Jump to content
ALX™

Tank slapping

Recommended Posts

Αμα σας πω οτι μου τυχαινει σε κα8ε κυριακατικη βολτα θα με πιστεψετε? Σε μια συγκεκριμενη ευ8εια στον Εθνικο απο Ηρακλειο προς Ρεθυμνο Κρητης μετα τα 200 λογο ανωμαλιας του δρομου ( και δικια μου) μου κανει συνεχεια ενα σχετικα ελαφρυ tank slapping...λες και ειναι στραβη η ζαντα ...Οσο αυξανεις τα χιλιομετρα γινεται και πιο εντονο..αλλα μου το εχει κανει τοσες πολλες φορες που δεν δινω σημασια πλεον...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αμα σας πω οτι μου τυχαινει σε κα8ε κυριακατικη βολτα θα με πιστεψετε? Σε μια συγκεκριμενη ευ8εια στον Εθνικο απο Ηρακλειο προς Ρεθυμνο Κρητης μετα τα 200 λογο ανωμαλιας του δρομου ( και δικια μου) μου κανει συνεχεια ενα σχετικα ελαφρυ tank slapping...λες και ειναι στραβη η ζαντα ...Οσο αυξανεις τα χιλιομετρα γινεται και πιο εντονο..αλλα μου το εχει κανει τοσες πολλες φορες που δεν δινω σημασια πλεον...

Αυτό είναι απλά ένα τρέμουλο και ΟΧΙ tank-slapping!!

Μην τα μπερδεύετε!

Αυτό είναι tank-slapping...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανοίγοντας το γκάζι ή ακόμη κρατώντας το γκάζι ανοιχτό θα βοηθήσουμε τον τροχό να ηρεμήσει.

Μην ξεχνάμε και τα σταμπιλιζατέρ (steering dampers), κάνουν χρυσή δουλειά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανοίγοντας το γκάζι ή ακόμη κρατώντας το γκάζι ανοιχτό θα βοηθήσουμε τον τροχό να ηρεμήσει.

Μην ξεχνάμε και τα σταμπιλιζατέρ (steering dampers), κάνουν χρυσή δουλειά!

+1

και όταν μας γίνει ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δε ξερω ρε παιδια αλλα φιλος την ειχε πατησει απο κοσκινισμα τιμονιου 2 μηνες εκανε να οδηγησει ξανα..

στο wrf μου εχει συμβει πολλες φορες μονο στο χωμα ομως, και παντα το διορθονω ορθιος και τεεεερμα πισω,

προσφατα οδηγησα ενα er6 το γυμνο και σε δρομο που καθε μερα περναω (εθνικη οδο με λακουβες ομως) αρχισε να παιζει πολυ και αναγκαστηκα εκοψα να μην αρχισει να φευγει τελειως..

παιζουν πολλα ρολο, μολις παρω street ειναι το πρωτο πραγμα που θα κοιταξω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επ να που βρήκαμε και τι είναι το Tank slapping! μάθαμε και κάτι περι φιλολογίας :_zeppelin:

Μακριά μας! Φτου κακά και μακριά κακό να μη μας έβρει! :mB_faskelo:

Drive safe και ψύχραιμα, όχι πανικός ότι και να γίνει :scooter:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να δεις τι ωραίο ειναι να σε έχει πιάσει tank slaping και να πηγαίνεις ντουγρού προς κράσπεδο με κομμένα πασαλάκια... :lipssealed:

αυτό έπαθα στις 24 μαρτίου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάντως νομίζω πως αν και όπως λέτε (και κατι θα ξερετε) γινεται τοσο ξαφνικα και γρήγορα για να προλάβεις να αντιδράσεις, ωστόσο φαντάζομαι πως με την εμπειρία και την συγκεντρωση τουλαχιστον μπορεις να φροντίσεις ωστε να εχεις τις ευνοικότερες συνθήκες για ΑΝ/όταν συμβει. Δηλαδή και στις περιπτώσεις που το "σωσαν" που λετε παραπάνω, εμενα μου φαινεται πως το είχαν ήδη σώσει πριν τους συμβει, ή τελοσπάντων ειχαν τις καλύτερες δυνατες πιθανότητες.

δεν έχω εμπειρία απο τέτοια πράγματα, αλλά η λογική μου μου λέει πως κρατόντας το τιμόνι όχι πολύ χαλαρά, αλλα ουτε και πολύ σφιχτά, απο πριν, θα παιξεις κάποιο ρόλο σταμπιλάιζερ που ειπατε πιο πάνω, η τουλάχιστον χωρις καν να το κανεις επίτηδες δίνεις στο συστημα αυτης της ταλάντωσης μια δυναμη που τεινει να βοηθαει το συστημα να ισορροπήσει, αντι να πέσει σε αστάθεια, όπως σε μερικά βίντεο που δείξατε.

δε ξέρω βεβαια, υποθέσεις κάνω :) :sopase:

τρομακτικό πάντως!

Τροποποιήθηκε από τον irakliszs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Bρήκα ένα ενδιαφέρον βίντεο επί του θέματος

Αυτό ήταν tank punching όχι απλώς χαστουκάκια!!! :clapping2:

Τροποποιήθηκε από τον Revelator

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το παρακατω μηνυμα ΔΕΝ αποτελει συμβουλη,παραμονο καταθεση εμπειρίας

η εννοια του tank slappin δεν με ειχε απασχολησει ποτε, μεχρι εκεινο το απογευμα στην Καβαλας..

με δευτερα υπο κληση σε επιτάχυνση αρχισε να κοπαναει απο stop σε stop.

ισιωσα, εβαλα ολο το βαρος μπροστα + με το που έκλεισα το γκαζι κ ηρθε στα ισια του..

ps (συμαντικη λεπτομερια) ειχα 2 καβαλο τον αη δημητρη :ρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το παθα χτες κι πραγματικά είναι ότι χειρότερο... Ακόμα σκουπίζομαι και πλένω κάλτσες :pray:

Παίζει ρόλο η συχνή εξαέρωση του μπροστινού ή λέω βλακείες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηρθε και η σειρα μου να το παθω... Σε φαρδυ παραλιακο δρομο δτο νησι που ειμαι για διακοπες... (το μονο που παιζει να πετυχεις ειναι καμια γατα) βγαινω που και που να κανω καμια καβουρια... Σημερα λοιπον και ενω το τιμονι και η μηχανη ειχαν μια ελαχιστη κληση.. ετυχε την ωρα που ανοιγω το γκαζι να παιζει στο δρομο ενα υψωματακι... Το τιμονι για 1-1.5 δευτερολεπτο εκανε τα δικα του.. Βασικα εκανε αυτο που παρατηρω στα Βιντεακια ΦΥΣΙΚΑ σε πολυ μικροτερη κλιμακα... Ηταν ομως τοσο μικρο το διαστημα αυτο που δεν προλαβα ΦΥΣΙΚΑ να αντιδρασω ...δεν προλαβα ΚΑΝ να φοβηθω... φοβηθηκα μετα!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν λιγες μερες αμεσως μετα τα διοδια των αφιδνων...με το που ξεκιναω απο τα διοδια ξερω επειδη περναω συχνα απο κει οτι οταν μπει 2α και επιταχυνω πολυ αρχιζουν τα χαστουκια ,αλλα εκεινη την φορα λεω να ξεκινησω και "σιγα μωρε ,τα κλασικα ,τι θα γινει?"

αλλαζω λοιπον σε 2α ,τερμα το γκαζι και αρχιζουν οι ανωμαλιες κατα συνεπεια και τα χαστουκια ,λιγο ελαφρια στην αρχη και μετα τοσο δυνατα οσο δεν εχω ξανανιωσει ποτε ,κλεινω λιγο γκαζι αλλα αποτι καταλαβα οχι τελειως και παταω ενστικτωδως συμπλεκτη ,αφου νομιζω οτι εχω ηδη φαει τουμπα καταλαβαινω τελικα οτι ευτυχως ειμαι ακομα πανω στο μηχανακι ,το μηχανακι δεν κουνησε καθολου παρεπιπτοντως απλα κοπαναγε τρελα το τιμονι του ,και για να καταλαβετε ποσο πολυ ,ηταν η πρωτη φορα που ακουσα το μπροστινο να στριγκλιζει και μαλιστα γυρω στις 3-4 φορες :surrender:

Τροποποιήθηκε από τον Gee

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα εγω δεν το επαθα σε καμια περιπτωση σε μεγαλο βαθμο... Ευτυχως επανηλθε μονο του αμεσως... Αν παθαινα κατι τετοιο μπορει και να ειχα πηδηξει να σωθω :uglystupid2: !!

Παντως παιδια εχω αρχισει να εκτιμω τα εξτραδακια της μηχανης. Και το ABS kai to stabilizer ειναι δυο πραγματακια που θα ηθελα να εχω πανω στο μοτερ ειναι η αληθεια....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατι μου λεει οτι το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι να σφυξουμε τα ποδια μας στο τεποζιτο να χαλαρωσουμε τα χερια και να το αφησουμε να συμβει !!!!!!!!!!!!!!!!

δεν θελω να παρω καποιον στον λαιμο μου φιλταρετετο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και ρωτάω τώρα κάτι και εγώ, ο ψιλοάσχετος και ψιλοσχετικός μαζί, όταν αυτό γίνετε από μόνο του και να εξηγήσω τι εννοώ.

Αρχίζω και επιταχύνω τη μηχανή και όταν πάει πάνω από κάποια αρκετά χλμ/ω αρχίζει να κουνιέται έτσι το τιμόνι, ίσως λόγο του αέρα μιας και είναι γυμνό; τι μπορεί να φταίει και αν μπορώ να ρυθμίσω κάτι στη μηχανή για να μην κουνάει έτσι.

Ελπίζω να έγινα ψιλοκατανοητός...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατι μου λεει οτι το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι να σφυξουμε τα ποδια μας στο τεποζιτο να χαλαρωσουμε τα χερια και να το αφησουμε να συμβει !!!!!!!!!!!!!!!!δεν θελω να παρω καποιον στον λαιμο μου φιλταρετετο

Σαν τον βιασμο ενα πραμα δηλαδη...

:tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατι μου λεει οτι το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι να σφυξουμε τα ποδια μας στο τεποζιτο να χαλαρωσουμε τα χερια και να το αφησουμε να συμβει !!!!!!!!!!!!!!!!

δεν θελω να παρω καποιον στον λαιμο μου φιλταρετετο

Το αρχικό ποστ το διάβασες ή πήγες κατευθείαν εδώ στα τελευταία?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα