθεις, θα την πάθεις, και τότε καλύτερα ας έχεις και καλύτερο μηχανάκι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ Al_Bandy: Το Er6n πριν το "facelift" του 2009 δεν μου αρέσει... Προτιμώ το ξεπερασμένο (για άλλους retro :P ) CBF 500 :D γούστα είναι αυτά... Όσο για τα περί "γάμου" με το μοτόρι, το φοβόμουν ότι θα ισχύει, αν και αυτό δεν είναι και τόσο κακό αν "ταιριάξω" μαζί του! Αφού είναι σκυλί μπορεί, όπως λες και 'συ, να εκτελεί χρέη πάπιας εν καιρώ...

@ cbk: Τις τιμές ΟΝΤΩΣ τις διαμορφώνει όπως θέλει το εκάστοτε μαγαζί και τις αλλάζει κατά βούληση, δεν θα διαφωνήσω... Θα διαφωνήσω όμως στα λειτουργικά έξοδα. Αν και δεν είχα ποτέ 1000άρα δεν νομίζω να συγκρίνεται το πόσα ζητάει ένα 1000cc (ας πούμε) on-off (γιατί αν μιλάμε για super-sport ή street, που είναι "μηχανές επιδόσεων", δεν τίθεται λόγος...) με ένα commuter των 500cc! Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά έτσι πιστεύω... Γιατί στην τελική ίσως δεν θα γλιτώσω ούτε σε ασφάλιστρα, ούτε σε βενζίνες, όπως πολύ σωστά είπες, αλλά φορολογικά ΣΙΓΟΥΡΑ θα είμαι καλύτερα!

@ conne: To GSR βρε 'συ είναι 98hp και καίει ανάλογα! Άσε που δεν είμαι για streetfighter καταστάσεις... Δεν νομίζω ότι μπορώ να κουμαντάρω τόσα άλογα. Σε ευχαριστώ για τη γνώμη σου πάντως. :_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ποσο ειναι εξωφρενικο για cbf..

ασε το gsr που σου προτεινανε αφου θεωρεις οτι πολλα τα αλογα (που δεν το θεωρω προβλημα)

αλλα οτι καιει ναι να το δεχτω.... καιει οτντως τον αγλεωρα..

αλλα εφοσον υπαρχει η εναλακτικη του er-6 (και αυτο το βρισκεις στα 4000~4200) δεν καταλαβαινω την εμμονη με το cbf...

και μαλιστα με το συγκεκριμενο cbf...

εχεις ψαξει καλα εδω? εγω πιστευω οτι θα βρεις και μαλιστα κοντα στα 4000 αμα το θες τοσο ρε παιδι μου.....

και ειναι σαφως κατωτερο και απο τα δυο προαναφερθεντα και το ξερεις....μονο τα φρενα να δεις φτανει...

ενα δισκο εχει μπροστα...το ξερεις φανταζομαι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ laziokos: Ψάξιμο έχει πέσει αρκετό... Ομολογώ όμως ότι αυτό που είπες με τα φρένα δεν το ήξερα με τέτοια λεπτομέρεια... Το μόνο που γνωρίζω, επί του συγκεκριμένου, για τα φρένα είναι ότι η έκδοση χωρίς ABS έχει διπίστονη δαγκάνα ενώ εκείνη ΜΕ ABS έχει τριπίστονη (αν δεν κάνω λάθος). Μου φαίνεται ότι δεδομένης της ιπποδύναμης και των κιλών του τα φρένα του θα είναι OK, ΕΙΔΙΚΑ με το ABS.

Ο λόγος που λέω και ξαναλέω για το CBF είναι ΚΥΡΙΩΣ για να γίνει κουβέντα για το συγκεκριμένο, διότι συνδυάζει αξιοπιστία + λίγα cc + ABS + "Φιλικά άλογα" + ελάχιστα χιλιόμετρα + εγγύηση. Όσο για αυτό που λες ότι μπορώ να το βρώ και με €4000.00 ισχύει αλλά όχι με ABS. -_- Από επιδόσεις συμφωνώ απόλυτα ότι είναι κατώτερο απ' αυτά που είπες, όμως θέλω κάτι φιλικό από ΚΑΘΕ άποψη. Από κατανάλωση και service μέχρι "γκάζι" και φρένα. Νομίζω απλά ότι έχει όλο το πακέτο με πιο δυνατό ατού τα κυβικά και την θρυλική αξιοπιστία.

Τώρα για το ότι αν συμβιβαστώ με το ζήτημα κυβικά και ABS, (και μάλιστα όχι σε όλες τις περιπτώσεις, με το ABS) σε αυτά τα λεφτά χτυπάω, Versys, Fazer, GSR, Hornet και ενδεχομένως και πολλά άλλα το ξέρω. Απλά σας ρωτάω μήπως και είναι "ευκαιρία" το CBF 500 που σας λέω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε ευκαιρια δεν το λες!5300 ειναι πολλα λεφτα..Και απο ο,τι βλεπω εχεις δεδομενα τα χιλιομετρα..Φιλε 1500 χιλιομετρα ειναι απιστευτα λιγα..Μιλαμε οτι το μηχανακι 5 χρονια τωρα πρεπει να εκανε απο 800 μετρα την ημερα για να ειναι τοσο λιγα τα χιλιομετρα...Στανταρ ειναι πειραγμενα!!Για την εγγυηση δεν ξερω αλλα με προβληματισαν τα λογια του cbk...

Eνα μηχανακι που νομιζω οτι συνδιαζει τα περισσοτερα απο αυτα που ζητας ειναι το Versys αν και ειναι αναλογα αν σου αρεσει η οχι..Παντως για το ΣΥΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ CBF εγω δεν θα το σκεφτομουν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ Renegade: Δηλαδή βρε συν-forum-ίτη αποκλείεται να χρησιμοποιήθηκε επι 6 μήνες, ας πούμε, από κάποιον που δεν το πολυδούλευε και μετά να το πούλησε και να ξέμεινε σε κάποιο μαγαζί; ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν πιστεύω ότι κάποιος είχε αυτή τη μηχανή επί 5 χρόνια και έκανε ΜΟΝΟ 1300km, αλλά δεν θεωρώ και βεβαιότητα ότι είναι "πειραγμένα" τα χιλιόμετρα. Στο κάτω κάτω από Deutschland είναι... ΤΟΣΟ απατεώνες είναι (ΚΑΙ) εκεί; Και θα μου πεις, απατεώνες υπάρχουν παντού! Όμως δεδομένης της αξιοπιστίας του εν λόγω μοτέρ ΠΟΣΟ ταλαιπορημένο να είναι; Εδώ το χρησιμοποιούν στις σχολές οδήγησης και δε χαλάει! :P Όπως και να έχει τα €5300.00 ΕΙΝΑΙ πολλά λεφτά όντως, για αυτό και έφτιαξα και το topic! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tι να σου πω, παιζει κ αυτο το ενδεχομενο...Αλλα εγω αν δεν μπορουσα να το διασταυρωσω για τα χιλιομετρα δεν θα το επαιρνα σαν συν, γιατι ποτε δεν ξερεις!

Αν δουν το θεμα καποιοι που εχουν φερει μοτο απο Γερμανια ισως σε βοηθησουν κ με τα λεφτα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο λόγος που λέω και ξαναλέω για το CBF είναι ΚΥΡΙΩΣ για να γίνει κουβέντα για το συγκεκριμένο, διότι συνδυάζει αξιοπιστία + λίγα cc + ABS + "Φιλικά άλογα"

.......θέλω κάτι φιλικό από ΚΑΘΕ άποψη...

.....έχει όλο το πακέτο με πιο δυνατό ατού τα κυβικά ....

Φίλε μου επειδή σε βλέπω να εστιάζεις πολύ σε δύο θέματα (λίγα κυβικά και φιλικότητα), θα σου πώ ότι σαφώς και το CBF 500 πληροί αυτές τις δύο προτεραιότητες που θέτεις αλλά δεν είναι το μόνο που τις πληροί.

Το Yamaha XT600E, ας πούμε, είναι ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ φιλικό μηχανάκι και τα 600 κυβικά του δεν τα λές με τίποτα "πολλά". Ασε που είναι και απείρως πιο κατάλληλο και ασφαλές για τους ελληνικούς κωλόδρομους (καπάκια υπονόμων, μπαλώματα, σαμαράκια και λακούβες) και φυσικά πολύ πιο ευπώλητο στο μέλλον, όταν θα θελήσεις να το μεταπωλήσεις. Μπορεί να είναι άλλη κατηγορία σε σχέση με το CBF αλλά στην πράξη κάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα με αυτό και κάποια παραπάνω.

Δεν είναι "κακό" μηχανάκι το CBF. Ισα ίσα, έχει καλές περγαμηνές στον τομέα της αξιοπιστίας αλλα και των φρένων.

Απλά η άποψή μου είναι πως, όταν παίρνεις ένα παλιό μηχανάκι (παλιό μοντέλο εννοώ), καλό είναι να παίρνεις κάποιο που είχε εμπορική απήχηση για ένα σωρό λόγους που μπορώ, αν θέλεις, να στους αναλύσω κάποια στιγμή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα