Jump to content
black_hawk

ΑDSL γρηγορα!!!

Recommended Posts

Ρε δε πάνε να............ :giljotiini:

Η....... :kaaaala: ....... :bash:

Ασταδιάλα πια :ranting:

Ότι θέλετε να μάθετε για ADSL

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Επιτρέψτε μου να συνεισφερω και εγω στη ενημερωση που ξεκινήσατε...

αρθρο: "Υποχωρεί ο ΟΤΕ μετά τις έντονες διαμαρτυρίες" με αναφορά στη απαντηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)...

http://www.euro2day.gr/articles/90897/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νέα υπηρεσία ADSL+2 όχι βέβαια στην Ελλάδα. Εδώ ακόμα πηγαίνουμε με τα…. «πόδια».

Η Be Unlimited (βρεττανική εταιρεία) παρέχει πλέον σε απλούς χρήστες σύνδεση 24Mbit/s broadband με τιμή λιγότερο από 15 λίρες το μήνα!!!! Προσφέρει επίσης 24/7 υποστήριξη και δωρεάν Router των 100 λιρών!!!

Δείτε το!

ΕΛΑ, Π-ΟΤΕ ΑΚΟΥΕΙ;;!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως ακουω για προβληματα στις συνδεσεις adsl... :wacko: Μηπως καποιος αντιμετωπιζει καποια τυχον προβληματα συνδεσης με adsl να μας διαφωτισει σχετικα; :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...εγω παντως...με ADSL(στα 384) βλεπω μεγαλη διαφορα απο την ISDN που ειχα πριν(στα 64..)αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ!! οτι η ταχυτητα ειναι x6!!!!(64x6=384) :/ :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και σε μένα με ADSL 384 όταν είναι στα "καλά" της, η ταχύτητα είναι καλή:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα παιδιά!

Επειδή δεν έχω αρκετο χρόνο να ψάξω και να ασχοληθώ με τις συνδέσεις adsl,μήπως γνωρίζει κανείς τι γίνεται με το πρόγραμμα "δίοδος",φθηνό ίντερνετ για φοιτητές,που είχε εξαγγελθεί πριν εναμιση μήνα νομίζω???

Λίγη μασημένη τροφή ζητάω!!! :baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ!! οτι η ταχυτητα ειναι x6!!!!(64x6=384) :/  :/

Φίλε η θεωρητική μάξιμουμ ταχύτητα downloding της 384 είναι 48 kb. Οπότε αν βλέπεις 40-45 kb εισαι ευχαριστημένος...

Στην isdn 64 που η θεωρητική είναι 8 kb, (όπου και 8x6=48 ;)) ποσα έβλεπες συνήθως?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελάχιστοι βλέπουν πάνω από 40 και είναι λογικό, αφού στα 48 περιλαμβάνεται και το protocol overhead του PPPoE/PPPoA

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε η θεωρητική μάξιμουμ ταχύτητα downloding της 384 είναι 48 kb. Οπότε αν βλέπεις 40-45 kb εισαι ευχαριστημένος...

Στην isdn 64 που η θεωρητική είναι 8 kb, (όπου και 8x6=48 ;)) ποσα έβλεπες συνήθως?

<{POST_SNAPBACK}>

..ομολογω οτι δεν το'ξερα!! :what: thanks! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θαναση για να βρεις την μεγιστη ταχυτητα της καθε Χ συνδεσης κανεις την διαιρεση Χ:8 .

56:8 = 7

64:8 = 8

384:8 = 48

512:8 = 64 ... και ουτω καθ' εξης...

Αν δεν κανω λαθος αυτο γινεται επειδη τα 64-128-384 κτλ ειναι kilobits και οχι kilobytes. και ισχυει το 1 byte = 8 bits.

Ενω οταν κατεβαζεις κατι το μετρας σε kilobyte, megabyte κτλ κτλ ...

Τωρα αυτα που ειπε ο Γιωργος πιο πανω μου φανηκαν λιγο κινεζικα ... :D

Θελατε να μας τα εξηγησετε λιγο Μr g. ? :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η πληροφορία που κατεβάζουμε ενσωματώνεται (is encapsulated) σε μονάδες μετάδοσης (frames/packets) του πρωτοκόλλου που χρησιμοποιείται κατά την επικοινωνία του πισιού μας με τον διακομιστή. Κάθε λοιπόν frame/packet περιέχει την σκέτη πληροφορία αλλά και μερικά άλλα bytes που χρησιμεύουν κατά την δρομολόγηση, αποσυναρμολόγηση/συναρμολόγηση και έλεγχο ορθότητας (μεταξύ άλλων λειτουργιών) που πραγματοποιούνται κατά την αποστολή και λήψη, σύμφωνα με τις επιταχές του πρωτοκόλλου.

Η έξτρα αυτή πληροφορία ονομάζεται protocol overhead, και φυσικά είναι απολύτως απαραίτητη. Φανταστείτε τη σαν τη διεύθυνση παραλήπτη και αποστολέα στο φάκελλο μια ταχυδρομικής επιστολής.

Στην ADSL παίζουν δύο πρωτόκολλα, το PPPoE (Point to Point Protocol over Ethernet) και PPPoA (PPP over ATM).

Αυτό σημαίνει πως παίζουν εδώ δύο protocol overheads:

PPP overhead

+

Ethernet overhead OR ATM overhead, αναλόγως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Και σε μένα με ADSL 384 όταν είναι στα "καλά" της, η ταχύτητα είναι καλή:

<{POST_SNAPBACK}>

Προσέξτε τα screenshots σας, γιατί την έχουν πατήσει άνθρωποι έτσι... :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμενα η 256 δουλευει full-speed 25 με 28...

στο πατρικο μου σπιτι υπαρχει 384 που όμως σέρνεται (28 με 32)

ενώ και η προηγούμενη 256άρα σερνόταν επίσης (20 με 25)...

οπότε ένας επιπλέον παράγοντας είναι και η κατάσταση των γραμμών του σκ@τ-ΟΤΕ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι μόνο αυτό.

Αν ο ISP έχει π.χ. 10.000 συνδρομητές στα 384, αλλά κάνει 10:1 οverselling, τότε το εύρος ζώνης που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ διαθέτει αυτός προς το Internet είναι 1000*384. Αυτό το κάνει γιατί γνωρίζει πως ένα κλάσμα μόνο των χρηστών κατεβάζει ταυτόχρονα σε μια δεδομένη στιγμή.

Έτσι, ακόμη κι αν οι γραμμές του κοσμαγάπητου ΟΤΕ είναι "κρυστάλλινες" και "καμπανιστές", αν οι χρήστες του ISP είναι αρκετά "δραστήριοι", θα έλθουν στιγμές που η γραμμή του (384.000) θα μπουκώσει, αφού με 1.000+Χ χρήστες να κατεβάζουν ταυτόχρονα, η απαιτούμενη χωρητικότητα υπερβαίνει την προσφερόμενη κατά Χ*384. Έτσι ο κάθε χρήστης θα πάρει στο χέρι το 1.000/(1.000+Χ) κλάσμα της θεωρητικής μέγιστης ταχύτητας. Κι αν το Χ είναι μεγάλο, θα πάρει κάτι άλλο που δεν θέλω να αναφέρω γιατί ίσως διαβάζει κι η Κατεμισούλα, περιμένοντας να γίνει το παστίτσιο.

Κατανοητόν;

Γι' αυτό μια κρισιμότατη (και συχνά επτασφράγιστη) πληροφορία είναι ο βαθμός overselling του κάθε ISP.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αγκαστικα εβαλα και εγω με τι πα@@ριδες και ακομα περιμενο να μου την βαλουν διοτη πολυ απλα δεν υπαρχει πορτα για pstn στη περιοχη μου!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ προώθηση της υπηρεσίας ADSL (σύνδεση στο διαδίκτυο με μεγάλη ταχύτητα) υπόσχεται για φέτος ο γενικός διευθυντής επί των τεχνικών θεμάτων του ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα κ. Γ. Ιωαννίδης.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters δήλωσε μεταξύ άλλων πως οι υπηρεσίες triple play (τηλεφωνία, internet και τηλεόραση) θα κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας τέλη 2006, αρχές 2007, απέφυγε ωστόσο να πει το πότε ο ΟΤΕ θα τις παρέχει.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το «πακέτο» που θα παρέχει ο Οργανισμός μπορεί να προσφέρει την πρόσβαση στο διαδίκτυο δωρεάν, εφόσον βεβαίως το επιτρέψουν τα έσοδα από τις υπόλοιπες υπηρεσίες.

Για φέτος ο στόχος είναι οι συνδρομητές ADSL να φθάσουν τους 500.000 και ο κύριος όγκος τους θα προέλθει από τους 800.000 χρήστες με απλή σύνδεση. Η εκτίμηση του ΟΤΕ είναι πως θα χρειάζεται να διαθέτει περί τις 4.000 συνδέσεις την εβδομάδα, ωστόσο θα είναι σε θέση να καλύπτει τη ζήτηση για περίπου 7.000 συνδέσεις.

Nαυτεμπορική

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@themata...εγραψε..."Πρόσθεσε ωστόσο ότι το «πακέτο» που θα παρέχει ο Οργανισμός μπορεί να προσφέρει την πρόσβαση στο διαδίκτυο δωρεάν, εφόσον βεβαίως το επιτρέψουν τα έσοδα από τις υπόλοιπες υπηρεσίες."...

ΣΩΣΤΑ...μην πεσει εξω και η επιχειρηση...τι διαλα...τοσα χρονια κερδη...μη πεσουμε εξω για το συμφερον του...π@π@ρ@...εεεε του πολιτη...Για να δουμε... :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα