Jump to content
hayabusas

Πρόβλημα με τη δευτερη σχεση

Recommended Posts

Τι να πω βρε Γιωργη, εσκασα γμτ. Να ξερεις τι ειναι, παιρνεις μια αποφαση και λες τελειωσαμε. Αν δεν ξερεις τι ειναι, ειναι χοντρο σπασιμο. Κατι μηχανικο θεωρω κι εγω απιθανο να ειναι, αλλα ποτε δεν ξερεις. Παντως απο ηχο κλπ ολα ακουγονται φυσιολογικα ρε παιδι μου.... :rolleyes:

ο ηχος δεν κανει δηλαδη κοψιματα?εδω και σε παπι δοντι να πηδαει η αλυσιδα κανει αλλαγες ο ηχος λογω αλλαγης στροφων του κινητηρα ,σε σενα δεν κανει κατι αναλογο?

ολα αυτα τα συνδυαζω με το θεμα που εχουν τα ttr με τα γραναζια 3ης που σου ειπα και ξερω πως συμπεριφερονται και με την συμπεριφορα που εχει ενα μηχανακι οταν κανει μπερδεματα και θελει καθαρισμα το καρμπυρατερ (απο ψεκαστα δεν εχω μακροχρονιες εμπειριες).αμα λοιπον ενα καρμπυρατερατο κανει ετσι απο προβλημα τροφοδοσιας γιατι να μην κανει και ενα ψεκαστο με αντιστοιχο προβλημα?

στο TT κανει θορυβο σε κατι Ρ1 ομως ειναι αθορυβο! Δεν μπορεις να βαλεις διαφορετικα σασμαν και κινητηρες στο ιδιο καζανι. με τι πιεση επιβαρυνεται η δικια σου 2α και ενος Busha? μπορει να ειναι ενα δοντι μπορει ολα τα δοντια(το πιθανοτερο). οσον αφορα τις ηλεκρονικες παω πασο! αλλα προσωπικα χωρις ναμαι ειδημον αυτη ειναι Κλασικη Περιπτωση Βλαβης ! Γραναζι! Μακαρι να μην ειναι.....και να βγω λαθος! γιατι και ο φιλος θα γλιτωσει πολλα

στο ttr οταν επιβαρυνεται δεν κανει καθολου θορυβο ,στο σταθερο η λιγο γκαζι κανει.

και φυσικα δεν ειμαι σιγουρος για αυτο που ειπα ,την ιδεα μου εγραψα απλα μπας και βοηθησω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τωρα που διαβαζω σε αλλα site βρωμαει ο τοπος και το θεωρουν Universal Problem με τα Busa. Και φυσικα απο οτι διαβαζω η Suzuki δεν παιρνει θεση. Κλασικα θα το ριχνουν σε θεμα οδηγησης. Οτι δεν ξερεις να βαζεις ταχυτητες.... για μην το καλυπτουν σε εγγυηση τα λαμογια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ο ηχος δεν κανει δηλαδη κοψιματα?εδω και σε παπι δοντι να πηδαει η αλυσιδα κανει αλλαγες ο ηχος λογω αλλαγης στροφων του κινητηρα ,σε σενα δεν κανει κατι αναλογο?

ολα αυτα τα συνδυαζω με το θεμα που εχουν τα ttr με τα γραναζια 3ης που σου ειπα και ξερω πως συμπεριφερονται και με την συμπεριφορα που εχει ενα μηχανακι οταν κανει μπερδεματα και θελει καθαρισμα το καρμπυρατερ (απο ψεκαστα δεν εχω μακροχρονιες εμπειριες).αμα λοιπον ενα καρμπυρατερατο κανει ετσι απο προβλημα τροφοδοσιας γιατι να μην κανει και ενα ψεκαστο με αντιστοιχο προβλημα?

Γιωργη φαντασου να εχεις το χερι σου στο kill switch και να το ανοιγοκλεινεις στιγμιαια ή να τσιμπας στιγμιαια (εκατοστα του δευτερολεπτου) το συμπλεκτη. Δεν μπορω να το περιγραψω καλυτερα παρα μονο αν οδηγησεις το μηχανακι θα το καταλαβεις.

Busa 04-05 2nd gear Problems

Πατα στο παραπανω λινκ να δεις κατι αυστραλους που τραβιουνται με κατι Busa για γραναζια 2ας που ειχαν ακριβως το ιδιο προβλημα. και εαν ψαξεις στο Net θα βρεις σε ολο τον κοσμο....

και για να βοηθησω ακομα πηγαινε στο Google και γραψε busa 2nd gear problem

Φιλε μου μας κερασες τωρα.... :( :( :( :(

Παντως βρηκα και κατι αλλο που ενισχυει την αποψη μου

Was pinning it in every gear coz was at the track. (Every gear except 6th that is coz eastern creek is not long enuf) and only a 2nd gear prob.

I now know where the doggies are, so am I correct in assuming that it is a fairly major pull apart job to check the doggies? Dont want to give it to a shop at this point, coz I know that it will cost me many of the green things for them to even think about it.

It has been suggested that maybe it is a gear position sensor issue, ... any comments???

Tycho.

αλλα φοβαμαι οτι μαλλον εχεις δικιο, φουρκετα πρεπει να ειναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Update: ξεκινησα να λυσω την καμπανα να βγαλω το GPS απο τη θεση του να δουμε τι συμβαινει. Αν και εχω τις αμφιβολιες μου κατα ποσο φταιει αυτο το παραμυθι, εξακολουθω να ελπιζω. Δυστυχως με κερασε η μανα μου, της ζητησα να εφερνε το αεροκλειδο απο το εξοχικο και το ξεχασε, οποτε δεν μπορεσα να λυσω το παξιμαδι της καμπανας. Προκειμενου να δω τι παιζει "εξ αποστασεως", ασχοληθηκα λιγο με το καλωδιο του GPS και με ενα ωμομετρο. Το "καλο" που προεκυψε ειναι οτι καθως επαιζα με τις σχεσεις, ανεβα-κατεβα δλδ, το ωμομετρο καθε φορα στη δευτερη σχεση μου εδειχνε διαφορετικη αντισταση. Συγκεκριμενα, η πρωτη εδειχνε 2.8ΚΩ, η δευτερα επαιζε απο 0.8ΚΩ εως 4ΚΩ, αναλογα τα κεφια της. Αυτο πιστευω οτι ειναι μια ενδειξη οτι κατι δεν παει καλα. Δυστυχως δεν εχω βρει πουθενα τις τιμες που θα επρεπε να εχουν οι αντιστασεις, αλλα αν βγαλω αυριο το GPS ελπιζω να τις αναγνωρισω απο το χρωματικο κωδικα.

Αυτα μεχρι νεοτερας. :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αντε μακαρι να ειναι καμια βλακειουλα να την βγαλεις αναιμακτα ρε Γιωργη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ με το BMW (650GS, 2005)!!

Σαν να κάνει κενό ο κινητήρας όταν πας να επιταχύνεις με δευτέρα...

Να προσθέσω ένα πολύ σημαντικό παράγοντα: μόλις πριν ενάμιση μήνα άλλαξα εγκέφαλο!!!!!

(δεν έπαιρνε μπρος το μηχανάκι και ενώ στην αρχή νομίζαμε οτι είναι μπαταρία ή συναγερμός με τα πολλά βρέθηκε ο εγκέφαλος να τα 'χει παίξει! Η BMW μου άλλαξε εγκέφαλο και όλα καλά, εκτός απ' αυτό που μου παρουσιάζει με τη δευτέρα...)

Λόγω εξεταστικής δεν είχα προλάβει να το πάω στο μάστορα αλλά τώρα θα το επισπεύσω..

Αν καταφέρεις κάτι άλλο πες μας μήπως έχει και το δικό μου το ίδιο.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι μόνο σπαστικό για τον αναβάτη αλλά και πολύ επικίνδυνο!!!!!

2-3 φορές προσπαθώντας να αποφύγω καταστάσεις ή να φύγω γρήγορα, η μηχανή με "κρέμαγε" και κάνοντας αυτό το κενό, έμενα πίσω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Update: ξεκινησα να λυσω την καμπανα να βγαλω το GPS απο τη θεση του να δουμε τι συμβαινει. Αν και εχω τις αμφιβολιες μου κατα ποσο φταιει αυτο το παραμυθι, εξακολουθω να ελπιζω. Δυστυχως με κερασε η μανα μου, της ζητησα να εφερνε το αεροκλειδο απο το εξοχικο και το ξεχασε, οποτε δεν μπορεσα να λυσω το παξιμαδι της καμπανας. Προκειμενου να δω τι παιζει "εξ αποστασεως", ασχοληθηκα λιγο με το καλωδιο του GPS και με ενα ωμομετρο. Το "καλο" που προεκυψε ειναι οτι καθως επαιζα με τις σχεσεις, ανεβα-κατεβα δλδ, το ωμομετρο καθε φορα στη δευτερη σχεση μου εδειχνε διαφορετικη αντισταση. Συγκεκριμενα, η πρωτη εδειχνε 2.8ΚΩ, η δευτερα επαιζε απο 0.8ΚΩ εως 4ΚΩ, αναλογα τα κεφια της. Αυτο πιστευω οτι ειναι μια ενδειξη οτι κατι δεν παει καλα. Δυστυχως δεν εχω βρει πουθενα τις τιμες που θα επρεπε να εχουν οι αντιστασεις, αλλα αν βγαλω αυριο το GPS ελπιζω να τις αναγνωρισω απο το χρωματικο κωδικα.

Αυτα μεχρι νεοτερας. :rolleyes:

πηρες φοοοοοοοοοορα! :_w00t: ...την αντισταση την μετρας σωστα μονο οταν δεν εχει φοριο επανω της....οταν δηλαδη δεν παιρνει ταση! ετσι που την μετρας δεν βγαζεις ακρη! Η σωστη τιμη που θα παρεις θαναι οταν η μηχανη σου θαναι σβηστη...τοτε μετρα την οποιαδηποτε αντισταση για να δεις την σωστη τιμη της. Μετα τσεκαρε το service manual της μηχανης σου να δεις εαν στεκει η τιμη της. Δεν εχω ιδεα για το εν λογω κυκλωμα για να σε βοηθησω...αλλα οταν η αντισταση παιρνει ρευμα και μεσολαβη καποιο κυκλωμα λογικο να σου ανεβοκατεβαζει τιμες αναλογως την λειτουργεια του κυκλωματος. αυτο στο εγγυομε! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σόρυ ρε φίλε, αλλά είχα μέρες να μπώ ίντερνετ, συν ότι κι όταν μπαίνω, δεν διαβάζω πάντα όλα τα τόπικ.

Λοιπόν, το σημαντικό καταρχάς για να κάνει κανείς σωστή διάγνωση, είναι η κλινική εξέταση. Dr. Helonas :rotfl:

Συνεχίζουμε λοιπόν...

Για να δούμε...

1)Στο κάνει μόνο στην δευτέρα

2)Το κάνει και με σταθερές στροφές είπες? Ή σταθερό γκάζι κι επιταχυνόμενες στροφές?) Και πως αλλιώς το κάνει?

3)Απουσία μεταλικού θορύβου λες...

4)Η αίσθηση σαν να κόβεις ρεύμα στιγμιαία...

Να δούμε τα μηχανικά καταρχάς....

1)Περίπτωση φουρκέτας...

Μιλάμε για φαγωμένο πύρο οδήγησης της φουρκέτας ή για φαγωμένο οδηγό πάνω στην φλογέρα στο σημείο της δευτέρας. Στην περίπτωση αυτή, αυτό που θα κάνει, είναι ότι έχοντας μπόσικο ο πύρος οδήγησης μέσα στον οδηγό της φλογέρας, θα μπορεί να μην κάνει ολόκληρη την κίνηση του κουμπώματος, οπότε να μην εμπλέκει το μπλοκέρ σε όλα τα περίπου 5mm του βάθους του, αλλά σε λιγότερα. Να έχει φαγωθεί όμως ο οδηγός της φλογέρας κατά 5mm είναι δύσκολο, μην πω αδύνατο, οπότε εάν όντως ισχύει ότι ξεμπλοκάρει το κόμπλερ του γραναζιού, τότε μάλλον έχουν φαγωθεί τα δόντια του κόμπλερ.

2)Φαγωμέννη κορφή της φλογέρας, στην δευτέρα. Η φλογέρα, εξηγώ, είναι ο άξονας ο οποίος φέρει τις αυλακώσεις, μέσα στις οποίες κινούνται και οδηγούνται οι πύροι των φουρκετών. Αυτός ο άξονας, στο ένα του άκρο, από την μεριά της καμπάνας, αλλά εντός του σασμάν(δεν φαίνεται δηλαδή απ την καμπάνα) έχει ένα ας πούμε γρανάζι, που έχει τόσες κορφές όσες και οι ασχέσεις σου. Όταν λοιπόν, εσύ πατάς τον λεβιέ να βάλεις ταχύτητα, τα άγκιστρα του επιλογέα κινούν τον μύλο ο οποίος είναι πάνω στην φλογέρα(μέσα στον χώρο της καμπάνας) ο μύλος περιστρέφεται για μιά συγκεκριμένη απόσταση, άρα περιστρέφεται και η φλογέρα και οι οδηγοί της πιέζουν τους πύρους οδήγησης των φουρκετών, μετακιούνται οι φουρκέτες και ξεκουμπώνει-κουμπώνει ταχύτητα. Τι μας λέει όμως ότι η φλογέρα θα κάτσει στο συγκεκριμένο σημείο και δεν θα περιστραφεί κι άλλο? Αυτό το ας πούμε γρανάζι που είπα ότι υπάρχει στο άκρο της, το οποίο έχει τόσα δόντια όσες και οι σχέσεις και που το κάθε ένα μόλις περιστραφεί ο μύλος πάει και κουμπώνει σε μιά βάση. Εάν λοιπόν αυτό της δευτέρας έχει για κάποιον λόγο φθαρεί, θα έχει ένα μπόσικο το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να σου κουμπώνει-ξεκουμπώνει την ταχύτητα. Απίθανο μου φαίνεται, αλλά για δοκίμασε να βάλεις στον δρόμο δευτέρα χωρίς όμως να αφήσεις τον λεβιέ να επιστρέψει. Συνέχισε να τον έχεις πιεσμένο πάνω και πήγαινε αρκετή βόλτα, τόσο ώστε να σου κάνει το πρόβλημα η να βεβαιωθείς ότι δεν το κάνει.

3)Από κει κι έπειτα, αν είναι ηλεκτρικά, δεν ξέρω τι παίζει, αλλά αν μπορείς να το κάνεις να το βλέπει σαν τρίτη έτσι για δοκιμή, τότε κάντο. Είναι το καλύτερο τεστ

Σημ: Για πόσο καιρό δεν το έκανε το πρόβλημα μετά το σέρβις? Ο χρόνος είναι αρκετός για να πούμε με ασφάλεια ότι δεν το έκανε και ξανάρχισε μετά να το κάνει? Διότι αν όντως το είχε κόψει, τότε θα πρέπει να ψαχτούμε στο τι συνέβει στο σέρβις και το έκοψε έστω και προσωρινά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πηρες φοοοοοοοοοορα! :_w00t: ...την αντισταση την μετρας σωστα μονο οταν δεν εχει φοριο επανω της....οταν δηλαδη δεν παιρνει ταση! ετσι που την μετρας δεν βγαζεις ακρη! Η σωστη τιμη που θα παρεις θαναι οταν η μηχανη σου θαναι σβηστη...τοτε μετρα την οποιαδηποτε αντισταση για να δεις την σωστη τιμη της. Μετα τσεκαρε το service manual της μηχανης σου να δεις εαν στεκει η τιμη της. Δεν εχω ιδεα για το εν λογω κυκλωμα για να σε βοηθησω...αλλα οταν η αντισταση παιρνει ρευμα και μεσολαβη καποιο κυκλωμα λογικο να σου ανεβοκατεβαζει τιμες αναλογως την λειτουργεια του κυκλωματος. αυτο στο εγγυομε! :_thumbsup:

Λοιπον αργια μητηρ πασης κακιας που λεμε, οποτε φροντισα και βρηκα νυχτιατικα αεροκλειδο! (τι σου ειναι οι φιλοι...) Τις αντιστασεις τις μετρουσα εχοντας ξεκουμπωσει το τριπολικο φις, οποτε μετρουσα στον "αερα" τις αντιστασεις. Δυστυχως στο σερβις μανιουαλ δεν αναφερει κατι για τις τιμες των αντιστασεων, το εψαξα ολο. Εχει τρια καλωδια, ενα μπλε το οποιο δινει τη νεκρα (και μονο) ενα μαυρο το οποιο ειναι το κοινο και ενα κοκκινο που αλλαζει τις αντιστασεις. Το GPS ειναι τιγκα σε μια κολλωδη ουσια σαν τσιχλα και ειχε ψιλο-παπαριασει στο λαδι. Θεωρητικα το λαδι λειτουργει ως μονωτης, αλλα ποτε δεν ξερεις με υγρασιες κλπ οποτε το καθαρισα και θα το περασω με πολυεστερικο βερνικι.

Συνεχίζουμε λοιπόν...

Για να δούμε...

1)Στο κάνει μόνο στην δευτέρα

Ναι δοκτωρα

2)Το κάνει και με σταθερές στροφές είπες? Ή σταθερό γκάζι κι επιταχυνόμενες στροφές?) Και πως αλλιώς το κάνει?

Ειτε με σταθερο γκαζι ειτε και γκαζωνοντας. (τον πρωτο καιρο μονο γκαζωνοντας και σε ψηλες στροφες, 9.000+) Δεν το κανει με κλειστο γκαζι που ισως κατι σημαινει... (γιατι να πεταει γραναζι μονο με ανοιχτο γκαζι, ετσι κι αλλιως ειναι ευθειας κοπης τα γραναζια κι οχι πλαγιας για να θεωρησουμε οτι το σπρωχνει)

3)Απουσία μεταλικού θορύβου λες...

Ολοι εχουμε ακουσει ειτε στο αυτοκινητο ειτε στη μηχανη τον ηχο του σασμαν απο μια κακοκουμπωμενη ταχυτητα. Εδω ΔΕΝ ακουγεται τπτ.

4)Η αίσθηση σαν να κόβεις ρεύμα στιγμιαία...

Δεν εχω κατι καλυτερο για να το περιγραψω. Λες και εχεις τη δυνατοτητα να ανοιγοκλεινεις πααααρα πολυ γρηγορα το kill switch

Να δούμε τα μηχανικά καταρχάς....

1)Περίπτωση φουρκέτας...

Μιλάμε για φαγωμένο πύρο οδήγησης της φουρκέτας ή για φαγωμένο οδηγό πάνω στην φλογέρα στο σημείο της δευτέρας. Στην περίπτωση αυτή, αυτό που θα κάνει, είναι ότι έχοντας μπόσικο ο πύρος οδήγησης μέσα στον οδηγό της φλογέρας, θα μπορεί να μην κάνει ολόκληρη την κίνηση του κουμπώματος, οπότε να μην εμπλέκει το μπλοκέρ σε όλα τα περίπου 5mm του βάθους του, αλλά σε λιγότερα. Να έχει φαγωθεί όμως ο οδηγός της φλογέρας κατά 5mm είναι δύσκολο, μην πω αδύνατο, οπότε εάν όντως ισχύει ότι ξεμπλοκάρει το κόμπλερ του γραναζιού, τότε μάλλον έχουν φαγωθεί τα δόντια του κόμπλερ.

Ρινισματα γιωκ στα λαδια. Και σημερα που ανοιξα καμπανα και ειδα τα γραναζια απο τις τρυπες στο καρτερ καλα-καλα πατουρα δεν εχουν κανει, ειναι δυνατον να εχουν φαγωθει? :rolleyes:

2)Φαγωμέννη κορφή της φλογέρας, στην δευτέρα. Η φλογέρα, εξηγώ, είναι ο άξονας ο οποίος φέρει τις αυλακώσεις, μέσα στις οποίες κινούνται και οδηγούνται οι πύροι των φουρκετών. Αυτός ο άξονας, στο ένα του άκρο, από την μεριά της καμπάνας, αλλά εντός του σασμάν(δεν φαίνεται δηλαδή απ την καμπάνα) έχει ένα ας πούμε γρανάζι, που έχει τόσες κορφές όσες και οι ασχέσεις σου. Όταν λοιπόν, εσύ πατάς τον λεβιέ να βάλεις ταχύτητα, τα άγκιστρα του επιλογέα κινούν τον μύλο ο οποίος είναι πάνω στην φλογέρα(μέσα στον χώρο της καμπάνας) ο μύλος περιστρέφεται για μιά συγκεκριμένη απόσταση, άρα περιστρέφεται και η φλογέρα και οι οδηγοί της πιέζουν τους πύρους οδήγησης των φουρκετών, μετακιούνται οι φουρκέτες και ξεκουμπώνει-κουμπώνει ταχύτητα. Τι μας λέει όμως ότι η φλογέρα θα κάτσει στο συγκεκριμένο σημείο και δεν θα περιστραφεί κι άλλο? Αυτό το ας πούμε γρανάζι που είπα ότι υπάρχει στο άκρο της, το οποίο έχει τόσα δόντια όσες και οι σχέσεις και που το κάθε ένα μόλις περιστραφεί ο μύλος πάει και κουμπώνει σε μιά βάση. Εάν λοιπόν αυτό της δευτέρας έχει για κάποιον λόγο φθαρεί, θα έχει ένα μπόσικο το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να σου κουμπώνει-ξεκουμπώνει την ταχύτητα. Απίθανο μου φαίνεται, αλλά για δοκίμασε να βάλεις στον δρόμο δευτέρα χωρίς όμως να αφήσεις τον λεβιέ να επιστρέψει. Συνέχισε να τον έχεις πιεσμένο πάνω και πήγαινε αρκετή βόλτα, τόσο ώστε να σου κάνει το πρόβλημα η να βεβαιωθείς ότι δεν το κάνει.

Αυτο θα το δουμε οταν το ξαναμονταρω.

3)Από κει κι έπειτα, αν είναι ηλεκτρικά, δεν ξέρω τι παίζει, αλλά αν μπορείς να το κάνεις να το βλέπει σαν τρίτη έτσι για δοκιμή, τότε κάντο. Είναι το καλύτερο τεστ

Θα το κανω αυτο. Σιγα το προβλημα, ισα-ισα που θα εχω πιο δυνατη δευτερα...! :)

Σημ: Για πόσο καιρό δεν το έκανε το πρόβλημα μετά το σέρβις? Ο χρόνος είναι αρκετός για να πούμε με ασφάλεια ότι δεν το έκανε και ξανάρχισε μετά να το κάνει? Διότι αν όντως το είχε κόψει, τότε θα πρέπει να ψαχτούμε στο τι συνέβει στο σέρβις και το έκοψε έστω και προσωρινά

Κοιταξα τα κιταπια μου τωρα Γιωργη. Σερβις ειχαμε κανει μεσα Ιουλη. (Αρα μεχρι τον Οκτωβρη που την εβαλα για τις αλλαγες ηταν μια χαρα.) Ο μαστορας την ετρεξε στο δυναμομετρο, του το παρουσιασε και απεκλεισε το μηχανικο προβλημα. (λιγο πολυ για τους ιδιους λογους που λεμε κι εμεις) Θεωρησε προβλημα στον ψεκασμο, εγκεφαλο ή κατι τετοιο. Καθαρισε-ρυθμισε πεταλουδες κλπ, αλλαξε μπουζι και παει λεγοντας. Ουτε ο ιδιος παντως ηξερε πού οφειλοταν το προβλημα αρα και η λυση. Οταν το παρουσιασε για πρωτη φορα το εκανε μια στο τοσο. Σιγα-σιγα επιδεινωθηκε. Τωρα που το παρουσιασε ξανα το εκανε μια κι οξω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχάς, το ότι τα γρανάζια δεν φαίνονται φαγωμένα, δεν μας λέει τίποτα, διότι πρώτον δεν τα βλέπεις όλα από την μεριά της καμπάνας και δεύτερον δεν μας ενδιαφέρουν τα δόντια των γραναζιών, αλλά το κόμπλερ του συγκεκριμένου γραναζιού της δευτέρας, το οποίο είναι ένα σύνολο τριών η παραπάνω πλάγιων χοντρών δοντιών τα οποία συνδέονται με το γρανάζι μέσω ενός αποστάτη(στον οποίο μαγκώνει η φουρκέτα).

Το κόμπλερ λοιπόν, λογικά δεν μπορείς να το δείς απ έξω.

Πάω τώρα να διαβάσω τα υπόλοιπα που είπες κι επανέρχομαι.

Α δε μου λες...το σασμάν στην μπούσα είναι κασετίνα ή κλασικό?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπα. πρέπει να την κάνω τωρα...το σκέφτομαι στον δρόμο και αν μου κατέβει καμιά ιδέα τα λέμε αύριο

Άντε καληνύστεεεεςςς

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αμα ηταν κασετινα 10 φορες θα το ειχα βγαλει μεχρι τωρα.... Πρεπει να κατεβει μηχανη για να το λυσεις, δυστυχως. Για τα την κατασταση που ειναι τα δοντια ενδεικτικα το ειπα, προφανως και απο μια τρυπα 2cm δε βλεπεις ουτε το 1/3 του σασμαν. Παντως και σε φωτο που εχω δει και στο service manual ολα ευθειας κοπης τα δειχνει τα γραναζια.

post-4884-1237239646_thumb.jpg

ΥΓ: καληνυσταααααααααααααα! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λόγω ότι έχω κουρέψει γρανάζι έκτης ταχύτητας σε μικρό μηχανάκι, έχω να σου πω πως στην αρχή (πριν το κουρέψει τελείως και βάζοντας ταχύτητα γύρναγε στον αέρα με αρκετό θόρυβο στο σασμάν), πριν λοιπόν την καταστροφή! μου έκανε κάτι χασίματα χωρίς να καταλαβαίνω ακριβώς τι γίνεται και δεν μου τελίκιαζε με ενθουσιασμό.

Πιστεύω να κατάλαβες λίγο τα ελληνικά μου! θέλοντας να σου πω ότι πολύ πιθανόν να έχεις πρόβλημα με το γρανάζι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η γυναίκα σου το ξέρει ότι έχεις πρόβλημα με τη δεύτερη σχέση σου;;; :D :D :P :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η γυναίκα σου το ξέρει ότι έχεις πρόβλημα με τη δεύτερη σχέση σου;;; :D :D :P :P

:rotfl::2funny: :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Update:

Λοιπον εκανα την ιστορια που ειπαμε με το GPS οποτε πλεον το μηχανακι βλεπει στη δευτερα τη χαρτογραφηση της τριτης, με οτι συνεπαγεται αυτο. Το αποτελεσμα, μετα απο μια συντομη βολτα στη εθνικη, ειναι οτι πλεον ακουγεται θορυβος στο σασμαν. Κοινως τον ηπια.

Λόγω ότι έχω κουρέψει γρανάζι έκτης ταχύτητας σε μικρό μηχανάκι, έχω να σου πω πως στην αρχή (πριν το κουρέψει τελείως και βάζοντας ταχύτητα γύρναγε στον αέρα με αρκετό θόρυβο στο σασμάν), πριν λοιπόν την καταστροφή! μου έκανε κάτι χασίματα χωρίς να καταλαβαίνω ακριβώς τι γίνεται και δεν μου τελίκιαζε με ενθουσιασμό.

Πιστεύω να κατάλαβες λίγο τα ελληνικά μου! θέλοντας να σου πω ότι πολύ πιθανόν να έχεις πρόβλημα με το γρανάζι.

Δυστυχως εχεις δικιο φιλε μου....

Ευτυχως δεν ειμαι παντρεμενος!!! :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Update

Δυστυχως τελικα δεν ηταν προβλημα του GPS και επιβεβαιωθηκαν οι αρχικοι φοβοι για σασμανοπροβλημα. Μιλησα με 2-3 μηχανικους για το ανεβα-κατεβα του κινητηρα ζητησαν κοντα στα 300? χωρις να περιλαμβανεται η επισκευη. Μονο για το ανεβα-κατεβα. Δυσκολοι καιροι για να πεταμε λεφτα και καθως ειμαι απο τους ανθρωπους που στις προκλησεις λεει ναι, το πηρα αποφαση. Διαολε, τοσα αλλα καναμε.... Τι θα χρειαστουμε για να κατεβασουμε μηχανη? Φυσικα το service manual. Ψαχνω τα ηλεκτρονικα μου κιταπια, βρισκω τις σελιδες που αποφορουν το κομματι που ηθελα και εκτυπωνω. Μετα? Εργαλεια φυσικα!! Παλι απο service manual ελεγχω και βλεπω οτι σχεδον ολες οι βιδες ειναι ειτε εξαγωνες, ειτε αλεν. Εχω και απ'τα δυο, ωραια. Να σου ομως που για τις βιδες που στηριζουν τον κινητηρα πανω στο πλαισιο θελει ενα ειδικο κλειδι που δεν το εχω. Βγαινω βολτα στα μαγαζια, το πρωτο δεν εχει. Το δευτερο, δεν εχει. Το τριτο??? Εχω μου λεει, μισο λεπτο να το δω και στο κομπιουτερ. Εχω, κανει 90?. :_w00t: Παει ολη η κασετινα σετ? Οχι μονο αυτο, τοσο κανει. Φακ, πρωι-πρωι. Θα περασω αργοτερα του λεω. Να μην τα πολυλογω πηγα σε ενα μηχανουργειο και μου το εφτιαξαν-εβαψαν (οχι χρωμα, βαφη ατσαλοποιησης) με 20?.

Λυνω τα φερινγκ, εξατμισεις, φιλτρο, τεποζιτο, ψυγειο νερου-λαδιου, τετραπεταλουδο, ελυσα-ελυσα-ελυσα... Βαρεθηκα να λυνω, συμφωνα παντα με τις οδηγιες του service manual! Εχουν μεινει μονο 4 αλενοβιδες που κρατουν πλεον τον κινητηρα. Βαζω το καταλληλο καρυδακι στο δυναμοκλειδο, τσουκ, λυνει η πρωτη. Δευτερη βιδα, τσουκ, λυνει. Τριτη, τα ιδια! Τα ματια μου ελαμπαν απο ευχαριστηση, σε λιγο θα κατεβαζα τον κινητηρα χωρις κανενα απροοπτο!!!! Νομιζα ομως. Παω να λυσω την τεταρτη, βρε αμαν, βε ζαμαν, τιποτα. Βρε καλη μου, βρε χρυση μου, τιποτα. Τα σπρευ να δινουν και να παιρνουν, τη χτυπησα και μερικες φορες να ξεκολλησει και ξαναδοκιμαζω. Βαζω λιγο παραπανω ζορι και δυστυχως δεν ειδα οτι δεν ειχε μπει καλα το κλειδι μεσα. Τσαααααααααακ, χαλαει το κεφαλι της βιδας. Τωρα??? Χμμ, επιστρατευουμε την ηλεκτροκολληση να κολλησουμε ενα νεο κεφαλι 6γωνης βιδας να τελειωνουμε. Ετσι κι εγινε, αλλα η ρημαδα ΔΕΝ ξεβιδωνε με τπτ. Να μη σας τα πολυλογω εφαγα κοντα στις 3 ωρες να παιδευομαι. Μεχρι και να την τρυπησω προσπαθησω αλλα ατσαλινη βλεπετε η πορνη.... Ειναι και χωνευτη μεσα στο πλαισιο, δε δουλευει το ελληνικο κλειδι, να παρει η ευχη... (για οσους ξερουν το ελληνικο κλειδι! :D) Τελικα δουλεψε η φαντασια, αφησα μονο τις 2 βιδες και αρχισα να κουναω περα-δοθε τον κινητηρα να ξεκολλησει λιγο η σκατοβιδα. Μετα απο 4 ωρες σχεδον καταφερα και την εβγαλα. Οσο ασχοληθηκα για ολα τα υπολοιπα εφαγα μονο για τη βιδα.

Ο κινητηρας θεοβαρος, μου εφυγε ο τακος και η μεση. Μονος μου βλεπετε στο εγχειρημα.... Μιλησα με ενα καλο φιλαρακι μου, το Χρηστο, τον οποιο ειχα συμβουλευτει απο την πρωτη μερα που ειχα το προβλημα, απ' το καλοκαιρι. Η τοτε διαγνωση του φουρκετα, το ιδιο και τωρα. Να πω οτι δε μου τα ελεγε, θα πω ψεματα. Το ειπε ο μαυρος.... Εχει τελειωσει μηχανολογος μηχανικος με διδακτορικο στο Λονδινο και δουλεψε 3 χρονια περιπου σε αντιπροσωπεια της kawasaki. Η πειρα και οι γνωσεις δεδομενη, ελπιζω να μην εχει πεσει στη δικη μου περιπτωση εξω! Παντως, οσο και να πεις, μονο και μονο που εχεις εναν ανθρωπο να ζητησεις μια γνωμη, ειναι μεγαλο πραγμα κι ας ειμαι εγω εδω κι ο αλλος στη Μυτιληνη!

Αυριο (μπορει και σημερα, αν δε βαρεθω) θα ανοιξω το καρτερ να δω το σασμαν. Σκεφτομαι τωρα, κατεβασα που κατεβασα μηχανη να ριξω ενα τριψιμο στις βαλβιδες, αλλαγη σε ελατηρια πιστονιου, τσιμουχακια βαλβιδων κλπ. Αυτο που με ζοριζει ειναι οτι δεν εχω κασετινα με δισκακια απο τα καπελοτα και δε θα μπορω να ρυθμισω τις βαλβιδες. Εβγαλα και τα μπεκ και αυριο θα τα στειλω για καθαρισμα και θα αλλαξω φιλτρο βενζινης. Ειναι μεσα στην αντλια χωμενο, χαρτινο και δεν αξιζει να προσπαθησω να το καθαρισω. Μεχρι τωρα το μοναδικο ζορι που ειχα ηταν με τη βιδα. Αν ειναι δυο τα ατομα που παλευουν, υπαρχουν τα εργαλεια και το service manual η δουλεια ειναι της πλακας τελειως. Οσοι εχετε σχετικη πειρα πειτε τι να προσεξω, τι να κανω και τι να μην κανω. Θα ακολουθησει πλουσιο φωτογραφικο ρεπορταζ! Προς το παρον δυο φωτο, μια με το πώς ομορφυνε το μηχανακι και αλλη μια με τα πραματα. Τα εβαλα επανω στο σπιτι μη γινει καμια στραβη και χτυπηθουν τα πλαστικα ή παραπεσει τιποτα. Λαβετε υποψιν σας οτι λειπει ψυγειο και 2-3 αλλα πραματα τα οποια λερωνουν.

Ααα, επισης ανταλλακτικα απο πού να ψωνισω? Κηφισια εκει γυρω, ξερετε καποιον? Απο αυτον που ψωνιζα μεχρι τωρα τελος, ειναι απατεωνας.

post-4884-1237398032_thumb.jpg

post-4884-1237398064_thumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ω ρε γιωργο πακετο εφαγες.αν τυχον θελησεις βοηθεια το σαβ/κο σε χερια πες να σου στειλω κινητο να επικοινωνησεις.

μπραβο στο κουραγιο σου και στα κοτσια σου να κατεβασεις το μοτερ ,και καλη συνεχεια ευχομαι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα