SnodeGR 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Από πιτσιρικάς 15 χρονών ξεσκιζόμουνα στα έξοδα κάθε μήνα για να παίρνω το τελευταίο τεύχος του Power Techniques και να διαβάζω με απόλυτη προσοχή ακόμα και τις τελείες που έβαζαν. Από ακόμα πιο πιτσιρικάς έπρηζα οικογένεια και φίλους με ερωτήσεις για τα αυτοκίνητα και τις μηχανές τους. Φτάνοντας 3η λυκείου, αποφασίζω να μπω σε κάποιο ΤΕΙ Μηχανολογίας, ακολουθώντας αυτό που γούσταρα. Όμως έχοντας μόλις μετακομίσει στον Άλιμο, από μια γειτονιά που μόνο αρνητικές εντυπώσεις μου είχε αφήσει, αφιέρωσα ΠΑΡΑ πολύ χρόνο και θυσίες για να αποκτήσω αυτό που δεν είχα. Παρέες, φίλους, άκρες κλπ. Το κατάφερα πολύ καλά, και γνώρισα και την κοπέλα που αγάπησα και αγαπάω, και με έχει βελτιώσει σαν άνθρωπο, όσο ελάχιστοι έχουν καταφέρει. Όμως όλο αυτό έγινε στην πιο καθοριστική χρονιά των σχολικών ετών. Αποτέλεσμα ήταν, να γράψω γύρω στα 9.000 μόρια, και, φυσικά να μην περάσω πουθενά. Διλήμματα αρκετά και σκέψη πολύ. Δε θέλω να φύγω από την Αθήνα γιατί θα καταστρέψω όλα όσα έχτισα θυσιάζοντας την 3η λυκείου. Σχέση, φίλους, πολυτέλειες. Κολλέγιο Μηχανολογίας όμως δεν υπάρχει. Η μηχανολογία βλέπετε απαιτεί πολλές εγκαταστάσεις, κι αυτό το καθιστά αδύνατο για το οποιοδήποτε κολλέγιο να ιδρύσει τμήμα μηχανολογίας. Γράφομαι σε ιδιωτικό κολλέγιο, με αντικείμενο Business Studies. Wannabe Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά με επιρροές από ψυχολογία και σαφέστατα πολύ πιο "δυνατό" χαρτί από το οποιοδήποτε ελληνικό ΤΕΙ. Την παλεύω για κάποιους μήνες, όμως εγώ δεν είμαι για θεωρίες, γραφεία, κουστούμια, και "βιτρίνες". Εγώ θέλω πρακτικά πράγματα, θέλω να καταφέρνω κάτι, και να το ΒΛΕΠΩ το αποτέλεσμα μπροστά μου! Δεν προφταίνει να βγει η Άνοιξη, και εγώ έχω ήδη σταματήσει να πηγαίνω, συζητώντας το παράλληλα με τους δικούς μου. Το κόβουμε. Συζητήσεις επί συζητήσεων, προσπαθώντας να αποφύγω το αναπόφευκτο. Να φύγω εξωτερικό. Οι μέρες περνούσαν, οι προθεσμίες τείναν προς τη λήξη τους και εγώ να πρέπει να πάρω μια απόφαση, προσπαθώντας να λάβω υπόψιν μου, όσες περισσότερες απόψεις και γνώμες μπορώ. Ελάχιστες μέρες πριν πάρω τον πούλο απ'τις προθεσμίες, πιάνω τους δικούς μου να τους μιλήσω. "Κλείσε μου, εισητήρια. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Εδώ είμαι βάρος. Δε σπουδάζω που δε σπουδάζω, αν με πάρει και ο στρατός και πιάσω και δουλειά, τον ήπια. Μια ζωή εδώ μέσα θα είμαι. Ας περάσουμε 4-5 χρόνια δύσκολα, αφού, έστω και με κόπο, υπάρχει η δυνατότητα, προκειμένου να περάσουμε ΠΟΛΛΑ περισσότερα χαρούμενα και άνετα. Κλείσε εισητήρια να πα να γ@μηθεί!" Και φτάνουμε στο τώρα. Σάββατο πρωί πετάω για Brighton U.K. στο τμήμα της Μηχανολογίας. 1 χρόνο διαρκεί το foundation και 3 οι σπουδές. Το ξέρω απ'τον Ιούνιο, αλλά ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Προσπαθώ να ξεζουμίσω την καθημερινότητα για να πάω Αγγλία γεμάτος εικόνες. Η ψυχολογία μου, γεμάτη από συνεχή σκαμπανεβάσματα. Τη μια νιώθω γαμάτος και με ψυχολογία του νικητή, και την άλλη γίνομαι ράκος στη σκέψη ότι θα κάνω να δω 2 μήνες τουλάχιστον την κοπέλα μου, τους φίλους μου, την γιαγιά και τον παππού μου (οι δικοί μου θα "πεταχτούν" κανα 2 φορές). Ξέρω τι θα μου πείτε. "Τι κοιτάς περισσότερο, το μέλλον σου ή μια σχέση?" Ναι, ξέρω, το μέλλον, αλλά ποιος άκουγε μονάχα τη φωνή της λογικής, όταν υπάρχει μια καρδιά που σου φωνάζει εκκωφαντικά δυνατά κάποια πράγματα? Σίγουρα επιλέγεις το μέλλον σου, αλλά όχι αβίαστα ή χωρίς βαριά καρδιά. Θα μου πει κανείς "Αν αξίζει αυτό που έχεις με κάποιον (είτε φίλο, είτε σχέση), τότε θα κρατήσει, παρά τις δυσκολίες". Ναι, δεκτό, αλλά ακόμα φωνάζει η καρδιά και δεν φαίνεται πρόθυμη να σταματήσει εύκολα! Και το χάος συνεχίζεται, όπως και τα "αναρωτιέμαι". Αύριο λοιπόν, τακτοποιώ τελευταίες εκκρεμότητες, ετοιμάζω βαλίτσα (άργησα λιγάκι είναι η αλήθεια!), το βράδυ έχει κλαμπ (έτσι για το γαμώτο της υπόθεσης)και στα καπάκια χωρίς ύπνο, μια καφεδιά, αεροδρόμιο και δρόμο. Η αλήθεια είναι ότι, όσο κοντεύω να πάθω κατάθλιψη, άλλο τόσο χαίρομαι που επιτέλους πάω να κάνω αυτό που γουστάρω. Η στήριξη των δικών μου ήταν και είναι απεριόριστη, skype και msn θα μου χρειαστούν, αναμνηστικά πράγματα έχω βάλει στην άκρη, για μαζί μου, ένα κάρο, και από εδώ και μπρος, I'm on my own! Ζητώ συγνώμη για την έκταση του κειμένου και σε όσους δεν ενδιαφέρει το θέμα. Ευχαριστώ όσους κατάφεραν να το διαβάσουν. Πάντα ξεκινάω να γράψω κάτι μικρό, και καταλήγω να γράφω ολόκληρα κατεβατά, και ακόμα δεν ξέρω αν φταίει η σκέψη μου που οργιάζει ή το ότι μου αρέσει να γράφω. Η εστία έχει wi-fi, με ελεύθερο σερφάρισμα. Επαφή με τα φόρουμ δηλαδή, δεν χάνω (καλώς ή κακώς :P). Απλά κατεβάζοντας τις τελευταίες τζούρες νικοτίνης πριν κοιμηθώ, ένιωθα μεγάλη ανάγκη να το γράψω αυτό το κείμενο, σαν ανταμοιβή και σαν "ευχαριστώ" προς όλους όσους με έχουν βοηθήσει, λίγο ή περισσότερο, μέσα από κουβέντες και κείμενα, να βελτιώσω στοιχεία του εαυτού μου και να βρω δύναμη να κάνω πράγματα που παλαιότερα ούτε καν που θα συζητούσα. Καληνύχτα και ευχαριστώ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
st3li0s 1.750 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Να σαι καλα Μιχαλη!!! Καλη αρχη αγορινα μου και να περασεις καλα!!! Επειδη ειμαστε στην ιδια ηλικια περιπου και επειδη εχω και εγω κοπελια που την λατρευω οσο τιποτα σε νιωθω!!!Βεβαια εγω δεν εχω αποσταση χιλιαδων χιλιομετρων αλλα τελοσπαντων,καταλαβαινω το ξεριζωμα!!! Ξερω τι σκεφτεσαι!!!Και προπαντως ξερω τι αισθανεσαι!!!Θα σου πω κουραγιο...και μην αφησεις τιποτα στην τυχη!Ειτε αυτο ειναι σχεση ειτε σχολη!!!Ετσι ειμαστε,ετσι ειναι ο ανθρωπος!!! Προσωπικα δεν ξερω αν θα το εκανα το βημα αυτο που εκανες εσυ και οντως θελει πολυ μεγαλο θαρρος και δυναμη να αποχωριστεις ολα οσα περιεγραψες! Σου ευχομαι να μην τα παρατησεις τοσο ευκολα,ειτε σχεση,ειτε σχολη,οικογενεια!!!Αν αξιζουν μερικα πραγματα πρεπει να τα κραταμε οσο δυσκολο και να ναι!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zouzounos 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 σου ευχομαι τα καλυτερα! και απο τον απο πανω----)))) να μην τα παρατησεις τοσο ευκολα,ειτε σχεση,ειτε σχολη,οικογενεια!!!Αν αξιζουν μερικα πραγματα πρεπει να τα κραταμε οσο δυσκολο και να ναι!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 καινουριο περιβαλον καινουριες εμπειριες μη φοβασε τιποτα θα περασεις τελεια. μονο μη κατσεις πιο πολυ απο οτι θες γιατί θa το μισήσεις το μερος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Καλή αρχή εις στας Αγγλίας!!! Κοίτα να το βγάλεις το παν/μιο στα 4 χρόνια για να γυρίσεις γρήγορα πίσω... Προσωπικά έχω μια σχέση 8,5 χρόνων εκ των οποίων τα 7 είμαστε εγώ Αθήνα αυτή Ιωάννινα. Θα έιναι δύσκολα αλλά όχι ακατόρθωτα. Πολύ υπομονή να έχετε αμφότεροι και θα αντέξετε. Και πες στην κοπέλα σου ότι ευκαιρία είναι να πάει εκδρομούλα στο εξωτερικό :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
strada 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 να πας φιλε μου και να τα καταφερεις ολα οσα θες.να μην κολλας σε προσωπα και καταστασεις ( συνηθως αυτα μας κρατανε πισω ) και κανε αυτο που γουσταρεις.αυτοι που σε αγαπανε θα σε αγαπανε ουτως η αλλως και οταν μια μερα τα φερεις ολα εκει που θες, θα το καταλαβεις εκεινο το πρωινο που θα πλενεις το προσωπο σου και σηκωνοντας το κεφαλι σου να δεις τον εαυτο στον καθρεφτη θα εχεις αυτο το μυστηριωδες χαμογελο της επιτυχιας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Drakos 67 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Αγορίνα μου καλή προσαρμογή στην Αγγλία. Εύχομαι να σου πάνε όλα όπως θέλεις :) Και που σε? Ένα παλικάρι που είχε τελείωσει μηχανολογία ΤΕΙ και πήγε Αγγλία για μεταπτυχιακό είναι στην ομάδα F1 της Ferrari τώρα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Μιχάλαρε, με το που θα πατήσεις το πόδι σου στο Ελ.Βενιζέλος πάρε την εξής απόφαση....Πάω να σπουδάσω αυτό που γουστάρω , να περάσω καλά , να ξεμπερδέψω γρήγορα και να επιστρέψω για να διαπρέψω! Να ξέρεις οτι είσαι απο τους τυχερούς που μπορούν να έχουν αυτή την επιλογή φίλε και να το εκτιμάς αυτό!!! Θα κάνεις νέους φίλους, θα σε επισκέφτονται οι παλαιοί, η κοπέλα σου , οι γονείς σου.... μήν αγχώνεσαι! Μόνο να διαβάζεις γιατί άν μείνεις παραπάνω απο 4 χρόνια θα φρίξεις!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Να σαι καλα Μιχαλη!!! Καλη αρχη αγορινα μου και να περασεις καλα!!! Επειδη ειμαστε στην ιδια ηλικια περιπου και επειδη εχω και εγω κοπελια που την λατρευω οσο τιποτα σε νιωθω!!!Βεβαια εγω δεν εχω αποσταση χιλιαδων χιλιομετρων αλλα τελοσπαντων,καταλαβαινω το ξεριζωμα!!! Ξερω τι σκεφτεσαι!!!Και προπαντως ξερω τι αισθανεσαι!!!Θα σου πω κουραγιο...και μην αφησεις τιποτα στην τυχη!Ειτε αυτο ειναι σχεση ειτε σχολη!!!Ετσι ειμαστε,ετσι ειναι ο ανθρωπος!!! Προσωπικα δεν ξερω αν θα το εκανα το βημα αυτο που εκανες εσυ και οντως θελει πολυ μεγαλο θαρρος και δυναμη να αποχωριστεις ολα οσα περιεγραψες! Σου ευχομαι να μην τα παρατησεις τοσο ευκολα,ειτε σχεση,ειτε σχολη,οικογενεια!!!Αν αξιζουν μερικα πραγματα πρεπει να τα κραταμε οσο δυσκολο και να ναι!!! δεν χρειαζεται να γραψω κατι παραπανω ηθελα να πω τα ιδια με τον στελιο.. να πας και καλα να περασεις η αρχη ειναι δυσκολη μετα θα μπεις στο κολπο... σου ευχομαι οτι καλυτερο μεσα απο την καρδια μου ..να προσεχεις καλο ταξιδι και μολις εχεις ευκαιρια μπες να γραψεις τις εντυποσεις σου και τους προβληματισμους σου..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Καλή τύχη φίλε και όποτε θές μπαίνε mybike για να παίρνεις άρωμα Ελλάδας!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vasdekiss 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Καλά να περάσεις... Το Brighton είναι όμορφη πόλη (...και ακριβή...)... Μη σκέφτεσαι ότι θα είσαι περαστικός από εκεί.... Δες το σαν να μετακομίζεις κάπου μόνιμα... Το να μετράς μέρες ανάποδα είναι δύσκολο... Καλή αρχή... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Scandal 95 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Το να δώσεις ξανά πανελλήνιες δεν υπήρχε στο μυαλό σου ποτέ σαν επιλογή; ^_^ Καλό ταξίδι και θα βγεις νικητής όπως και να έχει... αυτό είναι το σίγουρο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Φιλική σθμβουλή για να περάσεις καλά.................... 1.........χώρισε για να μπορείς να διασκεδάζεις 2.........κάνε πολλούς φίλους για να μπορείς να την παλέψεις 3.........μην χαλάς τα λεφτά σου για να έρχεσαι συνέχεια Ελλάδα, όποιος θέλει να σε δει και του λείπεις πραγματικά να τσακιστεί να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει. 4.........το ίδιο πάιζει και με τα τηλέφωνα 5.........τελειώνοντας την σχολή αν έχεις κάνει ένα καλό κύκλο γνωριμιών άραξε εκεί και μην γυρίσεις ποτέ. Θα έχεις μια σαφώς ποιοτικότερη με πολλαπλάσιες προοπτικές ζωή.....και θα σκας Ελλάδα για διακοπές μόνο......... 6.........Μην κάνεις τις παπαρίες που κάναμε ορισμένοι (και εγω μέσα σε αυτόυς) γιατί μετά θα χτυπάς την κεφάλα σου. Στα λέω χύμα και φιλικά..........Αντε καλή αρχή και ψυχραιμία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Maggellanos 1.549 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 χαίρομαι που επιτέλους πάω να κάνω αυτό που γουστάρω. Η στήριξη των δικών μου ήταν και είναι απεριόριστη Δεν φανταζεσαι ποσο τυχερος εισαι!!!!! Να προσεχεις και καλα να περνας.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
otto 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Μιχάλη, Είμαι αρκετά μεγαλύτερός σου και έχω φτάσει κι εγώ στο σταυροδρόμι της ζωής που πρέπει στα 18 σου να πάρεις μια απόφαση ζωής. Σου λεω με σιγουριά πως πήρες τη σωστή απόφαση, τώρα ακόμα δεν το ξέρεις αλλά μετά από 10 χρόνια που θα γυρίζεις πίσω με το μυαλό σου, θα καταλάβεις πως έκανες καλά. Όσο για τη σχέση σου θα δείξει ο χρόνος αν άξιζε ή όχι. Καλή τύχη και εύχομαι τα όνειρά σου να γίνουν πραγματικότητα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Mιχαλη με συγκινησες ρε παλιοπαιδο ,εχω βρεθει στα ιδια και σε καταλαβαινω. εγω καλες εμπειριες απο αγγλια δεν εχω και το ξερεις ,επισης τα εχουμε πει οποτε δεν εχω κατι να συμπληρωσω εδω. σου ευχομαι τα καλυτερα παντως ,να πας καλα ,να σκισεις εκει και να περασεις τελεια. καλο ταξιδι και τα ξαναλεμε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ozfrox 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Καλη τυχη εκει εξω!, θελει @@ για την παλεψεις, αλλα αμα τα καταφερεις σε επιβραβεβει! ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Τι λες τωρα ρε μιχαλη;;;Καλο ταξιδι και καλη σταδιοδρομια!!! Οσο για την κοπελα που λες αν αξιζει μην χωρισεις και ας στερηθεις λιγ οαπο την διασκεδαση που λεει ο lavazutra... Εφυγε η κοπελα μου πριν καποιο καιρο για σπουδες και δεν μπορεις να φανταστεις τι στηριγμα ειμαι εγω για εκεινη και εκεινη για εμενα..Ειναι δυσκολο, θα το δεις αλλα αν αξιζει οπως λες μην σου περναει καν απο το μυαλο!!!Θα βρισκεστε!!! Καλη τυχη! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CHRISPASSAT 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Συμφωνω απολυτως με τον lavazutra:) Και μια φιλικη συμβουλη... μπορει η κοπελα να σου να ειναι η καλυτερη...μπορεις ομως και οχι....κοπελες θα βρεις πολλες..ευκαιριες να σπουδασεις στο εξωτερικο ειναι μονο μια...ευχομαι να περασεις οσο καλυτερα μπορεις:) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zouzounos 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Συμφωνω απολυτως με τον lavazutra:) Και μια φιλικη συμβουλη... μπορει η κοπελα να σου να ειναι η καλυτερη...μπορεις ομως και οχι....κοπελες θα βρεις πολλες..ευκαιριες να σπουδασεις στο εξωτερικο ειναι μονο μια...ευχομαι να περασεις οσο καλυτερα μπορεις:) ε αφηστε την κοπελα πο πο σκαλωμα! εγω παντως αγγλια + ολανδια παω μια φορα τον χρονο αρα μπορει και να τα πουμε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CHRISPASSAT 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Το ποιο δυσκολο τις υποθεσης φιλε ειναι η κοπελα...η γονεις οσο να ναι θα πηγαινουν...δεν νομιζω ομως μια κοπελα να εχει την οικονομικη ανεση να πηγαινει αγγλια...:) ας μην τα συζηταμε αυτά..καλη επιτιχυια οτι και να κανει.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SnodeGR 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας! @Drako: Σίγουρα υπάρχουν τα ταλέντα οπουδήποτε κι αν κοιτάξεις. Απλά συζητούσα όσον αφορά τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί @lavazutra: Μια χαρά τα λες. Έχω κάψει αρκετά εγκεφαλικά κύτταρα τον τελευταίο καιρό προσπαθώντας να βγάλω μια άκρη πάνω σ'αυτά που μου λες, και, όντως, Ελλάδα θα έρχομαι μονάχα στις γιορτές. Δεν αξίζει αλλιώς γιατί είναι πολλά λεφτά, τα οποία δεν βγαίνουν και από κάποια βρύση, έτσι αβέρτα! Πραγματικά είμαι πολύ τυχερός που έχω αυτή την ευκαιρία από τους γονείς μου, αλλά, μέσα στο σπίτι είμαι και βλέπω ότι η κατάσταση δεν είναι για πολυτέλειες. (Αλλά δε χωρίζω :D) Παρέες θα βρω, πιστεύω. Όπως βρήκα και στον Άλιμο, άλλωστε, ξεκινώντας απ'το 0. Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Επέτρεψε μου να σου πώ και εγώ τη γνώμη μου για την κάποτε μισητή και πλέον αγαπημένη μου αγγλία. Ανέβηκα το 1998 για να σπουδάσω και να φεύγω τελικά το 2007 κατόπιν "συζυγικής" εντολής. Μέχρι πριν 1 χρόνο, χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο γιατί και την καριέρα μου χαντάκωσα και εν τέλει χώρισα με τη γυναίκα για της οποίας τη χάρη πήγα στην αθήνα. Η αγγλία δουλεύει με το εξής σύστημα, σου δίνουν τα ερίσματα και την καθοδήγηση για να δουλεύεις μόνος σου με οργάνωση και μέθοδο. Είναι αδύνατον μέσα στο πλαίσιο του πανεπιστημίου να μάθεις την οποιαδήποτε δουλειά και το ξέρουν καλά οι άγγλοι αυτό και για αυτό δεν σε φορτώνουν με 40 μαθήματα το εξάμηνο αλλά 4 ή 5 μαθήματα και δουλεύεις συνήθως πάνω σε αυτά τα μαθήματα με 2 εργασίες και 1 γραπτή εξέταση (συνήθως). Δεν θέλει πολύ διάβασμα η αγγλία, θέλει μέθοδο και οργάνωση και πάνω από όλα διάθεση και όρεξη για δουλειά. Θα δείς επίσης πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα είναι με τους καθηγητές, προσιτοί και απλοί και πολύ βασικό για μένα ότι συζητάς μαζί τους σαν συνάδελφος. Θα σε καθοδηγήσουν και θα σου δείξουν τον δρόμο για να βρείς την λύση εσύ και όχι να σου δείξουν την λύση ώστε να το θυμάσαι την επόμενη φορά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι η διαφορά κουλτούρας και ο καιρός. Όσα χρόνια και αν πέρασαν, δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί είναι τόσο αστείο να βγαίνεις κάθε βράδυ και να γυρνάς μηδέν σπίτι σου. Επίσης, ετοιμάσου να γνωρίσεις τους πραγματικούς πακιστανούς και θα πάψεις να τους λυπάσαι στην Ελλάδα. Δεν ξέρω τι κατάσταση επικρατεί στο brighton αλλά στα μέρη που ήμουν εγώ είναι άστα να πάνε. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι το brighton θεωρείται τουριστικό θέρετρο και η ζωή εκεί είναι καλή. Πολύ σημαντικό για μένα επίσης είναι ότι βλέπεις θάλασσα και μια βόλτα στην παραλία κάνει όλες τις σκοτούρες να φύγουν. Σημαντικό είναι οι παρέες σου να μην είναι αποκλειστικά Έλληνες, είναι ότι χειρότερο γιατί θα είσαι μόνιμα με την μουρμούρα και την μιζέρια του έλληνα φοιτήτη που του λείπει η μαμά του, που δεν έχει σουβλάκια, που δεν έχει ήλιο, που δεν έχει περίπτερα, που δεν έχει φασαρία, που δεν έχει φραπέ και πάει λέγοντας. Σαφώς και σε ένα ξένο μέρος θα κοιτάξεις να βρείς Έλληνες για να προσαρμοστείς πιο εύκολα αλλά μην αποκλείσεις τους συμφοιτητές σου, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι Άγγλοι, έχει και γερμανούς και ιταλούς και ισπανούς και όλες τις φυλές του κόσμου. Προσπάθησε να κάνεις και τέτοιες παρέες, πολλοί είναι και πιο τίμιοι από τους Έλληνες. θα πας εκεί και θα τελειώσεις σε 4 χρόνια, χωρίς απεργίες χωρίς καταλήψεις και χωρίς τραμπούκους να σε διπλαρώνουν να μπείς στο σύστημα αλλιώς κάηκες. Εκεί δεν έχει ούτε πολιτικές παρατάξεις ούτε ακούνητους από την θέση τους καθηγητές να κόβουν μαθητές γιατί έτσι τους ήρθε. Εκεί είναι πραγματικά πανεπιστήμιο. Μην βιαστείς να γυρίσεις, οι ευκαιρίες που θα έχεις στην Αγγλία είναι πρώτης τάξης για την καριέρα σου αλλά και για να γνωρίσεις τον κόσμο, πας παντού με πολύ λιγότερα λεφτά και αυτά στα λέει κάποιος που γυρνούσε στην αγγλία σαν φοιτητής και δεν έβγαζε τα ρούχα από τις βαλίτσες. Ήμουν μικρός όμως τότε και δεν ήξερα. Για μένα, έκανες την καλύτερη επιλογή και άμα καμμιά μέρα βαριέσαι, παίρνεις το τρενάκι και σε 45 λεπτάκια είσαι στο λονδίνο. Πολύ σημαντικό επίσης ότι το brighton έχει απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση με δύο αεροδρόμια, Luton & Gatwick, με το πρώτο να είναι κάπως πιο μακριά (περίπου μια ώρα) και το άλλο πολύ κοντά (περίπου 20 λεπτά). Αυτά από μένα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Επέτρεψε μου να σου πώ και εγώ τη γνώμη μου για την κάποτε μισητή και πλέον αγαπημένη μου αγγλία. "Eγραψες" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CHRISPASSAT 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Ανέβηκα το 1998 για να σπουδάσω και να φεύγω τελικά το 2007 κατόπιν "συζυγικής" εντολής. Μέχρι πριν 1 χρόνο, χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο γιατί και την καριέρα μου χαντάκωσα και εν τέλει χώρισα με τη γυναίκα για της οποίας τη χάρη πήγα στην αθήνα. Aυτό ακριβως ηθελα να πω στον φιλο SnodeGR..! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες