Jump to content
FZMAN

KΡΑΝΗ

Recommended Posts

Το κράνος κατά τη γνώμη μου είναι το ποιό σημαντικό αξεσουάρ του μοτοσυκλετιστή. Όχι μόνο για την "κακιά στιγμή" αλλά εαν δεν είναι το κατάλληλο από απόλαυση η βόλτα γίνεται μαρτύριο.

Να προσέξεις: 1. Την εφαρμογή του

2. Τη ζελατίνα του

3. Την στεγανότητα

4. Τους αεραγωγούς

5. Το βάρος του

6. Την ημερομηνία παραγωγής

7. Αν αφαιρούνται οι επενδύσεις για πλύσιμο

Δεν ξέρω για ποιά χρήση το προορίζεις αλλά πιθανόν αν κυκλοφορείς συνέχεια με moto να μην σου φτάνει μόνο ένα.

Εγώ κατέληξα σε ένα NOLAN 1.500gr βάρους full face στα 280 Ευρώ το οποίο χρησιμοποιώ για ταξιδάκια και σε ένα Momo Devil επίσης full face που όμως μετατρέπεται εύκολα σε open. Το δεύτερο το πήρα 240 Ευρώ και ζυγίζει μόνο 1.200gr. Δεν κάνει όμως για ταχύτητες πανω από 110χλμ/ω λόγω φασαρίας από τον αέρα.

Κατά τη γνώμη μου ότι και να πάρεις να το δοκιμάσεις αν είναι δυνατόν και σε σχετικά υψηλές ταχύτητες γιατί ο θόρυβος στο ταξίδι είναι ανυπόφορος και κουράζει πολύ.

Απέφυγε τα ανοιγόμενα γιατί είναι πολύ βαριά και μπάζουν αέρα στα πολλά χιλιόμετρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παιδιά τι μάρκα κράνος φοράτε και τι θα μου συστήνατε να πάρω; (εως 350ευρώ) :bash:

<{POST_SNAPBACK}>

UVEX Wing RS II με 338 ευρώ από το Moto Market ή από UVEX SHOP.

Full face και άσε τα Open face στην ακρη. Εχω και από τα 2 και ξέρω τι σου λεω. :yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Παιδιά τι μάρκα κράνος φοράτε και τι θα μου συστήνατε να πάρω; (εως 350ευρώ) :bash:

<{POST_SNAPBACK}>

Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε ένα απ'τα καλύτερα/ασφαλέστερα.Νομίζω 450ευρώ κάνει κάνει εδώ στην Ελλάδα γύρω στα 350ευρώ από εξωτερικό..

Arai Astro-R

Taddy_blue_vorne.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά τα full face για χειμώνα και ταξίδι.

Το καλοκαίρι όμως χρειάζεται και ένα open για την πόλη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε ένα απ'τα καλύτερα/ασφαλέστερα.Νομίζω 450ευρώ κάνει κάνει εδώ στην Ελλάδα γύρω στα 350ευρώ από εξωτερικό..

Arai Astro-R

Taddy_blue_vorne.jpg

<{POST_SNAPBACK}>

550 εδω Ελλαδα !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

550 εδω Ελλαδα !!!

<{POST_SNAPBACK}>

Πόσοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
550 εδω Ελλαδα !!!

<{POST_SNAPBACK}>

Να πα να γ...θουνε!Και το κράτος και οι εισαγωγείς.Πήρα (στοκ είναι η αλήθεια) κράνος από Αμερική με 480 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά!Και όχι Astro R αλλά Corsair!! ίσως το κορυφαίο κράνος στον κόσμο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πα να γ...θουνε!Και το κράτος και οι εισαγωγείς.Πήρα (στοκ είναι η αλήθεια) κράνος από Αμερική με 480 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά!Και όχι Astro R αλλά Corsair!! ίσως το κορυφαίο κράνος στον κόσμο!

<{POST_SNAPBACK}>

όχι ίσως.... ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ. Στην Ελλάδα νομίζω το είχα δει κοντα στα 850 γιούρια :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
όχι ίσως.... ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ. Στην Ελλάδα νομίζω το είχα δει κοντα στα 850 γιούρια  :(

<{POST_SNAPBACK}>

Χμμμ..Βασικά για all around χρήση θα προτιμούσα το Astro R.Το Corsair υπερέχει του Αστρο σε σκυφτά μηχανάκια (SS) σε υψηλές ταχύτητες...θέμα αεροδυναμικής και αερισμού.Σε on-off οι αεραγωγοί του Corsair δεν δουλεύουν καλά και το διαπίστωσα και στην πράξη.Οπότε προτείνω Corsair σε ss άντε και street μηχανάκια γιατί πραγματικά εκεί ναι είναι το κορυφαίο.Σε θέμα ασφάλειας είναι τα καλύτερα στο κόσμο όλη η σειρά της ARAI.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα παιδιά εαν και σκέφτομαι να το πάρω τις γιορτές (αγ. Βασίλης) έχω ρίξει μια πρώτη ματιά στα μαγαζιά και απο ότι φαίνεται είμαι ανάμεσα σε δύο. Το ένα είναι το SHOEI XR 1000 σε μονόχρωμο με περίπου 360 ευρώ μετρητής και το άλλο το X-LITE X-801R επίσης μονόχρωμο με 310 ευρώ μετρητής. Η χρήση που γίνεται στην μηχανή μου είναι καθαρά ταξιδιωτική αφού λόγω δουλειάς είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ καθημερινά αμάξι. Η μηχανή μου έχει αυτή την στιγμή περίπου 10500 χλμ απ'τα οποία τα 10000 είναι σε ταξίδι εκτός Αθήνας με όχι ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς (δεν είμαι γρήγορος οδηγος αλλά μου αρέσει να ευχαριστιέμαι μια διαδρομή). :) :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάντως μη μασήξεις στο "πόσο'...όταν καταλήξεις κάπου...γνώμη μου.Το κράνος μια φορά(έξω από δω...)θα χρειαστεί να σου αποδείξει πόσο κάνει... :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω το X-801 το απλό (νομίζω η διαφορά είναι στο d-ring) και το προτείνω αν μιλάμε για ένα καλό κράνος και σίγουρα όχι το κορυφαίο...

Θα θυσιάσεις τον αερισμο σε σχέση με τα ARAI θα κερδίσεις όμως πολλά σε ησυχία...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

UVEX SUPERSONIC έχω εγώ.Και από εφαρμογή και από αερισμό και από σταθερότητα και από βάρος και από εμφάνιση καλυμένος και ευχαριστημένος είμαι...πολύ,όπως και καθένας που πήρε κάτι καλό...Πολλές εταιρείες στο χώρο.Ξαναλέω μη λυπηθείς να δώσεις κάτι παραπάνω...μια φορά(εξω απο δω...)θα στα επιστρεψει...Επιλογες πολλες δικό σου το ...ευχαριστο δίλλημα.Απλά απέφυγε ότι δεν ξέρεις...και βάλτο καλά στο κεφάλι σου.- :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω εχω ενα Dainese Ergon Evo ειναι λιγο παλιο(το εχω 5 χρονια,αλλα εχω κανει λιγα χλμ)το οποιο ειναι παρα πολυ ελαφρυ και αρκετα ησυχο απο θεμα αερα.Ευτυχως σε πτωση δε το εχω δοκιμασει.Υπαρχουν παρα πολλα κρανη στην αγορα να διαλεξεις,γνωμη μου διαλεξε 2-3 μαρκες που εχεις ακουσει καλα λογια κ πηγαινε δοκιμασε τα.Διαβασε κ τον οδηγο "αγορα κρανους" κ παρε αυτο που σου καθεται καλυτερα....Απο λεφτα δωσε οσα περισσοτερα αντεχει η τσεπη σου.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...δε ριχνεις και μια ματια σε lazer μερια?(εχω δυο ...πολυ καλα, για την τιμη τους,και το υλικο κατασκευης τους...) :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά παιδιά παρήγγειλα απο εξωτερικό κράνος SHOEI XR-1000 μονόχρωμο με τελική τιμή μαζί με τα μεταφορικά 300 ευρώ. Μαζί με αυτό παρήγγειλα και μια smoke ζελατίνα και τα περιμένω μέσα στην εβδομάδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΦΤΗΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΕΙΣΑΓΩΓΗΣ :afro:

ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ????(ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑ ARAI!!!)

STO AMERIKA ΒΑΡΑΝΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΟΠΛΑ!!!!!! :2guns::2guns::2guns:

ΓΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ! ΑΥΤΟ ΡΩΤΩ ΝΑ ΜΑΘΩ???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
X-Lite  X-801R by Nolan

419 giourios

Ακριβως αυτο και ειναι θα ελεγα καλο ,αχρειαστο ναναι  B)

<{POST_SNAPBACK}>

Να διαφωνησω με τον εαυτο μου ως προς την ποιοτητα βαψιματος :thumbsdown: , ποιοτητα ζελατινας :thumbsdown: και ευχομαι να μεινει εκει το κακο. Το κρανος εχει αρχισει να διαλυεται εξωτερικα και η ζελατινα θαμπωνει με ολες τις καιρικες συνθηκες . Σκεφτομαι να παρω το Μπαξεβανη να πουμε κανα δυο κουβεντες διοτι αν περιμενω απο τους Κερκυραιους αρουραιους αντιπροσωπους σωθηκα.

αυτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα