Jump to content
demplar

Μανιταρια????

Recommended Posts

θα ηθελα γνωμες για τα μανιταρια εχω και προσωπικα νομιζω χρειαζονται ομως καπιος σε 1 συνεργιο μου ειπε ορθα-κοφτα βγαλτα γιατι αν πεσης μεχρη και ο σκελετος θα ανικση ενοοντας εκι πουβιδονουν....τι λετε? :help:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εξαρτάται απο το πόσο ποιοτικά είναι τα μανιτάρια, συνήθως τα φτιάχνουν έτσι ώστε να κόβωνται μόνα τους άν η δύναμη της σύγκρουσης είναι πολύ δυνατή ώστε να μήν πάρει το πλαίσιο.

Ένα άλλο μείων που έχουν τα μανιτάρια είναι οτι άν φύγεις με αρκετά, κρατάνε το μηχανάκι σε πιο μεγάλη γωνεία προς την άσφαλτο, υπάρχει (μεγαλύτερη) πιθανότητα άν πέσει και σέρνεται κάθετα στον δρόμο η μηχανή, τα λάστιχα να αρπάξουν και να αρχίσει τις κωλοτούμπες.

Πάντως σε πολλές περιπτώσεις έχουν σώσει μηχανές απο σοβαρές ζημιές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν μπορουσα να βαλω στο μηχανακι μου χωρις να χρειαζεται να κοψω τα fairing, θα ειχα βαλει. Αυτα που σου ειπε ο τυπος στο συνεργειο ειναι :kaaaala:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βαλτα!! χρήσιμα! όσο δε πάει!!

για να αποφύγεις περιπέτειες με πλαίσια αν γίνει το κακό βάλε καλά μανιτάρια κατά προτίμηση αυτά που δίνει η yamaha

έχω δει κόσμο να βγάζει μηχανάκι ολική και αν ειχε μανιτάρια δε θα τον χάλαγε καθόλου.

επίσης αν φτάσει στο σημείο να σου σπάει ο σκελετός από το μανιτάρι μάλλον ο σκελετός θα έσπαγε/σερνόταν έτσι κι αλλιώς...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να βάλεις και να βάλεις και τα πιο σωστά. Μια φορά μονάχα να σου χρειαστούν τα έχουνε βγάλει τα λεφτά τους στο πολλαπλάσιο!! ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο μάστορας σου το είπε λόγω κεντρομόλου δύναμης αλλα δεν νομίζω ότι ισχύει απόλυτα αυτό..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν μπορουσα να βαλω στο μηχανακι μου χωρις να χρειαζεται να κοψω τα fairing, θα ειχα βαλει. Αυτα που σου ειπε ο τυπος στο συνεργειο ειναι :kaaaala:

Μπορεις...αλλα πρεπει να δωσεις καπου στα 230 ευρωπουλα και αν πεσεις και δεν αντεξουν κλαυτα χαραλαμπε....

Εγω θα συμφωνησω με τον μαστορα σου παντως...Ποιο το νοημα να σωσεις τα πλαστικα και να φαει τετοια πιεση το πλαισιο;;;;;

Παιδες παρτε το χαμπαρι...τα πλαστικα δεν ειναι για να τα γυαλιζουμε μονο...δινουν και το πλεονεκτημα στην πτωση να προστατεψουν μηχανικα

μερη που με το μανιταρι τα αχρηστευεις...τωρα αν καποιος προτιμα να εχει καποια ζημια ανεπανωρθωτη για να μην βαλει αλλο κουστουμι ΟΚ..

επιλογη του! που και παλι το κουστουμι θα αλλαχτει η θα επισκευαστει..ειτε εχεις μανιταρια ειτε οχι..

Τα μανιταρια αρχικα βγηκαν για ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΙΣΤΑ! και εκει πραγματικα δουλευουν..στον δρομο ειναι αχρηστα και επικυνδυνα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είχα ρωτήσει και εγώ για μανιτάρια για το μοτό μου και έχω να πω τα εξής:

Πρώτα ρώτησα την αντιπροσωπεία και μου είπε ότι ενώ για το ZX10R βγάζει η εταιρεία, για το ZZR ΔΕΝ βγάζει. Σε ερώτησή μου γιατί να μην βγάζει, μου είπανε ότι θεωρεί ο κατασκευαστής για το συγκεκριμμένο μοτό είναι επικίνδυνο να μπούνε για τον παραπάνω λόγο, ότι δηλαδή σε μια "καλή" πτώση υπάρχει κίνδυνος στρέβλωσης πλαισίου. Καλά του είπα, θα βάλω after market. Σε συνέχεια μου είπαν ότι μπορεί να έχεις πρόβλημα με καταπόνηση του πλαισίου ακόμα και αν βρεις εταιρεία που βγάζει για το ZZR, και ότι καλύτερα να αλλάξεις πλαστικά από το να έχεις πρόβλημα με το πλαίσιο σε ενδεχόμενη πτώση.

Στο GTR1400 δε, που βγάζει μανιτάρια από την μάνα του, μου έδειξε ότι πιάνουν με πλαίσιο! γύρω, πάνω στο πλαίσιο για ιδανική στήριξη.

Ρώτησα σε συνέχεια και μαγαζί με αξεσουάρ και μου είπε ΟΥΤΕ η walter moto βγάζει για το ZZR γιατί το θεωρεί επικίνδυνο.

Με λίγα λόγια πιστεύω σε μια ανώδυνη πτώση (σταματημένος ή με πολύ λίγα χιλιόμετρα) τα μανιτάρια ίσως να είναι καλά τη στιγμή που μπορεί να έχεις μόνο αυτά καταστροφή τους, αλλά και χωρίς μανιτάρια θα χρειαστεί να βάψεις πλαστικά, καθρέπτη... Σε χοντρή πτώση αν είναι πιθανόν να έχω πρόβλημα με τα μανιτάρια στο πλαίσιο, όχι ευχαριστώ, αλλά και από την άλλη σε χοντρή πτώση η μηχανή μπορεί να γίνει ταραντέλα και να είναι το ίδιο και το αυτό με ή χωρίς μανιτάρια.

Τροποποιήθηκε από τον ZZR1400

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε πτωση με 20 χλμ περιπου που ειχα με με fz6 τα μανιταρια(τα μαμα)εκαναν την δουλεια τους χωρις την παραμικρη γρατσουνια στο υπολοιπο μηχανακι,τωρα αν στα πολλα ξεπατωσουν το πλαισιο δεν αποκλειεται,προσωπικα δεν θα ξαναεβαζα,

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα μανιτάρια τα τρώω, δεν τα βάζω!

Τα συγκεκριμένα μήν τα φάς γιατί μετά θα έχεις φούσκωμα και καούρες!!!! :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα σου πρότεινα να τα αφήσεις πάνω στη μηχανή σου. Έχω 2 πτώσεις με μανιτάρια πάνω. Στην πρώτη που ήταν πιο δυνατή τα μανιτάρια κόπηκαν από μόνα τους. Στη δεύτερη με λίγα χλμ απλά φαγώθηκαν και έκαναν τη δουλειά τους μια χαρά. Καί στις δύο περιπτώσεις με γλύτωσαν από αρκετές ζημιές.

Θα συμφωνήσω με τον Al_Bandy, αν είναι να στραβώσει το πλαίσιο θα στράβωνε και χωρίς αυτά, που σημαίνει οτι μιλάμε για πολύ γερή πτώση.

Και όπως είπε και ο Δαίμονας άστα πάνω και μην πέσεις ποτέ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγώ θα σου πρότεινα να τα αφήσεις πάνω στη μηχανή σου. Έχω 2 πτώσεις με μανιτάρια πάνω. Στην πρώτη που ήταν πιο δυνατή τα μανιτάρια κόπηκαν από μόνα τους. Στη δεύτερη με λίγα χλμ απλά φαγώθηκαν και έκαναν τη δουλειά τους μια χαρά. Καί στις δύο περιπτώσεις με γλύτωσαν από αρκετές ζημιές.

Θα συμφωνήσω με τον Al_Bandy, αν είναι να στραβώσει το πλαίσιο θα στράβωνε και χωρίς αυτά, που σημαίνει οτι μιλάμε για πολύ γερή πτώση.

Και όπως είπε και ο Δαίμονας άστα πάνω και μην πέσεις ποτέ.

Αν το λες σε μένα, θα σου ξαναπώ ότι ΔΕΝ έχει μανιτάρια από την μάνα του, ΔΕΝ βγάζει μανιτάρια σαν αξεσουάρ, και ΔΕΝ βγάζει ούτε η walter moto μανιτάρια, έχουν βγάλει κάποιοι που είναι universal και για άλλα μοτό δηλαδή.

Ναι, αν είναι γερή η χύμα δεν σε σώνει τίποτα, το είπα και παραπάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο R6 βγαζει η γιαμαχα μανιταρια που στιριζονται σε βαση ωστε να σπασει η βαση αν ειναι και οχι το πλαισιο. Σε χοντρη χυμα μακρια απο μας δεν εχει να λεει τι θα παθει η μοτο αρκει να τη βγαλουμε καλα στην τελικη! Σε μικρες πτωσεις θα σε σωσει απο πολυ κλαμα, ποιος θελει στοκους και βαψιματα πλαισιου αν και τα πλαστικα θα προστατεψουν επισης.

@ΖΖR δε μιλαω σε σενα αφου η καβα λέει πως εχει προβλημα κατι θα ξερει αλλα αφου τα πουλαει η γιαμαχα σαν εξτρα και θα ξερει κι αυτη

Τροποποιήθηκε από τον Al_Bandy

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά έχω δει σε συνεργείο πλαίσο στραβωμένο από μανιτάρι σε fazer 600.

To "έφερε" αλλά ......

Δεν θα έβαζα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Προσωπικά έχω δει σε συνεργείο πλαίσο στραβωμένο από μανιτάρι σε fazer 600.

To "έφερε" αλλά ......

Δεν θα έβαζα .

αυτο ισχυει και κυριως στα φαζερ εκτος αν εχεις τα οριτζιναλ μανιταρια...

εδω πως ειναι η βαση τους http://www.mybike.gr/index.php?&autoco...848&CID=413

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγγελε ΠΑΝΤΑ θα υπαρχει ζημια...δεν υπαρχει περιπτωση να μην γινουν γρατζουνιες και με μανιταρι επανω..

Το δικο σου που ειδα με την βασουλα παντως ειναι καλη φαση...φανταζομαι απο πισω ειναι στον αερα και αν ειναι θα στραβωσει

η βαση...αλλα πιστευεις οτι δεν θα σου κανει γρατζουνιες επανω στον κινητηρα;;; Εχει τοσο μεγαλη αποσταση οπου και αν στραβωσει

προς τα μεσα δεν θα ακουμπησει;;;;

Επισης τα μανιταρια πρεπει να μπουν ΑΥΣΤΗΡΑ με τις δυναμεις Nt που οριζει ο κατασκευαστης και οχι να τα σφιξουμε στην τυχη χωρις

δυναμοκλειδο...και αυτο γιατι δινουν μια συγκεκριμενη πιεση που πρεπει να αντεξει ωστε να μην υπαρχει ζημια σε πλαισιο κτλ...

Το μανιταρι δηλ πρεπει να σπασει αν ειναι να δεχτει πολυ μεγαλη πιεση και να χαλασει το πλαισιο...

Γενικα ειναι ρισκο...σε καποια μοτο που βγαινει απο την μαμα εταιρεια ΟΚ αντε τα βαζεις..αλλα και παλι βγηκαν για την ΠΙΣΤΑ!

Οτι ειναι για την πιστα ΔΕΝ σημαινει απαραιτητα οτι ειναι καλο και στην καθημερινη χρηση..και αυτο ισχυει για ολα...ειτε ειναι κρανος..ειτε

ειναι φορμα ειτε μανιταρια..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το λες σε μένα, θα σου ξαναπώ ότι ΔΕΝ έχει μανιτάρια από την μάνα του, ΔΕΝ βγάζει μανιτάρια σαν αξεσουάρ, και ΔΕΝ βγάζει ούτε η walter moto μανιτάρια, έχουν βγάλει κάποιοι που είναι universal και για άλλα μοτό δηλαδή.

Ναι, αν είναι γερή η χύμα δεν σε σώνει τίποτα, το είπα και παραπάνω.

Όχι, δεν αναφερόμουν σε εσένα ΖΖΡ1400, αλλά στο παλικάρι που postare το θέμα, αν έκανα καμμιά μαμακία με την απάντηση sorry.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλαξε μηχανή τότε!!! :lol: :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αγγελε ΠΑΝΤΑ θα υπαρχει ζημια...δεν υπαρχει περιπτωση να μην γινουν γρατζουνιες και με μανιταρι επανω..

Το δικο σου που ειδα με την βασουλα παντως ειναι καλη φαση...φανταζομαι απο πισω ειναι στον αερα και αν ειναι θα στραβωσει

η βαση...αλλα πιστευεις οτι δεν θα σου κανει γρατζουνιες επανω στον κινητηρα;;; Εχει τοσο μεγαλη αποσταση οπου και αν στραβωσει

προς τα μεσα δεν θα ακουμπησει;;;;

Επισης τα μανιταρια πρεπει να μπουν ΑΥΣΤΗΡΑ με τις δυναμεις Nt που οριζει ο κατασκευαστης και οχι να τα σφιξουμε στην τυχη χωρις

δυναμοκλειδο...και αυτο γιατι δινουν μια συγκεκριμενη πιεση που πρεπει να αντεξει ωστε να μην υπαρχει ζημια σε πλαισιο κτλ...

Το μανιταρι δηλ πρεπει να σπασει αν ειναι να δεχτει πολυ μεγαλη πιεση και να χαλασει το πλαισιο...

Γενικα ειναι ρισκο...σε καποια μοτο που βγαινει απο την μαμα εταιρεια ΟΚ αντε τα βαζεις..αλλα και παλι βγηκαν για την ΠΙΣΤΑ!

Οτι ειναι για την πιστα ΔΕΝ σημαινει απαραιτητα οτι ειναι καλο και στην καθημερινη χρηση..και αυτο ισχυει για ολα...ειτε ειναι κρανος..ειτε

ειναι φορμα ειτε μανιταρια..

θανο εμενα δεν επαθε καμια! ζημια το πλαισιο ουτε κανενα καπακι του μοτερ και εγινε ζημια 6500 ευρω εδω μπορει και να μου εφεξε αλλα και με το FZ6 απο σουπα που ειχα κανει καλη ζημια την εβγαλα με ενα καπακι και πλαισιο σαν μαμα (το υποπλαισιο εσπασε και αλλαχτηκε) τωρα περι εγκαταστασης συμφωνουμε απολυτα και περι πιστας δε μπορω να καταλαβω πως κανει για να προστατεψει τη μοτο στη πιστα αλλα οχι στο δρομο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
θανο εμενα δεν επαθε καμια! ζημια το πλαισιο ουτε κανενα καπακι του μοτερ και εγινε ζημια 6500 ευρω εδω μπορει και να μου εφεξε αλλα και με το FZ6 απο σουπα που ειχα κανει καλη ζημια την εβγαλα με ενα καπακι και πλαισιο σαν μαμα (το υποπλαισιο εσπασε και αλλαχτηκε) τωρα περι εγκαταστασης συμφωνουμε απολυτα και περι πιστας δε μπορω να καταλαβω πως κανει για να προστατεψει τη μοτο στη πιστα αλλα οχι στο δρομο

Αγγελε παιζει ρολο το πεσιμο, εσενα η τελευταια πτωση με την κυρια υποθετω εγινε με ελαχιστα χλμ και η μοτο σου ουτε εκανε βολτες σε χωραφια και ανωμαλα εδαφη ( κατηφορες-ανηφορες).

Επισης εδω μπερδευεις πλεον τα μηχανακια...το παλικαρι που ανοιξε το θεμα εχει ντυμενο μοτο και εγω μιλαω κυριως για τα ντυμενα οταν λεω οτι και μανιταρι

να εχεις θα παθεις ζημια στα fairing...εγω παντως ΠΑΝΤΑ παθαινα..οποτε αχρηστα τα μανιταρια...

Οπως ειπα τα μανιταρια ειναι ρισκο! Μπορει σε πτωσεις απο το stand και αλλες μικρες με ελαχιστα χλμ κτλ να κανουν δουλεια...ομως τις μοτο νομιζω

τις οδηγαμε και σε στροφιλικια με βουνα, σε εθνικη οδο κτλ...ε εκει κατα 80% παιζει να προκαλεσουν χειροτερη ζημια...

γιατι εκει που θα φυγεις με 60-80 χλμ ας πουμε ουτε πλαστικα θα σωσεις (ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να φυγει ευθυγραμμα και ομαλα η μοτο μεχρι το

τελος της διαδρομης της, εξου και η πιστα που λεω :_thumbsup: ) ουτε τπτ..Το πλαισιο κατα 99% θα την ακουσει με το μανιταρι σε τετοια πτωση!

Αυτο με την πιστα που δεν καταλαβαινεις τωρα...κρατα το ενδεχομενο που ειπα παραπανω για μια πτωση σε βουνο...

στην πιστα το μηχανακι θα φυγει κατα πασα πιθανοτητα οταν εισαι ΗΔΗ πολυ κοντα στην ασφαλτο, η πιστα ειναι παρα πολυ ομαλη και ευθυγραμμη

χωρις ανηφορες-κατηφορες, σε ενα low siding πχ το μανιταρι εκει θα δουλεψει...γιατι το μηχανακι θα φυγει πλαγιασμενο και δεν θα σκασει απο υψος

κατω ωστε το μανιταρι μετα να μεταδωσει αυτη την πιεση στο πλαισιο!

Στον δρομο υπαρχουν λακουβες...ανωμαλιες, κατηφορες, ανηφορες, διαφορες ανα λιγα μετρα κλισεις του δρομου, ξερεις τι πιεσεις ειναι ολες αυτες

για ενα πλαισιο απο ενα μανιταρι που θα κοπανιεται πανω κατω σε ολη την διαρκεια μιας πτωσης;;;; Πολυ απλα το πιο πιθανο ειναι να στραβωσει και

ως συνηθως ανεπανορθωτα!

Αν αξιζει λοιπον για χαζοπτωσεις να εχεις μανιταρια και να ρισκαρεις τοσο πολυ σε ενα ταξιδι τι να πω...αν παλι καποιος το εχει το μοτορι για χρηση

μεσα στην πολη μονο ΟΚ καλα θα κανει να εχει μανιταρια...

Τελος τα μανιταρια εχουν ως κυριο σκοπο να προστατευουν τα ψυγεια που κανουν μια περιουσια, αλλα οπως ειπα ειναι ΡΙΣΚΟ! Εξαρταται απο την

πτωση το αν θα "σωσουν" η θα προκαλεσουν χειροτερη ζημια...

οποτε ο καθενας κρινει και πραττει! Ολα αυτα δεν τα λεω τυχαια...εβαζα και εγω μανιταρια..ομως ακουγα διαφορα...το εψαχνα διαρκως...ειδα μοτο απο

πτωσεις με μανιταρια που μετα εγιναν αχρηστα εξαιτιας των μανιταριων, ειδα και περιπτωσεις που δουλεψανε, ειδικα στα γυμνα δουλευουν αρκετα..οχι

ομως στα ντυμενα!

Ετσι λοιπον εγω προσωπικα αποφασησα να μην ξαναβαλω ποτε, απο την στιγμη που παιζει απο μια πτωση να παθει ανεπανωρθωτη ζημια το πλαισιο

να μου λειπει το βυσσινο....προτιμω να αλλαξω κουστουμι...να πληρωσω ψυγειο και οτι αλλο ειναι αρκει να μην παει για πεταμα ολη η μοτοσυκλετα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
στο R6 βγαζει η γιαμαχα μανιταρια που στιριζονται σε βαση ωστε να σπασει η βαση αν ειναι και οχι το πλαισιο. Σε χοντρη χυμα μακρια απο μας δεν εχει να λεει τι θα παθει η μοτο αρκει να τη βγαλουμε καλα στην τελικη! Σε μικρες πτωσεις θα σε σωσει απο πολυ κλαμα, ποιος θελει στοκους και βαψιματα πλαισιου αν και τα πλαστικα θα προστατεψουν επισης.

@ΖΖR δε μιλαω σε σενα αφου η καβα λέει πως εχει προβλημα κατι θα ξερει αλλα αφου τα πουλαει η γιαμαχα σαν εξτρα και θα ξερει κι αυτη

Ναι, σωστότατος, έτσι δίνει και τα μανιτάρια για το GTR1400 που στηρίζονται σε βάση, για να σπάσει το πλαίσιο σε περίπτωση ατυχήματος, και καλά κάνει και η yamaha στο R6.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα