Jump to content
themata

Σούζες κάνετε?

Recommended Posts

Να ρωτησω κατι, απο 1η σε 2α καλυτερα με συμπλεκτη ή καρφωτη? Τι γινεται σε καθε περιπτωση? Αν θελω να βαλω 2α πριν βρω σημειο ισσοροπιας?

ΥΓ. πρεπει να βρω τροπο να το σηκωνω με 2α.. δεν ειναι κατασταση αυτη! 2-3 φορες που βρηκα ανηφοριτσα σαν σαμαρακι και το σηκωσα με 2α, ηταν τελειο, το ποσο ομορφα, μαλακα και αργα ερχοταν με εκανε να τελειωσω.....!!!!

Τροποποιήθηκε από τον Technician

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Για την αλλαγή ταχυτήτων, οι περισσότεροι τις βάζουν καρφωτές μόνο και μόνο γιατί είναι πιο γρήγορο: μένει λιγότερη ώρα χωρίς ροπή το μοτέρ, οπότε το μηχανάκι δεν προλαβαίνει να κατέβει.

Για το σημείο ισορροπίας δε ξέρω να σου πω ακριβώς γιατί δεν το εξασκώ το άθλημα ακόμα, αλλά με βάση την φυσική μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις.

Απλά ανάλογα πώς θα την αλλάξεις παίζει να σου κλοτσήσει μια ιδέα. Το έκανα μια φορά από 2α σε 3η γιατί ήμουν αφηρημένος (ήθελα να σβήσω τα φλας και ανέβασα χωρίς συμπλέκτη :D ) και ενώ δε ζορίστηκε καθόλου, το μπροστινό ελάφρυνε μια ιδεά (κανονικά πήγαινα εντωμεταξύ, με καμιά 40 στην ευεθεία και χωρίς σούζα). Επειδή αυτό παίζει ανάλογα με το πόσο σωστά ή απότομα θα ανεβάσεις, ίσως είναι καλό να είσαι λίγο πιο κάτω από το σημείο ισορροπίας ώστε να μη σου γυρίσει πολύ παραπάνω. Επιπλέον, σε μεγαλύτερες σχέσεις επειδή δεν είναι τόσο νευρικές, η χρήση που κάνεις στο γκάζι αλλάζει. Θέλει να το δίνεις περισσότερη ώρα για να το κρατήσεις πάνω ή να σηκωθεί κι άλλο, αντίστοιχα δεν κόβει/κατεβαίνει τόσο απότομα όταν κλείνεις το γκάζι.

Βασικά δοκίμασε στην ευθεία να ανεβάσεις καρφωτές 2-3 φορές για να πάρεις την ιδέα και πώς συμπεριφέρεται το μηχανάκι σου, και μετά το κάνεις και στη σούζα. Εϊναι πολύ εύκολο πάντως και όταν το έκανα καταλάθος είδα ότι δεν ταλαιπωρεί ιδιαίτερα το μοτέρ/σασμάν. Απλά βάζεις λίγο πίεση στο λεβιέ ταχυτήτων, κλείνεις λίγο το γκάζι και δίνεις λίγο ακόμα πίεση. Ότι κάνεις κανονικά δηλαδή, απλά χωρίς τον συμπλέκτη. Σε κάποια φάση συγχρονίζονται οι ταχύτητες περιστροφής των δίσκων και η ταχύτητα μπαίνει χωρίς αποσύμπλεξη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για την αλλαγή ταχυτήτων, οι περισσότεροι τις βάζουν καρφωτές μόνο και μόνο γιατί είναι πιο γρήγορο: μένει λιγότερη ώρα χωρίς ροπή το μοτέρ, οπότε το μηχανάκι δεν προλαβαίνει να κατέβει.

Για το σημείο ισορροπίας δε ξέρω να σου πω ακριβώς γιατί δεν το εξασκώ το άθλημα ακόμα, αλλά με βάση την φυσική μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις.

Απλά ανάλογα πώς θα την αλλάξεις παίζει να σου κλοτσήσει μια ιδέα. Το έκανα μια φορά από 2α σε 3η γιατί ήμουν αφηρημένος (ήθελα να σβήσω τα φλας και ανέβασα χωρίς συμπλέκτη :D ) και ενώ δε ζορίστηκε καθόλου, το μπροστινό ελάφρυνε μια ιδεά (κανονικά πήγαινα εντωμεταξύ, με καμιά 40 στην ευεθεία και χωρίς σούζα). Επειδή αυτό παίζει ανάλογα με το πόσο σωστά ή απότομα θα ανεβάσεις, ίσως είναι καλό να είσαι λίγο πιο κάτω από το σημείο ισορροπίας ώστε να μη σου γυρίσει πολύ παραπάνω. Επιπλέον, σε μεγαλύτερες σχέσεις επειδή δεν είναι τόσο νευρικές, η χρήση που κάνεις στο γκάζι αλλάζει. Θέλει να το δίνεις περισσότερη ώρα για να το κρατήσεις πάνω ή να σηκωθεί κι άλλο, αντίστοιχα δεν κόβει/κατεβαίνει τόσο απότομα όταν κλείνεις το γκάζι.

Βασικά δοκίμασε στην ευθεία να ανεβάσεις καρφωτές 2-3 φορές για να πάρεις την ιδέα και πώς συμπεριφέρεται το μηχανάκι σου, και μετά το κάνεις και στη σούζα. Εϊναι πολύ εύκολο πάντως και όταν το έκανα καταλάθος είδα ότι δεν ταλαιπωρεί ιδιαίτερα το μοτέρ/σασμάν. Απλά βάζεις λίγο πίεση στο λεβιέ ταχυτήτων, κλείνεις λίγο το γκάζι και δίνεις λίγο ακόμα πίεση. Ότι κάνεις κανονικά δηλαδή, απλά χωρίς τον συμπλέκτη. Σε κάποια φάση συγχρονίζονται οι ταχύτητες περιστροφής των δίσκων και η ταχύτητα μπαίνει χωρίς αποσύμπλεξη.

Καρφωτες καταφερνω και βαζω με μηδαμινο κλωτσιμα. Ακομα και κατεβασματα χωρις καθολου κλωτσημα με ξερογκαζο κιολας χωρις να μεταφερεται η κινηση! Ειναι να βρεις τις στροφες. Το ερωτημα μου ειναι το εξης, το σηκωνω power wheelie με 1η, μετα, ποια περιπτωση εχει της πιο πολλες πιθανοτητες να φαω καπακι και ποια να μου κατεβει? Δηλαδη αμα βαλω την 2α με συμπλεκτη, πιο πολλες πιθανοτητες εχω να φυγω πισω ή να μου πεσει μπροστα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν μπορεις να το σηκωσεις με 2α, σηκωνε με πρωτη ψηλαααα αλλα με το που φτασει ψηλα βαλε καπακι 2α.

Προσπαθησε να μαθεις με συμπλεκτη.. Εφοσον μπορεις να αλλαξεις γρηγορα στο εδαφος θελει λιγη εξασκηση για να μαθεις και στον αερα..

Οι πιθανοτητες ειναι μολις βαλεις 2α να δωσεις γκαζι και να πεσει πολυ ομαλα αλλα με λιγη εξασκηση θα το κρατησεις..

Τροποποιήθηκε από τον anotherface

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να παλεψω να σηκωσω το 125 ειναι η ιδια διαδικασια?

με συμπλεκτη και 2η το χα πλεψει αν θυμαμαι καλα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρε και 'συ Honda,που μπορεί να σηκωθεί.Όχι σαν τα γιαμάπα... :crazy:

Τροποποιήθηκε από τον Μανώλης93

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα