Jump to content
ael_biker

Honda Cbf 125

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για το Honda CBF 125. Αμα είναι καλό, αμα εχει κόφτες και πώς μπορώ να το βελτιώσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Χωρις να γνωριζω για το εν λογω μηχανακι φιλε μου να σου πω οτι ολοι οι κινητηρες, καρμπυρατερατοι, ψεκαστοι, μονοκυλινδροι, πολυκυλινδροι κλπ εχουν συστημα προστασιας απο υπερστροφια. Ο λογος ειναι οτι εξαιτιας της αδρανειας αλλα και του συντονισμου που μπορει να εμφανιστει σε συγκεκριμενες στροφες να διαλυσει. Κι οταν λεμε να διαλυσει, να γινει σμπαραλια.

Το εχει ενας γειτονας το μηχανακι εδω και 3-4 χρονια, παρα πολυ ευχαριστημενος. Βεβαια ειναι ψειρας με συντηρηση κλπ, δεν το αφηνει δηλαδη στην τυχη του. Και ταξιδια εχει κανει (κινειται αξιοπρεπως) και για καθημερινη μετακινηση οτι πρεπει.

Τωρα οταν λες να το βελτιωσει βεβαια, ειναι καπως. Τι βελτιωση να κανεις σε ενα κινητηρα 125 κυβικων, ποσο μπορει να παρει... Βαλε εναν takegawa (θα σου κοστισει βεβαια αλλα 2 CBF) αλλα θα σπερνει! :D Γνωμη μου παρτο, απολαυσε το οπως ειναι και ασε τις βελτιωσεις γιατι μαλλον πεταμενα λεφτα θα ειναι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

είναι γρήγορο? γιατι σαν πολύ να το παινεύουν οτι ειναι οτι πρέπει για νέους αναβάτες και μου φαινεται ύποπτο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε τωρα κοιτα, αν περιμενεις να με περασεις, μαλλον δυσκολο.... :D

Σου ειπα οτι κινειται αξιοπρεπως, δεν ειναι μηχανακι για γρηγορες μετακινησεις κλπ ΑΛΛΑ ειναι πολυ τιμιο κατα τη γνωμη μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα για να περάσω εσένα AEGEAN AIRLINES for the win. αλλα οταν λές αξιοπρεπώς τι ακριβώς εννοείς?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το cbf 125 νομίζω υπάρχουν άλλα 2 τοπικ με μια αναζήτηση μπορει να τα βρεις

Γιώργο (hayabusas) το cbf125 είναι καινούριο μοντέλο. Όταν λες ότι ο γείτονας σου το έχει 3-4 χρόνια μήπως το μπερδεύεις με το cbf250;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαβαζω το θεμα περιπου 5 λεπτα και εχω σκαλωσει στα λογια του Hayabusa...

Το εχει ενας γειτονας το μηχανακι εδω και 3-4 χρονια, παρα πολυ ευχαριστημενος.

Πριν κανα μηνα δεν κυκλοφορησε το εν λογω μηχανακι;;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να το πιασουμε διαφορετικα, τι ακριβως θες να κανεις με το μηχανακι αυτο? Ποιες αναγκες θα καλυπτει?

Ο ανθρωπος που σου λεω οτι το εχει εδω κοντα μου, εχει μαγαζι με υδραυλικα ειδη. Το εχει λοιπον για τις καθημερινες του μετακινησεις στην πολη μεσα, για να κανει δουλειες σε γειτονικες πολεις και εχει παει και διακοπες με συνοδηγο και μπαγκαζια. (πώς το καταφερε ειναι θεμα, αλλα ειδα στο φορουμ οτι το εχουν κανει κι αλλοι με μηχανακια ιδιας κατηγοριας-κυβισμου)

Κινειται αξιοπρεπως σημανει οτι για ενα μηχανακι 125 κυβικων δε θα σου κανει τη ζωη δυσκολη, εχει καλη αναλογια κιλων/ιππο, καλη κλιμακωση στο κιβωτιο κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτό έκανα στην αρχη εψαξα για topic αλλα δεν βρηκα κανενα. Μπορεις να μου στέλεις ενα link αν σου είναι εύκολο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε για τι ασχολίες. Κυρίως βόλτες. όχι τιποτα αγώνες αλλα ξέρεις το γκάζι είναι γλυκό

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Διαβαζω το θεμα περιπου 5 λεπτα και εχω σκαλωσει στα λογια του Hayabusa...

Πριν κανα μηνα δεν κυκλοφορησε το εν λογω μηχανακι;;;;

Xμμ, κολλησα κι εγω αλλα ειναι honda 125 και παιρνω ορκο οτι γραφει CBF... Ενα μαυρο ειναι συγκεκριμενα. Αν ειπα μ@λ@κι@ ζητω συγνωμη, παντως δεν αλλαζει η γνωμη μου για το μηχανακι κι ας κυκλοφορησε τωρα!

edit :kaaaala: :kaaaala: :kaaaala: :kaaaala: Exεις δικιο φιλε μου, το CBR125 εχει...

Τροποποιήθηκε από τον hayabusas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και επειδή παραμονεύει και ένας steven :)

πάρε και "λίγα" λόγια για το αντίπαλο δέος :P

http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=13755&hl=

Τροποποιήθηκε από τον nexxon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωχ θεέ μου μου πονεσε το κεφάλι πολυ μου τν σπαει που για να απαντησει ο αλλοσ πρεπι να κανει copy paste και αφτο π απαντησε ο αλλος. όμωσ και παλι μέσα στον χαμό απο σχόλια δεν καταλαβα τίποτα. εσείς για τα δικά μου κριτήρια (βόλτες, πηγαινε ελα με την παρεα, γρηγορο αρκετα για να μην με λενε χελώνα αν και χεστ*κα τι λενε) τι λέτε αξίζει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με τα προσωπικά μου κριτήρια

αν σου φτάνουν τα λεφτα πάρτο, αλλίως κοίτα για Ybr 125 που είναι λίγο φτηνότερο

Σου υπερκαλύπτει τις καθημερινές ανάγκες και μπορεί να σε πάει και εκδρομές 200km σχετικά άνετα.

Σε κόστος χρήσης είναι ότι πιο οικονομικο

Αν σε ενδιαφέρει το γκάζι ότι και να πάρεις σε αυτά τα κυβικά κάποια στιγμή θα το βαρεθείς

Άποψη μου είναι να μην κάνεις μοντιφιές γιατί θα κερδίσεις λίγο σε απόδοση θα χάσεις περισσότερο σε αξιοπιστία.

Υποθέτω τα 250 κυβικά είναι εκτός προϋπολογισμου, αλλιώς θα σου λεγα να κοιτάξεις κατα κει...

edit: σε αστική χρήση, σε λίγες και πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις αισθάνομαι ότι μου λείπει το γκάζι στα 125cc και το μηχανάκι μου είναι πιο "ψόφιο" και με χειρότερα φρένα από το cbf125. Κατα κανόνα είμαι στην ίδια ταχύτητα ή λίγο πιο γρήγορα από την κυκλοφορία. Αμά βγεις παραέξω, σε σχέση με άλλα 125cc θα είσαι οκ, αλλά σε σχέση με μεγαλύτερες μηχανές ή αμάξια θα είσαι ο αργός της υπόθεσης (90-100km/h πηγαίνοντας χαλαρα)

Τροποποιήθηκε από τον nexxon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οκ ρε ευχαριστώ η αληθεια ειναι δν περιμενα να απαντησετε τοσο γρηγορα και παλι ευχαριστω αμα εχω καμια αλλη απορια θα ξανααπευθυνθώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδία κάνω up στο θέμα γιατί σκέφτομαι κι εγώ να αγοράσω το μοτόρι αυτό. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες και από κατόχους αν είναι δυνατόν. Τα μόνα που ξέρω είναι αυτονομία μεγάλη, ασφάλεια και πρακτικότητα. Τώρα όσο αφορά τις επειδώσεις (όσες μπορεί να έχει ένα 125άρι...) τι λέει; Ποιά είναι η τελική του; Με τα δικάβαλα πως πάει; Είναι ταξιδιάρα (για 125άρα); :help:

Αν είναι δυνατόν να απαντήσετε γι αυτή τη μηχανή χωρίς να με παραθέσετε σε άλλη :rolleyes:

Τροποποιήθηκε από τον dimitrisag

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το έχω εδώ και περίπου ένα μήνα, όσο και το δίπλωμά μου δηλαδή. Πρώτη φορά ανέβηκα σε δίκυκλο χωρίς πετάλια πρίν περίπου δύο μήνες και κάτι.

Το συγκεκριμένο μωράκι λοιπόν με έκανε και ένιωσα άνετα απο την αρχή. Δεν με τρόμαξε και δεν με φόβισε. Ό,που του λέω στρίβει, σταματάει, επιταχύνει (αν και το τελευταίο είναι λίγο υποκειμενικό μιάς και δεν το ζορίζω και λόγω απειρίας και λόγω του ότι τώρα τελειώνω το στρώσιμο των 1000 κλμ). Ο όγκος του του επιτρέπει να χωράει άνετα ανάμεσα στα αυτοκίνητα και στα συν του είναι το χαμηλό του βάρος (πούπουλο, πράγμα εξαιρετικό για τα 70 κιλά μου) και το χαμηλό ύψος της σέλας που θα επιτρέψει στα πόδια να πατήσουν άνετα κάτω, χαρίζωντας σιγουριά. Τα φώτα του είναι πολύ καλά και δεν κάει απολύτως τίποτα. Δικάβαλο πάει άνετα μέσα στην πόλη, η τελική του γύρω στα 110-115.

Στα μείον μόνο ότι δεν έχει στροφόμετρο.

Γενικά είναι μεγάλο σχολείο για αρχάριους ή σούπερ για δεύτερη μηχανή πόλης. Νομίζω όμως ότι τελικά παραείναι φιλικό και γρήγορα σε βάζει στη διαδικασία να το αλλάξεις με κάτι μεγαλύτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε καλά το τελευταίο είναι θετικό μιας κι εγώ το θέλω για σχολείο. Τώρα με τελική 110-115 άστρωτο δενκακοοοό... Βέβαια δεν κοιτάω τόσο τις τελικές σε ένα 125άρι αλλά κι αυτές είναι χρήσημες... Το βασικό είναι να είναι άνετη και να αντέχει τα παραπάνω χμ... Αν μου την καπνίσει πχ να πάω μια εκδρομούλα 200χμ πήγαινε-έλα μην κάνει αμάν... ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ ένα μήνα περίπου το έχω. Δεν είχα προηγούμενη εμπειρία με μηχανές και είναι η πρώτη μου. Αν και είμαι γύρω στα 53 κιλά και 1.65 το κουμαντάρω σχετικά εύκολα (φτου να μη με ματιάσω και σωριαστώ πουθενά!!) και όσο περνάει ο καιρός το συνηθίζω όλο και πιο πολύ. Πάνω από 80 χμ/ώρα δεν έχω πάει προς το παρόν μιας και δεν έχω κάνει ακόμα τα 1000 χμ. οπυ απαιτούνται για το στρώσιμο (στο μαγαζί που το αγόρασα μου είπαν να μην υπερβώ τα 50 αλλά μου ακούστηκε λίγο υπερβολικό και θεώρησα ότι καλό είναι να μην ανεβάσω πολύ στροφές-αν και δεν έχει στροφόμετρο όπως είπε ο φίλος). Δικάβλο λίγες φορές έχει κάνει αλλά πολύ άνετα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το συνολικό χαμηλό βάρος (μηχανής+επιβάτη) ή το ότι δεν έχω οδηγήσει μεγαλύτερη, πάντως σε συνθήκες πόλης νομίζω επιταχύνει όσο χρειάζεται ώστε να σου προσφέρει ενεργητική ασφάλεια. Καίει ελάχιστα (έχω κάνει κάπου 370 χμ, το έχω γεμίσει μία φορά με €10 και ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τη μέση ο δείκτης της βενζίνης!!!)

Στα αρνητικά θα έβαζα την ποιότητα των ελαστικών που δε μου γεμίζει το μάτι, το ότι μου έχει παρουσιάσει σε κάποια σημεία σκουριά το δισκόφρενο (δεν έχω ιδέα απο τι, εκτός κι αν είναι από νερό-παρότι ελάχιστα έχω οδηγήσει σε βροχή και μάλιστα ψιλή) και ότι όταν κατεβάζω ταχύτητα σε κατηφόρα μου μπλοκάρει ο πίσω τροχός (αυτό όμως μάλλον οφείλεται σε οδηγικό μου λάθος-ας μου δώσει τα φώτα του κάποιος πιο έμπειρος please!!!). Αν συνυπολογίσεις σε όλα αυτά κα τη χαμηλή του τιμή νομίζω δεν είναι κακή επιλογή!! Τώρα για 200 χμ πήγαινε-έλα δεν ξέρω πόσο θα ζοριστείς εσύ ή αυτό (εγώ το πολύ από κέντρο να έχω πάει μέχρι Γλυφάδα και πίσω). Πάντως αν το αποφασίσεις, καλοτάξιδο!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μηχανάκι όσο χιλιόμετρα και να το πάτε βόλτα δεν θα καταλάβει τίποτα. Οπότε πάει ταξιδάκι όσα χιλιόμετρα αντέχετε εσείς. Δεν σπάει, δεν χαλάει οτι και να του κάνετε!

Κοινώς, για κάποιον που μπαίνει τώρα στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, προτείνεται και με το παραπάνω.

Καλές βόλτες :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κι εγώ ένα μήνα περίπου το έχω. Δεν είχα προηγούμενη εμπειρία με μηχανές και είναι η πρώτη μου. Αν και είμαι γύρω στα 53 κιλά και 1.65 το κουμαντάρω σχετικά εύκολα (φτου να μη με ματιάσω και σωριαστώ πουθενά!!) και όσο περνάει ο καιρός το συνηθίζω όλο και πιο πολύ. Πάνω από 80 χμ/ώρα δεν έχω πάει προς το παρόν μιας και δεν έχω κάνει ακόμα τα 1000 χμ. οπυ απαιτούνται για το στρώσιμο (στο μαγαζί που το αγόρασα μου είπαν να μην υπερβώ τα 50 αλλά μου ακούστηκε λίγο υπερβολικό και θεώρησα ότι καλό είναι να μην ανεβάσω πολύ στροφές-αν και δεν έχει στροφόμετρο όπως είπε ο φίλος). Δικάβλο λίγες φορές έχει κάνει αλλά πολύ άνετα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το συνολικό χαμηλό βάρος (μηχανής+επιβάτη) ή το ότι δεν έχω οδηγήσει μεγαλύτερη, πάντως σε συνθήκες πόλης νομίζω επιταχύνει όσο χρειάζεται ώστε να σου προσφέρει ενεργητική ασφάλεια. Καίει ελάχιστα (έχω κάνει κάπου 370 χμ, το έχω γεμίσει μία φορά με ?10 και ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τη μέση ο δείκτης της βενζίνης!!!)

Στα αρνητικά θα έβαζα την ποιότητα των ελαστικών που δε μου γεμίζει το μάτι, το ότι μου έχει παρουσιάσει σε κάποια σημεία σκουριά το δισκόφρενο (δεν έχω ιδέα απο τι, εκτός κι αν είναι από νερό-παρότι ελάχιστα έχω οδηγήσει σε βροχή και μάλιστα ψιλή) και ότι όταν κατεβάζω ταχύτητα σε κατηφόρα μου μπλοκάρει ο πίσω τροχός (αυτό όμως μάλλον οφείλεται σε οδηγικό μου λάθος-ας μου δώσει τα φώτα του κάποιος πιο έμπειρος please!!!). Αν συνυπολογίσεις σε όλα αυτά κα τη χαμηλή του τιμή νομίζω δεν είναι κακή επιλογή!! Τώρα για 200 χμ πήγαινε-έλα δεν ξέρω πόσο θα ζοριστείς εσύ ή αυτό (εγώ το πολύ από κέντρο να έχω πάει μέχρι Γλυφάδα και πίσω). Πάντως αν το αποφασίσεις, καλοτάξιδο!!!

Το 50 είναι όντως υπερβολικό, στην αρχή μου είχε κάνει τα νεύρα τσατάλια το θέμα αλλά όταν ξαναρώτησα μου είπαν, όπως σωστά λές, οτι κυρίως δεν πρέπει να ανεβάζω απότομα και ψηλά στροφές. Γενικά μπορείς να το πατήσεις λίγο ακόμα αλλά με ψηλή σχέση, 5η κατά προτίμηση.

Για τα λάστιχα έχω ακούσει και εγώ άσχημα λόγια αλλά δεν με προβλημάτισαν ακόμα, παρόλα αυτά θα τα αλλάξω για σιγουριά όσο και αν εγώ δεν είδα κάτι μεμπτό.

Σε αυτό που λές στην κατηφόρα έχεις δίκιο, το παθαίνω και εγώ, μάλλον λόγω απειρίας όπως λές. Απλά είναι τόσο προβλέψιμο και "γλυκό" το χάσιμο του πίσω τροχού που μαζεύεται χωρίς να αγχώσει τον αναβάτη, ακόμα και εμένα τον άσχετο.

Αυτό με τη σκουριά στο δίσκο θα σου έλεγα να το ψάξεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα