spikri79 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Την Τετάρτη 20/5 ξαφνικά με πιάνουν αφόρητοι πόνοι στη μέση.Το λοιπόν,πρόπτωση 4ου και 5ου δίσκου.Σηκώθηκα από το κρεβάτι μετά από 3 μέρες.Τώρα έχω ξεκινήσει φυσιοθεραπείες κάθε μέρα.Μου απαγόρευσαν να οδηγήσω μοτό για περίπου 20 μέρες και αυτοκίνητο για 1 εβδομάδα.Ρώτησα το γιατρό τι γίνεται με το αν θα μπορώ να οδηγάω μοτό.Μου είπε πως δεν μου το απαγορεύει μεν,αλλά οτι θα είναι ρίσκο απ'την άλλη.Η γκαντεμιά είναι οτι λίγες μέρες πριν το πάθω έβαλα ελατήρια WP στο ΧΤ και γούσταρα τρελά!Μετά.......παγωτάκι!!!Σκέφτομαι να πάρω την πιο extreme ζώνη μεσης μπας και τη γλειτώσω.Φυσίκα δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς δίκυκλο.Σόρυ αν σας κούρασα αλλά θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας και ειδικά αν υπάρχει κάποιος ομοιοπαθής. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Με την μέση δεν πρέπει να παίζουμε! Είναι απο τους χειροτερους πόνους και πολλές φορές δεν παίρνει και εγχείρηση. Δεν νομίζω η ζώνη μέσης να κάνει κάτι....Είναι θέμα κραδασμών.... Περαστικά φίλε και εύχομαι να μήν χρειαστεί να αφήσεις το άθλημα! Να κάνεις ότι σου πεί ο γιατρός πάντως.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Oblivia 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 στειλε πιεμ στον thetreeoflife. εχει ληξει προ πολλου η εγγυηση καλης λειτουργιας του κ εχει ενα θεμα με τη μεση (εκοψε αποτομα το χουλαχουπ βλεπεις) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Ε.....πάρε και μια 2η γνώμη.... Αν ακούς τον κάθε μαλάκα...sorry κιόλας για την έκφραση αλλά το ποσοστό τους είναι είτε κτηνίατροι είτε τεμπλέλιδες να ασχοληθούν σοβαρά με τον ασθενή τους.(έχω την θέια μου με 3 καπάκια χειρουργεία στην σπονδυλική στήλη και μέση επιδή ο κάθε μαλάκας έκανε τα πειράματα του πάνω της.....έλεος δλδ....) 2 φορές που ακολούθησα ρητά τις συμβουλές τους ...η μία με έφερε στα μαύρα μου τα χάλια και η άλλη μου άφησε κουσούρι. Κάνε εξετάσεις, πάρε πολλές γνώμες και κάνε και τον κόπο να επισκευτείς έναν αθλήατρο που ειδικεύεται στον ορθοπεδικό τομέα (συνήθως ξέρουν τι λένε και γιατί το λένε) και μόνο έτσι ίσως βγάλεις άκρη. ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦ πάλι τα έχωσα και ηρέμησα...... Περαστικά σου φίλε μου και καλές βολτίτσες!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JKEFAL 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Την Τετάρτη 20/5 ξαφνικά με πιάνουν αφόρητοι πόνοι στη μέση.Το λοιπόν,πρόπτωση 4ου και 5ου δίσκου.Σηκώθηκα από το κρεβάτι μετά από 3 μέρες.Τώρα έχω ξεκινήσει φυσιοθεραπείες κάθε μέρα.Μου απαγόρευσαν να οδηγήσω μοτό για περίπου 20 μέρες και αυτοκίνητο για 1 εβδομάδα.Ρώτησα το γιατρό τι γίνεται με το αν θα μπορώ να οδηγάω μοτό.Μου είπε πως δεν μου το απαγορεύει μεν,αλλά οτι θα είναι ρίσκο απ'την άλλη.Η γκαντεμιά είναι οτι λίγες μέρες πριν το πάθω έβαλα ελατήρια WP στο ΧΤ και γούσταρα τρελά!Μετά.......παγωτάκι!!!Σκέφτομαι να πάρω την πιο extreme ζώνη μεσης μπας και τη γλειτώσω.Φυσίκα δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς δίκυκλο.Σόρυ αν σας κούρασα αλλά θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας και ειδικά αν υπάρχει κάποιος ομοιοπαθής. αν προσεχεις τοτε θα πανε καλα, ειχα και εγω δυο κηλες 20 χρονια μετα απο επεμβαση ολα καλα και ξαναοδηγαω και δεν ποναω πια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lakis92 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 +1 Ψάξε το λίγο να είσαι σίγουρος και ίσως αν δε θέλεις να αφήσεις την τρέλα σου βρες μια μοτό με λιγότερους κραδασμούς. Η ζώνη μέσης μόνο αν πέσεις θα κάνει δουλειά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Πάρε πολλές γνώμες από πολούς γιατρούς. Μετά πάρε και άλλες από άλλους. Μπορείς πάντα να πάρεις ένα πιο μαλακό μοτό, πχ Varadero για να μην καταπονείται η μέση σου και να οδηγάς πιο συνετά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Thetreeoflife 423 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Μάϊστα... λοιπόν φίλε μου...εγώ έχω κυκλοτερή διαπλάτυνση μεσοσπονδυλίου δίσκου με εκφυλιστικές αλλοιώσεις αμφοτερόπλευρα!!! (πιο δύσκολο να το λές παρά να το έχεις) δυο τρεις φορές το χρόνο ταυλιάζομαι στο κρεβάτι και ούτε για κατούρημα... αυτό κρατάει καμιά εβδομάδα (με ενέσεις και χάπια) και μου αφήνει κουσούρι στο πόδι για κάνα μήνα... ο δικός μου ο ντόκτορ δεν είναι αντίθετος με την μηχανή (μηχανόβιος και ο ίδιος άλλωστε) λέει ότι πιο πολύ κακό κάνει η θέση του σώματος στο αυτοκίνητο παρά στην μηχανή (και δεν έχει και άδικο) τί θα σου πρότεινα... πρώτα από όλα, μια δεύτερη γνώμη. 2. μην ακούς κανένα μας, τους κλπ κλπ. κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. 3. ήπια σωματική άσκηση και φυσικοθεραπεία ώστε να δυναμώσουν οι μυς της μέσης. 4. απώλεια βάρους (στην περίπτωση που τα'χεις τα κιλάκια σου) 5. κομμένα τα πάσης φύσεως ακροβατικά! ( με την μοτο, στο σεξ, κλπ κλπ) τώρα θα μου πεις πως συνάδει το Νο. 2 με τα απο κάτω... απλά καθημερινά πράγματα σου λέω έτσι για να στα υπενθυμίσω και να μεγαλώσει και το ποστ... και κάτι τελευταίο... όταν σηκωνόμουν από το κρεβάτι, οι μόνες στιγμές που δεν με πόναγε τίποτα ήταν όταν οδηγούσα τη μηχανή. όσο κουλό και να σου ακούγεται, έχει λογική εξήγηση και έχει να κάνει με τη στάση του σώματος. αλλά είπαμε... δεν ισχύουν όλα σε όλους... Περαστικά... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Woo 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Παντως η μηχανή που έχεις δεν επιβαρύνει ιδιαιτερα την μέση μιας και η θέση οδηγησης είναι αρκετα ανετη Το σίγουρο είναι πως πρέπει να χάσεις κιλά (αν έχεις καποια παραπανησια) Και πρέπει να γυμνασεις την μεση σου είτε με φυσιοθεραπια είτε με κάποιο άθλημα ή ασκηση που βοηθάει -Νομιζω πως το κολυμβητηριο είναι κατι που θα βοηθησει Οσο για τις ζώνες για την μέση μην ακους που σου λενε πως δε κανουν τιποτα , οσο είναι ζεστη η μεση και δεν την χτυπαει ο αερας να εισαι σιγουρος πως τα προβληματα της θα ελαχιστοποιουνται Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Μάϊστα... λοιπόν φίλε μου...εγώ έχω κυκλοτερή διαπλάτυνση μεσοσπονδυλίου δίσκου με εκφυλιστικές αλλοιώσεις αμφοτερόπλευρα!!! (πιο δύσκολο να το λές παρά να το έχεις) δυο τρεις φορές το χρόνο ταυλιάζομαι στο κρεβάτι και ούτε για κατούρημα... αυτό κρατάει καμιά εβδομάδα (με ενέσεις και χάπια) και μου αφήνει κουσούρι στο πόδι για κάνα μήνα... ο δικός μου ο ντόκτορ δεν είναι αντίθετος με την μηχανή (μηχανόβιος και ο ίδιος άλλωστε) λέει ότι πιο πολύ κακό κάνει η θέση του σώματος στο αυτοκίνητο παρά στην μηχανή (και δεν έχει και άδικο) τί θα σου πρότεινα... πρώτα από όλα, μια δεύτερη γνώμη. 2. μην ακούς κανένα μας, τους κλπ κλπ. κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. 3. ήπια σωματική άσκηση και φυσικοθεραπεία ώστε να δυναμώσουν οι μυς της μέσης. 4. απώλεια βάρους (στην περίπτωση που τα'χεις τα κιλάκια σου) 5. κομμένα τα πάσης φύσεως ακροβατικά! ( με την μοτο, στο σεξ, κλπ κλπ) τώρα θα μου πεις πως συνάδει το Νο. 2 με τα απο κάτω... απλά καθημερινά πράγματα σου λέω έτσι για να στα υπενθυμίσω και να μεγαλώσει και το ποστ... και κάτι τελευταίο... όταν σηκωνόμουν από το κρεβάτι, οι μόνες στιγμές που δεν με πόναγε τίποτα ήταν όταν οδηγούσα τη μηχανή. όσο κουλό και να σου ακούγεται, έχει λογική εξήγηση και έχει να κάνει με τη στάση του σώματος. αλλά είπαμε... δεν ισχύουν όλα σε όλους... Περαστικά... Πολυ σωστος, σε ολα! ο γιατρος σου!! :_thumbsup: Εχω 3 κοιλες μεσοσπονδυλιου δισκου (Ο3-Ο4 ΚΑΙ! Ο4-Ο5) εδω και 20 χρονια περιπου Ναι! με εχει ριξει στο κρεββατι, 2-3 φορες αλλα φροντιζω να μην επιβαρυνω τη μεση με "κοιλιτσες"! ( :P) + γυμναστικη, ωστε το βαρος να το σηκωνει το μυικο συστημα και οχι η σπονδυλικη στηλη ;) Eννοειται, οτι μηχανη δε σταματησα καθολου να οδηγαω (βεβαια, παντα ειχα "on-off", που ΔΕΝ! επιβαρυνουν τη μεση) Προσεχε λοιπον τι οδηγας (οχι SS, 'η chopper, δλδ, κυριως) γυμνασου, χασε κιλα (αν εχεις παραπανισια) και μια καλη ζωνη, κυριως σε πολυωρη οδηγηση (ΟΧΙ! συνεχως!) να την εχεις στα υπ'οψιν! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
leandros 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 σωστότατοι οι thetreeoflife και ο μαυρογέρακας. Το μονοκύλινδρο γενικά βαράει στη μέση, αν και η μοτόρα που έχεις έχει αρκετά smooth λειτουργία. Εννοείται πως ένα δικύλινδρο-τρικύλινδρο ον-οφφ με καλύτερη σέλα θα βοηθήσει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
anothercbrowner 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Δέν έχω εμπειρία με παθήσεις της μέσης (πάλι καλά), αλλά δεν μπορώ να καταλάβω απο το τελευταίο πόστ σου μαυρογέρακα, όταν λές "Προσεχε λοιπον τι οδηγας (οχι SS.... " , οι supersport μηχανές γιατί κάνουν κακό στους σπόνδυλους; Είχα την εντύπωση οτι οι σπόνδυλοι είχαν πρόβλημα όταν ήταν σε ευθεία η σπονδυλική στήλη και συμπιέζωνταν το "ζελε?" που έχουν ανάμεσα τους, ενώ στις SS είναι με κλήση προς τα μπροστά. Νόμιζα οτι η μέση δεν κουράζονταν τόσο (οι καρποί είναι ενα θέμα αν πάς σιγά). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 (τροποποιήθηκε) Δέν έχω εμπειρία με παθήσεις της μέσης (πάλι καλά), αλλά δεν μπορώ να καταλάβω απο το τελευταίο πόστ σου μαυρογέρακα, όταν λές "Προσεχε λοιπον τι οδηγας (οχι SS.... " , οι supersport μηχανές γιατί κάνουν κακό στους σπόνδυλους; Είχα την εντύπωση οτι οι σπόνδυλοι είχαν πρόβλημα όταν ήταν σε ευθεία η σπονδυλική στήλη και συμπιέζωνταν το "ζελε?" που έχουν ανάμεσα τους, ενώ στις SS είναι με κλήση προς τα μπροστά. Νόμιζα οτι η μέση δεν κουράζονταν τόσο (οι καρποί είναι ενα θέμα αν πάς σιγά). Οταν το σωμα βρισκεται υπο κλιση, η μεση το κραταει ευθυγραμμο (καταλαβαινεις, λοιπον τα φορτια που δεχεται) + τους "τσοκους" αναρτησεις των SS, που μεταφερουν σχεδον αυτουσιους τους κραδασμους στο σωμα..) Αντιθετως! (αλλα με ιδιο αποτελεσμα) η κατακορυφη σταση σ'ενα "chopper", επιβαρυνει καθετα τους μεσοσπονδυλιους δισκους (λογω βαρους σωματος + παλι τις αναρτησεις, που δεν ειναι και οτι καλυτερο, σ'αυτες τις μηχανες) ΑΝΤΙΘΕΤΑ! μια touring 'η μια "enduro" ('η mega-on-off) αφ'ενος σου επιτρεπει να αλλαζεις σταση και θεση σωματος, προς το βολικοτερο, και επιπλεον, εχουν πιο ενδοτικες αναρτησεις! ;) ) Τροποποιήθηκε Μάιος 28 , 2009 από τον black_hawk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Seirios 66 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Αυτά που λένε ο Thetreofile και ο Μαυρογέρακας είναι τα πιο σωστά πιστεύω!!!!! Τώρα αν θέλεις τόσο πολύ να προφυλαχτείς πούλα το ΧΤ που είναι μονοκύλινδρο (κραδασμοί) και πάρε κανένα Transalp, V-Storm που είναι δικύλινδρα (λιγότερο έντονοι κραδασμοί). Αλλά αυτό που λέω παίζει να είναι και τελείως άτοπο!!!!!! :blush: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
anothercbrowner 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 πώ πώ με αυτά που ακούω εδώ με βλέπω σε μία πενταετία (καλά να είμαστε) να ποστάρω και εγώ ένα τόπικ "ΩΧ Η ΜΕΣΗ ΜΟΥ" θένξ για την εξήγηση μαυρογέρακα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stantonop 3.474 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Βρε περαστικά ας είναι για να ξαναχαρείς τη μοτό σου μιας και ο καιρός πλέον είναι μόνο για βόλτες! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mariaki 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Περαστικά!!! Και η δική μου η μεσούλα είναι ελαφρώς διαλυμένη! Καλό θα ήταν να πάρεις και δεύτερη και τρίτη, αν χρειαστεί, γνώμη! Σε κάθε όμως περίπτωση μια ήπια σωματική άσκηση, για την ενδυνάμωση των μυών, είναι σωτήρια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SnodeGR 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 (τροποποιήθηκε) Αν τελικά πάρεις ζώνη, να τη χρησιμοποιείς όταν κρίνεις ότι είναι απαραίτητη και ΟΧΙ πάντα. Αν τη χρησιμοποιείς συνέχεια τη ζώνη, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα γιατί οι μύες που πάει να προστατεύσει η ζώνη (με τη συνετή χρήση της) θα ατροφήσουν τελείως απ'τη στιγμή που δεν θα τους χρησιμοποιείς ποτέ. (Αν κάνω κάπου λάθος ας βοηθήσουν οι γιατροί ή οι παθόντες του φόρουμ) Τροποποιήθηκε Μάιος 28 , 2009 από τον SnodeGR Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mariaki 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Αν τελικά πάρεις ζώνη, να τη χρησιμοποιείς όταν κρίνεις ότι είναι απαραίτητη και ΟΧΙ πάντα. Αν τη χρησιμοποιείς συνέχεια τη ζώνη, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα γιατί οι μύες που πάει να προστατεύσει η ζώνη (με τη συνετή χρήση της) θα ατροφήσουν τελείως απ'τη στιγμή που δεν θα τους χρησιμοποιείς ποτέ. (Αν κάνω κάπου λάθος ας βοηθήσουν οι γιατροί ή οι παθόντες του φόρουμ) Θα συμφωνήσω μαζί σου!!!Αν και πιστεύω πως μαζί με ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής όλα θα είναι πιο εύκολα! :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SnodeGR 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2009 Θα συμφωνήσω μαζί σου!!!Αν και πιστεύω πως μαζί με ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής όλα θα είναι πιο εύκολα! :) Εννοείται αυτό. Η γυμναστική πάντα βοηθάει, πόσο μάλλον δε σε τέτοιες παθήσεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Voliminal 48 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2009 Πάρε TDM να είσαι αλήτης! Με Akrapovic Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spikri79 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2009 Η αλλήθεια είναι πως το τελευταίο 1χρόνο+ άλλαξα δουλειά και για πρώτη φορά κάνω δουλειά,κυρίως,γραφείου.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τσιμπήσω 5-6 κιλάκια τα οποία ο γιατρός είπε να τα χάσω άμεσα.Επίσης μόλις τελειώσω τις φυσιοθεραπείες θα ξεκινήσω συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής και όπως μου είπε και ο doc,πρέπει να...........βγάλω λέπια!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2009 (τροποποιήθηκε) Eίχα κι εγώ θεματάκι στη μέση αλλά ακόμα πιο σοβαρό στον αυχένα (πάνε μαζί συνήθως). Πούλησα το γυμνό και πήρα το dream bike σου. Οι καλύτερες αναρτήσεις και σωστή στάση στο σώμα. Ήρθε η ώρα κι η δικαιολογία που περίμενες! Τροποποιήθηκε Μάιος 29 , 2009 από τον okourkoulos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DOCORTHO 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2009 περαστικά φιλαράκο και άκου τον γιατρό σου Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Π.Γ.Α. 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2009 Οταν το σωμα βρισκεται υπο κλιση, η μεση το κραταει ευθυγραμμο (καταλαβαινεις, λοιπον τα φορτια που δεχεται) + τους "τσοκους" αναρτησεις των SS, που μεταφερουν σχεδον αυτουσιους τους κραδασμους στο σωμα..) Αντιθετως! (αλλα με ιδιο αποτελεσμα) η κατακορυφη σταση σ'ενα "chopper", επιβαρυνει καθετα τους μεσοσπονδυλιους δισκους (λογω βαρους σωματος + παλι τις αναρτησεις, που δεν ειναι και οτι καλυτερο, σ'αυτες τις μηχανες) ΑΝΤΙΘΕΤΑ! μια touring 'η μια "enduro" ('η mega-on-off) αφ'ενος σου επιτρεπει να αλλαζεις σταση και θεση σωματος, προς το βολικοτερο, και επιπλεον, εχουν πιο ενδοτικες αναρτησεις! ;) ) Ε???? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες