Jump to content
cbk

Τι μας εκνευρίζει στην οδήγηση των άλλων.

Recommended Posts

Όλοι κυκλοφορούμε στους δρόμους.

Βλέπουμε τα χίλια δυό.

Τα περισσότερα δεν μας αφορούν (άμεσα!!),

κάποια μας αφορούν αλλά δε μας «αγγίζουν» επειδή από τύχη, προνοητικότητα ή άλλη αιτία τα αποφύγαμε,

και άλλα δυστυχώς μας αφορούν (στενές επαφές!).

Έλεγα εδώ να γράψουμε

Α) αυτό που μας εκνευρίζει περισσότερο στη συμπεριφορά των άλλων οδηγών (αυτοκινήτων και δικύκλων) σε σημείο να θέλουμε να αυτοδικήσουμε!

Β) ίσως και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε είτε για να εκτονώσουμε τα νεύρα μας, είτε για να τους δείξουμε τη μλκία τους!

Αλλά και :

Γ) αν αυτό το πράγμα το κάνουμε (και σε ποια συχνότητα) και εμείς!!!

Και να αρχίσω με το δικό μου που ίσως σας φανεί απλό και αθώο:

Α) Τρελλαίνομαι όταν βλέπω οδηγούς αυτοκινήτων να αλλάζουν πορεία (είτε σε λωρίδες είτε σε στενά είτε οπουδήποτε) χωρίς να βγάζουν φλάς! (καλά, όταν δεν κοιτάζουν καν, δεν το συζητάω! Η πίεση φτάνει στο ζενίθ! ).Το θεωρώ δε, ενδεικτικό του ανθρώπου που οδηγεί: εκτός του ότι φαίνεται πως δεν ξέρει πραγματικά να κινηθεί στο δρόμο ? άσχετα αν έχει και αμαξάρα!Σημαίνει περιφρόνηση στους υπόλοιπους οδηγούς, οι οποίοι μάλιστα κινδυνεύουν εξ?αιτίας του! Ακόμη και ως αμέλεια, τη χαρακτηρίζω εγκληματική!

Β1) Τι κάνω;

Κάποιες φορές κορνάρω (μάλλον μάταια? σιγά μη καταλάβουν το γιατί!)

Άλλες φορές κάνω νοήματα με το χέρι δείχνοντας το κεφάλι μου (και υπονοώντας το μυαλό που κουβαλάνε. Σιγά και κατάλαβαν, αν με δουν!)

Β2) Τι θα ήθελα να γίνεται;

Να τους τρομάξω τόσο πολύ την ώρα που το κάνουν ώστε να καταλάβουν το λάθος και να το σταματήσουν (μετά ίσως από κάποιες «υπενθυμίσεις»)

Αλλά και

Να κυκλοφορούσαν διαρκώς τροχονόμοι που θα έκοβαν κλήσεις σε όλους αυτούς που οδηγούν συστηματικά κατ?αυτό τον τρόπο.

Γ) Εγώ το κάνω;

Ε, λοιπόν ποτέ! Όποια στιγμή θέλω να αλλάξω κατεύθυνση, πάντα βγάζω φλας και ελέγχω, ακόμη και σε περίπτωση που είμαι μόνος στο δρόμο! Πάντα σκέπτομαι πως κάποιος μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά από το πουθενά (μη ξεχνάμε κυκλοφορεί και ο k??daimon ανάμεσά μας :D ), και θα πρέπει (αν προλάβει!) να δεί τι σκοπεύω να κάνω!

Τροποποιήθηκε από τον cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το 80% των οδηγων, ειναι Α-Σ-Χ-Ε-Τ-Ο-Ι

Και τελευταια και οι περισσοτεροι περιστασιακοι οδηγοι μοτοσυκλετων

Και το κακο ειναι οτι δεν ενδιαφερονται να μαθουν, στα @@ τους

Εχω βαρεθει να κανω ετσι :kaaaala: :kaaaala:, στο τελος δεν θα κραταω καθολου το αριστερο γκριπ

Και το καλυτερο απο ολα, ειναι οτι δεν φτανει που κανουν την βλακεια, αλλα ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ απο πανω

Ο νεοελληνας σε ολο το του μεγαλειο

Τα εχω πει παιδια, με τον καραφλοδαιμονα μαζι, δεν χρειαζεται να ανεβαινει η πιεση, κλοτσια στον καθρεπτη και μετα θα το ξανασκεφτει, οσο και να βριζετε δεν καταλαβαινουν, δεν ειναι ανθρωποι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον σημειωνε...Μου την σπανε στα αυτοκινητα: 1αυτοι που μιλανε στο κινητο και με το ενα χερι πανε να κανουν στροφη 180.....

2αυτοι που σταματανε σε τυφλα σημεια και καθονται μεσα σαν κυριοι

3 αυτοι που δεν βγαζουν ποτε για κανενα λογο φλας

4αυτοι που οταν σταματαω για να παραχωρησω προτεραιοτητα ερχονται και με περνανε απο διπλα σαν να μην υπαρχω..με αμμεσο δικο μου κινδυνο

Στα διτροχα: 1 Αυτοι που πανε τρελες σφηνες με επικυνδινες ταχυτητες με κινδυνο ολων γυρω τους...

2 Αυτοι που πανε ταπα με κινδυνο ολων γυρω τους..σε σημειο που δεν παει...

Εγω γενικως οδηγω συντηριτικα και αυτα δεν τα κανω..το καγκουριλικι μου θα το βγαλω σε μια ωραια στριφτερη βουνισια διαδρομη πρακτικα μονος μου η με παρεα....Τι θα ηθελα να τους κανω...Δεν ξερω...να γινοτανε για καθε παρανομια με καποιο τροπο να σταματα ο κινητηρας του να λειτουργει για 1 ωρα....ωστα να χανει την οποια δουλεια ειχε και να εχει χρονο να σκεφτει το τι εκανε και τι αποτελεσματα μπορει να ειχε αυτο στους αλλους...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδη κινουμαι παρα πολυ εθνικη απο και προς την δουλεια μου το πιο σπαστικο ειναι το εξης.

ετσι και πατησουν φρενο τα κουτακια κατα 70% θα αλαξουν λωριδα. αλλες φορες με φλας και αλλες χωρις φλας. βεβαια δεν συζηταμε οτι το φλας το βγαζουν την ωρα ακριβως που θα στριψουν. τις περισσοτερες φορες δηλαδη. ημαρτον πια κανεις δεν ξερει οτι το φλας το βγαζουν πιο πριν;

τι κανω γω; κοβω απο ενστικτο ταχυτητα. αν ειμαι πολυ κοντα θεος βοηθος και τρωει μπινελικι και χειρονομια ο κουτακιας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:_thumbsup:

Επίσης εμένα μου την δίνουν πάρα πολύ όταν δεν ανάβουν τα γ@μημέν@ τα φλάς τους και ακόμα περισσότερο όταν μιλούν στο κινητό!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου την σπάνε οι λαλακες με αμάξι που πετάγονται απο το στενο με STOP με ταχυτητα και σταματανε όταν εχουν βγαλει το μισο αμαξι έξω...

τοσο οσο χρειάζεται δηλ για να σε τρακάρουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Έλεγα εδώ να γράψουμε

Γραφω λοιπον...

Α) αυτό που μας εκνευρίζει περισσότερο στη συμπεριφορά των άλλων οδηγών (αυτοκινήτων και δικύκλων) σε σημείο να θέλουμε να αυτοδικήσουμε!

Αυτο που χαρακτηριζει(δεν με εκνευριζει πλεον γιατι ειναι καθημερινο "κακο")τον αλλο οδηγο ειναι οτι ΝΟΜΙΖΕΙ οτι παντα ειναι καλος οδηγος,καλυτερος απο τους αλλους και οδηγει με αυτο τον "αερα" δημιουργωντας φυσικα πολλα προβληματα.

Β) ίσως και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε είτε για να εκτονώσουμε τα νεύρα μας, είτε για να τους δείξουμε τη μλκία τους!

Απλα δεν κανω τιποτα πλεον για οποιαδηποτε μαλακια δω να κανουν.Δεν κανω τιποτα για τους αλλους.Κανω για μενα,οδηγωντας παντα αμυντικα και αντιμετωπιζοντας τους παντες ως "πιθανους στοχους προκλησης ατυχηματος".

Αλλά και :Γ) αν αυτό το πράγμα το κάνουμε (και σε ποια συχνότητα) και εμείς!!!

Ισα-ισα που δεν οδηγω ποτέ ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΑ αλλα,οπως ειπα,αμυντικα και επιφυλακτικα.

:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλα δεν κανω τιποτα πλεον για οποιαδηποτε μαλακια δω να κανουν.Δεν κανω τιποτα για τους αλλους.Κανω για μενα,οδηγωντας παντα αμυντικα και αντιμετωπιζοντας τους παντες ως "πιθανους στοχους προκλησης ατυχηματος".

Παλαιότερα, δεν έκανα τίποτα κι'εγώ αλλά δεν ήταν και τόσα πολλά τα περιστατικά!

Νομίζω πως τώρα πια, το κακό έχει παραγίνει, και δεν ξέρω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι...

(Πολύ ωραία η παρουσίαση της απάντησής σου! :_thumbsup: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με ενοχλεί αφάνταστα όταν βλέπω να οδηγούν μιλώντας στο κινητό, όταν αλλάζουν λωρίδες χωρίς να ελέγξουν και χωρίς φλας, και πολύ περισσότερο όταν εγώ οδηγώντας αμυντικά κρατάω αποστάσεις από τον προπορευόμενο, και αυτήν την απόσταση την εκμεταλλεύεται ο από πίσω και με προσπερνάει για να χωθεί ανάμεσα.

Μια φορά ένας πιτσιρικάς μου πετάχτηκε με ένα κουτί από στοπ χωρίς να κοιτάξει καθόλου, παρά μόνο μου έβγαλε το αριστερό χέρι από το παράθυρό του, κάνοντας μου νόημα να κόψω.

Τον πρόλαβα στο φανάρι, Μουσική τέρμα και το πιπινάκι δίπλα.

Τον κοίταζα επίμονα επί ενάμιση λεπτό στην κυριολεξία !!!

Δεν του είπα τίποτα, παρά μόνο τον κοίταζα επίμονα !!!

Κάποια στιγμή προς το τέλος, είδα να κατεβαίνει στο λαιμό του ένας κόμπος.

Αναψε πράσινο και έφυγα.

Τον κοίταζα όμως από τον καθρέφτη μου.

Αργησε πολύ να ξεκινήσει, και όταν το έκανε πήγαινε σαν κότα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα 1 πράγμα με ενοχλεί περισσότερο από όλα!

Το ο,τι κατηγορώ το κάνω και εγώ κάποια στιγμή!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εμένα 1 πράγμα με ενοχλεί περισσότερο από όλα!

Το ο,τι κατηγορώ το κάνω και εγώ κάποια στιγμή!

Αυτό όμως διορθώνεται. (ή όχι; )

Εξαρτάται απόλυτα από σένα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ειρωνεία χωρίς να τους βρίσεις είναι ότι καλύτερο, δεν ξέρουν τι να πούν.

Πάντως η κλασσικότερη ατάκα που έχω ακούσει είναι "από που ήρθες εσύ", με διακτίνησε ο κύριος Σποκ από το Εντερπραϊζ.

Επίσης, κλασσικό και το "Μα προλάβαινα", το θέμα είναι να προλάβω να περάσω εγώ που έχω προτεραιότητα

Τέλος, αφοπλιστική ατάκα είναι και το "είχες χώρο να περάσεις", όταν είναι στροφή θέλω όλο τον δρόμο και όχι να με βγάζει ο κάθε ηλίθιος, που παραβιάζει το στοπ, από τη γραμμή μου

Όταν οδηγούσα το σκουτεράκι χωρίς το κράνος, τους έφτυνα, τώρα ρε γαμώτο δεν μπορώ με το κράνος :cry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1ο Αλλαγές κατεύθυνσης χωρίς προειδοποίηση από μηχανή και αμάξι - Πέφτει χειρονομία & ευχέλαιο

2ο Να πηγαίνω σχεδόν ή λιγο παραπάνω από το όριο ταχύτητας και να μου παίζουν φώτα - Αν ειναι επίμονος (μεγάλη σκάλα και να μην βλέπω που πάω) και δεν μπορώ να φυγω από την μέση λόγω κίνησης.....ανάβω τα πίσω φώτα ομίχλής (Καφρίλα)

3ο Άτομα που η οδήγηση τους φωνάζει "Είμαι ο Knight Rider οδηγώ τον Kit και ο δρόμος μου ανοίκει" τύπου σφήνα, βγαίνω απο στοπ, σε κλέινω κτλ - Παίζει να πέσει και καμία ψιλή αν το τραβάει ο οργανισμός του

4ο Το χειρότερο από όλα....κοκαλώνει το αμάξι/μηχανή αφού σου ζάλισε τα παπαρία από πίσω σου μισή ώρα να σε προσπεράσει, για μαλακισμένο λόγο τύπου 2μετρη ξανθία ξεκωλελέ ολέ - Εκέι του σπάω τα μούτρα χωρίς δέυτερη

Γενικά οδηγώ συντηριτηκά το μόνο που δεν πρέπει να κάνω

1ο Κάποιες σπάνιες φορές οδηγώ πτώμα από την κούραση με αποτέλεσμα να έχω μειωμένη αντίληψη στο δρόμο με αποτέλεσμα να κάνω λάθη (κλείσιμό κτλ, αλλά όχι πιο βαρυά)

2ο αν έχω δίκαιο...Γίνομαι πολύ επιθετικός (μόνο αν προκαλεί την τύχη του ο άλλος, διαφορετικά αν είναι "σωστός" δεν το τραβάω)

3ο.....ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΞ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΑΝΤΡΙΚΟ!!!!!!!

Η ειρωνεία χωρίς να τους βρίσεις είναι ότι καλύτερο, δεν ξέρουν τι να πούν.

Πάντως η κλασσικότερη ατάκα που έχω ακούσει είναι "από που ήρθες εσύ", με διακτίνησε ο κύριος Σποκ από το Εντερπραϊζ.

Επίσης, κλασσικό και το "Μα προλάβαινα", το θέμα είναι να προλάβω να περάσω εγώ που έχω προτεραιότητα

Τέλος, αφοπλιστική ατάκα είναι και το "είχες χώρο να περάσεις", όταν είναι στροφή θέλω όλο τον δρόμο και όχι να με βγάζει ο κάθε ηλίθιος, που παραβιάζει το στοπ, από τη γραμμή μου

Όταν οδηγούσα το σκουτεράκι χωρίς το κράνος, τους έφτυνα, τώρα ρε γαμώτο δεν μπορώ με το κράνος :cry:

Η καλύτερη ατάκα EVER!!! Σε τσούγκρισμα....

"Κάλα ρε φίλε στραβός είσαι;;;;"

"Γιατί ρε μάστορα;;;Δεν σε πέτυχα;;;;"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα μιας και μενω κέντρο με εκνευρίζει αφανταστα το κορναρισμα για να ξεκινησουν πριν καν ανάψει πράσινο

επίσης οταν αλλάζουν πορεία χωρίς να σε βλέπουν καν νοιωθω πως δεν υπαρχω πολλες φορες επάνω στην μηχανη..

Στις μηχανες με εκνευριζουν δυο πραγματα το ένα οταν σε κίνηση ειμαι με το τουτου αλλαζω πορεια με φλας και ερχεται ενας ταπα σφηνα και κορναρει απο του διαολου την μανα (τοσο πισω που εγω έχω ηδη αλλαξει πορεια και αυτος ερχεται).. και το τραγικο ειναι σε μεγαλους δρομους μεγαλης ταχυτητας οτι δεν διαλεγουν λοριδα και κάθονται αναμεσα στις λοριδες λες και είναι σε κινηση ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

..Eισαι πολυ ευγενης.. :blush:

Οφειλω να το ομολογησω... :rolleyes:

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα δεν μου αρεσει που δεν καθονται στην δικια τους λωριδα οταν οδηγουν!!!

Δεν μου αρεσει που αλλαζουν λωριδα χωρις φλας!!!

Δεν μου αρεσει που ΔΕΝ πηγαινουν αναλογα με την ροη της κινησης!!!

Δεν μου αρεσει που δεν κοιτανε το κεντρικο καθρεφτη να δουν αν ερχεται καποιος απο πισω!!!

Δεν μου αρεσει που ενω καθονται στο φαναρι εχουνε βαλει την 1η ηδη μεσα και συμπλεκταρουν ασταματητα μεχρι ΠΙΑ να αναψει πρασινο το φαναρι και ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ κιολας!!!

Δεν μου αρεσει που ΔΕΝ προνοουν και δεν ΤΗΡΟΥΝ το ΠΛΕΓΜΑ σε περιπτωση κινησης ωστε ο καθετος δρομος σε αυτους να μπορει τουλαχιστον να προχωρησει!!!Ξερετε αυτο που σε πετυχαινει η κινηση πανω στην διασταυρωση και αναβει πρασινο στον καθετο σε σενα δρομο και κανεις οπισθεν για να δημιουργησεις κενο με τον μπροστινο σου να περασουν...!!!

Δεν μου αρεσει που πατανε φρεεεεεεενο καμια ωρα μεχρι να φτασουν στο φαναρι...περιοδικα δεν μπορουν να το πατησουν???

Δεν μου αρεσει που δεν αφηνουν χωρο για τα μηχανακια να περασουν!!!Αν και παρανομο φανταστειτε τα μηχανακια να μην μπορουσαν να περασουν αναμεσα και να καθοντουσαν κανονικα πισω στην ουρα τι κινηση θα ειχαμε!!!

Δεν μου αρεσει που 20 ειναι στοιχισμενοι εεεε ο ενας ο Μ@#$%@ΚΑΣ θα ειναι πιο εξω!!!

Αυτα...δεν μου ερχονται αλλα...

Παλαιοτερα οταν πηγαινα ακομη ποδηλασια επειδη σαν sprinter μπορουσαμε να πηγαινουμε με την ροη της κινησης (40-50-60χλμ/ωρα) αν δεν μας εβλεπε και κοντευε να μας χτυπηγσει γιατι συμπεριφερονται χειροτερα στα ποδηλατα απο οτι στις μηχανες...ααααχχχ

DMT_Flash_Bla.jpg

........ξερετε αυτα με τις ταπες απο κατω που κουμπωνουν στα πεταλια!!!Δεν ειχαμε πινακιδες τοτεςςς γιαααααααα...

Τροποποιήθηκε από τον st3li0s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα μου τη δίνει που το 90% των οδηγών, όταν είναι να βγούν σε κάθετο δρόμο, αντί να κοιτάξουν αριστερά (από κει έρχεται πάντα η κίνηση) κοιτάνε πρώτα δεξιά, και αφού έχουν βγεί στη μέση του δρόμου κοιτάνε και αριστερά αλλά είναι αργά...

Επίσης τα έχω πάρει άσχημα με τις σχολές οδηγών που τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τροπάριο και η κάθε κουτσή μαρία, ( ή μάριος), που νομίζει ότι έμαθε να οδηγεί, αντί να ανάψει ένα φλάς να καταλάβουμε και μεις τι σκατά θα κάνει, ανάβει τα "αλάρμ", (εγώ τα λέω "λαμπατέρ"), και όποιον πάρει ο χάρος!!!

Πάνε δεξιά αριστερά, μέχρι και αριστερή στροφή σε κάθετο δρόμο και παρκάρισμα σε περίπτερο για τσιγάρα έχω δει, και κάθεσαι από απέναντι και αναρωτιέσαι... "τι σκατά θα κάνει πάλι αυτός;;;"

Καλά, αν μην αναφέρω τό ότι παρκάρει (και διπλοπαρκάρει) ο καθένας όπου του καπνίσει και μάλιστα διαγώνια.....

Τροποποιήθηκε από τον Tsadakias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι με εκνευρίζει... Λοιπόν.

Με εκνευρίζει να είμαι στη δεξιά λωρίδα (ή στη μεσαία) και ενώ υπάρχει χώρος από αριστερά να περάσει να πάρει τον πούλο, μου παίζει φώτα. Κανα δυο φορές μάλιστα που οι βλαμμένοι πλησιάσανε πολύ, τσίμπησα φρενάκι, χάσανε 3-4 χρόνια απ'τη ζωή τους και μετά δε με ξαναείδαν ποτέ γιατί μάλλον ήτανε οι γρήγοροι της ευθείας

Με εκνευρίζουν οι γρήγοροι της ευθείας. Όταν οδηγάω σε γενικές γραμμές κρατάω μια σχετικά σταθερή ταχύτητα. Και στις στροφές, ειδικά σε εθνική οδό. Αν πηγαίνω με 120, άντε να πάω μέχρι 140 σε τεράστια ευθεία και άντε να πέσω στα 100-110 στις στροφές.. Είναι ελλεϊνό να σε περνάει με 180 κάποιος στην ευθεία και να τον βλέπεις να σκαρφαλώνει στα φρένα (70-80 χλμ) στην πρώτη στροφή..

Με εκνευρίζει να μη βγάζουν φλας στις αλλαγές πορείας.

Με εκνευρίζει να πιάνουν 2/3 λωρίδες οχήματα που πηγαίνουν με την ίδια (αργή!) ταχύτητα. Μου γυρνάει το μάτι μ'αυτό λέμε!..

Με εκνευρίζει όταν αφήνω χώρο ασφαλείας από τον μπροστά και ο διπλανός μου θεωρεί ότι βρήκε επιτέλους τη διέξοδο που έψαχνε για να καταφέρει να πάει 1 ολόκληρο μέτρο πιο μπροστά από ότι ήταν..

Με εκνευρίζει να μην παραδέχεται ο άλλος τη μαλακία του και να πάει να βγει από πάνω.. Χθεσινό παράδειγμα 1* : Είμαι σε δρόμο με προτεραιότητα και θέλω να στρίψω δεξιά σε ένα στενό. Το στενό χωράει εύκολα 2 αυτοκίνητα αλλά ένας παππούς ανεβαίνει ήδη οπότε είμαι με το φλας στο δρόμο με την προτεραιότητα και τον περιμένω να ανέβει να ελευθερωθεί ο δρόμος τελείως. Κοντοστέκεται.. Περιμένω.. Με κοιτάει.. Μου λέει "σβήσε το φλας". Του λέω "θέλω να στρίψω δεξιά.." Μου λέει (νομίζοντας πως δεν τον άκουσα μάλλον) ΤΟ ΦΛΑΣ ΣΒΗΣΕ. Του λέω "ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΡΙΨΩ ΔΕΞΙΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΣΤΡΙΨΩ ΣΗΜΕΡΑ...." Ξεκινάει λίγο, κάθεται στη μέση του δρόμου μου, σταματάει, με κοιτάει, "μαλάκα...". Χειρόφρενο εγώ, κατεβαίνω κάτω με ένα σταυροκατσάβιδο, και τον πλησιάζω εξηγώντας του την γνώμη μου για το πρόσωπό του και τον ρωτάω αν θέλει καμιά διόρθωση στο αμάξι ή στη μούρη του. Έφυγε σπινιάροντας. Και μετά είχα και τύψεις ο ηλίθιος εγώ..

Με εκνευρίζει που όταν εκνευρίζομαι με κάτι σκηνικά όπως το αποπάνω, οδηγάω πιο επιθετικά. Και κάτι πρέπει να κάνω γι'αυτό..

Με εκνευρίζει που κάποιοι επειδή οδηγούν ακριβό όχημα, νομίζουν ότι είναι κάποιοι και οδηγούν λες κ είναι μόνοι τους.

Γενικά αυτά που με εκνευρίζουν δε τα κάνω. Γι'αυτό ακριβώς το λόγο, επειδή με εκνευρίζουν. Σίγουρα κάνω και εγώ λάθη. Αλλά τουλάχιστον ένα χέρι και ένα νεύμα συγνώμης πιστεύω τα διευκολύνει τα πράγματα..

@lavazutra (νομίζω): Άσχετα αν πας ή όχι με το όριο ταχύτητας, αν είσαι στην αριστερή και υπάρχει δεξιά χώρος και έρχεται κάποιος με περισσότερα, "οφείλεις" να μπαίνεις δεξιά..Οφείλεις σε εισαγωγικά, γιατί ούτε υποχρεούσαι να το κάνεις, ούτε του το χρωστάς απ'το στρατό. Αλλά είναι καλύτερα για όλους μας. Αυτός κάνει ταξίδι με την ταχύτητα που του αρέσει και εσύ το ίδιο. Αν δεν υπάρχει χώρος, δεν τίθεται καν θέμα. Αλλά αν υπάρχει δυνατότητα γιατί όχι? :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
@lavazutra (νομίζω): Άσχετα αν πας ή όχι με το όριο ταχύτητας, αν είσαι στην αριστερή και υπάρχει δεξιά χώρος και έρχεται κάποιος με περισσότερα, "οφείλεις" να μπαίνεις δεξιά..Οφείλεις σε εισαγωγικά, γιατί ούτε υποχρεούσαι να το κάνεις,

Εδώ είναι το μεγάλο λάθος!!!!!

Οι λουρίδες, δεν είναι για να τις κατοχυρώνει κανείς, και τι εννοώ, έστω ότι ο δρόμος είναι ΑΔΕΙΟΣ!!!

ΟΦΕΙΛΕΙΣ να πηγαίνεις στην δεξιά λουρίδα! Η αριστερή είναι για να κάνεις προσπέραση, την έκανες; επιστρέφεις στην δεξιά.

Από τη στιγμή που η δεξιά λουρίδα είναι άδεια, οφείλεις να πηγαίνεις εκεί και άς έχεις περισσότερα χιλιόμετρα.

Και δεν εννοώ όταν την δεξιά την έχουν καταλάβει μερικοί που πάνε σαν τις κότες και πρέπει να μπαινοβγαίνεις, αλλά και σσε αυτή την περίπτωση, η κανονική χρήση του δρόμου αυτό προβλέπει.

Δεν μπορείς να παίρνεις δηλαδή παραμάσχαλα την αριστερή, δεν πα να πηγαίνεις με 200.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε δρόμους με πάνω από 2 λωρίδες κυκλοφορίας (δεν λογίζεται η Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης) η προσπέραση μπορεί να γίνει και από δεξιά (αν δεν θέτουμε σε κίνδυνο άλλα οχήματα).

Πάντως με εκνευρίζει γενικά ο τρόπος οδήγησης των οδηγών (είτε κουτάκιδων, είτε δικυκλιστών) που μπορεί να αποβούν μοιραία ως προς του άλλος οδηγούς. Είτε αυτοί κάνουν σφήνες, είτε οδηγούν καταλαμβάνωντας 2 λωρίδες κυκλοφορίας (κουτάκιδες), είτε μιλούν στο κινητο, χρήση δεικτών κατεύθυνσης (φλας) κ.α. Όλοι έχουμε αρνητικές εμπειρίες από άλλους οδηγούς. Όπως προσφατα με την μοτ-τα μου προσπαθούσα να περάσω ένα βεσποειδές που ο τύπος μιλούσε στο κινητό εν κινήση (χωρίς καθρέπτες) και πηγαινε μια αριστερά - μια δεξιά, λες και το έκανε επίτυδες για να μην των περάσουν. Τελικά τψν πέρασα άκουσε το σχολιανά του και ψιλοπαρεξηγήθηκε. Κόβω και τον ρώτησα τι πρόβλημα έχει :knuppel2: Τελικά κατάλαβε την m@λ@ki@ του και έκανε πίσω, κ.α. πολλά. (μέχρι και ατύχημα έχω πάθει από "γρήγορους" δικυκλιστές). Πάντως μην ξεχνιώμαστε πολλοί από εδώ οδηγούμε κουτάκια. Τουλάχιστον όταν οδηγώ το κουτάκι μου,, όταν βλέπω μοτ-τες, προσπαθώ να τους διευκολύνω όσο μπορώ. Βλέπω και τους κουτάκηδες που κάνουνες τις m@λ@ki3s και ακούνε τα πάντα. Εγώ δηλαδή πως θα έπρεπε να οδηγώ έξω;;; Το λέω αυτό γιατί έχω περάσει και μία αγωνιστική εκπαίδευση με κουτάκι, και άπειρες ώρες σχολίων, προτάσεων κ.α. με οδηγούς που τρέχουν σε αγώνες. Αν τους δείτε πως οδηγούν έξω, θα αναρωτηθήτε "αυτοί τρέχουν σε αγώνες;;; Αυτοί είναι πολύ αργοί" γιατί καταννοούν του κινδύνους έξω περισότερο από εμάς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενοχλητικότερη από την άγνοια είναι η αγένεια που χαρακτηρίζει αρκετούς, ακόμη περισσότερο όμως με ενοχλεί όταν -είτε λόγω εκνευρισμού, είτε λόγω απροσεξίας- την κάνω τη λαμακία εγώ.

Είμαστε άνθρωποι κ γίνονται λάθη κ αν την "κάνω", ας τα "ακούσω" στη τελική. Για παράδειγμα προ μηνών, ένας εν δυνάμει "φονιάς" παππούς ήθελε να του "μετατοπίσω" το σαγόνι ντε κ καλά, αλλά αν γινόταν αναρωτιέμαι πού θα ήμασταν τώρα...

Τέλος πάντων κάποια στιγμή όλοι θα ψάχνουμε το στενό, θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την ξαφνικά εμφανιζόμενη χαράδρα, αυτό είναι κ το άγχος μου, κυρίως όταν οδηγάω το κουτί για το μηχανάκι στη κλειστή γωνία κ αντιστρόφως.

Δεν με ενοχλεί όταν προσπαθώ να οδηγώ Αμυντικά κ με ψυχραιμία. :_whistling:

Τροποποιήθηκε από τον Ψευτο-γρήγορος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που πραγματικα δεν αντέχω ειναι αυτή η αγένεια και βλαχοσύνη. Δε μιλάω για παραχώρηση προτεραιότητας κτλπ...πχ παρκάρεις τη μηχανή σου καπου ΝΟΜΙΜΑ μόνη της.Όταν επιστρέφεις σε έχει κλέισει ένα νέο παιδί με ένα AUDI (χλίδα και καλά). Του ζητάς να κάνει λίγο πίσω για να βγείς και αυτός σε κοιτάει λες και είσαι κλόουν. Δε ξέρω, μπορει να τον έχουν απολύσει, να του πηδάνε τη γυναίκα κι εγώ δε ξέρω τι, αλλά μα το Θεό αυτό το τουπέ δεν το καταλαβαίνω. Φταίς μετά εσύ να του πάρεις και τον καθρέφτη μια βόλτα???

Όσο για τις άλλες περιπτώσεις είναι λίγο πολύ γνωστές, αλλά η μηχανή έχει δύο κακά, πρώτον όσο τον μάγκα και να κάνεις το κουτί στο τέλος σε πατάει...Δυστυχώς, και τι να κάνω τις αποζημιώσεις με λάμες στα πόδια...και δεύτερον λόγω και οδοστρώματος βλέπεις τη στούκα να έρχεται και δε μπορείς να αντιδράσεις!!!

αυτά και αν και έχω φύγει απο την Αθήνα εδώ και 2 μήνες στο νησι τα ίδια σκατα και χειρότερα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με εκνευριζουν ολα οα εχετε πει

+ ο εγωισμος που υπαρχει σε μεγιστο βαθμο

+ οταν αφηνω καποιον να βγει απο ενα στενο ή του δινω προτεραιοτητα και παει σαν κοτα και μου κοβει το ρυθμο σε σημειο που να μετανιωνω που τον αφησα.Σε αφησα βρε ανθρωπε,πατατο λιγο το ριμαδι.

+ οταν βγαζουν φλας αφου εχουν στριψει ηδη το τιμονι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα