Jump to content

Recommended Posts

Nαι, αλλα δε μιλαμε για τετοιο πραγμα εδω!.. :cry:

Εγώ πάντως αυτό έπαθα όταν "έμεινα" από υποβοήθηση!... :pray:

Νομίζω ότι είναι εντελώς ανάλογο με το να μείνεις από μπαταρία σε BMW με υποβοηθούμενα φρένα... Ξαφνικά, απλώς χάνεις την υποβοήθηση...

Εν ολίγοις κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε όλα τα συστήματα υποβοήθησης που "κυκλοφορούν" σε οχήματα ευρείας παραγωγής...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ζητάω τα φώτα σας, ιδιαίτερα αυτοί που έχετε BMW 1200GS.

Ο κολητός που έχει το εν λόγω μηχανάκι, μοντέλο 2006 του αναβοσβήνει το λαμπάκι του ABS.

Tα φρένα έχουν σερβομηχανισμό αλλά μια λειτουργεί και μια όχι. Πάντως φρενάρει!

Πήγε σε Παναγιωτόπουλο και Θωμόπουλο και του είπαν και οι δυο εγκέφαλο ABS!

το πέρασαν από διαγνωστικό και έφτιαξε αλλά στο καπάκι τα ίδια.

Σημειωτέον, κοστίζει 2.300 Ευρώ!

Από το 2006 και μετά το βελτίωσαν, βέβαια, αλλά ο κολητός δε δίνει με τίποτα τόσα αφού δε τα 'χει.

Παίζουν, λέει, και μεταχειρισμένα.

aiuto!

Απλά επαναφέρω το θέμα για να είμαι up to date!

κακώς άνοιξα παρόμοιο θέμα αλλά δε το βρήκα στην αναζήτηση!

Παρακαλώ τους χρωματιστούς να το σβήσουν, αν πρέπει!

Τροποποιήθηκε από τον okourkoulos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα τον Τουτατή, απορώ γιατί ακόμα παίρνουνε τέτοια μοντέλα που μόνο προβλήματα βγάζουνε. uglystupid2.gifuglystupid2.gif

Έεεεελεος πια, ακόμα και τα Kymco πιο καλά έχουνε βγει. lipssealed.giftooth.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέρει κανείς κάποιους τρόπους να τσεκάρω αν είναι άλλο πρόβλημα?

Τα φρένα, αλλά και το ABS λειτουργούν κανονικά!

Μάλλον για ηλεκτρικά φαίνεται!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να ανάβει το λαμπάκι του ABS πως γίνεται να δουλεύει σωστά? :huh:

Λαμπάκι στο ABS σημαίνει ότι το σύστημα είναι εκτός. Γιατί βγήκε εκτός? Από χίλιες δυο μλκίες. Bρώμικοι αισθητήρες στους τροχούς (το εύκολο), χτυπημένο/κομμένο καλώδιο αισθητήρα, πεσμένη μπαταρία, pseudo status, κεντρική μονάδα... κτλ.

To ΑΒS δεν έχει σχέση με τον σερβομηχανισμό...αλλά και τα δύο έχουν στενή σχέση με την μπαταρία. Αν η μπαταρία δεν έχει κατά την εκκίνηση τα βολτ που πρέπει, το ABS βγαίνει εκτός. To σέρβο από την άλλη δεν είναι με μηχανική υποβοήθηση όπως είναι στα αυτοκίνητα, αλλά με ηλεκτρική υποβοήθηση που θέλει πολύυυυ ρεύμα όταν πατάς φρένο και ιδιαίτερα στα δυνατά φρένα όπου αν η μπαταρία είναι τζούφια, σταματάει η υποβοήθηση και τα φρένα δεν είναι τόσο ισχυρά όσο με αυτή. Επιπλέον... όταν συμβεί αυτό κι αν υποθέσουμε ότι το ABS ήταν σωστά stand by, τότε βγαίνει κι αυτό εκτός από την στιγμή που τα βόλτ της μπαταρίας θα "κρεμάσουν".

Συνοψίζοντας... δείτε απαραιτήτως την μπαταρία. Πόσα βολτ έχει εν ηρεμία (ένα πρωινό ας πούμε) και πόσες αντοχές έχει μόλις της δώσεις ένα φορτίο. Δηλαδή μετράς την μπαταρία χωρίς να ανοίξεις διακόπτη (από την πρίζα με ένα πολύμετρο είναι πολύ εύκολο)

Μετά και χωρίς να βγάλεις το πολύμετρο, ανοίγεις κεντρικό διακόπτη και έχεις αναμμένα φώτα. (βάλε και μία τα αλάρμ να τραβάνε κι αυτά ή άναψε τα θερμαινόμενα γκριπ) Δες τα βολτ... έπεσαν? Πόσο έπεσαν? Έπεσαν αμέσως? Εκεί θα δεις τι ψάρια πιάνει η μπαταρία. Αν παρόλα αυτά είναι οκ, τότε πάμε στα υπόλοιπα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέρει κανείς κάποιους τρόπους να τσεκάρω αν είναι άλλο πρόβλημα?

Τα φρένα, αλλά και το ABS λειτουργούν κανονικά!

Μάλλον για ηλεκτρικά φαίνεται!

Ποσο καιρο το εχει το προβλημα μπορεις να μου πεις και αν το λαμπακι μενει μονιμα αναμμενο και κοκκινο

Τροποποιήθηκε από τον 1200GT

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aμαν αυτο το προβλημα της BMW και των φρενων/μπαταριας τους... Εχει καταντησει κακο ανεκδοτο πια... Να τη βρασω τη τεχνολογια αν ειναι να με αφηνει χωρις ενα σημαντικο στοιχειο ασφαλειας πχ στην μεση ενος μακρυνου ταξιδιου και ακομα χειροτερα: να μου ζητανε και οσο κοστιζει μια ολοκληρη μηχανη για να το επισκευασω... :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aμαν αυτο το προβλημα ... :thumbsdown:

Δυστυχως εχουμε δυο πραγματικες σημερινες καταστασεις:

Απο τη μια,οι μοτοσυκλετες,ολοενα γινονται και πιο ηλεκτρονικα ελεγχομενες.με ενα σωρο τεχνολογια επανω...

Απο την αλλη,η παγκοσμιοποιηση.Τα παντα γινονται στο βωμο του κερδους.Εταιρειες κολλοσοι,αφηνουν τα εργοστασια σε "παραδοσιακα" αξιοπιστες Χωρες και πανε Ινδια.Κινα,Τουρκια κλπ...

Αν συνδιασεις αυτα τα δυο,φτανουμε σε αυτο που λες Νικολα...δυστυχως...και δε μιλαμε για μια δυο εταιρειες αλλά για την πλειοψηφια!Και δυστυχεστερο ειναι οτι συνεχως θα αυξανεται η αναξιοπιστια.Λεμε και θα λεμε "παλιο καλο κρασι"...:/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και ξερεις ποια ειναι η πλακα ρε συ; Εγω λατρευω πραγματικα τοσο την GS οσο και τη σειρα K της BMW και τις θεωρω κορυφαιες μηχανες στο ειδος τους και σκεφτομαι σοβαρα μια μερα να βαλω μια τετοια στο γκαραζ μου, αλλα με δαιμονιζει να τυχει να μου βγαλει ενα τετοιο χαζοπροβλημα και να μην μπορω να το φτιαξω επι τοπου ωστε να συνεχισω το ταξιδι μου πχ...

Και αυτο γιατι καποιος γραβατακιας αποφασισε να κοψει κοστος η R&D ενω [iταυτοχρονα αποφασισε να χρεωνει το ανταλλακτικο "της Παναγιας τα ματια" και ολα αυτα για την κονομα... :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ζητάω τα φώτα σας, ιδιαίτερα αυτοί που έχετε BMW 1200GS.

Ο κολητός που έχει το εν λόγω μηχανάκι, μοντέλο 2006 του αναβοσβήνει το λαμπάκι του ABS.

Tα φρένα έχουν σερβομηχανισμό αλλά μια λειτουργεί και μια όχι. Πάντως φρενάρει!

Πήγε σε Παναγιωτόπουλο και Θωμόπουλο και του είπαν και οι δυο εγκέφαλο ABS!

το πέρασαν από διαγνωστικό και έφτιαξε αλλά στο καπάκι τα ίδια.

Σημειωτέον, κοστίζει 2.300 Ευρώ!

Από το 2006 και μετά το βελτίωσαν, βέβαια, αλλά ο κολητός δε δίνει με τίποτα τόσα αφού δε τα 'χει.

To "αναβοσβημα" σημαινει "ABS απενεργοποιημενο"

Αυτο, δεν εχει σχεση με την υποβοηθηση, που ουτως 'η αλλως καταργηθηκε, απο το 2006 (Αρα, δεν την εχει..)

Τροποποιήθηκε από τον ALX

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσο καιρο το εχει το προβλημα μπορεις να μου πεις και αν το λαμπακι μενει μονιμα αναμμενο και κοκκινο

Είναι κάποιες μέρες.

Ναι το λαμπάκι μένει μόνιμα αναμμένο και κόκκινο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα στην ομαδα,το ιδιο ακριβως προβλημα αντιμετωπιζω αυτη την στιγμη και εγω με ενα gs1200 του 2006 το τριγωνο ειναι κοκκινο το abs αναβοσβηνει και το σεβρο μια δουλευει και μια οχι μετρησα την μπαταρια και ειναι σχετικα καλη σε ηλεκτρολογειο εκλεισα ραντεβου για 14 μαρτιου στον παναγιωτοπουλο για το σερβισς των 140000 και να δουμε και το προβλημα.ΕΠΙΣΗς ΟΤΑΝ ΚΟΒΩ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΤΡΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΥΡΙΖΩ ΔΕΞΙΑ ΑΝΑΒΕΙ ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΣ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΝΕΙΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΠΥΡΟΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 ώρες, το μέλος spirosaravanis@yahoo.com έγραψε:

καλησπερα στην ομαδα,το ιδιο ακριβως προβλημα αντιμετωπιζω αυτη την στιγμη και εγω με ενα gs1200 του 2006 το τριγωνο ειναι κοκκινο το abs αναβοσβηνει και το σεβρο μια δουλευει και μια οχι μετρησα την μπαταρια και ειναι σχετικα καλη σε ηλεκτρολογειο εκλεισα ραντεβου για 14 μαρτιου στον παναγιωτοπουλο για το σερβισς των 140000 και να δουμε και το προβλημα.ΕΠΙΣΗς ΟΤΑΝ ΚΟΒΩ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΤΡΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΥΡΙΖΩ ΔΕΞΙΑ ΑΝΑΒΕΙ ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΣ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΝΕΙΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΠΥΡΟΣ

Καλημέρα

Σταμάτα να την κινείς ΤΩΡΑ γιατί θα κάνεις μεγαλύτερη και μη αναστρέψιμη ζημιά! Την πάτησε φίλος με τον ίδιο τρόπο.

Επίσης αναζήτησε τον Δημήτρη @tsepeto είναι ο γκουρού των abs,θα σου πει ακριβώς τι να κάνεις,πιθανότατα θα την επισκευάσει χωρίς να χρειαστεί να πάρεις νέα πανάκριβη μονάδα (είναι και λογικός στις τιμές του).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ?ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΩ.ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα σου στείλω πμ στο Yahoo με το τηλέφωνό του.

Τροποποιήθηκε από τον karellen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλημερα τον πηρα τηλ μιλησαμε κανονισαμε πωσ θα γινει και πως θα ανεβει επανω να το φτιαξει.ευχαριστω πολυ  αδερφε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 1/3/2022 at 9:01 ΜΜ, το μέλος spirosaravanis@yahoo.com έγραψε:

Εαν κοβεις το τιμονι και σβηνει το κατραν ισως τεντωνονται καποια καλωδια.Πριν βγαλεις και στειλεις την μοναδα σιγουρεψου οτι τα καλωδια σου ειναι οκ,γιατι αν καποια δεν λειτουργουν σωστα μπορει να σου βγαζει βλαβη στην μοναδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα