Jump to content
Sign in to follow this  
sowhat

Χωρις το σωστο δίπλωμα.

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Αμα σε πιασουν να οδηγεις μια μηχανη που αποδιδει πανω απο 33 αλογα και συ εχεις διπλωμα μεχρι 33 αλογα τι ειναι το χειροτερο που μπορεις να παθεις?

Μπορει να την γλυτωσεις και με ενα απλό πρόστιμο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ειναι σα να μην εχεις διπλωμα καθολου. Αν σου κατσει ατυχημα, τελειωσες. Δε σε καλυπτει η ασφαλιστικη σου αφενος και αφετερου εχεις δικαστηριο. Αν υπαρχει και τραυματισμος πας φυλακη.

Τωρα αν σου κατσει ενας απλος ελεγχος το """καλυτερο""" που εχεις να κανεις ειναι να πεις οτι το ξεχασες (αρκει να εχεις ταυτοτητα μαζι σου) και να φας απλα μια κληση οτι ξεχασες το διπλωμα. Γενικα ομως ειναι πολυ επικινδυνο (εχουν γραφτει 10δες θεματα αναλογου περιεχομενου που εξηγουνται οι κινδυνοι) και δε θα στο συνιστουσα, μπορεις να καταστρεψεις τη ζωη σου ή/και την οικογενεια σου. :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι,έχεις δίκιο αλλά πάντα υπάρχει το ΑΛΛΑ.

Πάντως ειμαι 18(παρα λιγο)χρονων αμα του πω οτι ξέχασα το δίπλωμα και δει την ταυτοτητα δεν θα καταλάβει οτι δεν εχω το καταλληλο διπλωμα(?)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ναι,έχεις δίκιο αλλά πάντα υπάρχει το ΑΛΛΑ.

Πάντως ειμαι 18(παρα λιγο)χρονων αμα του πω οτι ξέχασα το δίπλωμα και δει την ταυτοτητα δεν θα καταλάβει οτι δεν εχω το καταλληλο διπλωμα(?)

Το πιθανοτερο ειναι οτι θα σε παρει χαμπαρι, ειδικα αν φαινεται στη "φατσα" σου η ηλικια θα το κοιταξει στανταρ, οποτε................

Οσοι και να σου πουν ΜΗΝ οδηγεις, ειμαι σιγουρος οτι δε θα το κανεις, οποτε ΟΣΟ πιο προσεκτικα μπορεις και μακρια απο καγκουριες κλπ μαλακιες που μονο προβληματα μας δημιουργουν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέρεις κατι το θέμα ειναι οτι δεν είμαι κάγκουρας ουτε θελω την μηχανή για την καφετέρια ουτε για την γκόμενα,απλα κοιτάζω τα μεταχειρισμενα και απλα η διαφορα χρηματων δεν αξίζει ωστε να παρω κατι μεχρι 250 κυβικα είναι κρίμα.Αλλά τονίζω άμα έχει καποιος να μου προτεινει που να καλυπτεται απο το πρωτο διπλωμα ας πει γιατι εγω δεν βρει και πολλές προτάσεις.(Δεν μα ρεσουν μηχανες τυπου νιντζα κλπ)!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+33 στον hayabusa

WR250 σου προτείνω εγώ.Δύσκολο να το βρεις μεταχειρισμένο αλλά νομίζω πως αξίζει μέχρι και το τελευταίο ?.Σου επιτρέπει να κινείσαι με τρελές ταχύτητες για την πόλη αν ξέρεις να το χειρίζεσαι σωστά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
κοιτάζω τα μεταχειρισμενα και απλα η διαφορα χρηματων δεν αξίζει ωστε να παρω κατι μεχρι 250 κυβικα είναι κρίμα.

Σου αρέσουν τα εντούρο και μοτάρ, έτσι;

Τι καλύτερο από ένα ΤΤR-250 ή XR-250

γιατί τα 600, σίγουρα παίζουν σε παραπάνω τιμές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ττρ δεν μου κανει το κλικ.

Ενα 250 αρι που μου κανει ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ κλικ ειναι το κτμ 250 αυτο για μένα ειναι όνειρο απλα θα το χρειαζομαι και για τις μετακινησεις μου και οχι μονο για βολτες στο βουνο μου χανε πει κατι συμφορουμιτες οτι δεν αξίζει αμα ειναι να το χω για μετακινησεις καθημερινες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν μπορεις να παρεις μηχανη στο διπλωμα σου

Αν δεν μπορεις να το κανεις απεριοριστων ακομα,

παρε ενα ωραιο λουκετο, βαλε τη μηχανη για χειμερια ναρκη κ παρε μετρο, τρενο, πυραυλο,καραβι,ματζικ μπας, πατινι, οτι θες αλλα ΟΧΙ τη μηχανη σου.

Τροποποιήθηκε από τον Oblivia

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χωρίς το σωστό δίπλωμα, είσαι στην ουσία "χωρίς καθόλου δίπλωμα".

Οπότε, παίζει και πρόστιμο αλλά και δικαστήριο.

Μην ξεχνάς ότι αν δεν έχεις δίπλωμα (η το κατάλληλο δίπλωμα) είσαι και ανασφάλιστος. Καμία ασφαλιστική εταιρία δεν καλύπτει τον μη έχοντα δίπλωμα. Οπότε, κι άλλο πρόστιμο.

Κι αν συμβεί και ατύχημα με σωματικές βλάβες του άλλου ή υλικές ζημίες, θα τα πληρώνεις από την τσέπη σου, αφού δε θα έχεις ασφάλεια. Ακόμη κι αν το μηχανάκι είναι ασφαλισμένο στο όνομα άλλου, πάλι η ασφάλεια δεν πληρώνει, όταν το οδηγεί άτομο χωρίς δίπλωμα. Ασε που θα "τρέχουν" και τον ιδιοκτήτη της μοτοσυκλέτας που την οδηγεί άτομο χωρίς δίπλωμα.

Αυτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περα απο το οτι με καλυψε απολυτα ο Hayabusas λαβε με μεγαλυτερη βαρυτητα τα λογια των 2 απο πανω μου...Οι συγκεκριμενοι κααατι παραπανω ξερουν!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το ττρ δεν μου κανει το κλικ.

Ενα 250 αρι που μου κανει ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ κλικ ειναι το κτμ 250 αυτο για μένα ειναι όνειρο απλα θα το χρειαζομαι και για τις μετακινησεις μου και οχι μονο για βολτες στο βουνο μου χανε πει κατι συμφορουμιτες οτι δεν αξίζει αμα ειναι να το χω για μετακινησεις καθημερινες.

Θέλει λεφτά καλά να το συντηρήσεις όπως πρέπει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tα λεφτα για την συντηρηση θα υπάρχουν,θα τα βολέψω τελος παντων.

Απλα επειδη εχω ακουσει οτι θελει συχνα αλλαγη το λαδι,μπορει καποιος να μου πει ενα ποσο στο περιπου που θα πρεπει να ΄΄ριχνω΄΄ στην μηχανή?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Tα λεφτα για την συντηρηση θα υπάρχουν,θα τα βολέψω τελος παντων.

Απλα επειδη εχω ακουσει οτι θελει συχνα αλλαγη το λαδι,μπορει καποιος να μου πει ενα ποσο στο περιπου που θα πρεπει να ΄΄ριχνω΄΄ στην μηχανή?

Το λαδι ειναι το λιγοτερο σε τετοια μηχανακια. :)

Το ποσα πρεπει να "ριχνεις" εξαρταται απο τη χρηση και τα χιλιομετρα που κανεις. Γενικα ειναι κριμα να παρεις ενα τετοιο μηχανακι για την πρωτη σου επαφη με το αθλημα καθως μια χαζη τουμπα ειναι πολυ πιο ευκολη και θα ειναι κριμα. Κοιτα σε κατι φτηνοτερο και μεταχειρο για 2 χρονακια μεχρι να παρεις το μεγαλο διπλωμα και εκει χτυπα οτι θες. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελευταια ερωτηση γιατι σας εχω ζαλίσει και τον ερωτα;p

Φανταζομαι το κτμ το 250 αρι καλυπτεται απο το πρωτο διπλωμα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου εχει γραφτει 1000 φορες αυτο, προσεξε πώς πανε τα διπλωματα:

Το Α1 (μικρο) δε σε περιοριζει με τα κυβικα αλλα με την ισχυ και την αναλογια κιλων ανα ιππο. Σου λεει, μεγιστη ιπποδυναμη τα 33hp και μεγιστη αναλογια Χkgr/hp (δε θυμαμαι το ακριβες νουμερο)

Το Α (μεγαλο) ειναι ανεξαρτητο απο κυβικα, μπορεις δηλαδη να οδηγησεις τα παντα.

Για το ΚΤΜ τωρα, πρεπει να ρωτησεις αν η ιπποδυναμη του ειναι κατω απο 33hp και αν πληροι την αναλογια κιλων ανα ιππο. (εγω δεν ξερω να σου απαντησω παντως! :) )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τελευταια ερωτηση γιατι σας εχω ζαλίσει και τον ερωτα;p

Φανταζομαι το κτμ το 250 αρι καλυπτεται απο το πρωτο διπλωμα?

το 250 4τ εχει νομιζω 44+- αλογα

το 250 2τ εχει νομιζω 55+- αλογα

:angry:

οποτε δε παιζει.. α και που σαι αν εχεις δυνατοτητα για βουνο δηλαδη να μενεις σε χωριο η να πηγαινεις σε χωριο η να χεις ενα βουνο τελος παντων..

παρε ενα mx ενα 125 2τ χωρις φωτα χωρις χαρτια χωρις τιποτα.. παρε και μια στολη και δωστα ολα στο βουνο - η σε πιστα..

αλλα μονο στο βουνο-πιστα ε.. γιατι αν σε ποιασουν στη ασφαλτο :kill: θα στο παρουν το εργαλειο και μαζι πολλα ευρα....

θα πηγαινεις (λεω εγω τωρα) το πρωι στα βουνα πανω κατω θα ξεκ@βλωνεις και μετα το βραδυ θα πινεις καφε ποτο και θα χαλαρωνεις.. :yawn: αλλη φαση το χω κανει. :drunk:

και ασε τους αλλους (χωρις διπλομα ) να χτυπιουνται με τα παπακια και τα ψευδοεντουρο και μολις βλεπουν μπλέ στολη και φαρο να τρεχουν και οταν με το καλο εχεις απειρο διπλομα παιρνεις κατι αλλο.. :greece:

ειναι καλη η ιδεα? :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nαι μια χαρά ιδέα αλλά την μηχανη θα την θελω και για να πηγαινοερχομαι στην σχολη,οπότε δεν πολυπαίζει.

Τώρα κοιταζω κατι σε γιαμαχα και αρχιζω και ψήνομαι.

Πιστευω μεχρι του χρόνου να χω αποφασίσει;p

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα