furious99 249 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Οταν οι δρομοι φτιαχτουν οπως πρεπει να ειναι, και υπαρχει και εναλλακτικος δρομος ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΟΣ (π.χ. παλια εθνικη) για οσους δε μπορουν να πληρωσουν οπως προβλεπουν και οι συμβασεις, τοτε θα το σκεφτουμε να πληρωσουμε διοδια. Χαχα θα τυπωσω και εγω Ρεππα για την πινακιδα! Ειναι πολυ μουρη το ατομο... Θα τυπωνα Βενιζελο αλλα... δε χωραει! 4 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gilles 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Το πρόβλημα μου δεν είναι με τον ιδιώτη ο οποίος θέλει να βγάλει το κέρδος του... το πρόβλημα μου είναι με το ότι δημιουργούν μία "στημένη" κατάσταση κακοδιαχείρισης ώστε να έρθει σαν λυτρωτής ο ιδιώτης και να πούμε και ευχαριστώ από πάνω...κατάλαβες? Θες να μου πεις ότι δεν μπορούμε μόνοι μας να φτιάξουμε και να διαχεριστούμε τις εθνικές μας οδούς?ή τους ελληνικούς σιδηροδρόμους?ή τα λιμάνια?ή την ολυμπιακή? Προφανεστατα οχι. Ουτε καν με μαθηματικα μπακαλικου. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Attreidis 766 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Διαφωνώ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είναι ότι μας έχουν πείσει ότι το Δημόσιο είναι άχρηστο και ότι η λύση είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων για να υπάρξει σωτηρία. Δεν λέω ότι το Δημόσιο δεν έχει κατατήσει άχρηστο, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου να θεωρούμε λογικό το "ε εντάξει μωρέ αφού είναι χάλια το δημόσιο, ας γίνουν ιδιωτικά". Δοκίμασε να εξορθολογήσεις τον δημόσιο τομέα αντί για να τον καταστρέψεις. Δες λίγο για παράδειγμα τους Αγγλικούς σιδηροδρόμους. Όταν βάζεις κάποιον να διαχειριστεί ένα "κοινωνικό αγαθό" με γνώμονα το κέρδος και μόνο το κέρδος τα αποτελέσματα είναι προφανή. Καταλήξαμε λίγο off-topic και ζητώ συγγνώμη. Φιλικά :) 2 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nxcbr 1.299 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Οι συγκεκριμενες υπαρχουν σε πολλα παρκινγκ και σε μερικες πολιτειες στις ΗΠΑ. Αν καποιος θελει να επενδυσει και να αγορασει τους δρομους που διατιθενται προς μισθωση, πως θα προστατευσει την επενδυση του? Δηλαδη αγοραζεις ενα σινεμα πχ και ερχονται τυποι και σου λενε, ρε φυγε απο δω δεν πληρωνω εισιτηριο... Το κρατος εκανε τις μαλακιες του, δεκτο, αλλα προς τι αυτο το μισος στον ιδιωτη και το πιθανο κερδος του? Εμενα προσωπικα η Αττικη οδος δε με χαλασε καθολου, μια χαρα καλοσυντηρημενος δρομος ηταν για παραδειγμα. Αν το κρατος δεν μπορει λογω χρεοκοπιας να συντηρησει χιλιομετρα οδων πλεον, γιατι οχι καποιος ιδιωτης? Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Οι διαγωνισμοί και όλες αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν πολλά να κρύψουν. Εδώ δεν μιλάμε για υγιείς προσφορά στο σύνολο του Έλληνα καταναλωτή / χρήστη. Εδώ μιλάμε για μίζες, καρτέλ, επενδύσεις δισεκατομμυρίων που έπρεπε να κοστίσουν πολύ λιγότερα. Και οι επενδύσεις των ιδιωτών δεν έπρεπε να γίνουν με λεφτά των πολιτών. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ANDREASP 575 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Δεν ειναι το ζητημα ιδιωτικος ή δημοσιος δρομος Δεν ειναι δυνατον να δεχτουμε, ο ιδιωτης να μην βαζει ουσιαστικα μια, να κερδιζει απο την κατασκευη του δρομου και να του παραχωρουν και το δικαιωμα να εισπρατει τα διοδια. Να το ξαναπουμε .Τα διοδια ειναι τελος ανταποδωτικο. Πρεπει να πηγαινουν για την συντηρηση του υπαρχοντος δικτύου και την επεκταση του.Τα τελευταια τρια χρονια εισπρατουν διοδια ολοι οι εργολαβοι. Γιατι εχουν παγωσει τα εργα τελειως? Τι περιμενουν? Tον μ.....κα περιμενουν (Ελληνικο λαο)να πληρωσει για να ξαναρχισουν και οταν με το καλο τελειωσουν τα εργα με τα δικα μας λεφτα να βαλουν αλλους 10 σταθμους διοδιων και να εισπρατουν. Η επισημη δικαιολογια ειναι οτι εχει σταματησει η χρηματοδοτηση απο τις τραπεζες.Ε βεβαια, καμια τραπεζα δεν προκειται να δωσει λεφτα σε εργολαβο αν δεν τον δει να βαζει το χερι στην τσεπη. Το καθεστός που διεπει τα διοδια σημερα ειναι μονο για υποδουλους πολιτες .Ενας ελευθερος πολιτης εχει το δικαιωμα και την υποχρεωση να αντισταθει σε αυτην την αθλιοτητα. Δεν αλλαζουν τα πραγματα αλλοιως Και οταν με το καλο γινουν οι αλλαγες που πρεπει (αν ποτε γινουν) τοτε ο πρωτος που θα πληρωνει διοδια θα ειμαι εγω. Μεχρι τοτε περνατε χωρις να πληρωνετε με εμφανη ή κρυμμένη πινακιδα, οπως θελει ο καθενας. 4 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2012 Νεότερα απ'το μέτωπο... Στις 16/11/12 μου κόψανε κλήση για παράνομη διέλευση διοδίων στην Α.Ο. (είσοδος Κατεχάκη). Δεν υπέγραψα την κλήση η οποία είναι 200€ (100€ εντός 10ημέρου) και αφαίρεση διπλώματος, άδειας και πινακίδας για 20 ημέρες, οπότε δε μου δώσανε το χαρτάκι της κλήσης. Μου πήρανε δίπλωμα και άδεια ενώ ζητήσανε να δούνε και ασφάλεια. Μου είπανε ότι μπορώ να κάνω ένσταση στο διοικητή της τροχαίας Α.Ο. ο οποίος είναι στην έξοδο 18 της Α.Ο. κοντά στην Παιανία. Πάω σήμερα, 19/11/12, και μου λένε ότι εφ'όσον δεν υπέγραψα, πρέπει να μου δώσουνε αντίγραφο της κλήσης (+45cents) με το οποίο πρέπει να πάω στο δήμο στον οποίο μου κόψανε την κλήση και να πληρώσω. Για το αντίγραφο μπορούσαν να αρνηθούν να μου το δώσουν και να αναγκαστώ να πληρώσω όλο το ποσό της κλήσης (200€) μετά από 20 ημέρες. Οπότε πήγα πλήρωσα την κλήση 100€ στο δήμου που με πιάσανε, γύρισα πίσω στην Παιανία, πλήρωσα και ΟΛΕΣ τις απλήρωτες διελεύσεις απ΄τα τέλη του 2010 που είχα και πήρα πίσω τα χαρτιά μου. Τώρα, αν δεν πλήρωνα την κλήση θα μου δίναν πίσω τα χαρτιά μου στις 20 μέρες και λογικά η κλήση θα πήγαινε εφορία. Δεν ξέρω, βέβαια, αν θα έπρεπε να πληρώσω και τα απλήρωτα διόδια για να τα πάρω πίσω. Αυτά που γράφω στο spoiler μπορεί να αντιβαίνουν με τους κανόνες αλλά δεν είμαι σίγουρος. Το διαβάζετε με δική σας ευθύνη. Εκεί συνάντησα ένα παλληκάρι ο οποίος ήταν για τον ίδιο λόγο εκεί. Πιάσαμε την κουβέντα και μου είπε ότι περνάει με σούζα απ'τα διόδια και απ'τις ~200 φορές που έχει περάσει τον έχουν δει (την πινακίδα) μόνο 3. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2012 Πώς τό 'χω πει? Κάψιμο στους σταθμούς διοδίων ΧΤΕΣ. ΔΕΝ υπάρχει άλλη λύση. Η υποδούλωσή μας πρέπει να τελειώνει επιτέλους. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
africanos31 350 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2012 RE ΦΙΛΕ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΚΑΛΛΥΜΜΕΝΕς ΠΙΝΑΚΙΔΕς......... ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟς ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2012 (ΠΡΙΝ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕς) Και παιρνεις τηλ. στο κινημα αν γινει κατι απο την τροχαια.... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pablo 122 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2012 δεν πληρωνα διοδια τρια χρονια, μεχρι που, πριν το καλοκαιρι, μου ηρθαν τεσσερεις κλησεις μαζεμενες σε διαστημα 5 μηνων. οι καμερες της αττικης οδου πανε πακετο στους προστατες μας (αστυνομια) και αφου τα κανε πλακακια το ΚΡΑΤΟΣ μας με τον καημενο, τον απροστατευτο ιδιωτη, κοβονται κλησεις χωρις να εχει βεβαιωθει η παραβαση επαυτοφώρω, οπως καθαρα λεει ο νόμος. συμβουλευτικα δικηγορο, δεν πληρωσα τιποτα, ουτε παρεδωσα πινακιδες-εγγραφα. αναγκαστικα ομως να πληρωνω πλεον διοδια γιατι αν με πιασουνε, επαυτοφώρω το ξαναλεω, εκβιαστικά θα πρεπει να πληρωσω ολες τις εκκρεμείς κλησεις, και θα κρατηθουν οι πινακιδες μου για ημερες 20* οσες κλησεις υπαρχουνε. Αυτο λογω οικογενειακης καταστασης δεν μπορω να το ρισκαρω κι ετσι κανω την κοτα. Αληθεια, αν το κρατος μας αποφασισει να αναθεσει σε ιδιωτη να καθαριζει τον αερα που αναπνεουμε, επιβαλλοντας αντιτιμο, αυτοι που δεν θα πληρωνουνε θα απαγορευεται να αναπνεουν?... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2012 RE ΦΙΛΕ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΚΑΛΛΥΜΜΕΝΕς ΠΙΝΑΚΙΔΕς......... ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟς ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2012 (ΠΡΙΝ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕς) Δηλαδή αν έχω καλυμμένες τις πινακίδες δεν είναι παράβαση; Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2012 σταματάς πριν τα διόδια. κοιτάς αν έχει περιπολικό που μπορεί να επιβεβαιώσει αυτοπροσώπως την παράβαση. αν έχει πληρώνεις ή πας τέρμα αριστερό γκισέ με καλυμμένη πινακίδα και τσίτα γκάζια. αν δεν έχει καλύπτεις πινακίδα και περνάς αργά αργά ρίχνοντας και μια ευγενική (δε το λέω ειρωνικά) χαιρετούρα στον υπάλληλο με το πάσο σου :) 2 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
africanos31 350 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2012 αν βαλουν δηλαδη νομο οτι απαγορευεται να ζουν οι ανεργοι θα πρεπει αν αυτοκτονησουν? η φορο αερα που αναπνεεις? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Smias 2.708 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2012 σταματάς πριν τα διόδια. κοιτάς αν έχει περιπολικό που μπορεί να επιβεβαιώσει αυτοπροσώπως την παράβαση. αν έχει πληρώνεις ή πας τέρμα αριστερό γκισέ με καλυμμένη πινακίδα και τσίτα γκάζια. αν δεν έχει καλύπτεις πινακίδα και περνάς αργά αργά ρίχνοντας και μια ευγενική (δε το λέω ειρωνικά) χαιρετούρα στον υπάλληλο με το πάσο σου :) +650 Σακουλα , καποιο αυτοκολητο , κατι τελος παντων που να κρυβει οσο το δυνατον πιο πολυ τη πινακιδα , περνας και μετα λιγο πιο κατω το αφαιρεις για να εισαι οκ . Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2012 Ξέρω πώς να κάνω την πινακίδα μου νομίμως να μη φαίνεται καλά. Το ποστ μου απλά το έβαλα για να ξέρουν κι οι υπόλοιποι τι θα γίνει αν σε πιάσουν :) 2 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ANDREASP 575 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2012 Παιδια οταν εχει αστυνομια πληρωνουμε διοδια Ειναι παραβαση του κωδικα. Η καλυμενη πινακιδα, αν σε πιασει τροχαια, ειναι πιο σοβαρη παραβαση και εχει πολυ μεγαλο προστιμο. Σε καθε αλλη περιπτωση δεν μπορουν να μας κανουν τιποτα Περναμε χωρις να πληρωσουμε. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2012 Εμένα μπορείτε να μου πείτε γιατί συνεχίζουν να εισπράτουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ διόδια εδώ και 2 χρόνια στην Κορίνθου-Πατρών ενώ τα έργα έχουν σταματήσει για το ίδιο χρονικό διάστημα κι έχουν παρατήσει το δρόμο σε χειρότερη και πιο επικίνδυνη κατάσταση απ' ότι ήταν πριν? Φαντάζεστε τι χρήμα έχουν κονομήσει 2 χρόνια χωρίς να πληρώνουν ούτε δεκάρα τσακιστή για έργα? ΓΑΜΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!! ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgos_drz 592 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2012 Εμένα μπορείτε να μου πείτε γιατί συνεχίζουν να εισπράτουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ διόδια εδώ και 2 χρόνια στην Κορίνθου-Πατρών ενώ τα έργα έχουν σταματήσει για το ίδιο χρονικό διάστημα κι έχουν παρατήσει το δρόμο σε χειρότερη και πιο επικίνδυνη κατάσταση απ' ότι ήταν πριν? Φαντάζεστε τι χρήμα έχουν κονομήσει 2 χρόνια χωρίς να πληρώνουν ούτε δεκάρα τσακιστή για έργα? ΓΑΜΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!! ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ! πολυ απλα γιατι μπορουν να το κανουν, με τις πλατες του κρατους 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
The Great 70 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2012 Παντως εγω καλυπτω την πινακιδα μονο αμα ειναι να παω κανενα μεγαλο ταξιδι (πχ Βολο) που εκει περναω 3-4 διοδια... Τωρα,μεχρι την χαλκιδα πχ (ενα διοδιο) δεν την καλυπτω αλλα κοιταω μην εχει μπατσους... Αν και δεν πολυασχολουντε... Εχει τυχει να περασω διοδια(καπου στην λαμια νομιζω) με καλυμενη πινακιδα... με μπατσους στην ακρη... με ειδαν.. κ δεν δωσανε σημασια... Θελω να πιστευω πως ειμαστε πολλοι που το κανουμε..οποτε δεν αξιζει-και δεν προλαβαινουν κιολας οι μπατσουλιδες να ασχολουντε μαζι μας... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2012 Το κίνημα "δεν πληρώνω διόδια" ξεφούσκωσε - όπως όλες οι αξιόλογες κινήσεις στο Μπουρδελιστάν, βλ. κίνημα της πατάτας - επειδή δεν έγινε σωστά και μεθοδευμένα αλλά παρορμητικά και χωρίς μακρόπνοο σχεδιασμό, ενώ και τα ταπεινά συμφέροντα των πρωτοστατών (βλέπε δημιουργία κόμματος στις τελευταίες εκλογές) ουσιαστικά υπέσκαψαν τους στόχους που ήταν θεωρώ σωστοί. Σε μια απ' τις πορεία μας στις Αφίδνες είχα διαβλέψει τον κίνδυνο να ψηφιστούν φασιστικοί τρομονόμοι που να καλύπτουν τα τομάρια (εργολάβους και κυβερνώντες) και είπα στους υπευθύνους εκεί να κινηθούν τάχιστα νομικά. Να δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες που θα έφερναν πρόβλημα στις όποιες διατάξεις ψηφίζονταν εκ των υστέρων, ενώ και η νομική κάλυψη όσων περνούσαν χωρίς να πληρώσουν από ένα δυνατό νομικό γραφείο που θα αναλάμβανε αυτό το έργο (την υπεράσπιση των πολιτών αμισθοί) ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να στριμωχτούν λιγάκι τα κοράκια. Δεν εισακούστηκα και βλέπουμε εδώ και καιρό το αποτέλεσμα..... μας πήραν και πάλι φαλάγγι και άντε να τους μαζέψεις τώρα. Γι' αυτό επιμένω πως η μόνη λύση έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι το κάψιμο σταθμών διοδίων αλά Πορτογαλικά, από πολίτες αποφασισμένους να μην επιτρέψουν άλλο αυτή την ιδιότυπη φυλακή στα ίδια τους τα σπίτια. Ένα να γίνει ως αρχή και θα πάρει διαστάσεις γρήγορα σε όλη τη χώρα. Υ.Γ. Εννοείται ότι αναφέρομαι κυρίως στα οδικά κομμάτια όπου δεν δικαιολογείται από πουθενά η είσπραξη διοδίων (λόγω μη έργων και άθλιου δρόμου), όπως και σε σταθμούς που είναι εξοργιστικά κοντά ο ένας στον άλλον ή στις εισόδους των πόλεων, πράγμα που αδικεί τους εκεί κατοίκους που πηγαίνουν καθημερινά τις δουλειές τους. Τέτοιο σκύψιμο κεφαλιού στους σύγχρονους ραγιάδες ειλικρινά δεν το περίμενα απ' αυτόν τον "υπερήφανο" λαό. 2 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ziro 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2012 (τροποποιήθηκε) Το κίνημα "δεν πληρώνω διόδια" ξεφούσκωσε - όπως όλες οι αξιόλογες κινήσεις στο Μπουρδελιστάν, βλ. κίνημα της πατάτας - επειδή δεν έγινε σωστά και μεθοδευμένα αλλά παρορμητικά και χωρίς μακρόπνοο σχεδιασμό, ενώ και τα ταπεινά συμφέροντα των πρωτοστατών (βλέπε δημιουργία κόμματος στις τελευταίες εκλογές) ουσιαστικά υπέσκαψαν τους στόχους που ήταν θεωρώ σωστοί. Συμφωνώ σε όλα. Όσον αφορά το υπογραμμισμένο, έχω διαβάσει, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος για την εγκυρότητα της είδησης, πως το ομώνυμο κόμμα ουδεμία σχέση είχε με τους πρωτοστάτες και εν γένει με το κινήματο των διοδίων. Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 20 , 2012 από τον ziro Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2012 καμία σχέση οι ''Δεν πληρώνω'' με τους ''επιτροπές διόδια STOP''. 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2012 Συμφωνώ σε όλα. Όσον αφορά το υπογραμμισμένο, έχω διαβάσει, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος για την εγκυρότητα της είδησης, πως το ομώνυμο κόμμα ουδεμία σχέση είχε με τους πρωτοστάτες και εν γένει με το κινήματο των διοδίων. καμία σχέση οι ''Δεν πληρώνω'' με τους ''επιτροπές διόδια STOP''. Με ποιό απ' όλα τα κινήματα δεν είχε σχέση? Γιατί στο μεταξύ έγιναν χίλια κομμάτια. Απ' όσο ξέρω στο κόμμα πρωτοστατούσαν αυτοί που εμφανιζόντουσαν στα κανάλια (οικογένεια: πατέρας-γιος και έχω μιλήσει και με τους δύο), ονόματι Παπαδόπουλοι (κοίτα κάτι συμπτώσεις). Άρα ήταν απ' τον κεντρικό πυρήνα του αρχικού κινήματος, άσχετα αν τους "εκδίωξαν" οι άλλοι επειδή είδαν ότι πήγαν να εκμεταλλευτούν τη δημοσιότητά τους για ίδιο όφελος. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Arxon 51 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2012 Της Χαράς Τζαναβάρα Νέες συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους, με γερό «ψαλίδι» στα έργα αλλά όχι στα κονδύλια και τα διόδια, προβλέπει η συμφωνία που κυοφορείται ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εργολάβους, η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβριο. Τα έργα έχουν σταματήσει, επισήμως από τα μέσα του 2011 και στην πραγματικότητα αρκετούς μήνες νωρίτερα. Οι εργολάβοι ωστόσο συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά τα έσοδα από τα διόδια. Για να εξυπηρετούν τα δάνεια, που κατά δική τους δήλωση σταμάτησαν να τους χορηγούν οι τράπεζες, καθώς και για να κάνουν συντήρηση των έτοιμων τμημάτων, όπως υποστηρίζουν. Τα έσοδα από τα διόδια, μαζί με τη συμμετοχή του Δημοσίου, καλύπτουν περίπου το 45% του αρχικού προϋπολογισμού των έργων (σε τιμές 2009). Η «Εφ.Συν.» απευθύνθηκε σε όλες τις κοινοπραξίες, που όμως δεν αποκάλυψαν πόσα εισπράττουν από τους οδηγούς. Με βάση ανεπίσημους υπολογισμούς, την περασμένη χρονιά οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν γύρω στα 200 εκατ. ευρώ. Από τα μέσα του 2008 που οι εργολάβοι ανέλαβαν τους σταθμούς διοδίων, τα συνολικά έσοδα είχαν ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ, με βάση στοιχεία του φορέα των εργαζομένων στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εργων. Οι διαπραγματεύσεις κρατούν πολλούς μήνες. Μάλιστα, στα μέσα του προηγούμενου χρόνου, οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης, που έμεινε κενό γράμμα. Το τελευταίο διάστημα, με εντολή του πρωθυπουργού, έχει αναλάβει ειδικός διαπραγματευτής ο Ευθύμιος Βιδάλης. Λέγεται ότι όταν τα πράγματα φάνηκαν να δυσκολεύουν, οι εργολάβοι έριξαν στο τραπέζι το πιο γερό τους χαρτί: απείλησαν ότι θα αποχωρήσουν από τα έργα με ευθύνη του Δημοσίου και απαίτησαν αποζημιώσεις ύψους δύο δισ. ευρώ! Δεν έριχναν άσφαιρα, αφού πριν από ένα μήνα το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δικαίωσε τους εργολάβους της υποθαλάσσιας αρτηρίας της Θεσσαλονίκης -του έκτου μεγάλου έργου που… ναυάγησε πριν καν ξεκινήσει- επιδικάζοντάς τους αποζημίωση 71 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι αν κατασκευαζόταν το συγκεκριμένο έργο, το Δημόσιο θα έπρεπε να καταβάλει 100 εκατ. ευρώ! Βασικό διαπραγματευτικό ατού στα χέρια των εργολάβων δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι θα ξαναδώσουν δουλειά σε περίπου 7.000 άτομα. Οχυρώθηκαν πίσω από τις συμβάσεις του 2007, που προέβλεπαν δύο -ανέφικτες για τα ελληνικά δεδομένα- υποχρεώσεις του Δημοσίου: *Την απαλλοτρίωση όλων των χώρων μέσα σε ένα χρόνο. Είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη δίκη για ακίνητα στην Κορίνθου-Πατρών έγινε στα τέλη του 2009. Οι συμβάσεις προβλέπουν τσουχτερές ρήτρες σε βάρος του Δημοσίου για τις βέβαιες καθυστερήσεις. *Την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών μέσα σε έξι μήνες, όταν στην Ελλάδα ο μέσος χρόνος για τέτοιες εργασίες είναι τα τέσσερα χρόνια. Οι περισσότερες συζητήσεις αφορούσαν τον επανασχεδιασμό των πέντε αυτοκινητόδρομων, που πιθανόν να μείνουν τελικά τέσσερις. Συγκεκριμένα: *Ο αυτοκινητόδρομος Αθήνα-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα θα σταματήσει στην Πάτρα. Η συνέχιση ώς τον Πύργο θα προχωρήσει αργότερα, πιθανόν ως δημόσιο έργο. *Η Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, η μόνη που προχωρά με μικρές αποκλίσεις από το συμβατικό χρονοδιάγραμμα, θα χάσει τον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη. Στον βασικό κορμό του νέου αυτοκινητόδρομου, γκρίζα ζώνη είναι το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα, που κατασκευάζεται από το Δημόσιο. Επρεπε να παραδοθεί στους εργολάβους στα τέλη του 2010, αλλά υπολείπεται τμήμα 700 μέτρων. Υπάρχει υπέρβαση του κόστους, που καλύφθηκε με συμπληρωματική σύμβαση, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο την περασμένη εβδομάδα απέρριψε το αίτημα του αρμόδιου υπουργείου να χορηγηθεί πρόσθετη πίστωση 1,5 εκατ. ευρώ. *Το τμήμα Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια Φθιώτιδας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας έχει κολλήσει εδώ και χρόνια σε μια απαλλοτρίωση στις στροφές της Υλίκης, που καθυστερεί παράδοση τμήματος 1,7 χλμ. Η κοινοπραξία εισπράττει τα διόδια με αντάλλαγμα να κατασκευάσει την εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, γνωστότερη ως Ιόνια οδό. Οι νέοι σχεδιασμοί επιβάλλουν την κατασκευή σήραγγας στην περιοχή της Κλόκοβας. *Ο αυτοκινητόδρομος Ράχες Φθιώτιδας-Κλειδί Ημαθίας της Αθηνών-Θεσσαλονίκης αφορά στην ουσία τις νέες σήραγγες στην περιοχή των Τεμπών. Οι εργολάβοι έχουν πάρει από το 2009 πρόσθετο κονδύλι 168 εκατ. ευρώ, που στην ουσία διπλασιάζει την κρατική συμμετοχή στο συγκεκριμένο έργο, γιατί είχε… ξεχαστεί η λωρίδα έκτακτης ανάγκης. *Ο Ε-65, ο αυτοκινητόδρομος στη δυτική Θεσσαλία, ήταν από την αρχή προβληματικός. Η σύμβαση του 2009 προβλέπει αποζημίωση στους εργολάβους περίπου 2 δισ. ευρώ σε περίπτωση που η κυκλοφορία πέσει κάτω από τα προβλεπόμενα στη μελέτη του τότε υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Εως τώρα έχουν γίνει μόνον κάποια χωματουργικά. Το Δημόσιο οφείλει επίσης στην κοινοπραξία τρεις σταθμούς διοδίων στο «πέταλο» του Μαλιακού, που έπρεπε να παραχωρηθούν για να καλυφθεί το κόστος κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου. Είναι δυνατό χαρτί των εργολάβων, για ένα έργο που έχει αυξημένες πιθανότητες να ακυρωθεί ή να φτάσει ώς τα Τρίκαλα, αλλά ως δημόσιο έργο. Σύμφωνα με πηγές της «Εφ.Σσυν.», τα τμήματα που θα κατασκευαστούν ως δημόσια έργα, με νέους διαγωνισμούς, προβλέπεται να παραδοθούν στη συνέχεια στους αρχικούς αναδόχους, που θα αναλάβουν την είσπραξη των διοδίων και τη συντήρησή τους. Εφημερίδα των συντακτών .........................................................................ας αρχισουμε τωρα τα "κακουργα κενωνια κτλ,κτλ", μας πηδανε κανονικα, ως ποτε παλικαρια; Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ypopsifios 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2012 Εμένα μπορείτε να μου πείτε γιατί συνεχίζουν να εισπράτουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ διόδια εδώ και 2 χρόνια στην Κορίνθου-Πατρών ενώ τα έργα έχουν σταματήσει για το ίδιο χρονικό διάστημα κι έχουν παρατήσει το δρόμο σε χειρότερη και πιο επικίνδυνη κατάσταση απ' ότι ήταν πριν? Φαντάζεστε τι χρήμα έχουν κονομήσει 2 χρόνια χωρίς να πληρώνουν ούτε δεκάρα τσακιστή για έργα? ΓΑΜΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!! ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ! Μα γιατί εισαι καχύποπτος; Μαζεύουν λεφτά για να ξαναρχίσουν τα έργα γιατί ειχαν χασούρα από τις τσαμπέ διελεύσεις μερικών-μερικών... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
africanos31 350 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 20 , 2012 Συμφωνώ σε όλα. Όσον αφορά το υπογραμμισμένο, έχω διαβάσει, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος για την εγκυρότητα της είδησης, πως το ομώνυμο κόμμα ουδεμία σχέση είχε με τους πρωτοστάτες και εν γένει με το κινήματο των διοδίων. Καλο ειναι αμα δεν ξερεται να μην μιλατε ... τα τελευταια 2 χρονια εχουν γινει πανω απο 1000 επανασυνδεσεις ρευματος σε αναπηρους ,ανεργες μητερες κτλ.... Τα χυμικα που φαγανε απο τα ΜΑΤ στη πορεια της 17 νοεμβρη το 2010 με την εφαρμογη των μνημονιων κτλ δεν μπορει να ειναι παντου και απο τα κομπιουτερ να κανουνε και κριτικι χωρις να χουν κανει κατι......... μερικα παραδειγματα. μπορει να βρειτε οσα θελετε.... 2800 ευρω σε τυφλο και αναπηρο... Παιδια οταν εχει αστυνομια πληρωνουμε διοδια Ειναι παραβαση του κωδικα. Η καλυμενη πινακιδα, αν σε πιασει τροχαια, ειναι πιο σοβαρη παραβαση και εχει πολυ μεγαλο προστιμο. Σε καθε αλλη περιπτωση δεν μπορουν να μας κανουν τιποτα Περναμε χωρις να πληρωσουμε. Εισαι ανημερωτος φιλε..... Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ!!!!!! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ 200 ΕΥΡΩ ΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΡΧΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες