Jump to content
ALX™

Θέμα μόνο για μοτοσυκλέτες. Παπόβιοι scooterάδες κτλ, μην κάνετε το κόπο.

Recommended Posts

Όπως καταλάβατε λοιπόν όλοι, το να πατάμε τον συμπλέκτη κατά την εκκίνηση του κινητήρα κάνουμε καλό στην μίζα και στην μπαταρία μας, γι' αυτό αρχίστε να το εφαρμόζετε πάντα κι αφήστε τα: "το δικό μου δεν χρειάζεται" γιατί όλα το χρειάζονται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Όπως καταλάβατε λοιπόν όλοι, το να πατάμε τον συμπλέκτη κατά την εκκίνηση του κινητήρα κάνουμε καλό στην μίζα και στην μπαταρία μας, γι' αυτό αρχίστε να το εφαρμόζετε πάντα κι αφήστε τα: "το δικό μου δεν χρειάζεται" γιατί όλα το χρειάζονται.

εντάξει μπαμπα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oυτε εγω το παταω...Αλλα θα το δοκιμασω..Γιατι καθε πρωι που το βαζω μπροστα με τον αερα(τσοκ) ανοιχτο,το αφηνω λιγο, οταν κλεινω τον αερα ενω κραταει ρελαντι δεν ξεκιναει ευκολα η μηχανη...Ανοιγω το γκαζι και κανει σαν να μην εχει βενζινη...Και μου σπαει τα νευρα...Γιατι θελει πολυ προσπαθεια για τα πρωτα 100-200 μετρα...Ξερετε τι μπορει να ειναι αυτο;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμπλέκτη πατάω όταν έχω ταχύτητα στο κιβώτιο, αφού στην περίπτωση αυτή είτε πρέπει βάλεις νεκρά είτε πρέπει να πατήσεις συμπλέκτη για να λειτουργήσει η μίζα (λόγω του σχετικού συστήματος ασφαλείας). Στην πράξη η περίπτωση να πατήσω συμπλέκτη για να βάλω μπροστά το μηχανάκι είναι όταν έχω σταθμεύσει σε ανηφόρα ή κατηφόρα και φυσικά έχω μέσα ταχύτητα. Οπότε, αντί να τη βγάζω και μετά να πατάω τη μίζα, πατάω συμπλέκτη, βάζω μπροστά, αποσυμπλέκω και ... δρόμο. Απλά.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, απλώς πατάω τη μίζα.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oυτε εγω το παταω...Αλλα θα το δοκιμασω..Γιατι καθε πρωι που το βαζω μπροστα με τον αερα(τσοκ) ανοιχτο,το αφηνω λιγο, οταν κλεινω τον αερα ενω κραταει ρελαντι δεν ξεκιναει ευκολα η μηχανη...Ανοιγω το γκαζι και κανει σαν να μην εχει βενζινη...Και μου σπαει τα νευρα...Γιατι θελει πολυ προσπαθεια για τα πρωτα 100-200 μετρα...Ξερετε τι μπορει να ειναι αυτο;;

οταν ειναι κρυα τα μηχανακια με καρμπυρατερ δεν συμπεριφερονται και ιδιαιτερα καλα ,αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση απολυτως με το να πατας συμπλεκτη οταν βαζεις μπρος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμπλέκτη πατάω όταν έχω ταχύτητα μέσα ή, όταν είναι απαίτηση του κατασκευαστή. Επίσης, τώρα τελευταία, το τρίβω και του λέω: "ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ"... (Άσχετο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κλασικα μονο με νεκρα.. αν εχω ταχυτητα παταω γιατι δεν παιρνει αλλιως!!

Επίσης, τώρα τελευταία, το τρίβω και του λέω: "ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ"... (Άσχετο)

εγω εχω κολησει τωρα τελευταια να το χτυπαω ελαφρα χαιδευτικα στο ντεποζιτο στα πλαγια οτα περναω απο λακουβα και του λεω ελεα μωρο μου ηρεμησε και καμια φορα ποιανω τον εαυτο μου να του ζηταω και συγνωμη...

αμα κανω καμια καλη επτιταχυνση η παρω καμια βαρβατη στροφη το χαιδευω και του λεω ετσι πολεμιστης εισαι θα σου κανω και ενα σερβις στην πενα θα σε εχω....

γιατρε μου ειμαι καλα????

χωρις πλακα εχω ποιασει πολακις τον εαυτο μου να τα λεω αυτα!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειπαμε για οσους εχουν!!! :whistling: :P :P :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω εχω κολησει τωρα τελευταια να το χτυπαω ελαφρα χαιδευτικα στο ντεποζιτο στα πλαγια οτα περναω απο λακουβα και του λεω ελεα μωρο μου ηρεμησε και καμια φορα ποιανω τον εαυτο μου να του ζηταω και συγνωμη...

αμα κανω καμια καλη επτιταχυνση η παρω καμια βαρβατη στροφη το χαιδευω και του λεω ετσι πολεμιστης εισαι θα σου κανω και ενα σερβις στην πενα θα σε εχω....

γιατρε μου ειμαι καλα????

χωρις πλακα εχω ποιασει πολακις τον εαυτο μου να τα λεω αυτα!!!

να αρχίσεις να ανησυχείς όταν σου απαντάει κιόλας :P :_zeppelin::mB_kalo_e::2funny::2funny::2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποπο φιλε πολυ μαγκια στομ τιτλο ομως..ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ πολυ ΜΑΓΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ψιτ..αν ειναι γιαπωνεζικο και ειναι suzuki εχεις... διακοπτη αμπραγιαζ μιζα ... σε ολα τα αλλα γιασπαν η διαδικασια ειναι διακοπτης μιζα και στα ευρωπαικα, διακοπτης αμπραγιαζ ταμα και μετα μιζα :tooth: :tooth: :tooth:

τωρα ασχετα με την πλακα και εγω μονο μιζα παταω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ψιτ..αν ειναι γιαπωνεζικο και ειναι suzuki εχεις... διακοπτη αμπραγιαζ μιζα ... σε ολα τα αλλα γιασπαν η διαδικασια ειναι διακοπτης μιζα και στα ευρωπαικα, διακοπτης αμπραγιαζ ταμα και μετα μιζα :tooth: :tooth: :tooth:

:worthy::worthy::tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:grin:

Νταξ... πλάκα κάνω με τον τίτλο, αλλά όντως τζάμπα μπήκατε :tooth:

Λοιπόν... κύριοι μοτοσυκλετιστές... την ώρα που πατάτε την μίζα να βάλετε εμπρός το κινητήρα....

εγω π εχω suzuki σας λεω οτι και με νεκρα να ειμαι χωρισ συπμλεκτη δν παιρνει μπροστα!! :rolleyes:

....συμπλέκτη πατάτε? :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ το άλλο που κάνω όταν θέλω να σβήσω τη μηχανή, κρατάω πατημένο συμπλέκτη με ταχύτητα και την σβήνω.

για να μείνει με την ταχύτητα μέσα, πού να την βάζω μετά ...να ξαναπατάω συμπλέκτη και να την κινώ για να κουμπώσει η ταχύτητα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι γιατί βοηθάει να γυρίσει ο κινητήρας πιο εύκολα. Για όσους δεν κατάλαβαν πως βοηθαέι, απλά η μίζα ε΄χει να περιστρέψει λιγότερα κινητά μέρη.

σωστό.Πάντα σε οποιοδήποτε όχημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αναγκαστικά πατάμε αλλιώς δεν πέρνει μπροστά και αυ΄το ισχύει για όλα τα suzukia...

Και στη δική μου αυτό συμβαίνει. Και...στην καινούρια Enfield Classic Bullet!

Τροποποιήθηκε από τον ΤΚΜ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα